Kryssningar i Medelhavet

Norwegian Epic
Vi kan klimatet, kulturen och köket – nu kan vi även kryssningarna – det mest behagliga sättet att uppleva det bästa Medelhavsländerna har att erbjuda.

Redan de gamla grekerna, romarna och egyptierna seglade runt på Medelhavet där de spridde sina kulturer och imperier. Detta ser vi idag bevis för i Rom, i den europeiska civilisationens vagga Aten och i Alexander den Stores strålande Alexandria. Och kulturen blomstrar fortfarande runt Medelhavet. Modern Medelhavskultur när den är som bäst hittar vi bland annat i konstens och arkitekturens Barcelona, i Bogarts och Ingrid Bergmans Casablanca och i hela världens sydfranska filmstad Cannes.

Medelhavet och dess ”filialer” Adriatiska havet, Egeiska havet och Joniska havet har en sammanlagd kustlinje på 46 000 kilometer och över 400 öar, och även den mest inbitne strandälskaren borde inte ha några som helst problem att hitta det där lilla extra bland strandpärlorna. En Medelhavskryssning toppas av strand- och vulkanön Gran Canaria, oförstörda Sardinien och den charmiga grekiska ön Mykonos. Transporten mellan Medelhavspärlorna går inte heller av för hackor. Från en solstol på däck kan du njuta av dramatiska klippor, palmbeströdda småöar och en klarblå himmel som glider förbi. När du har sett dig mätt på utsikten kan du glida ner i poolen, få en avkopplande massage eller förbereda dig inför kvällens middagsupplevelse. En kryssnings lugna rytm passar perfekt i det stämningsfulla och vackra Medelhavet.

Hitta din kryssning i Medelhavet på översikten nedan eller läs mer om att resa i länderna runt Medelhavet här:
Resor Grekland – Resor Kroatien – Resor Malta – Resor Portugal – Resor Italien – Resor Spanien