Maraton

The Great Wall Marathon i Kina
Gör som Lofsan och spring på Kinesiska muren

Vad sägs om att springa på Kinesiska muren, genom Grönlands vita snölandskap eller på den afrikanska savannen? Albatros maratonresor garanterar en upplevelse utöver det vanliga!

Det var 1998 som Albatros ägare Søren Rasmussen kom på idén att göra ett maraton på Kinesiska muren. I samarbete med det danska friidrottsförbundet valdes en bit av muren till rutten. Året efter stod 300 danskar i startgroparna för att springa de 42 195 metrarna på och omkring Kinesiska muren i det första Great Wall Marathon. Under åren som följde steg antalet deltagare sakta men säkert till 2 500, fördelat på mer än 50 nationaliteter.

I 2016 gav den svenska träningsprofilen Lovisa ”Lofsan” Sandström sig i kast med maraton på Kinesiska muren. På Lofsans Facebooksida kan du följa hur det går för henne: https://www.facebook.com/lofsan.se/?fref=ts

Adventure Marathon

Succén i Kina ledde till fler lopp - 2001 såg The Polar Circle Marathon i Grönland dagens ljus. 2005 gick startskottet för The Big Five Marathon i Sydafrika, 2009 föddes Petra Desert Marathon, och det senaste skottet på stammen kom 2013 med Bagan Temple Marathon i Burma. Här springer man bland mer än 2000 buddistiska tempel på den vackra Baganslätten.
Bagan Temple Marathon

Hela serien kallas Adventure Marathon och omfattar exotiska – och utmanande - lopp. För Adventure Marathon-loppen gäller alltid följande:

  • Rutten (på de klassiska 42,195 km) går genom enastående omgivningar med speciell natur eller kultur
  • Underlaget ska åtminstone delvist vara en utmaning att springa på, t.ex. klippor, sand eller is, och det varierar under loppets gång
  • Rutten är fysiskt krävande – antingen med hårda stigningar och fall, på höga höjder eller i extrema temperaturer

När du deltar i loppen följer en paketresa med så att du får chansen att uppleva mer av natur och kultur i det land du besöker.

Resorna till Albatros Adventure Marathon hittar du på vår engelskspråkiga Albatros Adventure Marathon där du kan läsa mer om de olika loppen och boka din resa. Du kan även ta en titt på ditt favoritlopps hemsida nedanför:

The Great Wall Marathon
The Big Five Marathon
The Petra Desert Marathon
The Polar Circle Marathon
The Bagan Temple Marathon