Albatros specialresa till Köpenhamn

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Lär känna Albatros och upplev den danska huvudstaden i vårskrud

På den här resan får du verkligen chansen att ta pulsen på Albatros och lära känna våra medarbetare på kontoret i centrala Köpenhamn. Vi visar er runt på kontoret och håller spännande föredrag om både nya resor och gamla favoriter. Dessutom bjuder vi på en klassisk dansk smörrebrödslunch – och vi håller naturligtvis tummarna för att vi kan sitta ute i solskenet på terrassen med vackra vyer över de köpenhamnska takåsarna. På programmet står även en guidad promenad genom den danska drottningens stad och på fredagkvällen har du chansen att njuta av Köpenhamns enorma utbud av underhållning och restauranger.  

Vi bor på 4-stjärniga The Square som ligger mitt i centrum av Köpenhamn, nära både Wallmans och Tivoli. 

På den här resan är vi naturligtvis ”på spåret” och färdas med SJ X 2000 direkt från Stockholm till Köpenhamn. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Tågresor, City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta SEK, DKK

Dagsprogram
Dag 1 Med X 2000 från Stockholm till Köpenhamn. Besök på Albatros kontor, dansk smørrebrøds-lunch och välkomstmöte. Äventyr på egen hand i storstaden Köpenhamn
Dag 2 Guidad promenad genom Köpenhamn, tid på egen hand och tågresa hem till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
2 498:–
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
3 498:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Med X 2000 från Stockholm till Köpenhamn. Besök på Albatros kontor, dansk smørrebrøds-lunch och välkomstmöte. Äventyr på egen hand i storstaden Köpenhamn
Christian IV:s Rosenborg var färdigbyggt år 1633

Kl 07:22 avgår SJ snabbtåg 523 från Stockholms Centralstation och vi beger oss ut på vår resa genom Sverige. Att resa med tåg betyder att vi skruvar ner tempot, får tid att uppleva och läggä märke tiil detaljer som annars hade passerat obemärkt förbi. 

Klockan 12:31 ankommer vi till Köpenhamn och det står en representant från Albatros och väntar med en skylt. Vi går i samlad trupp till bussen som väntar på att ta oss till Albatros huvudkontor på Vesterbro.
Väl framme på kontoret är det dukat till en klassisk dansk smørrebrøds-lunch på 6:e våningen, med utsikt över Köpenhamns hustak. Efter lunch finns det möjlighet att gå runt i mindre grupper och se Albatroskontoret, och vi håller presentationer av några av våra nyaste resor och gamla klassiker. 

På eftermiddagen tar bussen oss tillbaka till centrum i Köpenhamn så att vi kan checka in på vårt hotell The Square, som ligger direkt vid Rådhuspladsen. 

Kvällen är på egen hand i sköna Köpenhamn. Det finns gott om möjligheter på gångavstånd, kanske du vill flanera på Tivoli eller se Wallmans dinnershow, som ligger runt hörnet från hotellet (startar 18:30). Och naturligtvis finns det en stor mängd restauranger och aktiviteter som väntar i Köpenhamn. Fråga gärna  Albatros personal om tips till kvällen och nästa dag.

Dag 2
Guidad promenad genom Köpenhamn, tid på egen hand och tågresa hem till Stockholm
Köpenhamn by night

Danskarna sägs vara världens lyckligaste folk och Köpenhamn världens bästa stad att leva i. Vi har idag ett par timmar på oss att se om det nu verkligen kan stämma…!  Köpenhamn är en HC Andersen-saga i fickformat och samtidigt en knutpunkt för många av landets innovationer och idéer. En modern stad som samtidigt är tidlöst klassisk i sin framtoning. 

Samtidigt är Köpenhamn är inte större än att du kan cykla från den ena sidan av innerstaden till den andra på bara 20 minuter. Men det finns ändå utrymme till den urbana pulsen mellan kullerstensgränderna, vid slotten med tinnar och torn, nybyggda lägenheter och gamla klassiker med politiker, trendiga typer, konstnärer och föräldralediga med barnvagnar. Köpenhamnarna utmärker sig genom att kombinera enkla och hållbara lösningar med en avslappnad, men sofistikerad livsstil - en livsstil baserad på tradition, historia och kultur, men som ändå konstant har blicken riktad mot framtiden, vilket ger Köpenhamn en unik blandning av gammeldags charm och storstadspuls. 

Efter frukost är dagen på egen hand. Vi har arrangerat en guidad promenad, men den som vill hellre vill shoppa kan naturligvis göra det, eller kanske besöka ett av stadens många museer. Albatros och hotellets personal kommer gärna med förslag. Tivoli, Ny Carlsberg Glyptotek, Ströget och Nationalmuseet ligger alla på gångavstånd. 

Den guidadade promenaden startar klockan 10:00 och leds av vår kunniga auktoriserade lokalguide. Det blir fokus på Köpenhamns historiska byggnader och händelser, kryddat med anekdoter om dagens Köpenhamn.  

Efter promenaden finns det lite tid på egen hand innan vi träffas i receptionen för att gå till Köpenhamns centralstation. Klockan 14:23 åker tåget mot Stockholm igen. Vi räknar med att vara framme klockan 19:35 på Stockholms centralstation.

Prisinformation

Resans pris

Från 2 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
998:–
Priset inkluderar
 • Albatros reseledare i Köpenhamn
 • Tågresa Stockholm-Köpenhamn t/r med SJ Snabbtåg X 2000, 2 klass
 • Transfer med buss t/r Albatros kontor
 • Frukost dag 2
 • Dansk smörrebrödslunch dag 1 på Albatros kontor
 • Boende på Hotell the Square i delat dubbelrum
 • Guidad promenad i Köpenhamn med auktoriserad lokalguide (svensktalande)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Drycker
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Packa gärna i en mindre ryggsäck eller väska, eftersom du själv ska bära ditt bagage från stationen till bussen och från hotellet till stationen. 

Du behöver inte ta med handduk. Ta med bra promenadskor om du vill följa med på guidad tur genom Köpenhamn.

Glöm inte ID-kortet

Gränspolisen gör ID-kontroll vid inresa till Sverige på Hyllie Station. Se därför till att du har giltig fotolegimitation redo redan innan tåget kommer fram till stationen.

Väder och vind

Hur mycket vi än vill kan vi inte bestämma över temperaturer och nederbörd, och därför hänvisar vi alltid resenärer hålla sig a jour med väderprognosen och packa därefter. Precis som hemma i Sverige är det inte onormalt med lite nederbörd, även under sommaren. 

Hotell

På den här resan bor vi på 4-stjärniga The Square; ett bekvämt hotell i hjärtat av Köpenhamn. Hotellet har trevliga rum, bra personal och glada gäster. Det finns gratis Wi-Fi, kaffe-/tekokare, TV, hårtork och badrum med dusch på rummet.

Läs mer på: https://www.thesquare.dk/

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Trevligt och generöst initativ! Resan till Köpenhamn var ett trevligt initiativ. Informationen om Albatros och olika resor var givande och vi uppskattade även närvaron från grundarfamiljen, vilket gav Albatros en familjär framtoning. Den information som gavs var intressant och förplägnaden fin och generöst tilltagen. Hotellet var bra och väl placerat för egna utflykter mitt i Köpenhamn. Resan var mycket prisvärd. Vi skulle ha uppskattat en möjlighet att (med pristillägg förstås) kunna förlänga vistelsen med åtminstone ett dygn. Då hade vi ytterligare kunnat utnyttja de tips och kunskaper som vi fått från er trevliga personal och från rundvandringen.
Date published: 2019-09-04
Rated 5 out of 5 by from En resa som mer än väl uppfyllde alla förväntningar En välplanerad resa där vi blev mottagna av serviceminded trevlig positiv, professionell personal från Albatros som på företaget på ett inspirerande sätt informerade om dess olika resor, företagets organisation och verksamhet. På företaget bjöds på smörrebröd med valfria drycker. Dag två en guidad rundvandring i den danska huvudstaden innan vi på eftermiddagen checkade ut från vårt fyrstjärniga hotell vid Rådhusplatsen och med X2000 anträdde vår hemresa. Ett perfekt arrangemang. Ressuget har nått toppläge, nu ska vi bara bestämma oss för när och vart vi vill resa. Till andra som vill göra denna resa kan bara säga åk. Mitt slutliga omdöme är bara "ett perfekt arrangemang som uppfyllde allt man kan önska sig". Vi är nöjda som en golfare som ständigt lyckas med flera Albatross och likt en albatross hoppas vi snart kunna flyga iväg.
Date published: 2019-09-01
Rated 5 out of 5 by from 2-dagarsresa till Köpenhamn med tåg Det var en jättefin upplevelse. Vi blev så oerhört fint mottagna och visades runt. Smörrebröden var läckra, dryckerna var goda och guiden var naturligtvis kunnig och vältalig. Köpenhamn visade sig ju också från sin allra bästa sida, varmt och skönt. Dessutom fungerade tågen. Tänk att man kan åka tåg mellan Stockholm och Köpenhamn t o r på två dagar och ändå få mycket tid över. Fantastiskt!
Date published: 2019-09-02
Rated 5 out of 5 by from ”Välmatad” resa från början till slut Mycket trevligt upplägg på denna komprimerade resa. Albatros erbjöd ett mycket trevligt program, dessutom fanns tillräckligt utrymme för egentid.
Date published: 2019-09-01
Rated 5 out of 5 by from Intressant och Roligt resa till huvudkontoret i Köpenhamn Fantastisk idé att vi fick komma och träffa så många på huvudkontoret. Underbart mottagande och goda smörrebröd och dryck, gjorde att de blev en trevlig och avkopplande kort resa till Köpenhamn
Date published: 2019-09-01
Rated 3 out of 5 by from Trevligt med tåg Smidig resa med X2000. Mycket trevligt bemötande av Albatros personal och härlig lunch. Mycket bra Hotel, The Square, som låg centralt. Önskvärt att man hade haft två nätter i Köpenhamn.
Date published: 2019-09-02
Rated 5 out of 5 by from En härlig utflykt med tåg En härlig resa med god mat och dryck. Jättefint boende mycket centralt. Roligt arr besöka ert huvudkontor med all trevlig personal. Trevligt att åka tåg. Kommer ni att ha fler tågresor?
Date published: 2019-09-02
Rated 5 out of 5 by from SpecialResan...Copenhagen Mycket trevliga och innehållsrika dagar i danska huvudstaden... Ett helt fantastiskt "smörrebrödsbord" med tillbehör... Tack, för fina solskensdagar!
Date published: 2019-09-04
 • y_2020, m_7, d_7, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_14
 • loc_sv_SE, sid_DKVCB01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20DKVCB01ASE2509