André Rieu i Prag

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Ta en sommarpaus och upplev den världsberömda André Rieu och hans Johann Strauss-orkester i en av Europas vackraste städer, Prag.

Vi reser till den historiska huvudstaden Prag, för att uppleva André Rieu och hans orkester i Prags 02 Arena. En tidig sommarkväll sätter vi oss till rätta och njuter av vidunderlig musik och god underhållning.

Förutom en festlig kväll tillsammans ska vi uppleva Den Gyllene Stadens främsta sevärdheter till fots på stadens kullerstensbelagda gator och på vattnen på en trevlig båttur på floden Vltava/Moldau. På den här turen besöker vi också den pampiga Pragborgen som imponerar med sin tusenåriga historia. Vi upplever också den charmiga stadsdelen Mala Strana med vackra pastellfärgade byggnader och vi korsar stadens mest berömda bro, Karlsbron, vars första sten enligt legenden lades av Karl IV själv

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta CZK

Dagsprogram 4 dagar
Dag 1
Ankomst Prag
Dag 2
Stadsrundtur och båttur på Moldau. Konsert med André Rieu
Dag 3
Rundvisning på Pragborgen
Dag 4
Tid på egen hand. Hemresa

Hotell

Hotel Belvedere

Klassiskt 4-stjärnigt hotell beläget i det populära Holesovice-området utanför Prags centrum. Här upplever vi den tjeckiska kulturen och vardagslivet bland lokalbefolkningen. I området finns flera olika sorters restauranger, caféer och butiker.

Vill man in till centrum går man den mysiga vägen genom Letna-parken med en vacker utsikt över Prag. Sedan fortsätter man över floden via Stefanikov-bron till den gamla stadsdelen.

Både spårvagn och tunnelbana kör i närheten av hotellet och härifrån kan du enkelt nå stadens centrum.

Hotellrummen är inredda i en snygg och klassisk design med TV, gratis internet, hårtork och värdeskåp. Det finns ingen luftkonditionering i rummen.

På hotellet finns också en lobbybar och bistro som serverar både mat och dryck.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst Prag

Vi flyger från Sverige till Prag. Från flygplatsen åker vi till vårt hotell och checkar in. Därefter är eftermiddagen fri och man kan om man vill följa med reseledaren på en mysig promenad i området, innan vi äter en gemensam middag tillsammans.

Dag 2
Stadsrundtur och båttur på Moldau. Konsert med André Rieu

Efter frukost åker vi in till Prags centrum, där reseledaren visar oss några av stadens främsta sevärdheter. På turen passerar vi Wenzelplatsen, en 750 meter lång boulevard med otaliga shoppingsmöjligheter och mysiga restauranger. Platsen används ofta som samlingpunkt vid nationella festligheter och demonstrationer. Vi går till torget i Den Gamla Staden och låter oss imponeras av de vackra pastellfärgade byggnaderna och torgets rika historia som går tillbaka till 1000-talet. Från torget har man utsikt mot Týn-kyrkan där Tycho Brahe begravdes år 1601. Vi passerar också den mäktiga kyrkan, det judiska kvarteret och Kruttornet som började byggas 1875.

Efter standsvandringen lämnar vi det pulserande stadslivet och går ner till flodstranden. Här ska vi på en mysig och behaglig båttur på Moldau. Floden som är den längsta i Tjeckien, slingrar sig genom Prags centrum, och vi njuter av utsikten över den vackra staden medan vi äter en lunchbuffé. Längs vägen hör vi om de många sevärdheter vi passerar under de två timmar vi är på vattnet. Vid fint väder kan man sitta ute och njuta utsikten från däcket.

Efter båtturen är det tid att på egen hand uppleva mer av allt som Prag har att bjuda på.

På kvällen väntar oss en storslagen musikupplevelse i Prags O2 Arena. André Rieu och hans orkester har genom åren turnerat världen runt och under 2018 höll de hela 93 konserter i 21 länder på fem kontinenter. Med en professionell dirigent som far, växte André och hans syskon upp i ett hem med klassisk musik som en del av vardagen. Han började studera violin redan vid 5 års ålder, vilket visade sig vara rätt väg att gå för honom, och utbildade sig senare till violinist och startade sin egen orkester 1987 – Johann Strauss Orchestra. Han har sedan dess varit dirigent, kompositör och musiker i sin egen orkester.

Fans från hela världen reser jorden runt för att uppleva André Rieu och hans orkester spela på olika konsertlokaler och denna tidiga sommarkväll har vi nöjet att se honom inta arenan i staden Prag.

Konserten börjar kl 20.00. Vi blir hämtade på hotellet och ser till att vara på plats i god tid.

Middag denna kväll är på egen hand.

Dag 3
Rundvisning på Pragborgen

Idag börjar vi med ett besök på den majestätiska Pragborgen som rymmer en tusenårig historia.

Pragborgen anses vara stadens främsta sevärdhet och dess historia går tillbaka till cirka år 870. I mer än tusen år har den varit en viktig symbol för folket och dess ledare och numera är den arbetsplats för Tjeckiens president.
Slottsområdet är stort och pampigt och innehåller historiska palats, kyrkor, kloster och kapell.
En viktig händelse ägde rum 1618, då de katolska stathållarna kastades ut genom fönstret av de protestantiska adelsmännen. Det var början på trettioåriga kriget.

Vi börjar vår rundtur vid huvudingången, varifrån man har den bästa panoramautsikten över staden. Härifrån fortsätter vi in mot själva slottsområdet där intrycken är många. Vi ser bl.a. den imponerande St. Vitus-katedralen, som rymmer de tjeckiska kronjuvelerna och är säte för Prags ärkebiskop. Katedralen började byggas 1344 av Kejsar Karl IV och det är en enorm byggnad. Vi hör mer om dess historia när vi går under stenvalven och träder in i katedralen.

Efter vårt besök på den mäktiga Pragborgen går vi vidare genom den fina och charmiga stadsdelen Mala Strana (det lilla kvarteret) och avslutar vår tur vid Karlsbron.

Idag är det lunch på egen hand och vi föreslår att man provar en av de traditionella tjeckiska pubarna. I Prag finns nämligen många pubar och bryggerier som serverar sitt världsberömda öl i stora mängder av många olika slag. Tjeckerna är också det folk i Europa som dricker mest öl, och landet har skapat en kultur runt denna skummande dryck. Tjeckien har nästan 500 olika sorters öl som produceras på ca. 110 små och stora bryggerier runt om i landet. Under vår dag i Prag finns det många möjligheter att provsmaka det stora urvalet.

Resten av eftermiddagen och kvällen är på egen hand, med tid att uppleva Prag i egen takt.

Dag 4
Tid på egen hand. Hemresa
Gamla stan i Prag

Beroende på flygtider finns det idag tid att på egen hand att uppleva mer av staden. När det är dags att ge oss av, så tar vår buss oss från hotellet till flygplatsen och vi flyger hem.

Sittplatser under konserten

Inkluderat i resans pris är sittplatser av kategori II.
Det finns möjlighet att uppgradera till bättre platser, kategori I, för 360 kr per person.

Prisinformation

Tillägg för enkelrum

1 700:- kr

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Prag t/r
 • Utflykter enligt program
 • Inkvartering på hotell i dubbelrum
 • 3 x frukost, 1 x lunch och 1 x middag
 • Konsertbiljett kategori 2
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring, komplement till hemförsäkring
 • Enkelrumstillägg
 • Tillägg för konsertbiljett kategori 1
 • Diverse entréer
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks, till exempelvis chaufför och restauranger
 • Administrativ avgift per faktura utgår med 130 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det kan vara bra att ta med en ryggsäck eller mindre väska för dagsturer/utflykter och resdagar då du vanligtvis inte ser ditt bagage förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk. Det är absolut en bra idé att ta med en teaterkikare till konserten.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Prag är en härlig stad stt se. Mycket att se, vår reseledare Vladska var jättebra, pratade svenska perfekt. Rar o trevlig. Inga problem för stora för henne.
Date published: 2023-06-09
Rated 4 out of 5 by from Fin week-end resa till kulturstad Utomordentligt trevlig konsert. Kunnig guide (Helena)! Bra boende tillräckligt centralt med bra kommunikation till gamla stan
Date published: 2023-06-08
Rated 4 out of 5 by from Spännande och duktige guidar En spännande resa. Mycke historie.
Date published: 2023-06-08
Rated 5 out of 5 by from Mycket bra resa med starka intryck och härliga upplevelser Bra kombination med nöje(Andre Rieu) och det historiska Prag som presenterades utmärkt av en engagerad och kunnig reseledare
Date published: 2023-06-07
Rated 4 out of 5 by from Väldigt nöjda med vår resa och härlig konsert! Helena var så bra, fin guidning. Något som vi önskat, var att vi hade fått presentera oss för varandra första dagen så vi fått reda på var vi kom ifrån. Vi upptäckte av en händelse att vi var flera från nästan samma ort.
Date published: 2023-06-06
Rated 4 out of 5 by from En bra och välorganiserad resa Bra program och övriga arrangemang med en riktig upplevelse i form av konserten på O2 Arena
Date published: 2023-06-06
Rated 2 out of 5 by from Resan bestod av mycket väntan och var en besvikelse Vi hade sett fram emot denna resa mycket eftersom vi har så goda erfarenheter av Albatross från tidigare långresor. Tyvärr blev denna resa en stor besvikelse mycket tid och kraft gick till att vänta på buss och mat mm
Date published: 2023-06-06
 • y_2024, m_6, d_18, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_7
 • loc_sv_SE, sid_CZROP03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor