Costa Brava – res ensam tillsammans med andra

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Brukar du resa själv på semester? Nu kan du komma till Costa Brava utan enkelrumstillägg

SINGELRESA

Följ med på vår nya singelresa till Costa Brava och njut av den spanska sommarsolen när hösten kryper inpå husknuten här hemma. 

Vi ger oss ut på utflykt till Barcelona där vi ska besöka Park Güell. Dessutom väntar en utflykt till klostret Abadia de Montserrat som balanserar dramatiskt på klipporna. Vi besöker också en vingård för att lära oss mer om det härliga mousserande vinet cava, som vi också smakar på. 

Den som vill kan boka en extrautflykt till det spännande Dalí-museet i Figueres. 

Resan är en del av konceptet "Res ensam tillsammans med andra". Det betyder bland annat att det inte finns något enkelrumstillägg och att alla resedeltagare reser på egen hand. 

På den här resan bor vi på Hotel Alegria Caprici Verd som ligger nära stranden vid Santa Susanna och Malgret de Mar. Här finns både inom- och utomhuspool med solterrass.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Res ensam tillsammans med andra

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Flyg Köpenhamn – Barcelona. Vidare med buss till Santa Susanna
Dag 2
Utflykt till Montserrat. Klosterbesök och vinprovning
Dag 3
Frivilliga aktiviteter eller dagen på egen hand
Dag 4
Utflykt till Barcelona med Park Güell
Dag 5
Frivilliga aktiviteter eller dagen på egen hand
Dag 6
Möjlighet för utflykt till Figueres och Salvador Dalí-museet
Dag 7
Frivilliga aktiviteter eller dagen på egen hand
Dag 8
Buss till Barcelona. Hemresa

Hotell

Hotel Alegria Caprici Verd

Hotel Alegria Caprici Verd är ett större hotell som ligger nära stranden vid Santa Susanna och Malgret de Mar. Här finns en dygnsöppen reception, hiss, bar, poolbar, två restauranger, solterrass, utomhus- och inomhuspool och ett par stora festsalar.

Trevliga ljusa rum med balkong, satellit-tv, telefon, minibar, luftkonditionering/värme och badrum med hårtork. Gratis WiFi. Värdeförvaringsskåp kan hyras.

500 m till närmaste mataffär
200 m till närmaste busshållplats
200 m till närmaste tågstation
Dygnsöppen reception

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 998:–
Köpenhamn
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
10 298:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Köpenhamn – Barcelona. Vidare med buss till Santa Susanna

Efter ankomsten till Barcelona styr vi kosan nordöst ut, delvis igenom och delvis runt Barcelona. Vi kommer att återvända till Barcelona igen under resans gång. Målet är den nya badorten Santa Susanna som ligger mellan de gamla kända badorterna Calella och Malgrat de Mar.

Vi kommer fram till Hotell Alegria Caprici Verd, som ligger nära havet och inte långt från stranden i Santa Susanna. Hotellet ligger i ett lugnt område i början av strandpromenaden. 

Det är ett 4-stjärnigt hotell med många faciliteter. Hotellet har både en inom- och utomhuspool och under resans gång arrangeras det under några kvällar musik och det finns möjlighet för dans eller kanske ett glas spansk cava eller sangria. 

På hotellet har vi halvpension bestående av frukost och middag. Vi äter vår första middag tillsammans på hotellet och det ingår vatten samt ett glas vin till. 

(Samlad körning för dagen är 75 km – 1 timme) 

Dag 2
Utflykt till Montserrat. Klosterbesök och vinprovning
Montserrat-klostret ligger vackert uppe i bergen

Idag besöker vi klostret Abadia de Montserrat vid Montserratberget väster om Barcelona. Montserratberget kallas även för katatoniernas heliga berg, och är ett viktigt pilgrimsmål. Det 1 235 meter höga berget ligger cirka 40 kilometer från Barcelona, och på vägen dit kör vi genom små och pittoreska landsorter. 

År 888 byggdes ett kapell för Jungfru Maria, och år 1030 blev detta grunden till benediktinerklostret Abadia de Montserrat. Klostret har under flera hundra år haft en viktig roll för Kataloniens politiska och religiösa liv.

Klostrets mest berömda sevärdhet är Den svarta Madonnan som man tror hittades i en grotta i berget, och som idag kan beskådas i klosterkyrkan.

Klostret omfattas av en större anläggning av byggnader och kyrka, och är byggt på en flack platå under väldigt underliga klippformationer. Här kan man njuta av omgivningarna och den fantastiska utsikten mot bland annat Llobregat-floden, landsorten Monistrol de Montserrat och det särpräglade bergslandskapet. 

På vår väg genom landet passerar vi vingårdar där årets skörd allaredan är klar. Här i området görs en stor del av Spaniens motsvarighet till champagne – nämligen det berömda mousserade vinet cava. 

Vi ska besöka en av Spaniens äldsta och största tillverkare av cava, nämligen Codorníu. Vingården kan vara stolt över 460 års historia och producerar en stor del av Spaniens fantastiska viner. På vårt besök lär vi oss om produktionen, blir klokare på själva processen och så smakar vi såklart på det goda vinet innan vi kör tillbaka till hotellet. 

Middag på hotellet.

(Samlad körning för dagen är 240 km – 4 timmar)

Dag 3
Frivilliga aktiviteter eller dagen på egen hand
Santa Susana

På alla lediga dagar gör reseledaren ett program med frivilliga aktiviteter under förmiddagen och kvällen. Om dagen kan det röra sig om en vandringstur i lokalområdet, tågresa till en av grannbyarna eller något helt annat så att man tillsammans kan njuta av resan. 

Det är också möjligt att njuta att njuta av inomhuspoolen, strosa längs den långa strandpromenaden, exempelvis till Malgret eller Calella, ta lokaltåget och utforska området eller njut av höstsolen på ett café.

Dag 4
Utflykt till Barcelona med Park Güell
Vackra vyer över Barcelona

Idag tar vi bussen till huvudstaden i den spanska regionen Katalonien. Den populära staden är för dem som redan besökt den ett kärt återseende och för de som ännu inte varit där, är det verkligen något att se fram emot. Staden är levande och alla sinnen väcks till liv, i det evigt vackra Barcelona. 

Dagens utflykt börjar på centralt belägna Plaza Catalunya där några av stadens stora gator möts, bland annat berömda La Rambla, eller Ramblan som vi säger på svenska. Ramblan är stadens mest kända boulevard med massor av liv, gatuartister, turister och träd på den 1,2 kilometer långa sträckan. Om du inte har besökt La Rambla har du inte varit i Barcelona.

Vi svänger som hastigast ut på den stora gatan, bara för att strax därefter svänga till vänster mot Barcelonas romerska förflutna. Vi ser en sektion av en gammal väg som ursprungligen ledde till den romerska staden Barcino. Vägen flankeras av gravstenar enligt romersk tradition. Vi korsar Ramblan igen på väg till den stora marknaden, La Boqueria, där färger, dofter och en hel hord av försäljare uppenbarar sig. Här hittar vi allt mellan himmel och jord, från alla delar av matpyramiden, med allt från lufttorkad skinka, färska grönsaker och kryddor till färskfångad fisk, ostar och diverse spanska specialiteter. Erfarenheten säger oss att en hel del souvenirer tas med hem från denna inspirerande plats.

Efter marknaden går vi till Plaza Pi i den gamla delen av staden. Här hittar vi den vackra gotiska kyrkan Santa Maria Del Pi, vars stora och färgsprakande rosfönster är väldigt vackert. Kyrkan nämns av den engelske författaren och journalisten George Orwell i ”Hyllning till Katalonien”, en bok om hans personliga betraktelse av det spanska inbördeskriget, som han själv deltog i.

Vi fortsätter längs den gamla stadsdelens gator tillbaka till Ramblan, och går sedan den sista vägen till det 60 meter höga Columbus-monumentet. Därefter är det dags för Gaudís ännu ofärdiga och pampiga katedral, La Sagrada Familia, som idag är Barcelonas mest kända symbol. Byggnationen av katedralen påbörjades på 1880-talet och beräknas vara färdig någon gång på 2020-talet. Byggnationen har således överlevt en lång rad byggherrar, som en efter en har gått i pension efter att ha utfört sin del av arbetet utifrån Gaudís originalskisser och planer. Vi kollar närmare på kyrkan utifrån innan vi fortsätter till Gaudis Park Güell.

Park Güell är också en av Antonio Gaudís mästerverk, den 20 hektar stora parken är en av Barcelonas största sevärdheter men blev faktiskt aldrig helt färdigbyggd då staden hamnade under en ekonomisk kris och byggeriet stoppades. Idag står kyrkan som ett vackert monument över Gaudís fantastiska verk. 

Var och en hinner tillbringa tid på egen hand innan vi återvänder till Santa Susanna och middagen på vårt hotell.

(Samlad körning för dagen är 130 km – 2 timmar)

Dag 5
Frivilliga aktiviteter eller dagen på egen hand

Reseledaren planerar aktiviteter om förmiddagen och kvällen som du själv väljer om du vill delta i eller inte. 
Du har dagen till fritt förfogande. Om du har lust att åka t.ex. till Calella eller Girona för att shoppa berättar reseledaren gärna om hur man lättast tar sig dit. 

Middag på hotellet. 

Dag 6
Möjlighet för utflykt till Figueres och Salvador Dalí-museet
Vackra vyer över den nordspanska kusten

Kusten norr om Santa Susanna är väldigt vacker och varierande. Här finns vilda klippor, nationalparker, klippkuster och fantastiska sandstränder. Här och där ligger små vikar med små orter där den primära inkomstkällan fortfarande är fisket, samtidigt som både inhemska och utländska turister har hittat till området.  På den sista halvön innan den franska gränsen ligger badorten Roses där den berömda restaurangen El Bulli, under flera år utnämnd till världens bästa restaurang, låg. Vi svänger av och kör istället västerut till Figueres, där vi besöker stadens största attraktion, Teatre-Museu Dalí. Museet är tillägnat den världsberömde, surrealistiske konstnären Salvador Dalí. Salvador Dalí föddes i Figueres år 1904, och bodde under merparten av sitt liv i och runt Figueres och Girona. Det råder dock inga tvivel om att man sätter foten i Dalís surrealistiska universum när man går in i museet, vars mest kända verk kan kännas igen av de flesta.

Under eftermiddagen återvänder vi till Santa Susanna och middagen på hotellet.

Dagens utflykt ingår inte i resans pris, utan ska bokas separat.

(Samlad körning för dagen är 180 km – 3 timmar)

Dag 7
Frivilliga aktiviteter eller dagen på egen hand
Spanien är känt för sina tapas

Reseledaren planerar gruppaktiviteter för de som vill delta. 

Ännu en avkopplande dag där du själv bestämmer vad du ska hitta på.

På kvällen äter vi vår sista middag på hotellet och njuter av kvällen tillsammans. 

Dag 8
Buss till Barcelona. Hemresa

Beroende på avresetid återvänder vi efter en trevlig vecka i Santa Susanna till Barcelonas flygplats för att resa hem. Under veckan har du säkert stött på och lärt känna många andra resenärer som du kanske till och med kommer att träffa igen?

Utflykt till Figueres och Salvador Dalí-museet

På den sista halvön innan den franska gränsen ligger badorten Roses där den berömda restaurangen El Bulli, under flera år utnämnd till världens bästa restaurang, låg. Vi svänger av och kör istället västerut till Figueres, där vi besöker stadens största attraktion, Teatre-Museu Dalí. Museet är tillägnat den världsberömde, surrealistiske konstnären Salvador Dalí. Salvador Dalí föddes i Figueres år 1904, och bodde under merparten av sitt liv i och runt Figueres och Girona. Det råder dock inga tvivel om att man sätter foten i Dalís surrealistiska universum när man går in i museet, vars mest kända verk kan kännas igen av de flesta.

Pris 500 kr

Salvador Dalí-museet i Figueres

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Direktflyg Köpenhamn – Barcelona t/r
 • Buss tur/retur från flygplatsen till Santa Susanna
 • Boende i dubbelrum som används som enkelrum på Hotel Alegria Caprici Verd, Santa Susanna
 • Frukost alla dagar
 • Middag alla dagar med vatten och ¼ l vin
 • Heldagsutflykt till Montserrat
 • Besök i vinkällare med vinprovning hos en Cava-tillverkare
 • Heldagsutflykt till Barcelona
 • Inträde till Gaudís Park Güell
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket: Figueres med Salí-museet 500 kr
 • Dricks till lokalguide, chaufför med mera (räkna med 15 euro per person)
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan
Handen på hjärtat

Information

Det är höst och vädret kan vara instabilt. Vid den här årstiden rekommenderar vi att du tar med både sommarkläder och höstkläder samt eventuellt regnjacka eller paraply, eftersom det kan vara både badväder och regn och rusk.

Hotellet har bra faciliteter och vi har trevliga utflykter på programmet. Du kommer garanterat inte att ha tråkigt, och just den här veckan samlar Albatros många singelresenärer på ett och samma hotell.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from en relativt bra resa. det var en relativt bra resa, man kunde lagt utflykten till Mont Zerrat på en vardag så hade vi inte behövt att sitta i en bilkö en"evighet" dessutom hade man kunnat lyssnat till en gosskör i klostret som sjunger där på vardagarna!
Date published: 2021-11-02
Rated 4 out of 5 by from En mkt trevlig resa Guiderna mkt trevliga och hjälpsamma lokal guiden Bruno mkt kunnig och tydlig i sina beskrivningar om allt
Date published: 2021-11-01
Rated 4 out of 5 by from En lärorik resa En lyckad resa med bra väder, god mat och många intressanta upplevelser
Date published: 2021-10-31
Rated 3 out of 5 by from Besviken Tyvärr levde inte resan upp till förväntningarna !
Date published: 2021-11-02
Rated 2 out of 5 by from Costa Brava Reseledaren var engagerad och gjorde ett mycket bra jobb. Jag upplevde honom som genuint intresserad av oss och utflykterna.
Date published: 2021-10-30
 • y_2022, m_9, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_sv_SE, sid_ESSGL02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor