Det bästa av Sydafrika

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Hisnande vackra Garden Route och Panoramarutten, safari i Kruger nationalpark, och kultur och vingårdar i Kapstaden

På den här resan får du det mesta och bästa av Sydafrika!

På Panoramarutten upplever vi storslagna landskap och svindlande utsikter. I den enorma Krugerparken ger vi oss ut på safari bland elefanter, lejon, leoparder och noshörningar och grillar under bar himmel.

Vi kör längs den frodiga och outsägligt vackra Garden Route, kryssar på laguner, utforskar Tsitsikamma nationalparks urskog med sitt imponerande fågelliv, vandrar i droppstensgrottor och njuter av Sydafrikas underbara natur på vägen till Kapstaden. Här väntar en utflykt till Godahoppsudden, en båttur till lekfulla sälar och pingviner.

Vi har lagt in extra tid i Kapstaden så att du kan njuta av stadens fantastiska shopping- och restaurangliv.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Avresa
Dag 2 Ankomst till Johannesburg. Med buss till Graskop
Dag 3 Panoramarutten – storslagen utsikt vid God’s Window och enastående klipplandskap i Blyde River Canyon
Dag 4 Safari i Krugerparken. Grillmiddag under bar himmel
Dag 5 Safari i Krugerparken
Dag 6 Krugerparken. Med buss till Zebra Country Lodge
Dag 7 Zebra Country Lodge – Port Elizabeth – Tsitsikamma nationalpark – Knysna
Dag 8 Knysnalagunen
Dag 9 Knysna. Heldagsutflykt utmed Garden Route till Oudtshoorn
Dag 10 Outdshoorn - Kapstaden. Vingårdsbesök med vinprovning
Dag 11 På egen hand i Kapstaden
Dag 12 Kapstaden. Utflykt till Godahoppsudden och avskedsmiddag
Dag 13 Hemresa
Dag 14 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
24 998:–
Stockholm
Fullbokad
29 998:–
Stockholm
Fullbokad
29 998:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
29 998:–
Göteborg
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
29 998:–
Köpenhamn
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa
Under eftermiddagen flyger vi från Stockholm med kurs mot det äventyrliga Sydafrika.
Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Med buss till Graskop

Vi anländer till Johannesburg tidigt på morgonen och har en relativt lång dag framför oss. Allt eftersom vi kommer längre från Johannesburg, blir landskapet vackrare och naturen mer storslagen. Vi åker igenom Sydafrikas berömda öringsområden till Dullstroom och vidare genom Long Tom Pass. Resan tar ca 5-7 timmar, lite beroende på rasterna på vägen.

När vi har kommit fram till vårt hotell kan vi koppla av ett tag, kanske har vi tid till ett dopp i poolen. Vi njuter av en gemensam välkomstmiddag där vi kan prata lite om de kommande dagarna.

Dag 3
Panoramarutten – storslagen utsikt vid God’s Window och enastående klipplandskap i Blyde River Canyon

Från hotellet fortsätter vi mot det östliga Mpumalanga. Vi åker på snirkliga vägar längs den så kallade Panoramarutten. Det bergiga området bjuder på det ena storslagna naturscenariot efter det andra: Vid God´s Window upplever man en av världens vackraste utkiksplatser (om vädret tillåter) och Bourke´s Luck Potholes - ett enastående klipplandskap, där våldsamma flodvirvlar har borrat djupa, cylinderformade hålor i de släta klipporna. Slutligen stannar vi vid Blyde River Canyon, som tål att jämföras med Grand Canyon, även om det är i mindre skala. Det är mycket vackert i området och om vi kan hinna med mer gör vi det gärna. Programmet styrs också lite av såväl väder och vind, som av deltagarnas lust till att vandra runt i de vackra omgivningarna.

I dessa berg förekommer ofta tät morgondimma, som lättar uppåt dagen, vilket vi försöker ta med i beräkningen när dagsprogrammet fastställs på plats.

Dag 4
Safari i Krugerparken. Grillmiddag under bar himmel

Kruger är Sydafrikas största nationalpark och är dessutom en av världens främsta fristäder för utrotningshotade växter och djur. Kruger är en enorm nationalpark, som med en total areal på omkring 20 000 kvadratkilometer är nästan lika stor som Svealand. Vi åker den relativt korta sträckan till Krugerparken och man märker tydligt klimatskillnaden, när vi förflyttar oss från höglandets kyligare och torra luft till låglandets varma, fuktigare luft. Strax efter att vi passerat ingången, ”gaten”, är vi på safari.

Vi ger oss ut på safarier, som kommer att genomföras i öppna fordon. Parken omfattar en rad olika typer av savann med så stor variation, att man kan tillbringa flera dagar här och hela tiden upptäcka något nytt. Här finns välanlagda vägar och safarileder, som gör det möjligt att köra tätt intill vattenhål och observations-poster, där är det ofta är god utsikt till viltet. Och vilt finns det gott om! Det finns möjlighet att få se upp till 132 olika sorters däggdjur, 438 fågelarter, 104 arter av kräldjur och hela 1771 sorters växter, varav 357 är träd  eller buskar. Krugerparken är anlagd på så sätt, att de besökande har tillgång till ett begränsat antal vägar, medan stora områden är helt förbehållna viltet. Genom åren har viltet emellertid anpassat sig till bilar och besökande, därför kan man ofta få se elefant, giraff och olika sorters antiloper beta tätt intill parkerade bilar. Det är inte speciellt ovanligt att en lejonflock eller ett par geparder hindrar fordonen från att ta sig fram.

Det enorma området ger viltet ultimata livsvillkor, men turismen sätter även här sin prägel på vardagen. Lejonen här är specialiserade på att jaga giraffer ute på de asfalterade vägarna, där deras hårda hovar glider och girafferna blir ett lätt byte för rovdjuren. Omkring hälften av lejonens föda utgörs här av giraffkött, jämfört med nästan ingenting i den vilda naturen. Med lite tur får vi kanske se ”The Big Five” (elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard). Alla finns här, men mängden varierar. Normalt sett växer gräset högt i maj – juni, varefter torkan gradvis förvandlar det mesta av Krugerområdet till ett torrt landskap, som i gengäld gör det lättare att hitta djuren.

Dagen ägnas åt safari i reservatet och lunchen tar vi med från hotellet. Storslagna upplevelser väntar och många känner nog en lätt rysning, när man sitter ett fåtal meter från en elefant, noshörning eller kanske ett lejon i ett helt öppet fordon.

På eftermiddagen kan du koppla av på hotellet, kanske smälta dagens safariupplevelser under ett svalkande dopp i poolen eller över en kopp kaffe i restaurangen.

På kvällen träffas vi till en ”boma braai”, vilket betyder att vi avnjuter vår middag under bar himmel, en stämningsfull avslutning på dagen.

Dag 5
Safari i Krugerparken

Vi fortsätter där vi avslutade gårdagen och försöker komma till de områden vi inte har hunnit med under den första dagen. Dock gäller många restriktioner från parkmyndigheternas sida för att beskydda djuren, så vi kan inte garantera exakt vart vi kommer att åka. Kom ihåg att det kan vara kyligt tidigt på morgonen, så en varm tröja eller jacka kan vara bra att ha.

Återigen väntar en spännande dag med en morgonsafari. Eftermiddagen är på egen hand.

Dag 6
Krugerparken. Med buss till Zebra Country Lodge

Vi beger oss till Albatros egen camp,  Zebra Country Lodge, som ligger i närheten av Pretoria. Vi stannar till och äter lunch på vägen dit och kommer fram under eftermiddagen. Resten av dagen kan vi slappna av på egen hand innan vi träffas igen under kvällen för att äta middag.

Dag 7
Zebra Country Lodge – Port Elizabeth – Tsitsikamma nationalpark – Knysna
Tsitsikamma nationalpark
Från Zebra Country Lodge åker vi tillbaka till Johannesburg. Härifrån flyger vi till Port Elizabeth och vidare  till Tsitsikamma nationalpark. Tsitsikamma nationalpark, som är speciellt känd för ett rikt fågelliv, sällsynta endemiska växter och träd samt en vacker, men också karg, kuststräcka. Efter en kort vandring, där vi passerar den berömda hängbron över Storms River Mouth, fortsätter vi via Natures Valley till Knysna.Vi befinner oss på den berömda Garden Route med dess vackra, karakteristiska kustlandskap.
Dag 8
Knysnalagunen

I Knysna tar vi båten över lagunerna ut till The Heads, de två sandstensformationerna som markerar inseglingen till Knysnalagunen. Vi får tid till att promenera runt i den trevliga lilla kustorten, det finns många bra restauranger längs huvudgatan. Vi checkar in på vårt hotell i den mysiga lilla kuststaden Knysna. Här har vi lite tid att ta en promenad och kanske avlägga ett besök på en av de många restaurangerna längs huvudgatan (inte inkl. i priset).

Dag 9
Knysna. Heldagsutflykt utmed Garden Route till Oudtshoorn
Garden Route

Hela dagen är avsatt för ”inlandet” och vad vi eventuellt saknar från föregående dag. Dagens utflykt går genom vackra naturområden med sluttningar och pass, gröna berg och laguner – en sann fröjd för ögat! Vi får uppleva några av de traditionella sevärdheterna på Garden Route, nämligen de världsberömda droppstensgrottorna Cango Caves och en strutsfarm i ”strutsstaden” Oudtshoorn, som grundades 1847.

Området här visade sig vara väldigt lämpligt för strutsuppfödning och under det viktorianska och edvardianska modet fanns en stor efterfrågan på strutsfjädrar, något som gjorde staden till ett betydande strutsuppfödningscenter i över 40 år. Idag inkluderar strutsprodukterna även ägg, läder och kött.  Strutsarnas anatomi gör att de äter stenar för matsmältningens skull. Som en utveckling av den här vanan – eller kanske av ren nyfikenhet – äter de även allt möjligt annat. Vad sägs om ett skrovmål tändstift eller patronhylsor? Så håll i hatten, solglasögon och annat så att det inte landar i en strutsmage!

De dramatiska droppstensgrottorna Cango Caves är ett nätverk av underjordiska kammare och passager som har bildats som utlöpare av bergskedjan Swartberg. Några av droppstensformationerna tros vara 150 000 år gamla. Klippmålningar och stenredskap som har hittats här visar att platsen var bebodd redan för 15 000 år sedan.

Vi övernattar i Outdshoorn.

Dag 10
Outdshoorn - Kapstaden. Vingårdsbesök med vinprovning
Här odlas Sydafrikas berömda viner

Vi åker längs huvudvägen mot Kapstaden. På vår väg mot Kapstaden kommer vi att stanna till på olika vingårdar och provsmaka vin. Vi äter lunch på en av vingårdarna och njuter av några av Sydafrikas mest berömda exportprodukter.

Dag 11
På egen hand i Kapstaden
Den här dagen är på egen hand. Vi kan dock rekommendera en tur upp till det berömda Taffelberget, som är stadens kännetecken. Det är en god idé att starta dagen här, eftersom det ofta är klart väder på morgonen. Man kan även åka ut till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i många år. Här blir man guidad på engelska, då öns intressanta historia berättas av tidigare fångar eller deras anhöriga. Besöket är mycket intressant, men det är inte alltid helt enkelt att ta sig ut dit. Robben Island är ett tidigare fängelse som ligger på en ö utanför Kapstaden. Transporten dit blir ofta inställd p.g.a. vind- och väderförhållanden, tekniska problem eller strejker i området och därför kan vi inte garantera att besöket kan genomföras. Biljetterna till Robben Island är inte inkluderade i resans pris.
Dag 12
Kapstaden. Utflykt till Godahoppsudden och avskedsmiddag

Vi åker längs högt belägna, smala klippvägar med ett brusande hav under oss och genom pittoreska småbyar till Godahoppsudden. Vid Hout Bay tar vi en liten båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island, där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Vi kommer tätt intill kolonin och kan se dem ligga på klipporna eller leka i vattnet omkring båten. Sedan åker vi över utsiktspunkten Chapman´s Peak till Simon’s Town, där vi ska besöka en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur når vi fram till Cape of the Good Hope Nature Reserve, som sträcker sig över 7680 hektar. Förutom det vackra kustlandskapet är reservatet också hemort för antiloparter som eland, bontebock, springbock och gnu, samt struts och babian.

Vi äter lunch på en lokal restaurang under vår utflykt.

Vi promenerar den lilla sträckan ut till spetsen av halvön Cape Point och njuter av den storslagna utsikten över de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen.

Vi ses till avskedsmiddag på en lokal restaurang i Kapstaden.

Dag 13
Hemresa

Under förmiddagen har du tid att utforska Kapstaden på egen hand som avslutning på en fantastisk rundresa. Vi åker till flygplatsen i Kapstaden på eftermiddagen. 

Dag 14
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 29 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Johannesburg - Port Elizabeth - Kapstaden - Stockholm
 • 11 nätter på hotell och lodges i delat dubbelrum*
 • Frukost dagligen, lunch/matsäck dag 4, 5, 10 och 12, middag dag 2, 4, 6, 9 och 12
 • Transport enligt program
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Skatter och avgifter

* Det finns tyvärr inte möjlighet att ställa in extra säng på de dubbelrum som används på den här resan

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Avresa från Göteborg eller Köpenhamn
 • Drycker
 • Övriga måltider. Reseledaren arrangerar gemensamma måltider för dem som har lust att delta. Det är billigt att äta i Sydafrika (ca ½ priset jämfört med svenska priser)
 • Dricks (beräkna ca. 750 kr per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuella extrautflykter och extra arrangemang (häribland linbana till Table Mountain)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket. Här kan du läsa mer: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/sydafrika/reseinformation/ambassadens-reseinformation/in--och-utresebestämmelser/

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.  Reglerna har lättats en aning sedan 1 december 2018, vilket innebär att man inte nödvändigtvis måste visa personbeviset. Däremot rekommenderar vi starkt att man tar med personbeviset eftersom man kan bli ombedd att visa det. 

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.
 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika: http://www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 4 498:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
4 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun

Tillägg för enkelrum
2500:-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
6 998:- per person i delat dubbelrum

Tillägg för enkelrum
5 000:-

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
5 998:–

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris Från 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

 

Tillägg för uppgradering av hotell
2 998:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
6 748:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

 

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 3 out of 5 by from En härlig resa med många trevliga upplevelser och mycket bra resesällskap Vi var missnöjda med reseledare Joackim. Han berättade mycket lite om vad vi såg på bussturerna och ibland tom sov han. När vi mötte honom på flygplatsen så hann han knappt presentera sig förrån han begärde 700 R/person för all dricks till chaufförer och väskbärare. Vi blev därför mycket förvånade när vi i Kapstaden mötte den siste busschauffören som hade kört oss i sex dagar informerade oss om att han endast hade fått 1 300 R. 22 resenärer gånger 700 R = 15 400 R. Chaufföen var mycket ledsen. Man undrar därför var de övriga pengana tog vägen? Reseledaren var mycket dålig på att förbereda oss om vad som skulle hända t ex dagen efter mm.
Date published: 2017-11-26
Rated 5 out of 5 by from Innehållsrikt program Mycket spännande program, mer innehållsrikt än prospektet visade.Trevligt att bo på lodger. Spännande mat. Kunnig och trevlig reseledare, Daniel, som tog tag i alla frågetecken direkt. Safari med kunniga och lokala guider var en höjdare - tänk att få se leoparden vila i ett träd, sedan rangern pekat på den, så blev han också dagens hjälte. Alla Big Five fick vi se! Roligt med vingårdar och besök på strutsfarm. En överraskning med afrikansk dans-och sånggrupp med god mat, krokodilkött smakade gott :) Gillade inte Kapstaden, det hade räckt med en dag, mycket trafik och löst folk.
Date published: 2017-11-01
Rated 5 out of 5 by from En spännande och intensiv resa Resan var fantastisk på många sätt och vi fick uppleva många olika delar av Sydafrika. Det var intensiva två veckor och man behöver ha god "reskondis" för att orka ta in alla intryck, vara på resande fot i stort sett hela tiden och ha många hotellbyten. Vi hade en suverän reseledare i Hanna som gav oss en bra bild av Sydafrika, levnadsvillkor, historia osv. Hennes kunskaper var imponerande. Hotellen var genomgående bra och maten utmärkt. För mig personligen var safaridagarna höjdpunkten på resan, men jag skulle inte vilja missa något annat som vi upplevde. Det var dock ibland väldigt långa dagar, många timmar i buss och tidiga morgnar. Totalintrycket är dock att det är en härlig resa!
Date published: 2018-02-22
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa med många upplevelser Resan var fantastisk på många sätt och vi fick uppleva många olika delar av Sydafrika. Det var intensiva två veckor och man behöver ha god "reskondis" för att orka ta in alla intryck, vara på resande fot i stort sett hela tiden och ha många hotellbyten. Vi hade en suverän reseledare i Hanna som gav oss en bra bild av Sydafrika, levnadsvillkor, historia osv. Hennes kunskaper var imponerande. Hotellen var genomgående bra och maten utmärkt. För mig personligen var safaridagarna höjdpunkten på resan, men jag skulle inte vilja missa något annat som vi upplevde. Det var dock ibland väldigt långa dagar, många timmar i buss och tidiga morgnar. Totalintrycket är dock att det är en härlig resa!
Date published: 2018-02-23
Rated 4 out of 5 by from En trevlig resa, men... Problemet med denna resa är att den "vill för mycket". Sex olika boenden och massor av mil i buss blir för mycket på de knappa tolv dagar man är på plats. Programmet behöver finslipas och vissa aktiviteter kan slopas. Men det tar jag direkt med Albatros. Det gör jag också angående de direkta felaktigheter som fanns i resans program. Och en del annat. Det som räddade resan för mig var följande: Fantastiskt trevliga reskamrater, underbara djur-och naturupplevelser och att god mat och gott vin var så otroligt billigt. Detta är inte Albatros förtjänst, men det gör att jag ändå ger resan betyget 4!
Date published: 2017-11-18
Rated 4 out of 5 by from En härlig och intensiv rundresa i Sydafrika! Helhetsupplevelsen av resan var mycket bra med en suverän reseledare (Hanna). Fick se allt från safari till storslagen natur och storstad. Allt gick enligt programmet, ett plus för bra hotell och god mat. Totalt en mycket fin upplevelse. Något att tänka på för Albatros är att alla bussar bör ha perfekt kvalitet och gärna med bättre utsikt från alla säten. Vidare bör dricksinsamling till förare, inhemsk guide och viss hotellpersonal upphöra och i stället ingå i resans pris. När det gäller förlängningsresan var även den mycket bra men balkong/terass bör ingå när man väljer bad och sol.
Date published: 2018-03-02
Rated 5 out of 5 by from En bra resa och mycket välorganiserad i alla sammanhang Denna resa var den bästa gruppresa jag har deltagit i.Reseledaren var väldigt kunnig och beskrev de olika platserna som vi besökte.Intressant var även att han pratade hur det var att leva i Sydafrika under dåtid och nutid
Date published: 2017-10-31
Rated 5 out of 5 by from En resa med bara plusfaktorer! Helt fantastisk resa!! Att få uppleva vilda djur på nära håll och i sin rätta miljö och sen storstadens puls och däremellan vyer som för evigt fastnat på näthinnan, helt gudomligt!
Date published: 2017-11-12
 • y_2019, m_2, d_14, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_104
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR36, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19ZARTR36JSE2909