Det bästa av Baskien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Gastronomi och goda viner i San Sebastian, Bilbao och Rioja

Utforska Spaniens gourmetregion där kultur och arkitektur frodas! Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell i huvudstaden Vitoria och härifrån ger vi oss ut på utflykter till Baskiens vackra kuststräcka och spännande städer: San Sebastian; känt för sina fantastiska matupplevelser, populära Bilbao med Guggenheim-museet och Guernica, känd från Picassos dramatiska målning.

Vi gör vingårdsbesök i Rioja-området och lämnar inte Baskien utan att ha smakat på de regionala specialiteterna som pintxos - den basiska varianten av tapas - och dess trogna följeslagare, Txacoli-vitvinet.
 
Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Vin och mat

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Bilbao. Vidare till Vitoria
Dag 2 Utflykt till Bilbao med pinxtos, Guernica och San Sebastián
Dag 3 Utflykt till Rioja-vinområdet med besök på vingården Vivanca och medeltidsstaden Laguardia
Dag 4 Vitoria med besök i Txacoli-vinområdet med vingårdsbesök
Dag 5 Vidare till Bilbao och hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Bilbao. Vidare till Vitoria Ca 73 km
På besök i Vitoria
Efter ankomsten till Baskien kör vi till huvudstaden Vitoria. Denna lilla provins, en av Spaniens minsta, har sitt eget språk och är tillika ett av Europas äldsta. Under många år präglades regionen av stora uppror för självständighet under den beväpnade gruppen ETA, och hade ett inflytande som sträckte sig in i Frankrike. Idag har lugnet lagt sig och ETA har lagt ner vapnen och ingått vapenvila och fred med Spanien. Baskien har rest sig som en fågel Fenix ur askan och upp till nya höjder. Provinsen har tagit sig genom den spännande spanska krisen, Bilbao har gått från att vara en grå hamn- och industristad till en välbesökt kulturstad, San Sebastian är en väldigt dyr badort med en uppsjö av Michelin-restauranger och så är de kända för sin filmfestival och de stora vingårdarna i Rioja-vinområdet. Något som vittnar om en välmående region.

Även i Vitoria har man det gott ställt och det är en väldigt trevlig stad med bra butiker, restauranger och vackra palats. Vi äter middag tillsammans på en restaurang i Vitoria.
 
Dag 2
Utflykt till Bilbao med pinxtos, Guernica och San Sebastián Ca. 290 km
Vackra vyer över San Sebastián
När vi har kommit fram till Bilbao finns det gott om tid att se den vackra och spännande staden som inte är större än att utflykten kan göras till fots. Den före detta industristaden är idag en modern och attraktiv stad där nytt och gammalt förenas i en härlig mix. Bilbaos senaste landmärke är Guggenheim-museet vid floden Rio Nervion, även kallat för Rio de Bilbao, och den arkitektoniskt spännande flygplatsen Aerupuerto de Sondica. Den charmiga gamla stadsdelen ligger öster om den nya, och är känd för sina sju små gator från 1400-talet, samt Plaza Nueva, som omges av en uppsjö av restauranger som serverar pintxos, Baskiens version på tapas.
Vi äter lunch på några av restaurangerna i sällskap av vitvinet Txakoli som passar alldeles utmärkt till den här typen av mat.  Pinxtos är välsmakande smårätter som ofta serveras på bröd eller toast med en tandpetare i. Pinxtos betyder ”spett” och är en fröjd både för ögat och magen. Det är ett absolut måste att prova läckerheterna åtminstone ett par gånger under resans gång, något vi får all möjlighet att göra.

Vi fortsätter med ett besök i staden Guernica som är symbol för den baskiska självständigheten och som odödliggjordes i Picassos målning med samma namn. Bilden berättar om de tyska krigsflygens bombningar (med anledning av general Franco) av stadens civila under de spanska inbördeskrigen. Det gamla ekträdet i staden, där de lokala ledarna samlades för att fatta viktiga beslut, överlevde och är idag Baskiens symbol för självständighet.
 
Vi lämnar Guernica och kör ut mot havet, längs den vackra kuststräckan San Sebastián, med landmärket Monte Urgull som delar staden och stranden i två vackra vikar. Vi har tid att utforska San Sebastián på egen hand. Bland annat kan du bestiga Monte Urgull som ligger på 120 meters höjd. Senare på dagen samlas vi för att gå genom den gamla stadsdelen och se stadens övriga attraktioner. Här har vi alla möjligheter att smaka på stadens berömda pinxtos. San Sebastian är idag känt för sin filmfestival som går av stapeln i september, för de vackra stränderna och naturen runt staden, och inte minst för sin tämligen höga prisnivå. Staden innehar rekordet för flest Michelinstjärnor per invånare (endast omkörda av Kyoto i Japan): Här finns inte mindre än 17 stjärnor fördelade på 3 trestjärniga, 1 tvåstjärnig och 6 enstjärniga restauranger. Något som kan anses väldigt imponerande för en stad med endast 250 000 invånare.  Staden har varit en känd badort ända från slutet av 1800-talet, inte minst på grund av kungafamiljens besök, och har än idag en aura av välstånd och stolthet över sig.
 
Vi återvänder till Vitoria där du på kvällen kan utforska det baskiska köket på egen hand.
Dag 3
Utflykt till Rioja-vinområdet med besök på vingården Vivanca och medeltidsstaden Laguardia Ca 130 km
På besök i Laguardia
Dagen går i vinets tecken. Vi lämnar Bilbao, passerar bergskedjan Sierra Tolono och kör in i La Rioja.  Den södra regionen är känd för sina vindistrikt och vi ska besöka en av Baskiens vingårdar, Vivanco, som driver en väldigt modern vinproduktion. Vindistriktet Rioja korsar gänsen mellan de två provinserna Baskien och La Rioja vid den långa Ebrofloden, som är den näst längsta på den spanska halvön och inte mynnar ut i Medelhavet förrän en bra bit söder om Barcelona. Ebro bidrar med vatten och goda odlingsförutsättningar för den stora vinproduktionen och de odlingsbara markerna.
 
Vi fortsätter till medeltidsstaden Laguardia, en fantastiskt välbevarad och charmig fästningsstad. Lunchen intas på egen hand och det är dags att gå runt och titta på de historiska delarna av Laguardia eller shoppa i stadens många små specialbutiker.

Staden är en av de mest kända vinstäderna i Spanien, och det finns en uppsjö av små vinkällare som kan besökas och vin som kan avsmakas. I området runt Laguardia finns det några helt fantastiska vingårdar som ett vittne om hur välmående området är, bland annat Marqués de Riscal. Kom ihåg att se och höra klockspelet från det stora uret på Plaza Mayor kl, 12, 14 och 17.
 
Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till Vitoria.  Middag på egen hand.
Dag 4
Vitoria med besök i Txacoli-vinområdet med vingårdsbesök Ca 115 km
Pintxos betyder "spett"
Idag koncentrerar vi oss på Baskiens huvudstad Vitoria, men kör först ut till ett vinområde norr om Vitoria där man producerar det lokala och välsmakande vitvinet Txakoli, som passar väldigt bra till pintxos. Vi besöker vingården Astobiza. Här anordnas en rundvisning på vinodlingarna och i produktionen med efterföljande vinprovning med ost. Efter detta informella och intressanta besök fortsätter vi till en lokal restaurang för att avnjuta en god baskisk måltid.
 
Efter lunch återvänder vi till Vitoria. Provinshuvudstaden Vitoria är ganska spännande, inte minst den gamla stadsdelen och citadellet. Vi ska bland annat besöka domkyrkan Santa Maria som har stått under renovering en längre tid, och vi har chans att se hur den första kyrkan utvecklades från att vara en del av stadsmuren till katedral. Det är från dessa utgrävningar som författaren Ken Follett har hämtat sin inspiration och sitt bakgrundsmaterial till sina romaner Världens vinter och En värld utan slut.  Av den anledningen har man låtit uppföra en mindre staty över Ken Follett framför kyrkan. Var och en hinner tillbringa tid på egen hand innan vi återvänder till hotellet.
 
Vi äter middag tillsammans på en lokal restaurang.
 
Dag 5
Vidare till Bilbao och hemresa Ca 75 km
Jeff Koons hund utanför Guggenheim-museet
Innan dagens hemresa ger vi oss efter frukosten till Bilbao. Här ska vi titta närmare på den gamla stadsdelen eller besöka världsberömda Guggenheim-museet som ritades av Frank Gehry. Husfasadens många titaniumplattor skiftar färg efter ljus och tid på dagen, något som gör museet i sig till ett fascinerande konstverk. Framför byggnaden hittar vi Jeff Koons verk Puppy, en enorm hund som är skapad med blommor. Inne på museet går vi på upptäcktsfärd bland samlingarna av modern konst och nutida konst, bland annat Richard Serras verk Serpiente. Konstverket består av en imponerande samling enorma stålplattor, en referens till stora stålvalsverk och skeppsvarv, som en gång var Bilbaos stora pulsåder och nav.

Alternativt finns det tid för lite shopping och ett besök ute i staden innan vi styr kosan mot flygplatsen för att fulla av intryck flyga hem igen.
 

Prisinformation

Priset inkluderar

• Svensk reseledare
• Flyg Stockholm – Bilbao t/r med mellanlandning
• 4 nätter på 4-stjärnigt hotell i Vitoria i delat dubbelrum
• Utflykter och inträden enligt program
• Frukost dagligen
• Lunch med pinxtos och vin dag 2
• Middag dag 1 och 4 på lokala restauranger
• 1 vinprovning med ost och lunch dag 4
• 1 vinprovning dag 3
• Skatter och avgifter
 

Priset inkluderar inte

• Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
• Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
• Tillägg för enkelrum
• Inträde och besök på Guggenheim-museet cirka 18 euro
• Dricks till lokalguider, chaufför med mera (räkna med 35 euro per person)
• Övriga måltider och drycker
• Personliga förnödenheter
• Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid online-bokning)
• Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Man får checka in 1 bagage per person. Max. 20 kg + handbagage (max. 8 kg). Handbagagets mått får max utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd = t.ex. 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.
 

Vad ska jag packa?

På hösten och våren kan det vara lite kyligt på morgonen och kvällen och regnskurar kan förekomma. Ta gärna med en tröja och en lätt jacka. Ta dessutom gärna med praktiska skor som är bekväma att gå i. När det handlar om klädsel på kvällen när man ska på restaurang behöver man inte tänka särskilt formell klädsel i Spanien. 

Läs mer om Spanien

Här kan du läsa mer om Spanien: https://www.albatros.se/resmal/europa/spanien
Läs bland annat om klimat, dricks och mycket annat. 

Hotell

Under hela vistelsen bor vi på ett härligt 4-stjärnigt hotell i huvudstaden Vitoria, cirka 2 kilometer från centrum.
 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En jättefin resa där man fick se och lära mycket! Bra resa med en utmärkt trevlig och mycket kunnig guide! Några saker mindre bra bl.a. resetiderna. At t vackla upp mitt i natten för att resa kl 6 är ansträngande för en äldre person och dessutom 4 timmar att vänta i München gör det hela inte bättre! Där får ni tänka om och göra drägliga resetider för era kunder. Kanske också förlänga resan med en dag så det blir litet mera av egen tid. Avskedsmiddagen kan man också förbättra. Ta bort bönorna till förrätten! Inget för en svensk enligt min åsikt. F ö jättebra hotell och mycket bra frukost. Återvänder gärna!
Date published: 2019-05-31
Rated 5 out of 5 by from Baskien överraskade! Levererade mycket mer än vad vi hade förväntat oss. Tre underbara städer, Bilbao, San Sebastian och Vitoria. Bra hotell. Bra program med en helt otroligt duktig guide, som var både lyhörd och som ”såg alla”! Bra restauranger med mycket god mat. Sedan gjorde det inget, att det var helt fantastiska viner också!
Date published: 2019-10-18
Rated 5 out of 5 by from En mycket innehållsrik resa Det var en kort (5-dagars) resa som ändå kändes lång tack vare många upplevelser med stor variation. Bra val av restauranger och en härlig guide. Det blev en hel del bussåkande men förhållandevis korta sträckor, cirka en dryg timma åt gången. Om jag fick ändra på något skulle jag hellre vilja bo på olika hotell, till exempel en eller två nätter i Bilbao och San Sebastian för att kunna uppleva restaurangerna där också. Hotellet i Vitoria var bra men staden inte lika charmig som de två ovan.
Date published: 2019-05-29
Rated 5 out of 5 by from En riktig höjdarresa med fina utflykter och trevlig reseledare Prisvärd och mycket trevlig resa med vacker natur, fina utflykter, god mat och dryck. Duktig och jättetrevlig reseledare. Bra hotell med stort och gott frukostutbud.
Date published: 2019-04-22
Rated 4 out of 5 by from En ny sida av Spanien som är mycket sevärd. Mycket trevliga utflykter, dock var vinprovningen på den stora vingården totalt bortkastad tid. Fungerade inte alls tyvärr. Besöket på den lilla vingården var toppen! Hotellet gillade vi skarpt. Den nyinsatta guiden var mycket engagerad och skapade en trevlig stämning. Intressant att uppleva en del av Spanien i stark utveckling. Guggenheimmuseet var verkligen mycket sevärt. Bra tillgång på egen tid i samband med utflykterna.
Date published: 2019-04-10
Rated 4 out of 5 by from Upplevelserikt Baskien Det var en fin resa som trots sin korta restid innehöll många fina upplevelser både i form av vacker natur, intressanta städer, god mat och dryck. Besöken på två vingårdar av varierande karaktär var också givande. Resan genomfördes mycket professionellt av vår duktiga guide Maite och duktiga busschaufför. Gruppen var lagom stor för att skapa en bra stämning
Date published: 2019-10-18
Rated 5 out of 5 by from Bästa resan på länge. Mycket att se i ett vackert landskap. Roligt upplägg, med kultur och barhäng blandat. En underbar tjej som var guide, kunnig och hemma i trakten.Kort resa som kändes som en lång härlig glädjeupplevelse. Hotellet låg nära ett stort köpcenter så lätt att köpa till glömda prylar. Bra rum och skaplig frukost. Åker gärna hit igen.
Date published: 2019-04-22
Rated 4 out of 5 by from Spännande besök i Baskien En spännande resa med många intressanta besök i städer och på vingårdar. En härlig och kunnig reseledare som verkligen bjöd på sig själv och tog stor hänsyn till alla resenärers olika behov och önskemål. Att resan inte får 5 poäng beror på jobbiga flygtider och alldeles för lång väntetid mellan byten av flyg.
Date published: 2019-09-13
 • y_2021, m_7, d_28, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_42
 • loc_sv_SE, sid_ESRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

ESRTR12ASE