Kapstaden - The Mother City

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med oss till fantastiska Sydafrika och njut av förstklassiga viner och mat, vackra stränder och storslagna landskap!

Gör en utflykt till Kaphalvön och se sälarna tumla runt på klipporna, eller njut av välsmakande viner på autentiska vingårdar med 300-åriga anor och natursköna omgivningar. Avsluta dagen med en delikat middag på någon av de många högklassiga restaurangerna. Njut av utsikten från Taffelberget och följ med ut på en båtutflykt och se Kapstaden från havssidan. Inga natur- och kulturintresserade kommer att åka hem besvikna från staden vid Godahoppsudden!

Du kan välja att uppleva det hela på egen hand eller köpa utflyktspaketet som leds av vår svensktalande reseledare.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensktalande reseledare i Utflyktspaketet

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Stockholm - Kapstaden
Dag 2
Kapstaden, stadsrundtur
Dag 3
Kapstaden
Dag 4
Kapstaden
Dag 5
Kapstaden
Dag 6
Kapstaden
Dag 7–9
Kapstaden & hemresa
Dag 10
Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm - Kapstaden

Vi lämnar Stockholm med kurs mot det äventyrliga Sydafrika. På denna utomeuropeiska sträcka serveras kvällsmat och frukost ombord på flygplanet.

Dag 2
Kapstaden, stadsrundtur

Vi anländer till Kapstaden på morgonen och möts redan på flygplatsen av en representant från Albatros Travels kontor i Kapstaden. Efter det åker vi med guiden på en stadsrundtur och avslutar med att åka direkt till vårt hotell.

Dag 3
Kapstaden

Dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Utflykt 1: Taffelberget, båttur i bukten, Victoria & Alfred Waterfront

Vi åker genom de gamla gatorna som leder fram till Taffelberget och utsiktspunkten Lion’s Head. Utsikten över hamnen och det berömda gamla hamnområdet Victoria & Alfred Waterfront blir ännu bättre när vi åker genom passet mellan två berg. Från foten av Taffelberget åker vi kabinbana upp till toppen av berget. Det känns gudomligt att vara på toppen och blicka ut över utsikten. Där nere långt under oss ser vi Kapstaden och de små kustsamhällena som ligger längs kusten till Cape Point/Godahoppsudden i söder. Vänder man sig mot norr ser man längs med Afrikas västkust breda vita stränder och ett oändligt hav i väster. Om vädret inte är bra kommer vi att skjuta upp den här delen av utflykten tills vädergudarna möjliggör bästa möjliga sikt igen.

Efter det tar vi oss ner från berget för att se Kapstaden från havssidan genom en båttur. Kapstadens hamn är en mycket livlig hamn och det är otaliga nöjesseglare som finns ute i bukten. Den färggranna och livliga staden ser nästan som bäst ut härifrån. Sedan är det dags att bege sig till det berömda Victoria & Alfred Waterfront där det finns otroligt många restauranger och shoppingmöjligheter. Den sydafrikanska randen har sjunkit kraftigt de senaste åren och Sydafrika har blivit ett mycket attraktivt land att köpa varor i. Kläder, smycken, afrikanskt hantverk, konst och mycket mer kan köpas till väldigt bra priser.

Dag 4
Kapstaden

Dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Utflykt 2: Kaphalvön  inklusive lunch

För dem som har valt utflyktspaketet erbjuder dagen en heldagstur till Kaphalvön. Vi åker genom pittoreska små byar längs höga smala klippvägar med det dånande havet under oss. Vid Hout Bay ska vi åka på en kort båttur genom de kraftiga bränningarna ut till Duiker Island där tusentals sydafrikanska pälssälar håller till. Vi kommer mycket nära sälkolonin och vi ser dem ligga på klipporna  och tumla runt i vattnet runt båten. Därefter åker vi genom de små städerna Constantia Nek och Fish Hoek till Simon’s Town där vi besöker en pingvinkoloni. Efter ytterligare en kort åktur kommer vi fram till Godahoppsuddens Naturreservat, ett område på hela 7680 hektar. Reservatet är Sydafrikas sydligaste spets och är hemvist för antiloparter som Elandantilop, Bontebok, Springbock och Gnu. Dessutom finns det zebror, strutsar, babianer och ett flertal andra djurarter. Vi går den korta promenaden ut till spetsen på halvön - Cape Point - och njuter av den fantastiska utsikten över platsen där två världshav möter varandra, Atlanten och Indiska oceanen. Vi avnjuter lunchen på en lokal restaurang.

Dag 5
Kapstaden
Låt dig väl smaka!

Dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Utflykt 3: Vinlandet med Vrede en Lust, Franshoek och Stellenbosch, inklusive lunch och vinprovning

Dagen ägnas åt de stora upplevelserna för både öga och gom. Hela dagen ägnas åt Sydafrikas berömda och natursköna vindistrikt, beläget bara ca en timmes bilfärd från Kapstaden. Vi börjar med en rundvisning och naturligtvis vinprovning på den lilla och ännu inte så välkända vingården Vrede en Lust. Den ligger vackert belägen på Simonbergets östra bergssida. Vrede en Lust är en modern vingård, men bygger på en över 300 år gammal tradition. Det går inte lång stund innan man förstår att vinframställning inte är något nytt fenomen i Sydafrika. Vi äter vår välsmakande lunch här.

Nästa punkt på programmet är Franschhoek, som grundades av franska Hugenotter, och har sedan dess utvecklats till den sanna gourmethimlen. Efter det fortsätter vi till Sydafrikas näst äldsta stad, Stellenbosch, som många kanske känner igen från vinetiketterna. Det är också det en vacker gammal stad med vita vingårdar, gröna fält och fantastiskt vackra berg. Staden grundades 1679 och vinframställningen är nästan lika gammal. Vi besöker en vingård och smakar på rariteterna. Vi passar naturligtvis på att även titta på staden och inte minst den gamla affären Oom Samie se Winkel, som har sett likadan ut i över 100 år och där du kan köpa nästan allt.

Dag 6
Kapstaden

Dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Utflykt 4: Robben Island och Township

Idag åker vi ut på ännu en båttur. Denna gång på väg norrut till den ökända fängelseön Robben Island där Nelson Mandela och många andra fångar hölls fängslade under många årtionden. Vi kommer först att bli guidade på engelska av tidigare fångar på ön innan vår skandinavisktalande guide tar över. Du får veta mycket om den här platsen som varit av stor betydelse genom sin ohyggliga, men också intressanta historia. Den historien är fortfarande idag en mycket viktig del av det moderna Sydafrika.

När vi kommer tillbaka till Kapstaden kommer vi att få en inblick i det moderna Sydafrikas verklighet. Kontrasten mot gårdagens upplevelser är slående. Vi besöker ett så kallat ”township”, där vi kommer se hur vanliga människor lever och hur de försöker få sin vardag att fungera längst ner på samhällets stege. Ett township är fortfarande ett vanligt sätt att bo på i Sydafrika. Det mest berömda /beryktade av township, Soweto, ligger i Johannesburg. Vi blir guidade runt av lokalbefolkningen och träffar arbetare, självständiga och en traditionell afrikansk healer och det kommer bli gott om tillfällen att ställa frågor.

Dag 7–9
Kapstaden & hemresa
Vackra vingårdar i Stellenbosch

Dag 7 till 9 är fria att tillbringa på egen hand.

Kapstaden har ett stort utbud av utflyktsmål och avkopplingsmöjligheter så det kommer att finnas något för varje smak. Det är lätt att ta sig runt på egen hand. I staden och dess närmaste omgivningar finns det bland annat 16 museer och otaliga möjligheter till aktiviteter. Varför inte följa med på en helikoptertur, windsurfa, rida, segla eller åka på safari? En annan fördel med Kapstaden är att det finns en mängd restauranger som serverar gourmétmat och viner i världsklass. Och detta till priser långt under svensk/europeisk nivå. (Du får med en lista på rekommenderade restauranger i Albatros Travels reseprogram.) Dagen kan ägnas åt att göra de sista inköpen innan vi på eftermiddagen skall säga farväl till Kapstaden och Sydafrika för denna gång. Vi flyger mot Skandinavien på natten.

Dag 10
Hemkomst
Ankomst till Stockholm.

Inn on the Square

Fint hotell beläget på den historiska Greenmarket-platsen. Rummen är utrustade med alla nödvändiga faciliteter, gratis trådlöst internet samt kaffe- och tefaciliteter. Hotellet har uppvärmd swimmingpool på taket med en fantastisk panoramautsikt över Taffelberget. 

Läs mer på www.innonthesquare.co.za

Utflyktspaket

Utflyktspaketet genomförs med svensktalande reseledare vid minst 10 deltagare.

Utflyktspaketet sträcker sig över 4 dagar, från dag 3 till 6:

Dag 3 Taffelberget (Table Mountain) och havskryssning.
Dag 4 Heldag på Kaphalvön och Kirstenbosch botaniska trädgård, inkl. lunch.
Dag 5 Vinlandet med lunch och vinprovning i Franshoek och Stellenbosch.
Dag 6 Robben Island och township

Pris:
5 498 kr per person (2023)
6 498 kr per person (2024)

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
2 498 kr
Priset inkluderar
 • Svensktalande reseledare i Utflyktspaketet
 • Flyg med British Airways: Stockholm - Kapstaden via London t/r
 • Transport flygplats - hotell t/r
 • Inledande stadsrundtur
 • 7 nätter på Inn on The Square enligt program
 • Frukost varje dag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 •  Avbeställningsförsäkring vid sjukdom, 6 % av resans pris
 •  Gouda reseförsäkring
 • Utflyktspaket, se information ovan
 •  Eventuella extra arrangemang
 •  Tillägg för enkelrum
 •  Dricks beräkna ca SEK 250:- per person
 •  Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr
 •  Allt som inte är nämnt ”Priset inkluderar”
Utflyktspaketet inkluderar

Utflyktspaketet genomförs med svensktalande reseledare vid minst 10 deltagare. Utflyktspaketet sträcker sig över 4 dagar, från dag 3 till 6. Pris 2 998 kr

Dag 3 Taffelberget (Table Mountain) och havskryssning.

Dag 4 Heldag på Kaphalvön och Kirstenbosch botaniska trädgård, inkl. lunch.

Dag 5 Vinlandet med lunch och vinprovning i Vrede en Lust, Franshoek och Stellenbosch.

Dag 6 Robben Island och township. Vänligen se fler detaljer i dagsprogrammet.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hotell

Hotel Inn on the Square är ett bra hotell beläget på Green Market Square. Hotellet har en mindre pool .

www.innonthesquare.co.za

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är i motsats till den svenska vintern från juni till augusti. Då kan nätterna vara relativt kalla.  Detta kan även vara fallet i maj och september, men däremot är perioden oktober till mars normalt sett förhållandevis varm, även på nätterna, utan att det känns tryckande. En typisk sydafrikansk vinterdag kan jämföras med en svensk vårdag med sol och temperaturer som kan smyga sig över 20-graders strecket. Däremot förekommer frost på vissa ställen. Resten av året är det ganska varmt, och norrut kan temperaturen mycket väl stiga över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, norrut är det flest under de varma månaderna och söderut är det flest under de kalla månaderna. Generellt sett är vädret i Sydafrika milt och behagligt hela året. Extra väderförhållanden är sällsynta, men kan förekomma.

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 2 998:–
4 dagars kultur, shopping, gastronomi och vacker kultur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan Kapstaden beskrivas. Med Atlantens mäktiga vågor, det 1000 meter höga Taffelberget och den natursköna Kaphalvön som pricken över i, kan Kapstaden slå de flesta storstäder i en skönhetstävling. Och så finns här massor med historiska sevärdheter, förträfflig shopping, läcker mat, goda viner och praktfulla stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan tre hotell:

Inn on the Square
Fint hotell beläget på den historiska Greenmarket-platsen. Rummen är utrustade med alla nödvändiga faciliteter, gratis trådlöst internet samt kaffe- och tefaciliteter. Hotellet har uppvärmd swimmingpool på taket med en fantastisk panoramautsikt över Taffelberget. 

Läs mer på http://aha.co.za/innonthesquare/

Pris 
2 998:– per person i delat dubbelrum på Inn on the Square

Tillägg för enkelrum
1 848:–

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Ett bra hotell som ligger i Sea Point, bara ett par minuter i taxi från Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligtvis de bekvämligheter man kan förvänta sig av ett Radisson-hotell, bl.a. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown

Tillägg för uppgradering av hotell
1 580:– per person i delat dubbelrum på Radisson Blu Le Vendome

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Winchester Mansions
Härligt 4-stjärnigt hotell på strandpromenaden Sea Point. Det eleganta hotellet ligger precis vid Atlantkusten, endast några få minuter till fots från den berömda Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurang Harveys, serverar välsmakande sydafrikansk mat. Den som vill kan koppla av i hotellets swimmingpool och den som känner sig mer aktiv kan söka sig till wellnesscentret.

Läs mer på www.winchester.co.za

Tillägg för uppgradering av hotell 
1 580:– per person i delat dubbelrum på Winchester Mansions

Tillägg för enkelrum
7 578:–

Utflykter
I Kapstaden kan du delta i en rad olika utflykter. Du kan läsa mer och boka på vår engelskspråkiga sida: Utflykter i Kapstaden

Vi uppmärksammar att reseförlängningen är utan reseledare. 

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesbrug – Kapstaden
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 12 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Explorers Village

Härligt 3-stjärnig lodge med med pooler, restaurang och bar. Boendet har utsikt över den afrikanska bushen och ett vattenhål som besöks av elefanter och bufflar. Lodgen ligger bara 400meter från Victoria Falls National Park.
Läs mer på : www.shearwatervictoriafalls.com

Pris i 2024
12 998 SEK per person i delat dubbelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen
15 498 SEK per person i enkelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen

Pris i 2025
12 998 SEK per person i delat dubbelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen
15 898 SEK per person i enkelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell i 2024
+ 5 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 12 500:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för uppgradering av hotell i 2025
+ 7 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 14 100:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
 • Visum till Zimbabwe Pris från 30 USD. (Læs mere her)
 • Vaccination (Læs mere her)
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Rated 5 out of 5 by from Välorganiserad resa som fungerade utan några som helstproblem. Vår reseledare var oerhört mångkunnig och väl insattt i RSA:s problem. Han bjöd verkligen på sig själv. Vad gäller flygresan så rekommenderar jag inte att åka turistklass, det är för trångt.
Date published: 2017-12-04
Rated 5 out of 5 by from en välplanerad resa med omväxlande innehåll vi fick uppleva många annorlunda upplevelser med en otroligt engagerad och kunnig reseledare
Date published: 2017-11-29
Rated 5 out of 5 by from en härlig resa en fantastisk resa reseledare Jimmy Wallenholt -Han var suverän
Date published: 2017-11-29
Rated 5 out of 5 by from En mycket bra resa En mycket trevlig och intressant resa, mycket beroende på guidens engagemang och kunskap om området. Han kunde dessutom berätta på ett mycket målande sätt. Han ordnade även en gemensam middag på sin fritid och följde dessutom med på ett besök.
Date published: 2017-11-28
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk och lärorik resa till Kapstaden En fantastisk resa där vi fick se och lära oss mycket. Reseledaren var mycket bra, påläst och trevlig, likaså den lokala guiden. Jag tycker att man ska lägga till utflyktspaketet för att få ut det mesta av Kapstaden med omnejd.
Date published: 2017-11-28
Rated 5 out of 5 by from Kommer gärna tillbaka! En trevlig stad med vattenransonering pga minimalt med nederbörd de senaste åren. Tyvärr var vädret inte på vår sida (mkt blåsigt, kallt) så en del aktiviteter fick byta plats och ändras, allt fungerade dock bra.
Date published: 2017-11-27
Rated 5 out of 5 by from Spännande upplevelser i Kapstaden Utmärkt reseledare med goda tips, alltid närvarande och hjälpsam vid behov.
Date published: 2017-11-26
Rated 4 out of 5 by from Omtumlande, spännande och lärorik resa till Kapstaden Resan var ytterst lärorik och trevlig med intressanta utflykter samtidigt avslappnande med härliga luncher och middagar. Vår reseledare Jimmy är ytterst påläst och kompetent vilket givetvis höjde resans upplevelsevärde. Likaså vår lokala guide Ronda med ditt trevliga bemötande och kunnande bidrog till stor trivselfaktor.
Date published: 2017-11-25
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_sv_SE, sid_ZAVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor