Långtidssemester på Bali

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Tropiska paradisveckor på 4-stjärnigt hotell på Sanur Beach. I priset ingår 10 middagar och tre utflykter

Bali är inte bara en tropisk paradisö, det är ett tillstånd. Ett tillstånd av själslig ro och lugn. Under tre sköna veckor har du chansen att koppla av och vara i nuet. Hitta din favoritstol att sitta i, det bästa trädet att läsa under. Känn sanden mellan tårna när du går ner till stranden.

Vi bor på 4-stjärniga Griya Santriyan i hjärtat av Sanur Beach. Här kan du boka en massage på spaet och ta ett dopp i poolen. Vi ger oss ut på utflykter till konstnärsstaden Ubud och njuter av solnedgången vid Tanah Lot-templet. Reseledaren kommer dessutom arrangera gemensamma middagar på stranden, föredrag och bussturer ut i det blå.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupiah

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Bali
Dag 2 Ankomst till Bali. Vidare till Sanur Beach
Dag 3 Sanur. Promenad och välkomstmiddag
Dag 4 På egen hand. Gemensam middag
Dag 5 Utflykt till konstnärsstaden Ubud. Besök på landsbygden med silversmedja och trähantverk. Gemensam middag
Dag 6 Dag på egen hand
Dag 7 Eftermiddags- och solnedgångsutflykt till Taman Ayun-templet och solnedgång vid Tanah Lot-templet
Dag 8–9 Sköna dagar på egen hand. Möjlighet till matlagningskurs
Dag 10–11 Dagar på egen hand
Dag 12 Dag på egen hand. Möjlighet till eftermiddagsutflykt med Kecak-dans vid Uluwatu-templet och middag på Jimbaranstranden
Dag 13 Tid på egen hand
Dag 14 På egen hand. Möjlighet till cykeltur längs risodlingar och kryddplantager
Dag 15–22 Avkoppling och äventyr på egen hand
Dag 23 Hemresa
Dag 24 Hemkomst

Hotell

Griya Santrian

 • 98 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Direkt på stranden
 • 2 restauranger
 • Bar
 • Hiss (i byggnaden vid deluxe-rummen, ingen hiss i byggnaden vid Garden View-rummen)
 • 3 utomhuspooler
 • Handdukar vid strand/pool
 • Solstolar vid pool/i trädgården
 • Solstolar vid stranden
 • Internationella kreditkort accepteras
 • Gratis Wifi på hotellområdet och på rummen
 • TV på rummen
 • Kylskåp på rummet
 • Värdeförvaringsskåp på rummen
 • Luftkonditionering på rummen
 • Hårtork på rummen

Ett riktigt bra hotell som är byggt i balinesisk stil i en vacker tropisk trädgård. Hotellets perfekta läge direkt på stranden och i mitten av Sanur, gör att du är nära många av Sanurs små butiker, restauranger och caféer.

Även om hotellet ligger centralt så är trafiken inte störande.

Hotellet har flera swimmingpooler med solsängar, parasoller och poolbar. Här finns två trevliga restauranger, varav den ena ligger vid stranden. Hotellet har till och med sitt eget galleri, samt en läcker spaavdelning där du kan få massage och olika spabehandlingar

Du kan gå direkt ner till den långa, mysiga strandpromenaden som går längs stranden i Sanur – den är helt perfekt till en eftermiddagspromenad eller en lugn cykeltur.

Själva stranden vid hotellet är en fin sandstrand med ett rev utanför skyddar mot vågor och vind. Därför är vattnet lugnare här än t.ex. Kuta Beach. Däremot kan väder och vind medföra stora skillnader, särskilt under ebb och flod och därför kan stranden ändra sig mycket från förmiddag till eftermiddag.

Rumskategorier
Garden Wing-rum
I resans pris ingår boende i ett Garden Wing-rum. Rummen ligger i en 2-våningsbyggnad, alla med egen terrass eller balkong och har naturligtvis TV, minibar, värdeförvaringsskåp, hårtork, luftkonditionering och kaffe/te-kokare.

Santria Suite
 Mot ett tillägg kan du uppgradera till ett av hotellets 68 kvadratmeter store suiter.

Läs mer om hotellet på http://www.santrian.com/griya/ 

Bilder

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
28 998:–
Stockholm
27 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Bali

Vi sätter kurs mot Bali och på vägen dit har vi gott om tid att ladda inför semestern: kanske se en film eller något annat från det omfattande underhållningsprogrammet ombord.

Dag 2
Ankomst till Bali. Vidare till Sanur Beach
Vi bor på hotell Griya Santrian

Vi landar på Bali där vår reseledare väntar på oss. Vi fortsätter den sista biten till Sanur Beach.

Vårt hotell ligger mitt på Sanur Beach och tillhör de bästa hotellen i Sanur. Hotellet har direkt tillgång till stranden med den härliga strandpromenad, där du hittar många småbutiker. Sanur Beach är även känt för sina trevliga strandrestauranger, där det serveras både lunch och middag till mycket förmånliga priser.

Själva hotellet har flera pooler och ett härligt trädgårdsområde. Den ena poolen har direkt tillgång till strandpromenaden och från hotellets huvudingång går man 100 meter upp till uppfarten tull den centrala delen av Sanurs huvudgata, där det finns ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger – ett mysigt område att flanera i, särskilt på kvällen. Även om hotellet ligger centralt är trafiken inte störande. 

Dag 3
Sanur. Promenad och välkomstmiddag
Med sanden mellan tårna

Efter frukost tar vi en introduktionstur med reseledaren på hotellet och fortsätter till fots i omgivningarna.  På kvällen träffas vi till en gemensam välkomstmiddag. 

I resans pris ingår 10 middagar på hotellet. Vi äter tillsammans 5 kvällar och de resterande 5 middagarna kan intas under valfria dagar under din vistelse. Det här upplägget ger dig möjlighet att prova på några av de trevliga restaurangerna i stan eller de charmiga fiskrestaurangerna på stranden.  Reseledaren kommer gärna med förslag och restaurangtips. 

Dag 4
På egen hand. Gemensam middag
På kvällen ses vi till gemensam middag

Under de dagar vi inte har ett bestämt program kommer reseledaren att arrangera olika aktiviteter för de som önskar det. Under vistelsen håller reseledarna föredrag, arrangerar filmföreställningar och extra utflykter. Om du till exempel vill spela bridge kan reseledaren hjälpa dig att hitta likasinnade. Kort sagt är vår reseledare på plats för att se till att du får bästa möjliga upplevelse och har möjlighet att njuta av de andra gästernas sällskap i den omfattning du själv har lust.

Vi ses på kvällen till en gemensam middag på hotellets restaurang.

Dag 5
Utflykt till konstnärsstaden Ubud. Besök på landsbygden med silversmedja och trähantverk. Gemensam middag
På besök i vattentemplet Tirta Empul

I dag åker vi norrut mot Ubud. Dagens första anhalt är Celuk och en liten silversmedja – Gala Silver – som är känd för sitt vackra konsthantverk. Sedan fortsätter vi till Mas och ortens trähantverk. Dessutom besöker vi även vattentemplet Tirta Empul, där Baliborna hämtar heligt vatten till deras ceremonier.

Vi kommer fram till Ubud och ger oss ut på en stadsvandring i staden. Här finns det gott om möjligheter att hitta helt speciella souvenirer i en av de många konsthantverksbutikerna. Man förstår att Ubud anses vara ön kulturella centrum och att området runt staden drar till sig många utländska konstnärer som kommer hit för att ge utlopp för sin kreativa ådra och njuta av livet. 

Sedan återvänder vi till vårt hem i Sanur Beach och äter middag tillsammans på hotellet.

Dag 6
Dag på egen hand
Kanske ett dopp i poolen kan fresta?

Kanske det är i dag du har lust att få din 10 minuters gratis massage i hotellets spaavdelning? Under din vistelse får du dessutom 20% rabatt på massagebehandlingar i spaet.

Dag 7
Eftermiddags- och solnedgångsutflykt till Taman Ayun-templet och solnedgång vid Tanah Lot-templet
Solnedgång vid Tanah Lot-templet

Under eftermiddagen ger vi oss ut på utflykt till Mengwi och besöker det vackra Taman Ayun-templet. Vi blickar in i solnedgången vid Tanah Lot-templet som ligger otroligt vackert på en klippö i havet.

Dag 8–9
Sköna dagar på egen hand. Möjlighet till matlagningskurs
Lär dig laga balinesisk mat

Om du har lust att lära dig laga balinesisk mat har du chansen i dag. Först ska vi hitta ingredienserna, så vi börjar med att åka tillsammans från hotellet till marknaden för att handla. Sedan får vi undervisning av en kock i olika tekniker och processer i köket. Dessutom lär vi oss mer om de kryddor och matvaror som gör den balinesiska maten så välsmakande. Vi är med och lagar rätterna som vi sedan kan äta till lunch. 

Matlagningsgrupperna delas upp i två så att alla får en bra upplevelse. Du får dessutom ett certifikat och alla matrecepten med hem.  Matlagningskursen ingår inte i resans pris utan ska bokas separat. Läs mer längre ner i programmet.

Dag 10–11
Dagar på egen hand

Nu har du gott om tid att njuta av strandlivet eller ge dig ut på utflykt i området – bland annat är det möjligt att hyra cyklar i Sanur. Att cykla eller ta en promenad på strandpromenaden utmed havet är underbart! 

Dag 12
Dag på egen hand. Möjlighet till eftermiddagsutflykt med Kecak-dans vid Uluwatu-templet och middag på Jimbaranstranden
Den traditionella kecakdansen

Den som vill kan under eftermiddagen följa med vi till den södra delen av Bali för att se det vackra templet Uluwatu – ett av 9 ”riktningstempel” på Bali, vars funktion enligt hinduisk tradition är att skydda Bali från onda andar. Vid solnedgång ser vi en vacker uppvisning av Kecak- och elddansen – en av många berömda danser på Bali. Till tonerna av ett en manskör berättas historien om Rama och Sitas kärlek genom dansen. Det är många busiga apor i området och ett gott råd är att inte ta med glänsande föremål som halsband, solglasögon osv.

Vi fortsätter till den berömda Jimbaranstranden där det serveras färska fisk- och skaldjursrätter. Här finns en mängd restauranger att välja mellan. Allt grillas över kokosskal som ger en helt speciell smak. På restaurangerna sitter man vid bord och stolar direkt på stranden med fötterna i sanden. Efter middagen återvänder till hotellet. Dagens utflykt ingår inte i resans pris, utan ska bokas separat. Läs mer längre ner i programmet. 

Dag 13
Tid på egen hand

Om du är sugen på stadsliv kan du åka in till intensiva Kuta som bågnar av shoppingmöjligheter. På Kuta Beach trivs surfare och ryggsäcksturister och i stadens stora shoppingcenter hittar du alla slags butiker.

Dag 14
På egen hand. Möjlighet till cykeltur längs risodlingar och kryddplantager
På cykeltur utmed Balis vackra risterrasser

I dag kan den som vill följa med på en halvdagscykeltur. På utflykten åker vi med buss upp till Kintamani-kratern där vi äter en lätt frukost medan vi njuter av utsikten över Baturvulkanen och den stora kratersjön. Sedan fortsätter vi till den plats där vi får våra cyklar (mountainbike med växlar), cykelhjälm, handskar och vatten. Efter en kort introduktion ger vi oss ut på den 25 kilometer långa rutten - det är nerförsbacke nästan hela vägen.

Vi passerar risodlingar, kryddplantager och små byar, och stannar till för att se närmare på tempel, hus eller bara hur det lokala livet passerar revy.  Mätta på intryck beger vi oss hem till hotellet efter en god lunchbuffé. Dagens cykelutflykt ingår inte i resans pris, utan ska bokas separat. Läs mer längre ner i programmet. 

På kvällen ses vi igen till en gemensam middag på hotellet.

Dag 15–22
Avkoppling och äventyr på egen hand

Kika förbi Albatros servicekontor eller fråga reseledarna om du behöver bra idéer till en utflykt. På Bali finns det så mycket att uppleva och det finns ju dessutom andra öar man kan besöka, t.ex. Komodoöarna, som är berömda för deras stora varaner. 

Dag 22 äter vi avskedsmiddag tillsammans.

Dag 23
Hemresa
Dag 24
Hemkomst

Upplev mer

Vi har lagt in några extra utflykter i programmet för dig som vill uppleva lite mer. Om du vill boka en eller alla utflykterna bokar och betalar du dem hemifrån senast 45 dagar före avresa. Du sparar 145 kr om du bokar alla tre utflykterna som ett samlat paket.

 • Matlagningskurs dag 8 eller 9, 648 kr (2019) och 698 kr (2020) per person
 • Kecakdans vid Uluwatutemplet och middag på Jimbaranstranden dag 12, 798 kr ( 2019) och 898 kr (2020) per person
 • Cykeltur längs med risodlingar och kryddplantager dag 14, 498 kr (2019) och 548 kr (2020) per person

Boka alla tre ovanstående utflykter som ett utflyktspaket: 1 800 kr i 2019 och 1 998 i 2020 per person (spara 144 kr.)

Prisinformation

Resans pris

Från 27 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
11 998,-
Tillägg för uppgradering av rumskategori
 • Tillägg för två personer i Santriya Suite: 6 998:– per person
Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Stockholm – Bali t/r med mellanlandning
 • Transport till och från flygplatsen
 • Stadsvandring i Sanur
 • Utflykt till Ubud dag 5
 • Eftermiddags- och solnedgångsutflykt dag 7
 • Boende på 4-stjärnigt hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar på hotellet
 • 10 middagar på hotellets restaurang
 •  Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom 6% av priset
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Matlagningskurs dag 8 eller 9 (kursen genomförs vid minst 8 deltagare och bokas och betalas hemifrån)
 • Kecakdans vid Uluwatutemplet och middag på Jimbaranstranden på dag 12 (utflykten genomförs vid minst 10 deltagare och bokas och betalas hemifrån)
 • Cykelutflykt dag 14 (utflykten genomförs vid minst 10 deltagare och bokas och betalas hemifrån)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Dricks till chaufförer och lokalguide (räkna med ca 2-5 USD per utflykt) och ev. dricks till hotellpersonalen
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 •  Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en god idé att ta med en liten ryggsäck eller väska på dagsturer/utflykter och resedagar då du kanske inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor” är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Läs mer om Bali

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer, tidsskillnad etc:

www.albatros-travel.se/resmal/asien/indonesien/fakta

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

20IDVLT01DSE0703