Lyxkryssning till Kuba

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Den kompletta kryssningen runt Kuba med besök i Miami

Detta är den kompletta Kuba-kryssningen med enastående sevärdheter, härliga kulinariska upplevelser och en mängd bekvämligheter när vi kryssar med det lilla lyxfartyget Victory I runt hela Kuba. Vi arrangerar utflykter på alla platser där fartyget lägger till och en rad unika upplevelser väntar.

Victory I har  plats för endast 210 passagerare och med en besättning på 90 personer kan vi garantera att vi inte har sparat på krutet när det gäller att förena god service med lyx och upplevelser. På Kuba fördjupar vi oss i kulturen och historien på de klassiska världsarven i Havanna, Trinidad, Cienfuegos och Santiago de Cuba. På fartyget blir vi bortskämda med bekvämt boende och fantastiska måltider.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC), US dollar (USD)

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Miami
Dag 2 Miami och avgång. Stadsrundtur i Miami. Välkomstmiddag ombord
Dag 3–4 På havet
Dag 5–6 Santiago de Cuba. Santerfa-religion, afro-kubansk dans och stadsrundtur
Dag 7 På havet
Dag 8–9 Trinidad. Stadsvandring, konsthantverk och besök på kaffefarm
Dag 10 Cienfuegos. Stadsvandring och Tomás Terry-teatern
Dag 11 På havet
Dag 12 På havet. Ankomst till Havanna på kvällen
Dag 13 Havanna. Stadsvandring i den gamla stadsdelen
Dag 14 Havanna. Återresa till Miami
Dag 15 Miami. Ankomst till Miami och hemresa
Dag 16 Hemkomst

M/V Victory

Kryssningslivet får en helt ny dimension ombord på det nyrenoverade lyxfartyget M/V Victory 1
Kryssningslivet får en helt ny dimension ombord på det nyrenoverade lyxfartyget M/V Victory 1. Det är ett mindre fartyg som renoverades 2015, och med plats till endast 210 gäster och en besättning på 90 personer kan vi garantera en exklusiv upplevelse. Det är ett smidigt fartyg som enkelt navigerar genom slussar och kanaler, lugna bukter och små hamnar där större fartyg inte får plats. Den moderna inredningen hålls i en anda som hyllar det klassiskt maritima. Här finns stora lounger, inbjudande områden där man kan inta sina måltider och stora fönster, så att du hela tiden kan njuta av utsikten. Läs mer om fartyget på http://victorycruiselines.com/ 
Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Miami
Welcome to Miami

Vi flyger till Miami i Florida och inkvarterar oss på vårt hotell vid Miami Beach. Här träffas lokalinvånare, turister och alla däremellan. Florida och Miami har nämligen i många år lockat till sig de så kallade snowbirds (snöfåglar) som är smeknamn på alla amerikaner som bor i norra USA och flyr till soldränkta Florida under den kalla vinterperioden. Här hittar alla värme, solsken, vita sandstränder och palmer som skänker ljuvlig skugga. Efter incheckning på hotellet tillbringar vi kvällen på egen hand.

Övernattning i Miami.

Dag 2
Miami och avgång. Stadsrundtur i Miami. Välkomstmiddag ombord Avgång kl. 18:00
North Beach i Miami

På förmiddagen kan vi koppla av innan vi ger oss ut på en stadsrundtur i Miami. Vi besöker Coral Gables och tittar närmare på det spanska arvet i stadsdelens arkitektur. Vi ska också bege oss till det bohemiska området Coconut Grove Park innan vi sätter kurs mot Little Havana, där många kubanska immigranter slog sig ner efter den kubanska revolutionen. Här spelar äldre herrar domino på utomhuscaféerna och tempot går i bästa latinostil. På eftermiddagen beger vi oss till hamnen i Miami, där vårt kryssningsfartyg väntar på oss. Vi går ombord, gör oss hemmastadda i de vackra hytterna och på eftermiddagen lämnar vi hamnen. Före middagen anordnas en välkomstreception ombord med fri bar och tilltugg. Efter det är vi redo att sätta oss till bords och njuta av vår första middag ombord medan kaptenen sätter kurs mot Kuba.

Dag 3–4
På havet
Vårt flytande hotell, Victory 1

Vi reser mot Santiago de Cuba i den östra delen av ön. Det är dags att koppla av och njuta av fartygets bekvämligheter.

Dag 5–6
Santiago de Cuba. Santerfa-religion, afro-kubansk dans och stadsrundtur Ankomst kl. 07:00 dag 5. Avgång kl. 18:00 dag 6
Moncada-kasernen

Vi får två dagar i Kubas tidigare huvudstad, och här väntar en spännande stadsrundtur på oss. En av Santiagos mest berömda byggnader är Moncadakasernen, och skotthålen i fasaden vittnar om Fidel Castros första försök att avsätta president Batista. Castro och över hundra revolutionära kamrater angrep kasernen år 1953 men missionen misslyckades och de flesta inblandade dödades.

Vi tittar även på fortet San Pedro de la Roca som ligger i naturhamnen och byggdes under kolonialtiden för att skydda staden mot fiender, framför allde aggressiva piraterna som härjade på Karibien. Det UNESCO-bevarade fortet är det mest kompletta och välbevarade exemplet på spansk-amerikansk militärarkitektur baserat på principerna hos italiensk renässansarkitektur. Santiago de Cuba är även känt för sina traditionella danser. Vi ser en uppvisning och och får höra mer om afrokubanska religioner som santeria som praktiseras i bred utsträckning i området.

Under de närmaste två dagarna finns det tid att utforska Santiago de Cuba på egen hand.

Dag 7
På havet
Smaklig måltid!

Resan går mot Trinidad där vi möts av vacker kolonialarkitektur och en fantastisk stämning.

Dag 8–9
Trinidad. Stadsvandring, konsthantverk och besök på kaffefarm Ankomst kl. 07:00 dag 8. Avgång kl. 18:00 dag 9
På besök i Trinidad

Trinidads traditionella arkitektur från kolonialtiden räknas bland den mest välbevarade, inte bara på Kuba men i hela Latinamerika. Husens röda tegelstenstak utgör en vacker kontrast till de blomstrande, gröna bakgårdarna. Bakom fönstren döljer sig vackra möbler i flätat material och mahogny, sirliga väggutsmyckningar och gamla målningar. Pelare uthuggna i sten, filigran-porslin, snidade trädörrar och gjutjärnsportar. En storslagenhet som nästan gör staden till ett levande museum.

Vi ger oss ut på stadsvandring i Trinidad. Staden ser ut som den gjorde efter att spanjoren Diego Velásquez grundat den år 1514, även om några byggnader har schanserat något efter hand. Arkitekturen är fortfarande fantastisk. De stora herrskapshusen och godsen som sockerbaronerna byggde under toppen på 1800-talet är utsökta exempel på spansk barockstil som även återfinns på andra platser i Latinamerika. Många av bostäderna är idag omvandlade till muséer eller gallerier. De underligt formade kullerstensgatorna lutar in mot mitten för att regnvattnet ska kunna rinna undan. Trinidad är ett väldigt fint exempel på en UNESCO-bevarad stad. Vi besöker Museo Romantica som rymmer en samling möbler, porslin och brukskonst från Trinidads blomstringstid. Samtliga föremål kommer från olika hus i området. På Casa del Alfarero Santander besöker vi en keramikverkstad, möter lokala konstnärer och får lära oss mer om traditionella keramiktekniker. Verkstaden har drivits av samma familj i flera årtionden. Vi besöker även en kaffefarm där vi får en rundvisning och lär oss med om kubansk kaffeproduktion. Under de närmaste två dagarna finns det tid att utforska Trinidad på egen hand.

Dag 10
Cienfuegos. Stadsvandring och Tomás Terry-teatern Ankomst kl. 07:00. Avgång kl. 18:00
Musik i Cienfuegos

Staden Cienfuegos har cirka 150 000 invånare och anses som en av landets vackraste med sin framträdande arkitektoniska stil och placering vid en stor vik vid Karibiska havet. Dessutom är den en av Kubas viktigaste hamnstäder och man har under många år tjänat mycket pengar på tillverkning av konstgödsel, mjöl, oljeraffinering och fiske samt handel med socker, frukt och tobak. Cienfuegos är därför en av landets mest välmående städer. Vi ger oss ut på en härlig promenad i Cienfuegos centrum på förmiddagen. Staden är från början byggd i klassicistisk stil men utvecklades senare till att även omfattas av andra arkitektoniska element. Trots detta har staden lyckats bevara sitt helhetsintryck som gjort den till en UNESCO-stad. I den gamla stadsdelen ser vi bland annat den vackra Tomas Terry-teatern från 1895 med dess eleganta balkonger och takmålningar. Vi besöker även en grafisk verkstad där vi lär oss mer om kubansk konst.

Dag 11
På havet
Koppla av på soldäck

Vi rör oss runt Kubas västra del med kurs mot huvudstaden, Havanna. Idag njuter vi av den varma havsbrisen och kopplar av.

Dag 12
På havet. Ankomst till Havanna på kvällen Ankomst kl. 18:00
Kubanska toner

Tidigt på kvällen kommer vi fram till Havanna som grundades av spanjorerna år 1515 och sedan flyttades två gånger innan den fick sin nuvarande placering på Kubas nordkust. År 1556 blev Havanna Kubas huvudstad, och idag är den nästan en obligatorisk anhalt för européer på väg till eller från Latinamerika. Den livliga fartygstrafiken fick handeln att blomstra och på bara några år blev Havanna Kubas största och viktigaste stad. Som huvudstad i republiken Kuba är Havanna hemvist åt de viktigaste stats- och regeringsinstititutionerna. Stadens industri står för en stor andel av landets BNP och hamnen hanterar över hälften av landets import och export.

Dag 13
Havanna. Stadsvandring i den gamla stadsdelen
Den gamla stadsdelen i Havanna

Efter frukost ombord stiger i land och har vi tid att gå på upptäcktsfärd i Havanna. Vi utforskar den gamla stadsdelen, Havanna Vieja, till fots. Kvarteret upptogs på UNESCOs världskulturarvslista år 1982, och är ett av Latinamerikas mest välbevarade stadsområden med många historiskt viktiga byggnader och monument från allt mellan 1500- och 1800-talen. När du promenerar längs de smala kullerstensbelagda gatorna, förbi tunga dörrar i massivt trä och balkonger med smidesjärn, är det inte svårt att känna historiens vingslag.  Vi går längs Calle Obispo som ser precis likadan ut som för flera hundra år sedan – från kullerstenarna ner till minsta husbjälke. Vi fortsätter till Plaza de Armas där vi hittar det imponerande Palacio de los Capitanes Generales. Palatset stod färdigt 1791 och blev sedermera officiellt residens för kolonialguvernörerna, capitanes generales.

Vi passerar två av stadens vackraste torg,  La Plaza Vieja och Plaza San Francisco, som båda har genomgått en totalrenovering och utgör vackra exempel på spansk kolonialarkitektur. På Katedraltorget tronar stadens katedral vars byggnation påbörjades av jesuitpräster år 1748. Fram till någon gång på 1800-talet bevarade man de jordiska resterna av den tidens framträdande personligheter i katedralen. Även de påstådda lämningarna efter Christoffer Columbus förvarades här efter det att de överförts från ön Hispaniola och fram till spanjorerna tog med dem till Spanien när kolonialstyret upphörde år 1898.

Katedraltorget är omgärdat av stora, vackra palats som naturligtvis stammar från kolonialtiden, och bara några få steg därifrån ligger den berömda baren La Bodeguita del Medio. Det var här Ernest Hemingway drack sina mojitos tillsammans med andra prominenta konstnärer, författare och politiker. Vi passerar även Capitolio Nacional som är en nästan identisk kopia av The Capitol i Washington D.C. i USA. Slutligen avlägger vi ett besölk på Hotel Ambos Mundos där Ernest Hemingway hade ett rum i ett helt år. Här skrev han mästerverket ”Klockan klämtar för dig” som är på samma nivå som hans andra välkända verk som Den gamle och havet och Farväl till vapnen.

 

 

Dag 14
Havanna. Återresa till Miami Avgång kl. 16:00
På besök i Havanna

Idag har vi tid på egen hand, och den som vill hinner med en sista promenad längs Havannas charmiga gator innan fartyget sätter kurs mot Miami.

Dag 15
Miami. Ankomst till Miami och hemresa
Dag 16
Hemkomst

Prisinformation

Tilllägg för enkelrum/-hytt (kat. E/D)
21 998 kr
Tillägg för uppgradering av hytt
 • Tillägg för utvändig dubbelhytt kategori C: 2 998 kr
 • Tillägg för utvändig dubbelhytt kategori AA: 7 998 kr
Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Stockholm — Miami t/r med mellanlandning
 • Utflykter dagligen dag 2-16 enligt program
 • Kvällsunderhållning ombord på fartyget
 • Transport enligt program
 • 1 natt på Hotel Riu Plaza Miami Beach (inga måltider inkluderade)
 • 13 dagars kryssning med M/V Victory 1 (5*) i delad utsides dubbelhytt kat. D eller E (samma standarad)
 • All inclusive på kryssningsfartyget (alla måltider, kaffe, te, vatten, läsk samt husets öl, vin och alkohol)
 • Cocktailtimme varje dag före middagen
 • Välkomst- och avskedsceremoni ombord med fri bar och tilltugg
 • Visum till Kuba
 • Europeiska skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Avgift för inreseregistrering till USA (ESTA, cirka 14 USD)
 • Eventuella extrautflykter
 • Tillägg för enkelhytt eller uppgradering av hytt
 • Eventuella övriga måltider
 • Drycker utöver redan nämnda
 • Dricks till fartygspersonalen (räkna med 14 USD per person och dag)
 • Dricks till fartygsguider, lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 100 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kronor per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Hamnavgifter  (479 USD per person)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Före avresa

Pass

Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – ska ha eget pass. Det är inte tillräckligt att de står i föräldrarnas pass. Skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter din resebokning. Tänk på att namnet på biljetten ska stå exakt som det står i passet. Om inte namnet på biljetten är stavat exakt likadant som i ditt pass kan du bli nekad inresa och då måste du själva stå för din egen hemresa.

ESTA - inresetillstånd till USA

Senast 72 timmar före avresa ska du ansöka om inresetillstånd till USA.

Det gör du genom att klicka här:  https://esta.cbp.dhs.gov

Här får du ett preliminärt inresetillstånd och ett nummer som du ska printa ut eller skriva upp och ha med dig under hela resan, eftersom flygplatsmyndigheterna i Sverige och USA kan kräva att få se det. Det kostar ett mindre belopp, ca. 14 dollar, som du betalar med kreditkort. Inresetillståndet gäller i två år eller till ditt pass utlöper om detta sker inom två år.

Information om resan

Hur är hytterna?

Samtliga hytter är utrustade med luftkonditionering, säkerhetsbox, plattskärms-tv, hårtork, morgonrock och inneskor. Samtliga hytter har egen dusch och toalett samt duschprodukter.

Dörren till varje hytt är säkrad med en kod som du själv väljer när du har kommit ombord på fartyget. Om du glömmer din kod kan du få hjälp i receptionen ombord.

Kategori D eller E

Däck 1, fören eller mitsskepp. Hytterna är  på ca 13 m2 och har fönster och två enkelsängar eller en dubbelsäng.

Kategori C

Däck 2, akter eller mittskepp. Hytterna är cirka 13 m2 stora och har fönster och två enkelsängar eller en dubbelsäng.

Kategori AA

Däck 3, akter eller mittskepp . Hytterna är cirka 17,5 m2 stora och har tre fönster och två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns minibar (mot betalning).

Visum till Kuba

Visum till Kuba ingår i resans pris. Här kan du läsa mer om du får visum: 

www.albatros.se/resmal/karibien/kuba/visum

Vad ska jag packa?

Mindre ryggsäck eller väska för utflykter Sommarkläder

Badkläder (handdukar behövs ej)

Tröja eller lätt jacka

Praktiska promenadskor (vandringsskor och sportsandaler) Solkräm, solhatt och/eller solglasögon Myggspray

Ficklampa Handsprit

Om du vill låsa din resväska behöver du ett så kallat TSA-lås. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och koffertrem.

Det finns ingen övre gräns för hur mycket bagage du får lov att ha med ombord på kryssningsfartyget. Men på grund av restriktioner i antalet incheckade bagage på flygresan och begränsat förvaringsutrymme ombord rekommenderar vi att varje gäst endast tar med sig ett incheckat bagage på max 20 kg och ett handbagage.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Kuba

Här kan du läsa mer om Kuba: www.albatros.se/resmal/karibien/kuba

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

USROC14ASE