Nibelungens ring i Leipzig

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Wagners mästerverk Nibelungens ring – 4 operaföreställningar i världsklass i Leipzigs anrika operahus med Gewandhaus Orchester

Följ med på en spännande resa till Leipzig och upplev Richard Wagners storslagna musikdrama Nibelungens ring i sin helhet! I Wagners episka mästerverk möter de fornnordiska gudasagorna den tyska mytologin i berättelsen om den gyllene ringen; skapad av guldet från Rhens botten. Vi får höra om guden Wotans lidanden, njuta av den mäktiga Valkyrieritten, och lära oss mer om jättarna som byggde Valhalla. Kampen för kärlek och makt mellan gudar och människor kan börja.

Som pricken över i kan du se fram emot några fina dagar i Leipzig där många stora musiker som Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn och inte minst Richard Wagner - har studerat, bott och satt sina avtryck.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Berlin, buss till Leipzig. En musikalsk vandring i Leipzig. Introduktion till Rhenguldet
Dag 2 St Thomas-kyrkan och Bach-museet. Lunch och operan Rhenguldet
Dag 3 Introduktion till Valkyrian och museibesök. Operan Valkyrian med pausmåltid
Dag 4 Dag på egen hand, möjlighet att köpa till utflykt till Dresden med besök i Wagners hem
Dag 5 Introduktion till Siegfried och tid på egen hand. Operan Siegfried med pausmåltid
Dag 6 Introduktion till Ragnarök och tid på egen hand. Operan Ragnarök med pausmåltid
Dag 7 Frukost och tid på egen hand. Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
16 998:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
16 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Berlin, buss till Leipzig. En musikalsk vandring i Leipzig. Introduktion till Rhenguldet Ca. 190 km
Välkommen till Leipzig
När vi har landat i Berlin fortsätter vi i buss till Leipzig. På vägen får vi en introduktion till de kommande dagarna, inte minst den första föreställningen, Rhenguldet.
 
Väl framme i Leipzig checkar vi in på Hotel Radisson BLU och ger oss sedan ut på en musikalsk vandring i centrum, innan vi återvänder till hotellet och äter middag.
 
Vi promenerar runt i centrala Leipzig och ser var de berömda musikerna höll till. Richard Wagner föddes i Leipzig, Johann Sebastian Bach var kantor vid Thomaskyrkan där han också är begravd, och kompositören Felix Mendelsohn arbetade och dog i Leipzig. Edward Grieg studerade i Leipzig och både Mahler och Schumann var verksamma i den musikaliska staden. Sedan 1840 har Leipzigs operahus varit ett av Europas främsta, och dess orkester Gewandhaus Orchester räknas till en av de mest framstående. De kommande dagarna kommer vi att utnyttja allmänna transportmedel och även promenera runt i Leipzigs centrum.
Leipzig är en riktig musikstad där de stora musikerna har studerat, bott och spelat, och är känd för sina fina operaföreställningar där stadens stolthet Gewandhaus Orchester, huserar. Under säsongen 2017/18 firar orkestern 275-årsjubileum och spelar världen runt. Den ligger på samma nivå som Berliner- och Wiener-filharmonikerna. Staden anordnar dessutom en Bach-festival varje år i juni.
 
Resan är självklart tillägnad Richard Wagners stora operaserie Nibelungens ring och dess fyra operor, men vi kommer inte desto mindre i kontakt med både Grieg, Mendelsohn, Bach och Mahler för att nämna några.
Leipzig är huvudstad i den tyska delstaten Sachsen och dess historia är lång och ärefylld. Staden falnade under DDR-tiden men är idag på nytt en blomstrande och ekonomiskt viktig stad med cirka 600 000 invånare. Leipzig var en viktig handelsstad och därmed en ekonomisk faktor som drog till sig en annan, mer kulturellt intresserad publik.
 
Efter återföreningen revs många av de sämsta och fulaste byggnaderna och stadskärnan byggdes upp på nytt. Dessutom byggde man ett spårvagns- och tunnelbanenätverk som idag är ett av Tysklands största.
 
Dag 2
St Thomas-kyrkan och Bach-museet. Lunch och operan Rhenguldet
Richard Wagner
Efter frukost går vi genom centrum och ser Bach-museet och Thomas-kyrkan. Johann Sebastian Bach, som anses som en av barockens allra främsta kompositörer, anställdes 1723 som rektor på en skola och som organist i Thomaskyrkan. Förutom att bli organist fick han därmed också ansvaret för Thomaner-kören, en gosskör som bildades 1212, och som fortfarande idag är världsberömd för sina framföranden i sin karakteristiska Kieler-sjömansuniform, „Kieler Blusen“.
 
Bach var väldigt produktiv, men behövde ett fast arbete för att kunna livnära sin familj, eftersom han med sin första hustru, som också var hans kusin, fick 7 barn och med sin andra hustru fick 13 barn. Därför kunde hans musikaliska produktion möjligtvis varit mycket större, men han lämnade ändå en stor och minnesvärd samling kompositioner efter sig. Vi besöker Bach-museet som ligger vid kyrkan, och museet ger en bra bild av en musikalisk familj och en stor kompositör.
 
Vi besöker Bach-museet som ligger vid kyrkan, och museet ger en bra bild av en musikalisk familj och en stor kompositör. Efter detta spännande besök äter vi lunch och ser fram emot kvällens föreställning. 
 
Nibelungens ring är en sammanhängande föreställning som Richard Wagner, som levde 1813-1883 skrev och komponerade över en period på 26 år. Det är en fantasiföreställning som hämtat sin inspiration i nordiska och tyska myter och berättelser som utspelar sig i en annan tid och slutar med gudarnas undergång. Rhenguldet inleder hela operatetralogin och är den kortaste av de fyra föreställningarna. Det handlar om makt och begär, om att äga och begära, och om älskog och hat. Magiskt guld som göms i Rhen och vaktas av Rhendöttrarna stjäls av dvärgen Albereich, vilket blir ingången till massor av förvecklingar mellan dvärgarna, gudarnas härskare Wotan och den förbannelse som lagts på ringen som Albereich smider av guldet innan han överlämnar det till Wotan. Rhenguldet består av en akt.
 
Vi går den lilla biten till operan. Föreställningen börjar kl 17. Efter den relativt korta föreställningen kan vi gå ut och äta middag tillsammans  eller återvända till hotellet.
Dag 3
Introduktion till Valkyrian och museibesök. Operan Valkyrian med pausmåltid
Valkyrian
I dag ska vi besöka Mendelssohn Haus, men vi börjar dagen med att gå igenom kvällens föreställning. 
Den andra operan vi ska se är Valkyrian som tar vid där Rhenguldet slutade, om än med nya aktörer som tvillingarna Siegmund och Sieglinde, som övertar scenen tillsammans med Brünhilde. Det framgår tydligt att operan är inspirerad av nordiska sagor som Völsungarna. Valkyrian är indelad i tre aktier varav den mest kända är Valkyrieritten från den tredje akten.
 
Föreställningen börjar kl 17 och vi går över till operan. En lättare måltid serveras i en av pauserna. Vi går hem efter föreställningen. 
Dag 4
Dag på egen hand, möjlighet att köpa till utflykt till Dresden med besök i Wagners hem Ca. 240 km
Dresden

I dag finns det möjlighet att följa med på en utflykt till områdets konstnärliga stad Dresden eller ha en dag på egen hand i Leipzig. Utflykten kan köpas till vid beställningen av resan och kostar 998 kr.

På samma sätt som Leipzig var det ekonomiska handelscentret och Chemnitz den industriella staden (som var känd som Karl Marx Stadt i det forna Östtyskland) var Dresden Sachsens konstnärliga stad. Det var i Dresden de adliga, de förmögna och de välbetalda konstnärerna bodde. Både Carl Maria Von Weber och Richard Wagner bodde i området. Dresden var en otroligt rik stad omgiven av fantastisk natur med vingårdar och klipporna med namnet Sächsishe Schweiz. Här finns många vackra slott och floden Elbe flyter vackert genom Dresden, och det är även från detta område som det berömda Meissen-porslinet kommer. 

Staden blev sönderbombad i februari 1945 och hela centrala Dresden brann ner i en enorm eldstorm. Det gjordes en enorm insats för att återuppbygga staden. Senast var det den centrala delen som byggdes upp och höjdpunkten var återuppbyggnaden av Frauenkirche. Vi går en fin tur till fots i några timmar i den centrala gamla stadsdelen med en lokalguide och vi ser Semper Operan, Dresden Slott, Taschenberg palatset, Frauenkirche, den katolska kyrkan och Zwinger slottet. 

Vi äter en typisk lokal lunch innan vi på eftermiddagen åker de få kilometrarna mot Pillnitz och Pirna, där vi i Graupa ska besöka Richard Wagners hem. Det var här han komponerade Lohengrin (känd för brudvalsen) och vi ser både Lohengrin-huset och jaktslottet. Efter detta åker vi tillbaka till Leipzig. 

Om du inte vill följa med på utflykten till Dresden finns det många förslag på andra aktiviteter under dag 5. Det är möjligt att göra en längre musikalisk vandring till alla kända musikers tillhåll och minnesmärken, följ då de silverfärgade pilarna i trottoaren - Leipziger Notenspur.

Dag 5
Introduktion till Siegfried och tid på egen hand. Operan Siegfried med pausmåltid
Leipzigs berömda operahus
Idag har vi tid på egen hand och man kan till exempel upptäcka Leipzig Zoo, som är känt som en av de bästa zoologiska trädgårdarna i Europa, besöka Stasi Museet i ”Runden Ecke” eller se andra intressanta och historiska delar av staden. Eller bara promenera runt och kika lite i butikerna innan det är dags för den tredje delen av Nibelungens Ring. Det stora Grassi-museet rymmer inte mindre än tre museum; avdelningen för brukskonst, den etnografiska avdelningen och avdelningen med musikinstrument. I centrum finns en mindre men sevärd utställning om Wagner i Leipzig. Inom gångavstånd från hotellet hittar du det enorma minnesmärket Völkerschlachtdenkmal, som restes 1913 till minne om nationens kamp och seger över Napoleon i Leipzig 1813. Det är ett stort och imponerande minnesmärke med en vacker utsikt över Leipzig.
 
Det är en introduktion till kvällens förställning kl. 15:00 och vi åker tillsammans in till operan där föreställningen börjar kl. 17:00. En lättare måltid serveras i en av pauserna. Vi går hem efter föreställningen.
 
Siegfried är en föreställning i tre akter och vi har nu kommit fram till den tredje generationen, eftersom Siegfried blir barnbarn till gudakungen Wotan och dotter av Sieglinde. Han utnyttjas av Albereich för att ta tillbaka skatten eftersom Siegfried är den enda som inte är rädd, och det krävs mod för att hämta svärdet Notung.
 
Dag 6
Introduktion till Ragnarök och tid på egen hand. Operan Ragnarök med pausmåltid
Vi har en hel dag på egen hand i Leipzig och kan göra precis vad vi har lust till i den trevliga staden. Kanske den ska tillbringas på ett café med stadens specialitet, Leipziger Lerche? Det är en god liten kaka med honungsfyllning.
 
Det är en introduktion till kvällens förställning kl. 15:00 och vi går till operan. Föreställningen börjar kl 17. En lättare måltid serveras i en av pauserna.
 
Titeln Ragnarök avslöjar att det handlar om världens undergång. Siegfried och Brünnhilde lovar varandra evig kärlek, men efter en komplicerad intrig blir Brünnhilde gift med en annnan och Siegfried mördad med en kniv i ryggen. Brünnhilde följer honom i döden och upphäver ringens förbannelse, samtidigt som gudarnas världsordning går under. Rhenguldet är återigen i vattennumfernas händer och en ny värld kan uppstå.
Vi går hem efter föreställningen.
 
Dag 7
Frukost och tid på egen hand. Hemresa Ca. 25 km

Efter frukost har vi gott om tid innan vi under eftermiddagen åker till flygplatsen i Berlin för att flyga hem. 
 

Prisinformation

Resans pris

Från 16 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 698:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Berlin t/r
 • 6 nätter med frukost på 4-stjärnigt hotell
 • Middag dag 1
 • Lunch dag 2
 • Operabiljetter till 4 föreställningar, kategori 3
 • Lättare pausmåltid (olika) med ett glas vin till föreställningarna 2, 3 och 4
 • Busstransport från flygplatsen till och från Leipzig
 • Entréer till Bach-museet, Bach-kyrkan och Mendelssonhn Haus
 • Skatter och avgifter
 
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Utflykt till Dresden (998 kr)
 • Dricks till lokalguider, chaufförer med mera (räkna med ca 150 kronor per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Handen på hjärtat

Handen på hjärtat

Hotellet ligger inte i centrum, men våra gäster har varit mycket nöjda med Hotel Balance eftersom det ligger i ett lugnt och trevligt området. Hotellet serverar god frukost och har en hög servicenivå. Lokaltransporten, vars pris är inkluderad i resan, gör det smidigt att ta sig fram och tillbaka och det är även ett trevligt sätt att se mer av Leipzig på. 
 
Information om resan

Om operaföreställningarna

Vi har biljetter till kategori 3 = rad  8 – 13 i salen, eller på balkongen rad 5 - 6. Alla platser, både i salen och på balkongen har bra sikt. 

Samtliga fyra föreställningar börjar klockan 17.00. Vi tar allmänt färdmedel till centrum eller till operan, och träffas när det börjar. Vi har inkluderat en pausmåltid med ett glas vin till de tre sista föreställningarna. Eftersom det inte ingår någon paus i Rhenguldet och den slutar tidigt kan man äta på hotellet eller ute på stan.

Hotell

Vi bor mycket centralt på Hotel Radisson BLU, som ligger mittemot både musikhuset och operan vid Augustusplatz. I förhållande till operaföreställningarna kan det inte bli bättre…! Hotellet har reception, restaurang, bar, gym och hiss.

Hotellet har stora, trevliga rum med platt-TV, med satellit-tv, luftkonditionering,  hårtork, värdeförvaringsskåp, WiFi och badrum.
 

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Tider

Se dagsprogrammet för tider. 

Bagage

Man får ta med 1 bagage på max 20 kg + handbagage (max 8 kg) per person. Handbagagets storlek får maximalt utgöra 118 cm totalt (längd x bredd x höjd=exempelvis 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Klädsel

Maj månad innebär vanligtvis trevligt väder, men precis som i Sverige kan det ibland vara lite kallt. Operahuset i Leipzig har ingen specifik dresscode, men det kan ju vara trevligt att klä upp sig lite ändå.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 5 out of 5 by from En utmärkt och väl genomförd operaresa. Tre av de fyra uppsättningarna av musikdramerna i Nibelungens ring var bra med duktiga artister i ledande roller, i två fall mycket goda sångare. Vår alltid artige och vänlige ledare var mycket påläst, gjorde utmärkta presentationer och pedagogiska orienteringar Vid sidan av det egentliga målet med resan - de fyra operaföreställningarna - tog han även med gruppen på trevliga och informativa stadsvandringar med tonvikt på berömda tonsättare och deras liv i Leipzig. Allt var väl anpassat för för gruppens specifika intresseinriktning och ålder.
Date published: 2018-05-17
Rated 4 out of 5 by from Hela ringen samlad på en gång Reseledaren var kunnig och intresserad .
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from Välorganiserad resa med rikligt innehåll En väl organiserad och genomförd resa med fint innehåll. Både operabiljetter och pausmat ingick i priset, vilket uppfattades som generöst med tanke på totalpriset, som inte var särskilt högt. En mycket bra reseledare, trevlig och kunnig. Hans genomgångar av föreställningarna varje eftermiddag var mycket värdefulla.Dessutom bra hotell och positivt att få kort för spårvagn etc.
Date published: 2018-05-24
Rated 4 out of 5 by from Innehållsrik och ändå ganska vilsam resa med bra ledare Henrik visade sig vara en kunnig, ansvarskännande och flitig reseledare. All heder åt honom. Museibesök e dyl väl avvägda och med lagom mycket "egen tid". Själva föreställningen, Ringen, var dock inte den bästa men tog uppsug fenomenalt i sista halvan av sista akten i sista dramat: Götterdämmerung. Synd att vinet fick en deltagarförteckning.
Date published: 2018-05-16
Rated 5 out of 5 by from Resan var väldigt välordnad och genomtänkt. Det var ju fantastiskt att kunna höra hela Ringen på mindre än en vecka. Hade kanske varit en fördel att bo på ett hotell i centrum av staden.Det här funkade ju bra i alla fall. Behändigt med gratis spårvagnsresor .Jag är oerhört nöjd att jag bestämde mig för resan.
Date published: 2018-05-16
Rated 5 out of 5 by from Härligt med Wagner! Roligt att Albatros ordnar en musikresa. Med en mycket bra och kunnig reseledare
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from Välarrangera, kunnig reseledare, bra hotell mm Se ovan Väl avvägt, Operan och andra intressanta arrangemang!
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from Resan var bra, Operan mindre bra. Åker gärna mer er igen. Reseledare, hotell samt kommunikationer var mycket bra.
Date published: 2018-05-31
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_9
 • loc_sv_SE, sid_DEVCB02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19DEVCB02CSE3004