Rovos Rail genom Sydafrika och Namibia

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Världens mest exklusiva tågresa – upplev Kalahariöknen, sanddynerna i Sossusvlei och Etosha nationalpark

Rovos Rail är inte bara världens bästa tågresa. Det är tågresan med stort T! Exklusiv service, härliga kupéer med allsköns bekvämligheter och blankpolerad mahogny. Rutten är inte så lång och vi gör en mängd intressanta stopp på vägen. Det är helt enkelt Sydafrika och Namibia i första klass och lite till!

Vi färdas från diamantgruvan i Kimberly genom Kalahariöknen, häpnar över Fish River Canyon - Afrikas största ravin - till de röda sanddynerna i Sossusvlei. Här njuter vi av en stämningsfull middag under bar himmel – mitt ute på savannen. I världsberömda Etosha nationalpark ger vi oss ut på safari och sedan avrundar vi vår förstklassiga tågresa med en stadsrundtur i Swakopmund.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari, Vin och mat, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Ankomst till Johannesburg. Vidare mot Pretoria och Zebra Lodge
Dag 3 Zebra Lodge. Utflykt till Soweto
Dag 4 Ombordstigning på Rovos Rail
Dag 5 Pretoria – gruvorten Kimberley
Dag 6 Upington och vidare till Namibia
Dag 7 Fish River Canyon – Afrikas största ravin. Genom Kalahariöknen
Dag 8 Ankomst till Windhoek. Stadsrundtur samt flyg till Sossusvlei. Middag under bar himmel på savannen
Dag 9 Sossusvlei. Med flyg till Windhok och vidare
Dag 10 Cheetah Conservation-projekt
Dag 11 Ankomst till Tsumed. Safari i Etosha nationalpark
Dag 12 Safari i Etosha nationalpark och vidare till Walvis Bay
Dag 13 Ankomst till Walvis Bay
Dag 14 Swakopmund. Tid på egen hand
Dag 15 Swakopmund – Windhoek
Dag 16 Hemkomst

Hotell

Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge består av 3 olika lodger, Mountain Lodge, Zebra Stables och Bush Lodge, som alla erbjuder en autentisk Sydafrika-upplevelse. Varje lodge har sin egen swimmingpool med poolbar, restauranger, barer och naturligtvis den sydafrikanska boman, som helt enkelt är en eldstad under bar himmel, där maten grillas.  

Du kan se fram emot ett varierat kök och restaurangerna erbjuder vällagade internationella rätter med allt från traditionella barbeque-grillkvällar till picknick-korgar med lokala delikatesser.

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter och utflykter. Den som vill kan boka massage, kajak eller fisketurer i de omkringliggande sjöarna. I kulturorten Ndebele kan du lära dig mer om den lokala kulturen. Jeep- och vandringssafarier kan bokas i närområdet och Big Five-safarier i grannområdet Dinokeng. Den som vill kan till och med boka en helikoptertur!

Bush Lodge

Bush Lodge erbjuder bekväma rum i form av 15 rum med halmtäckta bungalows mitt i vegetationen. Lodgen har bland annat en restaurang, boma-område och swimmingpool med bar. Alla rum har kaffe- och tekök, hårtork och takfläkt. 

Mountain Lodge

I frodiga omgivningar hittar vi Mountain Lodge som består av 26 välinredda rum med utsikt över kullarna i fjärran. Vackra växter och blommor, kluckande vattendrag och mysiga stigar skapar en rofylld oas för gästerna.  Rummen är utrustade med moderna faciliteter, bl.a. kaffe- och tekök, hårork samt takfläkt. Lodgen har sin egen swimmingpool och ett tillhörande poolområde med solstolar och parasoller.  Mountain Lodge har restaurang, bar och boma.

Zebra Stables
Zebra Stables Lodge har 20 eleganta suiter och en familjesuite, alla utrustade med moderna faciliteter, inklusive bland annat ett kaffe- och tekök, hårtork samt takfläkt. Lodgen erbjuder en kulinarisk upplevelse i den stora restaurangen, som serverar internationella rätter, och dessutom finns här en bar. Vid swimmingpool finns en bar samt två bomas, där man kan njuta av traditionella barbeques och "bush dinners" under kvällshimlen.

Du kan läsa mer om Zebra Lodge och se bilder av de olka lodgerna här

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
84 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Vidare mot Pretoria och Zebra Lodge
Pretoria

Vi landar i Johannesburg i Sydafrika. Härifrån kör vi till den hektiska storstaden Pretoria där vi ska göra en liten stadsrundtur. Vi stannar bland annat till vid vackra Union Building där Sydafrikas regering håller till. Den halvmånefärgade byggnaden är belägen på en kulle med en storslagen utsikt över hela staden. Den 285 meter långa byggnaden stod färdig år 1913 och byggnadens två flyglar skulle symbolisera landets två befolkningsgrupper, engelsmännen och boerna. Den svarta delen av befolkningen skulle uppenbarligen inte representeras i regeringsbyggnadens symbolik.

Vi äter lunch (ingår inte i resans pris) antingen före eller efter besöket vid Union Building. Därefter har vi cirka en timmes körning framför oss genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet. Vi anländer till Albatros egen Zebra Lodge. Den trevliga lodgen ligger oinhägnad mitt i naturen.

Lite senare sammanstrålar vi för att inta en god välkomstmiddag.

Dag 3
Zebra Lodge. Utflykt till Soweto
På besök i Soweto

Idag besöker vi den beryktade kåkstaden Soweto för att få en närmare inblick i vardagslivet i området. Soweto var på 1970-talet själva symbolen för motståndet mot det dåvarande Apartheid-styret. När vi rör oss genom stadsdelen kommer vi nära stadens historia och livet som det ter sig idag. Vi besöker bland annat Vilakazi Street, den enda gatan i världen där två Nobelprismottagare har bott; Nelson Mandela och Desmond Tutu.

Dag 4
Ombordstigning på Rovos Rail

Efter frukost kör vi till Pretoria där vi ska stifta bekantskap med det lyxiga tåget Pride of Africa som är vårt hem de närmaste dagarna. I Pretoria finns Capital Park, Rovos Rails privata järnvägsstation i vacker kolonialstil från den gången då stationen var knutpunkt för järnvägstrafiken i det gamla Transvaal. Här checkar vi in i lugn och ro medan vi avnjuter ett glas champagne och går därefter längs röda mattan där lyxtågen över alla lyxtåg väntar. Vi gör oss hemmastadda i de läckra sviterna och snart ser vi det kulliga landskapet runt Pretoria glida förbi.

Dag 5
Pretoria – gruvorten Kimberley
Rovos Rail grundades 1989

Vårt tåg når gruvstaden Kimberley som fortfarande sjuder av historia. Staden är huvudstad i Nordkap-provinsen och det var faktiskt här som Sydafrikas diamantäventyr tog sin början år 1866 då boern Erasmus Jacobs hittade en rolig sten på sin mark. Stenen visade sig vara en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Några år senare, närmare bestämt år 1871, hittade man en större sten på den lilla kullen på marken. Stenen var 83,50 karat eller 16,78 gram vilket fick diamantfebern att börja rasa. Från när och fjärran anlände diamantjägare som bosatte sig runt den lilla kullen där det verkade finnas oändliga mängder diamanter. Kullen förvandlades till ett stort hål i marken som var 240 meter djupt. Hålet stängdes igen år 1914 efter att det hade gett ifrån sig tre ton diamanter. Det tillkom fler gruvor med tiden varav de flesta är helt uttömda idag. Engelsmännen var snabba på att lägga rabarber på gruvan i Kapprovinsen vilket naturligtvis inte gjorde boerna speciellt glada. De ansåg att gruvan tillhörde deras Oranje Freestate. Även om det var ett tag sedan engelsmännen hade avskaffat slaveriet var de inte sena med att införa restriktiva regler för de färgade gruvarbetarna som inte längre fick resa fritt. Om man lämnade sin utsiktspost väntade piskslag som straff. Det var däremot aldrig tala om en regelrätt slavhandel.
Tillbaka på Rovos Rail-tåget avnjuter vi en middag i tågets restaurangvagn och drar oss sedan tillbaka i våra sviter som är komfortabelt inredda med bra sängar, badrum och toalett.

Dag 6
Upington och vidare till Namibia
I restaurangen på Rovos Rail

Efter frukost kan den som vill titta närmare på Upington. Staden grundades år 1884 på bredden till floden Orange River. Staden var från början en missionsstation vilket stadens museum kan berätta mer om. Härifrån fortsätter vi till gränsstationen Nakpo och efter gränsformaliteterna fortsätter vi till Holoog där vi övernattar.

Dag 7
Fish River Canyon – Afrikas största ravin. Genom Kalahariöknen
Fish River Canyon

Denna morgon besöker vi Fish River Canyon, den största ravinen i Afrika. Denna är hela 160 kilometer lång och upp till 27 kilometer bred och har ett djup på upp till 500 meter vilket utgör en makalös syn.

Tillbaka på tåget fortsätter vi till Keetmanshoop allt medan vi reser genom Kalahariöknen. Öknen är 900 000 kvadratkilometer stor och täcker en stor del av Botswana, Namibia och Sydafrika. På tswana, Botswanas officiella språk, betyder Kalahari den stora törsten. Luta dig tillbaka i tågets lyxiga miljö och njut av utsikten.
På eftermiddagen lämnar vi tåget för att besöka Garas Park. Här kan vi beundra en hel skog av underliga pilkogerträden. Trädet har fått sitt namn eftersom bushmen traditionellt sett har använt de urholkade grenarna som pilfodral.

Dag 8
Ankomst till Windhoek. Stadsrundtur samt flyg till Sossusvlei. Middag under bar himmel på savannen

Vi går upp tidig för att få fullt utbyte av det makalösa ökensceneriet i Sossusvlei. På vår färd över sanddynerna spanar vi efter områdets djur, härunder antiloper, schakaler, strutsar och gnagare.

Dag 9
Sossusvlei. Med flyg till Windhok och vidare

Vi går upp tidig för att få fullt utbyte av det makalösa ökensceneriet i Sossusvlei. På vår färd över sanddynerna spanar vi efter områdets djur, härunder antiloper, schakaler, strutsar och gnagare. Vi äter frukost i de vackra omgivningarna innan vi kör till flygplatsen för att köra tillbaka till Windhoek.

Efter lunch lämnar vi huvudstaden och styr kosan

Dag 10
Cheetah Conservation-projekt

Efter lunch står vi av tåget för att besöka detta världsberömda projekt. Cheetah Conservation Fund (CCF) grundades i Namibia 1990 och är dedikerad till att bevara geparden i naturen. Vi lär oss om situationen för den lokala Cheetah-populationen och det arbete projektet gör inom utbildning, rehabilitering och forskning för att skydda denna magnifika art.

Dag 11
Ankomst till Tsumed. Safari i Etosha nationalpark
Elefanter lever i hjordar med en matriark

Vi anländer till Tsumed där vi inkvarteras och äter lunch. På eftermiddagen ger vi oss ut på safari i världsberömda Etosha nationalpark vars mitt utgörs av en mäktig saltslätt där luftspeglar och värmedaller är ett vanligt inslag. Längs randen av denna enorma saltpanna finns livgivande källor som bildar de vattenhål som djuren samlas runt i stora antal. En given scen för Afrikas dramatiska skådespel. Saltslätten torkade ut för flera tusen år sedan men under regnperioden översvämmas delar av den vita saltslätten och stora mängder flamingos och pelikaner gör sitt intåg. Merparten av de flesta av de klassiska afrikanska djurarterna som lejon, elefant, noshörning, leopard och giraff kan också upplevas här.

Dag 12
Safari i Etosha nationalpark och vidare till Walvis Bay
Det kan gå vilt till i Etosha…!

Innan vi lämnar Etosha nationalpark har vi tid att göra en sista safari varpå vi återvänder till tåget. Här avnjuter vi en god lunch och inleder vår återfärd till Atlantic och Walvis Bay.

Dag 13
Ankomst till Walvis Bay
Walvis Bay

Vi förväntas anlända till Walvis Bay runt middagstid och ska säga tack och hejdå till Rovos Rails personal. Härifrån kör vi till vårt hotell i Swakopmund. På eftermiddagen gör vi en liten rundtur i Swakopmund som är Namibias tredje största stad. Swakopmund grundades år 1892 när området var tysk koloni. Stadens arkitektur har en stark prägel av tyskt inflytande, framför allt den gamla stadskärnan som har många byggnader i bayersk stil. Staden är omgärdad av Namiböknen på tre sidor och ligger vid den kyliga Atlanten.

Dag 14
Swakopmund. Tid på egen hand
Swakopmund grundades 1892

Idag har du tid på egen hand. Du kan bege dig till stranden men tänk på att den kalla Atlanten tyvärr inte bjuder på en badvänlig temperatur.

Du kan även köpa en tilläggsutflykt på hotellet, bland annat en delfinkryssning eller en rundvisning i staden. Reseledaren finns behjälplig med att anordna utflykterna och ger gärna tips och förslag till trevliga aktiviteter.
Swakopmund är bland annat känt för sin extremsport. Om du är äventyrlig av dig kan du därför bland annat hoppa fallskärm eller surfa på en av de många sandklitterna som finns i öknen utanför staden.

På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 15
Swakopmund – Windhoek

I dag kör vi tillbaka till Windhoek (cirka 4 timmar) och påbörjar vår hemresa

Dag 16
Hemkomst

Rovos Rail

Att gå ombord på Rovos Rail är som att stiga in i en tidsmaskin till 1800-talet. I stationshusets väntsal välkomnas vi med ett glas champagne, en livréklädd betjänt öppnar dörren, i bakgrunden hörs tonerna från en stråkkvartett. Att resa med Pride of Africa är att färdas med god stil i sakta mak – tåget kör aldrig fortare än 60 kilometer i timmen.

Samtliga vagnar är gamla tågvagnar som har restaurerats på så vis att det ursprungliga utseendet bevarats medan komfort och säkerhet lever upp till dagens höga standard. Ordet kupé räcker inte längre till – på tåget finns nämligen bara dubbelsviter i gammal engelsk-edwardiansk stil med blankpolerade träpaneler, dubbelsängar och – förstås privat badrum.

Ombord på tåget finns också en specialbyggd utsiktsvagn med panoramalounge där man har fri utsikt över det afrikanska landskapet. Dessutom finns två trevliga salongsvagnar – en för rökare och en för icke-rökare. Servicen ombord är förstklassig och du kommer känna dig väl omhändertagen oavsett var ombord du befinner dig!

Under dagarna gäller prydlig men avslappnad klädsel. Under kvällarna gäller mer formell klädsel på Pride of Africa: kavaj och slips för männen och en fin kjol eller klänning för kvinnorna. Denna klädkod bör respekteras.

Helpension är inkluderad under hela tågresan och gäller även för drycker i tågets gourmetrestaurang. De båda restaurangvagnarna är över 70 år gamla och har blivit varsamt restaurerade för att behålla den fina klassiska stilen intakt. Här serveras à la carte-frukost samt 3-rätters luncher och middagar med tillhörande, förstklassiga sydafrikanska viner.

Läs mer om Rovos Rail här www.rovos.com

Royal suiter

Royal-suiterna är på totalt 16 m2 och fyller en halv vagn. De har egen lounge och badrum med viktorianskt badkar och separat dusch. De rymliga och eleganta sviterna ger dig möjligheten att vara helt privat och du får en bekväm resa med största möjliga lyx och standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns också en välfylld minibar med drycker efter egna önskemål. Därutöver är det room-service dygnet runt.

Deluxe suiter

Deluxe-suiterna (11 m2) är också beräknade för två resenärer, antingen med dubbel- eller tvåbäddsrum. Där finns en lounge och badrum med dusch. De rymliga sviterna ger er möjligheten att vara helt privat och ni får en bekväm resa med mycket hög standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns också en välfylld minibar med drycker efter egna önskemål. Därutöver är det room-service dygnet runt.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman eller Pullman Gold-suiter är cirka 7 m2. De är utrustade antingen med en bekväm soffa som förvandlas till en dubbel-eller twingsäng på kvällen, eller en fast dubbel- eller twin-säng som kan användas som soffa under dagen med kuddar i ryggen. Vi kan inte garantera Pullman eller Pullman Gold, det beror på vilket tågsätt vi kör med. Sviterna har eget badrum med dusch. De rymliga sviterna ger dig möjligheten att vara privat och du får en bekväm resa med hög standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns inte minibar. Room-service är tillgängligt dygnet runt.

Prisinformation

Resans pris

Från 84 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för Pullman-suite med 1 person

34 998 kr

Tillägg för Deluxe-suite per person med 2 personer

 24 998 kr

Priset inkluderar
 • Svensk/Norsk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg och Windhoek – Stockholm
 • Safari och utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på hotell
 • Boende i delad dubbelsvit på tåget
 • Helpension exklusive lunch dag 2, 13 och 14 och middag dag 12
 • Samtliga drycker ombord på tåget
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (cirka 150 USD totalt)
 • Drycker som inte intas ombord på tåget
 • Övriga måltider
 • Eventuella extrautflykter
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum/-svit
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

OBS!

Våra safariguider gör allt för att vi ska se så många djur som möjligt på våra game drives. Eftersom det handlar om vilda djur kan vi dock inte ge några garantier.

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.

Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen. 

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

 

Klädsel

Oömma, lättvättade fritidskläder passar bra under dagsturerna. En jacka och varm tröja kan ibland behövas tidiga morgnar och kyliga kvällar.

Ombord på Rovos Rail rekommenderas fritidskläder dagtid, men ombyte på kvällen till finklädsel. Män bär kavaj och slips, kvinnor klänning eller kjol. Vänligen respektera detta.
 

Om tågrutten med Rovos Rail

Det kan hända att tåget blir något försenat under resans gång. I så fall fortsätter tåget förbi något av de stopp som ingår i reseprogrammet.

 

Mer om ditt resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

www.albatros-travel.se/resmal/afrika/sydafrika

www.albatros.se/resmal/afrika/namibia

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris 5 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
8 498:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 7 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls
14 496:– per person i enkelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 7 998:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
14 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 498:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
+ 6 248:– deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 796:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Liknande resor