Sommar i Grekland. Underbara dagar i fantastiska Tolo

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Besök pampiga Grekland och njut av en härlig sommarstämning och grekiskt folkliv i Albatros favoritstad på Peloponnesos, den lilla orten Tolo.

Tolo är vackert belägen i en liten skyddad vik och här blandas ljudet av vågornas skvalp med sjungande cikador i träden och bouzouki med doften av färsk grillad fisk och eftermiddagssolens varma strålar uppmanar dig att ta dig ett dopp i det sköna vattnet.

På den här sommarresan lägger vi krutet på att bara koppla av och njuta av varma lata dagar, men som alltid har vi kulturella inslag så att alla sinnen får sig något till livs.

Vi bor nära antikens mest kända städer – den imponerande teatern i Epidauros som vi besöker samtidigt som den gamla huvudstaden Nafplio som bara ligger några kilometer från där vi bor. Den som vill kan även följa med på en båttur till en närbelägen ort eller kuststräcka, och självklart avlägger vi en kort visit i Aten på vår väg till flygplatsen.

Här kan du njuta av en vecka i Grekland med kulliga landskap, krokiga grågröna olivlundar och apelsinodlingar vars orangea frukter lyser upp landskapet. Utmana dina smaklökar med ouzo, grekiskt kaffe och små frestande lokala grekiska rätter.

Vi har valt att bo på Peloponnesos i den lilla fiskeorten Tolo som endast ligger två timmars körning från Aten. Här bor vi på ett trevlig familjeägt hotell 100 meter från vattnet.

RESELEDARE

Våra sommargrupper består av både danska och svenska gäster, så vår skandinaviska reseledare som bor i Grekland är van att arbeta med blandade skandinaviska grupper och göra sig förstådd på ett skandinaviskt språk.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm – Aten. Panoramasightseeing i Aten och Tolo
Dag 2 Tolo med morgonvandring från Asini till trojanska kriget
Dag 3 Den gamla huvudstaden Nafplio med Palamidiborgen
Dag 4 Introduktion till Grekland och njutning
Dag 5 En resa genom historien med Epidauros-teatern och besök hos en olivproducent
Dag 6 Möjlighet till båttur i grekiska öhavet
Dag 7 Tid att koppla av och bara njuta
Dag 8 Hemresa till Stockholm

Hotell

Apollon Hotel

Vi ska bo på det familjeägda hotellet Apollon, som har ett trevligt poolområde och som ligger endast 100 meter från stranden i den trevliga staden. Hotellet drivs av familjen Giorgidakis och deras fantastiska personal, som ser till att här råder en trevlig och familjär stämning.

Hotellet är ett bra, välhållet och trevligt 3-stjärnigt hotell, med en trevlig restaurang, bar och poolområde. Hotellet ligger endast 100 meter från havet på en lätt sluttning bakom huvudgatan.

Det finns gratis internet på hotellet. Frukost och middag serveras i hotellets restaurang som buffé.

Hotellet har flera olka rumstyper. Man kan boka rum med poolutsikt mot havet mot tillägg.

Alla rum är välinredda och funktionella. Badrummen har dusch och toalett, minikylskåp och luftkonditionering. 

TYP 1 Standardrum med balkong och utsikt mot staden och trädgården.

Dubbelrum med utsikt mot trädgården, staden och bergen. Ingår i priset.

TYP 2 Standardrum med balkong och utsikt mot poolen, som vetter mot havet.

Rummen ligger mot poolen och från vissa rum kan man skymta havet.

Enkelrum

Det är möjligt att boka TYP 1 som enkelrum (begränsat antal)

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 998:–
Stockholm
Hotel Apollon
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Aten. Panoramasightseeing i Aten och Tolo

Vi anländer till Atens flygplats och kör till miljonstaden med samma namn tillika den europeiska civilisationens vagga. Här har modern demokrati och naturvetenskap sitt ursprung och staden var redan under antiken ett attraktivt turistmål. Husens och lägenheternas balkonger pryds av pelargonier och stadens gator och torg är smyckade med apelsinträd. Högröstade gatuförsäljare och färgsprakande marknader påminner om orientens basarer medan de lätt förfallna neoklassicistiska palatsen för tankarna till svunna tider då Aten var känt som Medelhavets pärla. Efter ankomsten till Aten och en kortare busstur i centrum stannar vi för att smaka på en grekisk specialitet, klassisk street food som Pita Souvlaki eller Pita Gyros. Precis som namnet antyder är det här goda grekiska bröd fyllda med tunnskuret oxkött, tzatziki, tomat och lök. För att göra det mesta möjliga av tiden gör vi som lokalinvånarna och äter på gatan. Vi fortsätter till fots längs de labyrintliknande gatorna runt Plaka-kvarteret nära Akropolis. På grund av närheten till Akropolis kallas Plaka även för gudarnas kvarter. Förutom sina fascinerande gudaberättelser med Zeus och Pallas Atena i huvudrollerna var det här stora filosofer som Sokrates och hans elev Platon skrev in sig i historieböckerna.

Vi lämnar Aten och styr kosan västerut till Korintkanalen. Kanalen kortade ner sjövägen runt Peloponnesos med cirka 400 kilometer. Den påbörjades av kejsare Nero som använde sig av judiska krigsfångar men fullfördes aldrig under hans tid. I slutet av 1800-talet blev den 6,5 kilometer långa och 25 meter breda kanalen med upp emot 80 meter höga väggar färdig. Den revolutionerade skeppsfarten för en idag men idag kan endast mindre fartyg passera.

På sommaren livnär sig de cirka 2 000 invånarna på turism och resten av året på fiske, lantbruk och oljeproduktion.

Vi bor trevligt på Hotel Apollon där vi har en härlig pool och dessutom befinner vi oss nära stranden där varmt och lugnt vatten väntar. Under vår vistelse har vi halvpension med god frukost och på kvällen äter vi god och vällagad grekisk mat.

Vi äter middag på hotellet när vi har kommit fram.

 (Dagens körning 185 kilometer, körtid cirka 3 timmar)

Dag 2
Tolo med morgonvandring från Asini till trojanska kriget
Tolo

Idag inleder vi vår resa genom den grekiska historien och vi hoppar rakt in i två av den grekiska litteraturens största verk, nämligen Homers Iliaden och Odyssén. Vi känner alla till berättelserna om Odysseus men vi ska även få höra historien om Sköna Helena och om kungen av Mykene, Agamemnon, som går i krig mot Troja efter en medryckande och spännande kärlekshistoria där de medverkande bland annat är Pallas Atena, Hera och Afrodite, prins Paris och den mytomspunne Achilles. Innan vi hör berättelsen gör vi en morgonvandring genom Tolo innan solen står för högt på himlen. Vi börjar vid vattnet och rör oss längs huvudgatan där vi lär känna den lilla orten innan vi fortsätter mot antika akropolis i Asini, som vi ser på avstånd och njuter utsikten över vår egen lilla vik där Tolo väntar på att vakna och motta dagens badgäster. 

Orten Asini deltog i trojanska kriget med en flotta med 80 fartyg ledd av kung Diomedes. Allt har beskrivits av Homer och vi hör de första historiska vingslagen. Vi kan garantera att många spännande berättelser kommer att serveras. Orten ödelades av Argos år 740 f.v.t. eftersom man hade stöttat Sparta. De hemlösa invånarna erbjöds land i Messenien av spartanerna, och den nyuppförda boplatsen fick även den heta Asini.

Efter en stund i antikens värld har det blivit dags att röra sig tillbaka till Tolo och kanske njuta en sen frukost. Den som vill kan senn följa med reseledaren och äta lunch på en av de närbelägna restaurangerna.

På eftermiddagen kan den som vill på egen hand njuta av stranden eller poolen. Avnjut en kopp grekiskt kaffe på en taverna vid vattnet eller fördjupa dig lite mer i grekernas historia.

 (Dagens vandring 2,5 kilometer varje riktning).

Dag 3
Den gamla huvudstaden Nafplio med Palamidiborgen
Burtzi fortet, Nafplio

Idag ska vi ta oss över till den andra sidan berget, närmare bestämt till staden Nafplio som är en väldigt vacker stad. Mellan 1829 och 1831 var den under en kort period Greklands huvudstad. Ute i havet ligger det lilla fortet Burtzi som byggdes av venetianerna. Framför tronar en 200 meter hög klippa och ett fantastiskt venetianskt byggnadsverk, Palamidifästningen, som nås via en trappa på nästan tusen steg. Fästningen byggdes runt år 1700 för att försvara staden mot fiender från havet. Dessutom hittar vi ruinerna från en inte lika fullt välbevarad fästningsanläggning från den östromerska och bysantinska perioden, Akronafplio.

Vi inleder vårt besök i staden med att köra upp till den imponerande Palamidifästningen varifrån vi har en fantastisk utsikt över staden och havet. Fästningen uppfördes på venetiansk tid då den berömda italienska handelsrepubliken hade makten över staden mellan 1686 och 1715. Det är en klassisk barockfästning och år 1745 intogs staden av turkarna, som behöll kontrollen över området fram till 1822. Då befriades staden äntligen av grekerna. Inne i fortet hittar vi de venetianska försvarsverken som består av åtta bastioner och Agios Andreas-kyrkan som är inbyggd i en av bastionerna. Och inte minst Koloktronis-fängelset där Theodoros Koloktronis, en av hjältarna från det grekiska frihetskriget, satt fängslad.

Alla med pigga och raska ben tar trapporna ner till Nafplio. Här sammanstrålar ni med de som har valt att ta bussen ner. Det finns 999 steg från toppen till botten, cirka 50 våningar, och vi får dagens motion. Vi sammanstrålar vid trappans fot och ger oss ut på en liten rundvandring längs stadens mysiga gator.

De många höga och storslagna byggnaderna vittnar om en tid då staden var en viktig hamnstad och inte minst om tiden som huvudstad i Grekland. Här finns trevliga torg, gator mer blommor och små gränder och rikliga möjligheter att slå sig ner på ett café och avnjuta en kopp kaffe medan man studerar livet som glider förbi.
Lunchen intar vi som vi vill på en av de trevliga tavernorna och det kommer även att finnas tid att njuta av den trevliga orten på egen hand innan vi återvänder till Tolo på eftermiddagen.

Dag 4
Introduktion till Grekland och njutning

På morgonen kan den som vill tillbringa några timmar tillsammans med reseledaren som idag kommer att berätta om Grekland och lite om grekernas spännande historia. Det finns mycket att prata om och vi vädrar allt från skolgång till den ortodoxa kyrkan, traditioner och familj till arbete, pension och förhållandet mellan grekerna i de olika delarna av den stora nationen.

Grekland har en lång och spännande historia som går hela vägen tillbaka till antiken då Grekland var demokratins vagga över militärkupp i modern tid då EU-stöd och en ekonomisk kollaps präglar nyhetsbilden.
Vår reseledare ger en introduktion till några av ämnena och det finns även tid att lära sig lite grekiska som kan underlätta vårt besök i Grekland. Du kommer långt med ett litet ευχαριστώ πολύ, (tack så mycket)
För övrigt är de här dagarna avsatta åt avkoppling och njutning. Njut av några härliga timmar på stranden eller vid poolen, ta en simtur i viken eller hyr en liten motorbåt och dra likt Odysseus ut på båtäventyr runt de små öarna utanför Tolo.

Den som inte har fått nog av Nafplio kan hoppa på lokalbussen och lockar ut på de trevliga gatorna bland den trevliga stadens butiker.

På kvällen intar vi återigen vår middag på hotellet och efter middagen kan den som vill bege sig till en närbelägen taverna för att inta ett glas ouzo eller två. Efter några glas börjar det kanske rycka i benen efter att få dansa barfotad i sanden som Zorba medan stjärnhimlen över det svartblå havet berättar historier från det antika Grekland mytologi. De exotiska stjärnbilderna påminner oss om den fåfänga Cassiopeia och den vackra svanen Cygnos som flyger söderut på himlavalvet. Grekiska sommarkvällar är något alldeles speciellt.

Dag 5
En resa genom historien med Epidauros-teatern och besök hos en olivproducent

Idag ska vi besöka en av Greklands kanske mest berömda platser, nämligen den vackra teatern Epidauros som ligger en timmes körning från Tolo. Om platser som Akropolis och de grekiska templen på Sicilien byggdes för att imponera på avstånd var syftet ett annat på Peloponnesos. Den berömda och imponerande teatern i Epidauros ligger jämförelsevis diskret och lågmält belägen men när vi närmar oss kan vi inte låga bli att bli väldigt imponerade. Här hittar vi nämligen en storslagen byggnation mitt i den grekiska naturen. Platsen låg så obemärkt till att den inte grävdes ut förrän för hundra år sedan. Teatern är enligt grekisk teatertradition inbyggd i den omkringliggande terrängen, omgiven av doftande pinjeträd och långa rader av olivträd vars krokiga grenar får besökaren att tänka att de har funnits där lika länge som teatern själv.

Från början hade teatern endast 34 rader men utvidgades på 100 talet e.v.t. med ytterligare 21 rader så att den kunde rymma hela 14 000 åskådare. Den grekiska operasångerskan Maria Callas (1923–1977) flyttade från Grekland år 1957 och svor att hon aldrig mer skulle uppträda i sitt hemland. Men när hennes gamle mentor Kostis Bastias övertog nationalteatern lyckades han övertala henne att uppträda på teatern i Epidauros. Här sjöng hon Bellinis opera Norma vilket blev startskottet för en ny operatradition i den gamla teatern.

Naturligtvis ska vi testa trapporna och utsikten från de högsta platserna, men de som inte orkar hela vägen upp kan testa den unika akustiken som de duktiga grekerna lyckats så väl med. Ställ dig på plattan mitt på scenen och recitera en liten dikt till dina medresenärer.

Det kommer även att finnas tid att besöka det lilla museet där vackra grekiska byster och statyer av män och kvinnor i klassiska grekiska dräkter finns utställda tillsammans med andra spännande fynd. Själva museet är inte så stort men fokuserar på helgedomen för läkekonstens gud Asklepios på danska Æskulap.
På 300-talet f.v.t. blomstrade platsen som en berömd kurort och människor från hela den grekiska världen strömmade dit för att få medicinska behandlingar.

Vi strosar runt och tittar på resterna från det arkeologiska området, bland annat den gamla stadion som framkallar minnena av antikens olympiska spel som ägde rum just här på Peloponnesos.

Efter besöket beger vi oss till en av de närbelägna småorterna för att äta lunch på egen hand innan vi får höra mer om olivens historia. Grekland producerar några av världens bästa olivsorter om bland annat den berömda kalamataoliven som är stor, fyllig och välsmakande och kommer från staden med samma namn, inte så långt från ”vårt” Grekland. Vi får lära oss mer om olivträdets betydelse för lokalinvånarna och alla sätt det kan användas på. Och givetvis ska vi smaka på den fantastiskt sammetslena olivoljan. Den som vill har alla möjligheter att köpa med sig olivolja hem. Området har även många andra specialiteter att bjuda på som exempelvis en fantastisk honung och om det finns en piprökare i sällskapet får han eller hon sitt lystmäte med vackra pipor utskurna från den lokala bruyereroten.

Tidigt på eftermiddagen återvänder vi till hotellet så att vi hinner avnjuta ett dopp i det blå innan det är dags att äta middag.

 (Dagens körning 80 kilometer, 2 timmar)

Dag 6
Möjlighet till båttur i grekiska öhavet

Beroende på väder och vind försöker vi anordna en liten utflykt på havet. Oavsett om det sker med färja från Nafplio till en av de närbelägna öarna, en liten turbåt från vårt eget Tolo eller annan plats som reseledaren bestämmer. Utflykten anordnas på plats och pris och detaljer anges några dagar innan.

Dag 7
Tid att koppla av och bara njuta

Idag tillbringar vi dagen på egen hand, och vi har ännu en hel dag att avnjuta i trevliga Tolo. Ät en god lunch vid havet och låt den grekiska stämningen smitta av sig. På kvällen äter vi vår sista middag tillsammans och den som vill tar en promenad längs stranden efteråt.

Dag 8
Hemresa till Stockholm

Efter frukost lämnar vi trevliga Tolo och styr kosan mot Aten varifrån vi flyger tillbaka till Sverige igen.

Prisinformation

Resans pris

Från 9 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Enkelrum

Det går att boka TYP 1 som enkelrum (begränsat antal)

Tillägg för enkelrum 1400 SEK

Rumstyper

TYP 1 Standardrum med balkong och utsikt mot havet och bergen.
Dubbelrum med utsikt mot havet och bergen. Ingår i priset.

TYP 2 Standardrum med balkong och utsikt mot pool som vetter mot havet.
Rummet vetter mot poolen och från vissa rum skymtar havet.

Prisen inkluderer
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Köpenhamn - Aten t/r
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Halvpension (grekisk frukost varje dag samt 7 middagar)
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Personlig dricks till exempelvis chaufför (räkna med cirka 10 euro per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura 130 kronor (bortfaller vid onlinebeställning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Vandringar

Under vandringsdagar kan det hända att vi får lägga om vår rutt om vädret inte visar sig från sin bästa sida. Vandringen på kullen/berget bakom Tolo är förhållandevis brant men är fullt genomförbar vid normal rörelseförmåga. Tempot är givetvis anpassat efter den backiga terrängen. Det är fullt möjligt att bara gå en bit av vägen eller vända och gå ner igen före den övriga gruppen om det behövs. Den som inte vill gå i terräng kan välja att gå längs vattnet istället.

Hotell

Vi har valt att bo på bra mellanklasshotell som vi har ett mångårigt samarbete med. De trestjärniga hotellen är trevliga och gör allt för att få våra gäster att känna sig välkomna. De inkluderade middagarna intas på hotellet som bjuder på vällagad grekisk husmanskost. Som ägaren själv säger: ”Vi är inte snobbiga utan de som står i köket är grekiska husmödrar som tillagar genuin grekisk mat. Så har vi alltid gjort”. Maten består av buffé. Hotellen är uppförda som strandhotell vilket innebär att rummen inte är gjorda för att man ska vara inomhus hela dagen. Rummen är utrustade med det du behöver, men inbjuder inte till någon soffliggartillvaro. Å andra sidan finns det soffor och en trevlig bar på hotellets bottenvåning.

Tolo

Tanken med resan är att vi ska bo på ett och samma ställe hela tiden, och då är Tolo den perfekta platsen eftersom den ligger bra till för våra utflykter. Peloponnesos har massor av historik och är perfekt beläget vid vattnet. Tolo är primärt en stad som lever på turism och lantbruk, men när charterbolagen stänger sina sommarflygningar blir det lugnt och stilla. Albatros anländer under den stilla säsongen då staden lunkar på i sin egen takt och de mest turistiga butikerna har stängt. I gengäld upplever vi det riktiga Grekland och så hoppas vi att vädret inte har koll på att vi är där utanför turistsäsong. Och vanligtvis brukar det vackra vädret fortsätta långt in i november för att sedan ta fart igen i början av mars.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Läs mer om Grekland

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål:

www.albatros.se/resmal/europa/grekland

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

22GRRTR06BSE0807