Tulpankryssning genom Holland

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kryssa genom Holland i vårskrud och passa på att se tulpanerna i full vårblomning i Keukenhof

Upptäck Holland när våren står i full blom! Resan börjar i tyska Köln varifrån vi styr ut och reser genom hundraåriga kanaler längs Europas gamla vattenvägar, och anländer till en ny spännande stad varje dag.

Under resans gång kan du ta en promenad genom bildsköna gamla Nijmegen, besöka fiskeorten Enkhuizen oh titta på kanalerna i guldåldermålarnas Amsterdam. Du kan också besöka den berömda blomsterparken Keukenhof och med egna ögon se varför holländarna hyser en så stark kärlek till just tulpaner. Det moderna Holland ser vi i Rotterdam, Europas största hamnstad, och traditionella Delft med sina vackra kanaler.

Helpension är inkluderad på det trevliga fartyget Rhein Melodie.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 6 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Frankfurt. Kölns domkyrka och incheckning på fartyget
Dag 2
Amsterdam. Möjlighet till utflykt till blomsterparken Keukenhof och guidad stadsrundtur med packhuskvarteret Grachten och vidare runt Amsterdam
Dag 3
Amsterdam/Enkhuizen. Båttur över Markermeer och Ijsselmeer. Stadsvandring i Enkhuizen med möjlighet för besök i Zuiderzeemuseum på egen hand
Dag 4
Rotterdam. Möjlighet till utflykt med rundtur i Rotterdam och besök i Delft
Dag 5
Nijmegen. Rundvandring i hansestaden Nijmegen
Dag 6
Köln, Tyskland. Hemresa

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats till 198 passagerare fördelade på tre däck

Njut av det avkopplande livet ombord på det stora fartyget – i den trevliga loungebaren, över en god middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt. Fartyget har även en liten butik och ett bibliotek/läsrum.

Fartyget är 132 meter långt och 11,4 meter brett och byggdes 2005. Här får du både modern komfort och trevlig stämning på en och samma gång. Njut av en god drink i loungebaren, koppla av på soldäckets solstolar eller med en god bok i biblioteket. Alla måltider (helpension) serveras i fartygets restaurang, som skiftar mellan buffé och bordsservering.

Klicka här för att se hyttplan

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Frankfurt. Kölns domkyrka och incheckning på fartyget
Kölner Dom är den största gotiska kyrkan i norra Europa

När vi kommer fram till Frankfurt kör vi direkt till Köln.

Efter ankomst till Köln anordnar reseledaren en kort stadsvandring i den gamla romerska staden. Köln sägs ha varit en av de största städerna utanför Rom och hette Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Det romerska inflytandet syns överallt i stadsbilden. Till och med i parkeringsgaragen stöter man ofta på rester av romerska byggnationer.

Vi börjar i den gamla stadsdelen Altstadt som ligger nere vid Rhen. Kölns Alstadt är inte lika imponerande som i många andra tyska städer, men det är väldigt trevligt att strosa runt längs de slingriga gatorna. Här finns ett litet stämningsfullt torg, Alter Markt, och en del historiska byggnader. Dessa är dock inte originalbyggnader, utan uppfördes efter andra världskriget under vilket Köln praktiskt taget jämnades med marken. Det finns en historia som säger att när invånarna kom upp från sina skyddskällare efter de sista bombningarna och såg sig runt började de prata om huruvida de skulle bygga upp staden igen eller flytta någon annanstans. Men när de såg att Kölner Dom, som av ett mirakel, stod kvar, beslutade de sig för att stanna.

Vi tittar naturligtvis på den imponerande domkyrkan som är ett ypperligt exempel på gotisk arkitektur och i övrigt är den största gotiska kyrkan i Nordeuropa. Kölner Dom finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv, och är en av Tysklands mest välbesöka sevärdheter.

Efter det äter var och lunch på egen hand i Köln, och på eftermiddagen åker vi tillsammans till fartyget där vi checkar in. Strax därefter styr vi kosan mot Amsterdam dit vi anländer följande morgon.

 

Dag 2
Amsterdam. Möjlighet till utflykt till blomsterparken Keukenhof och guidad stadsrundtur med packhuskvarteret Grachten och vidare runt Amsterdam Ankomst kl. 08.00
Amsterdams kanaler

Vi kommer fram till Amsterdam på morgonen. Här börjar dagens utflykt för den som har köpt Albatros utflyktspaket. Med buss besöker vi den världskända och färgsprakande blomsterparken Keukenhof. I parken står hela sju miljoner av de vackraste blomsterlökarna i full blom med över 800 olika tulpansorter.

I parken, som endast håller öppet några veckor om året, anmäler våren sin ankomst med en uppsjö av färger. I den 32 hektar stora parken finns ett otal blomsterutställningar och flera vackra inspirationsträdgårdar. Bland annat den historiska trädgården som med sina tulpaner berättar den vackra blommans 400-åriga utveckling till den kultiverade växt den är idag. Här hittar vi även exemplar på nya färger och varianter som vi kommer att kunna köpa i framtiden men som fortfarande inte finns på marknaden. Här kan den som själv vill anlägga en tulpanträdgård få bra tips och råd. Vi ger oss ut i parken för att titta på det fantastiska blomsterhavet. Efteråt kör vi tillbaka till Amsterdam.

Efter lunch är det dags för ännu en Albatrosutflykt där vi ska uppleva Hollands huvudstad i dagsljus. Vi gör stadsrundturen till fots och med buss och ger oss sedan ut på en stämningsfull båttur längs stadens många kanaler. Här ser vi husbåtar och de klassiska smala byggnaderna (packhus) som präglar stadskärnan. Staden visar sig från sin bästa sida i det gamla arbetarkvarteret Jordaan. De små gatorna mellan de tre stora kanalerna är mest kända som ”Nio små gator” (De negen straatjes). Här trängs ett antal intressanta designers bredvid specialbutiker, gallerier och de så kallade bruna kaféerna som är gamla, patinerade värdshus med god holländsk och belgisk öl i sitt sortiment.

I Jordaan hittar vi även ett av Amsterdams största dragplåster i form av Anne Franks Hus. Huset ligger vid kanalen Prinsengracht nära kyrkan Westerkerk. Här, i huset där Anne Frank tecknade ner sin berömda dagbok, återges den skakande historien om den judiska flickan och hennes familj som i flera år gömde sig i ett hemligt rum i huset tills de avslöjades och skickades till koncentrationsläger.

Om du väljer att tillbringa dagen i Amsterdam på egen hand kan du bland annat besöka några av stadens museer. Amsterdam är en spännande museistad och hemvist åt många av världshistoriens största konstnärer, och museiväggarna bjuder på många imponerande konstsamlingar. Gå gärna på upptäcktsfärd runt Museumplein (museikvarteret) där du hittar stadens mest prominenta konstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rymmer en stor samling mästerverk: från religiös konst till guldåldermålningar och verk av bland annat Rembrandt. På Van Gogh-museet presenteras världens största Van Gogh-samling med över 200 målningar och 500 skisser av den store mästaren.

Den moderna konsten har sitt hem på Stedelijk-museet medan ett antal andra utställningsbyggnader och museer var och en på sitt sätt medverkar till att kasta ljus över Hollands historia som flottnation och kolonialmakt. Det gäller bland annat Amsterdams spännande historiska museum som interaktivt berättar historien i byggnaden på Kalverstraat.

Vi ligger kvar i hamnen över natten och får möjlighet att uppleva Amsterdams nattliv.

(Dagens utflykt till Keukenhof och stadsrundtur i Amsterdam ingår inte i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Vänligen notera: Vi försöker i största möjliga mån hitta en kajplats i Amsterdams centrum. Tyvärr är detta inte alltid möjligt, och även om kajplatsen redan är bokad och bekräftad förbehåller hamnen sig alltid rätten att flytta fartyget upp till bara några få timmar före ankomst. Om kajplatsen befinner sig långt från centrum och utanför gångavstånd bokar vi en busstransfer i samband med de i programmet inplanerade stadsrundturerna och utflyktspaketet. Den som inte deltar i det planerade programmet eller vill lägga till egna programpunkter står själv för transportkostnaden från och till fartyget. 

Dag 3
Amsterdam/Enkhuizen. Båttur över Markermeer och Ijsselmeer. Stadsvandring i Enkhuizen med möjlighet för besök i Zuiderzeemuseum på egen hand Avgång kl. 08.00 och ankomst kl. 13.30 Avgång från Enkhuizen ca kl. 22.00
Enkhuizen

Fartyget avgår idag till Enkhuizen i provinsen Noord-Holland, och lämnar därefter under förmiddagen floderna, slussarna och kanalerna och ger sig ut på Markermeer. Efter lunch kan du tillsammans med reseledaren utforska den lilla fiskeorten. Enkhuizen ligger i Ijsselmeer och har sina rötter hela vägen tillbaka i 700-talet. Blomstringsperioden tar först fart på 1500- 1600-talet, och är även känd som Gyllene tiden för Holland. Enkhuizen var utgångspunkt för det framgångsrika nederländska Ostindiska kompaniet som importerade kryddor som peppar, muskotnöt och nejlikor från Asien, som såldes för höga summor i Europa (det samma som de närliggande städerna Hoorn och Amsterdam).

Stadens fall från stormakt ligger precis som andra städer i Holland och Belgien beror på att hamnen fylldes med sand. Och därmed flyttades merparten av handeln från staden till Amsterdam.

Stadens lilla torg, den trevliga marinan, tornet och de slingrande små gatorna är absolut värda en promenad! Staden är också hemvist åt det spännande Zuiderseemuseum som berättar om livet vid Zuidersee med både an utomhus- och inomhusutställning (inträde bekostas själv).

Fartyget erbjuder även en utflykt till norra Holland med bland annat Edam. Stadens historiska centrum är välbevarat och har sina historiska rötter i medeltiden. Vi får därför en unik känsla av befinna oss i en traditionell holländsk ort under en tid när handeln vid Zuiderzee (idag Ijseelmeer) blomstrade som mest.

Men orten är känd för mer än sina traditionella byggnader, nämligen ost. Edam är namnet på en av Hollands mest berömda ostar: en stor, rund och fast ost täckt av rött vax. Vid vårt besök på en av de lokala ostfabrikerna får vi möjlighet att smaka på den holländska delikatessen.

Utflykten till den norra delen av Holland och Edam bokas och betalas ombord, och om tillräckligt många anmäler sig följer även vår svenska reseledare med.

 

Dag 4
Rotterdam. Möjlighet till utflykt med rundtur i Rotterdam och besök i Delft Ankomst Rotterdam kl. 14.00, avgång kl. 22.00
Erasmusbron i Rotterdam

Under natten har vi lämnat Enkhuizen till södra delen av Holland, och anländer till Rotterdam efter lunch.

Deltat runt Rotterdam, Rhen-Meuse-Scheldt är ett resultat av de många floder som flyter samman i området innan de når Nordsjön. Det kallas ofta bara för Rhendeltat eftersom Rhen är den största enskilt bidragande floden. Det gör området rikt på öar, sjöar, och kanske viktigast av allt, vattenvägar!

Vattenvägarna gör Rotterdam till en dynamisk internationell stad som rymmer världens fjärde största och utan tvekan mest hektiska hamnar. Här är det alltid fullt med tankfartyg, containerfartyg och de klassiska långa transportflodbåtarna som vi förmodligen redan har hunnit se flertalet gånger under resans gång.

Dagens Albatrosutflykt fokuserar på den moderna staden Rotterdam, och vi besöker den traditionella staden Delft som ligger i utkanten av Rotterdam. Vi tittar givetvis också på Erasmusbron över floden Maas, och får en känsla för Rotterdams maritima miljö.

(Dagens utflykt i Rotterdam och Delft ingår inte i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

 

Dag 5
Nijmegen. Rundvandring i hansestaden Nijmegen Ankomst kl. 07.00, avgång kl. 14.00
Charmiga Nijmegen

På morgonen kommer vi fram till Nijmegen som är Hollands äldsta stad i landets största provins Gelderland. Vi kan njuta av utsikten över de gamla kyrkspirorna och den vackra hansaarkitekturen när vi tidigt på morgonen seglar in i hamnen.

Albatros reseledare erbjuder en frivillig stadsrundtur till fots. Denna avslutas runt den historiska stadskärnan Grote Markt där det finns massor av caféer som kan dämpa kaffebehovet längs vägen. Man kan även besöka nationalcykelmuseet Velorama. På tre våningsplan berättar man om cykelns tillkomst och utveckling med åtskilliga små berättelser och anekdoter om tvåhjulingen.

Ett populärt ställe att besöka för både lokalinvånare och turister som vill ha en mer avslappnad upplevelse är paren Kronenburgerpark, som ligger mitt i staden. Vackra fontäner, änder, hägrar, välansade gräsmattor och en trevlig atmosfär dominerar parken. Stadens andra kända park Valkhof Park ligger också ganska nära centrum, dock i motsatt riktning. Här kan man se ruinerna av den gamla borgen samt borgkapellet som fortfarande står kvar. Summa summarum är parken väl värd ett besök.

Efter lunch styr vi kosan mot Tyskland, närmare bestämt Köln dit vi anländer nästa morgon.

Dag 6
Köln, Tyskland. Hemresa Ankomst kl. 08.00

Efter frukost ombord på båten vinkar vi farväl till besättningen och kör till flygplatsen i Frankfurt där flyget hem till Sverige väntar.

Utflyktspaket

För Albatros gäster erbjuder vi ett utflyktspaket som anordnas av vår Albatros-reseledare. Ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

I utflyktspaketet ingår

 • Amsterdam. Halvdagsutflykt till blomsterparken Keukenhof
 • Amsterdam. Halvdagsutflykt med stadsrundtur i Amsterdam med Grachtenområdet
 • Rotterdam. Halvdagsutflykt runt Rotterdam med besök i historiska Delft

 

Pris: 1 548 kronor per person

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Frankfurt t/r
 • Transport enligt program
 • Stadsvandringar i Nijmegen, Enkhuizen och Köln
 • Frivilliga promenader, informationsmöten med reseledaren
 • 5 nätters kryssning med Rhein Melodie i delad dubbelhytt med fönster på huvuddäck kategori C.
 • Helpension på fartyget (ev. måltider på land sker på egen bekostnad)
 • Kaffe och te till måltiderna på fartyget
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket med tre utflykter och eventuellt övriga utflykter på land
 • Tillägg för enkelhytt
 • Eventuella måltider på land
 • Eventuella måltider i land utöver redan nämnda.
 • Dricks till fartygsbesättningen (rederiet rekommenderar 5-7 euro per person och dag)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med totalt 2,5 euro per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
Tillägg för enkelhytt
 • Tillägg för utsides enkelhytt på Main-däck kategori C,  4 998 kr
 • Tillägg för utsides enkelhytt på  Main-däck kategori D, 3 998 kr
 • Tillägg för utsides enkelhytt på Middle-däck, 8 498 kr
 • Tillägg för utsides enkelhytt på Upper-däck, 11 998 kr
Tillägg för hyttuppgradering
 • Tillägg för utsides hytt på Middle-däck 2 798 kr per person
 • Tillägg för utsides hytt på  Upper-däck 4 898 kr per person
Rabatt för hyttkategori – delade dubbelhytter
 • Rabatt för hytt på Main-däck kategori D, 698 kr per person
Rabatt för barn
Kontakta oss om du vill resa med barn.
Upplev mer
Boka vårt utflyktspaket
Pris 1 548 kr per person

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Från de ljusa och rymliga hytterna på mellan 11,5 m2 och 14,5 m2 har du fin utsikt över floden och dess omgivningar. Hytterna är utrustade med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Badrum med toalett och dusch; telefon, hårtork, säkerhetsbox, värme/luftkonditionering och tv.

Övre däck (Kat. A)

Utsides hytt på däck 3 med panoramafönster och skjutdörrar (fransk balkong). 2 enkelsängar. 14,5 m2.

Mellandäck (Kat. B)

Utsides hytt på däck 2 med panoramafönster (kan öppnas). 2 enkelsängar. 14,5 m2.

Huvuddäck (Kat. C)

Utsides hytt på däck 1 med fönster (kan inte öppnas). 2 enkelsängar. 14,5 m2.

Huvuddäck akter (Kat. D)

Utsides hytt på däck 1 (akterdäck) med fönster (kan inte öppnas). 2 enkelsängar i form av en bäddsoffa och en tältsäng. 11,5 m2.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Ta gärna med en kikare. Du missar mycket om du inte har en.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 30 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Vem kan delta?

För att få delta i flodkryssningen måste du vara fullt rörlig och kunna färdas utan hjälp till fots i städer och på stigar i parker. Personer under 18 år måste resa i sällskap av målsman över 18 år.

Särskilda hälsovillkor

Enligt rederiets regler är du förpliktad att informera Albatros om eventuell sjukdom eller handikapp, graviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Lämpar sig inte för personer med rörelsehinder

Vid några av våra utflykter och rundturer i städerna promenerar vi, och vi går ofta från fartyget till stadskärnan. Många av städernas gamla stadsdelar är kulturmärkta och har kullerstensgator, och här går det inte att köra buss. Vi får å andra sidan uppleva mycket mer av atmosfären när vi närmar oss staden till fots. Vi kan även resa med allmänna färdmedel som spårvagn och tunnelbana. Som deltagare av den här resan ska du räkna med att gå upp till cirka 6 kilometer om dagen i ett lugnt tempo på stadsvandringarna. Dessa varar mellan 1,5 och 2,5 timmar. Du ska vara fullt rörlig och kunna ta dig fram utan hjälp.

Fartyget är tyvärr inte anpassat för personer med rörelsehinder som inte kan röra sig på egen hand. Det beror bland annat på säkerhetsmässiga skäl eftersom rederiet kräver att alla ska kunna förflytta sig från en båt till en annan utan hjälp från personal eller medpassagerare.

Av säkerhetsmässiga skäl får rullstolar och rullator inte heller föras ombord på fartyget. Samtliga gångar måste ha fri passage.

Kajplats

När flodkryssningsfartyget lägger till förtöjs fartygen på utanför varandra. Det innebär att det kan hända att utsikten byts ut mot ett annat fartyg istället för ett landskap eller en stad. Dessutom kan det hända att du behöver gå igenom andra fartyg för att stiga i land, eller att andra passagerare måste passera vårt fartyg.

Vi försöker i största möjliga mån hitta en kajplats i centrum av städerna vi besöker. Tyvärr är detta inte alltid möjligt, och även om kajplatsen redan är bokad och bekräftad förbehåller hamnen sig alltid rätten att flytta fartyget upp till bara några få timmar före ankomst.

Om kajplatsen befinner sig långt från centrum och utanför gångavstånd bokar vi en busstransfer i samband med de i programmet arrangerade stadsrundturerna och utflyktspaketet. Den som inte deltar i det planerade programmet eller vill lägga till egna programpunkter står själv för transportkostnaden från och till fartyget.

Soldäck

Fartyget är utrustat med ett stort och härligt soldäck där det finns möjlighet att vistas när vi ligger för ankar eller sakta glider fram i det vackra landskapet.

Vänligen notera att både soldäck och farleder periodvis kan vara stängda på grund av att vi passerar låga broar eller slussar.

Utflykter – halvdag och heldag

Vanligtvis anordnas halv - och heldagsutflykter. Det innebär inte nödvändigtvis att utflykterna varar exakt en halv eller en hel dag. En halvdagsutflykt görs vanligtvis antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, och brukar inte inkludera en måltid. Man är alltså tillbaka igen lagom till lunch eller middag. Utflykterna varar vanligtvis 2-4 timmar. En heldagsutflykt varar cirka 5-9 timmar och sträcker sig över en huvudmåltid, som inte alltid är inkluderad i priset. Det här anges i utflyktsbeskrivningen.

Tidsangivelser i flodkryssningarnas dagsprogram

Tidsangivelserna i reseprogrammet och de hamninlopp som nämns är med förbehåll för ändringar från rederiet. Vi upplever vanligtvis väldigt få ändringar vid hamninsegling, men enskilda tidsändringar förekommer på nästan alla resor, eftersom vi är i vindens och vädrets händer. Vanligtvis är det slusstider, vattenstånd och flodtrafik som står bakom de mindre ändringarna. Vi väljer ändå att inkludera tiderna i programmet så att vi får en god bild av hur mycket tid man ska räkna med i hamn/land på resstoppet. Det ingår givetvis i flodupplevelsen!

Handen på hjärtat

Keukenhof

Namnet Keukenhof för tankarna till en köksträdgård, vilket är något missvisande. Men själva besöket är en alldeles unik upplevelse. Den efterhand enorma blomsterparken är utan tvekan värd ett besök och är en av höjdpunkterna vid resor till Holland under den här perioden. Det ska däremot nämnas att det är fler som har upptäckt samma sak, och vi måste dela upplevelsen med cirka 45 000 besökare som dagligen besöker ”köksträdgården”.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Trevlig resa med vackert väder och sevärdheter. Vår reseledare var fantastiskt.
Date published: 2024-05-08
Rated 4 out of 5 by from Flodkryssning på Rehn var en fin upplevelse och trevlig vår-resa. Flodkryssningen på Rehn var avkopplande, att se det låglänta landskapet sakta passera förbi var en intressant upplevelse. Resan varade i 6 dagar, gick omväxlande natt och dagtid med stopp, utflykter till olika intressanta platser, såväl med historia som mer moderna sevärdheter. Vår Albatrosguide, var mycket kunnig och gav under hela resan information om platser för besök, också om kommande händelse och hålltider. Båten, boendet på Rhein-Melody är modernt med bra standard och personal. Dagligen presenterades information om kommande händelse på blad och i högtalare. Maten 0mbord var bra och den serverades vid bestämd sittning vid bordet. Med lunchalternativ för självtagen lättlunch i Lounge-Bar. Det var en resa med många upplevelser men besöket på Keukenhof var en höjdare med mycket vackert. Kanalturen i Amsterdam var intressant men saknade lite egen tid. Rotterdam var en överraskning med sin blandade bebyggelse, modernt med bevarade delar av sin gamla hamn. Vädret för resan typiskt tidig april, omväxlande, men med prognoser och rätt klädsel fungera det bra.
Date published: 2024-05-06
Rated 4 out of 5 by from Vårkänslor med blommor, mat och trevligt umgänge En lärorik resa på en trivsam båt i vackert väder. Maten smakade förträffligt.
Date published: 2024-05-06
Rated 5 out of 5 by from Trevlig Vår kryssning i Holland. Trevlig resa med bra utflykter, fantastiskt god mat ombord på båten samt en mycket bra reseledare och ett vackert väder !
Date published: 2024-05-04
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa Reseledaren var toppen kunde det mesta om resmålen och mycket annat.
Date published: 2024-05-04
Rated 5 out of 5 by from Trevlig resa, många upplevelser Mycket innehållsrik resa med många upplevelser och en fantastiskt kunnig reseledare
Date published: 2024-05-03
Rated 4 out of 5 by from En intressant o härlig resa Reseledaren var mycket kunnig - o den kunskapen var han mycket generös med att dela med sig av
Date published: 2024-05-02
Rated 3 out of 5 by from Litet tråkig resa som var anpassad till tyska pensionärer Litet tråkigt program. Inte mycket att se vare sig i Enkhuizen eller Nijmegen. Dock mycket kunnig och bra reseledare: Lars K. Bra mat på båten och rent och snyggt ombord. Bussturen i Amsterdam var rätt tråkig. Hade varit bättre med en promenad samt egen tid i Amsterdam. Båtturen i Amsterdam var dock ok. Rotterdam var en positiv överraskning med sina spännande byggnader. .
Date published: 2024-04-30
 • y_2024, m_5, d_23, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_106
 • loc_sv_SE, sid_DECRI03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor