Under Karibiens himmel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från New Yorks skyskrapor till karibiska paradisöar och Texas cowboys

Följ med på en fantastisk kryssning från The Big Apple till Karibien och Texas! Med hela två nätter i makalösa New York tar vi pulsen på staden över alla städer, innan vi sätter kurs mot det karibiska öhavet. Det här är den bästa årstiden att besöka Karibien och vi kan se fram emot både spansk, holländsk, fransk och engelsk kolonialhistoria. Och naturligtvis kopplar vi av på de karibiska paradisstränderna! 

Kryssningen avslutas i Texas där vi får en inblick i hur tvättäkta cowboys lever när vi besöker en ranch och njuter av en texansk barbecue.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanska dollar (ev. antilliska gylden och Cayman Islands-dollar)

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till New York, USA
Dag 2 New York. Stadsrundtur och tid på egen hand
Dag 3 New York. Stadsrundtur och avfärd under eftermiddagen
Dag 4–5 Till havs mot Karibien
Dag 6 Labadee, Haiti
Dag 7 Till havs mot Aruba
Dag 8 Oranjestad, Aruba. Vita sandstränder och vacker klippkust
Dag 9 Willemstad, Curaçao
Dag 10 Till havs mot Grand Cayman
Dag 11 Georgetown, Grand Cayman. På egen hand
Dag 12–13 Till havs mot Texas
Dag 14 Galveston, Texas. Besök på ranch, BBQ-lunch och hemresa från Houston
Dag 15 Hemkomst

Adventure of the Seas

Adventure of the Seas från rederiet Royal Caribbean är ett fartyg i Voyager-klassen.

På det här mångsidiga fartyget kan du njuta av 10 pooler och 15 barer fördelade på 15 däck. Här finns en uppsjö av olika bekvämligheter ombord och det är inte svårt att hitta något att sysselsätta sig med; koppla av i jacuzzin,  se en spektakulär isshow på skridskobanan eller shoppa på Royal Promenade — ett shoppingstråk som sträcker sig över fyra däck med butiker och caféer.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
30 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till New York, USA

Vi flyger från Stockholm och landar i storstaden över alla storstäder – New York. Från flygplatsen kör en buss oss till hotellet där vi checkar in. Resten av dagen disponeras fritt och ett oändligt antal möjligheter väntar: Från några av världens bästa museer till världens bästa shopping. Som pricken över i finns det massor av matställen med mat från världens alla hörn. För en tvättäkta New York-upplevelse rekommenderar vi att bara strosa runt och insupa stadens unika stämning. Reseledaren ger gärna tips på aktiviteter.

Dag 2
New York. Stadsrundtur och tid på egen hand
Central Park, Manhattan

Vi börjar dagen med en rundtur till fots på Manhattan där vi får uppleva storstadsmetropolens höga puls. Manhattan är trots sin ringa storlek en kokande gryta av olika kulturer och stämningar. 

Dagens utflykt går till Uptown Manhattan och vi vandrar genom Broadway till Columbus Circle som ligger vid det sydvästra hörnet av Central Park. Här ligger små charmiga gator med med de karakteristiska brownstone-husen som nog många av oss har sett i olika filmer och tv-serier om New York. 

Sedan fortsätter vi till Dakota Building, där John Lennon mördades 1980. Härifrån går vi tvärs igenom Central Park och ser några av parkens sevärdheter, bla. Strawberry Fields, som anlades av Yoko One i hennes makes minne. 

På andra sidan Central Park ligger det berömda Guggenheim-museet. Förutom att det är ett arkitektoniskt mästerverk kan museet stoltsera med verk av många av 1900-talets största konstnärer, som Chagall, Kandinsky, Picasso och van Gogh. 

Om du är konstintresserad kan du hoppa av turen här och besöka museet. När du ska hem kan du ta tunnelbanan eller en taxi (ca 8-10 dollar). Annars kan du följa med reseledaren ner till Fifth Avenue med berömda butiker som Saks, Louis Vuitton, Tiffany’s och Prada. 

Efter promenaden är resten av dagen på egen hand. 

Dag 3
New York. Stadsrundtur och avfärd under eftermiddagen Avfärd kl. 15.00
New York

I dag ska vi lämna New York och vi tar farväl av storstaden med en stadsrundtur i buss förbi några fler av New Yorks stora sevärdheter. 

Finansdistriktet på öns sydspets är centrum för en stor del av världsekonomin och många av världens största och mäktigaste multinationella koncerner och banker har sina huvudkontor här. Det är även vi hittar 9/11 Memorial som vi besöker. På platsen där World Trade Center tidigare stod, står nu ett minnesmärke som upptar häften av det cirka 64 000 kvadratmeter stora området. Minnesmärket invigdes 10 år efter terrorangreppet som kostade 1 753 människor livet; de flesta inne i World Trade Centers tvillingtorn. 

Nu står två kvadratiska bassänger där tvillingtornen stod tidigare. Vattnet rinner ner utmed de mörkgrå sidorna och och försvinner ner i ett för åskådarna bottenlöst hål – en symbol för de tårar som spillts och den förstörelse som drabbats staden. Runt omkring bassängerna har man planterat fyra hundra träd för att ge platsen en atmosfär av hopp och pånyttfödsel

Vi fortsätter på Downtown Manhatttan där man som besökare verkligen får en känsla av mångfalden i New York. Här träder man in i den ena världen och ut ur nästa – från Little italy till Chinatown på ett kick!

Nu har det blivit dags att köra ut till hamnen i New Jersey – Cape Liberty – och efter incheckning på fartyget följer vi den stämningsfulla avfärden där fastlandet, skyskraporna och Frihetsgudinnan långsamt försvinner i fjärran när vi stävar ut i Atlanten mot Karibiska havet. 

Dag 4–5
Till havs mot Karibien
Liberty of the Seas

Vi inviger kryssningen med några härliga dagar till havs med kurs mot Karibien. Njut av den sköna, avkopplande rytmen ombord och passa på att utforska fartygets spännande utbud. Du tillbringar dagarna i ditt eget tempo och du kan välja mellan att koppla av vid poolen, göra ett besök på gymmet eller lyssna till ett föredrag för att bara nämna några av de många aktiviteter som erbjuds ombord. Kvällen går i gastronomins tecken och sedan kan du avrunda med en sväng i teatern, eller svalkande drink ackompanjerad av livemusik. Passa på att njuta av fartygets många faciliteter!

Dag 6
Labadee, Haiti Ankomst kl. 10.00, avfärd kl. 18.00
Labadee, Haiti

Det är inte överraskande att favoritsysselsättningen bland besökarna i det lilla landet Haiti på ön Hispanola mitt i Karibiska havet är allt som har med sol, strand och vatten att göra. 

En av ön bästa strandområdena är Labadee, som ligger på en liten, avsides halvö på norra Haiti. Stranden är privat och ägs av kryssningsbolaget och lever verkligen upp till alla förväntningar på en tropisk strand. Den finkorniga sanden och palmernas skuggande blad lockar efter ett härligt dopp i det turkosa vattnet. Vill man aktivera sig finns här faciliteter för att snorkla och paddla kajak för att upptäcka korallreven, man kan hoppa fallskärm och åka speedbåt och här finns även en flytande Aqua Park. Här upplever du verkligen det tropiska Hispanola. 

Dag 7
Till havs mot Aruba

Idag njuter vi av havet då vi närmar oss Aruba. Du kan själv välja hur du vill tillbringa din dag, antingen kan du koppla av på däck och njuta av solen eller dela i någon av de många aktiviteter som anordnas ombord.

Dag 8
Oranjestad, Aruba. Vita sandstränder och vacker klippkust Ankomst kl. 8.00, avgång kl. 22.00
Oranjestad, Aruba

Aruba är inte större än att man kan hinna med det mesta på en dag. Trots den lilla ytan, 30 kilometer lång och 10 kilometer bred, är naturen helt fantastisk. Här hittar vi vackra stränder med mjuk, vit sand, palmer och härligt turkost vatten men även barska klipplandskap och kalkstensgrottor vid den norra kusten. 

Mitt på ön hittar man ett ökenlandskap med stora kaktusar och stenformationer som ser ut att vara utslängda av en rasande gud från forntiden. Ön var ursprungligen bebodd av Caquetio-indianerna, men då den spanska upptäcktsresanden Alonso de Ojeda kom till ön omkring år 1499 eskorterades alla invånare till Santo Domingo. Där sattes de i arbete i gruvorna. Under kriget mellan Holland och Spanien tog Holland makten över ön 1636, och under en kort tid var ön även under engelskt styre 1805 i samband med Napoleonkriget. Ön kom återigen under holländskt styre 1816. 

Vi lägger till i  Oranjestad, öns huvudstad som är en trevlig liten stad med endast 20 000 invånare. Här märker man starkt av det holländska inflytandet på arkitekturen. Aruba är inte som andra karibiska öar utan en kategori helt för sig själv!

Idag kan du välja mellan att upptäcka Oranjestad tillsammans med reseledaren. Du kan även välja att tillbringa dagen på egen hand och till exempel njuta av en av de fantastiska stränderna som finns här på ön. 

Dag 9
Willemstad, Curaçao Ankomst 07:00, avfärd 15:30
Willemstad, Curaçao

Curaçao ligger endast 12 grader norr om ekvatorn, vilket märks tydligt på vädret som är stabilt och härligt varmt året runt. Curaçao är en av de så kallade ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curacao) och har en gång tillhört de Nederländska Antillerna.  År 2010 upplöstes Nederländska Antillerna; Curaçao och Sint Maarten erhöll status som autonoma länder inom Konungariket Nederländerna, medan bland annat Bonaire fick status som en kommun i Nederländerna. 

Holländarna anlade huvudstaden Willemstad runt en naturlig hamn (Schottegatt) och staden är än idag präglad av kanaler och flytande marknader med handel som kommer in till sjöss från Venezuela och Colombia. Willemstad har cirka 140 000 invånare.  Man talar papamiento som är ett språk som består av holländska, portugisiska, engelska och afrikanska variationer. Blandningen av olika språk gör papamiento till ett så kallat kreolskt språk. Arkitekturen är holländsk, men eftersom färgerna går i regnbågens alla färger har staden sin helt egen karibiska charm. En gammal svängbro som är byggd på 16 pontoner och som öppnas och stängs flera gånger om dagen, förbinder de två stadsdelarna Punda och Otrabanda (”den andra sidan” på papamiento).

Många tänker nog på den blå likören med en svag doft av apelsin, där de hör namnet Curaçao. Man tillsätter torkat skal från citrusfrukten laraha som odlas på ön och det är från den som apelsinsmaken kommer.  Färgen är däremot konstgjord, närmare bestämt E133 Brilliant Blue, men den ger tropiska drinkar en karakteristisk färg.

Idag kan du välja att följa med på en promenad med reseledaren eller ge dig ut på egen hand till öns fantastiska stränder. 

Dag 10
Till havs mot Grand Cayman
Liberty of the Seas

Nu har vi ännu en dag på havet och kan njuta av den goda servicen och underhållningen ombord. Fartygets personal serverar olika läckra rätter, kanske även en grillbuffé på däck. Passa på att koppla av i en solstol, ta en middagslur eller delta en av de många aktiviteterna. Dagen är din och du har chansen att göra precis vad du vill. 

Dag 11
Georgetown, Grand Cayman. På egen hand Ankomst kl. 10:00, avfärd kl. 19:00

Den här lilla karibiska ön är kanske beryktad för skatteflykt och lite tveksamma banker, men det är faktiskt också en riktigt lyxig semesterö. Grand Cayman är en del av Cayman Islands som består av tre paradisöar. Christoffer Columbus gav öarna namnet Las Tortugas (sköldpaddorna), eftersom havet runt öarna var fullt av sköldpaddor. Namnet förändrades efter kort tid, för på senare sjökartor har namnet skiftat Caimanau, karibindianernas ord för krokodil. Det namnet är väldigt missvisande, för här finns inga krokodiler så långt ögat når. Namnet hänvisar istället till öarnas leguaner. 

De största sevärdheterna på öarna är havssköldpaddor, rockor, staden Hell (helvetet) och stranden Seven Mile Beach, som invånarna blygsamt kallar världens bästa strand. Och den har du chansen att njuta av i ditt helt eget tempo i dag!

Dag 12–13
Till havs mot Texas

Vår kryssning börjar nu närma sig sitt slut, men vi är inte helt klara än. Vi har ännu ett par dagar ombord i det sköna karibiska klimatet på vårt härliga fartyg. Personalen ombord tar så gott hand om oss att vi nästan inte vill ta farväl när vi når Texas kust!

Dag 14
Galveston, Texas. Besök på ranch, BBQ-lunch och hemresa från Houston
Cowboy, Texas

Vårt fartyg lägger till i hamnstaden Galveston vid Textas sydkust. Det är en av USA:s största hamnstäder, men strax utanför staden ligger milslånga sandstränder långt bortom turiststråken där man kan svalka sig när vädret blir för varmt. 

Nu har det blivit dags att ta farväl av vår besättning och när vi har klarat av inreseformaliteterna sätter vi återigen fötterna på amerikansk jord. Vi kör cirka 100 km mot nordväst till George Ranch Historical Park som är en autentisk ranch, med anor som går mer än 100 år tillbaka i tiden. Det här är en ranch med en historia om personliga kamper och triumfer under flera generationer. 

George, som ranchen är uppkallad efter, var en sann pionjär och kom till Texas på 1830-talet. 1896 etablerades den blomstrande George Ranch och växte sakta men säkert till 8 100 hektar. Det är lantbruk med kreatur och dessutom lönsamma bankaffärer som ligger bakom succén och idag kan vi se det fina huvudhuset och få en inblick i hur livet som cowboy var förr i tiden och hur det är nu. 

Efter en läcker barbecue-lunch på ranchen ger vi oss iväg till flygplatsen i Houston där vårt flyg väntar på oss.

Dag 15
Hemkomst

Vi landar med resväskan full av härliga semesterminnen från tropiska Karibien.

Prisinformation

Resans pris

Från 30 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för uppgradering av hytt

Tillägg för utvändig hytt (8N) 3 998 kr per person
Tillägg för balkonghytt (4D) 9 998 kr per person

Tillägg för enkelrum/-hytt

Tillägg för invändig enkelhytt (6V) 14 298 kr
Tillägg för utvändig enkelhytt (8N) 22 298 kr
Tillägg för enkelhytt med balkong (4D) 34 998 kr

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – New York och Houston - Stockholm
 • 2 nätter på centralt hotell i New York i delat dubbelrum (utan frukost)
 • Informationsmöten och föredrag av reseledarna
 • Utflykter och transport enligt program
 • 11 nätters kryssning med Adventure of the Seas i delad invändig dubbelhytt 
 • Stadsrundtur i New York 
 • Helpension på fartyget
 • Dricks på fartyget (värde 1580 kr) 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring eller komplement till hemförsäkring
 • Ev. måltider på land
 • Eventuella extra utflykter och arrangemang 
 • Tillägg för enkelhytt eller uppgradering av hytt
 • Eventuella måltider på land
 • Dricks till lokala guider och chaufförer (ca 15 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Avgift för inresa till USA (ESTA, ca 14 USD)
 • Administrationsavgift: 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Hyttkategori 6V
Invändig hytt på däck 2. Hytterna har två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, minibar (mot betalning), luftkonditionering och naturligtvis badrum och toalett. 

Hyttkategori 8N
Utvändig hytt med fönster på däck 2. Hytterna har två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, minibar (mot betalning), luftkonditionering och naturligtvis badrum och toalett. 

Hyttkategori 4D
Utvändig hytt med egen balkong på däck 6. Hytterna har stort fönster från golv till tak och två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, minibar (mot betalning), luftkonditionering och naturligtvis badrum och toalett. 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Extra rengöring av hotell och bussar

Extra rengöring av hotell och bussar

Albatros prioriterar våra gästers trivsel och trygghet på resan högt och vi är i nära kontakt med våra samarbetspartner i USA för att säkra rengöring av bussar och hotell lever upp till gällande regler. 
Bussarna vi använder oss av blir dagligen desinficerade av chaufförerna och hotellen har tagit fram extra stränga regler om rengöring. Hotellen kontrolleras löpande av våra samarbetspartner på plats. Incheckning genomförs kontaktlöst och rummen blir rengjorda och desinficerade extra noggrant och det säkras att ingen har tillträde till rummen efter rengöring innan en gäst checkar in. Det finns handsprit på flera ställen på alla hotell. 

Före avresa

Pass

Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – ska ha eget pass. Det är inte tillräckligt att de står i föräldrarnas pass. Skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter din resebokning. Tänk på att namnet på biljetten ska stå exakt som det står i passet. Om inte namnet på biljetten är stavat exakt likadant som i ditt pass kan du bli nekad inresa i USA och då måste du själva stå för din egen hemresa.

ESTA – inresetillstånd till USA

Senast 72 timmar före avresa ska du ansöka om inresetillstånd till USA. Det gör du genom att klicka här: https://esta.cbp.dhs.gov. Här får du ett preliminärt inresetillstånd och ett nummer som du ska printa ut eller skriva upp och ha med dig under hela resan, eftersom flygplatsmyndigheterna i Sverige och USA kan kräva att få se det. Det kostar ett mindre belopp, ca 14 dollar, som du betalar med kreditkort. Inresetillståndet gäller i två år eller till ditt pass utlöper om detta sker inom två år.

Du kan läsa mer här: www.albatros-travel.se/praktisk/vagledning-i-de-nya-inresereglerna-till-usa

Elektronisk utrustning/mobila enheter i handbagaget

Säkerhetskrav vid resor till USA

Vänligen uppmärksamma att amerikanska myndigheter har infört strängare säkerhetskrav vid flygresor till USA. Alla mobila enheter som man tar med i handbagaget på flyget (mobiltelefoner, surfplattor, Ipad, bärbar dator etc.) ska ha fullt uppladdat batteri, så att man vid en kontroll i säkerhetskontrollen kan sätta på sin telefon etc. Om din mobila enhet inte är uppladdad eller kan sättas på är det inte tillåtet att ta med den på flyget, utan man måste lämna den i säkerhetskontrollen och man är heller inte garanterad en plats på flyget längre. Vi hänvisar till British Airways hemsida för mer information:

www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from Korta strandhugg under många dagar till sjöss Det var en för oss annorlunda resa med reseledare som var lika nya som vi på fartyget, som var stort och lyxigt, med sköna sängar i små hytter och ett enormt utbud av god mat. Poolerna på soldäck var för små och alltför utnyttjade för att tillåta simturer men väl översköljda av hög musik. Öbesöken på en handfull timmar var så korta att de endast gav en ytlig inblick i miljön dominerad av juvel- och diamantförsäljning.
Date published: 2015-11-17
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med god mat och fint fartyg! Det var en spännade resa som började i New York! Våran reseledare Catarina irrade på med oss i New York trots att hon varit där flera gånger! Sedan fick vi ingen information var vi skulle gå! Vi går runt och tittar lite! Har man en reseledare som inte varit på våra stopp saknade mer mer kunskap om resmålen där vi stannade! Vi var missnöjda med henne!
Date published: 2015-11-18
Rated 4 out of 5 by from En bra resa. Bra båt, bra hytt och service. Hotell i NY helt ok. Bra läge, synd bara att vi var så sena och därmed trötta efter flygresa, passkontroll o d.. Litet stressigt och oklara besked, under kryssningen, i situationer när alla Albatros grupperna skulle samsas. Fungerade dock bra när vi var i vår egen grupp med Linda.
Date published: 2015-11-21
Rated 3 out of 5 by from Karibien Resmålen var bra, men för få. För mycket båtresande. Dyrt ombord. Mellanlandningar i London ej omnämnt i inbjudan. 1 dag bort. Betalde mycket pengar för balkong, som skylt om nymålat satt uppe på i 14 dagar. Vid bokning var middag 18.15, i verkligheten blev det 17.30. För tidigt.
Date published: 2015-11-16
Rated 5 out of 5 by from En annorlunda upplevelse Vår 4 albatross resa denna var annorlunda . I dag dagen efter naturligtvis uppfylld av minnen och möten . Pontus var en cool reseledare inte lätt att hålla ihop en grupp på 14 våningar . Vi är som vanligt mycket nöjda
Date published: 2015-11-15
Rated 4 out of 5 by from En resa där resan är upplevelsen. Resans besök i land bör utvecklas med mer tid att se de besökta öarna, Vår reseledare gjorde ett bra arbete med information och guidning men tiden är för kort för att njuta ordentligt av de besökta öarna.
Date published: 2015-11-16
Rated 4 out of 5 by from Mycket trevlig resa och upplevelse Allt fungerade enl Albatros information. Bra och effektivt flyg.Lite för korta stopp på öarna som besöktes. Bra och kunnig guide ( Pontus )
Date published: 2015-11-16
Rated 4 out of 5 by from Perfekt kombination av storstad och kryssning Jättefin resa med alla fina öar. Det enda negativa var lite tid iland. Kanske Albatross kunde ha ordnat turer så vann man lite tid på det.
Date published: 2015-11-17
 • y_2020, m_7, d_8, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_14
 • loc_sv_SE, sid_USCOC05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20USCOC05HSE0311