Vinteräventyr på Melderstein Herrgård

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med på en unik vinterresa till Norrbotten! Vi upplever renar, samekultur och åker hundsläde genom vinterlandskapet. Kanske upplever vi norrsken.

Följ med på en unik vinterresa till Norrbotten, där familjeägda Melderstein Herrgård är vår utgångspunkt för vår vinteridyll. Här i naturen, långt från det mesta, ska vi bland annat uppleva renar, samekultur och ge oss ut på tur med hundsläde genom vinterlandskapet. Det finns också goda chanser att uppleva det magiska norrskenet.

Klicka på kartan för att se den i större format
  • Typ Rundresor

  • Reseledare Svensk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta SEK

Dagsprogram 5 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Luleå och buss till Melderstein Herrgård. Ankomst och välkomstmiddag.
Dag 2
Besök hos samefamilj och tur till Luleå och Gammelstad.
Dag 3
Besök hos lokal slädhundskennel med berättelser och slädhundstur.
Dag 4
Vandring och picknick i det fria. Möjlighet till snöskotertur (tillköp).
Dag 5
Hemresa. Flyg Luleå - Stockholm.

Hotell

Melderstein Herrgård, Luleå

  • 13 personligt inredda rum
  • Restaurang
  • Nordisk frukostbuffé
  • Trådlöst internet i gemensamma rum och i restaurangen
  • Bastu och vildmarksbad

Om Meldersteins 300 år gamla historia
Meldersteins historia började med en liten bit järnmalm. I början av 1700-talet fick Per Andersson från Råneå en svart sten i present. Han gav den skimrande stenen till byprästen och så glömdes den bort.

Carl-Johan Thingwall gifte sig med prästdottern och hittade stenen – eller rättare sagt visade det sig vara ett stycke magnetisk järnmalm. Carl-Johan Thingwall blev den förste att utvinna järn från Malmberget och tillsammans med affärsmännen Jonas (Melder)creutz och Abraham (Stein)holtz startade de Melderstein Järnverk 1741. Så uppstod namnet. Det fungerade som järnverk i 150 år.

Under åren bytte Melderstein händer många gånger och fungerade både som järnverk, pensionat för skolbarn och storlantbruk under ledning av allt från adelsmän, familjen Bernadotte och det svenska missionsförbundet.

1995 övertog bröderna Göran och Gunnar Thingvall Melderstein och åtta generationer senare är herrgården tillbaka i släkten. De såg fantastiska möjligheter i den nedslitna gården och gick i gång med en större omgörning och renovering, och gården framstår nu i ursprunglig 1700-talsstil.

Vår värdinna Katarina Thingvall, Görans dotter, tog över ledningen av herrgården 2018 och med sin fars hjälp i köket driver hon nu denna mycket trevliga och familjära herrgård idylliskt belägen i närheten av skog och vatten.

Här råder utan tvivel en harmonisk atmosfär. Platsen har både historia och själ och man känner sig omedelbart väl till rätta i de avkopplande omgivningarna med rika möjligheter att njuta av naturen.

Läs mer på hotellets hemsida: https://www.melderstein.se

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Luleå och buss till Melderstein Herrgård. Ankomst och välkomstmiddag.

Vi flyger från Stockholm med kurs på Luleå, en av våra nordligast belägna städer. Vid ankomst kör vi ytterligare norrut till Melderstein Herrgård, cirka en timme från flygplatsen.

Herrgården blir vårt hem i 4 dagar och utgör basen för våra kommande upplevelser. Vi har herrgården helt och hållet för oss själva och när vi har fått våra rum, möts vi upp till en god middag i en trevlig miljö.

Under hela vistelsen är det goda chanser att uppleva norrsken, men vi kan givetvis inte garantera det. Under resan berättar reseledaren mer om norrskenet och de många lokala myter som finns kring det gåtfulla gröna skenet. Nätterna kan vara mycket kalla så man måste vara varmt klädd om man ska ut på jakt efter norrskenet. Men om vädret är klart finns det chans att se det varje kväll.

Dag 2
Besök hos samefamilj och tur till Luleå och Gammelstad.

Efter frukost styr vi kosan mot en lokal rennäring. Vi ska se närmare på renägarens djur och höra mer om deras betydelse för samerna i den här delen av landet. Renägarna har en stark och given anknytning till renarna och man har använt renar och slädar som transportmedel i hundratals år. Renen är ett hjortdjur, som lever på norra halvklotet. Både hon- och handjur har horn som växer varje år. De lever av gräs, blad, örter, lavar och ibland också svamp som grävs upp genom snön på vintern. Vilda renar kan kanske verka opåverkade av människors närvaro – men så är inte fallet; för att överleva de karga vintrarna så försöker djuren att så långt som möjligt spara energi och flyr endast om de verkligen känner sig hotade. En hane väger normalt över 100 kilo, medan en hona väger cirka 75 kilo. Renar hålls normalt inte stängslade utan kan röra sig fritt i närområdet. De samlas in och räknas av renägaren endast två gånger per år.

Efter besöket hos renägaren kör vi in till Luleå centrum. Här ska vi stanna ett par timmar och vi kan bland annat se stadens torg, kyrka och gågata. Vi äter också lunch i Luleå (för egen räkning). Luleå är ett favoritutflyktsmål på sommaren för många norska turister, som vill ha de billigare svenska priserna och njuta av långa sommarkvällar med utsikt över Bottenhavet. När vi kommer på besök är vattnet fruset och vattenskotrarna är utbytta mot stora isbrytare. De stora fartygen med nordiska namn som Freja och Oden bryter isrännor och möjliggör import och export till de nordligaste regionerna.

På vintern är det ett favoritutflyktsmål för lokalbefolkningen och man ger sig ut på skidor, skridskor eller till fots ut på Bottenhavet till en liten ö. Här kan man få en varm dryck att värma sig med innan man tar sig tillbaka. Turen över isen tar ca. 30 minuter ut och 30 minuter hem.

Efter en god portion krispig och klar luft i lungorna, kör vi till Gammelstad lite utanför Luleå. Gammelstad Kyrkstad är en speciell plats. Den gamla staden ligger runt den imponerande Nederluleå Kyrka från 1400-talet. Det är en stor byggnad som avspeglar områdets dåtida ekonomiska välstånd. Vi går på en rundvisning i stenkyrkan som ligger omgiven av små röda kyrkbyggnader. Nederluleå Kyrka stod färdig 1492 och anses vara den största medeltida kyrkan i Norrland. Gammelstad är platsen där Luleå först grundlades och växte från ett litet kyrkosamhälle till en riktig stad. Då Luleå flyttades närmare vattnet på 1600-talet, blev Gammelstad liggande och är idag en unik by som togs med på UNESCO:s världsarvslista 1996. Efter ett besök i den storslagna kyrkan går vi tillsammans runt på de smala snötäckta gatorna i ljuset från lyktor och ser på några av de 400 små kyrkbyggnaderna. Vi tittar också in i nummer 253, som är inrett som museum.

Från Gammelstad kör vi tillbaka till Melderstein Herrgård. Vi äter middag tillsammans och efter maten ska vi träffa vår samiske renägare från tidigare. Vi ska lyssna till flera spännande berättelser om hur det är att leva i den vilda naturen bland granar, fjäll och frusna sjöar, där temperaturen om vintern sjunker till minus 40, och norrskenet ofta dansar på den mörka natthimlen – och där solen på sommaren skiner nästan dygnet runt. Vi ska också höra om de samiska legenderna, och har vi tur får vi kanske också lyssna till en traditionell samisk jojk.

Dag 3
Besök hos lokal slädhundskennel med berättelser och slädhundstur.

Efter frukost delas vi upp i två grupper. Den ena gruppen tillbringar förmiddagen på Herrgården. Här finns det möjlighet att ta en promenad i vinterlandskapet, prova på att ta en tur med spark eller snöskor. Man kan också basta eller uppleva vildmarksbadet utomhus.

Den andra gruppen åker till en närliggande slädhundskennel där våra värdar berättar om sina hundar. Härifrån ger vi oss ut i vinterlandskapet. Vi är 4–6 personer per hundsläde samt en förare som håller ordning på slädhundarna. En helt enastående upplevelse! Vi färdas ca. 5 km, en tur på ca. 30 minuter. Innan vi lämnar våra värdar bjuds det på varm saft och fika.

Vi äter lunch tillsammans på Melderstein och efter lunch beger sig den första gruppen till slädkundskenneln, medan den andra gruppen tillbringar eftermiddagen på Melderstein.

På kvällen möts vi till middag. Här kommer Katarina, Meldersteins ägare och vår värd, att berätta den spännande historien om Melderstein och hur herrgården kom tillbaka till familjen efter 8 generationer.

Har du lust på fler upplevelser finns det möjlighet att denna kväll komma ut på isen och prova isvaksbad och flytande bastu, i skenet av levande ljus (se tillköpsutflykt).

Dag 4
Vandring och picknick i det fria. Möjlighet till snöskotertur (tillköp).

Efter frukost ska vi ut på vandring i det fantastiskt vackra landskapet som bjuder på delvis frusna vattendrag och ett glittrande snötäcke. I området finns bland annat älg, örn, polarräv, ren och snöhare. På sommaren är här grönt och frodigt, men nu ligger växterna under snötäcket och väntar tålmodigt på varmare temperaturer.

Vi går på järnmalmsvägen till vårt fina lunchställe vid Råneåälven. Vi äter lunch i det fria och njuter stillheten och det vackra landskapet innan vi återvänder till Melderstein där eftermiddagen är på egen hand. Kanske lockar ett besök i den varma bastun eller det varma vildmarksbadet?

Har du lust på fler upplevelser finns det möjlighet att denna eftermiddag prova på en tur med snöskoter (se tillköpsutflykt).

Dag 5
Hemresa. Flyg Luleå - Stockholm.

Efter frukost har det blivit dags att ta avsked av våra värdar på Melderstein. Vi kör mot flygplatsen och säger farväl till det vackra vintervita landskapet för denna gång – och kanske på återseende.

Tillköpsutflykt snöskoter (dag 4)

Uppe i norr är snöskotern (eller snömobilen som den kallas lokalt) ett av de mest använda transportmedlen. Vi kör två personer per skoter, och man byter halvvägs om man har lust (föraren måste ha körkort). Våra guider hjälper till med instruktion och vägledning. Vi tar pauser under vägen för att njuta av naturen. (Utflykt med snöskoter är ej inkluderat i resans pris och måste beställas separat vid köp av resan.) Hjälm, stövlar, skoterdräkt och vantar delas ut i samband med utflykten.

Tillköpsutflykten genomförs vid minst 2 deltagare och måste beställas senast 31 dagar före avresa.

Pris: 2.398 kr per person.

För tillköpsutflykten med snöskoter gäller följande:

- Föraren av snöskotern ska ha ett giltigt körkort.
- Det är inte tillåtet att köra snöskotern med alkohol i blodet (=0%).
- Man deltar på eget ansvar och varken Albatros Travel eller snöskoteruthyraren kan hållas ansvariga för förlorade eller skadade föremål samt personskador. Det är en självrisk på snöskotern på 10.000 kr. Kontrollera eventuellt med ditt försäkringsbolag om det täcker ovanstående.

Tillköpsutflykt till isvaksbad och flytande bastu (dag 3 eller 4)

För äventyrslystna vinterbadare eller de som har lust att pröva för första gången, är det möjligt att delta i en stämningsfull tillköpsutflykt till Bottenhavet. Efter middagen blir vi körda till Kängsö hamn, och vi går en bit ut på isen till den flytande bastun. Det har gjorts hål i isen, så man via en stege kan sänka sig ner i det iskalla och mörka vattnet och sedan sitta i bastun för att mjuka upp musklerna. Upplevelsen är mycket sensuell och vi tar ett isvaksbad i mörkret omgivna av levande ljus.

Under bastuupplevelsen serveras det snacks och förfriskningar.

Tillköpsutflykten genomförs vid minst 2 deltagare och måste beställas senast 31 dagar för avresa.

Pris: 698 kr per person.

Prisinformation

Tillägg för hovedbyggnaden

598:-

Priset inkluderar
  • Svensk reseledare
  • Flyg Stockholm – Luleå t/r
  • Utflykter och entréer enl. program
  • Transporter under hela resan
  • 4 nätter i delat dubbelrum
  • Frukost dagligen
  • Lunch dag 3 och 4
  • Middag dag 1–4
  • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
  • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris
  • Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
  • Ev. anslutning med inrikesflyg i Sverige
  • Tillköpsutflykter beskrivna i programmet (snöskoter och isvaksbad)
  • Eventuella extra arrangemang
  • Drycker
  • Personliga förnödenheter
  • Administrationsavgift på 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
  • Allt som inte nämns under Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Upplysningar om resan

Inkvartering

Vi bor på en gammal herrgård där alla rum är olika. Herrgården drivs av ägarna så förvänta inte 5-stjärnig hotellservice. I gengäld får man en unik vistelse full av historia och charm. Lär mer om Melderstein Herrgård under själva resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4–6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangör inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Vinterväder och dagsljus

Vi reser i januari och februari, då dagarna sakteliga börjar bli längre och ljuset långsamt återvänder. Vintertemperaturerna ligger i genomsnitt på mellan -5 och -15 grader. Men det känns inte så kallt på grund av den starka solen och den torra luften.

I norra Sverige omkring Luleå är det i stort sett permanent mörker i mitten av december. I slutet av januari är det upp till 6–7 timmar dagsljus dagligen.

Här är den uppskattade mängden dagsljus som vi räknar med när vi är på besök:

Mitten av januari: soluppgång kl. 09.15, solnedgång kl. 14.00 – cirka 5 timmars dagsljus.
Mitten av februari: soluppgång kl. 07.45, solnedgång kl. 16.00 – cirka 8 timmars dagsljus.
Mitten av mars: soluppgång kl. 06.00, solnedgång kl. 17.30 – ca 11,5 timmars dagsljus.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till utflykter / vandringar. Ryggsäcken kan också användas som handbagage på flyget. Det är inte nödvändigt att ta med egen handduk, men en pannlampa kan vara bra att ha om man vill gå en kvällstur i området kring hotellet.

Klädsel

En vinterresa till norra Sverige kräver relativt stor variation när det gäller klädsel. Ett par kraftiga, profilerade kängor med halkskydd är nödvändiga när man ska ut och gå. Varm och vindtät klädsel samt mössa och vantar behövs också. Ta med kläder som går att kombinera, till exempel en långärmad ylletröja eller underställ innerst och en fleece eller tröja som mellanlager, samt en vatten- och vindtät jacka som yttersta lager. På benen kan ett par långkalsonger eller ylletights, tätt vävda fritidsbyxor samt vattenavvisande och vindtäta överdragsbyxor vara lämpliga. En halsduk eller liknande för att täcka nederdelen av ansiktet och halsen är också bra att ha.

Melderstein Herrgård

Rummen

Det finns totalt 13 personligt inredda rum med 6 gästrum i herrgårdens huvudbyggnad och 6 gästrum i ett annex. I huvudbyggnaden finns det 5 dubbelrum (separata sängar) med eget bad och toalett, samt ett enkelrum också med bad och toalett på rummet. Rummen i huvudbyggnaden är inredda med inspiration från gamla dagar. Varje rum är charmigt och unikt inrett och i olika storlekar – alla rum är olika.

I annexet finns 4 dubbelrum (separata sängar), varav 2 har eget bad och toalett på rummet, och 2 har egen toalett och bad i korridoren. Dessutom finns det 2 enkelrum med eget bad och toalett på rummet. Annexet är renoverat i lantlig stil med utsikt över vackra ängar eller mot herrgården.

I resans pris ingår inkvartering i annexet. Mot tillägg är det möjligt med uppgradering till rum i huvudbyggnaden.


Läs mer på hotellets hemsida: https://www.melderstein.se

Rengöring av rummen

Rummen rengörs givetvis vid resans början men ej under vistelsen.

Handdukar och sängkläder

Varje gäst får två handdukar. Om du behöver ny handduk ber du om detta på plats. Detsamma gäller byte av sängkläder. Det är givetvis rena sängkläder vid ankomst men de byts inte under vistelsen.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor