Viva Mexico!

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Vår resa till Mexiko ger dig stora upplevelser till ett suveränt pris: pyramider, charmiga kolonialstäder, storslagen natur och Mexico Citys storstadspuls

På den här rundresan har vi valt ut spännande kulturupplevelser från aztekernas, maya-folkets och zapotekernas stora imperier i Mexiko. Samtidigt väntar oss storslagna regnskogar, den dramatiska Sumideroklyftan och charmiga kolonialstäder. Vi har lagt tonvikten på ett upplevelserikt program som är perfekt för ditt kanske första besök i Latinamerika.

Följ med oss till Mexiko och upplev landet vars eldiga själ speglas i den heta maten, de sprakande färgerna och de varma leendena. Olé!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Mexikanska pesos

Dagsprogram 14 dagar
Dag 1
Stockholm - Mexico City
Dag 2
Mexico City. Stadsrundtur, Basilica de Nuestra Señora de Guadelupe och Nationalmuseet för antropologi
Dag 3
Mexico City – Teotihuacán - Puebla
Dag 4
Puebla - Tlacotalpán med båtutflykt - San Andrés Tuxtla
Dag 5
San Andrés Tuxtla – tobaksfabrik - Palenque
Dag 6
Palenque och de berömda mayaruinerna
Dag 7
Palenque – San Cristóbal de las Casas. Kort stadsvandring
Dag 8
San Cristóbal de las Casas. Besök hos indiansamhällen
Dag 9
San Cristóbal de las Casas - kryssning på Grijalvafloden - Tehuantepec
Dag 10
Tehuantepec - Oaxaca
Dag 11
Oaxaca och tempelberget Monte Albán
Dag 12
Oaxaca - Taxco. Stadsrundtur
Dag 13
Taxco - Mexico City och hemresa
Dag 14
Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm - Mexico City
Avresa från Stockholm och vi anländer till Mexico City under kvällen. Vi åker direkt till vårt hotell och får en god natts sömn.
Dag 2
Mexico City. Stadsrundtur, Basilica de Nuestra Señora de Guadelupe och Nationalmuseet för antropologi

Dagen börjar med en stadsrundtur som tar avstamp i Mexico Citys centrala torg, Zócalo och sedan tar vi oss vidare till Cortes Presidentpalats (Palacio Nacional) med sina världsberömda målningar av Diego Rivera. Det här är en bra introduktion till Mexikos historia från 1521 till 1930.

Vi ska även till kyrkan Basilica de Nuestra Señora de Guadelupe. som årligen besöks av cirka 20 miljoner pilgrimer. Under 1500-talet började helgonkulten för Jungfrun av Guadelope (Jungfru Maria), som är Mexikos och hela Centralamerikas skyddshelgon. Den 12 december 1532 visade sig Jungfru av Guadelope för indianen Juan Diego. Över huvudaltaret i kyrkan hänger Diegos mantel med Jungfru Marias inbrända avbild på.

Dagen bjuder även på ett besök på det världsberömda antropologiska museet, som är en imponerande upplevelse och ingen kan undvika att bli berörd. Dess unika samlingar – och den unika institutionen - gör att museet är i världsklass, och det anses också vara ett av världens vackraste. Vi får en bra överblick av landets olika indianska kulturer, deras särprägel och inbördes påverkan.

Dag 3
Mexico City – Teotihuacán - Puebla

På morgonen besöker vi det berömda templet Teotihuacán, ett av Latinamerikas största ruinområden. Det kommer att finnas tid till att både studera området och klättra i de många vackra tempelbyggnader och pyramider som finns i Teotihuacán. Byggnaderna är daterade tillbaka till omkring 200 år f. Kr. Området fortsatte att byggas till under långa perioder, och var under en tidsperiod en av världens största städer. Den 62 meter höga Solpyramiden dateras till år 500 f. Kr, och samma gäller Månpyramiden som ligger i änden av den två kilometer långa Avenida de los Muertos (Dödens Aveny). Det är namnet som aztekerna 800 år senare gav stadens huvudväg.

Sedan fortsätter vi resan söderut, och på eftermiddagen kommer vi fram till den charmiga staden Puebla, som är den största staden i delstaten med samma namn. Den historiska delen av staden är ett utmärkt exempel på arkitektur från kolonialtiden, och den delen är också med på UNESCO:s Världsarvslista. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är fri att tillbringa på egen hand. Varför inte njuta av en god middag på en restaurang. Missa då inte den lokala kulinariska upplevelsen ”mole”. Det är en kryddig sås gjord på bland annat choklad och nötter!

Dag 4
Puebla - Tlacotalpán med båtutflykt - San Andrés Tuxtla
Under morgonen är det vid klart väder en strålande utsikt över vulkanen La Malinche, som majestätiskt sträcker sig 4 500 meter rakt upp mot himlen. Efter frukost lämnar vi Puebla och åker ner till San Andrés Tuxtla vid den Mexikanska golfen. Det var i detta kustområde som spanjorerna landsteg i början av 1500-talet, och det var utgångspunkten för erövringen av Mexiko. Staden Veracruz, belägen strax norr om Catemaco, var den centrala hamnen där all trafik mellan Mexiko och Spanien ägde rum. Numera är staden i centrum för den stora oljeproduktionen i den Mexikanska golfen. Vi besöker den mysiga staden Tlacotalpan, som ligger vid floden Rio Papaloapan och ger oss sedan ut på en spännande båtutflykt på floden. Vi avslutar dagens aktiviteter med att åka vidare till den lilla staden San Andrés Tuxtla där vi ska övernatta.
Dag 5
San Andrés Tuxtla – tobaksfabrik - Palenque

Vi lämnar San Andrés Tuxtla och åker österut mot Palenque. På vägen besöker vi en tobaksfabrik och lär oss mer om tobaksodlingen i området. Vi passerar Tabascos huvudstad, Villahermosa, innan vi kommer fram till Chiapaprovinsens frodiga vegetation. Vi räknar med att vara framme på hotellet i Palenque sent på eftermiddagen.

Dag 6
Palenque och de berömda mayaruinerna

Vi besöker de unika mayaruinerna vid Palenque, som ligger vackert omgivna av djungel i den spännande, indiandominerade Chiapas-provinsen. Palenque utgör resans enda verkliga regnskogsområde med den täta, karakteristiska gröna djungeln, där lavar och mossor tävlar om att växa sig mäktig och täcka alla andra växter.

Palenque är höjdpunkten i den senklassiska mayakulturen och uppfördes för cirka 1 500 år sedan. Det viktigaste byggnadsverket är Inskriptionernas Tempel, där arkeologerna för cirka 40 år sedan, till sin stora förundran, fann en gravkammare. Här blev översteprästen Pacal begravd år 685. Detta är det enda mexikanska exempel på att en pyramid användes som gravkammare på samma sätt som pyramiderna i Egypten. Den största byggnaden är Palatset, som utgörs av ett komplex av otaliga kammare och ett torn. I dag översätter man fler och fler av de komplicerade mayaskrifterna, och uppfattningen om denna stora kultur ändrar sig hela tiden beroende på att allt mer kan tydas.  I perioder har mayafolket blivit betecknade som krigiska för att i nästa stund betecknade som fredliga. I dag är synpunkterna mer nyanserade, och kulturen i sig själv har också ändrat sig i loppet av dess över tusen år långa storhetstid. Man vet som faktum att det var en kultur med en ovanligt hög intellektuell nivå. Mayafolket hade tillgång till skickliga astronomer och matematiker, som exempelvis upptäckte och använde det abstrakta talvärdet noll. I djungeln runt Palenque finns det flera mindre stigar som gör att du kan upptäcka regnskogen på nära håll. Övernattning i Palenque.

Dag 7
Palenque – San Cristóbal de las Casas. Kort stadsvandring
Vi lämnar låglandet och den fuktiga regnskogen runt Palenque, och åker längs slingrande bergsvägar med vacker natur genom flera klimatzoner, upp till den charmiga staden San Cristóbal de las Casas. Den är centrum för den stolta indianska kulturen i Chiapas-provinsen. På vägen stannar vi vid de vackra vattenfallen Misol-ha och Agua Azul. Staden Cristóbal de las Casas är uppkallat efter den berömda munken och biskopen, Bartolomé de las Casas. Kort efter Spaniens erövring av Mexiko stöttade han den indianska befolkningens sak, och fick både de spanska härskarna och inkvisitionen att ge indianerna vissa rättigheter. Här i San Cristóbal, på två kilometers höjd över havet, träffas de lokala tzotzil-, chamula- och zinacantek-indianerna, för att handla. Trots att det spanska och kyrkliga inflytandet har pågått under en lång tid, har de lokala indiansamhällena behållit och utvecklat många av sina egna traditioner, något som människorna här är mycket stolta över. Efter ankomsten till San Cristóbal tar vi en kortare promenad på eftermiddagen och njuter av atmosfären i den här charmiga och genuina staden.
Dag 8
San Cristóbal de las Casas. Besök hos indiansamhällen

Förmiddagen ägnas åt att besöka de lokala indiansamhällena, chamula och zinacanteker. Vi tar oss till ett par av de indianska samhällena som ligger strax norr om staden. Chamulaindianerna bär tjocka vita ullkoftor med färgrika bälten och halvlånga byxor, medan zinacanteker bär röd- och vitrandiga blusar med färgstarka dekorationer och flata, runda palmhattar med fladdrande band. De förväntar sig att vi respekterar att de inte vill fotograferas, och i kyrkan i San Juan de Chamula är det totalt fotoförbud.

Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand.

Dag 9
San Cristóbal de las Casas - kryssning på Grijalvafloden - Tehuantepec
Vi njuter av morgonen  i San Cristóbal innan vi stiger ombord på bussen, som efter ca en timme är framme vid den vackra Sumideroklyftan.  Den cirka 750 meter djupa klyftan anses vara en av Centralamerikas mest fascinerande naturfenomen. På botten av klyftan går vi ombord på vår båt och seglar sedan längs Grijalvafloden. De vertikala klippväggarna sträcker sig lodrätt upp ur vattnet 1 000 meter upp på båda sidor om floden. Det är en spektakulär upplevelse att segla på den här sträckan, och naturen är mycket vacker. Vi får uppleva en del av djurlivet som finns i området, bland annat fåglar. Från Sumidero fortsätter vi till Tehuantepec, där vi övernattar.
Dag 10
Tehuantepec - Oaxaca
Den här dagen använder vi till att fortsätta vår resa vidare i provinsen Oaxaca. På vägen till Oaxaca kör vi på små vägar som slingrar sig utmed bergväggarna - utsikten är helt underbar så långt ögat når. Innan vi kommer fram till Oaxaca ser vi hur man producerar agavebrännvinet mescal och besöker en av hantverksstäderna i området, där det tillverkas mattor enligt gamla traditioner. Vi hinner också till det stora och välkända Tuleträdet. I omgivningarna runt Oaxaca hittar man några av de mest intressanta historiska arven från de högklassiska indiankulturerna. Den vackra staden är präglad av välbevarade byggnader i typisk spansk kolonialstil och små gränder med charmiga butiker. Runt rådhusplatsen, el zócalo, finns det många små mysiga caféer och restauranger. De besöks också ofta av lokalinvånarna. På kvällen rekommenderar vi en middag på zócalon, där man kan uppleva stadens atmosfär på nära håll.
Dag 11
Oaxaca och tempelberget Monte Albán

Dagens utflykt går till en av områdets största sevärdheter; zapotekernas heliga tempelberg Monte Albán. Denna konstgjorda platå på 2 000 m höjd var zapotekernas huvudstad och kulturella centrum för över 2 000 år sedan. Det intressanta och välbevarade området hade sin storhetstid från omkring år 100 f.Kr. till år 800 e.Kr. På Monte Alban har man funnit många stenplattor med hieroglyfer och tecken som påminner om de mer kända mayatecknen. Man har också funnit reliefer med märkliga vridna former, som i likhet med mycket annat från Mexikos dunkla forntid, måste betraktas som stora, och hittills olösta gåtor. Vi är tillbaka i Oaxaca på eftermiddagen, och resten av dagen är fri för egna äventyr. Boende i Oaxaca.

Dag 12
Oaxaca - Taxco. Stadsrundtur

Under förmiddagen åker vi norrut till "silverstaden" Taxco, som är en av Mexikos vackraste kolonialstäder. För cirka 200 år sedan kom två bröder från Frankrikehit till området och hittade stora silverfynd i de närliggande bergen. Dessa fynd var starten på den omfattande silverindustri som existerar här. Än idag är arbetet med silver Taxcos huvudnäring, och i de otaliga silverbutikerna finns utsökta silverhantverk till förmånliga priser.

Under eftermiddagen promenerar vi omkring och utforskar staden. Vi går längs de branta kullerstensgatorna med sina små och mysiga gränder, förbi de gamla husen med sina vackra tegeltak, byggda i kolonialstil. Här finns många kyrkor, bland annat den berömda Santa Prisca-katedralen. Katedralen har fått sitt namn efter den unga flicka från Rom, som under kejsaren Claudius styre avrättades för sin kristna tro. Katedralen har en otroligt vackert utsmyckad interiör. Stadens välbevarade miljö och genuina atmosfär gör att man känner sig som om man färdats tillbaka hundratals år i tiden. Vi njuter av den fängslande stämningen och tar en kvällspromenad runt stadens centrala torg. Här har vi trevligt tillsammans med alla människor som njuter av livet och den fantastiska platsen. Det blir den perfekta avslutningen på en perfekt resa.

Dag 13
Taxco - Mexico City och hemresa

Vi har större delen av dagen i Taxco. Sedan åker vi till flygplatsen i Mexico City och flyger till Sverige under kvällen.

Dag 14
Hemkomst
Vi landar i hemma igen under kvällen.

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
2 998 kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Mexico City t/r
 • Utflykter och entréer
 • Boende i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till chaufförer och lokalguider (beräkna ca USD 75/person som betalas i lokal valuta)
 • Övriga måltider (beräkna ca 200-250: kr. per dag)
 • Eventuella extra arrangemang samt enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift: 150 kr.
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar".

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Mer om Mexiko

Här kan du läsa mer om Mexiko:

www.albatros-travel.se/resmal/centralamerika/mexiko/fakta

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor