Wien och Aida under bar himmel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev en fantastisk operaföreställning under bar himmel på vår tur till vidunderliga Wien

Upplev opera under bar himmel på Europas största naturliga operascen.
Vi inleder resan i det kejserliga Wien där imponerande palats och byggnader förtrollar besökaren. Vi ska uppleva Verdis Aida mitt ute i naturen med St. Margarethens stenbrott som rustik kuliss. Vi kommer också att besöka det magnifika klostret Klosterneuburg, norr om Wien, vars historia sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Här provar vi också områdets viner. För den nyfikne finns det också tid att besöka slottet Schönbrunn i Wien.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Operaresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 4 dagar
Dag 1
Ankomst till Wien
Dag 2
Stadsrundtur i Wien och operan Aida i stenbrottet St. Margarethen
Dag 3
Klosterneuburg Kloster med vinsmakning. Wien på egen hand
Dag 4
Tid på egen hand och möjlighet för besök på Schönbrunn Slott. Hemresa

Hotell

NH Danube City Hotel

Mysigt hotell beläget lite utanför centrum inom gångavstånd från tunnelbanan, där du kan ta en direkt tunnelbanelinje till Wiens centrum på bara 10 minuter. 
Rummen på hotellet är trevliga och enkelt inredda. Badrummen har badkar med dusch. Dessutom finns det en TV, kassaskåp, hårtork och gratis internet på rummen.

Wagramer Strasse 21
1220 Vienna Austria
Tel.: + 43 1 260 200
nhdanubecity@nh-hotels.com

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 498:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Ankomst till Wien
Wien är känt sin vackra arkitektur

VI anländer till Österrikes storslagna kejserliga huvudstad Wien, som väntar med praktfulla palats och imponerande byggnader. Från flygplatsen kör vi till vårt hotell, där vi förvarar vårt bagage. Efter detta startar vår panorama-sightseeing, som förstås inkluderar delar av boulevarden Ringstrasse, som sträcker sig över fyra kilometer och där sevärdheterna nästan står i rad för att visa sig. Vi passerar bland annat det världsberömda operahuset, Wiener Staatsoper och parlamentsbyggnaden som med sina 45 grekiska marmorpelare sticker ut och anses vara en av de viktigaste byggnaderna på Ringstrasse.

När vi är klara med panorama-sightseeing släpps vi av i centrum och säger hejdå till bussen. Efteråt kommer vi att hinna äta lunch på egen hand och njuta av staden till fots. Senare på dagen träffas vi igen med reseledaren och tillsammans tar vi tunnelbanan hem till hotellet där det nu är dags att checka in på våra rum.

Vårt hotell är beläget lite utanför centrum på andra sidan Donau-floden. Det finns en tunnelbanestation på gångavstånd och på 10 minuter tar man sig in till centrum av Wien med en direkt tunnelbanelinje. Under denna resa använder vi tunnelbana som transportmedel eftersom det är ett enkelt och snabbt sätt att ta sig runt i staden.
Efter att vi lämnat vårt bagage på hotellet, kommer det att finnas tid att koppla av på rummet.

På kvällen åker vi med metroen in till centrum tillsammans med reseledaren och äter en gemensam middag. Kanske blir det en klassisk Wienerschnitzel?

Dag 2
Stadsrundtur i Wien och operan Aida i stenbrottet St. Margarethen

Idag ska vi uppleva mer av Wiens historiska och charmiga stadskärna. Efter frukost tar vi tunnelbanan in till centrum och inleder vår stadsrundtur.

I centrum av Wien ligger imponerande habsburgska palats och gröna parker. Här går tradition och förnyelse hand i hand: det spelas Strauss-valser också när 20-åringarna går på bal och de före detta kejserliga stallen har återuppstått som ett överraskande och mycket levande museikvarter.

Wiens gamla stadsdel ligger vackert omgärdad av Ringstrasse-boulevarden med många praktfulla byggnader. Flera av byggnaderna är ritade av den danska arkitekten Theofil Hansen, adlad von Hansen! Vi tar en tur med reseledaren innanför Ringstrasse.

Här väntar den imponerande, gotiska katedralen Stephansdomen och en promenad längs den eleganta Graben – en av Wiens huvudgator. Vi går från Michaelerplatz, där arkeologerna har hittat ruiner från romartiden, och vidare mot Hofburgskomplexet till Heldenplatz. Här ser vi två ryttarstatyer av Österrikes stora hjältar, prins Eugen och ärkehertig Karl. I Hofburg ligger också Spanska Ridskolan, där man fortfarande värnar om de gamla ridtraditionerna som går 400 år tillbaka i tiden. 

För de som har lust tar reseledaren vägen förbi det imponerande och världsberömda operahuset, Wiener Staatsoper, som förutom opera också ger balettföreställningar. Operahuset i Wien anses vara ett av de viktigaste operahusen i världen tillsammans med The Metropolitan i New York och La Scala i Milano. Under kriget 1945, skadades operahuset allvarligt under ett flyganfall och under de följande 10 åren renoverades byggnaden till sin forna prakt. Operan öppnade igen 1955 och har sedan dess uppfört de viktigaste operorna med föreställningar nästan dagligen. Efter stadsrundturen finns det tid att äta lunch och utforska mer av den vackra staden på egen hand. På eftermiddagen tar reseledaren tunnelbanan tillbaka till hotellet tillsammans med de som vill åka tillsammans med reseledaren.

På kvällen väntar oss en fantastisk operaföreställning under bar himmel i stenbrottet St. Margarethen, cirka en timmes körsträcka från Wien, i Burgenland på gränsen till Ungern. Vi äter en tidig middag tillsammans innan vi ankommer stenbrottet St. Margarethen.

Vi ska se Giuseppe Verdis berömda operaföreställning, Aida. Handlingen utspelar sig i Egypten under de första faraonernas tid. Aida är berättelsen om kärleken mellan den egyptiske generalen Radames och den vackra slaven Aida, som egentligen är en nubisk prinsessa. Intriger vävs in i berättelsen och Aida är fångad mellan sin kärlek till Radames och sin lojalitet mot sitt hemland. Kärleken mellan de två leder till bådas död. Aida är trollbindande, och både handling och musik gör denna opera till en fantastisk upplevelse i det karga, klippiga landskapet i Steinbruch St. Margarathen.

Stenbrottet inrymmer Europas största naturliga operascen. De vackra stenväggarna, doften från naturen och områdets unika flora och fauna gör upplevelsen ännu större. Här finns plats för 4700 åskådare och vi njuter den vidunderliga akustiken som stenväggen som kuliss skapar. När man sätter sig tillrätta och solen långsamt går ner medan naturens ljud blandas med orkestern, så förstår man varför så många återkommer till denna unika scen.

Operan börjar kl 20.30 och varar ca. 2 timmar och 45 minuter inklusive en paus. Verdis Aida sjungs givetvis på italienska med tyska undertexter. Uppsättningen är en modern utgåva av Aida.

Efter operaföreställningen kör vi tillbaka till hotellet.

Dag 3
Klosterneuburg Kloster med vinsmakning. Wien på egen hand

Idag sover vi länge och njuter av frukosten innan vi kör till Klosterneuburg som ligger norr om Wien.

Efter en kort bussresa möter vi det stora och storslagna Klosterneuburg-klostret, som mitt i staden och de kuperade landskapen vittnar om det förflutnas storhet. Dess historia sträcker sig tillbaka till 1100-talet, när den legendariske markgreven Leopold III grundade klostret på den plats där vinden slet slöjan av hans fru Agnes på deras bröllopsdag. Klosterneuburg har under loppet av nio århundraden utvecklats till ett religiöst, kulturellt, vetenskapligt och ekonomiskt centrum som har utmärkt sig långt utanför klostrets murar. När vi får en rundtur lär vi oss mer om klostrets fascinerande historia, som inkluderar Augustinerorden och klostrets mest värdefulla konstverk, Verduns altartavla.

Från klostret har vi en vacker utsikt över staden och härifrån kan vi se vingårdar i bakgrunden. Redan 1114 grundade klostret Österrikes första vingård och idag har klostret vinfält som ligger i fyra olika områden, bland annat i Klosterneuburg och Wien. Vi får smaka på 3 olika viner, samtidigt som vi får höra mer om produktionen av de olika druvsorterna.

På eftermiddagen kör vi tillbaka till Wien, varefter resten av dagen är fri till att äta en god lunch och njuta av Wien på egen hand.

Vad sägs om lite shopping eller ett museibesök? Hofburg med Sissi-utställningen eller det imponerande slottet Belvedere är värda ett besök. Det rekommenderas att köpa entrébiljetter i förväg för att undvika långa köer och slutsålda tider under högsäsong.

Om vädret tillåter kan du också ta en promenad och koppla av i Belvedere Park eller i Stadtpark. Hur som helst har Wien tillräckligt att erbjuda, så det kommer garanterat att bli en härlig dag.

Dag 4
Tid på egen hand och möjlighet för besök på Schönbrunn Slott. Hemresa

I dag finns det tid att på egen hand uppleva det sista av Wien, innan vi kör från hotellet till flygplatsen.

Det är möjligt att följa med reseledaren till slottet Schönbrunn. Schönbrunn byggdes som ett sommarpalats för den kejserliga familjen och därmed habsburgarna. De mest kända av slottets invånare är onekligen kejsarinnan Maria Theresia, som fick inte mindre än 12 barn, och kejsarparet Franz Josef av Österrike och hans Sisi (Elisabeth av Österrike). Slottet finns med på UNESCO:s lista över världskulturarv och består av 1441 rum. Det är ett av Österrikes viktigaste arkitektoniska, kulturella och historiska monument och slottets historia sträcker sig över 300 år och visar de olika monarkernas smaker och intressen.Vi åker tunnelbana fram och tillbaka till slottet.

Utflykten ska beställas och betalas senast 45 dagar innan avresa. Pris 450 SEK. I priset ingår en tunnelbanebiljett tur och retur samt biljett till Grand Tour (tillgång till 40 rum i slottet) med audioguide.

Uppgradering av sittplatser för operaföreställning

I resans pris ingår platser i kategori 4. Du har möjlighet att köpa platser i kategori 2 mot ett tillägg. Se pristillägg under Prisinformation. 

Vi rekommenderar starkt att du väljer kategori redan när du bokar resan. Den senaste tidpunkten för uppgradering till kategori 2 är vid restbetalning av resan, vanligtvis 75 dagar före avresa. Vid köp av resa närmare på avgångstiden köps uppgradering direkt, dock senast 30 dagar före avresa.

Prisinformation

Resans pris

Från 9 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 100:–
Uppgradering av sittplats till operaföreställning

620,- kr pr pers.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Wien t/r
 • Utflykter enl. program
 • Biljetter till operaföreställning, kategori 4
 • Vinsmakning
 • 4 x metrobiljetter 
 • Inkvartering på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost och 2 middagar 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Tillägg för bättre platser till operaföreställning, kategori 2
 • Utflykt till Schönbrunn Slott (450 SEK). Beställas och betalas senast 45 dagar innan avresa 
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks, till exempelvis chaufför (beräkna 7 euro)
 • Administrationsavgift på 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Körtider

Resan från Wiens flygplats till hotellet i stadens centrum tar ca 1/2 timme.

Bagage

Du kan ta med 1 bagage per person. max 20 kg + handbagage (max 8 kg). Handbagagets mått får inte överstiga totalt 118 cm (längd x bredd x höjd = t.ex. 55 cm x 40 cm x 23 cm). 

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska för utflykter och resdagar, där du vanligtvis inte ser ditt bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med en handduk.

Klädsel

Det kan vara kyligt morgon och kväll och regnskurar kan förekomma. När det gäller att klä sig på kvällarna på restauranger och liknande är österrikare inte särskilt formella, men vanlig snygg klädsel kommer att vara lämplig. De är dock väldigt snyggt klädda på helgdagar och för stora festliga tillfällen, så de kommer att vara riktigt snyggt klädda för konserten. Kom ihåg att ta med ett par bra skor för promenader i naturen och i städerna.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor