Pass och visum Malta

Idyllisk hamnatmosfär i Gozo

Läs här om reglerna för pass och visum vid resor till Malta.

Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Malta. Svenska medborgare behöver inte visum till Malta för upp till 90 dagars vistelse.

Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt eget ansvar att se till så att du har rätt resehandlingar med dig till flygplatsen.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Malta

Svenska resenärer måste uppvisa det europeiska koronapasset för full vaccination, tidigare infektion (immunitet) eller ett negativt PCR-test som inte är mer än 72 timmar gammalt eller ett snabbtest som inte är mer än 24 timmar gammalt. Du är helt vaccinerad med två vaccinationer och minst 14 dagar efter den andra vaccinationen. Andra kontakten får inte vara äldre än 270 dagar, annars kommer Booster-kontakten att krävas vid inresa till Malta.

Du kan läsa mer på: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Barn under 6 år är undantagna från kravet på att uppvisa coronapass. 

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass, behöver du bara fylla i inreseformuläret som det beskrivs här på sidan och ta med ditt coronapass. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass på engelska på https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/ och har med det under hele resan

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig via länken nedan. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad här:
https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/malta/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation/#

 

Ofta förekommande frågor

När får jag information om mitt flygstolsnummer?

Det beror på när Albatros får denna information från flygbolaget, men du får antingen informationen i avresebrevet senast en vecka före avresa eller i ett separat mejl senast 48 timmar före avresa. Om ditt flygstolsnummer ändras under tiden är det vår rekommendation att låta det vara. Flygbolaget har det korrekta flygstolsnumret om det skulle behövas i förbindelse med eventuell smittspårning.