Pass och visum Serbien

Läs om pass och visum vid resor till Serbien.

Ditt pass måste vara giltigt minst 3 månader efter hemresedatum från Serbien. Det krävs inget visum till Serbien för svenska medborgare, men på några av våra resor ska du skicka in en kopia av fotosidan i ditt pass. Detta framgår av din faktura.

Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du undersöker vilka visumregler som gäller för just dig.
 

I god tid innan din resa kommer vi givetvis att informera dig om vilka inreseregler som gäller för din destination. Det kan dock ske förändringar i dessa inreseregler ända fram till avresan, så det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad, både på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/reseinformation/ och på de aktuella flygbolagens hemsidor. Det kan exempelvis komma ytterligare krav på användandet av specifika typer av ansiktsmasker ombord eller krav på andra/ytterligare tester än vad inreselandet kräver. Var dessutom uppmärksam på eventuella transitländer under resan och deras möjliga inresekrav, exempelvis tester och registrering.

Vi måste också göra dig uppmärksam på att det alltid är ditt eget ansvar att försäkra dig om att du infriar kraven som ställs på inresa, som gäller vid avresetidpunkten, och om detta inte är möjligt, går du som utgångspunkt miste om resan.

Ovanstående gäller för alla, oavsett om man är vaccinerad, ej vaccinerad eller tidigare smittad.
 

Inresekrav till Serbien

Om du är färdigvaccinerad och har ett giltigt coronapass/covidbevis behöver du endast ta med ditt coronapass/covidbevis. Vi rekommenderar att du hämtar och skriver ut ditt EU coronapass på engelska via https://covidbevis.se/ och har det med under hela resan.

Om du inte är färdigvaccinerad, hittar du de inreserestriktioner som gäller för dig via Utrikesdepartmentets sidor Sweden Abroad. Var uppmärksam på att test- och dokumentationskrav kan ändras löpande och med kort varsel.

Läs mer och håll dig uppdaterad här:

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/serbien/

Den stora Balkanresan

En historisk resa genom Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Serbien och Makedonien

4,4
  • 6 avgångar
  • 12 dagar
  • Från 16 998:–
från Stockholm