Ack Värmeland du sköna – från Nobel till Lagerlöf

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Svensk konst- och kulturhistoria i vackra Värmeland – med besök på Mårbacka, Björkborn och Lars Lerins Sandgrund

Bussresa

Ta bussen med Albatros till Värmlands vackra natur och storslagna kultur- och konstupplevelser, eller vad sägs om Rottneros statypark, Lars Lerins Sandgrund och Alma Löv Museum? Med på programmet är dessutom ett besök på Selma Lagerlöfs Mårbacka som ger oss inblick i nobelpristagarens liv och författarskap. Och apropå nobelpriser, så inleder vi vår resa med att besöka Alfred Nobels sista svenska hem, Björkborn. 

På den här resan bor vi på underbara Ulvsby Herrgård och i priset ingår halvpension.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Bussresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta SEK

Dagsprogram 3 dagar
Dag 1
Stockholm – Ulvsby herrgård. Besök på Alfred Nobels Björkborn, Picassoskulpturen och välkomstmöte med middag
Dag 2
Ulvsby, Värmland. Statyer i Rottneros, Selma Lagerlöfs Mårbacka och möjlighet för promenad i naturen
Dag 3
Värmland –Stockholm. Alma Löv Museum i Karlstad med Sandgrund Lars Lerin och hemresa

Hotell

Ulvsby Herrgård

Ulvsby Herrgård anses av många som ett av Värmlands bästa herrgårdshotell med anor från 1500-talet. Det är ett 3-stjärnigt hotell som ligger vackert utanför Sunne, med utsikten över sjön Fryken och naturen i området. Hotellet är inrett i charmig svensk stil och här råder en trevlig stämning. Personalen gör allt för att du ska trivas under din vistelse. Herrgården är känd som ”Länsmansgården” från Selma Lagerlöfs roman ”Gösta Berlings saga”. 

Hotellet har 38 rum. På hotellet finns även en mindre bar/lounge. Dessutom finns det gratis Wi-Fi på hotellet, först och främst på hotellets gemensamma ytor.
Rummen har lite olika storlek, men är trevliga dubbelrum möblerade i nordiskt enkel stil, med egna badrum, tv, gratis Wi-Fi.  Hotellet har ett mini-spa med finsk bastu som heter Drottning Kristinas Badstuga och som kan användas utan extra kostnad av  Albatros gäster. Hotellet är rökfritt (det finns bekväm anvisad plats ute för de som vill röka).
Det finns möjlighet att uppgradera till superior rum, som är nybyggda herrgårdsrum med utsikt över sjön, inredning inspirerad av personer ur Selma Lagerlöfs berättelser. 

Läs mer under resebeskrivning och prisinformation.

Hotellets adress:
Ulvsby Herregård ”Länsmansgården”
Länsmansgården 1
686 93 Sunne
Telefon +4656514010

Läs mer här: www.ulvsbyherrgard.se

Bussresa

Vi vet att bussresor är en populär resform. Du ska bara ta plats och det enda du ska göra är att ha semester. Albatros kunniga reseledare ser till att upplevelserna kommer till dig i bästa Albatros-stil. Det enda du ska göra är att luta dig tillbaka och njuta av resan i lugn och ro. Semestern börjar helt enkelt när du går ombord på bussen. 

Hur är bussarna?

Vi färdas i moderna bussar som är 4-stjärniga och som lever upp till de Europeiska Miljönormerna Euro 6.

Alla bussar har:

Justerbara säten, fotstöd, bord/klappbord, klimatanläggning, minikök, "nöd-toalett, hatthyllor, läslampor, musikanläggning, TV, och 220v-uttag. Alla bussarna är rökfria.

Platsreservation

På bussresor med Albatros har du möjlighet att välja din favoritplats redan vid bokning.

Var vill du sitta i bussen? Vänligen kontakta Albatros för platsreservation.

Rad 1,2,7,8 och 9 kostar 100 kr att reservera för hela resan. 
Rad 3 till 6 och 10 till 14 kostar 75 kr att reservera för hela resan.

Om du inte vill reservera en plats får du din fasta plats vid ombordstigning.
Vänligen uppmärksamma att platsresverationen inte gäller i eventuella transferbusser.

Här kan du se platsöversikt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/se/BUS_52PAX_ABCD-seating_SE.jpg

Se upphämtningsplatser och tider under "Inför din resa".

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
4 998:–
Fullbokad
4 998:–
Endast få platser kvar, Från Stockholm
4 998:–
Från Stockholm
4 998:–
Endast få platser kvar, Från Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Ulvsby herrgård. Besök på Alfred Nobels Björkborn, Picassoskulpturen och välkomstmöte med middag
Alfred Nobels Björkborn

När alla har tagit plats i bussen sätter vi kurs västerut till Värmlands storslagna natur där vi börjar dagen med att gå i Alfreds Nobels fotspår. När Alfred Nobel köpte AB Bofors-Gullspång 1894 följde Björkborns herrgård med i köpet och han bodde här vid sina vistelser i Sverige. Björkborn blev också hans sista svenska hem innan han avled i Italien 1896. Idag lär vi oss mer om hans liv, uppfinningar och Nobelpriset. Vi ska med på husets guidade visning och tar en titt på Nobels eget laboratorium och hem.

Vi gör ett fotostopp vid Kristinehamns berömda Picassoskulptur och får reda på hur det kom sig att en av världens största Picasso-skulpturer står just här.  

Vi fortsätter till Ulvsby herrgård där vi ska bo vid sjön Fryken i Sunne. Över ett glas välkomstbubblor lär vi oss mer om herrgårdens historia och sedan väntar välkomstmiddagen på oss.

Dag 2
Ulvsby, Värmland. Statyer i Rottneros, Selma Lagerlöfs Mårbacka och möjlighet för promenad i naturen
Vackra Värmland

Efter frukost kör vi igenom den storslagna värmländska naturen på vår väg mot Rottneros Park. Här åker vi en extra sväng runt sjön Rottnen så att vi kan skapa oss en bättre bild av de vackra omgivningarna där vägen går hela vägen ut till sjökanten.  Vi passerar dessutom Gräsmark och har ett fotostopp vid kyrkan. Åter i bussen kör vi nu på motsatt sida av sjön och kan se fantastiska platser som Göran Thunström beskriver i sina romaner ”Berömda män från Sunne”, ”Juloratoriet”, ”Prästungen” m.fl. 

Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne, med sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. Det är en plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas. Vi har öronmärkt tid att uppleva den fantastiska skulptursamlingen. 
Efter besöket tar vi lunchpaus i Sunne. Här finns t.ex. en bra liten krog, Saffran & Vitlök, som har god mat och en lunchbuffé till bra pris.  Krogen är liten och trevlig med ungefär 75 platser.  Den ligger i centrum vid Lilla torg, där det även finns ett antal små butiker och fler matställen.  

Sedan bär det av mot en av resans höjdpunkter. I det inbjudande landskapet nära Sunne ligger Mårbacka, författaren Selma Lagerlöfs hem.

Selma Lagerlöf var den första kvinnan och svensk som tilldelades Nobelpriset i litteratur. Hon var en oerhört intressant person, rösträttskämpe och kvinnosakskvinna. Hon var företagare, politiker och en internationellt uppskattad person. Många är intresserade av henne både som författare men även som person. Hon skrev bl.a. ”Nils Holgerssons underbara resa” och ”Gösta Berlings Saga”, klassiker som håller än i dag. 

Vi besöker hennes hem och får en intressant guidad visning med Lagerlöfs bakgrund och de berättelserna som gjorde henne berömd.  

Efter besöket på Mårbacka kan de som har lust följa med reseledaren på en mindre vandring till den fantastiska utsiktsplatsen Back-Kajsas väg som ligger på andra sidan Mårbacka. Här ger vi oss ut på den cirka 3 km (tur retur) långa vandringen som delvist går upp- och nedför trappor. Men det är mödan värt – utsikten är hänförande!

En gång hade de på Mårbacka en barnpiga, som hette Back-Kajsa. Hon var tre alnar lång, hade ett stort grovt ansikte med stränga, mörka drag... hon hade vuxit upp i det fattiga torpet Backarna i skogshöjden ovanför Mårbacka, där det inte bodde en människa i närheten… (Selma drabbas av förlamning i benen och kan inte gå men får hjälp av Back-Kajsa) …. på en gång visste den stränga allvarsmänniskan hur hon skulle tala till ett barn. "Inte ska Selma gråta för dä, sade hon "Jag ska bära´na". 
(Ur Mårbacka)

För dem som inte vill följa med på vandringen kan man bli kvar på Mårbacka och upptäcka herrgårdens vackra trädgård.

Efter dagens spännande upplevelser återvänder vi till Ulvsby herrgård, där vi ska äta vår avskedsmiddag tillsammans.

Dag 3
Värmland –Stockholm. Alma Löv Museum i Karlstad med Sandgrund Lars Lerin och hemresa
Sandgrund Lars Lerin

Efter frukosten lämnar vi herrgården och sätter kurs mot några av Sveriges mest spännande konstcentra. Vår första nhalt är Alma Löv-museet i Östra Amtervik. Här står huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat och en rad paviljonger utspridda i den vackra naturen. Här finns både utställningar, café och teatersalong. Hela området sjuder av kreativ energi och det skapas fortfarande konst här. Man blir nog aldrig färdig med ett projekt som det här, som i allra högsta grad är i konstant rörelse. Därför har vi sett till at vi har gott om tid så att alla kan få deras egna upplevelser i området.

Efter det spännande besöket beger vi oss mot Karlstad. Och med lite tur får vi uppleva det berömda ”sola i Karlstad”…! Vid flodmynningen runt Klarälven Sveriges näststörsta insjöhamn. Karlstads anor går tillbaka till medeltiden och grundades som stad av Karl IX år 1584. Bussen släpper av oss vid konstmuséet Sandgrund Lars Lerin, där man kan besöka konsthallen (entré betalas för egen räkning, ca 80 kr). Oavsett om det handlar om ett berg, en bakgård eller kupolen på en moské, så återger Lars Lerin sina motiv med lika delar poesi och nästan fotografisk precision. Lerins alltid lika imponerende akvareller är kända över hela världen och gör konsthallen Sandgrund i Karlstad till ett måste för många att besöka i Värmland. Konsthallen ligger i härliga Sandgrund Park vid Klarälven, och fick  Årets Turismpris i Sverige i 2016. Kaffe med läckra bakverk finns att köpa i kaféet vid Värmlands museum, bara 2 minuters promenad från Sandgrund Lars Lerin.

Under eftermiddagen sätter vi kurs mot Stockholm igen.

Prisinformation

Resans pris

Från 4 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
798:–
Rumstyper

Hotellet har två rumstyper:

Enkelrum
798 kr. Begränsat antal.
Enkelrummen är samma kategori som standardrummen (se beskrivning nedan) 

Standardrum (ingår i resans pris)
Trevliga standardrum med enkel nordisk inredning. Utsikten och storleken varierar från rum till rum.

Herrgårdsrum (vi kallar dem Superior)
Pris: Tillägg 998 kr per person vid 2 personer.
Utsikt mot sjön Fryken. Lite större rum med unik indredning, fåtölj och bord. 

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Rundresa med buss enligt program
 • Utflykter och transport enligt program
 • Frukost dag 2 och dag 3
 • Välkomstmiddag dag 1
 • Avskedsmiddag dag 2
 • Boende på herrgården Ulvsby i standardrum
 • Entré Selma Lagerlöfs Mårbacka
 • Entré Alfred Nobels Björnborn
 • Entré Rottneros statypark
 • Entré Alma Löv museum
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Entré till Sandgrund Lars Lerin (räkna med 80:-)
 • Personliga förnödenheter
 • Drycker
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 25 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Ta med bra promenadskor.

Herrgårdsrummen (superior rum)

Alla nybyggda, sommaren 2018. Alla rummen har individuell inredning, och är formgivna av konstnären Lena Maria Stigsdotter, och är inspirerade av personer ut Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga. Varje rum har namn efter en person, exempelvis Gösta Berling, Grevinnan Märta mfl Givetvis har även Selma Lagerlöf fått ett eget rum uppkallat efter sig. 

Rummen har vackra specialblandade milda färger och en fondvägg av gammaldags herrgårdstapet med svenska anor, bekväma dubbelsängar 160 cm, stor TV, sittgrupp med 2 fåtöljer och ett mindre bord och vackra ljusa trägolv med en matta som är vald till just det rummet. På rummet finns faciliteter för kaffe och te. Badrummen har vackert ljust kakel och sandstensfärgat klinker på golvet, och golvvärme. Handfatet är nedsänkt i en stenskiva av bohusgranit och kranarna är i gammaldags stil, alla rum har dusch med glasväggar. 

Byggnaden är i två våningar och det finns hiss. Drottning Kristinas badstuga finns i nedre plan på huset och man når den bekvämt via en trappa från varje våning.

Upphämtningsplatser

Påstigningsplatser och påstigningstider

Stockholm, Cityterminalen kl.: 08:30
 

Hemkomstplatser och hemkomsttider

Stockholm, Cityterminalen kl.: 19:00

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En härlig resa i Värmland Reseledaren var väldigt mån om att alla skulle ha det så bra som möjligt. Hon kunde också informera om de platser som vi besökte med fina presentationer om de viktiga personer som resan behandlade. En verkligt engagerad reseledare.
Date published: 2023-09-19
Rated 5 out of 5 by from En bra kulturresa En bra kulturresa med en engagera reseledare och en trygg busschaufför.
Date published: 2023-09-18
Rated 5 out of 5 by from Ack värmeland du sköna Spännande innehållsrik resa Reseledaren mycket kompetent. Påläst, punktlig bjöd på sig själv.
Date published: 2023-09-16
Rated 5 out of 5 by from En fin och innehållsrik resa En intressant resa som gav fördjupad kunskap om Selma Lagerlöf och Alfred Nobel och mycket mer. Med kunniga guider, som kunde berätta på ett inlevelsefullt sätt och en reseledare också mycket kunnig, som tog hand om oss på bästa sätt.
Date published: 2023-09-16
Rated 5 out of 5 by from En riktig allmänbildningsresa Värmland är ett landskap man hör mycket om, men aldrig har besökt. Detta var en stor upplevelse. Det är bra att resa i slutet av säsongen eftersom man blir särskilt väl mottagen när det är få andra turister. Trevlig, kunnig och humoristisk reseledare höjde upplevelserna.
Date published: 2023-09-15
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många fina upplevelser Bra upplägg, fantastisk chaufför och reseledare, som gjorde allt för att alla skulle trivas!
Date published: 2023-09-15
Rated 5 out of 5 by from Trevlig välorganiserad resa med fina upplevelser! Vår reseledare Eva Bendz var kunnig , omtänksam och så social!!
Date published: 2023-09-14
Rated 5 out of 5 by from Underbar resa med många upplevelser Vi fick intensiva dagar med många upplevelser. Jätteduktig guide och jättegod mat där vi bodde, trevlig hotellpersonal. Busschauffören var också jättebra och körde lugnt och fint.
Date published: 2023-09-14
 • y_2024, m_4, d_15, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_16, tr_85
 • loc_sv_SE, sid_SEBUS03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor