Amsterdam och Hollands blommor

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Möt Holland på våren!

Följ med till den levnadsglada och kosmopolitiska staden Amsterdam, en mångfacetterad storstad med bibehållen småstadscharm.  Med sitt spindelnät av kanaler som i halvcirklar omfamnar staden är Amsterdam en helt unik upplevelse. Naturligtvis får du uppleva Amsterdam under en båttur på kanalerna och njuta av vyerna över ståtliga köpmanshus med mästerlig arkitektur från stadens storhetstid. 

För den konstintresserade är Amsterdam ett eldorado och kända konstnärer som van Gogh och Rembrandt tävlar om din uppmärksamhet. 

Vi beger oss också till den världsberömda blomsterparken Keukenhof, där blomsterprakten är förförisk med 800 olika sorters tulpaner, men även liljor, hyacinter, narcisser och en mängd andra blommor. Här finns också utställningar med bland annat orkidéer och rosor. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman. En fröjd för ögat och kanske en inspiration för den egna täppan?

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, City Break

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 4 dagar
Dag 1
Flyg till Amsterdam. Väderkvarnsbyn Zaanse Schans
Dag 2
Amsterdam med blomstermarknad och en tur på kanalerna
Dag 3
Blomsterparadiset Keukenhof och besök på en holländsk ostgård
Dag 4
Hemresa

Hotell

Mercure Amsterdam City Hotel

Vi bor på detta trevliga 4-stjärniga hotell utanför Amsterdam centrum vid floden Amstel.  
I närheten av hotellet finns en metrostation som tar oss direkt in till centrum på endast tio minuter.  
 
De moderna rummen är bland annat inredda med tv, luftkonditionering, gratis internet och hårtork.
 
I hotellrestaurangen kan vi förse oss med olika drycker och här går det även att köpa lunch och middag.

Det är väldigt begränsat med matställen nära hotellet och det rekommenderas därför att åka in till Amsterdams mysiga centrum.
 
Joan Muyskenweg 10
1096 CJ Amsterdam
Netherlands

Tel: +31207219176

https://all.accor.com/hotel/1244/index.en.shtml

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
9 998:–
Stockholm
Fullbokad
9 998:–
Stockholm
Fullbokad
10 998:–
Stockholm
Fullbokad
9 998:–
Stockholm
Fullbokad
10 498:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg till Amsterdam. Väderkvarnsbyn Zaanse Schans

Vi anländer till Amsterdams stora flygplats Schiphol där vår buss väntar. Vi sätter oss tillrätta och beger oss norr om Amsterdam till den idylliska lilla byn Zaanse Schans känd för sin autentiska samling av väderkvarnar.

En stor del av landets yta är gammal havsbotten. Vissa delar ligger så lågt som sex meter under havsytan. Den utvunna marken hålls torr genom enorma skyddsvallar och pumpar. Innan det kom maskindrivna pumpar använde man sig av väderkvarnar för att pumpa bort vattnet. Området ved Zaanse Schans är som ett friluftsmuseum där 1700- och 1800-talet återigen väckts till liv med gamla trähus, lador, väderkvarnar, butiker och verkstäder. Den äldsta väderkvarnen är från 1600-talet och alla står de på rad vid en labyrint av kanaler i ett alldeles platt landskap. Mer holländskt än så här blir det inte! Sedan beger vi oss tillbaka till Amsterdam och checkar in på vårt trevliga hotell i utkanten av staden.

På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 2
Amsterdam med blomstermarknad och en tur på kanalerna

Dagen ägnar vi åt den fantastiska staden Amsterdam som är den största staden i Nederländerna och känd för sin liberala attityd, rika kultur och sina många kanaler och museer. Eftersom vi bor på gångavstånd till en av stadens tunnelbanestationer, gör vi som riktiga holländare och tar den snabba tunnelbanan in till centrum av staden. Amsterdam har en spännande historia och är definitivt en av världens mest annorlunda städer som vi nu får en chans att utforska. Reseledaren tar oss med på en liten stadsvandring och vi ser några av stadens sevärdigheter. Vi vistar Amsterdam under våren och blommorna har sprungit så vackert ut, så vi besöker självfallet den berömda flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt vid kanalen Singel mellan Vijzelstraat och Koningsplein. Här kan man köpa unika och vackra blommor och spännande blomsterlökar till bra priser. Därefter är det dags för en båttur på de för Amsterdam så kända kanalerna. Kanalerna ger Amsterdam en stämning som är helt unik och det sägs att i Amsterdam finns faktiskt fler kanaler än i Venedig och antalet broar är oräkneliga. Det finns tre huvudkanaler som markerar stadens vallgrav vid olika tidpunkter. Den innersta är Herengracht, utanför ligger Keizersgracht och sedan Prinsengracht. Med båt färdas vi i långsam takt genom kanalerna som kantas av grönskande träd, parkerade cyklar, små kaféer och ståtliga köpmanshus från stadens storhetstid på 1600-talet.  Överallt ligger de för Amsterdam så speciella husbåtarna förtöjda.

Efter den minnesvärda båtturen är eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter beroende på smak och intresse. Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim med gångavstånd till det mesta inne i centrum. Prova gärna den lokala snabbmaten. Färsk sill är en holländsk delikatess som serveras på snabbmatställen i bröd med pickles och lök som ett komplement till de mer internationella hamburgarna. Holländska pannkakor serveras inte bara med sylt och glass utan också med skinka, bacon, salami och ost i olika kombinationer som en mer mättande pizzaliknande version. Museerna är nog vid sidan om kanalerna Amsterdams främsta turistattraktioner. Rijksmuseum, Van Gogh-museet och Rembrandtmuseet är de mest populära valen, men det finns många, många fler såsom till exempel Anne Franks hus där hon skrev sin berömda dagbok under andra världskriget. Amsterdam har över femtio museer som varje år lockar miljontals besökare och Amsterdam skulle inte vara Amsterdam utan ytterligheter som till exempel Erotikmuseet och Tortyrmuseet.
NOTERA. Det rekommenderas att köpa entrébiljett till museer hemifrån då det finns risk att bli slutsåld vid bokning på plats. I förhållande till det övriga programmet skal biljett inte bokas förrän kl. 14 denna dag.

För den som är sugen på shopping finns det mängder av olika affärer, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design och inhemska produkter.

Hem till hotellet tar man sig då med tunnelbanan enkelt och bekvämt. Det är naturligtvis också möjligt att följas med reseledaren tillbaks till hotellet på eftermiddagen. 

Dag 3
Blomsterparadiset Keukenhof och besök på en holländsk ostgård
Blomsterparken Keukenhof

Holland är allra mest populärt på våren och det är inte svårt att förstå varför. Landskapet mellan de två huvudstäderna Amsterdam och Haag slår på våren ut i ett överväldigande hav av färgsprakande blommor. Vi beger oss till den omtalade och världsberömda blomsterparken Keukenhof där blomsterprakten är förförisk med inte bara 800 olika sorters tulpaner utan också liljor, hyacinter och narcisser och många andra blommor. Här finns också utställningar med bland annat orkidéer och rosor. Konstnärliga trädgårdsmästare har med sina gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman. En fröjd för ögat och kanske en inspiration för den egna täppan? Keukenhof betyder köksträdgård och på 1400-talet odlades grönsaker till slottsköket på slottet Teylingen just här. 1949 organiserade odlarna av blomsterlök en utställning av sina allra finaste lökar i den gamla parken. Utställningen blev en succé, återkom varje år och blev en institution som har öppet under nio vårveckor varje år. Tulpanen kom till Europa från Osmanska riket på 1500-talet. Till Holland, tulpanernas land framför alla andra, kom den med Carolus Clusius, en flamländare som blev chef för den nygrundade botaniska trädgården i Leiden 1590. Han försökte förgäves förhindra att hans exklusiva växter spreds, men snart hade så många lökar stulits att det växte upp en industri med lökförsäljning. Men lökarna var få eftersom de var svåra att massproducera. Efterfrågan gjorde tulpanerna dyrbara vilket lockade fler att börja odla dem. I 1600-talets Holland blev tulpaner otroligt eftertraktade och det utbröt en hänsynslös spekulationsmarknad. Denna spekulativa finansbubbla, som kallades för tulpanmanin, sprack till slut, liksom alla "bubblor". Tulpanmarknaden utplånades över en natt och när kraschen blåst över var tulpanlökar inte värda mer än andra växter.

Efter vårt besök i Keukenhof beger vi oss ut på landet till en gammaldags ostgård från sent 1800-tal där de gamla traditionerna lever vidare och vi provsmakar den holländska osten. Gården byggdes på mark som holländarna erövrade från havet genom att bygga fördämningar. Osten görs på mjölk från gårdens egna kor och kryddas med olika örter och andra ingredienser såsom till exempel tryffel, vitlök, gräslök och ingefära. I Holland har man producerat ost åtminstone sedan 400-talet. Under medeltiden introducerades officiella marknader för mejeriprodukter och våghus där både kvaliteten och vikten på osten kontrollerades. Smaken hos den typiskt holländska osten beskrivs bäst som krämigt mjuk med lite salt och karaktär i eftersmaken. Styrkan och intensiteten i smakupplevelsen varier förstås beroende på hur länge osten är lagrad.

Under besöket på ostgården njuter vi en lätt lunch tillsammans. Efter besöket beger vi oss tilbaka till hotellet och avnjuter kvällen på egen hand.

Dag 4
Hemresa

Med hänsyn tagen till flygets avgångstid blir det lite tid att utforska Amsterdam på egen hand innan hemresan vid givet klockslag hämtar bussen från vårt hotell och snabbt och smidigt bär det sedan hemåt genom skyn.

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
1 000:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm -  Amsterdam t/r
 • Tre nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot pristillägg)
 • Tre frukostar + 1 lett lunch + 1 middag
 • Utflykter enligt program
 • Entré till Keukenhof
 • Båttur på Amsterdams kanaler
 • 1 x metrobiljett in till Amsterdam centrum
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om

Här kan du läsa mer om din spännande destination: www.albatros.se/resmal/europa/holland

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Minnesvärd resa till Amsterdam Mycket trevlig resa med lagom mycket gemensamma utflykter. Super guide Ricky verkligen "Rätt man på rätt plats"
Date published: 2023-04-28
Rated 5 out of 5 by from Trevlig resa till Amsterdam Keukenhof med sina fantastiska tulpaner var höjdpunkten likaså båtturen på kanalerna. Ricky vår reseledare var mycket känning, glad och omtänksam!!!
Date published: 2023-04-24
Rated 3 out of 5 by from En fin Hollandsresa Spännande resa i blommans tecken med en entusiastisk guide
Date published: 2023-04-23
Rated 4 out of 5 by from Härligt med blomsterhavet i Köukenhof! Blommorna var huvudanledningen till min resa. Gamla stan med Red District kul också se. Båtturen på kanalerna var toppen. Synd hotellet inte låg lite närmare centrum. Reseledaren Ricky var ett stort plus!!!!
Date published: 2023-04-22
Rated 5 out of 5 by from Mycket bra planerad resa! Bra att få lite egen tid då och då. Mycket vacker stad med vackra husfasader och kanaler. Höjdpunkten på resan var Keukenhof och gamla Amsterdam med pittoreska hus. Vår reseledare, Ricky, var helt otroligt kunnig, glad, omtänksam. Bättre går inte att hitta!
Date published: 2023-04-22
Rated 4 out of 5 by from En fin resa med bra avvägning av aktiviteter Hotellet hade kunnat ligga närmre centrum. En mycket bra reseledare, påläst, trevlig och mycket serviceminded
Date published: 2023-04-21
Rated 4 out of 5 by from Keukenhof bland det vackraste parker jag sett! Reseledaren var fantastisk! Kunnig, hjälpsam och serviceminded
Date published: 2023-04-21
Rated 3 out of 5 by from En halvbra resa Dåligt planerad resa, information om när man hade egen tid, och när flyget gick osv kom sent så det blev försent att boka t ex museum. Otydlig reseledare som berättade mer om sig själv än om resmålen. Ocharmigt hotell i utkanten av staden.
Date published: 2023-04-19
 • y_2024, m_2, d_23, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_53
 • loc_sv_SE, sid_NLVCB01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor