Champagne och Bourgogne

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Franska vinvägar när de är som bäst - med Reims och Dijon

På den här resan besöker vi både Champagne och Bourgogne, platser där man sedan urminnes tider förstått sig på konsten att njuta av livet. Här sträcker sig vinodlingarna så långt ögat når genom det böljande landskapet avlösta av charmiga små byar med en kyrka i mitten. Vyerna är verkligen en fröjd för ögat. Dessa vackra regioner är hemvist för viner av världsklass.

Upplev två av Frankrikes förnämsta vindistrikt och njut av inte mindre än fyra härliga vinprovningar. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Vin och mat

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg till Paris och sedan till Reims. Stadspromenad i Reims och gemensam middag på restaurang
Dag 2 Besök på ett champagnehus i Reims, rundtur i Champagne med champagneprovning och besök i Épernay
Dag 3 Reims – Troyes – Chablis – Dijon. Från Champagne till Bourgogne. Besök i Troyes och vinprovning i Chablis
Dag 4 Bourgogne, Beaune och Côte D´Or. Stadspromenad i medeltida Beaune, vinprovning i Côte d´Or och gemensam middag i Dijon
Dag 5 Besök i Auxerre vid floden Yonne och sedan flyg hem från Paris

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
10 498:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg till Paris och sedan till Reims. Stadspromenad i Reims och gemensam middag på restaurang Ca 140 km
Välkommen till Reims!

Från flygplatsen fortsätter vi österut genom nordfranska landskap mot Champagne, världens kanske mest kända vindistrikt. Väl framme i Reims, regionens huvudstad, väntar en liten stadspromenad i stadens centrala delar. Reims har formats av viktiga ögonblick i Frankrikes historia. Det var i Reims som Nazityskland undertecknade den tyska kapitulationen i maj 1945. Vi fascineras av staden som präglas av den ädla drycken och beundrar det enastående gotiska mästerverket, Reimskatedralen, där franska kungar en gång kröntes. Palais du Tau i barockstil intill katedralen var bostad åt ärkebiskopen samt fram till 1825 residens åt de blivande franska kungarna innan de kröntes i Katedralen. Operan längs Rue de Vesle är också en mycket vacker byggnad. Stadens centrum visar upp elegant arkitektur från mellankrigstiden, i synnerhet arkitektur i art déco-stil. Vi checkar sedan in på ett centralt beläget trestjärnigt hotell som kommer att bli vårt hem de kommande två nätterna. På kvällen beger vi oss ut på restaurang och äter en god fransk middag tillsammans.

Dag 2
Besök på ett champagnehus i Reims, rundtur i Champagne med champagneprovning och besök i Épernay Ca 80 km
Imponerande vinkällare

Vi är i Champagne och redan på morgonen ges tillfälle att avnjuta ett glas av den lyxiga bubblande drycken som skänker en sådan tillfredsställelse. Detta sker i samband med en visning på ett av de kända champagnehusen i Reims Dagen ägnas sedan åt att utforska Reims omgivningar. Vi låter oss hänföras av milsvida odlingar och stannar till i någon charmig by. Hos en champagnetillverkare inbjuds vi att besöka vinkällaren och provsmaka den ädla gudabenådade drycken. Det är endast mousserande vin från distriktet Champagne som får lov att kallas champagne i kommersiella sammanhang, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Att tillverka champagne är ett hantverk som bygger på gamla traditioner. Nu stillas både vår törst och nyfikenhet då vi får veta mer om den komplicerade processen som resulterar i äkta champagne. På programmet står också ett besök i den lilla staden Èpernay där flera av de mest kända champagnehusen har sitt säte och där munken Dom Perignon står staty. Vi skänker en tacksamhetens tanke till honom, det var nämligen han som på 1600-talet upptäckte metoden att tillverka champagne. A votre santé!

Dag 3
Reims – Troyes – Chablis – Dijon. Från Champagne till Bourgogne. Besök i Troyes och vinprovning i Chablis Ca 330 km
Vackra byggnader i Dijon

Dagens etapp för oss söderut mot staden Troyes, en stad med en välbevarad historisk stadskärna som ligger vid floden Seine. Det är en vacker liten stad med många karakteristiska korsvirkeshus från 1500-talet och med anor från romartiden som knutpunkt i det romerska vägnätet. Färden går vidare genom vackra franska landskap och snart är vi i Bourgogne, där vi stannar till i Chablis för att smaka på ortens eget välkända vin. Dagens mål är Bourgognes huvudstad Dijon där vi ska bo de kommande två nätterna på ett centralt beläget trestjärnigt hotell.  Provinsen var hemvist för hertigarna av Burgund från tidigt 1000-tal till slutet av 1400-talet och Dijon var då ett område med stor rikedom och makt. Burgund var på den tiden ett av Europas stora centrum för konst, kunskap och vetenskap. Det är en stad rik på arkitektur och kan erbjuda mycket mer än bara den kända senapen. I dess restaurerade medeltidskärna kan man till exempel upptäcka ett av Frankrikes äldsta museer, Musée des Beaux-Arts, och det eleganta Palais des Ducs.

Dag 4
Bourgogne, Beaune och Côte D´Or. Stadspromenad i medeltida Beaune, vinprovning i Côte d´Or och gemensam middag i Dijon Ca 90 km
Charmiga gator i Beaune

Idag ska vi bekanta oss med grannstaden Beaune, en av Frankrikes främsta medeltida städer. Beaune är dessutom ett viktigt centrum för vinodlingen. Under en stadspromenad får vi veta mer om denna anrika stad. Runt de äldsta delarna av staden finns den gamla ringmuren kvar. Innanför den finns många sevärdheter bland kullerstensgator och medeltida korsvirkeshus, såsom till exempel det ståtliga medeltida hospitalet Hotel-Dieu som betraktas som ett arkitektoniskt mästerverk. I Bourgogne har människan, landskapet och jorden uppgått i en fulländad harmoni, som resulterar i både röda och vita viner av världsklass. Längs dalgången som sträcker sig mellan Beaune och Dijon ligger Côte d´Or, den gyllene sluttningen. Här ligger de kända byarna uppradade som på ett pärlband så långt ögat når. Det var romarna som började plantera vin i Bourgogne. Ända fram till franska revolutionen spelade kyrkan och klostren en stor roll i vinproduktionen i Bourgogne. Därefter fråntogs kyrkan och adeln jorden som delades ut i små lotter till bönderna. Lotterna har sedan splittrats ytterligare. Vingårdarna, som kallas climat eller clos, är här därför betydligt mindre än i till exempel Bordeaux. Vi stannar till i någon av vinbyarna för att provsmaka de åtråvärda vinerna. På kvällen avnjuter vi en fransk middag tillsammans ute på restaurang. 

Dag 5
Besök i Auxerre vid floden Yonne och sedan flyg hem från Paris Ca 340 km
Utsikt över Yonnefloden

Dags att lämna Dijon och vårt trevliga hotell för att styra kosan norrut, men ännu är resan inte riktigt slut. På vår väg tillbaka till Paris stannar vi till i den vackra lilla staden Auxerre i norra Bourgogne, utsökt belägen vid floden Yonne, med en inlandshamn varifrån de alltid lika populära bourgognevinerna skeppades iväg till när och fjärran. Canal du Nivernais börjar i Auxerre och är en av de gamla kanalerna som gav Paris goda vattenförbindelser med Lyon och Medelhavet. Den mäktiga katedralen Saint Germain dominerar stadsbilden då den höjer sig mot skyn och ger staden dess karakteristiska silhuett. Gamla staden och hamnkvarteren Quartier de la Marine fylls av tidstypiska gamla korsvirkeshus och här ges möjlighet att insupa en rejäl sista dos fransk charm och atmosfär. Snart är det dock dags att bege oss mot Paris och flygplatsen där planet hemåt väntar. På återseende!

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
2 798:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Paris t/r
 • Bussrundresa enligt program
 • Fyra nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
 • Fyra frukostar
 • Två middagar (dag 1 och 4)
 • Utflykter enligt program
 • Fyra vinprovningar
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Måltidsdrycker 
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hotellen

Hotellen i Reims och Dijon är bra och moderna trestjärniga hotell mycket central belägna nära sevärdheter, restauranger och kaféer.

Namn på hotellen meddelas en månad före avresa.

”The hotels in Reims are popular and modern three star hotels very centrally located close to famous sights , restaurants and cafés. “

 

Läs mer om

Här kan du läsa mer om din spännande destination:

https://www.albatros.se/resmal/europa/frankrike

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from En resa i Champagne- och Bourgogne Gruppen var för stor, hotellet i Dijon dåligt läge och dåligt städat, för lite innehåll i resan, helt omotiverat att bo i Dijon när vi inte hann se staden. Trevligt att besöka såväl stora som små producenter av champagne och vin! Intressant att lära sig mer om produktionen. Trevliga medresenärer och kunnig guide.
Date published: 2019-09-01
Rated 5 out of 5 by from Rundresa i Champagne och Bourgogne med mycket kunnig guide Vår reseledare var mycket kunnig och busschauffören körde oss på ett mycket säkert sätt. Vi fick möjlighet att prova champagne hos en världskänd leverantör men också hos ett familjeföretag i 6:e generationen - det ger verkligen en extra dimension att se skillnaderna! Vi fick även provsmaka Chablis och fem andra bourgogneviner hos två olika producenter. Det var skönt att bo två nätter på varje ställe (Reims och Dijon), på så sätt slapp vi packa varje dag. Både Reims och Dijon är mycket trevliga städer, med mycket att se på och goda restauranger - boka innan är ett hett tips. Vi fick också tid att flanera i Epernay - Dom Pérignons hemstad, i Troyes med sina fantastiska korsvirkeshus och i Beaune, bourgognevinernas huvudstad. På hemvägen togs vi till Auxerre, som låg fint vid floden Yonne. Jag brukar inte åka på gruppresa, men att få guidens kunskap levererad samtidigt som man hade möjlighet att prova viner utan att någon behövde avstå för att köra bil, gjorde att resan blev oförglömlig.
Date published: 2019-10-25
Rated 3 out of 5 by from Fin resa med påtagliga förbättringsmöjligheter! Reseledaren gjorde ett bra jobb. Själva programmet var bra för de 3 första dagarna men hemresedagen var bara transport med ett 3 timmar långt uppehåll i en håla för att äta lunch, men där var inte något större urval! Där hade fått rum någon samordnad aktivitet istället för bara spending time! Gemensamma måltider som betalats extra var ett lågvsttenmärke vid båda tillfällena om än med lite olika utfall! Det beryktade franska köket lyste med sin frånvaro! Hade Albatros köpt billigast möjliga evenemang?
Date published: 2019-08-30
Rated 3 out of 5 by from Hyggelig område, mye busskøring En reise i en hyggelig del av Frankrike. Men det ble mye busskjøring og relativ liten tid i byene som ble besøkt. F.eks. Dijon: to netter, men lite mulighet for å oppleve byen, bl.a. fordi hotellet lå et godt stykke fra sentrum. De felles middager som var forhåndsbestilt var skuffende. Middagen i Dijon var ingen stor opplevelse. Vinsmakinger, fire i alt, hadde varierende kvalitet. De to champagnesmakinger var ok, med besøk på et stort og et mindre vinhus. Men vi savnet en god bourgogne-smaking.
Date published: 2019-11-04
Rated 3 out of 5 by from Mycket att se! Väldigt långa bussresor! Borde kunna planeras bättre så att busstimmarna blir färre. Reseledarens kunskap om reseplatserna högst begränsade. Lämnade info för sent utan möjlighet för mig som resenär att utnyttja Läste högt i bussen från en skriven text, monotont och utan inlevelse. Hon var bäst när hon sista dagen berättade några roliga historier. Inget fel på damen som person men borde göra något annat än vara reseledare. Gav felaktig och otydlig info flera gånger.
Date published: 2019-10-25
Rated 2 out of 5 by from Bra upplägg av albatros Albatros Förbättringsmöjligheter Champagne: Jättebra upplägg på resan! Reseledare o chaufför bör kvalitetssäkras. I Epernay fick vi åka runt i utkanterna 45 min o leta bussparkering, sen gå 30 min till Aveny de champagne, slänga i oss lunch, o gå tillbaka till bussparkeringen. Förbättring: låt bussen släppa av o hämta vid aveny de champagne, så hinner resenärerna besöka affärer o vinhus också. Alldeles för mycket Frankrikes historia o vinlöss i timmar i bussen. Förbättring: gör informationen mer lustfylld o njutbar utan en massa årtal o framförallt läs inte innantill från Wikipedia!! Nästa dag, Troyes, samma sak, leta bussparkering, sen gå nästan 1 km till centrum o sen tillbaka. Det fanns flera bra stop för bussen inne i centrumen. Ex 3 st utanför Moet & Chandon i Eparnay. Toan i bussen låst, förbättring: öppna upp! Varken reseledare eller chaufför verkar besökt orterna tidigare. Förbättring: låt reseledaren prya en gång före med en van reseledare. Försök hitta en mer erfaren chaufför för området också. Utvärdera om reseledaren verkligen är rätt person för uppdraget?? Planera för toa- o kaffestopp, som varit obefintliga. Låt chauffören hantera reseledarens bagage vid framkomsten till hotellen. Förbättring: Reseledaren bör vara först, inte sist, inne i hotellreceptionen! Sista dagen 5 tim, buss till Paris, stopp med fika o toa bör förberedas! Informera om att bussen har wi-fi dag 1, nu kröp det fram sista dagen.
Date published: 2019-10-04
Rated 4 out of 5 by from Intressant resa med nya upplevelser Resan var i stort mycket intressant och valet av sevärdheter mycket bra. Vår reseledare var superb, SÅ initierad inom fransk historia och allmänt mycket bildad såväl inom vin, kultur som de städer vi besökte vilket gjorde att allt på resan upplevdes som nyheter trots att områdena besökts tidigare. Valet av vingårdar som besöktes var bra, både stora prestigefyllda hus som små familjeägda gårdar, vilket gav perspektiv.
Date published: 2019-09-06
Rated 3 out of 5 by from Interessante besøk hos vinprodusenter, men med lange transportetapper. Besøkene på vingårdene var lærerike, med anledning til å stille spørsmål direkte til vinbonden. Siden man dekker et stort geografisk område blir det mye tid i buss. Guiden ga mye faktaopplysninger under veis. Hun var tydelig, kunnskapsrik, med lang erfaring og god autoritet. De forhåndsbetalte middagene var hyggelige, men ikke spesielt rimelige. Vi likte bedre å finne spisestedene selv. Men i alt, en hyggelig reise.
Date published: 2019-10-26
 • y_2022, m_8, d_16, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_26
 • loc_sv_SE, sid_FRRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor