Det okända Georgien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev landets vackra natur, spännande kultur och den charmiga huvudstaden Tbilisi

I Georgien – vinets vagga - är gäster en gåva från Gud. Och precis så känns det att besöka vackra, outforskade Georgien. Befolkningen är nyfiken och vänlig. Maten och vinet i världsklass. Naturen en rullande dröm i grönt.

På den här resan utforskar vi landets huvudstad Tbilisi med fantastisk kultur och mat. Vi besöker museet för Josef Stalin och häpnar över de vackra Prometheusgrottorna. I Mtskheta ser vi några av Georgiens äldsta och viktigaste kyrkor,  t.ex. Svetitskhovelikatedralen med spännande historia och vacker arkitektur. Vi gör också ett stopp vid den imponerande ravinen vid Okatse med hisnande vacker, orörd natur. 

Georgien är inte minst sagt känd för sin produktion av vin och i Kakhetiregionen besöker vi en familj för att lära oss mer om vinproduktionen.

Lilla Georgien dukar upp till ett reseäventyr av sällan skådat slag. Åk hit innan alla andra gör det!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram 9 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm– Tbilisi
Dag 2
Ankomst Tbilisi, Georgien. Stadsrundtur med den gamla stadsdelen, Metekhikyrkan, Narikalafortet och Freedom Square
Dag 3
Tbilisi– Mtskheta – Tbilisi. Jvari-klostret, Svetitskhovelikatedralen och vinprovning
Dag 4
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalinmuseet og urtidsstaden Uplistsikhe
Dag 5
Kutaisi – Okatse – Kutaisi. Utflykt till bergen och rundtur i Kutaisi
Dag 6
Kutaisi – Prometheus – Shrosha – Tbilisi. Prometheusgrottorna och besök hos lokal keramiktillverkare
Dag 7
Tbilisi – Signaghi – Tsinandali – Tbilisi. Bergsstaden Signaghi, lunch hos lokal familj och vingården Tsinandali
Dag 8
Tbilisi. Tid på egen hand och avskedsmiddag
Dag 9
Flyg Tbilisi - Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm– Tbilisi

Vi reser från Stockholm med mellanlandning i Riga.

Dag 2
Ankomst Tbilisi, Georgien. Stadsrundtur med den gamla stadsdelen, Metekhikyrkan, Narikalafortet och Freedom Square
Färgstarka Tbilisi

Vi landar i Tbilisi tidigt på morgonen, och efter ankomst kör vi till vårt hotell för att vila några timmar. Tbilisi är en gammal stad med en historik som sträcker sig hela vägen tillbaka till 300 f.Kr. Staden har flera gånger under historiens gång i princip jämnats med marken av angripande invasionsstyrkor, senast 1795 då Persiens Aga Mohammed Khan nästan brände ner staden till grunden.

Vi promenerar som första stopp genom den gamla (äldsta) stadsdelen som med sina slingrande gator och sneda balkonger för tankarna till forna tiders Kaukasien. Vi inleder vår tur vid Metekhikyrkan som uppfördes i slutet av 1200-talet och som har byggts upp massor av gånger sedan dess. Redan på 500-talet låg det en kyrka här som byggts av kung Vakhtang Gorgasali (enligt legenden var det han som grundade Tbilisi). Här hittar vi en gravplats över den kvinnliga martyren Sankt Shushanik som torterades till döds av sin man år 544 på grund av att hon inte ville ge upp sin tro.

Sen ger vi oss upp till ett av stadens gamla badhus som är byggt direkt ovanpå en av de varma källor som strömmar upp från underjorden på många platser i Tbilisi. Tbilisi betyder faktiskt varm, och vattnet håller en temperatur på 38-40 grader. Trots doften från det svavelhaltiga vattnet är badhusen fortfarande populära, och många kommer hit för att lindra hudåkommor, gikt, få massage eller för en avkopplande stund. 

Turen går upp till toppen av Sololakikullen där Narikalafortet tronar som taget ur en sagoliknande riddarroman. Det här är stadens äldsta fort, med rötter som går hela vägen tillbaka till 200-talet, men som allt annat i Tbilisi har det förstörts och återuppbyggts flera gånger. Utsikten häruppifrån är däremot helt oförändrad, och ger en bra överblick över den gamla stadsdelen. Vi fortsätter till stadens största synagoga samt Sionikatedralen och stadens äldsta bevarade kyrka, Anchiskhati, som byggdes på 500-talet.

Dagen avrundas med en promenad upp till Freedom Square, stadens huvudtorn. Härifrån utgår Rustaveligatan, huvudgatan i Tbilisi, där parlamentet och flera stora museer ligger. Vi äter en smakfull middag tillsammans på en lokal restaurang med typiska georgiska rätter innan vi vänder tillbaka till hotellet för en god natts sömn. 

Dag 3
Tbilisi– Mtskheta – Tbilisi. Jvari-klostret, Svetitskhovelikatedralen och vinprovning
Jvari-klostret på en bergstopp nära Tblisi

Kristendomen blev statsreligion i Georgien år 317, 14 år efter Armenien. I den gamla huvudstaden Mtskheta finns några av Georgiens äldsta och viktigaste kyrkor, som dessutom finns upptagna på Unescos världsarvslista. 

Det gäller exempelvis Jvariklostret, som ligger uppe på en kulle med vacker utsikt över staden, och floden Mtkvari, som forsar fram nedanför. Det lilla klostret byggdes tidigt 600-tal på en helig plats där antingen Sankt Nino (en kvinnlig evangelist) eller kung Mirian, som hon omvände till kristendomen, satte ett stort träkors. Byggnaden är strikt symmetrisk och är byggd som ett kors med extra utrymme mellan ”armarna”, så att hela grunden är åttkantig. 

Inne i Mtskheta stad hittar vi Svetitskhovelikatedralen som är Georgiens näststörsta kyrka tillika en av de viktigaste. Här har ärkebiskopen av Mtskheta och Tbilisi sitt säte, och självaste Jesu klädnad sägs ligga nergrävd under kyrkan. Den ursprungliga träkyrkan från 300-talet ersattes efter cirka 100 år av en stenkyrka av vilken man fortfarande kan se resterna i den nuvarande konstruktionen, även den från 1000-talet. Katedralen var enorm för sin tid, och den är smyckad med vackra sniderier både utvändigt och invändigt.

På väg hem till Tbilisi gör vi ett stopp hos en lokal vinproducent där vi äter lunch och smakar på de lokala druvorna. Vi är tillbaka i Tbilisi igen sent på eftermiddagen och resten av dagen är öronmärkt till upplevelser på egen hand. 

Dag 4
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalinmuseet og urtidsstaden Uplistsikhe
Stalins hus i Gori

I dag säger vi farväl till Georgiens huvudstad och beger oss västerut mot Stalins födelseort Gori. Det timida huset där Stalin, född Ioseb Besarionis dze Jugashvili, tillbringade sina första fyra levnadsår är övertäckt av en paviljong i grekisk-romersk stil. Museet ligger bredvid huset, och när det byggdes 1957 var det i en hyllning till den då nyligen avlidne USSR-ledaren. Efter Georgiens självständighetsförklaring har dock den skönmålade bilden av honom fått nya nyanser, och utställningen tar även upp utrensningarna och den politiska förföljelsen, Gulag och pakten med Hitler 1939. Ett viktigt kapitel i världshistorien sett genom en nyckelpersons livshistoria.

Turen fortsätter till den gamla staden Uplistsikhe som är uthuggen direkt ur klippan. Från 600-talet f. Kr och fram till 100 e.Kr var staden ett förkristligt religiöst centrum där solgudinnan dyrkades. Efter den arabiska invasionen i området år 645 blev Uplistsikhe residens för de kristna konungar som övertog de hedniska templen och gjorde om dem till kyrkor. Här fick staden sin storhetstid och var under en period hemvist åt hela 20 000 personer. Det vi ser idag är mindre än hälften av den ursprungliga staden. Den blev nämligen helt förstörd av mongolerna år 1240, och nu finns bara resterna av den innersta stadskärnan kvar. Vi kan fortfarande beundra det arbete som har legat till grund för grottrummen för över 2 500 år sedan.

Vi fortsätter mot Georgiens tredje största stad Kutaisi och kommer fram sent på eftermiddagen. Vi inkvarterar oss på vårt trevliga guesthouse där en varm middag väntar på oss.

Dag 5
Kutaisi – Okatse – Kutaisi. Utflykt till bergen och rundtur i Kutaisi
En 700 meter lång gångbro längs Okatse-klyftan

Bergen som ligger nord om Kutaisi huserar några av Georgiens vackraste naturområden som vi idag ska besöka och vi kör till den imponerande klyftan vid Okatse. 2014 färdiggjordes ett imponerande projekt här som gör att man idag kan gå på en 700 meter lång gångbro längs med ena sidan av klyftan. Utsikten är oöverträfflig men tyvärr också väldigt beroende av vädret. Vi kör därför till klyftan vid Martvili om vädret inte är på topp denna dag. Martvili-klyftan ligger inte lika så högt upp och i ett mer tillgängligt område. Vi tar också en tur med båt på den närliggande floden och får uppleva den imponerande naturen med fri sikt till sjöss.

Vi äter lunch på en lokal restaurang i de vackra miljöerna innan vi åker tillbaka till Kutaisi. På vägen kör vi förbi det georgiska parlamentet som flyttades hit år 2012 när den dåvarande presidenten Saakashvili försökte sprida ut makten i landet.  

När vi är tillbaka i Kutaisi kör vi till stadens centrum där vi går en tur. Kutaisi var huvudstad i den forntida staden Kolchis och tidigare en av landets viktigastes städer. Idag kämpar staden med arbetslöshet och bristfälliga investeringar men i den gamla stadskärnan ser man fortfarande tecken från forntidens storhetsår. Vi går även över floden Rioni på stadens enda gångbro och om bergbanan är öppen så åker vi upp till Bagrati-kyrkan. 

Dag 6
Kutaisi – Prometheus – Shrosha – Tbilisi. Prometheusgrottorna och besök hos lokal keramiktillverkare
I Prometeus-grottan i Kutaisi

Det har blivit dags att lämna Kutaisi och efter en god frukost beger vi oss mot de imponerande grottorna vid den lilla landsbyn Kumistavi. Grottsystemet upptäcktes först år 1984 och fick namnet Prometheus efter en georgisk sägen. Grottorna är Georgiens största och mest besökta, och på den 1 ½ kilometer långa turen ser vi stalaktiter, stalagmiter, sjöar och hallar som hänför även den mest erfarna grottentusiasten. 

Efter en välförtjänt lunch fortsätter vi österut mot huvudstaden Tbilisi. På vägen stannar vi i den lilla landsbyn Shrosha som har specialiserat sig i keramikproduktion. Vi besöker en lokal familj och blir introducerade till dessa fina hantverk. 

Vi kommer fram till Tbilisi sent på eftermiddagen och checkar in på vårt hotell. Kvällen spenderas på egen hand. 

Dag 7
Tbilisi – Signaghi – Tsinandali – Tbilisi. Bergsstaden Signaghi, lunch hos lokal familj och vingården Tsinandali
Det vackra palatset Tsinandali

Idag beger vi oss mot Kakhetiregionen öster om huvudstaden. Georgien har producerat vin i 7 000 år, och framför allt i Kakhetiregionen präglas landskapet av vinodlingar. Den traditionella metoden fungerar som så att man låter druvsaften jäsa i lerkrus (qveri) som är nedsänkta i marken, men under senare år har både druvsorter och produktionsmetoder från Europa vunnit mark i landet, utan att för den skull konkurrera ut de gamla metoderna.

Vi fortsätter till en av områdets vackraste städer, lilla Signagi, som ligger på en kulle med utsikt över Alazanidalen och Kaukasus borta i horisonten. Här finns smala, branta kullerstensgator och pastellfärgade hus med träbalkonger från 1700- och 1800-talen. Den gamla stadsmuren från 1700-talet är fortfarande intakt, och det går att gå på den.

Vi besöker en familj i området för att höra mer om deras produktion av vin, äter en god lunch och lär oss mer om georgiskt bröd som bakas i underjordiska ugnar och hur det traditionella godiset Churchkela görs av grapefruktjuice. 

På tillbakavägen till Tbilisi besöker vi en av de finaste vingårdarna i Kakheti, Tsinandali Wine Estate. Omgivet av en engelskinspirerad park ligger det vackra huset som uppfördes av Alexander Chachavadze under 1800-talet. Prins Alexander föddes i Sankt Petersburg år 1786 och är en av de mest berömda personerna i nyare georgisk historia, han bidrog bland annat till att upplysningstiden också nådde Georgien. Chachavadze-familjen präglades av ett tragiskt öde när husets 23 kvinnor och barn blev kidnappade av en upprorsrörelse från Dagestan som angrep Tsinandali år 1854. Det krävdes stora lösensummor för att fria kvinnorna och barnen och Alexanders son, David, var tvungen att låna pengar av en rysk tsar för att ha råd till det. Det var ett lån med så hög ränta att familjen aldrig återhämtade sig. 

Vi är tillbaka i huvudstaden sent på eftermiddagen och kvällen är fri till egen tid. 

Dag 8
Tbilisi. Tid på egen hand och avskedsmiddag
Tbilisi

Dagen är öronmärkt till upplevelser på egen hand i den georgiska huvudstaden och möjligheterna är många. Om du vill besöka ett eller flera muséer finns Nationalmuseet som restaurerades för några år sedan, och som har en väldigt spännande gammal samling. Inte så långt därifrån finns Nationalgalleriet som ställer ut det bästa inom georgisk konst, bland annat en del målningar av Niko Pirosmani. 

Om vädret är upplagt för utomhusaktiviteter kan du besöka stadens botaniska trädgård i de gamla kungliga trädgårdarna. Om du vill besöka ett av stadens badhus är du i gott sällskap. Stora personligheter som Pusjkin och Alexandre Dumas har också gjort det, och det sägs att Pusjkin påstod att det var det bästa bad han någonsin fått. Man kan också välja att bara gå runt i staden, som har både kaféer och matställen att erbjuda. Och förr eller senare bör du smaka på Georgiens främsta nationalrätt, khachapuri som är en slags ostkaka som finns i många olika varianter. Den innehåller en hel del kalorier och är bra som snabbmat på vägen.

 På kvällen samlas vi igen för att säga farväl till det härliga landet och dess utmärkta kök, som även den här kvällen kommer att ge oss några härliga upplevelser.

Dag 9
Flyg Tbilisi - Stockholm

Vi flyger hem om natten och landar hemma igen på morgonen. 

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Tbilisi t/r med mellanlandning i Riga 
 • Utflykter enligt program 
 • 6 nätter på hotell i Tbilisi och 2 nätter på guesthouse i Kutaisi
 • Boende på bra, centrala hotell/guesthouses i delat dubbelrum 
 • Halvpension. Lunch dag 2-7 och middag på dag 2, 4-5 och 8 
 • Skatter och avgifter 
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang 
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (beräkna ca 50 USD)
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Besök i ortodoxa kyrkor

Då man besöker en ortodox kyrka hör det till god sed att kvinnorna täcker håret med en sjal. Det är därför en bra idé att ta med en sådan till utflykterna. Männen bör inte bära någon form av huvudklädsel i kyrkan. 

Flyg

Vi flyger med Air Baltic, som har nattflygningar till Tbilisi. Vi har självklart inkluderat hotell vid både ankomstdag och avresedag, så flygningen ska gå så smidigt som möjligt. 

Ortodox påsk

Den ortodoxa påsken är en av de största helgdagarna i området. Festligheterna kan påverka programmet något under de dagarna, men vi försöker naturligtvis genomföra alla besök som planerat. 
Om det inte skulle vara möjligt kommer vi att informera om ev. mindre ändringar i samband med att avresebreven skickas ut, senast 14 dagar före avresa.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor