Drömmen om Ecuador och Galápagos

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

I Darwins fotspår på de unika Galápagosöarna, med två dagar på ekolodge i Amazonas regnskog och kulturhistoria i Quito och Otavalo.

Max. 15 deltagare

En resa till Amazonas och Galápagos lämnar oförglömliga intryck: Den frodiga regnskogens alla ljud som vaggar dig i sömn om kvällen och Galápagos ursprungliga djurliv som inte finns någon annanstans på planeten.

Upplev Amazonas färgrika fåglar när vi färdas med kanot genom regnskogen, och håll utkik efter apor på vår vandring genom djungeln.

I Anderna bor vi på hotell med termiska bad, vi korsar ekvatorn och sedan utforskar vi Quitos välbevarade kolonialarkitektur. Och sist, men inte minst väntar en kryssning runt Galápagosöarna. Här kommer vi lika nära sjölejon och leguaner som självaste Darwin. Vi landstiger på de helt unika öarna, kommer nära de mäktiga jättesköldpaddorna och ser pingvinerna leka i vattnet.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar

 • Reseledare Albatros

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Quito. Vidare till Otavalo
Dag 2 Otavalo. Lokala indiansamhällen och kratersjö
Dag 3 Otavalo – Amazonas. Indianmarknad och vidare till Amazonas
Dag 4 Amazonas. Vandring i regnskogen och besök i indianby
Dag 5 Amazonas – Papallacta i Anderna. Kolibrier i regnskogen och termiska bad
Dag 6 Papallacta – Quito. Stadsvandring i Quito och Guayasamín-museet
Dag 7 Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. Ombord på skeppet och Galapagos’ informationscenter
Dag 8 Galápagos. - Gröna havssköldpaddor, Galapagos’ sjölejon och fågelliv.
Dag 9 Galápagos. Floreana – Grönt sand, stingray och Galapagos-pingviner.
Dag 10 Galápagos. Santiago och Bartolome – imponerande förhistoriska landskap
Dag 11 Galápagos - Guayaquil. Santa Cruz – jättesköldpaddor. Flyg till Guayaguil. Stadsrundtur och hemresa
Dag 12 Hemkomst

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Bar
 • Wi-Fi (gratis)

Hacienda Pinsaqui är en spansk gård från 1600-talet, och det är en upplevelse i sig själv att bo här. Haciendan ligger utanför Otavalo, vid foten av Imbabura-vulkanen, och är omgiven av en vacker trädgård med hästar. Ägarna är stolta hästavlare och i deras trevliga bar går att se bilder av deras hästar och de utmärkelser som de vunnit genom åren. Frukosten äts i hotellets restaurang, och det är även möjligt att få middag av hög kvalitet här. I haciendan finns det ett flertal större rum där brasor tänds på kvällarna, vilket ger en härlig atmosfär. Wi-Fi finns i gemensamma utrymmen, men förbindelsen är inte särskilt bra.

Du kan läsa mer om hotellet här:

http://www.haciendapinsaqui.com/

 

Rum

Rymliga rum i haciendastil med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Element eller brasa så värmen kan hållas även om natten. Säkerhetsbox finns i receptionen.

Termas de Papallacta

 • Hotellet i Papallacta har egna termiska bad
 • Ecuadors vulkaner syns på horisonten under nästan hela vår resa
 • Kanske får du se Lamorna i Anderna?
 • 32 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Bar
 • 5 termiska bassänger
 • 1 polarpool
 • Gratis WiFi
 • Spa (mot betalning)

Det här trevliga hotellet ligger i Anderna omgivet av det unika Páramo-landskapet. Hotellet är känt för sina termiska bad, som är en lisa för både kropp och själ. Det finns fem termiska bad med hydromassage och en kall pool (så kallad polarpool) som fritt kan utnyttjas av hotellets gäster (spabehandlingar kostar extra). Runt hotellet löper flera naturstigar som är enkla att hitta på och ger möjlighet att utforska området ytterligare. På hotellet finns det restaurang och bar.

Du kan läsa mer på http://www.termaspapallacta.com/

Rummen
Charmiga och rymliga rum med golvvärme, telefon, säkerhetsbox, skrivbord och gratis Wi-Fi. Eget badrum med hårtork.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Utomhusbar
 • Swimmingpool

Charmiga Itamandi Eco Lodge har 19 bekväma rum och ligger vid floden, omgiven av regnskog. Lodgen är byggd i harmoni med sin omgivning och bevarar den sköra naturen. Rummen förbinds med sällskapsytorna via övertäckta gångbroar. Måltiderna avnjuts i den trevliga restaurangen och rätterna tillagas alltid på färska, lokala råvaror. Lodgens bar befinner sig under bar himmel och här säljs färskpressad juice och andra kylda drycker. Baren ligger vid poolområdet där det finns solsängar.

Läs mer om lodgen här:

http://itamandi.com/

Läs mer om lodgen här:
http://itamandi.com/

Rummen
Trevliga rum med rustik inredning som smälter in i omgivningen. Utsikt mot regnskogen eller floden. Samtliga rum har eget badrum.

M/Y Solaris

M/Y Solaris är ett nytt och modernt fartyg (byggt 2019) med gott om plats till de 16 passagerare det finns plats till ombord. Det är 11 hytter som ligger antingen på huvuddäck eller på övre däck och alla har fönster. Det finns trevliga gemensamma ytor både ute och inne, där man kan koppla av och njuta av omgivningarna. Det finns en restaurang ombord med en bra och ett litet lounge-område. Dessutom finns här ett soldäck med solstolar.   

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
69 998:–
Stockholm
69 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Quito. Vidare till Otavalo

Vi sätter oss på planet och påbörjar vår resa mot Quito, Ecuadors huvudstad. Efter ankomst kör vi norrut mot Otavalo där vi ska övernatta. Otavalo ligger i höglandet i Anderna och här bor primärt indianer, ättlingar till Ecuadors ursprungsbefolkning. På vägen stannar vi vid Quitsato-monumentet, ett solur som ligger på ekvatorn. I Ecuador har ekvatorlinjen en speciell betydelse – både eftersom landet är uppkallat efter den, och eftersom den går igenom Cayambe-vulkanen, den högsta och enda snöbeklädda punkten på ekvatorn. På väg till Otavalo passerar vi nära Cayame-vulkanen.

Dag 2
Otavalo. Lokala indiansamhällen och kratersjö
Cotacachi-Cayapas Nationalpark

Idag ska vi besöka några av de lokala samhällena i området. Indianerna har specialiserat sig på lantbruk och flera olika former av hantverk, bland annat vävning. Varje liten ort har sitt speciella mönster invävt i dräkterna och många bär speciella huvudbonader. Vi besöker en musikerfamilj som visar oss hur de tillverkar och stämmer panflöjter och vi får en förevisning av olika instrument från Anderna.

Efter det besöker vi Cotacachi-Cayapas nationalpark där den vackra, smaragdgröna vulkankratersjön Cuicocha ligger. Vi går runt på kratern och andra platser med en fantastisk utsikt över sjön och de omkringliggande bergen. Vi stannar till i orten Cotacachi som är vida berömd för sin produktion av lädervaror. Sedan beger vi oss till vårt hotell.

Övernattning i Otavalo.

Dag 3
Otavalo – Amazonas. Indianmarknad och vidare till Amazonas
Vi åker på kanotfärd

Vi styr kosan mot Amazonas som ligger i östra delen av Ecuador och rymmer hälften av landets däggdjur. Det här är den mest tillgängliga delen av regnskogen med över 500 fågelarter, fjärilar och apor. På eftermiddagen kommer vi fram till Tena där vi ska hoppa i kanoter som tar oss de sista 20 minuternas resväg till vår ekolodge.

Före middagen ger vi oss ut på en kvällsvandring i den täta regnskogen. Med ficklampor och gummistövlar beger vi oss in i regnskogen inte långt ifrån lodgen. Alla sinnen skärps när det är mörkt och vi upptäcker snabbt hur mycket liv det är under den här tiden av dygnet. Särskilt spindlar, grodor, vandrande pinnar och andra mindre arter är lätta att fånga med ficklampans sken. Efter vandringen äter vi en gemensam middag.

Dag 4
Amazonas. Vandring i regnskogen och besök i indianby
Möt den vänliga befolkningen i Amazonas

Om vädret tillåter ger vi oss tidigt på morgonen ut på en kanotfärd till en väldigt speciell plats där papegojor och parakiter samlas för att äta mineralhaltig lera. Leran hjälper dem att smälta alla frukter och frön som de äter, och i trädtopparna väntar hundratals fåglar på sin tur. Efter vår kanotfärd äter vi en stadig frukost för att förbereda oss för dagens övriga upplevelser.

Vi ger oss ut på en 2-3 timmars djungelvandring i regnskogen där vår naturguide berättar om vad de lokala växterna kan användas till. Vi tittar på många olika insekter, olika fågelarter och, om vi har tur, både kräldjur och apor.

Vi hinner koppla av och äta lunch på lodgen innan vi besöker Kichwa-folket som visar oss hur de lever i harmoni med regnskogen. Vi får även tillfälle att prova deras dryck som är gjord av fermenterad Yucca.

Övernattning i Amazonas.

Dag 5
Amazonas – Papallacta i Anderna. Kolibrier i regnskogen och termiska bad
Kom nära de små kolibrierna

Vi färdas i kanot till Arajunabron där vi fortsätter i buss mot Papallacta i Anderna. Längs vägen stannar vi vid Guango Lodge som ligger i ett regnskogsområde, och här kommer vi bland annat nära kolibrifåglar, ibland upp till 14 olika arter. I Papallacta ligger det speciella och väldigt vackra ”Paramó”-landskapet på 3 300 meters höjd. Här är vegetationen sparsam och utsikten helt enastående. Vi inkvarteras på Hotel Termas Papallacta som har egna termiska bad och ett stort område med anlagda naturstigar där du kan ge dig ut på en liten vandring. Vi njuter av eftermiddagen på hotellet där du fritt kan välja om du vill koppla av eller titta närmare på området.

Dag 6
Papallacta – Quito. Stadsvandring i Quito och Guayasamín-museet
Ecuadors huvudstad Quito ligger på 2850 meters höjd

Idag utforskar vi Ecuadors huvudstad, Quito, som är uppdelad i två delar, en modern och en historisk. Vi fokuserar på den historiska delen som utsetts till en del av världens kulturarv av UNESCO och där de spanska kolonialpalatsen, byggnaderna och imponerande kyrkor imponerar. Vi inleder vår stadsvandring på det centrala torget Plaza de la Independencia där stadens katedral och dess vita klocktorn tronar. En av höjdpunkterna är Jesuitkyrkan La Campana som är smyckad med flera ton bladguld. Vi besöker också ”El Panecillo” som är en stor kulle mitt i staden. Härifrån har vi en makalös utsikt både över den gamla stadsdelen och över den nästan 5 000 meter höga vulkanen Pichincha.

Vi avslutar dagen på Quitos vackraste museum, som är upprättat i den berömda målaren Oswaldo Guayasamíns hus. Här finns den mest kompletta samlingen av hans verk, samt en utställning av indiansk konst av mycket bra kvalitet.

Övernattning i Quito.

Dag 7
Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. Ombord på skeppet och Galapagos’ informationscenter
Iguanan tillhör leguan-familjen

Den här morgonen stiger vi upp tidigt för att flyga cirka fyra timmar till Galápagos. Vi landar på ön Baltra och åker sedan med buss till hamnen där en zodiacbåt (gummibåt) tar oss ut till kryssningsfartyget M/Y Solaris Vi gör det bekvämt för oss på fartyget och avnjuter en lunch.

Med lite gott i magen går resan nu till staden San Christobal, där vi kommer att besöka ö-gruppens informationscenter: Galapagos Interpretation Center. Här får vi  inblick i vad som väntar oss under de kommande dagarnas expedition när vi går igenom museets utställning om djur-, växt- och människoliv i och runt Galapagos. Väl utrustade med ny kunskap är vi redo att återvända till fartyget och ha en trevlig kväll tillsammans.

Frukost, middag och övernattning på fartyget.

Dag 8
Galápagos. - Gröna havssköldpaddor, Galapagos’ sjölejon och fågelliv.
Sjölejon på Galápagos

Här på den nordöstra kusten på ön Española hittar du Gardner Bay, som är ett underbart ställe att njuta av det turkosa havet och beundra ett stort antal färgglada fiskar som lever i reven. Här får vi möjlighet att snorkla sida vid sida med gröna havssköldpaddor eller observera det lekfulla Galapagos sjölejonet. Den vita sandstranden är också en viktig grogrund för sköldpaddorna.

Efter lunch ombord seglar vi till Punta Suarez, även på Española. Detta steniga område är hem för de mest imponerande sjöfåglarna i skärgården. Längs södra kusten erbjuder de höga klipporna en spektakulär utsikt över lettande fåglar och havsvatten, som tvingas genom hål i klipporna i vackra formationer.

Frukost, lunch och middag och övernattning på fartyget.

Dag 9
Galápagos. Floreana – Grönt sand, stingray och Galapagos-pingviner.
Den rödfotade sulan

Punta Cormorant Peninsula utgör den extrema norra spetsen av ön Floreana, som bildades av ett antal mindre vulkaniska kottar, täckt av tropisk torr skog (palo santo). På vår landningsplats hälsas vi av en liten koloni av Galapagos sjölejon. Strandens gröna sand innehåller en hög andel glasiga olivinkristaller som har blåst ut ur de omgivande konerna av tuff. Sanden på "vår strand" på södra sidan av halvön består av ännu finare vit koralsand som känns slät mot fötterna. Det är papegojfisken som noggrant har pulveriserat det och slipat det kalkrika skelettet av levande koraller. Med lite tur kan man upptäcka en stim av rockor som älskar att begrava sig i sandbotten. Under årets första månader går de gröna Stilla havssköldpaddorna i land här för att begrava sina ägg.

Vi navigerar nu till Post Office Bay där du kan skicka en hälsning från det historiska fatet och koppla av. Förutom Galapagos sjölejon, gröna sköldpaddor och gyllene konäse-rockor kan du upptäcka Galapagos-pingviner! Detta är den enda platsen i det sydöstra ö-havet där det finns pingviner. Utforska kraterringen under vattnet vid bukten Baroness Lookout med jolle eller havskajak i din egen takt. Här är en paradisisk utsikt över kusten, och det kan vara just varför en av Floreanas första kolonister, den excentriska baronessen och självutnämnda 'Galapagos kejsare', Eloisa von Wagner Bosquet, byggde sitt hus här. Hon och en av hennes älskare var de första i en serie mystiska försvinnanden och dödsfall på 1930-talet, och den historien måste vi höra mycket mer om från vår guide.

Frukost, lunch och middag och övernattning på fartyget.

Dag 10
Galápagos. Santiago och Bartolome – imponerande förhistoriska landskap
Lavaformation på Sullivan Bay

På förmiddagen besöker vi Sullivan Bay på ön Santiago, ett besök som inte går att jämföra med något annat. Här är den största sevärdheten den svarta lavaströmmen som sträcker sig från små koniska pelare ner över sjön och stranden. Lavan släpptes ut för över 100 år sedan men ville fortfarande se ut som om den kom hit igår, om det inte hade varit för att olika hårdföra växter,som redan är igång med att kolonisera lavan. Att sätta foten på lavan är som att sätta foten på månen och om du är intresserad av geologi och vulkanologi är det här en av världens mest spännande platser.

På eftermiddagen åker vi till Bartolome, som är känt för att vara Galápagos "flaggskepp", och det är definitivt inte en överdrift. Den lilla ön är synonymt med Galápagos vilda skönhet och de vackra klippformationerna som i stort sett alla kommer från den kollapsade toppen. Vi går upp till toppen av ön där vi har utsikt över kanten av en vulkan under vattnet. I vattnet ses ofta flockar med vita hajar och från januari till mars häckar havssköldpaddor på ön.

Frukost, lunch och middag och övernattning på fartyget.

Dag 11
Galápagos - Guayaquil. Santa Cruz – jättesköldpaddor. Flyg till Guayaguil. Stadsrundtur och hemresa
Fascinerande jättesköldpaddor på Galápagos

Den perfekta avslutningen på vårt Galápagos-besök får vi på ön Santa Cruz där de fascinerande jättesköldpaddorna har sina domäner. Iförda gummistövlar (som delas ut på fartyget) kan vi röra oss runt i de leriga områdena där sköldpaddorna lever, och vi har goda möjligheter att komma riktigt nära dem.

Efter det fortsätter vi till ön Baltra där vi transporteras till flygplatsen och flyger tillbaka till fastlandet. Här landar vi i staden Guayaquil som är Ecuadors största stad med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av erövraren Francisco de Orellana år 1538 och har fått sitt namn efter dess placering vid Gayas-floden, inte långt från där den mynnar ut i Stilla havet. Vi gör en kort stadsrundtur och tittar närmare på den historiska stadsdelen Las Penas som vittnar om stadens rikedom på kolonialtiden. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för att resa hem.

Dag 12
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 69 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
16 998:–
Priset inkluderar
 • Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Quito – Guayaqil - Stockholm med mellanlandning
 • Flyg Quito – Galápagosöarna – Guayaquil
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på fastlandet
 • Boende i delad dubbelhytt på ”M/Y Solaris” på Galápagos
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 4 samt dag 7-10
 • Middag dag 3-4 samt dag 7-10
 • Transitkortskatt på Galápagos (värde 20 USD)
 • Inträde till Galápagos nationalpark (värde 100 USD)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extrautflykter
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider
 • Dricks (räkna med cirka 60 USD på fastlandet och 35 USD per person och dag på fartyget)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om Galápagos

Öarna ligger cirka 1 000 kilometer väster om Sydamerikas kust i den kalla Humboldtströmmen, som med jämna mellanrum värms upp och förvandlas till naturfenomenet El Nino med obehagliga följder för klimatet på många platser på jorden. Det näringsrika vattnet kommer hela vägen från Antarktis och är väldigt kallt, vilket innebär att det innehåller mycket syre. Den höga syrenivån och näringen är själva basen för öarnas enastående växt- och djurliv.

År 1853 anlände Charles Darwin till Galápagos med fartyget Beagle på sin långa odyssé som naturforskare. Här hittade han alla forskares paradis: en riktig orgie av förunderliga naturfenomen med jättekrabbor, rovfåglar, sjölejon, jättesköldpaddor och havsleguaner som alla kunde studeras på mindre än en meters avstånd. Varje art varierade i utseende och beteende från a till ö trots att de högst sannolikt härstammade från en och samma art. Darwin tillbringade många år med att fundera på sina iakttagelser och inte minst konsekvenserna av dem innan han gav ut sitt stora verk: ”Om arternas uppkomst”.

Under den här kryssningen kommer vi så nära fantastiska havsfåglar, sjölejon, pelikaner, havsleguaner och sköldpaddor som Darwin gjorde. Vistelsen på den fascinerande ögruppen är troligtvis den största naturupplevelsen på den sydamerikanska kontinenten för den som uppskattar unik naturhistoria.

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska för utflykter (när vi går i land på Galápagosöarna kan det hända att vi måste vada med vatten upp till knäna. Därför kan det vara bra att ta med en vattentät ryggsäck)
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Snorkelutrustning (det finns utrustning på båten men du kan naturligtvis ta med din egen)
 • Bekväma skor att vandra i, t.ex. gymnastikskor eller vandringsskor
 • Sandaler/praktiska skor (exempelvis sportsandaler) som tål att bli våta vid landstigning i vattnet
 • Vindjacka eller tröja eftersom det kan bli svalt på kvällarna när vi ger oss uppåt bergen
 • Regnjacka och insektsmedel för uppehåll i regnskogen
 • Solcreme, solhatt och/eller solglasögon
 • Sommarkläder (bomull) för dagarna på kryssningsfartyget
 • Kikare
 • Ficklampa

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Kryssningens färdrutt

Kryssningsfartygets färdrutt kan ändras på grund av vind- och väderförhållanden och därför kan vi behöva ändra nämnda färdrutt. Resan kommer att innehålla samma höjdpunkter men ordningen kan variera.

Fysisk form och höjdsjuka

För att kunna delta på den här rundresan ska du kunna gå på egen hand och vara i genomsnittlig fysisk form. Om du har problem med hjärta och lungor bör du inte delta. Vid vistelse på över 2 500 meters finns det risk för att få höjdsjuka.

Symptomen på höjdsjuka är huvudvärk, yrsel och andnöd. Om du har ihållande eller tilltagande symtom bör du omgående se till att komma ner på lägre höjd. Det är viktigt att dricka 3 - 5 liter vatten om dagen när man befinner sig på hög höjd.

På rundresan besöker vi följande platser som ligger på över 2 500 meters höjd:
Quito: 2 800 meter
Otavalo: 2 600 meter
Papallacta: 3 300 meter

Mer om Ecuador och Galápagos

Här kan du ta reda på mer om Ecuador:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/ecuador

Om du vill veta mer om klimat och väder, tidsskillnader, dricks och om du behöver visum eller vaccination kan du läsa mer här.
Läs också vår researtikel om Ecuador och Galápagos – där Anderna möter Amazonas

Handen på hjärtat

Information

Som alltid, när det gäller resor där natur och vilda djur ingår som höjdpunkt, påpekar vi att det aldrig finns någon garanti för att se alla djurarter som nämns i programmet. Men på Galapagos är chansen mycket god.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Forlængelser

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris Från 31 998:–
Tre nätters förlängning på femstjärnigt hotell på Galápagos

Du kan förlänga din resa med ytterligare tre nätter på Galápagos-öarna där ett spännande och omfattande program tar dig med till platser du aldrig har sett förut.


Dag 11 (sista dagen på rundresan) Galápagos. Santa Cruz – Kaffe, sockerrör och stränderna Playa Brava och Playa Mansa

Det är dags att ta farväl av den övriga gruppen och ge sig ut på äventyr i sällskap av kunniga lokalinvånare. Som nästa punkt på programmet står ett besök på en lokal kaffeplantage och en sockerrörsfarm som ligger 300 meter över havet. Här ligger genomsnittstemperaturen på 22 grader tack vare havsströmmarna som rör sig utanför öarna. Det gör klimatet perfekt för odling av de speciella kaffebönorna. Du lär dig mer om att odla, skörda och förarbeta kaffebönorna under en tur runt plantagen. Besöket avslutas med en god lunch.

Efter det går färden till staden Puerto Ayora och ett besök i Tortugaviken, en strand med vit sand och turkosblått vatten. Sedan ger du dig ut på en 45 minuters vandring längs en stig som slingrar sig fram genom en kaktusskog. I viken finns två stränder – Playa Brava som är känd för att vara ett paradis för surfare och Playa Mansa som med sin vita sand liknar en pool. Här bjuds det på fantastiska snorklingsmöjligheter. I mangroveträsket kan du observera ett antal djurarter så som flerfärgade krabbor, pelikaner, revhajar och de karakteristiska havsleguanerna och ovanliga sköldpaddorna som lever på Galápagos.

Lunch ingår.

Dag 12 och 13 Galápagos. Santa Cruz – Obefolkade Seymour och South Plaza och möjlighet att snorkla med sjölejon

De närmaste två dagarna ska ni göra två olika utflykter (ordningsföljd enligt lokala förhållanden) till obebodda Seyumour samt South Plaza.

Seymour är en liten obebodd holme som för många säkert känns som själva definitionen av Galápagos. Den är ett äkta naturparadis fyllt av fantastiska ynglingskolonier för havsfåglar. Här har du en unik möjlighet att komma nära öns berömda djur, nämligen de blåfotade sulorna och svävande fregattfåglar, sjölejon och de inte helt vanliga landleguanerna.

Sedan är det dags att utforska en av de mest populära snorklingsplatserna, nämligen Mosquera Islet som ligger mittemellan Seymour- och North-kanalen. Här kommer det att finnas möjlighet att bada tillsammans med de legendariska sjölejonen som har ögruppens största koloni just på den här stranden.

Som en förlängning till en av de två utflykterna kan du närvara vid en matlagningsvisning på restaurant Bahia Mar. Kocken tillagar en läcker traditionell fiskceviche medan du lutar dig tillbaka och tittar på – och sedan får du avnjuta den goda maten innan du återvänder till hotellet.

Den andra utflykten går till obeboda South Plaza som är ett av de besök på Galápagosöarna du inte gärna missar. Trots sin ringa storlek bjuder ön på en helt annan stämning än någon av de andra öarna. Samtidigt är den arketypisk för Galápagos med sitt stora bestånd av sjölejon (det näststörsta i ögruppen) och sina havsfåglar som svävar över de pampiga klipporna. Det mest slående är förmodligen likheten med Jurassic Park för här kryllar det av både havs- och landleguaner och det gäller att du ser dig för så att du inte snubblar över en medan du beundrar ett av de exotiska, vackra och enorma fikonkaktusträden.

2 x frukost, 2 x lunch och 1 x middag.

Dag 14 Charles Darwin forskningsstation och hemresa

På förmiddagen besöker ni Charles Darwin forskningsstation som från början grundades för forskning och underhåll av Galápagos som är en stor nationalpark i världsklass. Forskningen har sin utgångspunkt i evolutionsläran, men man lägger också mycket fokus på att bevara naturen i dess ursprungliga och unika form trots skadedjur, turism och slitage från de fast bosatta. Idag är många av lokalinvånarna engagerade i och direkt beroende av Galápagosöarnas bevarande och skydd. Forskningsstationen består av en forskningsavdelning, ett bibliotek och ett museum som även bedriver ett rehabiliteringsprojekt för sköldpaddor. Under vårt besök har vi inte tillgång till forskningsanläggningarna men besöker museet som ger en bra överblick över Galápagos-sköldpaddorna.
Efter det körs du till flygplatsen på San Cristobal och flyger sedan tillbaka till fastlandet. Du landar i staden Guayaquil som är Equadors största stad med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av erövraren Francisco de Orellana år 1538 och har fått sitt namn efter sin belägenhet vid Guayasfloden, inte så långt från där floden mynnar ut i Stilla havet. Om tiden tillåter gör du en kort stadsrundtur och tittar närmare på den historiska stadsdelen Las Peñas som vittnar om stadens rikedom under kolonialtiden. Du reser hem från Guayaquils flygplats.
Frukost.

Dag 15 Ankomst till Stockholm.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Finch Bay 5*

 • 27 rum                              
 • Restaurant
 • Bar                                                                    
 • Swimmingpool
 • Wi-Fi (gratis)
 • Fitness och spa


Elegant expeditionshotell beläget på ön Santa Cruz södra kust. Hotellet ligger precis vid stranden och har swimmingpool, bar, restaurant, fitnesscenter och spa (mot betalning). Gratis Wi-Fi överallt på hotellet.

Rymliga rum med dubbelsäng eller två enkelsängar. Samtliga rum har terrass, luftkonditionering, deponeringsbox, hårtork och gratis Wi-Fi. 

Du kan läsa mer om hotellet här:
https://www.finchbayhotel.com/ 

Priset inkluderar

Ingår i priset:

 • Lokalguide vid beskrivna utflykter (engelskspråkig)
 • Flyg Galápagosöarna – Guayaquil
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på expeditionshotellet Finch Bay
 • 3 x frukost, 3 x lunch, 1 x middag
 • Flygplatsskatter och -avgifter
Priset inkluderar inte

Ingår inte i priset:

 • Drycker
 • Dricks (räkna med 120 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Prise tinkluderar”
Rated 5 out of 5 by from Drömresan som uppfyllde mina förväntningar med råge. Drömresan som uppfyllde mina förväntningar med råge. Högt tempo med innehållsrika dagar. Fler möjligheter till snorkling än annonserat, enbart positivt. Förlängde resan med ytterligare 5 dagar på Galapagos. Detta gav en komplett upplevelse, då upplevelserna på öarna är så varierande.Alla boenden var av mycket god standard, maten superb. Fantastiskt kunniga reseledare både svensk och internationella. Boendet och maten på fartyget Gran Natalia var över förväntan, och personalens service och omtanke något utöver det vanliga. Drömmen om Ecuador och Galapagos, var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Sammanfattning, vill man uppleva hela Galapagos, boka förlängningsresan!
Date published: 2019-03-21
Rated 4 out of 5 by from En interessant resa med Galapagos som den absoluta höjdpunkten. Vi var totalt 14 på resan inklusive vår reseledare. Alla var i tidig pensionsålder och supertrevliga.Första veckan blev en natur- och kulturupplevelse utöver det vanliga. En höjdskillnad under resan på över 3000 m passerar inte obemärkt. Hotell vid floden Napo och besök hos indianer var mycket givande. Inte varje dag som man äter grillade o levande larver med tilltugg av regnskogens läckerheter. Galapagos med excellent boende på båt med lika många i besättningen som gäster njutande i lyxhytter. God mat och mycket bra omhändertagande på båten. Naturupplevelsen på Galapagos saknar all jämförelse.
Date published: 2017-03-08
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa. Fylld av oförglömliga upplevelser. Att uppleva Amazonas regnskog på dagen och natten och att se flockar med papegojor samlas tidigt på morgonen för att äta mineralrik lera är minnen från Amazonas som alltid kommer att finnas kvar. Galapagos är en mycket speciell plats. Att få uppleva det på en perfekt båt med en underbar besättning och mycket bra mat, samt att bli guidad av en mycket kompitent guide gjorde Glapagos till ett oförglömligt minne. Till och med vädrets guda var med oss på resan.
Date published: 2017-02-21
Rated 5 out of 5 by from Ja, det var en drömresa! När jag skulle resa till en destination som Galapagos ville jag göra det med en resebyrå som jag hade förtroende för, och Albatros infriade verkligen förväntningarna. Kunnig och trevlig guide, bra boende med kryssningsfartyget som absolut höjdpunkt och djungel-lodgen på en mycket god andraplats, och ett omväxlande program med en känsla av respekt för naturen och kulturen vi upplevde. Jag valde att stanna kvar en vecka på egen hand när jag åkt så långt, och jag var väldigt nöjd med den kombinationen.
Date published: 2017-03-02
Rated 3 out of 5 by from Resa med antiklimax Resan var fantastisk ända fram till sista kvällen. När vi sitter och äter vår avskedsmiddag så får vi plötsligt veta att vi inte skulle få titta på jättesköldpaddorna på Santa Cruz. Vi skulle åka direkt till flygplatsen. Jag kan lova att stämningen på en begravning skulle ha varit muntrare än den som infann sig efter detta besked. Resan kostar en hel del och detta besök räknas som en av höjdpunkterna och bilden på en jättesköldpadda finns ju på framsidan av reseprogrammet. Jag känner mig både besviken och grundlurad!!
Date published: 2017-11-15
Rated 5 out of 5 by from En mångfacetterad resa på jordens mitt. Resan till Ecuador innehöll flera intressanta delar som besök i de magiska Anderna vidare till det våtvarma Amazonas och som kronan på verket en spännande kryssning till några av de många öarna i Galapagos. Vi vill särskilt framhålla den utmärkta reseledaren C. Han berättade med stor entusiasm och energi från sin stora kunskapsbank om Latinamerika. Han hade ett mycket trevligt bemötande och såg alla i gruppen. Han var också ständigt delaktig i alla aktiviteter och kunde besvara alla frågor och undringar som uppkom under resan. Den lokala guiden var också en utmärkt representant.
Date published: 2019-02-22
Rated 5 out of 5 by from Intressant resa till Ecuador o Galapagos Intressant resa med bra program. Som alltid ett nöje att resa med Jimmy som reseledare.
Date published: 2019-04-25
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa En helt fantastisk resa med många härliga minnen från olika platser. En helt fantastisk guide är Jimmy Wallenholt som lotsat oss runt under hela resan och tagit hand om oss absolut bästa sätt. Även de lokala guiderna utmärkta.
Date published: 2019-04-15
 • y_2021, m_10, d_17, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_55
 • loc_sv_SE, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

22ECRTR04CSE0503