Drömmen om Ecuador och Galápagos

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

I Darwins fotspår på de unika Galápagosöarna, med ekolodge i Amazonas regnskog och kulturhistoria i Quito och Otavalo.

Maks. 15 deltagare

Resan börjar på Ecuadors fastland i huvudstaden Quito, där vi strosar i den UNESCO-skyddade gamla stan. I Amazonas regnskog övernattar vi i en eco-lodge, som blir utgångspunkten för promenader i regnskogen och besök i en indiansk by.

I Otavalo besöker vi lokala samhällen där urbefolkningens ättlingar är specialiserade på jordbruk och hantverk och är utmärkta på att spela panflöjtmusik, som är typisk för Anderna.

Vi utforskar det unika Galápagos med ett litet bekvämt kryssningsfartyg och får se Galápagos från vattensidan och landsidan när vi åker på expeditionsresor och närstuderar djurlivet på utvalda öar på vårt härliga expeditionsfartyg. Ta med Albatros till Stillahavets kronjuvel.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar , Albatros aktiv

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Quito. Vidare till Otavalo
Dag 2 Otavalo. Lokala indiansamhällen och kratersjö
Dag 3 Otavalo – Amazonas. Indianmarknad och vidare till Amazonas
Dag 4 Amazonas. Vandring i regnskogen och besök i indianby
Dag 5 Amazonas – Papallacta i Anderna. Kolibrier i regnskogen och termiska bad
Dag 6 Papallacta – Quito. Stadsvandring i Quito och Guayasamín-museet
Dag 7 Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. Inlogering på skeppet och jättesköldpaddor på Santa Cruz
Dag 8 Galápagos. North Seymour och Mosquera - blåfotade sulor och sjölejon
Dag 9 Galapagos. Darwin Bay och Prince Philip’s Steps på Genovesa. Rödfotade sulor och sjölejon
Dag 10 Galapagos. Leguaner, Galapagos-öarna och sjölejon på South Plaza och Santa Fe
Dag 11 Galapagos. Stenen Kicker Rock och korallsandstranden Witch Hill. Flyg till Guayaquil. Stadsrundtur och hemresa
Dag 12 Hemkomst

M/Y Solaris

M/Y Solaris är ett nytt och modernt fartyg (byggt 2019) med gott om plats till de 16 passagerare det finns plats till ombord. Det är 11 hytter som ligger antingen på huvuddäck eller på övre däck och alla har fönster. Det finns trevliga gemensamma ytor både ute och inne, där man kan koppla av och njuta av omgivningarna. Det finns en restaurang ombord med en bra och ett litet lounge-område. Dessutom finns här ett soldäck med solstolar.   

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
69 998:–
Stockholm
68 998:–
Stockholm
68 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Quito. Vidare till Otavalo

Vi sätter oss på planet och påbörjar vår resa mot Quito, Ecuadors huvudstad. Efter ankomst kör vi norrut mot Otavalo där vi ska övernatta. Otavalo ligger i höglandet i Anderna och här bor primärt indianer, ättlingar till Ecuadors ursprungsbefolkning. På vägen stannar vi vid Quitsato-monumentet, ett solur som ligger på ekvatorn. I Ecuador har ekvatorlinjen en speciell betydelse – både eftersom landet är uppkallat efter den, och eftersom den går igenom Cayambe-vulkanen, den högsta och enda snöbeklädda punkten på ekvatorn. På väg till Otavalo passerar vi nära Cayame-vulkanen.

Dag 2
Otavalo. Lokala indiansamhällen och kratersjö
Cotacachi-Cayapas Nationalpark

Idag ska vi besöka några av de lokala samhällena i området. Indianerna har specialiserat sig på lantbruk och flera olika former av hantverk, bland annat vävning. Varje liten ort har sitt speciella mönster invävt i dräkterna och många bär speciella huvudbonader. Vi besöker en musikerfamilj som visar oss hur de tillverkar och stämmer panflöjter och vi får en förevisning av olika instrument från Anderna.

Efter det besöker vi Cotacachi-Cayapas nationalpark där den vackra, smaragdgröna vulkankratersjön Cuicocha ligger. Vi går runt på kratern och andra platser med en fantastisk utsikt över sjön och de omkringliggande bergen. Vi stannar till i orten Cotacachi som är vida berömd för sin produktion av lädervaror. Sedan beger vi oss till vårt hotell.

Övernattning i Otavalo.

Dag 3
Otavalo – Amazonas. Indianmarknad och vidare till Amazonas
Vi sejler med kano til vores økolodge

Vi styr kosan mot Amazonas som ligger i östra delen av Ecuador och rymmer hälften av landets däggdjur. Det här är den mest tillgängliga delen av regnskogen med över 500 fågelarter, fjärilar och apor. På eftermiddagen kommer vi fram till Tena där vi ska hoppa i kanoter som tar oss de sista 20 minuternas resväg till vår ekolodge.

Före middagen ger vi oss ut på en kvällsvandring i den täta regnskogen. Med ficklampor och gummistövlar beger vi oss in i regnskogen inte långt ifrån lodgen. Alla sinnen skärps när det är mörkt och vi upptäcker snabbt hur mycket liv det är under den här tiden av dygnet. Särskilt spindlar, grodor, vandrande pinnar och andra mindre arter är lätta att fånga med ficklampans sken. Efter vandringen äter vi en gemensam middag.

Dag 4
Amazonas. Vandring i regnskogen och besök i indianby
Måske ser vi dødningehovedaber

Om vädret tillåter ger vi oss tidigt på morgonen ut på en kanotfärd till en väldigt speciell plats där papegojor och parakiter samlas för att äta mineralhaltig lera. Leran hjälper dem att smälta alla frukter och frön som de äter, och i trädtopparna väntar hundratals fåglar på sin tur. Efter vår kanotfärd äter vi en stadig frukost för att förbereda oss för dagens övriga upplevelser.

Vi ger oss ut på en 2-3 timmars djungelvandring i regnskogen där vår naturguide berättar om vad de lokala växterna kan användas till. Vi tittar på många olika insekter, olika fågelarter och, om vi har tur, både kräldjur och apor.

Vi hinner koppla av och äta lunch på lodgen innan vi besöker Kichwa-folket som visar oss hur de lever i harmoni med regnskogen. Vi får även tillfälle att prova deras dryck som är gjord av fermenterad Yucca.

Övernattning i Amazonas.

Dag 5
Amazonas – Papallacta i Anderna. Kolibrier i regnskogen och termiska bad
Kom tæt på de små kolibrier

Vi färdas i kanot till Arajunabron där vi fortsätter i buss mot Papallacta i Anderna. Längs vägen stannar vi vid Guango Lodge som ligger i ett regnskogsområde, och här kommer vi bland annat nära kolibrifåglar, ibland upp till 14 olika arter. I Papallacta ligger det speciella och väldigt vackra ”Paramó”-landskapet på 3 300 meters höjd. Här är vegetationen sparsam och utsikten helt enastående. Vi inkvarteras på Hotel Termas Papallacta som har egna termiska bad och ett stort område med anlagda naturstigar där du kan ge dig ut på en liten vandring. Vi njuter av eftermiddagen på hotellet där du fritt kan välja om du vill koppla av eller titta närmare på området.

Dag 6
Papallacta – Quito. Stadsvandring i Quito och Guayasamín-museet
Basílica-kirken i Quito

Idag utforskar vi Ecuadors huvudstad, Quito, som är uppdelad i två delar, en modern och en historisk. Vi fokuserar på den historiska delen som utsetts till en del av världens kulturarv av UNESCO och där de spanska kolonialpalatsen, byggnaderna och imponerande kyrkor imponerar. Vi inleder vår stadsvandring på det centrala torget Plaza de la Independencia där stadens katedral och dess vita klocktorn tronar. En av höjdpunkterna är Jesuitkyrkan La Campana som är smyckad med flera ton bladguld. Vi besöker också ”El Panecillo” som är en stor kulle mitt i staden. Härifrån har vi en makalös utsikt både över den gamla stadsdelen och över den nästan 5 000 meter höga vulkanen Pichincha.

Vi avslutar dagen på Quitos vackraste museum, som är upprättat i den berömda målaren Oswaldo Guayasamíns hus. Här finns den mest kompletta samlingen av hans verk, samt en utställning av indiansk konst av mycket bra kvalitet.

Övernattning i Quito.

Dag 7
Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. Inlogering på skeppet och jättesköldpaddor på Santa Cruz
Fascinerande jättesköldpaddor på Galápagos

Den här morgonen stiger vi upp tidigt för att flyga cirka fyra timmar till Galápagos. Vi landar på ön Baltra vid den större ön Santa Cruz och åker sedan med buss till hamnen där en zodiacbåt (gummibåt) tar oss ut till kryssningsfartyget M/Y Solaris Vi gör det bekvämt för oss på fartyget och avnjuter en lunch.

Den perfekta inledningen på besöket i Galápagos får vi här på ön Santa Cruz, där de fascinerande jättesköldpaddorna håller hus. Utrustade med gummistövlar (som delas ut på plats) kan vi röra oss i de leriga områdena där sköldpaddorna lever och vi har goda möjligheter att komma nära inpå.

Frukost, middag och övernattning på fartyget.

Dag 8
Galápagos. North Seymour och Mosquera - blåfotade sulor och sjölejon
Blåfodede suler

North Seymour är en relativt platt ö och en perfekt häckningsplats för flera av Galápagos vackra fåglar. Här vistas många fregattfåglar och vi kan se de magnifika hannarna, som putsar sin fjäderdräkt för att locka till sig honorna. Det finns också goda chanser att få syn på de berömda blåfotade sulorna, vars hannar har ett särskilt sätt att imponera på honorna när de visar upp sina fina fötter i en lite klumpig dans. Det är underbart att se naturens skådespel på nära håll. På öns stränder ser vi ofta sjölejon som glatt surfar i de kraftiga vågorna längs med kusten.

Vi njuter av lunchen ombord och går därefter i land på Mosquera, som ligger mellan Baltra och North Seymour. Det är en liten ö med klippor, rev, koraller och en vacker sandstrand, som har ockuperats av en stor flock sjölejon. För oss är stranden den perfekta utgångspunkten för att ta en simtur eller snorkla. Ön rymmer också flera arter kustfåglar, och på klipporna kan vi se de röda lavakrabborna och “Sally Light foot”-krabborna.

Frukost, lunch och middag och övernatting ombord på fartyget.

Dag 9
Galapagos. Darwin Bay och Prince Philip’s Steps på Genovesa. Rödfotade sulor och sjölejon
Søløver på Galápagos

Inne i Genovesas nedsänkta kaldera ligger Darwin Bay, över 1,5 km i diameter, och nästan 200 m djup. Det lilla området är fullt av överraskningar när vi går längs korallsandstranden, korsar karga lavaformationer och bäckar, går förbi tidvattenbassänger och når toppen av klipporna. I dessa fridsamma omgivningar har varje art sin nisch i ekosystemetet utan att påverka eller störa andra. Småspoven och doppingen söker aktivt föda vid kanten av vågorna bredvid slumrande Galápagos-sjölejon. Imponerande fregattfåglar och rödfotade sulor bygger bon i mangroveträden, där du också kan få syn på fåglar som gulsångare, darwinfinkar och fläcktrastar.

På eftermiddagen går turen till Prince Phillip’s Steps. Vi tar en tur i en zodiac (gummibåt) längs kalderans östra sida där vi kommer tätt inpå de 25 m höga klippväggarna, som kan vara helt överväldigande. Ibland har en Galápagospälssäl eller en havsfågel lagt sig att vila på en av klippavsatserna. Vi klättrar uppför branten via trappor när vi stiger i land, upp till buskagen av palo santo-buskar på toppen. De rödfotade sulorna använder helst dessa små häckningsplatser så de inte behöver bygga bon direkt på marken. När du kommer fram till klippkanten, öppnar sig buskaget och du kan  njuta av panoramautsikten, havsbrisen och de otaliga havsfåglarnas flyguppvisningar. Därefter passerar vi förbi nazca-sulorna och når till sist fram till stormsvalornas stora häckningsplatser. Om du har riktigt skarpa ögon får du kanske syn på den välkamouflerade kortörade ugglan på jakt efter föda!

Frukost, lunch och middag samt övernattning ombord.

Dag 10
Galapagos. Leguaner, Galapagos-öarna och sjölejon på South Plaza och Santa Fe
Havleguan

Idag ska vi uppleva en oförglömlig guidad vandring på South Plaza, det bästa stället att möta de endemiska Galápagos-landleguanerna, som är både tålmodiga och fotogeniska modeller. Du ska också hålla utkik efter de unika hybriderna mellan hanhavsleguaner och honlandleguaner.

Från toppen av den 20 m höga klippkanten kan man se hur vågorna slår in mot foten av klipporna. Härifrån gör stormsvalor och bruna noddy-tärnor spektakulära flygningar och ibland ser det ut som om de går på vågorna. Ta din kikare så att du inte missar den rödnäbbade tropikfågeln med sin graciösa långa stjärt och spektakulära parningslekar. Dessa klippor är också häckningsplats för den endemiska svalstjärtade måsen.

Eftermiddagen tillbringar vi på Santa Fe, som anses vara den äldsta av Galápagosöarna. Här bor en del sjölejon och de är inte rädda för människor – tvärtemot. Det bör vara goda chanser för en snorkeltur med lekfulla sjölejon och färgglada tropiska fiskar. På ön bor också några av Galápagos endemiska fåglar Galápagos-höken och Galápagos-fläcktrasten.

Frukost, lunch och middag samt övernattning ombord på fartyget.

Dag 11
Galapagos. Stenen Kicker Rock och korallsandstranden Witch Hill. Flyg till Guayaquil. Stadsrundtur och hemresa
Den rødfodede sule

Kicker Rock är en enorm klippa ute vid kusten med ett vasst klipptorn intill. Den reser sig ca. 150 m över havsytan och sedd från sidan är den formad som en sko (därav namnet Kicker Rock) medan den från andra sidan är mer lik ett lejon (därav det spanska namnet Leon Dormido). Vi njuter av sevärdheterna medan vi navigerar oss fram till ön San Cristobal. Om vi har tur och håller ögonen öppna kan vi kanske få syn på bläckfiskar, olika hajarter och gröna stillahavssköldpaddor nere i havet.

Vi lägger till vid piren på San Cristobal och börjar vår utflykt till Witch Hill. Den största attraktionen här är korallsandstranden, som är ett utmärkt plats för att simma och snorkla. Witch Hill är resterna av en så kallad vulkanisk ”tuffkon” och var en av de första platserna som Charles Darwin besökte. Det är ett imponerande landskap och det går ofta att se både kust- och flyttfåglar, t.ex. pelikaner, blåfotade sulor och svalstjärtade måsar samt sjölegon och havsleguaner. Periodvis är lagunen helt uttorkad och det kan finnas saltavlagringar på botten. Befolkningen i Puerto Baquerizo Moreno brukar använda lagunen som saltgruva. Och så har det blivit dags att säga farväl till Galápagos! Vi beger oss mot flygplatsen och flyger tillbaka till fastlandet. Här landar vi i staden Guayaquil som är Ecuadors största stad med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av erövraren Francisco de Orellana år 1538 och har fått sitt namn efter dess placering vid Gayas-floden, inte långt från där den mynnar ut i Stilla havet. Vi gör en kort stadsrundtur och tittar närmare på den historiska stadsdelen Las Penas som vittnar om stadens rikedom på kolonialtiden. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för att resa hem.

Frukost ombord.

Dag 12
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 68 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
24 998:–
Priset inkluderar
 • Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Quito – Guayaqil - Stockholm med mellanlandning
 • Flyg Quito – Galápagosöarna – Guayaquil
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på fastlandet
 • Boende i delad dubbelhytt på ”M/Y Solaris” på Galápagos
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 4 samt dag 7-10
 • Middag dag 3-4 samt dag 7-10
 • Transitkortskatt på Galápagos (värde 20 USD)
 • Inträde till Galápagos nationalpark (värde 100 USD)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extrautflykter
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider
 • Vid flygning via USA krävs ESTA (USD 21,- per person)
 • Dricks (räkna med cirka 60 USD på fastlandet och 35 USD per person och dag på fartyget)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om Galápagos

Öarna ligger cirka 1 000 kilometer väster om Sydamerikas kust i den kalla Humboldtströmmen, som med jämna mellanrum värms upp och förvandlas till naturfenomenet El Nino med obehagliga följder för klimatet på många platser på jorden. Det näringsrika vattnet kommer hela vägen från Antarktis och är väldigt kallt, vilket innebär att det innehåller mycket syre. Den höga syrenivån och näringen är själva basen för öarnas enastående växt- och djurliv.

År 1853 anlände Charles Darwin till Galápagos med fartyget Beagle på sin långa odyssé som naturforskare. Här hittade han alla forskares paradis: en riktig orgie av förunderliga naturfenomen med jättekrabbor, rovfåglar, sjölejon, jättesköldpaddor och havsleguaner som alla kunde studeras på mindre än en meters avstånd. Varje art varierade i utseende och beteende från a till ö trots att de högst sannolikt härstammade från en och samma art. Darwin tillbringade många år med att fundera på sina iakttagelser och inte minst konsekvenserna av dem innan han gav ut sitt stora verk: ”Om arternas uppkomst”.

Under den här kryssningen kommer vi så nära fantastiska havsfåglar, sjölejon, pelikaner, havsleguaner och sköldpaddor som Darwin gjorde. Vistelsen på den fascinerande ögruppen är troligtvis den största naturupplevelsen på den sydamerikanska kontinenten för den som uppskattar unik naturhistoria.

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska för utflykter (när vi går i land på Galápagosöarna kan det hända att vi måste vada med vatten upp till knäna. Därför kan det vara bra att ta med en vattentät ryggsäck)
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Snorkelutrustning (det finns utrustning på båten men du kan naturligtvis ta med din egen)
 • Bekväma skor att vandra i, t.ex. gymnastikskor eller vandringsskor
 • Sandaler/praktiska skor (exempelvis sportsandaler) som tål att bli våta vid landstigning i vattnet
 • Vindjacka eller tröja eftersom det kan bli svalt på kvällarna när vi ger oss uppåt bergen
 • Regnjacka och insektsmedel för uppehåll i regnskogen
 • Solcreme, solhatt och/eller solglasögon
 • Sommarkläder (bomull) för dagarna på kryssningsfartyget
 • Kikare
 • Ficklampa

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Kryssningens färdrutt

Kryssningsfartygets färdrutt kan ändras på grund av vind- och väderförhållanden och därför kan vi behöva ändra nämnda färdrutt. Resan kommer att innehålla samma höjdpunkter men ordningen kan variera.

Fysisk form och höjdsjuka

För att kunna delta på den här rundresan ska du kunna gå på egen hand och vara i genomsnittlig fysisk form. Om du har problem med hjärta och lungor bör du inte delta. Vid vistelse på över 2 500 meters finns det risk för att få höjdsjuka.

Symptomen på höjdsjuka är huvudvärk, yrsel och andnöd. Om du har ihållande eller tilltagande symtom bör du omgående se till att komma ner på lägre höjd. Det är viktigt att dricka 3 - 5 liter vatten om dagen när man befinner sig på hög höjd.

På rundresan besöker vi följande platser som ligger på över 2 500 meters höjd:
Quito: 2 800 meter
Otavalo: 2 600 meter
Papallacta: 3 300 meter

Mer om Ecuador och Galápagos

Här kan du ta reda på mer om Ecuador:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/ecuador

Om du vill veta mer om klimat och väder, tidsskillnader, dricks och om du behöver visum eller vaccination kan du läsa mer här.
Läs också vår researtikel om Ecuador och Galápagos – där Anderna möter Amazonas

Handen på hjärtat

Information

Som alltid, när det gäller resor där natur och vilda djur ingår som höjdpunkt, påpekar vi att det aldrig finns någon garanti för att se alla djurarter som nämns i programmet. Men på Galapagos är chansen mycket god.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förlängning

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris Från -
3 nätters förlängning på hotell på Galápagos

Du kan förlänga din resa med ytterligare 3 nätter på Galápagos-öarna, med ett spännande och omfattande program som tar dig till platser du inte har besökt tidigare.


Dag 11 (sista dagen på rundresan) Galápagos. Puerto Baquerizo Moreno och inkvartering på hotell i San Cristóbal

Efter en morgon tillsammans med den övriga gruppen är det dags att säga farväl och fortsätta äventyret på egen hand – i trygga händer. Det är nämligen en lokal engelsktalande guide som väntar på dig i hamnen i Puerto Baquerizo Moreno, och Galápagos-äventyret fortsätter.

Upplevelserna börjar redan i besökcentret, där du får en glimt av allvaret och komplexiteten i att bevara Galápagos ömtåliga ekosystem. Här finns foton, historiska dokument och modeller, som gör utställningen lättillgänglig. Därefter är det tid för lunch på egen hand.

Efter lunch har det blivit dags för lite motion och tillsammans med lokalguiden bestiger du kullen alldeles bakom stadens centrum. Från toppen är det en fantastisk panoramautsikt över den oländiga kusten. Klara dagar kan man till och med se den avlägsna klippskulpturen Kicker Rock! Förhoppningsvis får vi också syn på ett par magnifika fregattfåglar.

På vägen ner kommer vi förbi en staty av Charles Darwin, vilken är en påminnelse om att den brittiske vetenskapsmannen ankrade här 1835 tillsammans med sin vetenskapliga expedition. Härifrån går en stig ner till Carola Point, som är en avskild och populär strand. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i Galápagos vatten – kanske med små sjölejon som sällskap.

Innan det är dags att checka in på hotellet passerar vi svarta stenblock på stigen där havsleguanerna ligger och latar sig och samlar värme.

Därefter är det dags att checka in på hotellet i San Cristóbal.

(Frukost ingår)


Dag 12 Galapagos. San Cristóbal – El Junco-lagunen, sköldpaddsavel och stranden Puerto Chino

Idag är det dags att utforska höglandet på San Cristóbal. Där ligger El Junco, den största färskvattenlagunen på Galápagos. Lagunen är en magnet för vatten- och havsfågel, eftersom det är extremt ont om färskvatten i området.

Därefter är det dags att besöka ett center för avel och skydd av Galápagos jätteskoldpaddor. Här kan du se de majestätiska djuren och höra om deras evolutionshistoria. Personalen på centret samlar in sköldpaddsägg i naturen, föder upp sköldpaddorna, får dem att föröka sig och sätter till sist ut dem i deras naturliga miljö. Om det inte var för detta arbete, skulle förmodligen fler sköldpaddsarter vara utrotade, eftersom den mänskliga närvaron på Galápagos har haft katastrofala konsekvenser för sköldpaddorna.

Till sist tar vi oss ned från höglandet till Puerto Chino, som är en av de vackraste vita sandstränderna på ön. Det är djupsvart lavasten fläckvis täckt med lysande röda krabbor och imponerande delar av ett valskelett. Ett par nyfikna blåfotade sulor kommer kanske nära tillsammans med ett par sjölejon. Du kan välja om du vill ta ett dopp eller snorkla innan turen går tillbaka till hotellet.

(Frukost och lunch (lunchpaket) ingår)


Dag 13 Galápagos. San Cristóbal – djupvattensnorkling vid Kicker Rock och stranden Manglecito

Denna morgon kommer du helt nära Kicker Rock, som du kan njuta på avstånd på kryssningens sista dag. Förutom den nästan skulpturala formen och dess proportioner, inser du varför klippformationen betraktas som en av de bästa platserna att utforska havet på hela Galápagos.

Det unika med Kicker Rock är att man titta ner i ett maritimt paradis, dit bland annat fyra hajarter (inlusive hammarhaj), rockor, gröna stillahavssköldpaddor och bläckfiskar kommer för att söka föda.

När vi är färdiga med att snorkla vid Kicker Rock måste du besöka stranden Manglecito Beach. Det går en stig från den vita korallsanden till ett rikt mangroveområde – därav namnet. Området rymmer en lagun med en rad olika vattenfåglar samt blåfotade sulor som likt kamikazepiloter dyker ner i vattnet med hög hastighet på jakt efter byte. Du kan snorkla vid sidan av reven i havet, som är hemort för både exotiska fiskar och sjölejonungar.

(Frukost och lunch (lunchpaket) ingår)

Dag 14 San Cristóbal – hemresa

Det har nu blivit dags att lämna Galápagos och du transporteras till flygplatsen på San Cristóbal och flyger tillbaka till fastlandet. Här landar du i staden Guayaquil, som är Ecuadors största stad med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av conquistadoren Francisco de Orellana 1538 och har fått sitt namn efter läget vid Guayas-floden inte långt från dess utlopp i Stilla Havet. Om tiden tillåter, tar vi en kort stadsrundtur och ser närmare på den historiska stadsdelen Las Peñas, som vittnar om stadens rikedom under kolonialtiden. Det blir hemresa från Guayaquils flygplats.
Frukost.

Dag 15 Ankomst til Stockholm

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Hotell
Hotellet ligger i Puerto Baquerizo Moreno bara ca. 100 m från stranden Playa de Oro. Hotellet har utomhus swimmingpool, en fantastisk havsutsikt och gratis wi-fi i de gemensamma utrymmena.

Det finns individuell luftkonditionering och säkerhetsbox på alla rum. Det serveras frukost varje dag.

Stadens natursköna strandpromenad med buiker ligger precis bredvid hotellet.

Rum
Rymliga rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har luftkonditionering, säkerhetsbox, hårtork och gratis wi-fi

Du kan läsa mer om hotellet här: https://www.opuntiahotels.com/casa-opuntia/

 • Swimmingpool
 • Wi-fi (gratis) i gemensamma utrymmen
Priset inkluderar

Priset inkluderar:

 • Lokalguide på de beskrivna utflykterna (engelsktalande)
 • Flyg Galápagosöarna – Guayaquil
 • Utflykter enl. program
 • Inkvartering i delat dubbelrum på hotellet Casa Opuntia
 • 3 x frukost och 2 x lunch (lunchpaket)
 • Flygplatsskatter och -avgifter
Priset inkluderar inte

Ej inkluderat i priset:

 • Drycker
 • Dricks (räkna med ca. USD 120 per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar"
Rated 5 out of 5 by from Drömresan som uppfyllde mina förväntningar med råge. Drömresan som uppfyllde mina förväntningar med råge. Högt tempo med innehållsrika dagar. Fler möjligheter till snorkling än annonserat, enbart positivt. Förlängde resan med ytterligare 5 dagar på Galapagos. Detta gav en komplett upplevelse, då upplevelserna på öarna är så varierande.Alla boenden var av mycket god standard, maten superb. Fantastiskt kunniga reseledare både svensk och internationella. Boendet och maten på fartyget Gran Natalia var över förväntan, och personalens service och omtanke något utöver det vanliga. Drömmen om Ecuador och Galapagos, var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Sammanfattning, vill man uppleva hela Galapagos, boka förlängningsresan!
Date published: 2019-03-21
Rated 4 out of 5 by from En interessant resa med Galapagos som den absoluta höjdpunkten. Vi var totalt 14 på resan inklusive vår reseledare. Alla var i tidig pensionsålder och supertrevliga.Första veckan blev en natur- och kulturupplevelse utöver det vanliga. En höjdskillnad under resan på över 3000 m passerar inte obemärkt. Hotell vid floden Napo och besök hos indianer var mycket givande. Inte varje dag som man äter grillade o levande larver med tilltugg av regnskogens läckerheter. Galapagos med excellent boende på båt med lika många i besättningen som gäster njutande i lyxhytter. God mat och mycket bra omhändertagande på båten. Naturupplevelsen på Galapagos saknar all jämförelse.
Date published: 2017-03-08
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa. Fylld av oförglömliga upplevelser. Att uppleva Amazonas regnskog på dagen och natten och att se flockar med papegojor samlas tidigt på morgonen för att äta mineralrik lera är minnen från Amazonas som alltid kommer att finnas kvar. Galapagos är en mycket speciell plats. Att få uppleva det på en perfekt båt med en underbar besättning och mycket bra mat, samt att bli guidad av en mycket kompitent guide gjorde Glapagos till ett oförglömligt minne. Till och med vädrets guda var med oss på resan.
Date published: 2017-02-21
Rated 5 out of 5 by from Ja, det var en drömresa! När jag skulle resa till en destination som Galapagos ville jag göra det med en resebyrå som jag hade förtroende för, och Albatros infriade verkligen förväntningarna. Kunnig och trevlig guide, bra boende med kryssningsfartyget som absolut höjdpunkt och djungel-lodgen på en mycket god andraplats, och ett omväxlande program med en känsla av respekt för naturen och kulturen vi upplevde. Jag valde att stanna kvar en vecka på egen hand när jag åkt så långt, och jag var väldigt nöjd med den kombinationen.
Date published: 2017-03-02
Rated 3 out of 5 by from Resa med antiklimax Resan var fantastisk ända fram till sista kvällen. När vi sitter och äter vår avskedsmiddag så får vi plötsligt veta att vi inte skulle få titta på jättesköldpaddorna på Santa Cruz. Vi skulle åka direkt till flygplatsen. Jag kan lova att stämningen på en begravning skulle ha varit muntrare än den som infann sig efter detta besked. Resan kostar en hel del och detta besök räknas som en av höjdpunkterna och bilden på en jättesköldpadda finns ju på framsidan av reseprogrammet. Jag känner mig både besviken och grundlurad!!
Date published: 2017-11-15
Rated 5 out of 5 by from En mångfacetterad resa på jordens mitt. Resan till Ecuador innehöll flera intressanta delar som besök i de magiska Anderna vidare till det våtvarma Amazonas och som kronan på verket en spännande kryssning till några av de många öarna i Galapagos. Vi vill särskilt framhålla den utmärkta reseledaren C. Han berättade med stor entusiasm och energi från sin stora kunskapsbank om Latinamerika. Han hade ett mycket trevligt bemötande och såg alla i gruppen. Han var också ständigt delaktig i alla aktiviteter och kunde besvara alla frågor och undringar som uppkom under resan. Den lokala guiden var också en utmärkt representant.
Date published: 2019-02-22
Rated 5 out of 5 by from Intressant resa till Ecuador o Galapagos Intressant resa med bra program. Som alltid ett nöje att resa med Jimmy som reseledare.
Date published: 2019-04-25
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa En helt fantastisk resa med många härliga minnen från olika platser. En helt fantastisk guide är Jimmy Wallenholt som lotsat oss runt under hela resan och tagit hand om oss absolut bästa sätt. Även de lokala guiderna utmärkta.
Date published: 2019-04-15
 • y_2022, m_8, d_17, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_55
 • loc_sv_SE, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor