Drömmen om Ecuador och Galápagos

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

I Darwins fotspår på de unika Galápagosöarna, med två dagar på ekolodge i Amazonas regnskog och besök i Anderna

Max. 15 deltagare

En resa till Amazonas och Galápagos lämnar oförglömliga intryck: Den frodiga regnskogens alla ljud som vaggar dig i sömn om kvällen och Galápagos ursprungliga djurliv som inte finns någon annanstans på planeten.

Upplev Amazonas färgrika fåglar när vi färdas med kanot genom regnskogen, och håll utkik efter apor på vår vandring genom djungeln.

I Anderna bor vi på hotell med termiska bad, vi korsar ekvatorn och sedan utforskar vi Quitos välbevarade kolonialarkitektur. Och sist, men inte minst väntar en kryssning runt Galápagosöarna. Här kommer vi lika nära sjölejon och leguaner som självaste Darwin. Vi landstiger på de helt unika öarna, kommer nära de mäktiga jättesköldpaddorna och ser pingvinerna leka i vattnet.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Kryssningar

 • Reseledare Svenska

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanska dollars

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Quito. Vidare till Otavalo
Dag 2 Otavalo. Lokala indiansamhällen och kratersjö
Dag 3 Otavalo – Amazonas. Indianmarknad och vidare till Amazonas
Dag 4 Amazonas. Vandring i regnskogen och besök i indianby
Dag 5 Amazonas – Papallacta i Anderna. Kolibrier i regnskogen och termiska bad
Dag 6 Papallacta – Quito. Stadsvandring i Quito och Guayasamín-museet
Dag 7 Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. Santa Cruz – landleguaner
Dag 8 Galápagos. Rabida och Sombrero Chino – sjölejon och havsleguaner
Dag 9 Galápagos. Genovesa – rödfotade sulor och fregattfåglar
Dag 10 Galápagos. Bartolome och Santiago – imponerande förhistoriska landskap
Dag 11 Galápagos - Guayaquil. Santa Cruz – jättesköldpaddor. Flyg till Guayaguil. Stadsrundtur och hemresa
Dag 12 Hemkomst

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Bar
 • Wi-Fi (gratis)

Hacienda Pinsaqui är en spansk gård från 1600-talet, och det är en upplevelse i sig själv att bo här. Haciendan ligger utanför Otavalo, vid foten av Imbabura-vulkanen, och är omgiven av en vacker trädgård med hästar. Ägarna är stolta hästavlare och i deras trevliga bar går att se bilder av deras hästar och de utmärkelser som de vunnit genom åren. Frukosten äts i hotellets restaurang, och det är även möjligt att få middag av hög kvalitet här. I haciendan finns det ett flertal större rum där brasor tänds på kvällarna, vilket ger en härlig atmosfär. Wi-Fi finns i gemensamma utrymmen, men förbindelsen är inte särskilt bra.

Du kan läsa mer om hotellet här:

http://www.haciendapinsaqui.com/

 

Rum

Rymliga rum i haciendastil med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Element eller brasa så värmen kan hållas även om natten. Säkerhetsbox finns i receptionen.

Termas de Papallacta

 • Hotellet i Papallacta har egna termiska bad
 • Ecuadors vulkaner syns på horisonten under nästan hela vår resa
 • Kanske får du se Lamorna i Anderna?
 • 32 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Bar
 • 5 termiska bassänger
 • 1 polarpool
 • Gratis WiFi
 • Spa (mot betalning)

Det här trevliga hotellet ligger i Anderna omgivet av det unika Páramo-landskapet. Hotellet är känt för sina termiska bad, som är en lisa för både kropp och själ. Det finns fem termiska bad med hydromassage och en kall pool (så kallad polarpool) som fritt kan utnyttjas av hotellets gäster (spabehandlingar kostar extra). Runt hotellet löper flera naturstigar som är enkla att hitta på och ger möjlighet att utforska området ytterligare. På hotellet finns det restaurang och bar.

Du kan läsa mer på http://www.termaspapallacta.com/

Rummen
Charmiga och rymliga rum med golvvärme, telefon, säkerhetsbox, skrivbord och gratis Wi-Fi. Eget badrum med hårtork.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 rum
 • Dygnsöppen reception
 • Restaurang
 • Utomhusbar
 • Swimmingpool

Charmiga Itamandi Eco Lodge har 19 bekväma rum och ligger vid floden, omgiven av regnskog. Lodgen är byggd i harmoni med sin omgivning och bevarar den sköra naturen. Rummen förbinds med sällskapsytorna via övertäckta gångbroar. Måltiderna avnjuts i den trevliga restaurangen och rätterna tillagas alltid på färska, lokala råvaror. Lodgens bar befinner sig under bar himmel och här säljs färskpressad juice och andra kylda drycker. Baren ligger vid poolområdet där det finns solsängar.

Läs mer om lodgen här:

http://itamandi.com/

Läs mer om lodgen här:
http://itamandi.com/

Rummen
Trevliga rum med rustik inredning som smälter in i omgivningen. Utsikt mot regnskogen eller floden. Samtliga rum har eget badrum.

M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey är ett av de mest komfortabla fartygen som åker på Galápagos.

Fartyget har gott om plats för de 16 passagerare som kan vara med ombord. Det finns 8 hytter och trevliga gemensamma ytor som lockar till avkoppling och observation av omgivningarna På fartyget finns även en restaurang/bar, loungeområde och solterrass med jacuzzi.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
64 998:–
Stockholm
64 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

På några av avgångarna kommer övernattningen i Papallacta ligga före besöket i Amazonas. På dag 6 kör vi därmed från Amazonas till Quito, och det innebär att man inte hinner besöka Guayasamin-museet i Quito. Denna upplevelse ersätts med ett besök på en rosfarm i Otavalo-området på dag 3.

Dag 1
Flyg Stockholm – Quito. Vidare till Otavalo

Vi sätter oss på planet och påbörjar vår resa mot Quito, Ecuadors huvudstad. Efter ankomst kör vi norrut mot Otavalo där vi ska övernatta. Otavalo ligger i höglandet i Anderna och här bor primärt indianer, ättlingar till Ecuadors ursprungsbefolkning. På vägen stannar vi vid Quitsato-monumentet, ett solur som ligger på ekvatorn. I Ecuador har ekvatorlinjen en speciell betydelse – både eftersom landet är uppkallat efter den, och eftersom den går igenom Cayambe-vulkanen, den högsta och enda snöbeklädda punkten på ekvatorn. På väg till Otavalo passerar vi nära Cayame-vulkanen.

Dag 2
Otavalo. Lokala indiansamhällen och kratersjö
Cotacachi-Cayapas nationalpark

Idag ska vi besöka några av de lokala samhällena i området. Indianerna har specialiserat sig på lantbruk och flera olika former av hantverk, bland annat vävning. Varje liten ort har sitt speciella mönster invävt i dräkterna och många bär speciella huvudbonader. Vi besöker en musikerfamilj som visar oss hur de tillverkar och stämmer panflöjter och vi får en förevisning av olika instrument från Anderna.

Efter det besöker vi Cotacachi-Cayapas nationalpark där den vackra, smaragdgröna vulkankratersjön Cuicocha ligger. Vi går runt på kratern och andra platser med en fantastisk utsikt över sjön och de omkringliggande bergen. Vi stannar till i orten Cotacachi som är vida berömd för sin produktion av lädervaror. Sedan beger vi oss till vårt hotell.

Övernattning i Otavalo.

Dag 3
Otavalo – Amazonas. Indianmarknad och vidare till Amazonas
Vi färdas med kanot till vår ekolodge

Vi styr kosan mot Amazonas som ligger i östra delen av Ecuador och rymmer hälften av landets däggdjur. Det här är den mest tillgängliga delen av regnskogen med över 500 fågelarter, fjärilar och apor. På eftermiddagen kommer vi fram till Tena där vi ska hoppa i kanoter som tar oss de sista 20 minuternas resväg till vår ekolodge.

Före middagen ger vi oss ut på en kvällsvandring i den täta regnskogen. Med ficklampor och gummistövlar beger vi oss in i regnskogen inte långt ifrån lodgen. Alla sinnen skärps när det är mörkt och vi upptäcker snabbt hur mycket liv det är under den här tiden av dygnet. Särskilt spindlar, grodor, vandrande pinnar och andra mindre arter är lätta att fånga med ficklampans sken. Efter vandringen äter vi en gemensam middag.

Dag 4
Amazonas. Vandring i regnskogen och besök i indianby
Visst liknar de Herr Nilsson?

Om vädret tillåter ger vi oss tidigt på morgonen ut på en kanotfärd till en väldigt speciell plats där papegojor och parakiter samlas för att äta mineralhaltig lera. Leran hjälper dem att smälta alla frukter och frön som de äter, och i trädtopparna väntar hundratals fåglar på sin tur. Efter vår kanotfärd äter vi en stadig frukost för att förbereda oss för dagens övriga upplevelser.

Vi ger oss ut på en 2-3 timmars djungelvandring i regnskogen där vår naturguide berättar om vad de lokala växterna kan användas till. Vi tittar på många olika insekter, olika fågelarter och, om vi har tur, både kräldjur och apor.

Vi hinner koppla av och äta lunch på lodgen innan vi besöker Kichwa-folket som visar oss hur de lever i harmoni med regnskogen. Vi får även tillfälle att prova deras dryck som är gjord av fermenterad Yucca.

Övernattning i Amazonas.

Dag 5
Amazonas – Papallacta i Anderna. Kolibrier i regnskogen och termiska bad
Kom nära de små kolibrierna
Vi färdas i kanot till Arajunabron där vi fortsätter i buss mot Papallacta i Anderna. Längs vägen stannar vi vid Guango Lodge som ligger i ett regnskogsområde, och här kommer vi bland annat nära kolibrifåglar, ibland upp till 14 olika arter. I Papallacta ligger det speciella och väldigt vackra ”Paramó”-landskapet på 3 300 meters höjd. Här är vegetationen sparsam och utsikten helt enastående. Vi inkvarteras på Hotel Termas Papallacta som har egna termiska bad och ett stort område med anlagda naturstigar där du kan ge dig ut på en liten vandring. Vi njuter av eftermiddagen på hotellet där du fritt kan välja om du vill koppla av eller titta närmare på området.
Dag 6
Papallacta – Quito. Stadsvandring i Quito och Guayasamín-museet
Basílica-kyrkan i Quito

Idag utforskar vi Ecuadors huvudstad, Quito, som är uppdelad i två delar, en modern och en historisk. Vi fokuserar på den historiska delen som utsetts till en del av världens kulturarv av UNESCO och där de spanska kolonialpalatsen, byggnaderna och imponerande kyrkor imponerar. Vi inleder vår stadsvandring på det centrala torget Plaza de la Independencia där stadens katedral och dess vita klocktorn tronar. En av höjdpunkterna är Jesuitkyrkan La Campana som är smyckad med flera ton bladguld. Vi besöker också ”El Panecillo” som är en stor kulle mitt i staden. Härifrån har vi en makalös utsikt både över den gamla stadsdelen och över den nästan 5 000 meter höga vulkanen Pichincha.

Vi avslutar dagen på Quitos vackraste museum, som är upprättat i den berömda målaren Oswaldo Guayasamíns hus. Här finns den mest kompletta samlingen av hans verk, samt en utställning av indiansk konst av mycket bra kvalitet.

Övernattning i Quito.

Dag 7
Quito – Galápagos. Flyg till Galápagos. Santa Cruz – landleguaner
Landleguanen lever på Santa Cruz

Den här morgonen stiger vi upp tidigt för att flyga cirka fyra timmar till Galápagos. Vi landar på ön Baltra och åker sedan med buss till hamnen där en zodiacbåt (gummibåt) tar oss ut till kryssningsfartyget M/Y Galápagos Odyssey. Vi gör det bekvämt för oss på fartyget och avnjuter en lunch medan vi åker till ön Santa Cruz.

Vi går i land på Dragon Hill på Santa Cruz där de berömda landleguanerna bor. År 1975 var antalet oroväckande lågt eftersom beståndet hotades av vilda hundar. Man beslutade att dra igång en räddningsplan och de flyttades till andra mindre öar där de i över tio år kunde leva i fred. De ynglade av sig och säkerställde sin fortlevnad varpå de flyttades tillbaka till Santa Cruz. Trots att de är ganska skygga har vi ändå goda möjligheter att få syn på dem. Vi går en tur på ön som är bevuxen med flera olika kaktussorter, och om vi har tur får vi även se flamingor.

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 8
Galápagos. Rabida och Sombrero Chino – sjölejon och havsleguaner
Unga sjölejon på stranden

På den norra delen av ön Rabida ligger en strand med röd sand, den enda platsen längs öns kuststräcka som inte är täckt av klippor. Vi går i land på stranden, som ibland bebos av unga sjölejon. Här promenerar vi runt på de vackra rödaktiga klipporna som har fått sin färg från oxiderat järn. Nära stranden hittar vi en liten lagun som lockar till sig olika sorters vadfåglar och här lever också den vackra bahamas-ankan som har en klassisk röd fläck på näbben. Rabida är känt för sin stora koloni av bruna pelikaner som ynglar av sig på sjön och som har en fjäderdräkt som skiftar färg från brun till vit under ynglingssäsongen. De bruna pelikanerna har en enastående fisketeknik och det är inte lätt för ungarna att lära sig att fiska som sina föräldrar.

Vi avnjuter en lunch på fartyget medan vi rör oss vidare mot ön Sombrero Chino (den kinesiska hatten) som är kägelformad. Vid en första anblick ser ön tämligen obeboelig ut men vi blir snart varse vackra vita korallsandstränder och ett område med lavasand som ger fördelaktiga livsvillkor för öns invånare, Galápagos-sjölejon och havsleguaner.

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 9
Galápagos. Genovesa – rödfotade sulor och fregattfåglar
Den rödfotade sulan

Genovesa är den mest isolerade av alla huvudöarna och utanför de gängse Galápagosrutterna, och får inte besök speciellt ofta trots att här finns en uppsjö av attraktioner som stora horder av stormsvalor. Dessutom får vi uppleva natthäger, Galápagosduvor, havsleguaner, pälssjölejon och Galápagos-sjölejon. Det här är också den enda platsen där vi hittar den rödfotade sulan och vi tittar också på fregattfågelhanar som drillar stämbanden för att locka till sig honorna.

Vi tar en promenad i Darwinviken på ön och tittar på alla fåglar. Efter lunch på fartyget besöker vi en annan del av ön. Vid Prins Philips trappsteg ger vid oss ut i gummibåten för att titta på de höga kustklipporna och det liv som breder ut sig här. Efter det går vi i land och går uppför klipporna för att nå toppen och den fantastiska utsikten. På den här delen av ön hittar vi Galápagos största kolonier av rödfotade sulor och Nazca-sulor.

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 10
Galápagos. Bartolome och Santiago – imponerande förhistoriska landskap
Lavaformation i Sullivan Bay

Bartolome är känt som Galápagos flaggskepp. Den lilla ön är synonym med Galápagos bistra skönhet och de vackra klippformationerna kommer i stort sett alla från samma sammanstörtade klipptopp. Vi ger oss upp till toppen av ön, där vi har utsikt över kanten av en undervattensvulkan. I vattnet ser vi ofta flockar av vitfenade hajar och från januari till mars ynglar havssköldpaddor av sig på ön. Vi har goda möjligheter att få se röda krabbor, Galápagos-pingviner, Galápagos-höken och lavödlor.  Efter lunch på fartyget besöker vi Sullivan Bay på ön Santiago, ett besök som inte går att jämföra med något annat. Här är den största sevärdheten den svarta lavaströmmen som sträcker sig från små koniska pelare ner över sjön och stranden. Lavan släpptes ut för över 100 år sedan men ser fortfarande ut som om den kom hit igår, om det inte hade varit för att olika hårdföra växter är igång med att kolonisera lavan. Att sätta foten på lavan är som att sätta foten på månen och om du är intresserad av geologi och vulkanologi är det här en av världens mest spännande platser.

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 11
Galápagos - Guayaquil. Santa Cruz – jättesköldpaddor. Flyg till Guayaguil. Stadsrundtur och hemresa
Vi kommer nära jättesköldpaddorna

Den perfekta avslutningen på vårt Galápagos-besök får vi på ön Santa Cruz där de fascinerande jättesköldpaddorna har sina domäner. Iförda gummistövlar (som delas ut på fartyget) kan vi röra oss runt i de leriga områdena där sköldpaddorna lever, och vi har goda möjligheter att komma riktigt nära dem.

Efter det fortsätter vi till ön Baltra där vi transporteras till flygplatsen och flyger tillbaka till fastlandet. Här landar vi i staden Guayaquil som är Ecuadors största stad med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av erövraren Francisco de Orellana år 1538 och har fått sitt namn efter dess placering vid Gayas-floden, inte långt från där den mynnar ut i Stilla havet. Vi gör en kort stadsrundtur och tittar närmare på den historiska stadsdelen Las Penas som vittnar om stadens rikedom på kolonialtiden. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för att resa hem.

Dag 12
Hemkomst

Om Galápagos

Öarna ligger cirka 1 000 kilometer väster om Sydamerikas kust i den kalla Humboldtströmmen, som med jämna mellanrum värms upp och förvandlas till naturfenomenet El Nino med obehagliga följder för klimatet på många platser på jorden. Det näringsrika vattnet kommer hela vägen från Antarktis och är väldigt kallt, vilket innebär att det innehåller mycket syre. Den höga syrenivån och näringen är själva basen för öarnas enastående växt- och djurliv.

År 1853 anlände Charles Darwin till Galápagos med fartyget Beagle på sin långa odyssé som naturforskare. Här hittade han alla forskares paradis: en riktig orgie av förunderliga naturfenomen med jättekrabbor, rovfåglar, sjölejon, jättesköldpaddor och havsleguaner som alla kunde studeras på mindre än en meters avstånd. Varje art varierade i utseende och beteende från a till ö trots att de högst sannolikt härstammade från en och samma art. Darwin tillbringade många år med att fundera på sina iakttagelser och inte minst konsekvenserna av dem innan han gav ut sitt stora verk: ”Om arternas uppkomst”.

Under den här kryssningen kommer vi så nära fantastiska havsfåglar, sjölejon, pelikaner, havsleguaner och sköldpaddor som Darwin gjorde. Vistelsen på den fascinerande ögruppen är troligtvis den största naturupplevelsen på den sydamerikanska kontinenten för den som uppskattar unik naturhistoria.

Blåfotad sula

Prisinformation

Resans pris

Från 64 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
16 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Quito – Guayaqil - Stockholm med mellanlandning
 • Flyg Quito – Galápagosöarna – Guayaquil
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på fastlandet
 • Boende i delad dubbelhytt på ”M/Y Galápagos Odyssey” på Galápagos
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 4 samt dag 7-10
 • Middag dag 3-4 samt dag 7-10
 • Transitkortskatt på Galápagos (värde 20 USD)
 • Inträde till Galápagos nationalpark (värde 100 USD)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extrautflykter
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider
 • Dricks (räkna med cirka 60 USD på fastlandet och 35 USD per person och dag på fartyget)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska för utflykter (när vi går i land på Galápagosöarna kan det hända att vi måste vada med vatten upp till knäna. Därför kan det vara bra att ta med en vattentät ryggsäck)
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Snorkelutrustning (det finns utrustning på båten men du kan naturligtvis ta med din egen)
 • Bekväma skor att vandra i, t.ex. gymnastikskor eller vandringsskor
 • Sandaler/praktiska skor (exempelvis sportsandaler) som tål att bli våta vid landstigning i vattnet
 • Vindjacka eller tröja eftersom det kan bli svalt på kvällarna när vi ger oss uppåt bergen
 • Regnjacka och insektsmedel för uppehåll i regnskogen
 • Solcreme, solhatt och/eller solglasögon
 • Sommarkläder (bomull) för dagarna på kryssningsfartyget
 • Kikare
 • Ficklampa

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Kryssningens färdrutt

Kryssningsfartygets färdrutt kan ändras på grund av vind- och väderförhållanden och därför kan vi behöva ändra nämnda färdrutt. Resan kommer att innehålla samma höjdpunkter men ordningen kan variera.

Fysisk form och höjdsjuka

För att kunna delta på den här rundresan ska du kunna gå på egen hand och vara i genomsnittlig fysisk form. Om du har problem med hjärta och lungor bör du inte delta. Vid vistelse på över 2 500 meters finns det risk för att få höjdsjuka.

Symptomen på höjdsjuka är huvudvärk, yrsel och andnöd. Om du har ihållande eller tilltagande symtom bör du omgående se till att komma ner på lägre höjd. Det är viktigt att dricka 3 - 5 liter vatten om dagen när man befinner sig på hög höjd.

På rundresan besöker vi följande platser som ligger på över 2 500 meters höjd:
Quito: 2 800 meter
Otavalo: 2 600 meter
Papallacta: 3 300 meter

Mer om Ecuador och Galápagos

Här kan du ta reda på mer om Ecuador:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/ecuador

Om du vill veta mer om klimat och väder, tidsskillnader, dricks och om du behöver visum eller vaccination kan du läsa mer här.
Läs också vår researtikel om Ecuador och Galápagos – där Anderna möter Amazonas

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

5 dagars förlängning på Galápagos

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 29 998:–
Du kan förlänga din resa med ytterligare fem dagar på Galápagosöarna där en spännande omfattande båttur tar dig med till de öar du fortfarande inte besökt.

Dag 11 (rundresans sista dag) Galápagos. Santa Cruz – jättesköldpaddor Charles Darwins forskningsstation
Tidigt på morgonen går vi i land på Santa Cruz där de fascinerande jättesköldpaddorna har sina domäner. Iförda gummistövlar (som delas ut på plats) kan ni röra er runt i de leriga områdena där sköldpaddorna lever, och ni har goda möjligheter att komma riktigt nära dem. Efter besöket återvänder vi till fartyget. Sedan har det blivit dags för lunch.

På eftermiddagen besöks Charles Darwins forskningsstation, som från början anlades med tanke på forskning och underhåll av Galápagos eftersom det är en stor nationalpark i världsklass. Forskningen utgår naturligtvis från evolutionsläran men man lägger även mycket arbete på att bevara naturen i dess ursprungliga och unika skick även om djur, turister och den fast bosatta befolkningen utsätter ön för slitage. Idag är många invånare direkt beroende av att Galápagosöarna bevaras och skyddas. Forskningsstationen består av en forskningsavdelning, ett bibliotek och ett museum, och här driver man även rehabiliteringsprojekt för sköldpaddor. Under besöket har vi inte tillgång till forskningsområdet, men vi besöker museet som ger en god överblick över sköldpaddorna på Galápagos.

Vi äter middag på fartyget och lättar ankar vid midnatt. Under natten glider vi fram mot ön Isabela. Middag og overnatning på skibet.

Dag 12 Galápagos. Isabela med vitfenad revhaj, Sierra Negra-vulkanen och jättesköldpaddor
Den här morgonen ska du besöka de små Tintoreras-öarna vid Isabelas kust. Här går man längs en stig till en lavakanal som fylls av havsvatten vid flod, och där vitfenad revhaj (och ibland rockor och sköldpaddor) vilar i det varma vattnet. Du får också stifta bekantskap med den stora havsleguanen som kan bli upp till 1,5 meter lång. De samlas i området och deras antal kan uppgå till flera hundra.

Efter besöket tar vi gummibåt till Puerto Villamil på Isabela, och en buss kör oss upp till den imponerande Sierra Negra-vulkanen. Här ska vi bege oss ut på en 6,5 km lång vandring längs vulkanens rand. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över den stora kratern, som är 7x19 km. Isabelas högland bjuder på en helt ny miljö med en tät och varierande vegetation i dimregnskogen.

OBS: Det kan vara väldigt mulet vid själva kratern, vilket naturligtvis försämrar utsikten. Om det är för dålig utsikt arrangeras en annan aktivitet den här förmiddagen.

Vi avnjuter vår lunch på fartyget och återvänder sedan till Isabela för att besöka sköldpaddscentrat Arnaldo Tupiza, där de stora Galápagos-sköldpaddorna samlas. Centret jobbar för att rädda de utrotningshotade sköldpaddorna, och vi kommer snart bli varse att det inte är en helt enkel uppgift att få dem att para sig i fångenskap. Här finns hundratals sköldpaddor i alla storlekar - från små ungar (som ryms i handflatan) till de enorma, fullvuxna hanarna. Centrat har en vacker botanisk trädgård som lockar till sig åtskilliga färgsprakande sångfåglar. Om du tar en liten promenad kanske du kan skymta de olika fåglarna bland trädkronorna.

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 13 Galápagos. Isabela med lavafält, Galápagos-pingviner och havsleguaner
Idag får du uppleva Isabelas västra del. Efter frukost ger ni er ut på en 2 km lång vandring över Moreno Points kolsvarta lavaområden. Här finns många naturbassänger som lockar till sig olika fågelarter, bland annat flamingos. Efter promenaden kan den som vill ta en tur i gummibåt längs kusten alternativt ge sig ut och snorkla.

Vi äter lunch på fartyget medan det fortsätter mot Elizabeth-bukten (på Isabela) och de små Mariela-öarna som ligger inne i viken. Gummibåten tar oss med hela vägen in i hjärtat av mangrovelandskapet. Här väntar charmiga Galápagos-pingviner, havsleguaner och ett stort fågelliv. 

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 14 Galápagos. Fernandina och Isabela och skarven – fågeln som inte längre kan flyga
Fernandina ligger på Galápagosöarnas västra del, och är en av de minst besökta på rutten. Vi ska vandra (2 km) vid Espinoza Point som är bebodd av havsleguaner, Galápagos-pingviner och skarvar som i takt med flera generationer har förlorat sin flygförmåga eftersom de inte har några naturliga fiender. I gengäld har de blivit riktiga fenor på att dyka, och de kan ta sig hela 50 meter ner mellan klippor och stenar för att hämta föda. Du kommer att se dem sitta på klipporna med öppna vingar så att de kan torka. Tillsammans med Galápagos-pingvinerna är de några av Galápagos mest unika och sårbara fågelarter.

Medan vi äter lunch kryssar fartyget vidare till Bolivar-kanalen vid Isabela. Här finns två vackra kratersjöar, Tagus Cove och Beagle Crater. Båda har klippväggar som är perfekta för havsfåglar när de ska bygga sina reden. Vi går i land och vandrar 2 km i området.

Efter det kan du följa med på en båttur längs kusten. Här kan ni annat se skarvar, stormsvalor och blåfotade sulor. Om du föredrar att snorkla kan du göra det istället.

Strax före middagsdags lättar fartyget ankar och inleder sin 12-timmarsresa runt Isabelas norra del till ön Santiago. Längs vägen korsar vi ekvatorn två gånger.

Middag och övernattning på fartyget.

Dag 15 Galápagos. Santiago med pälssälar och havsfågel
Den här morgonen har vi kommit fram till Santiagos västra del. Det var här Darwin tillbringade merparten av sin tid på Galápagosöarna. Här ska vi ut på en vandring på 2 km från Espumilla-stranden, upp över kullarna och in över landskapet. Stranden har blivit en viktig ynglingsplats för havssköldpaddor, som återvänder år efter år. När äggen kläcks (från mars till augusti) är det bara turgubbarna bland havssköldpaddorna som når vattnet. Många av fåglarna (som fregattfågel och häger) som lever på ön nämligen lyckas fånga merparten av sköldpaddorna på deras väg ner till havet.

Vid lunchtid fortsätter vi till Puerto Egas som också ligger på Santiago. Här ska vi bekanta oss med området under en vandring på 2 km. Kusten är full av naturliga grottor och lavatunnlar som kollapsat, något som gör dem till perfekta boplatser för pälssälen som med sin varma ”rock” föredrar skuggan framför den varma stranden. Den här sälen har alltså anpassat sig till tillvaron på Galápagosöarna genom att koppla av i skuggan under dagen och sedan jaga föda i havet på natten. Det bor en koloni pälssälar i en grotta vid stranden, och det här är förmodligen den allra bästa platsen för den som vill observera det spännande djuret.

Ikväll inleds den längsta båtresan hittills när vi sätter kurs mot Galápagos östra ö, San Cristobal.

Middag och övernattning på fartyget. 

Dag 16 Galápagos - Guayaquil. San Cristobal – sjölejon och blåfotade sulor. Flyg till Guayaguil. Hemresa
Den här morgonen gör vi vår sista utflykt på Galápagos. Vi går runt på den lilla klippbeströdda Lobosön vid San Cristobals kust. Här bor en koloni Galápagos-sjölejon och vi hittar även blåfotad sula och fregattfågel, vars hanar använder en unik teknik när de ska imponera på honorna. Sulan visar upp sina vackra fötter i en klumpig dans och fregattfågeln blåser upp sin röda bröstpåse för att imponera på sitt hjärtas kär.

Efteråt beger vi oss till flygplatsen på San Cristobal och flyger tillbaka till fastlandet. Här landar vi i staden Guayaquil som är Ecuadors största stad med cirka 3,8 miljoner invånare. Staden grundades av erövraren Francisco de Orellana år 1538 och har fått sitt namn efter dess placering vid Gayas-floden, inte långt från den plats där den mynnar ut i Stilla havet. I mån av tid gör vi en kort stadsrundtur och tittar närmare på den historiska stadsdelen Las Peñas som vittnar om stadens rikedom på kolonialtiden. Vi flyger hem från flygplatsen i Guayaquil.

Dag 17 Hemkomst 

OBS: Den som har bokat förlängningen stannar kvar på M/Y Galápagos Odyssey vid rundresans slut, eftersom samma fartyg tar oss med på förlängningsresan. Albatros egna reseledare följer inte med på förlängningsresan men vi ledsagas av en högt kvalificerad naturguide (engelsktalande) som är specialiserad på Galápagos. I Guayaquil följer en engelskspråkig lokalguide med på stadsrundturen.

Pris
2019:
24 998 kr per person i delad dubbelhytt
39 996 kr per person i enkelhytt

Januari - oktober 2020:
26 998 kr per person i delad dubbelhytt
43 996 kr per person i enkelhytt

November - december 2020:
28 998 kr per person i delad dubbelhytt
46 996 kr per person i enkelhytt

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Priset inkluderar
 • Specialiserad naturguide på Galápagosöarna (engelsktalande)
 • Lokalguide på stadsrundturen i Guayaquil (engelsktalande)
 • Flyg Galápagosöarna – Guayaquil
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delad dubbelhytt på M/Y Galápagos Odyssey
 • Helpension till och med frukost dag 16
 • Vatten, kaffe och te ombord på fartyget
 • Skatter och- avgifter
Priset inkluderar inte
 • Övriga drycker
 • Dricks (räkna med cirka 35 USD per person per dag)
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
Rated 5 out of 5 by from Drömresan som uppfyllde mina förväntningar med råge. Drömresan som uppfyllde mina förväntningar med råge. Högt tempo med innehållsrika dagar. Fler möjligheter till snorkling än annonserat, enbart positivt. Förlängde resan med ytterligare 5 dagar på Galapagos. Detta gav en komplett upplevelse, då upplevelserna på öarna är så varierande.Alla boenden var av mycket god standard, maten superb. Fantastiskt kunniga reseledare både svensk och internationella. Boendet och maten på fartyget Gran Natalia var över förväntan, och personalens service och omtanke något utöver det vanliga. Drömmen om Ecuador och Galapagos, var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Sammanfattning, vill man uppleva hela Galapagos, boka förlängningsresan!
Date published: 2019-03-21
Rated 4 out of 5 by from En interessant resa med Galapagos som den absoluta höjdpunkten. Vi var totalt 14 på resan inklusive vår reseledare. Alla var i tidig pensionsålder och supertrevliga.Första veckan blev en natur- och kulturupplevelse utöver det vanliga. En höjdskillnad under resan på över 3000 m passerar inte obemärkt. Hotell vid floden Napo och besök hos indianer var mycket givande. Inte varje dag som man äter grillade o levande larver med tilltugg av regnskogens läckerheter. Galapagos med excellent boende på båt med lika många i besättningen som gäster njutande i lyxhytter. God mat och mycket bra omhändertagande på båten. Naturupplevelsen på Galapagos saknar all jämförelse.
Date published: 2017-03-08
Rated 5 out of 5 by from Ja, det var en drömresa! När jag skulle resa till en destination som Galapagos ville jag göra det med en resebyrå som jag hade förtroende för, och Albatros infriade verkligen förväntningarna. Kunnig och trevlig guide, bra boende med kryssningsfartyget som absolut höjdpunkt och djungel-lodgen på en mycket god andraplats, och ett omväxlande program med en känsla av respekt för naturen och kulturen vi upplevde. Jag valde att stanna kvar en vecka på egen hand när jag åkt så långt, och jag var väldigt nöjd med den kombinationen.
Date published: 2017-03-02
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa. Fylld av oförglömliga upplevelser. Att uppleva Amazonas regnskog på dagen och natten och att se flockar med papegojor samlas tidigt på morgonen för att äta mineralrik lera är minnen från Amazonas som alltid kommer att finnas kvar. Galapagos är en mycket speciell plats. Att få uppleva det på en perfekt båt med en underbar besättning och mycket bra mat, samt att bli guidad av en mycket kompitent guide gjorde Glapagos till ett oförglömligt minne. Till och med vädrets guda var med oss på resan.
Date published: 2017-02-21
Rated 3 out of 5 by from Resa med antiklimax Resan var fantastisk ända fram till sista kvällen. När vi sitter och äter vår avskedsmiddag så får vi plötsligt veta att vi inte skulle få titta på jättesköldpaddorna på Santa Cruz. Vi skulle åka direkt till flygplatsen. Jag kan lova att stämningen på en begravning skulle ha varit muntrare än den som infann sig efter detta besked. Resan kostar en hel del och detta besök räknas som en av höjdpunkterna och bilden på en jättesköldpadda finns ju på framsidan av reseprogrammet. Jag känner mig både besviken och grundlurad!!
Date published: 2017-11-15
Rated 5 out of 5 by from En mångfacetterad resa på jordens mitt. Resan till Ecuador innehöll flera intressanta delar som besök i de magiska Anderna vidare till det våtvarma Amazonas och som kronan på verket en spännande kryssning till några av de många öarna i Galapagos. Vi vill särskilt framhålla den utmärkta reseledaren C. Han berättade med stor entusiasm och energi från sin stora kunskapsbank om Latinamerika. Han hade ett mycket trevligt bemötande och såg alla i gruppen. Han var också ständigt delaktig i alla aktiviteter och kunde besvara alla frågor och undringar som uppkom under resan. Den lokala guiden var också en utmärkt representant.
Date published: 2019-02-22
Rated 5 out of 5 by from En fantastiskt upplevelserik resa En väl planerad och varierad resa. Från hög höjd med tunn luft och kyla till tropisk värme och hög luftfuktighet. Rika naturupplevelser i regnskogen och makalösa nära möten med unik flora och fauna på Galapagos. Mycket aktiviteter men knappast fysiskt krävande. Stavar att låna för den som är vinglig, många fina snorklingstillfällen. Fantastisk och vänlig service överallt. Vi är glada att vi, när vi nu reste så långt, gjorde förlängningen på Galapagos för att verkligen få uppleva denna märkliga ögrupp. Vi hade gärna stannat en dag till i regnskogen.
Date published: 2019-02-27
Rated 5 out of 5 by from Intressant resa till Ecuador o Galapagos Intressant resa med bra program. Som alltid ett nöje att resa med Jimmy som reseledare.
Date published: 2019-04-25
 • y_2021, m_4, d_12, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.14
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_55
 • loc_sv_SE, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21ECRTR04BSE2709