Färgstarka Marocko med Marrakech och kuststaden Essaouira

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Den legendariska kungastaden Marrakech och avkoppling vid Atlanten

Marocko lockar med överdådiga basarer, färgrika byggnader och en nästan 2.000 km lång kustlinje. På den här resan har vi samlat det bästa av just det, i ett tempo där alla kan vara med. Under åtta dagar ska vi besöka två av Marockos pärlor; den magnifika karavanstaden Marrakech och den charmiga och lite ”glömda” kuststaden Essaouira. Äventyret börjat i karavanstaden Marrakech som bjuder på tvättäkta äventyrsstämning i bästa Tusen och en Natt-stil. Vi ska givetvis uppleva stadens många vackra palats och moskéer, liksom de många trevliga shoppinggatorna som bjuder på upplevelser för alla sinnen. Vi tar oss god tid för att lära känna den spännande staden, innan vi beger oss mot Atlantens lockande stränder.

Målet är den lilla vackra kuststaden, Essaouira, där tiden verkar ha stått stilla. Den tidigare portugisiska kolonin präglas fortfarande av sitt intressanta förflutna och stadens imponerande fästning samt de mysiga små shoppinggatorna utgör en perfekt miljö för 4 underbara dagar vid kusten.

Vi inkvarteras på ett trevligt 4-stjärnigt hotell beläget precis intill havet, där en trevlig pool och vackra omgivningar blir inramningen för den andra hälften av vår resa i det magiska Marocko.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Marockansk dirham, euro

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm och ankomst till Marrakech, Marokko
Dag 2
Stadsrundtur i Marrakech. Marrakech. Koutoubia-tornet, Bahia-palatset, medinan, det färgstarka och livliga torget Djemaa el Fna
Dag 3
På egen hand i Marrakech
Dag 4
Marrakech. Tid på egen hand eller tillköpsutflykt till Atlasbergen
Dag 5
Marrakech till Essaouira och stadsrundtur
Dag 6–7
Essaouira. Tid på egen hand
Dag 8
Essaouira – Marrakech och hemresa

Hotell

Atlas, Essaouira

Detta fina hotell ligger vid stranden i Essaouira ca. 1,5 km från Essaouiras gamla stadsdel. Till hotellet hör en privat strand med liggstolar (en väg måste korsas för att komma till stranden).
Hotellet har också en inbjudande pool och ett spa-området med bl.a. hammam och bastu.
De 156 rummen är fint inredda med luftkonditionering, satellit-tv och minibar, mm.
Det serveras traditionella marockanska rätter i restaurangen på Hotel Atlas och det är också möjligt att njuta en drink i hotellets bar.

Vänligen notera
På Atlas Essaouira ingår inkvartering i ’standard’-rum i resans pris. Det går att uppgradera till Deluxe Sea View-rum, vilka, som namnet antyder, ligger på den sida av hotellet som vetter mot stranden. En uppgradering till Deluxe Sea View-rum måste köpas till hemifrån. Läs mer under prisinformation.

Labranda Rose

Labranda Rose är ett bra 4-stjärnigt hotell beläget i centrum av Marrakech.

Hotellet har rökrfria rum med alla de moderna faciliteter man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell, inkl. gratis Wifi inom hela området.

Det finns 3 restauranger på hotellet. Al Boustane bjuder på internationell buffé och där serveras också frukosten. Det finns också en lokal marockansk och en italiensk restaurang som båda serverar á la carte. Hotellet erbjuder också en fin uppvärmd inomhuspool med gott om plats att njuta av solen och de vackra omgivningarna.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
13 998:–
Stockholm
12 998:–
Stockholm
13 998:–
Stockholm
15 998:–
Stockholm
13 998:–
Stockholm
15 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm och ankomst till Marrakech, Marokko

Vi flyger från Stockholm och anländer till den sägenomspunna staden Marrakech, som var almoravid-imperiets huvudstad på 1100-talet. Förutom att vara känd som en av landets fyra kungastäder, så är Marrakech också känd som ”den röda staden” och bjuder på en tvättäkta äventyrsstämning i bästa Tusen och en Natt-stil. En stad, där det väntar magiska upplevelser och nya intryck runt varje gathörn. Efter ankomsten kör vi den korta biten till vårt hotell och checkar in. Lite senare äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2
Stadsrundtur i Marrakech. Marrakech. Koutoubia-tornet, Bahia-palatset, medinan, det färgstarka och livliga torget Djemaa el Fna

Efter en god natts sömn ska vi på upptäcktsfärd i Marrakech. Vi ska se närmare på stadens landmärke – Koutoubia-tornet – den vackra minareten på Marrakechs största moské, och Bakia-palatset, som byggdes i slutet av 1800-talet och är vackert omgärdat av väldoftande blomsterträdgårdar.

Vi äter lunch i staden på en lokal restaurant och på eftermiddagen går vi en tur i medinan och de många soukerna, där kryddornas dofter och de marockanska konsthantverken sänder tankarna till Tusen och en Natt. Det är läderprodukter, kopparvaror och vackra berbermattor som lockar och här arbetar konsthantverkarna enligt urgamla metoder. Det är fascinerande att följa deras arbete i de små, lokala verkstäderna.

Vi avslutar turen på det livliga, centrala torget Djemaa el Fna, som är stadens nervcentrum. Dagtid är torget fullt av allt från stånd, med färskpressad juice, till modiga ormtjusare, medan det om kvällen fylls av fantastiska historieberättare, magiska trollkonstnärer, dansare och väldoftande matbodar. Vi suger i oss av stämningar och intryck innan vi vänder tillbaka till hotellet där det är middag inkluderat.

Dag 3
På egen hand i Marrakech

Dagen är din och kan exempelvis användas till att hitta saker och ting att ta med hem. Marrakech är nämligen ett sant shopping-äventyrsland, där medinans souker norr om Djemaa el Fna är fyllda med ett överdåd av fina hantverk, läderväskor, roliga skor, mattor, filtar, keramik, handgjord kosmetika och smycken. Och en marockansk shoppingupplevelse är en väldigt mänsklig upplevelse och helt annorlunda jämfört med europeisk shopping där du använder kreditkortet för att kommunicera. När du har hittat något som du är intresserad av, är det en del av upplevelsen att pruta om priset. En tumregel för ett ”bra pris” är det pris som du är villig att betala. Därför är det en god idé att bestämma sig för ett belopp innan du börjar prisförhandlingarna. Det finns inte några fasta regler för hur mycket du ska dra ifrån det pris som du först erbjuds, men försök med hälften eller minst en tredjedel. Om priset är för högt är det inte något fel med att tacka nej och gå vidare – det finns förmodligen ett stånd runt hörnet som säljer samma vara.

Även om du inte är på shoppinghumör, är medinans trånga gator ändå spännande att utforska. Men om du föredrar lite lugn och ro i vackra omgivningar, kan du besöka den vackra Majorelle-trädgården, byggd på 1920-talet av den franske konstnären Jacques Majorelle senare övertagen av modedesignern Yves Saint Lauren. Saint Laurent tillbringade mycket tid i Marocko och inspirerades av det nordafrikanska ljuset och de lysande färgerna som han möttes av runt om i landet. Den speciella blå färgen, som många väggar är målade i och som har uppkallats efter Majorelle, är i sig värt ett besök.
 
Reseledaren finns givetvis till hands för att ge goda förslag och input. Man kan också stanna på hotellet och koppla av vid poolen eller kanske lockar ett besök på hotellets spa-avdelning.

Middag på hotellet är inkluderat.

Dag 4
Marrakech. Tid på egen hand eller tillköpsutflykt till Atlasbergen Körsträcka ca. 190 km
Atlasbergen

Idag finns det möjlighet att koppla av på egen hand, om man inte har lust på ytterligare äventyr och vill följa med på utflykt till de närliggande och mycket vackra Atlasbergen. (Utflykten ingår inte i resans pris och måste beställas separat. Läs mer under tillköpsutflykter.)

Vi lämnar Marrakech tidigt på förmiddagen och det dröjer inte länge innan konturerna av de imponerande Atlasbergen skymtar i horisonten. Atlasbergen befolkas primärt av berber, som fördrevs hit först av araber och senare av fransmän, och de har i hög grad har lyckats bevara sitt språk och sin kultur i bergkedjans mest ogästvänliga områden.

Vi gör ett stopp hos en berberfamilj och får höra mer om livet på landet. Vi kör så långt in i dalen som möjligt och äter en lokal lunch vid floden längs vägen, samt går en liten tur i de vackra omgivningarna. Sent på eftermiddagen kommer vi tillbaka till Marrakech.

På kvällen samlas vi allesammans och njuter en gemensam middag.
Körsträcka ca. 100km

Dag 5
Marrakech till Essaouira och stadsrundtur

Efter frukost har det blivit dags att lämna Marrakech och sätta kurs mot Atlanten och den charmiga lilla kuststaden Essaouira, som betyder ”litet fort” på arabiska. Essaouira var tidigare känt under det portugisiska namnet Mogador, efter öarna vid kusten. Staden erövrades nämligen av portugiserna för cirka 500 år sedan, och de byggde fästningen Castelo Real de Mogador. Efter flera års krig med lokala stammar, lämnade portugiserna staden år 1541, och Marockos dåvarande sultan, Mohammed ben Abdallak, flyttade sin huvudstad till Essaouira. Sultanen bjöd in olika hantverkare och handelsmän till staden och dessa bidrog till att staden byggdes upp på nytt. Sultanen byggde bl.a. fästningen La Scala, utvidgade stadsmuren och anlade hamnen som blev landets viktigaste.

I början av 1900-talet började saker och ting att förändras. Fransmännen beslutade sig för att satsa på Casablanca som vid den här tiden upplevde en befolkningsökningsboom, och eftersom hamnen i Casablanca uvidgades, föll Essaouira lite i glömska. Men på 1970-talet fick staden ett uppsving igen, den här gången var det hippies som ”upptäckte” staden och de stora stjärnorna hittade också vägen till staden, bl.a. musikerna Leonard Cohen och Jimi Hendrix. Idag är Essaouira känt för sin konstnärskoloni och sin Gnaua-musik som har inspirerat musiker som Peter Gabriel och Rolling Stones. Dessutom är filmen Othello av Orson Wellles inspelad i Essaouira.

Essaouira har idag ca. 60.000 invånare från flera olika befolkningsgrupper: berbertalande stammar från söder, arabisktalande stammar från norr, samt ättlingar till afrikanska slavar från bl.a. Sudan och Senegal. Staden finns idag på UNESCOs världsarvslista p.g.a. stadens arkitektur, dess medina och inte minst på grund av den vackert bevarade fästningsanläggningen.

Vid ankomsten tar vi en tur runt om i staden. Essaouira är en blandning av nytt och traditionellt men på ett mycket lugnare och mindre sätt storleksmässigt än till exempel den mer kända och hektiska semesterorten Agadir.

Den gamla stadsdelen är bilfri och de små slingrande gatorna leder ner till stadens medina där det säljs allt från lokala hantverk till doftande kryddor. I hamnen ligger små fiskebåtar vid kajen och söder om hamnen ligger den nästan 10 km långa stranden, skyddad av Mogador-öarna.

Vi inkvarteras på det fina Atlas Essaouira som ligger mitt på stranden ca. 1,5 km från den gamla stadskärnan. Här bor vi de kommande 4 dagarna med både frukost och middag inkluderat i resans pris.

Vänligen notera
På Atlas Essaouira ingår inkvartering på ‘standard’- rum i resans pris. Det går att uppgradera till Deluxe Sea view-rum, vilka, som namnet antyder, ligger på den sida av hotellet som vetter mot stranden. En uppgradering av Deluxe Sea View-rum måste köpas till hemifrån.
Lär mer under prisinformation.
Körsträcka ca. 190 km

Dag 6–7
Essaouira. Tid på egen hand

Dagarna är dina och du kan göra som du vill. Koppla av vid poolen eller gå en tur längs stranden. Ta en promenad eller taxi in till staden och försök gå lite vilse på de livliga smala gatorna. Staden är full av små charmiga matställen, så njut en lunch på en av de lokala restaurangerna. I hamnen kanske du har tur och ser en fiskeauktion eller du kan ta vägen förbi den gamla fästningen La Scala eller stadens fantastiska silvermarknad där det går att hitta allt från gamla berbersmycken till moderna silversmycken.

Reseledaren finns med under hela uppehållet och hjälper naturligtvis till med förslag på turer.

Dag 8
Essaouira – Marrakech och hemresa

Det har blivit dags att lämna Essaouira och Marocko. Vi kör till flygplatsen i Marrakech och flyger hem till Stockholm.

Tillköpsutflykt till Atlasbergen

För de äventyrslystna finns det möjlighet att delta i en tillköpsutflykt till Ourika-dalen vid foten av Atlasbergen.

Vi lämnar Marrakech tidigt på förmiddagen och det dröjer inte länge innan konturerna av de imponerande Atlasbergen skymtar i horisonten. Atlasbergen befolkas primärt av berber, som fördrevs hit först av araber och senare av fransmän, och de har i hög grad har lyckats bevara sitt språk och sin kultur i bergkedjans mest ogästvänliga områden. Vi gör ett stopp hos en berberfamilj och får höra mer om livet på landet.

Vi kör så långt in i dalen som möjligt och äter en lokal lunch vid floden längs vägen, samt går en liten tur i de vackra omgivningarna. Sent på eftermiddagen kommer vi tillbaka till Marrakech.

Utflykten ska köpas hemifrån senast 45 dagar före avresa och genomföras med minst 15 deltagare.

Priset inkluderar:

 • Transport Marrakech – Ourika-dalen t/r
 • Besök hos lokal berberfamilj
 • Lokal lunch
 • Engelsktalande lokalguide
 • Svensk reseledare

Pris: 798 kr pr. person

Prisinformation

Resans pris

Från 12 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 998:–
Tillägg för enkelrum

Deluxe Sea View room at Atlas Essaouira 1 598,-

Tillägg

Upgrade to Deluxe Sea View room at Atlas Essaouira: 898,-

Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Marrakech t/r
 • Svensk reseledare
 • Utflykter, entréer och transport enl. program
 • 4 nätter på Labranda Rose i Marrakech i delat dubbelrum
 • 3 nätter på Atlas Essaouira i delat ‘standard’ dubbelrum (uppgradering till Deluxe Sea View-room mot tillägg).
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 2
 • Middag dag 1–7
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 7%
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Dricks till lokalguider och chaufförer ca. 30 EUR per person
 • Drycker
 • Uppgradering till Deluxe Sea View-rum i Essaouira
 • Tillköpsutflykt till Ourika-dalen (dag 4)
 • Tillägg för enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift på kr. 130,- pr. faktura (bortfaller vid onlinebeställning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Marocko

Här kan du läsa om valuta, tidsskillnad, vaccinationer och annat som kan vara bra att veta när du reser till Marocko: https://www.albatros.se/resmal/afrika/marocko

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Ett annorlunda land som vi fick en god inblick i tack vare reseledaren. En mycket bra resa, vi såg det jag hade önskat och fick veta mer än jag hade hoppats. En fin upplevelse!
Date published: 2023-11-29
Rated 5 out of 5 by from Intressant resa med både kultur, historia och upplevelser. Vår reseledare Malou var engagerad och mycket kunnig. Vi har fått lära oss mycket om landets kultur och historia av henne.
Date published: 2023-11-29
Rated 5 out of 5 by from En fint organiserad resa med interessanta utflykter En fantastisk reseledare, Malou, som uppskattades av alla!
Date published: 2023-11-28
Rated 4 out of 5 by from En innehållsrik resa med en kunnig och energisk reseledare Detta var andra gången jag besökte Marocko som turist. Resan har bra innehåll (Marrakech, Atlasbergen och Essaouira). Jag hade gärna stannat ytterligare en dag i Essaouira. Fiskhamnen, stranden och gamla staden är värda mer uppmärksamhet.
Date published: 2023-11-27
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa Vår reseledare fantastisk, omtänksam , tydlig och mycket kunnig. Vi fick lära oss allt om livet i marocko och om den muslimska tron. 10 + till henne
Date published: 2023-11-27
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa Intressant resa, bra utflykter. Reseguiden var inspirerande, mycket kunnig, trevlig, och omtänksam.
Date published: 2023-11-26
Rated 4 out of 5 by from Bra resa med gott om tid för egna aktiviteter. Spännande besök i basarerna både i Marrakech och i Essaouria. De guidade rundvandringarna gick i snabb takt, men tack vare resans upplägg med mycken tid för egna strövtåg kunde vi återkomma och strosa runt i egen takt. Tips: om man vill besöka Majorelleträdgården skall biljetter förbeställas! Varken vi eller reseledaren blev upplysta om detta i hotellets reception. Utflykten till Atlasbergen var en höjdpunkt.
Date published: 2023-11-14
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa med världens bästa guide! Fantastisk resa, härligt land och en guide i världsklass!
Date published: 2023-03-18
 • y_2024, m_7, d_11, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_19
 • loc_sv_SE, sid_MARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor