Julmarknadskryssning på Rhen

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från Köln till julmarknaderna längs Rhen ombord på 4-stjärniga MS Rhein Symphonie

Kryssa på Rhen genom vinterlandskap fyllda med julstämning och njut av den vackra utsikten från båtens panoramafönster medan natur och medeltida städer långsamt glider förbi.

Längs vägen kommer vi till några av Nordeuropas kulturella flaggskepp, bl.a. Köln med domkyrkan Kölner Dom och stämningsfulla julmarknader i Rüdesheim och Koblenz.

Boka vårt utflyktspaket i Rüdesheim och Koblenz om du vill uppleva samtliga höjdpunkter.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Flodkryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 4 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Frankfurt. Busstransport till Köln, incheckning på fartyget och avfärd
Dag 2
Rüdesheim. Möjlighet till stadsrundvandring med besök på julmarknad och en tur med Vinterexpressen till Siegfrieds mekaniska musikkabinett
Dag 3
Koblenz. Båttur förbi Loreleiklippan och möjlighet till stadsrundtur med besök vid de största sevärdheterna och på julmarknad
Dag 4
Köln. Stadsvandring i Köln med Kölner Dom. Vidare till Frankfurt och hemresa

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 198 passagerare fördelade på tre däck.

Njut av den avkopplande tillvaron ombord på det rymliga fartyget, i den sköna loungebaren, över en god middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt.

Det rymliga fartyget (132 meter långt och 11,4 meter brett) kombinerar modern komfort med en trevlig atmosfär. Du kan njuta av utsikten från loungebaren eller koppla av i en liggstol på soldäck. Samtliga måltider (helpension) intas i fartygets restaurang. Här varierar man mellan buffé och servering vid bordet.

Du kan läsa mer om fartyget på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/ 

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Frankfurt. Busstransport till Köln, incheckning på fartyget och avfärd Avgång kl. 23.00
Världsarvet Kölner Dom

Vid ankomsten till Frankfurts flygplats kör vi i två timmar till Köln där vi ska checka in på vår båt.

När incheckningen är avklarad kan den som vill gå på upptäcktsfärd ombord och vi äter vår första gemensamma middag. På kvällen styr vi ut på Rhen.

Dag 2
Rüdesheim. Möjlighet till stadsrundvandring med besök på julmarknad och en tur med Vinterexpressen till Siegfrieds mekaniska musikkabinett Ankomst kl. 13
Korsvirkeshus i Rüdesheim

Tidigt på eftermiddagen kommer vi fram till den lilla trevliga orten Rüdesheim am Rhein, där vi lägger till över natten. Staden är bland annat känd för Drosselgasse, som är en smal gata späckad med barer och restauranger. Här sjuder det alltid av liv! Rüdesheim am Rheins mest besökta attraktion är det imponerande Niederwald-monumentet som ligger på en kulle över staden i Niederwald Landskabspark. Niederwald-monumentet uppfördes under åren 1871-1883 med anledning av Tyska kejsardömet.

Dagens utflyktserbjudande är en guidad promenad genom staden. Här besöker vi bland annat julmarknaden som i förnäm tysk stil bjuder på små trevliga bodar med allt från varma hemstickade sockor till vackra juldekorationer, julgodis och andra godsaker. Vi ska även ge oss ut på en liten tur med Vinterexpressen (minitåg) och besöka Siegfrieds mekaniska musikkabinett som innehåller 350 automatiska spelinstrument.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 3
Koblenz. Båttur förbi Loreleiklippan och möjlighet till stadsrundtur med besök vid de största sevärdheterna och på julmarknad Avgång från Rüdesheim kl. 8:30, ankomst till Koblenz kl. 12:00. Avfärd från Koblenz kl. 22:00.
Koblenz ligger vid Deutsches Eck

Under förmiddagen reser vi längs den UNESCO-bevarade floddalen Mittelrhein, som nästan verkar hämtad ur en saga. Här smälter bergslandskap ihop med terrassvinodlingar längs sluttningarna. Och på varje bergstopp ligger pittoreska ruiner generöst utspridda. På båda sidor av floden finns det små byar som väcker liv i områdets långa historia och rika kulturarv. Området är med all rätt känt som den romantiska delen av Rhen efter Goethes beskrivning av sin resa på floden på 1770-talet.

Njut gärna av utsikten i båtens panoramasalong. Efter några timmars båttur anländer vi till Lorelei som är Rhens mest mytomspunna plats. En nästan lodrät skifferklippa reser sig 132 meter över havet. Enligt sägnen bor det en mystisk siren här, vars sång leder sjömän ner i döden i flodens lömska strömmar. Här mellan Schweiz och Nordsjön är Rhen som smalast, och det är förmodligen den smala passagen som är upphov till legenden.

Eftermiddagen är avsatt åt att uppleva en av de äldsta och vackraste städerna i Tyskland, nämligen Koblenz vars historia går över 2 000 år tillbaka i tiden Koblenz ligger vid Deutsches Eck, platsen där Rhen och Mosel rinner ihop, och fortsätter norrut mot Rhen. Staden ligger mellan fyra höjder som mest består av skogar och ängar, men Rhen är naturligtvis också en väldigt viktig del av området. Dagens Albatrosutflykt består nämligen av en guidad promenad i den gamla staden, där vi naturligtvis avslutar med julmarknad i centrum.

(Dagens utflykt är inte inkluderad i resans pris. Speciellt utflyktspaket kan köpas till, se mer information längre ner i programmet).

Dag 4
Köln. Stadsvandring i Köln med Kölner Dom. Vidare till Frankfurt och hemresa Ankomst kl. 03:30
I Köln

Tidigt på morgonen lägger fartyget ankar i Köln. Under uppehållet i Köln ger vi oss bland annat ut på stadsvandring i den gamla romarstaden. Köln sägs ha varit en av de största städerna utanför Rom och hette Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Det romerska inflytandet syns överallt i stadsbilden. Till och med i parkeringsgaragen stöter man ofta på rester av romerska byggnationer.

Vi börjar i den gamla stadsdelen Altstadt som ligger nere vid Rhen. Kölns Alstadt är inte lika imponerande som i många andra tyska städer, men det är väldigt trevligt att strosa runt längs de slingrande gatorna. Här finns ett litet stämningsfullt torg, Alter Markt, och en del historiska byggnader. Dessa är dock inte originalbyggnader, utan uppfördes efter andra världskriget under vilket Köln praktiskt taget jämnades med marken. Det finns en historia som säger att när invånarna kom upp från sina skyddskällare efter de sista bombningarna såg de sig runt och började prata om huruvida de skulle bygga upp staden igen eller flytta någon annanstans. Men när de såg att Kölner Dom, som av ett mirakel, stod kvar, beslutade de sig för att stanna.

Vi tittar naturligtvis på den imponerande domkyrkan som är ett ypperligt exempel på gotisk arkitektur och för övrigt är den största gotiska kyrkan i Nordeuropa. Kölner Dom finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv, och är en av Tysklands mest välbesökta sevärdheter. 

Efter stadsrundturen kan den som vill fortsätta att utforska Köln på egen hand, och kanske avnjuta ett glas eller två av det lokala ölet Kölsch som smakar som en pilsner och serveras i höga, smala glas, Efter det träffas vi igen och reser tillsammans till flygplatsen i Frankfurt där flyget hem väntar.

Utflyktspaket

För Albatros gäster har vi tagit fram ett utflyktspaket som leds av vår svenska reseledare. Ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Inkluderat i utflyktspaketet

 • Halvdagsutflykt till fots i Rüdesheim
 • Halvdagsutflykt till fots i Koblenz

Vänligen notera att halvdagsutflykterna brukar vara mellan 2 och 4 timmar.

Pris: 748 kr per person

Prisinformation

Tillägg för uppgradering av hytt
 • Tillägg för hytt på Middle-däck 1 198 kronor per person
 • Tillägg för hytt på Upper-däck 2 298 kronor per person
Tillägg för enkelhytt
 • Tillägg för enkelhytt på Main-däck kategori C Från: 2 398 kronor
 • Tillägg för enkelhytt på Middle-däck Från: 4 298 kronor
 • Tillägg för enkelhytt på Upper-däck Från: 5 998 kronor
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Frankfurt t/r
 • 3 nätters kryssning på MS Rhein Symphonie i delad dubbelhytt med fönsterglugg på Main-däck
 • Transport enligt program
 • Helpension på fartyget (ev. måltider på land sker på egen bekostnad)
 • Kaffe och te till måltiderna på fartyget
 • Daglig städning av hytten
 • Handdukar i hytten
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Uppgradering av hytt/enkelhytt
 • Utflyktspaket med tre utflykter och eventuellt övriga utflykter på land
 • Drycker utöver redan nämnda
 • Dricks på fartyget (vi rekommenderar 10-13 euro per person om dagen)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med 4 euro per person vid köp av utflyktspaket)
 • Skatter och avgifter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Hur är hytterna?

Från de ljusa och rymliga hytterna på mellan 10 m2 och 14,5 m2 har du fin utsikt över floden och dess omgivningar. Hytterna är utrustade med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Badrum med toalett och dusch; telefon, hårtork, värdeförvaringsskåp, värme/luftkonditionering och tv.

 

Övre däck (Kat. A)

Utsides hytt på däck 3 med panoramafönster och skjutdörrar (fransk balkong). 2 enkelsängar. 14,5 m2.

Mellandäck (Kat. B)

Utsides hytt på däck 2 med panoramafönster (kan öppnas). 2 enkelsängar. 14,5 m2.

Huvud-däck (Kat. C)

Utsides hytt på däck 1 med fönster (kan inte öppnas). 2 enkelsängar. 11,5 m2.

Huvud-däck akter (Kat. D)

Utsides hytt på däck 1 (akterdäck) med fönster (kan inte öppnas). 2 enkelsängar i form av en bäddsoffa och en tältsäng. 10 m2.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Ta gärna med en kikare. Du missar mycket om du inte har en.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 30 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Vem kan delta?

För att få delta i flodkryssningen måste du vara fullt rörlig och kunna färdas utan hjälp till fots i städer och på stigar i parker. Personer under 18 år måste resa i sällskap av målsman över 18 år.

Särskilda hälsovillkor

Enligt rederiets regler är du förpliktad att informera Albatros om eventuell sjukdom eller handikapp, graviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Ej lämplig för personer md rörelsehinder

Vid några av våra utflykter och rundturer i städerna promenerar vi, och vi går ofta från fartyget till stadskärnan. Många av städernas gamla stadsdelar är kulturmärkta och har kullerstensgator, och här går det inte att köra buss. Vi får å andra sidan uppleva mycket mer av atmosfären när vi närmar oss staden till fots. Vi kan även resa med allmänna färdmedel som spårvagn och tunnelbana. Som deltagare av den här resan ska du räkna med att gå upp till cirka 6 kilometer om dagen i ett lugnt tempo på stadsvandringarna. Dessa varar mellan 1,5 och 2,5 timmar. Du ska vara fullt rörlig och kunna ta dig fram utan hjälp.

Fartyget är tyvärr inte anpassat för personer med rörelsehinder som inte kan röra sig på egen hand. Det beror bland annat på säkerhetsmässiga skäl eftersom rederiet kräver att alla ska kunna förflytta sig från en båt till en annan utan hjälp från personal eller medpassagerare.

Av säkerhetsmässiga skäl får rullstolar och rullator inte heller föras ombord på fartyget. Samtliga gångar måste ha fri passage.

Kajplats

När flodkryssningsfartyget lägger till förtöjs fartygen på utanför varandra. Det innebär att det kan hända att utsikten byts ut mot ett annat fartyg istället för ett landskap eller en stad. Dessutom kan det hända att du behöver gå igenom andra fartyg för att stiga i land, eller att andra passagerare måste passera vårt fartyg.

Vi försöker i största möjliga mån hitta en kajplats i centrum av städerna vi besöker. Tyvärr är detta inte alltid möjligt, och även om kajplatsen redan är bokad och bekräftad förbehåller hamnen sig alltid rätten att flytta fartyget upp till bara några få timmar före ankomst.

Om kajplatsen befinner sig långt från centrum och utanför gångavstånd bokar vi en busstransfer i samband med de i programmet arrangerade stadsrundturerna och utflyktspaketet. Den som inte deltar i det planerade programmet eller vill lägga till egna programpunkter står själv för transportkostnaden från och till fartyget.

Soldäck

Fartyget är utrustat med ett stort och härligt soldäck där det finns möjlighet att vistas när vi ligger för ankar eller sakta glider fram i det vackra landskapet.

Vänligen notera att både soldäck och båtrutter periodvis kan vara stängda på grund av att vi passerar låga broar eller slussar.

Läs mer om

Här kan du läsa mer om Tyskland

www.albatros.se/resmal/europa/tyskland

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många fina minnen. En trevlig och avkopplande resa, reseledare Jimmy gjorde hela resan med en fantastisk tajming med lagom mycket fakta och roliga berättelser samt ett fint omhändertagande.
Date published: 2023-12-17
Rated 4 out of 5 by from Bra Julmarknads kryssning Bra resa med en mycket bra och engagerad reseledare
Date published: 2023-12-13
Rated 5 out of 5 by from Gluwein am Rhein Trevlig kryssning I juletid på ett utmärkt fartyg.
Date published: 2023-12-13
Rated 4 out of 5 by from Det var en trevlig resa men den blev inte som det tänkt Det var mycket som ändrades innan vi åkte, undrar resan och det blev lite tid vid två av tre julmarknader. Det som förgylde resan var vår reseledare Jimmy, han var engagerad och tog han om oss på bästa sätt och därför får resan 4 stjärnor.
Date published: 2023-12-11
Rated 4 out of 5 by from Trevlig julmarknadsresa Trevlig julmarknadsresa med bra guide och bra båt och god mat
Date published: 2023-12-09
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa med bra mat och bra reseledare Bra resa men tråkigt att situationen med en resväska som levererats till fel hytt hanterades med ilska av representanten för fartyget. En annan situation med blockerad resväg på floden löstes BRA med bussar av kryssningsvärden.
Date published: 2023-12-09
Rated 5 out of 5 by from Härlig Julmarknadskryssning på jättefin båt! Mycket trevlig kryssning på Rhen med utmärkt service och fin hytt. Hög klass på måltider och väldigt fint dukade bord - trevlig personal. Rent och fint och städning fantastiskt bra!
Date published: 2022-12-08
Rated 5 out of 5 by from Mycket trevlig resa Resa som var lika bra som vi förväntade oss, med många fina vyer.
Date published: 2022-12-06
 • y_2024, m_7, d_18, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_15
 • loc_sv_SE, sid_DECRI11, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor