Långtidssemester i Sorrento: Neapel, Pompeji, Amalfikusten

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Unna dig tre sköna veckor på den vackra Sorrentohalvön. Inklusive 4-stjärnigt hotell, halvpension och utflykter

Sorrento andas livsglädje, stämning och charm, och är berömt för sitt milda klimat och smakfulla kök. Nu kan du leva det ljuva livet - La dolce vita – under tre sköna veckor i hänförande Sorrento. Vi bor på 4-stjärniga Atlantic Palace i utkanten av Sorrento, och från takterrassen kan man njuta av utsikten över Neapel och vulkanen Vesuvius.

I resans pris ingår utflykter till historiska Pompeji och Neapel, och om du vill unna dig det lilla extra bokar du våra spännande utflykter och upplever Axel Munthes berömda Villa San Michele på Capri, lär dig hur man framställer pasta, blickar över Vesuvius och den hisnande vackra Amalfikusten.  Dessutom arrangerar reseledarna spontana utflykter, föredragskvällar, språkundervisning och mycket mer.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Göteborg – Neapel. Vidare mot Sorrento
Dag 2 Stadsrundtur i Sorrento
Dag 3 Äventyr på egen hand
Dag 4 Utflykt till Pompeji
Dag 5 Äventyr på egen hand
Dag 6 Möjlighet för utflykt till Amalfikusten och Ravello (utflyktspaket)
Dag 7–8 Avkoppling på egen hand
Dag 9 Utflykt till Neapel
Dag 10 Tid på egen hand
Dag 11 Möjlighet för utflykt till grekiska tempel i Paestum, Salerno och buffelmozzarella (utflyktspaket)
Dag 12 Avkoppling på egen hand
Dag 13 Möjlighet för utflykt till Capri och Axel Munthes Villa San Michele (bokas på plats))
Dag 14–15 Tid på egen hand
Dag 16 Möjlighet till utflykt till pastastaden Gragnano, vulkanen Vesuvius och besök på lantbruk (utflyktspaket)
Dag 17–80 Avkoppling samt upplevelser på egen hand
Dag 21 Avskedsmiddag
Dag 22 Hemresa

Hotell

Hotel Atlantic Palace

Det 4-stjärniga Hotel Atlantic Palace är nyrenoverat och från takterrassen kan man njuta av utsikten över Neapel och vulkanen Vesuvius. Samtliga rum har balkong och det är möjligt att köpa till rum med havsutsikt över Sorrento-bukten. Övriga rum har utsikt mot en frodig olivlund och citronträd med gula citroner som lyser upp i grönskan.

Det är ett familjedrivet hotell som ligger i ett bostadsområde i utkanten av Sorrento. Hotellets framsida vetter ut mot vägen och det kan förekomma ett visst buller från lokaltrafiken. Från hotellet är det 1 500 meter in till början av huvudgatan Corson och hotellet erbjuder gratis shuttle-buss in till staden under större delen av dagen. Hotel Atlantic Palace är därför optimalt för den som vill vila benen lite under semestern. Området är annars rätt kuperat.

Hotellet har 95 rum och är beläget i ett grönområde. Restaurangen serverar utmärkt mat, huvudsakligen direkt vid borden som är elegant dukade med Murano-glas. Hotellet har också en trevlig bar som kanske kan locka med en apertif före maten eller med en svängom efteråt - här bjuds nämligen på live-musik flera kvällar i veckan! Baren har gratis trådlöst internet liksom receptionen. Hotellet har även en pool men man kan inte räkna med att den är öppen eller uppvärmd under vår vistelse.

Rummen är stora, moderna dubbelrum med bad/toalett, luftkonditionering, tv och gratis värdeförvaringsskåp. Hotellet har också ett annex i direkt förbindelse till huvudbyggnaden. Det är cirka 20 meter mellan huvudbyggnaden och annexet.

Hotellets adress:

Hotel Atlantic Palace
Via Capo, 76
80067 Sorrento, Neapel, Italien
Telefon +39 081 878 2688

Läs mer på hotellets hemsida: www.atlanticpalacehotel.com

Rumstyper på Hotel Atlantic Palace

Vi har valt att beskriva samtliga rumstyper i detalj på så vis att du lättare kan välja mellan de olika kategorierna. Det finns förstås ett begränsat antal av varje rumstyp och det finns flest rum av typ 1 och 3.

Generellt om rummen
Samtliga rum är dubbelrum som är vackert dekorerade och har balkong (eller terrass). Rummen är välinredda, rymliga och utrustade med ett skrivbord och stolar, platt-TV, luftkonditionering, säkerhetsbox och hårtork. Badrummet har badkar med dusch.

Typ 1, Dubbelrum (Garden view)

Dubbelrum ”Garden View”. Rummen vetter söderut mot hotellets citronplantage med citron- och olivträd, och har balkong. Rummen ligger bort från vägen och är därför ofta något lugnare.
Dubbelrum ”Garden View”

Typ 2, Dubbelrum med balkong (Garden View)

Dubbelrum med balkong mot hotellets citronplantage nedre våning. (”Garden View”).

Dubbelrum med balkong ”Garden View”

Typ 3, Dubbelrum (Hotel front - ingår i resans pris)

Dubbelrum ”Hotel front”. Rum med balkong på hotellets framsida med utsikt mot härliga grönområden. Rummen vetter mot havet och vägen som går förbi hotellet, men man kan inte se havet. Vägen har lokal trafik.  (Ingår i resans pris).
Dubbelrum ”Hotel front”

Typ 4, Dubbelrum (Annex terrass)

Rum i hotellets annex med terrass och utsikt över härliga grönområden. Vetter liksom framsidan av hotellet mot havet och vägen men har inte havsutsikt.
Dubbelrum på Hotel Atlantic Palace

Typ 5, Dubbelrum med havsutsikt i hotellets annex

Dubbelrum med havsutsikt i hotellets annex, med balkong och havsutsikt samt utsikt över härliga grönområden.
Dubbelrum med havsutsikt

Typ 6, Dubbelrum (Annex Grande Balcone)

Lite mindre rum i annexet, högst upp med stor balkong med havsutsikt samt utsikt över härliga grönområden.
Dubbelrum (Annex Grande Balcone)

Typ 7, Dubbelrum (Havsutsikt)

Rum i huvudbyggnaden i de övre våningarna av hotellet, med balkong med havsutsikt samt utsikt över härliga grönområden.
Dubbelrum med havsutsikt

Typ 8, Enkelrum

Enkelrum. Rummen är dubbelrum som säljs som enkelrum. Dessa rum ligger i hotellets annex och har balkong. Rummet vetter mot hotellets framsida och har utsikt över härliga grönområden.
Enkelrum

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
15 998:–
Göteborg
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
15 998:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
16 498:–
Köpenhamn
Endast få platser kvar
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Göteborg – Neapel. Vidare mot Sorrento
Vackra vyer i Sorrento

Vårt italienska äventyr börjar när vi flyger till Neapel. Från flygplatsen åker vi söderut genom det italienska landskapet till vårt sköna hotell i Sorrento. Här ser vi den vackra Neapelbukten och inte minst den betagande Sorrentohalvön där vi möts av enastående landskap med backar och dalar, höga berg och imponerande villor. Blomstrande apelsin- och citronträd, vinrankor och olivträd pryder terrasserna som sluttar ner mot det mörkblå Medelhavet. Här blir man nästan helt överväldigad av doften av det spirande blomsterhavet och ljuset som strålar över de vackra vyerna.

I utkanten av Sorrento i grönskande omgivningar ligger det populära familjehotellet Atlantic Palace. Det 4-stjärniga hotellet är välkänt bland många skandinaviska gäster som har tillbringat semestern i Sorrento. Hotellet är välskött och välfungerande och personalen gör allt för att få gästerna att känna sig som hemma.  Det är lugnt och skönt här, och samtidigt är det lätt att ta sig de 1,5 km in till centrum av staden med en av hotellets gratis shuttlebussar som kör under stora delar av dagen - och så skonar man ju benen lite i det kuperade området.

Från toppen av hotellet har man en fantastisk utsikt över de härliga omgivningarna. Härifrån ser man inte bara kustlinjen, utan även vulkanen Vesuvius karakteristiska profil. Lite längre bort ser man storstaden Neapel och öarna utanför staden.

På hotellet ingår både frukost och middag som serveras i hotellets restaurang, för det mesta är det bordsservering. I baren är det livemusik flera kvällar i veckan, så den som vill kan ta sig en svängom på dansgolvet.  Det finns dessutom en swimmingpool, men så här tidigt på säsongen kan vi inte garantera att den är öppen.

Att umgås och uppleva är nyckelorden på en långtidssemester med Albatros. Vi har handplockat reseledarna som bidrar till att resan blir det lilla extra. Reseledarna arrangerar en rad extra utflykter, håller föredrag och mycket annat - kort sagt är de din garant för att du får en mängd fina upplevelser med hem igen.  Det är naturligtvis helt upp till dig hur mycket eller lite du har lust att delta. Våra reseledare brinner verkligen för Italien, och många av oss nordbor har ju en förkärlek för charmiga Italien.

Dag 2
Stadsrundtur i Sorrento
Marinan i Sorrento

Idag ska vi börja vårt äventyr med en liten morgontur i mysiga Sorrento. Staden är bland annat känd från sången "Torna Surriento", som sjöngs av den världsberömda tenoren Enrico Caruso, och som också bodde i staden under en period. Redan under romartiden var Sorrento en populär turistort då de båda kejsarna Augustus och Marcus Aurelius besökt platsen. Lokalbefolkningen hävdar att stadens namn kommer från Homeros mytiska värld där sirenerna försökte förföra Odysseus från klippan. Under senare århundraden har Sorrento besökts av intellektuella giganter som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche och Ibsen under vintermånaderna, och många av de gamla fina hotellen från den tiden finns i dag kvar i staden.

Vi ser de viktigaste platserna i staden och vi ska naturligtvis också smaka på några av stadens specialiteter - den lokala glassen som man väldigt snabbt blir beroende av, och även på den berömda citronlikören limoncello. Den tillverkas av citronskalen från områdets många citroner. Sorrento och Amalfikusten har under alla tider varit känt för sina stora citroner, och här i staden tillverkar man massor av produkter som innehåller citron, allt från härlig limoncello-likör till choklad, tvål och glass. Även den lokala keramiken är ofta dekorerad med citroner och apelsiner.

Dag 3
Äventyr på egen hand

De dagar då det inte finns ett fastställt program kommer reseledaren att ta fram olika utflykter för dem som önskar. Reseledaren kommer att hålla föredrag och arrangera extra utflykter till exempelvis Neapel, Ischia eller till olika vandringsleder i bergen i närheten av Positano. Man kommer också att erbjudas en introduktion till det italienska språket - Albatros Travels egen "Italienska för nybörjare", så att man snabbt kan kasta sig ut i det italienska livet. Om du exempelvis vill spela bridge hjälper reseledaren dig att komma i kontakt med likasinnade. Kort sagt så kommer vår reseledare att hjälpa till med att man får de bästa möjliga upplevelserna, och att man får möjlighet att umgås med andra i den utsträckning som man själv önskar.

Dag 4
Utflykt till Pompeji
Pompeji

Idag ska vi besöka den legendariska staden Pompeji, där vi beger oss flera tusen år tillbaka i tiden. Staden begravdes under ett tjockt lager av aska och pimpsten, under våldsamma vulkanutbrott 79 e.Kr. Askregnen varade i tre dygn, och stadens cirka 15 000 invånare flydde hals över huvud för att försöka komma i säkerhet. Händelsen har målande beskrivits av Plinuis den yngre i två brev till Tacitus, som han paradoxalt nog avslutade med orden: "Allt detta är inte värdigt att gå till historien, och du bör inte läsa detta i syfte att skriva om det (...) ". Trots detta så har berättelsen om Pompejis öde överlevt till denna dag, och det är en fascinerande historia som än i dag förstummar sin publik, nästan 2 000 år senare. Fram till 1748 stod tiden stilla i Pompeji, men sedan väcktes staden ur sin törnrosasömn.

Utgrävningarna pågår fortfarande, och man känner sig verkligen förflyttad till en annan tidsålder när man strosar runt på stadens gator. Under vår promenad ser vi att man redan för nästan 2 000 år sedan hade rinnande vatten i husen, avloppssystem, fantastiska väggmålningar, patricierhus, bagerier, tempel, badhus (termer) och en lokal bar. Som genom ett trollslag avstannade allt liv i staden, och med hjälp av vår fantasi väcks staden åter till liv. Efter lunch på egen hand kommer det att finnas tid så att man kan se ännu lite mer av Pompeji, innan vi åker tilbaka till Sorrento och vårt hotell. Från vårt hotell kan vi under den sena kvällen se silhuetten av den fascinerande vulkanen som slumrar i närheten av storstaden Neapel.

Dag 5
Äventyr på egen hand
Dagen ägnas åt egna äventyr i närområdet. Du kan till exempel resa till Neapel och utforska staden på egen hand, eller passa på att fånga lite mer av den lokala atmosfären på gatorna i Sorrento.
Dag 6
Möjlighet för utflykt till Amalfikusten och Ravello (utflyktspaket)
Underbara Amalfikusten!

Vi börjar dagen med en tur till den andra sidan av Sorrentohalvön. Den sydliga sluttningen anses av många vara Italiens, ja kanske världens vackraste och mest spektakulära kuststräcka. Här reser sig Amalfikustens frodiga gröna berg rätt upp ur havet, och det finns ett pärlband av mysiga små städer som Positano, Amalfi och Scala. Alla med en fantastisk utsikt över Medelhavet. De charmiga och pittoreska husen ser nästan ut att vara fastklistrade på klipporna, och arkitekturen är präglad av de främmande folkslag som har invaderat området genom tiderna. Den största staden Amalfi var en av de fyra italienska sjörepublikerna, och staden har varit en viktig del i den italienska historien. I dag är området ett exklusivt och attraktivt resmål. Vi går på en promenad och ser närmare på den trevliga staden med den vackra kyrkan.

Vi har gott om tid att njuta av härliga Amalfi innan turen går vidare upp på berget och till dagens nästa destination som är den lilla staden Ravello. Staden, som häver sig 350 meter över Medelhavet med den mest förtrollande utsikt, hade sin storhetstid redan för 1000 år sedan. En grupp adelsmän flydde hit efter att ha varit i strid med dogen av Amalfi - härifrån var det fortfarande möjligt att driva handel havsvägen. Staden blev efterhand allt mer inflytelserik men förstördes under 1100-talet av republiken Pisa varpå man den förlorade sin status som ekonomiskt maktcentrum och sjöfartsrepublik. I dag kommer man främst hit för att se de berömda villorna Villa Rufolo eller Villa Cimbone som ligger med fantastiska utsikter över havet. Det sägs också att kompositörerna Wagner och Grieg sökte inspiration till sina verk här och man menar att delar av Wagners Parsifal komponerades i Ravello, bland de många exotiska blommorna i den vackra gamla trädgården.

Under Ravellos storhetstid bodde över 25 000 människor i staden, att jämföra med 2 500 idag. Dock är staden, och inte minst dess parker väl värd ett besök. Vi ser en av de de finaste parkerna och har tid med en kopp kaffe innan färden går tillbaka över bergen till Sorrento.

Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 56 € - läs mer längre ner i programmet.

Dag 7–8
Avkoppling på egen hand
Dag 9
Utflykt till Neapel
Piazza del Plebiscito i Neapel

I dag ska vi över på den andra sidan Neapelbukten till Kampaniens huvudstad Neapel. Efter en panoramasightseeing i staden förflyttar vi oss till fots medan vi får lära oss en del om charmiga Neapel och se några av de mest berömda sevärdheterna. Vi passerar bland annat San Carlo Operan och det kungliga palatset. Napolitanare är färgstarka och levande, och staden har en intensiv atmosfär. Vi kanske kommer att få syn på fladdrande tvätt där den hänger på linor mellan husen på de små gatorna vid centrum! Vi kommer också att ha tid för att gå en liten promenad i den historiska stadskärnan (sammanlagt blir det cirka 4 kilometers vandring i Neapel).

De som har lust kan också välja att besöka Neapels berömda museum där man kan se många av fynden från Pompeji (entré är ej inkluderat).

Vi är tillbaka vid vårt hotell under eftermiddagen.

Dag 10
Tid på egen hand
Dag 11
Möjlighet för utflykt till grekiska tempel i Paestum, Salerno och buffelmozzarella (utflyktspaket)
Paestum

Idag åker vi via Castellamare du Stabia och vidare söderut till hamnstaden Salerno. Söder om Salerno finns de berömda grekiska templen i Paestum. Grekerna bosatte sig i området runt år 600 f.Kr, och de kallade staden Poseidonia. Här uppförde de fantastiska tempel, och staden fick sitt namn Paestum först när romarna erövrade den år 273 f.Kr. Sedan övergavs området på grund av malaria, och det var först under mitten av 1700-talet som man återupptäckte templen.

På vägen tillbaka från Paestum besöker vi en producent av buffelmozzarella och gör ett stopp i Salerno. Här kan man passa på att besöka den gamla domkyrkan eller bara njuta av en god kopp kaffe innan vi beger oss tillbaka til vårt hotell.

Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 42 € - läs mer längre ner i programmet.

Dag 12
Avkoppling på egen hand
Dag 13
Möjlighet för utflykt till Capri och Axel Munthes Villa San Michele (bokas på plats))
Vackra Capri

I dag finns det möjligt att följa med på en båttur till Neapelbukten. Bakom oss har vi en magnifik utsikt över Neapel med Vesuvius i bakgrunden, och framför oss ser vi den spektakulära ön Capri resa sig ur havet.

Capri har under åren besökts av allt från romerska kejsare till författare, berömda filmstjärnor och det internationella jet-setet. Det har skrivits och sjungits mycket om den lilla ön Capri, och vi förstår varför redan när vi är framme och lägger till vid Marina Grande. Vår tur går upp till den lilla staden Anacapri på 270 meters höjd. Där finner vi Villa San Michele, en fantastisk villa byggd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Vid 72 års ålder gav Axel Munthe ut boken "Boken om San Michele" (1929), som omedelbart blev en världssuccé. Villan, byggd ovanpå ruinerna av en romersk villa, är imponerande och har en fantastisk trädgård med terrasser. Här kan du njuta av en oförglömlig utsikt över ön, Sorrento-halvön och Vesuvius.

I Capri stad kommer vi att ha lite tid på oss för att se närmare på de eleganta butikerna, hotellen och restaurangerna som kantar de slingrande gatorna. Vi tar en plats i solen på ett av de mysiga kaféerna vid Piazza Umberto om vädergudarna står oss bi. Torget pryds av en liten vit kyrka, och härifrån kan vi iaktta stadslivet. Det kommer också att finnas tid att beundra de färgrika trädgårdarna och njuta av den fantastiska utsikten över klipporna "I Faraglioni" och småbåtshamnen.

Om man vill ta sig tid och har krafter över så kan man ta en promenad till gamla kejserliga villan Villa Jovis, som tillhörde kejsaren Tiberius. Man måste kunna ta sig fram obehindrat till fots, och promenaden tar cirka en timme i vardera riktningen. Man kan också välja att följa med de lokala fiskarna på en båttur till "Grotta Azurra", den världsberömda blå grottan.

Under eftermiddagen går vi ombord på båten igen och åker tillbaka till Sorrento där vårt hotell väntar.

Utflykten till Capri bokas och betalas på plats. Pris: 90 EUR (motsvarar 1050 kr).

Dag 14–15
Tid på egen hand
Dag 16
Möjlighet till utflykt till pastastaden Gragnano, vulkanen Vesuvius och besök på lantbruk (utflyktspaket)
I pastastaden Gragnano

Efter frukost finns det möjlighet att följa med en utflykt till Sorrento-halvön vid Castellammare di Stabia och Vesuvius. Vi åker till den lilla staden Gragnano som ligger söder om vulkanen Vesuvius. Staden kallas Città della Pasta - pastastaden - och är en symbol för en av Italiens mest stabila branscher, nämligen tillverkningen av pasta. Här har man under mer än 500 år producerat den allra finaste pastan. Redan under 1800-talet fanns det 140 stora och små pastatillverkare i staden.

Vi besöker en av pastaproducenterna och får lära oss om hur man framställer kvalitetspasta. Vi får bland annat veta mer om de olika typerna av pasta och vilka sorter som är bäst lämpade för olika rätter och såser. Jovisst, det är sannerligen en konst att laga till en riktigt god italiensk pasta. Efter detta besök kan vi för all framtid kunna känna igen en bra pasta med blotta ögat!

Sedan är det dags att bege oss upp i bergen bakom staden. Det är här som man odlar många av de grönsaker och blommor som återfinns på den lokala marknaden. Vi stannar till vid ett litet lantbruk, där man också driver en restaurang. Förutom att producera olivolja har gården odlingsmarker och djurhållning, och här finns allt från hästar och gäss till kastanjer och olika färska grönsaker. Vi går till restaurangen för att få ett litet smakprov av de lokala vinerna och områdets specialiteter.

Sedan beger vi oss mot den majestätiska vulkanen Vesuvius, som långt bort i fjärran sträcker sig mot himlen. Vesuvius mest berömda utbrott för nästan 2 000 år sedan förstörde bland annat städerna Pompeji och Herculaneum. Invånarna i området lever i skuggan av den aktiva vulkanen, som ligger vackert belägen vid Neapelbukten. Vårt besök leder oss till toppen av den över 1 200 meter höga vulkanen, och man kommer att kunna se ner i den imponerande kratern. Den sista delen av vägen upp till kratern går vi till fots (ca 20 minuters promenad).

Man behöver kunna ta sig fram obehindrat till fots om man ska göra den här utflykten, så att man kan gå den sista sträckan upp till kraterns kant. Sedan är det dags att åka tillbaka till hotellet dit vi anländer under eftermiddagen.

Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 62 € - läs mer längre ner i programmet.

Dag 17–80
Avkoppling samt upplevelser på egen hand

Det vackra området inbjuder till vandringsturer i naturen. Man kan också välja att koppla av med en god bok i handen eller göra stadsturer. Om du vill ha ytterligare aktiviteter kan du välja att vara med på några av de utflykter eller arrangemang som reseledaren löpande ordnar.

Dag 21
Avskedsmiddag

I dag är det vår sista dag i Sorrento. Du kan passa på att göra några sista inköp eller njuta av solen, innan vår resa går åter, hem till det svenska vårvädret. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 22
Hemresa

Idag har det blivit dags att flyga hem till Sverige igen efter underbara veckor i Italien.

Utflyktspaket

Spara 90 kr och boka hela utflyktspaketet hemifrån till 1550 kr.

Pris vid bokning av utflykterna på plats:

• Paestum 430 kr (42 €)
• Amalfikusten/Ravello 570 kr (56 €)
• Pastastaden Gragnano/Vesuvius 640 kr (62 €)

Bokning av de separata utflykterna i Italien endast möjligt i mån av plats. Utflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Utflykten till Capri ingår inte utflyktspaketet, utan bokas på plats. Pris: 105 €

Prisinformation

Resans pris

Från 15 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 850:- (mycket begränsat antal)
Tillägg för uppgradering av rum
Kategori 1: Dubbelrum med balkong mot hotellets citronplantage (”Garden View”.) 400 kr per person med 2 personer
Kategori 4: Dubbelrum i hotellets annex med terrass ("Annex terrass") 400 kr per person med 2 personer
Kategori 5: Dubbelrum i hotellets annex med balkong och havsutsikt 1 550 kr per person med 2 personer
Kategori 6: Dubbelrum i hotellets annex, längst upp med stor balkong (”Annex Grande Balcone”) 1 750 kr per person med 2 personer
Kategori 7: Dubbelrum med balkong i huvudbyggnaden på de översta våningarna ("Havsutsikt") 1 950 kr per person med 2 personer
Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Göteborg – Neapel och Rom - Göteborg med mellanlandning
 • Transport till och från flygplatsen i Rom och Neapel
 • Stadsrundtur i Sorrento
 • Utflykt till Neapel
 • Utflykt till Pompeji
 • Boende på 4-stjärnigt hotell i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Halvpension på hotellet (frukost/middag)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket till Paestum, Amalfikusten och Gragnano*
 • Utflykt till Capri (bokas på plats)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Dricks till chaufförer och lokalguide (räkna med ca 6 euro)
 • Entréer till museer: Pompeji € 15, arkeologiskt museum i Neapel € 7 (från och med 1 juli 2014 är det inte längre gratis inträde på statliga museer för pensionärer)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

*För att vara säker på att få plats på utflykterna i vårt utflyktspaket rekommenderar vi att du bokar de tre extra utflykterna hemifrån som ett paket, därmed sparar du 80 kr.  Totalpris för utflyktspaketet 1 450 kr.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Måltider

Resan inkluderar halvpension bestående av frukost och middag i hotellets restaurang. Maten på hotellet är utmärkt och serveras direkt vid borden.

Väder

Vi reser till södra Italien där vädret sett generellt är bra. I mars har södra Italien ungefär samma temperaturer som det är i Skandinavien under maj eller september, med en genomsnittlig dagstemperatur på 15 grader. I mars bjuder Sorrento på hela 158 soltimmar - som jämförelse har Stockholm 135 soltimmar i mars. Det kan naturligtvis också regna i Kampanien, men nederbörden faller oftast som kortvariga, kraftiga skurar. Vi rekommenderar att man tar med sig kläder enligt lager-på-lager principen, så att man är förberedd för varma och soliga dagar, molniga dagar och svalare kvällar.

Reseledare

Under vistelsen finns en reseledare från Albatros på plats. Reseledaren kommer under resans gång att stå för olika gemensamma arrangemang, hålla föredrag och naturligtvis leda utflykterna i programmet. Reseledarens roll är dock något annorlunda än på en vanlig rundresa med Albatros. Det betyder att reseledaren endast finns på plats vissa dagar och arrangerar extra utflykter, föredrag etc. Reseledaren är med andra ord resedeltagarnas kontaktperson på resan om det skulle uppstå behov för hjälp och de säkrar att vistelsen blir så bra som möjligt och att du reser hem igen med en mängd fina upplevelser i bagaget.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Program

Av praktiska skäl kan det hända att vi måste ändra lite i programmet och genomföra utflykterna på andra dagar än angett. Slutgiltiga datum för utflykterna upplyses vid ankomst.

De beskrivna extrautflykterna genomförs endast vid min. 15 deltagare.

 

Viktig information angående ankomsten till Fiumicino flygplats

Vid ankomst till Fiumicino flygplats är det viktigt att du går åt rätt håll när du ska hämta ditt bagage, annars hamnar i fel terminal. Om man är osäker är det bättre att fråga en gång för ofta, istället för att gå fel. Det kan nämligen vara besvärligt att gå tillbaka igen, eftersom man först ska ut ur terminalen och så in igenom kontrollen igen för att få sitt bagage.

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien:

www.albatros-travel.se/resmal/europa/italien

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.
Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.
Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 3 out of 5 by from En intressant resa med dåligt väder(kyla och regn) Bekräftat aktivitetsprogram ändrades vid ankomsten. Resultat: alla 6 aktiviteter bokades in under de första 10 dagarna. Ingen flexibilitet att ändra utflyktsdagarna. Bra hotellrum, mycket trevlig personal. Rum mot gatan störande trafik. Extra kostnad för havsutsikt med balkong gav inget mervärde p.g.a. störande trafik, kyla och blåst. Prissättningen borde tids anpassas! Tre guider varav två mycket trevliga. Guiderna fick specialbehandling av restaurangpersonal (Snabbare service, vin i vinkylare). Trevlig underhållning på kvällarna. Frukosten med undantag av kaffet bra. Middagarna dessvärre enahanda och smaklös med några få undantag.
Date published: 2016-03-27
Rated 4 out of 5 by from Omväxlande, intressant , vackert och njutbart Bussresan från Rom drygt 3 timmar kändes lång och tyvärr var det svårt att förstå all den information vi fick som var på danska. Utflykterna väl planerade, bussarna bekväma alla kom i tid , speciellt Capri och all den kunskap reseledaren hade att förmedla väckte stort intresse! Roligt med lite italienska övningar som gavs på hotellet och andra upplevelser som pizzabakning, gruppdanslektion och proseccoprovning lättsamt och trevlig! Ang . hotellet var vi mycket glada för balkong mot citronlund och solen, städningen bra och trevlig , garderobernas klädstång satt väldigt högt och på fel ledd, rummet var ganska lyhört men allt fungerade.
Date published: 2017-11-26
Rated 4 out of 5 by from En resa med italiensk kultur och vacker natur på samma gång Vi bodde på ett hotell i utkanten av Sorrento med mycket trafik på gatan utanför, som tyvärr saknade trottoar ca 500 m mot Sorrento. Halvpensionen på hotellet var OK. Hotellet saknade kaffe/thekokare på rummet. Reseledarna var mycket kunniga och utflykterna, både de som ingick och de vi köpte till var mycket trevliga. Utgrävningarna i Herculanum var minst lika sevärda som utgrävningarna i Pompeji. Reseledarna anordnade också aktiviteter i form av enkel italiensk kurs, pizzabakning och vinprovningar. Vi utnyttjade flera av de vandringsvägar som fanns tillgängliga och upplevde fantastiska vyer och vacker natur.
Date published: 2016-11-20
Rated 4 out of 5 by from Mysig resa med trevliga utflykter Resan ner till Rom gick bra fram till ankomsten, där väntan blev över en timme innan vi gick ombord på bussen. Resan mellan Roms flygplats och Sorrento tog fem timmar pga köer! Först när vi hade lämnat raststället (efter halva tiden)nämnde reseledaren att vi INTE fick använda toaletten på bussen, jag fick panik innan vi kom fram till hotellet. Hotellet med området och dess personal får HÖGSTA betyg. Tyvärr var det begränsat med att promenera i omgivningarna pga smala gator utan trottoarer. Shuttelbussen till Sorrento city från hotellet flera gånger om dagen var toppen och fungerade utmärkt. Utflykterna som vi företog (Sorrento, Neapel, Salerno och olivproducent) var MYCKET bra liksom vinprovning, språkkurs och underhållning på hotellet njöt vi av.
Date published: 2015-11-26
Rated 4 out of 5 by from Skön avkoppling och vackra vyer Bra hotell men en utförligare beskrivning av hotellet och förutsättningarna för det tillägg som erbjuds skulle vara på sin plats. T ex balkong och havsutsikt i annexet borde ha inneburit en balkong som man kan få rum att sitta på och utsikten mer än en glimt mellan träden.
Date published: 2015-11-21
Rated 3 out of 5 by from En bra resa med dålig avslutning Ett utmärkt hotell (Atlantic) med mycket vänlig personal från städpersonal, reception , restauranger till bar. En antipasti buff'é som klara de 3 veckor utan att bli tråkig. En utmärkt service med buss till city. Tyvärr kommer den ihågkomna bilden att vara sista övernattningen i Rom. Sen ankomst till hotellet som inte kan servera mer än fem (5) middagar. Ett frukostpaket som innehåller så mycket vätska (vatten och juice) att det måste intas innan passage av säkerhetskontrollen. Får inte förtäras i bussen till flygplatsen. Sedan Norwegian med minimal försäljning ombord. det var många hungriga som anlände till Arlanda.
Date published: 2017-03-25
Rated 5 out of 5 by from Ett avkopplande resmål med vårkänslor. Varierande upplevelser som man väljer efter intressen, dagsform och lust. Vandringar från hotellet kan upplevas ngt utmanande pga trafik och backar. Bussar med generösa tidtabeller underlättade möjligheten till fina upplevelser bland citronodlingar och fantastiska utsikter. Användbara råd och tips från professionella guider stimulerade äventyrslystnaden. Hotellet fint,fräscht med fantastisk, tillmöteskommande personal. Skapade en trivsam, välkomnande miljö. Maten god med mycket grönt o flera valmöjligheter. Vi valde solsidan mot trädgården och gonade oss på balkongen blev inte störda av trafiken. Saknade möjligheten till kvällspromenad efter middagen alt ngn mer rörlig aktivitet på dag/kvällstid.
Date published: 2017-03-20
Rated 3 out of 5 by from Vackra Sorrento Transfer från Rom till Sorrento tog 6 timmar och var mycket jobbig. Fredag kväll och mycket trafik och långa bilköer. Skulle hellre flyga direkt på Neapel med en mellanlandning någonstans i Europa. Hotellet var bra men låg långt ifrån centrala Sorrento och hotellets shuttlebussar var ett absolut måste för att över huvud taget komma någonstans. Hotellets läge vid en mycket trafikerad väg utan trottoarer gjorde det nästan livsfarligt att ta en promenad till stan eller i omgivningarna. Maten på hotellet var OK men otroligt enformig. Endast dessertbordet var jättebra, många läckra bakverk och jättefin färsk frukt. Mer varierad underhållning på kvällarna på hotellet vore också önskvärt.
Date published: 2016-11-27
 • y_2018, m_12, d_15, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_152
 • loc_sv_SE, sid_ITVLT71, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19ITVLT71MSE2602