Långtidssemester i Sorrento: Neapel, Pompeji, Amalfikusten

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Unna dig tre sköna veckor på den vackra Sorrentohalvön. Inklusive halvpension och utflykter

Sorrento andas livsglädje, stämning och charm, och är berömt för sitt milda klimat och smakfulla kök. Nu kan du leva det ljuva livet - La dolce vita – under tre sköna veckor i hänförande Sorrento. Vi bor på på hotell Parco del Sole som ligger strax utanför Sorrento.

I resans pris ingår utflykter till historiska Pompeji och Neapel, och om du vill unna dig det lilla extra bokar du våra spännande utflykter och upplever Axel Munthes berömda Villa San Michele på Capri, lär dig hur man framställer pasta, blickar över Vesuvius och den hisnande vackra Amalfikusten.  Dessutom arrangerar reseledarna spontana utflykter, föredragskvällar, språkundervisning och mycket mer.

Resan avrundas med en kort avstickare till Rom.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dagar
Dag 1
Flyg Köpenhamn – Rom. Vidare mot Sorrento
Dag 2
Stadsrundtur i Sorrento
Dag 3
Äventyr på egen hand
Dag 4
Utflykt till Neapel
Dag 5
Avkoppling på egen hand
Dag 6
Möjlighet för utflykt till Amalfikusten och Ravello (utflyktspaket)
Dag 7–8
Äventyr på egen hand
Dag 9
Utflykt till Pompeji
Dag 10–11
Tid på egen hand
Dag 12
Möjlighet för utflykt till Capri och Axel Munthes Villa San Michele (bokas på plats)
Dag 13–15
Avkoppling och upplevelser på egen hand
Dag 16
Möjlighet för utflykt till grekiska tempel i Paestum, Salerno och buffelmozzarella (utflyktspaket)
Dag 17
Avkoppling samt upplevelser på egen hand
Dag 18
Möjlighet till utflykt till pastastaden Gragnano, vulkanen Vesuvius och besök på lantbruk (utflyktspaket)
Dag 19
Tid på egen hand
Dag 20
Avskedsmiddag
Dag 21
Besök i Rom och övernattning i Ostia
Dag 22
Hemresa

Hotell

Hotel Parco del Sole

Hotellet Parco del Sole är officiellt ett 4-stjärnigt hotell, men vi väljer att kalla det 3+, för att inte göra någon besviken.  Hotellet renoverar löpande och är den perfekta platsen för en längre vistelse i Sorrento. Hotellet ligger i en härlig trädgård med vackra citron- och apelsinträd, och det är underbart att njuta av livet här på en solskensdag. Alla hotellets rum har balkong/terrass. Rummen har utsikt till den vackra parkliknande trädgården och omgivningarna.

Hotel Parco del Sole är ett familjeägt hotell som ligger i ett bostadsområde utanför Sorrento, i den lilla stadsdelen Sant Agnello. Här är det nära till butiker och restauranger och endast 200 meter från den lilla järnvägen som kör till de små byarna längs med kusten och hela vägen till Neapel. Från hotellet är det ca 1,5 kilometer till Sorrento, och hotellet bjuder på gratis shuttlebuss direkt till staden. Med andra ord hotellet är ett bra alternativ för dig som vill låta benen vila.

Hotellet har 140 rum som ligger i grönskande omgivningar. I hotellets restaurang serveras maten som buffé. Här finns även en bar där man kan ta en aperitif före maten. Den som blir danssugen kan ta en svängom till hotellets livemusik ett par gånger i veckan. Det är gratis wifi på hotellet. Hotellet har en pool, men den är inte alltid öppen.

Rummen är trevliga, moderna dubbelrum med badrum, luftkonditionering, hårtork, satellit-tv och värdeförvaringsskåp.

Adress:

Hotel Parco del Sole
Via Dei Gerani 1
Sant¹Agnello
80065
ITALIEN

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 498:–
Köpenhamn
Endast få platser kvar, Hotel Atlantic
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 998:–
Köpenhamn
Hotel Atlantic
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
21 498:–
Stockholm
Hotel Atlantic
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Köpenhamn – Rom. Vidare mot Sorrento

Vårt italienska äventyr börjar med att vi sätter oss på planet som tar oss till storstaden Roml. Härifrån tar vi bussen till vårt hotell strax utanför Sorrento.

Vi bor på Hotel Parco del Sole som är ett familjeägt hotell i ett bostadsområde utanför Sorrento. Hotellet är nyrenoverat och ligger i en härlig trädgård med vackra citron- och apelsinträd och det är underbart att njuta av livet här på en solskensdag. 

Här är det nära till butiker och restauranger och endast 200 meter från den lilla järnvägen som kör till de små byarna längs med kusten och hela vägen till Neapel. Från hotellet är det ca 1,5 kilometer till Sorrento, och hotellet bjuder på gratis shuttlebuss direkt till staden. Med andra ord hotellet är ett bra alternativ för dig som vill låta benen vila. Hotellet har en pool, men den är inte alltid öppen.

Nyckelorden för en långtidssemester med Albatros är att vara tillsammans och uppleva. Vi har våra handplockat reseledare som ser till att resan får en extra trevlig dimension. Reseledarna arrangerar en rad extra utflykter och håller föredrag. Kort och gott är de både din trygghet på resan och din garanti för att du får en mängd fina upplevelser under din semester. Det är naturligtvis helt upp till dig själv hur mycket du vill delta i våra olika aktiviteter.

Resan börjar med en liten introduktion till det italienska språket. Man kan nämligen komma riktigt långt med "Buon giorno", "Grazie" och kanske "Arrividerci".

Vi äter middag på vårt trevliga hotell.

Dag 2
Stadsrundtur i Sorrento
Marinan i Sorrento

Idag ska vi börja vårt äventyr med en liten morgontur i mysiga Sorrento. Staden är bland annat känd från sången "Torna Surriento", som sjöngs av den världsberömda tenoren Enrico Caruso, och som också bodde i staden under en period. Redan under romartiden var Sorrento en populär turistort då de båda kejsarna Augustus och Marcus Aurelius besökt platsen. Lokalbefolkningen hävdar att stadens namn kommer från Homeros mytiska värld där sirenerna försökte förföra Odysseus från klippan. Under senare århundraden har Sorrento besökts av intellektuella giganter som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche och Ibsen under vintermånaderna, och många av de gamla fina hotellen från den tiden finns i dag kvar i staden.

Vi ser de viktigaste platserna i staden och vi ska naturligtvis också smaka på några av stadens specialiteter - den lokala glassen som man väldigt snabbt blir beroende av, och även på den berömda citronlikören limoncello. Den tillverkas av citronskalen från områdets många citroner. Sorrento och Amalfikusten har under alla tider varit känt för sina stora citroner, och här i staden tillverkar man massor av produkter som innehåller citron, allt från härlig limoncello-likör till choklad, tvål och glass. Även den lokala keramiken är ofta dekorerad med citroner och apelsiner.

Dag 3
Äventyr på egen hand

De dagar då det inte finns ett fastställt program kommer reseledaren att ta fram olika utflykter för dem som önskar. Reseledaren kommer att hålla föredrag och arrangera extra utflykter till exempelvis Neapel, Ischia eller till olika vandringsleder i bergen i närheten av Positano. Man kommer också att erbjudas en introduktion till det italienska språket - Albatros Travels egen "Italienska för nybörjare", så att man snabbt kan kasta sig ut i det italienska livet. Om du exempelvis vill spela bridge hjälper reseledaren dig att komma i kontakt med likasinnade. Kort sagt så kommer vår reseledare att hjälpa till med att man får de bästa möjliga upplevelserna, och att man får möjlighet att umgås med andra i den utsträckning som man själv önskar.

Dag 4
Utflykt till Neapel
Piazza del Plebiscito i Neapel

I dag ska vi över på den andra sidan Neapelbukten till Kampaniens huvudstad Neapel. Efter en panoramasightseeing i staden förflyttar vi oss till fots medan vi får lära oss en del om charmiga Neapel och se några av de mest berömda sevärdheterna. Vi passerar bland annat San Carlo Operan och det kungliga palatset. Napolitanare är färgstarka och levande, och staden har en intensiv atmosfär. Vi kanske kommer att få syn på fladdrande tvätt där den hänger på linor mellan husen på de små gatorna vid centrum! Vi kommer också att ha tid för att gå en liten promenad i den historiska stadskärnan (sammanlagt blir det cirka 4 kilometers vandring i Neapel).

De som har lust kan också välja att besöka Neapels berömda museum där man kan se många av fynden från Pompeji (entré är ej inkluderat).

Vi är tillbaka vid vårt hotell under eftermiddagen.

Dag 5
Avkoppling på egen hand
Dag 6
Möjlighet för utflykt till Amalfikusten och Ravello (utflyktspaket)
Underbara Amalfikusten!

Vi börjar dagen med en tur till den andra sidan av Sorrentohalvön. Den sydliga sluttningen anses av många vara Italiens, ja kanske världens vackraste och mest spektakulära kuststräcka. Här reser sig Amalfikustens frodiga gröna berg rätt upp ur havet, och det finns ett pärlband av mysiga små städer som Positano, Amalfi och Scala. Alla med en fantastisk utsikt över Medelhavet. De charmiga och pittoreska husen ser nästan ut att vara fastklistrade på klipporna, och arkitekturen är präglad av de främmande folkslag som har invaderat området genom tiderna. Den största staden Amalfi var en av de fyra italienska sjörepublikerna, och staden har varit en viktig del i den italienska historien. I dag är området ett exklusivt och attraktivt resmål. Vi går på en promenad och ser närmare på den trevliga staden med den vackra kyrkan.

Vi har gott om tid att njuta av härliga Amalfi innan turen går vidare upp på berget och till dagens nästa destination som är den lilla staden Ravello. Staden, som häver sig 350 meter över Medelhavet med den mest förtrollande utsikt, hade sin storhetstid redan för 1000 år sedan. En grupp adelsmän flydde hit efter att ha varit i strid med dogen av Amalfi - härifrån var det fortfarande möjligt att driva handel havsvägen. Staden blev efterhand allt mer inflytelserik men förstördes under 1100-talet av republiken Pisa varpå man den förlorade sin status som ekonomiskt maktcentrum och sjöfartsrepublik. I dag kommer man främst hit för att se de berömda villorna Villa Rufolo eller Villa Cimbone som ligger med fantastiska utsikter över havet. Det sägs också att kompositörerna Wagner och Grieg sökte inspiration till sina verk här och man menar att delar av Wagners Parsifal komponerades i Ravello, bland de många exotiska blommorna i den vackra gamla trädgården.

Under Ravellos storhetstid bodde över 25 000 människor i staden, att jämföra med 2 500 idag. Dock är staden, och inte minst dess parker väl värd ett besök. Vi ser en av de de finaste parkerna och har tid med en kopp kaffe innan färden går tillbaka över bergen till Sorrento.

Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 56 € - läs mer längre ner i programmet.

Dag 7–8
Äventyr på egen hand
Dagen ägnas åt egna äventyr i närområdet. Du kan till exempel resa till Neapel och utforska staden på egen hand, eller passa på att fånga lite mer av den lokala atmosfären på gatorna i Sorrento.
Dag 9
Utflykt till Pompeji
Pompeji

Idag ska vi besöka den legendariska staden Pompeji, där vi beger oss flera tusen år tillbaka i tiden. Staden begravdes under ett tjockt lager av aska och pimpsten, under våldsamma vulkanutbrott 79 e.Kr. Askregnen varade i tre dygn, och stadens cirka 15 000 invånare flydde hals över huvud för att försöka komma i säkerhet. Händelsen har målande beskrivits av Plinuis den yngre i två brev till Tacitus, som han paradoxalt nog avslutade med orden: "Allt detta är inte värdigt att gå till historien, och du bör inte läsa detta i syfte att skriva om det (...) ". Trots detta så har berättelsen om Pompejis öde överlevt till denna dag, och det är en fascinerande historia som än i dag förstummar sin publik, nästan 2 000 år senare. Fram till 1748 stod tiden stilla i Pompeji, men sedan väcktes staden ur sin törnrosasömn.

Utgrävningarna pågår fortfarande, och man känner sig verkligen förflyttad till en annan tidsålder när man strosar runt på stadens gator. Under vår promenad ser vi att man redan för nästan 2 000 år sedan hade rinnande vatten i husen, avloppssystem, fantastiska väggmålningar, patricierhus, bagerier, tempel, badhus (termer) och en lokal bar. Som genom ett trollslag avstannade allt liv i staden, och med hjälp av vår fantasi väcks staden åter till liv. Efter lunch på egen hand kommer det att finnas tid så att man kan se ännu lite mer av Pompeji, innan vi åker tilbaka till Sorrento och vårt hotell. Från vårt hotell kan vi under den sena kvällen se silhuetten av den fascinerande vulkanen som slumrar i närheten av storstaden Neapel.

Dag 10–11
Tid på egen hand
Dag 12
Möjlighet för utflykt till Capri och Axel Munthes Villa San Michele (bokas på plats)
Vackra Capri

I dag finns det möjligt att följa med på en båttur till Neapelbukten. Bakom oss har vi en magnifik utsikt över Neapel med Vesuvius i bakgrunden, och framför oss ser vi den spektakulära ön Capri resa sig ur havet.

Capri har under åren besökts av allt från romerska kejsare till författare, berömda filmstjärnor och det internationella jet-setet. Det har skrivits och sjungits mycket om den lilla ön Capri, och vi förstår varför redan när vi är framme och lägger till vid Marina Grande. Vår tur går upp till den lilla staden Anacapri på 270 meters höjd. Där finner vi Villa San Michele, en fantastisk villa byggd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Vid 72 års ålder gav Axel Munthe ut boken "Boken om San Michele" (1929), som omedelbart blev en världssuccé. Villan, byggd ovanpå ruinerna av en romersk villa, är imponerande och har en fantastisk trädgård med terrasser. Här kan du njuta av en oförglömlig utsikt över ön, Sorrento-halvön och Vesuvius.

I Capri stad kommer vi att ha lite tid på oss för att se närmare på de eleganta butikerna, hotellen och restaurangerna som kantar de slingrande gatorna. Vi tar en plats i solen på ett av de mysiga kaféerna vid Piazza Umberto om vädergudarna står oss bi. Torget pryds av en liten vit kyrka, och härifrån kan vi iaktta stadslivet. Det kommer också att finnas tid att beundra de färgrika trädgårdarna och njuta av den fantastiska utsikten över klipporna "I Faraglioni" och småbåtshamnen.

Om man vill ta sig tid och har krafter över så kan man ta en promenad till gamla kejserliga villan Villa Jovis, som tillhörde kejsaren Tiberius. Man måste kunna ta sig fram obehindrat till fots, och promenaden tar cirka en timme i vardera riktningen. Man kan också välja att följa med de lokala fiskarna på en båttur till "Grotta Azurra", den världsberömda blå grottan.

Under eftermiddagen går vi ombord på båten igen och åker tillbaka till Sorrento där vårt hotell väntar.

Utflykten till Capri bokas och betalas på plats. Pris: 90 EUR (motsvarar 845 kr).

Dag 13–15
Avkoppling och upplevelser på egen hand
Dagarna ägnas åt egna upplevelser och utflykter! Drick en kopp välsmakande italienskt kaffe på några av de mysiga kaféerna, njut av den fantastiska utsikten över Vesuvius och Neapel eller ta en promenad i de smala gränderna.
Dag 16
Möjlighet för utflykt till grekiska tempel i Paestum, Salerno och buffelmozzarella (utflyktspaket)
Paestum

Idag åker vi via Castellamare du Stabia och vidare söderut till hamnstaden Salerno. Söder om Salerno finns de berömda grekiska templen i Paestum. Grekerna bosatte sig i området runt år 600 f.Kr, och de kallade staden Poseidonia. Här uppförde de fantastiska tempel, och staden fick sitt namn Paestum först när romarna erövrade den år 273 f.Kr. Sedan övergavs området på grund av malaria, och det var först under mitten av 1700-talet som man återupptäckte templen.

På vägen tillbaka från Paestum besöker vi en producent av buffelmozzarella och gör ett stopp i Salerno. Här kan man passa på att besöka den gamla domkyrkan eller bara njuta av en god kopp kaffe innan vi beger oss tillbaka til vårt hotell. Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 42 € - läs mer längre ner i programmet.

Dag 17
Avkoppling samt upplevelser på egen hand

Det vackra området inbjuder till vandringsturer i naturen. Man kan också välja att koppla av med en god bok i handen eller göra stadsturer. Om du vill ha ytterligare aktiviteter kan du välja att vara med på några av de utflykter eller arrangemang som reseledaren löpande ordnar.

Dag 18
Möjlighet till utflykt till pastastaden Gragnano, vulkanen Vesuvius och besök på lantbruk (utflyktspaket)
I pastastaden Gragnano

Efter frukost finns det möjlighet att följa med en utflykt till Sorrento-halvön vid Castellammare di Stabia och Vesuvius. Vi åker till den lilla staden Gragnano som ligger söder om vulkanen Vesuvius. Staden kallas Città della Pasta - pastastaden - och är en symbol för en av Italiens mest stabila branscher, nämligen tillverkningen av pasta. Här har man under mer än 500 år producerat den allra finaste pastan. Redan under 1800-talet fanns det 140 stora och små pastatillverkare i staden.

Vi besöker en av pastaproducenterna och får lära oss om hur man framställer kvalitetspasta. Vi får bland annat veta mer om de olika typerna av pasta och vilka sorter som är bäst lämpade för olika rätter och såser. Jovisst, det är sannerligen en konst att laga till en riktigt god italiensk pasta. Efter detta besök kan vi för all framtid kunna känna igen en bra pasta med blotta ögat!

Sedan är det dags att bege oss upp i bergen bakom staden. Det är här som man odlar många av de grönsaker och blommor som återfinns på den lokala marknaden. Vi stannar till vid ett litet lantbruk, där man också driver en restaurang. Förutom att producera olivolja har gården odlingsmarker och djurhållning, och här finns allt från hästar och gäss till kastanjer och olika färska grönsaker. Vi går till restaurangen för att få ett litet smakprov av de lokala vinerna och områdets specialiteter.

Sedan beger vi oss mot den majestätiska vulkanen Vesuvius, som långt bort i fjärran sträcker sig mot himlen. Vesuvius mest berömda utbrott för nästan 2 000 år sedan förstörde bland annat städerna Pompeji och Herculaneum. Invånarna i området lever i skuggan av den aktiva vulkanen, som ligger vackert belägen vid Neapelbukten. Vårt besök leder oss till toppen av den över 1 200 meter höga vulkanen, och man kommer att kunna se ner i den imponerande kratern. Den sista delen av vägen upp till kratern går vi till fots (ca 20 minuters promenad).

Man behöver kunna ta sig fram obehindrat till fots om man ska göra den här utflykten, så att man kan gå den sista sträckan upp till kraterns kant. Sedan är det dags att åka tillbaka till hotellet dit vi anländer under eftermiddagen.

Spara pengar och boka den här utflykten hemifrån med vårt utflyktspaket. Om du bokar utflykten på plats kostar den 62 € - läs mer längre ner i programmet.

Dag 19
Tid på egen hand
Dag 20
Avskedsmiddag
Idag är det vår sista dag i Sorrento. Du kan passa på att göra några sista inköp eller njuta av solen, innan vår resa går via Rom hemåt. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på hotellet.
Dag 21
Besök i Rom och övernattning i Ostia

Efter en sen frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss mot huvudstaden Rom. Här har vi tid att uppleva – eller kanske återuppleva – den eviga staden. Du kan ge dig ut i Rom på egen eller följa med reseledaren om du hellre vill det. Väl framme i Rom släpper bussen av oss vid Piazza Cavour, nära Castel Sant'Angelo. Vatikanen ligger i närheten och på den andra sidan Tibern ligger Piazza Navona.

Det har blivit dags för en sen lunch. Vi rekommenderar ett besök på Orso 80, Via del Orso eller på Osteria da Memmo i Santori, på en sidogata till Via dei Soldati. Här serveras den mest fantastiska antipasti!

Reseledaren arrangerar en oformell vandring genom staden för dem som har lust.  Från mötesplatsen korsat vi Via del Corso och kommer fram till Spanska trappan, där den vackra trappan och fontänen La Barcaccia kan beundras innan vi kommer fram till en av Roms mest välkända sevärdheter; Trevi-fontänen.

Dessutom kastar vi en blick på Italiens politiska centrum, parlamentet på Montecitorio, innan vi kommer fram till en av de äldsta och vackraste byggnaderna i staden – den fantastiska Pantheon. Vi har tid till en liten kaffepaus, innan vi kommer fram till Piazza Navona, ibland kallat Roms vardagsrum i folkmun, med Berninis vackra fontän.

Sent på eftermiddagen träffas vi vid bussen och åker till den gamla antika staden Ostia Antica som ligger nära Roms flygplats.

Flygbolaget Norwegian har valt att flyga mycket tidigt på morgonen från Rom och vi har därför valt det diskreta, men funktionella Hotel Aris Garden eller liknande.

Vi ankommer till hotellet tidig på kvällen. Då vi räknar med att de flesta äter en stor lunch i Rom är middagen här på egen hand.

Hotellet har en liten restaurang och om man går cirka 1 km mot Ostia centrum kan man hitta ett par pizzerior som serverar goda pizzor. För de flesta blir detta nog en tidig kväll då flyget avgår tidigt nästa morgon.

Dag 22
Hemresa
Vi ska upp tidigt för att hinna med Norwegians morgonflyg till Köpenhamn. Vi får en frukostlåda på hotellet innan vi åker de 10 minuter det tar att komma till flygplatsen. Härifrån flyger vi hem igen efter underbara veckor i Italien.

Utflyktspaket

Spara 90 kr och boka hela utflyktspaketet hemifrån till 1500 kr.

Pris vid bokning av utflykterna på plats:

• Paestum 420 kr (42 €)

• Amalfikusten och Ravello 550 kr (56 €)

• Pastastaden Gragnano och vulkanen Vesuvius 620 kr (62 €)

Bokning av de separata utflykterna i Italien endast möjligt i mån av plats. Utflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Utflykten till Capri ingår inte utflyktspaketet, utan bokas på plats. Pris 105 EUR

Prisinformation

Resans pris

Från 20 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 955:- (mycket begränsat antal)
Tillägg för uppgradering av rum
Delat dubbelrum med utsikt över poolen (Pool View): 660 kr
Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Köpenhamn - Rom t/r
 • Transport till och från flygplatsen i Rom
 • Stadsrundtur i Sorrento
 • Utflykt till Neapel
 • Utflykt till Pompeji
 • Boende på hotell i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Halvpension på hotellet (frukost och middag)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket till Paestum, Amalfikusten och Gragnano*
 • Utflykt till Capri (bokas på plats)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Dricks till chaufförer och lokalguide (räkna med ca 6 euro)
 • Entréer till museer: Pompeji € 13, arkeologiskt museum i Neapel € 7 (från och med 1 juli 2014 är det inte längre gratis inträde på statliga museer för pensionärer)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

*För att vara säker på att få plats på utflykterna i vårt utflyktspaket rekommenderar vi att du bokar de tre extra utflykterna hemifrån som ett paket, därmed sparar du 90 kr.  Totalpris för utflyktspaketet 1550 kr.

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Måltider

Resan inkluderar halvpension bestående av frukost och middag i hotellets restaurang. Maten på hotellet är utmärkt och serveras direkt vid borden.

Väder

Vi reser till södra Italien där vädret sett generellt är bra. I mars har södra Italien ungefär samma temperaturer som det är i Skandinavien under maj eller september, med en genomsnittlig dagstemperatur på 15 grader. I mars bjuder Sorrento på hela 158 soltimmar - som jämförelse har Stockholm 135 soltimmar i mars. Det kan naturligtvis också regna i Kampanien, men nederbörden faller oftast som kortvariga, kraftiga skurar. Vi rekommenderar att man tar med sig kläder enligt lager-på-lager principen, så att man är förberedd för varma och soliga dagar, molniga dagar och svalare kvällar.

Reseledare

Under vistelsen finns en eller flera reseledare från Albatros på plats, från Sverige, Norge och/eller Danmark. Reseledarna kommer under resans gång att stå för olika gemensamma arrangemang, hålla föredrag och naturligtvis leda utflykterna i programmet.  Reseledarens roll är dock något annorlunda än på en vanlig rundresa med Albatros. Det betyder att reseledaren endast finns på plats vissa dagar och arrangerar extra utflykter, föredrag etc. Reseledaren är med andra ord resedeltagarnas kontaktperson på resan om det skulle uppstå behov för hjälp och de säkrar att vistelsen blir så bra som möjligt och att du reser hem igen med en mängd fina upplevelser i bagaget. Arrangemang och utflykter guidas av antingen en dansk, svensk eller norsk reseledare, beroende på vem vi anser är mest kvalificerad att stå för utflykten. Detta görs för att våra gäster ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Program

Av praktiska skäl kan det hända att vi måste ändra lite i programmet och genomföra utflykterna på andra dagar än angett. Slutgiltiga datum för utflykterna upplyses vid ankomst.

De beskrivna extrautflykterna genomförs endast vid min. 15 deltagare.

 

Mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien:

www.albatros-travel.se/resmal/europa/italien

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from Motsvarade inte förväntningarna. Resans upplägg bra enligt resebeskrivning. Ändrades sen så flera tidiga heldagsutflykter hamnade dagar efter varandra. Guiderna inte särskilt samspelta. För stora grupper vid vissa utflykter.
Date published: 2023-11-23
Rated 3 out of 5 by from Bra hotell, mycket trevlig personal . Alltid spännande att uppleva något nytt. Positivt att möta nya människor vid middagarna. Kunniga och tillmötesgående reseledare. Härligt med levande musik på kvällarna
Date published: 2022-04-05
Rated 4 out of 5 by from Välordnad resa till rimligt pris och med vackra vyer. Bra hotell! Bra guider! Lite ensidigt med maten i tre veckor.
Date published: 2022-04-04
Rated 4 out of 5 by from En omväxlande och trevlig vistelse Genomgående hög kvalitet på boende och aktiviteter. Middagsmaten var ok men höll inte samma klass. Frukosten var mycket bra. Matsalens akustik måste förbättras. Utmärkt service från all personal på hotellet.
Date published: 2022-04-04
Rated 3 out of 5 by from En resa med fina upplevelser. Det enda som fallerade var maten. Bla för stora portioner Dåligt kryddat. Servicen varav hög klass.
Date published: 2022-04-03
Rated 4 out of 5 by from Sorrento Bra resa. Reseledarna kunniga.
Date published: 2022-04-01
Rated 4 out of 5 by from Bra koncept; 3 v utflykt, egen tid Bra resledare. Hotellets mat inte över sig.
Date published: 2022-03-31
Rated 4 out of 5 by from Många olika upplevelser Allmänt Sorrento och dess omgivningar är väldigt vackra och speciella. Vi hade tre fina veckor. Tur att ni förlagt boendet till Sorrento, det är en bra utgångspunkt för utflykter. Guiderna var både vänliga, serviceinriktade och kunniga. Busschaufförerna gjorde ett bra jobb, däremot är det som resenär en aning segt med alla kurvor och dåliga vägar, det tar lång tid att förflytta sig mellan byarna. Utflykterna var intressanta. Vi saknade utflykter till lämpliga vandringsområden. Under rubriken saknade saker finns också en kommunal swimmingpool. Hotellets pool var lite väl kall. Hotellet Rummet var bra, sängen var ok. Kuddarna var alldeles för mjuka. Städningen var bra, men varför satsar man inte på att begränsa tvättandet? Vi hängde upp handdukarna i tron att vi därigenom signalerade att de inte behövde bytas, men inte. Vi förstod aldrig strategin från hotellets sida. Någon gång byttes alla handdukar. Någon dag inga. Ingen skylt som ofta finns på hotell om ”vi satsar på att förbättra miljön, därför om ni vill använda handduken också nästa dag – häng upp dem” eller dylikt. TV-utbudet var nästan botten, bara italienska kanaler och CNN, vi utlovades BBC men det kom aldrig under hela vistelsen. Maten Vi åkte för två år sedan med Albatross på en 3-veckors resa till Torremolinos. Maten på det hotellet som vi bodde på från mitten av februari 2020 till och med första veckan i mars 2020 var enormt bra, den här maten i Sorrento levde inte alls upp till förväntningarna. Det var verkligen klasskillnad. Vi trodde det italienska köket var bra. Fisken t.ex. i Spanien var underbart tillagad, här fick vi fisk som ofta var tjockt panerad, goda såser fanns inte på kartan. Tänk om vi fått en god gräddsås eller vinsås till fisken? Men inte. Ändå ligger Sorrento alldeles intill havet. Bra potatis finns tydligen inte att tillgå, men det verkade som kocken inte kunde tillaga dem heller. Alltid stekt, inte sällan överstekt. I pizzans hemland var pizzabitarna inte särskilt imponerande, tyvärr. Om nu inte potatis finns att tillgå så borde man pröva med ris, quinoa, linser m.m. Sötpotatis fanns ofta stekt i olja till det gående bordet inför middagen. Varför inte erbjuda sötpotatis till någon av middagsrätterna? Vi saknade ett vegetariskt/veganskt alternativ till middagen. Det borde vara standard att alltid ha ett vegetariskt alternativ. Sopporna var tyvärr inte särskilt roliga. Inte sällan låg det rostade brödbitar av vitt bröd i soppan. Någon dag trodde jag det var mjuk potatismos, men det var soppa. Alla turer med munskydd var jobbiga, först kom man till matsalen med munskydd, så fort man stod upp var det munskydd på. Vid bordet munskydd av. Utbudet före de sittande rätterna var i regel mycket bra. Konstigt nog erbjöds ett mycket mycket begränsat utbud av sallad – aldrig med dressing - i stort sett bara isbergssallad, aldrig Ruccolasallad – det odlas väl i Italien? Till efterrätt fick inte en enda gång glass! Är inte det konstigt? Däremot tårtor i alla möjliga former och frukt. Frukten var bra men dra gärna ner på tårtorna och erbjud färsk frukt och pajer, crema catalana, tiramisu m.m. Till frukost var det olika nivå på brödet. Ibland kändes brödet hårt, gammalt? Croissanterna var aldrig bakade samma dag, de såg inte särskilt kul ut. Varför bakar man inte dem på morgonen, via bake-off eller på basis av deg som görs på plats? Ska man bjuda på croissant eller chokladbröd ska det vara färskt/frasigt. Tänk er ett dagsgammalt danskt wienerbröd, vem vill ha det? På frukostbordet fanns mängder av bakverk i form av olika smörkakor. De tas ut på morgonen och går de inte åt tas de fram dagen därpå, det är inte direkt det som man önskar få äta till frukost. Annars var det bra med frukt och yoghurt. Ofta var det persikohalvor och päronhalvor från konservburkar, liksom stora plommon som också tagits fram från någon förpackning, men de var goda.
Date published: 2022-03-31
 • y_2023, m_11, d_27, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_223
 • loc_sv_SE, sid_ITVLT71, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor