Långtidssemester på Mallorca

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med massor av upplevelser och tid att umgås! I priset ingår halvpension och utflykter

Mallorca bjuder på charm, fantastisk natur och en spännande historia. Med utgångspunkt i den härliga staden Paguera tillbringar vi tre härliga veckor på den vackra ön. Vi bor centralt på det trevliga 4-stjärniga hotellet Bulevar Paguera, som ligger nära både strand och stad.

Vi har lagt in en utflykt till fantastiska Palma de Mallorca, där den vackra katedralen La Seu imponerar med sin skönhet, och vi besöker marknaden Andratx och den vackra kuststaden Sant Elm. Den som vill kan även köpa till vårt utflyktspaket som tar dig med till vackra Puerto Sóller, Valdemossa där kompositören Chopin komponerade sina vackra strofer, och de pampiga grottorna vid Porto Cristo.

Och givetvis hinner vi njuta av livet. Och var görs det bättre än i Palma? Staden är en sann pärla som är underbar att strosa runt i. Ett litet glas vin på en bar och lite tapas lockar de flesta. Mallorca är en blandning av allt det goda: mat, kultur, natur och avkoppling.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Långtids­semester

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dagar
Dag 1
Flyg från Stockholm och ankomst till Mallorca. Vidare till Paguera
Dag 2
Välkomstpromenad i området runt Paguera
Dag 3
Halvdagsutflykt till Palma de Mallorca. Inklusive besök i katedralen och fotostopp vid Bellverslottet
Dag 4–6
Tid för egna äventyr
Dag 7
Marknadsutflykt till Andratx och Sant Elm
Dag 8–12
Tid för avkoppling och egna upplevelser
Dag 13
Möjlighet till utflykt till Valldemossa och den vackra trädgården Jardines de Alfabia
Dag 14–16
Tid för avkoppling och egna upplevelser
Dag 17
Möjlighet för utflykt till Puerto Sóller, Sóller och gammaldags tåg tillbaka mot Palma
Dag 18
Tid för egna upplevelser
Dag 19
Möjlighet för utflykt till Cuevas del Drach. Drakgrottorna och Porto Cristo
Dag 20–21
Tid på egen hand
Dag 22
Hemresa

Hotell

Hotel BQ Bulevar Peguera

 • 205 rum
 • 300 meter till stranden
 • 100 meter till huvudgatan
 • 200 meter till lokalbussen
 • 3 hissar
 • Restaurang
 • Bar med tv
 • Uppvärmd inomhuspool
 • Utomhuspool
 • Solterrass med solstolar
 • Gym
 • Centralstyrd klimatanläggning
 • Värdeförvaringsskåp på rummet (mot betalning)
 • Satellit-tv på rummet
 • Telefon på rummet
 • Hårtork på rummet
 • Vattenkokare på rummet
 • Gratis Wifi på det mesta av hotellet

Det här mycket populära 4-stjärniga hotellet ligger centralt i Peguera. Hotellet har ett trevligt poolområde och en fantastisk takterrass, där man kan njuta av solen. Hotellet är perfekt för en avslappnad semester och har många stamgäster.

Hotel BQ Bulevar Peguera har 205 rum och renoverades och moderniserades under 2015. Det ligger i ett lugnt område endast 300 meter från den vackra sandstranden och väldigt nära den charmiga huvudgatan Bulevar (ca 100 meter) med en mängd butiker, restauranger och barer.

Redan i den inbjudande receptionen och lobbyn känner man att man är i goda händer. Personalen är vänlig och stämningen är trevlig. På hotellet finns även en bar (med TV) med utsikt över poolområdet. Härifrån kan man gå ut till terrassen. På solterrassen finns solstolar, Balisängar och parasoller och en separat, fin skylounge med avkopplingspool.

Halvpension ingår i resans pris och vi äter i hotellets trevliga restaurang, där det serveras buffé både på morgonen och kvällen. Här finns något för alla smaker!

BQ Bulevar Peguera
C/Eucaliptus, 15
07160 Peguera, Mallorca
Tel: 0034-971-686397
Fax: 0034-971685501 B

Rumskategorier

Alla rum är utrustade med centralt kontrollerad luftkonditionering, safe (mot avgift), satellit-TV, telefon, dusch, toalett, hårtork och balkong/terrass.

Typ 1: DBWA. Dubbelrum på hotellets nedre våningar
Rummen har balkong och är belägna på hotellets två nedersta våningar. Hotellet kallar dem ’wall view’ – de vetter i första hand mot hotellets baksida eller mot granntomter i kvarteret. Rummen är för det mesta ljusa och trevliga men vi kallar det utsikt mot baksidan för att inte göra någon besviken. Ingår i grundpriset.

Typ 2: DBST. Dubbelrum med utsikt mot staden /grannbyggnader.
Rummen är belägna på hotellets översta våningar och har utsikt mot gator, granntomter, trädgårdar och andra hotell, etc. Trafiken i området är mycket begränsad. Tillägg se prisöversikt.

Typ 3: DBPV. Dubbelrum med poolutsikt
Dessa rum är hotellets mest populära och de vetter mot det trevliga och lugna pool-området (observera att hotellet ligger i vinkel). Rummen ligger på de lägre våningarna. Antalet rum är mycket begränsat. Tillägg se prisöversikt.

Typ 4: DBSU. Superior dubbelrum med stadsutsikt
Samma som typ 2, dock lite större och nyrenoverat. Rummen har en modern och öppen badrumsmiljö. Antalet rum är mycket begränsad. Rummen är belägna på de lägre våningarna. Tillägg se prisöversikt.

Typ 5: DBSUT. Superior dubbelrum med stor terrass och utsikt mot gatan
Samma som typ 4, men lite större, nyrenoverat och med stor terrass mot gatan.
Rummen har en modern och öppen badrumsmiljö. Antalet rum är mycket begränsat. Rummen ligger på de lägre våningarna. Tillägg se prisöversikt.

Enkelrum
Vi har ett fåtal enkelrum. De är av typ 1

 

Bilder

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
19 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
19 998:–
Köpenhamn
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 498:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 998:–
Köpenhamn
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
20 498:–
Köpenhamn
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg från Stockholm och ankomst till Mallorca. Vidare till Paguera
På besök i charmiga Puerto Pollensa

Vi kommer fram till Mallorca och fortsätter till vårt hotell i Paguera. Reseledaren anordnar ett välkomstmöte och berättar mer om Paguera samt dagens program. Beroende av avkomsttid kan välkomstmötet flyttas till dag 2.

Paguera är ett av få områden på ön som håller öppet året runt. När hösten och vintern närmar sig i november ligger stora delar av de mallorcanska badorterna tomma eftersom det bara kommer charterflyg hit, men inte Paguera. Orten fylls av vandrings- och cykelglada resenärer, livsnjutare som kommer att tillbringa höst och vinter med mer värme och ljus än hemma.

Fram till 1970-talet var Paguera bara en liten fiskeort, men under de senaste 30-40 åren har området blivit en populär samlingsplats för glada semestergäster som vill ha alla faciliteter i kombination med en orörd natur. Och just på grund av att Paguera är ett relativt nytt resmål är det förhållandevis oförstört – trots att det bara är 22 kilometer till huvudstaden Palma.

Paguera ligger i en vacker och lugn vik mellan klippor som håller vinden borta och bildar en blåturkos lagun med vackra inbjudande badstränder.

Vi har valt att bo på det trevliga 4-stjärniga Hotel BQ Bulevar Paguera, som ligger centralt i Paguera, nära både stranden och staden i lugna omgivningar. Det nyrenoverade och fina hotellet har modern inredning, bl.a. med konst av Botero, och har trevliga rum och gemensamma områden. Det är bara 300 meter till den fina bukten och sandstranden i Paguera. På hotellet finns flera olika rumskategorier att välja mellan. Själva rummen håller mer eller mindre samma standard, men utsikten varierar. 

Halvpension ingår i resans pris och vi äter i hotellets trevliga restaurang. Här serveras buffé både morgon och kväll och det finns något för alla smaker. Vid sen ankomst med flyget serveras lite kallskuret.

Dag 2
Välkomstpromenad i området runt Paguera
Mallorcas vackra kust

Vi inleder våra upplevelser på Mallorca med att titta närmare på vårt eget område Paguera. Staden har i många år varit van vid besökare året runt är därför finns det lite mer att göra här.

Paguera har tre stränder: Playa Palmira, Playa de la Romana och Playa de Tora som ligger precis vid vårt hotell. Vid Playa Palmira kan man njuta av tillvaron på ett av de många caféerna längs strandpromenaden och njuta av utsikten över havet, eller av den vackra solnedgången över ön Isla de Malgrat i fjärran.

Under en trevlig förmiddagspromenad tittar vi runt i den lilla staden. Den vackra strandpromenaden är trevlig när solen lyser och den som vill kan promenera runt i området. Vi ska ge också ge oss ut i naturen för att få en bättre uppfattning om omgivningarna. Och naturligtvis bjuder vi på ett litet glas längs vägen.

Den som vill kan delta i en gemensam lunch, och eftermiddagen tillbringas på egen hand.

Eftermiddagen tillbringar var och en på egen hand.

Dag 3
Halvdagsutflykt till Palma de Mallorca. Inklusive besök i katedralen och fotostopp vid Bellverslottet
Den imponerande katedralen i Palma

Idag bekantar vi oss med Palma. Redan på avstånd ser vi den stora katedralen som tronar över vattnet och hälsar resenären välkommen. Vi strosar runt till fots i centrala Palma på förmiddagen. Staden är välbehållen och vacker med eleganta, palmprydda promenader och inte minst vackra Plaça de la Reina. Inne i den historiska stadskärnan hittar man smala gator och stråk och ett antal vackert utsmyckade familjepalats från perioden efter upptäckten av Amerika, när Spanien upplevde ett ekonomiskt uppsving.

Den berömda drottningen Isabel la Católica regerade i Kastilien när Den nya världen upptäcktes. Hon kastade ut morerna från Granada och förvisade alla judar från landet.
Vi besöker den vackra katedralen La Seu som är uppförd ovanpå resterna av maurernas största moské på Mallorca. Katedralen tillhör Spaniens vackraste domkyrkor och är örmodligen Mallorcas största kulturarv.  Byggnationen av katedralen inleddes 1230 samtidigt som kung Jaime I fördrev morerna från ön. Sedan dess har man sagt att kyrkan har varit Palmas största arbetsplats. Man har nämligen byggt, renoverat och utökat konstant i snart 800 år.

Den världsberömde arkitekten Antoni Gaudì har skapat en vacker ombyggnad inne i kyrkan. Kyrkans senaste utsmyckning av S:t Peter-kapellet, kallat för Capilla del Santìsimo, är gjord av en modern konstnär och har varit väldigt omdiskuterad. Vissa kallar det spännande verket, som består av 2 000 olika utformade keramikstycken, för fantastiskt, och andra uttalar sig mindre positivt för att uttrycka det milt. En sak är däremot säker, det är ett spännande konstverk.

Den som vill kan smaka på spansk mat och reseledaren rekommenderar gärna ett bra lunchställe inne i staden.

På väg hemåt stannar vi till vid Bellverfortet som ligger både vackert och strategiskt välplacerat på en kulle över. Fortet grundades av kung Jaime I som för nästan 800 år sedan fördrev morerna från Mallorca. Fortet är den enda runda fästningen i Spanien och på 1700- och 1800-talet fungerade den som fängelse. Idag  rymmer dem vackra, gotiska centralgården öarnas historiska museum och används idag till både utställningar och konserter. Bellver betyder ”vacker utsikt” och här har man verkligen vacker utsikt över  Palma, hamnen och bergen i fjärran. Vi stannar till vid Bellver och njuter av utsikten innan vi återvänder till vårt hotell.

Vi är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

Dag 4–6
Tid för egna äventyr
På stranden i Paguera

Vi tillbringar dagen på egen hand. Du kan utforska Paguera med omnejd. Det finns goda möjligheter att ta en promenad i området. Vissa dagar visar vi film, håller föredrag, anordnar en minigolfturnering eller håller en introduktion i det spanska språket. Det är under alla omständigheter inte svårt att få tiden att gå.

Dag 7
Marknadsutflykt till Andratx och Sant Elm
Kusten vid Sant Elm

Idag går turen till den närliggande staden Andratx som ligger inne i landet. Här besöker lokalinvånarna marknaden varje onsdag, och vi ger oss ut för att titta på vad det är de köper. Det är alltid full kommers på marknaden och de flesta brukar hitta något att köpa med sig hem. Det finns ju alltid något man ”behöver”.

Efter några timmar i den trevliga staden kör vi till öns sydvästra hörn, närmare bestämt till staden Sant Elm på lokal kastilianska, eller San Telmo, på kastiliansk-spanska. Staden ligger vid foten av Tramuntana-berget och här hittar vi ett vackert kristallklart vatten som på sommaren leder tankarna till Karibien. Många kommer hit för att njuta av utsikten mot Sa Dragonera, som är en sex kilometer lång obebodd ö som ligger utanför kusten. Ön fungerade tidigare som vakttorn mot sjörövare och andra angripare. Här har vi tid att ta en liten promenad i området och den som vill kan dricka en kopp kaffe eller ett glas vin.  Vi är tillbaka på hotellet tidigt på eftermiddagen.

Dag 8–12
Tid för avkoppling och egna upplevelser
Mallorcas vackra natur

De dagar vi inte har ett inbokat program anordnar reseledarna olika aktiviteter för de som vill, och håller bland annat föreläsningar och anordnar extra utflykter till en vingård eller andra spännande platser. Dessutom erbjuder de en introduktion till det spanska språket. Om du vill spela bridge hjälper reseledarna att hitta likasinnade. Med andra ord är våra reseledare hela tiden på plats för att se till att du får den bästa upplevelsen och kan umgås med de andra gästerna i den utsträckning du själv vill.

Dag 13
Möjlighet till utflykt till Valldemossa och den vackra trädgården Jardines de Alfabia
Vackra vyer över Valldemossa

Idag går turen norrut. Först stannar vi vid staden Valldemossa där den polske kompositören Frédéric Chopin och hans väninna, författarinnan George Sand, valde att tillbringa vintern 1838-39 på klostret Sa Cartuja de Valldemossa. Den frånskilda och piprökande kvinnan George Sand, som tyckte om att gå klädd i herrkläder, och den tuberkulosdrabbade Chopin, var föremål för skvaller i Paris. Vid ankomsten till Valldemossa skrev George Sand: ”Den här trädgården, planterad med granatäppleträd, citron- och apelsinträd ... och det vackra och melankoliska landskapet .... under den vackraste av alla himlar ...”. Men inget gick som de planerat. En frigjord ogift kvinna med två barn som levde tillsammans med sin älskare var mer än lokalbefolkningen kunde acceptera. I boken ”En vinter på Mallorca” talar George Sand om befolkningen som barbarer och apor och oäkta barn till lystna, hycklaraktiga munkar”. Men platsen förtrollade henne med sin skönhet, och hon skriver: ”Valldemossa är den vackraste plats jag någonsin bott på”. Vi besöker det vackra klostret där vi bland annat tittar på Chopins dödsmask, handskrivna brev samt några notblad i originalskick från tiden på Mallorca. Det var här på klostret som Chopin komponerade sitt berömda regnbågspreludium, som blev till under en stormig natt.

Efter vårt klosterbesök rör vi oss längs den vackra kustvägen längs öns berömda västkust, där den ena vackra utsikten avlöser den andra. Härifrån fortsätter vi inåt landet till den lilla staden Bunyola, där du hittar Jardin de Alfabia som är en hisnande trädgård, fylld med färgglada växter, fontäner och vackra skulpturer. Trädgården har en rik historia och är känd för sin imponerande arkitektur som förenar moriska och medelhavsstilar. Besökare kan ta en avkopplande promenad genom de välskötta stigarna och njuta av utsikten över de frodiga omgivningarna. Trädgården är också hem för en gammal herrgård, som kan utforskas och erbjuder intressanta historiska detaljer.

På eftermiddagen fortsätter vi vidare mot Paguera och vårt hotell.

Utflykten kan bokas som en del av utflyktspaketet hemifrån eller köpas på plats. Pris på plats 725 SEK. Beroende av klostrets öppettider är det möjligt att utflykten blir flyttad till en annan dag. Skulle Jardin de Alfabia vara stängd kommer vi att besöka en annan liknande attraktion i området.

Den som inte deltar i utflykten kan tillbringa dagen på egen hand.

Dag 14–16
Tid för avkoppling och egna upplevelser
Dag 17
Möjlighet för utflykt till Puerto Sóller, Sóller och gammaldags tåg tillbaka mot Palma
Puerto de Sóller är en av Mallorcas skönaste städer

Idag går färden längs slingrande vägar till den charmiga staden Sóller som ligger i Mallorcas apelsindistrikt. Här finns det tid att titta närmare på den trevliga kuststaden, besöka den moderna katedralen, kanske besöka några av de små butikerna eller fruktmarknaden, eller bara njuta av livet och ta en kopp kaffe på det lilla torget. Puerto Sóller är ett härligt litet ställe och det är inte svårt att få timmarna att gå vid den norra kusten.

Från kusten beger vi oss till systerstaden Sóller som ligger cirka 5 kilometer in i landet. Färden tillbaka till Palma görs med ett trevligt litet tåg som långsamt rör sig över berget ner till Palma. Vi passerar vackra trädgårdar, odlad mark och bergsområden där apelsinträden smyckar landskapet. De gamla tågvagnarna gör det hela till en angenäm resa tillbaka i tiden.

Innan vi kommer fram till Palma hämtas vi av buss som kör oss tillbaka till hotellet.

Utflykten kan bokas som en del av utflyktspaketet hemifrån eller köpas på plats. Pris på plats 775 SEK.

Den som inte deltar i utflykten kan tillbringa dagen på egen hand.

Dag 18
Tid för egna upplevelser
Spanien har färgstrålande keramik

De här dagarna tillbringar vi på egen hand. Den som vill kan bland annat göra några sista inköp innan hemfärd. Det finns bra butiker i Paguera, men de bästa inköpsmöjligheterna finns i Palma de Mallorca där du bland annat hittar varuhuset El Corte Inglés. El Corte Inglés är Spaniens svar på Åhléns och här hittar du bland annat väldigt goda spanska ostar, kryddor och andra specialiteter.

Dag 19
Möjlighet för utflykt till Cuevas del Drach. Drakgrottorna och Porto Cristo
Mallorcas grottor

Mallorca är känt för sina många grottor och droppstensgrottor och du hittar över 300 både små och stora av alla de slag. Vi beger oss österut för att besöka de mest imponerande och kanske mest berömda formationerna vid Porto Cristo, nämligen Cuevas del Drach, Drakgrottorna. Här kommer vi långt in i de fyra droppstensgrottorna som leder över 25 meter ner i jordens inre, och grottorna är över 2,4 kilometer långa. Här ser vi de vackra stalagmiterna som skapats av hundratusentals droppar kalkmättat vatten som letar sig ner i underjorden för att sedan förångas i grottorna. Ett slags historisk vandring. När man ser de meterhöga formationerna och tänker på att det tar över 100 år för dem att växa 1 cm går det inte att låta bli att imponeras och tänka på hur kort tid människans historia sträcker sig på denna heliga jord. Den spanske ingenjören Carlos Buigas har stått för belysningen i grottorna, och ljussättningen gör upplevelsen till något utöver det vanliga. Grottorna har även en underjordisk sjö som tros vara en av de största i sitt slag i världen (77 meter lång och 30 meter bred). Vid sjön lyssnar vi till en klassisk konsert eftersom akustiken i grottan är perfekt för en musikupplevelse.

Efter besöket i grottorna ger vi oss upp i dagsljuset igen för att besöka lilla Porto Cristo. Här äter vi en god lunch.

Vi kör tillbaka till hotellet dit vi anländer sent på eftermiddagen.

Den som inte deltar i utflykten kan tillbringa dagen på egen hand.

Utflykten kan bokas som en del av utflyktspaketet hemifrån eller köpas på plats. Pris på plats 600 kr.

Dag 20–21
Tid på egen hand

Njut av några dagar på egen hand.

Dag 22
Hemresa

Efter frukost kör vi till flygplatsen och påbörjar vår hemresa.

Utflyktspaket

För att fullända Mallorcaupplevelsen har vi satt ihop ett utflyktpaket som leds av Albatros reseledare. Ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa och genomförs med minst 25 deltagare. Om lediga platser går det ofta att köpa utflykterna individuellt på plats.

Utflyktspaketet inkluderar:

 • Utflykt till Valldemossa och den vackra trädgården Jardines de Alfabia
 • Utflykt till Sóller och Puerto Sóller med tåg genom bergen tillbaka till Palma
 • Utflykt till Cuevas del Drach. Drakgrottorna och Porto Cristo

Pris per person: 2 000 kr

Tågresan till Sóller går genom vacker natur

Prisinformation

Resans pris

Från 19 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för uppgradering av rumstyp
 • Typ 1: Dubbelrum med utsikt mot baksidan av hotellet: Ingår i priset
 • Typ 2: Dubbelrum med utsikt mot staden/bostaden/granntomten: 1200
 • Typ 3: Dubbelrum med poolutsikt: 2350
 • Typ 4: Superior dubbelrum med utsikt mot staden: 1650
 • Typ 5 Superior dubbelrum med stor terrass och utsikt mot gatan: 1900
Enkelrum

Vi har endast få enkelrum. Rummen är typ 1 och tillägget är 6100.

Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Stockholm – Mallorca t/r
 • Boende i delat dubbelrum typ 1 på Hotel BQ Bulevar Paguera
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Utflykt till Mallorcas huvudstad, Palma de Mallorca. Inträde till katedralen ingår
 • Halvdagsutflykt till Andratx och Sant Elm
 • Utflykt till fots i vårt lokalområde Paguera
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket med tre utflykter (Sóller/Puerto de Sóller, Valldemossa och grottorna Cuevas del Drach i Porto Cristo). Ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa. Utflykterna genomförs med minst 25 deltagare. Skandinavisk reseledare vid utflykter
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till chaufförer och lokalguider (räkna med cirka 6 euro) och eventuellt dricks till hotellpersonalen
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Program

Av praktiska skäl kan det hända att vi måste ändra lite i programmet och genomföra utflykterna på andra dagar än angett. Slutgiltiga datum för utflykterna upplyses vid ankomst.

Reseledare

Under vistelsen finns en eller flera reseledare från Albatros på plats, från Sverige, Norge och Danmark.  Reseledarna kommer under resans gång att stå för olika gemensamma arrangemang, hålla föredrag och naturligtvis leda utflykterna i programmet.  Reseledarens roll är dock något annorlunda än på en vanlig rundresa med Albatros. Det betyder att reseledaren finns på plats vissa dagar och arrangerar extra utflykter, föredrag etc. Reseledaren är med andra ord resedeltagarnas kontaktperson på resan om det skulle uppstå behov för hjälp och de säkrar att vistelsen blir så bra som möjligt och att du reser hem igen med en mängd fina upplevelser i bagaget. Arrangemang och utflykter guidas av antingen en dansk, svensk eller norsk reseledare, beroende på vem vi anser är mest kvalificerad att stå för utflykten. Detta görs för att våra gäster ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Måltider

I resans pris ingår halvpension som består av frukost och middag på kvällen. Måltiderna serveras på hotellets restaurang. Middagen består av buffé med olika rätter – här finns något för varje smak.

Mer om Spanien

Här kan du läsa mer om Spanien:

www.albatros-travel.se/resmal/europa/spanien

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En mycket trevlig resa till en mysig liten stad (Peguera). En avkopplande resa på en trevlig och mysig ort med nära till strand och fina och sevärda omgivningar. Ett mycket trevligt hotell med fantastisk personal som verkligen såg till att man trivdes.
Date published: 2024-06-06
Rated 4 out of 5 by from Felaktig beskrivning av utsikten från balkongen. Tillägg för utsikt mot staden stämde inte, utsikt mot två tallar och grannhusets bakgård. Efter en veckas tjat fick vi mot tilläggskostnad av 20 euro per natt ett bättre rum men någon stad såg vi inte. Fint väder och trevliga medresenärer blev resan åndå trevlig. Synd att Albatros dragit ner på utflykter som ingår i resan.
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from Mallorca är vackert o vi hade väldig tur med vädret Trevliga reseledare Frida o Pål. Saknade underhållning på hotellet. Visserligen hade vi nära till en pub med detta men det blev lite tråkiga kvällar. Wi-Fi hoppade ur ibland.
Date published: 2024-05-01
Rated 3 out of 5 by from En avkopplande resa Reseledarna var tillgängliga
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from En mysig resa. En perfekt balans mellan utflyktspaket och överraskande event gjorde vår vistelse till något extra. Underbara guider med stora kunskaper i historia och nutid.
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from 3 veckor av ren och sann glädje Mycket bra resa med underbara sevärdheter och den svenska reseledaren var helt fantastisk den bästa som vi har upplevt under alla våra många resor
Date published: 2024-05-01
Rated 4 out of 5 by from En bra resa med intressanta utflykter. Bra boende med mycket bra personal och god mat, rent och snyggt!
Date published: 2024-04-20
Rated 5 out of 5 by from En trevlig resa. En resa som var mycket godkänd då det var många trevliga utflykter och mycket trevligt med spanska lektioner. Vinprovningen var mycket bra. Roligt och trivsamt med många glada medresenärer.
Date published: 2024-04-10
 • y_2024, m_7, d_11, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_13, tr_219
 • loc_sv_SE, sid_ESVLT06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor