Namibia – sanddyner och safari

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Namibias röda öken, idylliska kuststaden Swakopmund och världsberömda Etosha nationalpark

Namibia liknar ingenting annat i Afrika – bara landets mäktiga öknar är en upplevelse i sitt helt eget slag. Här finns jordens äldsta öken och de högsta sanddynerna i världen;  Sossusvlei, Dune 45 och Sesriem-ravinen. På programmet står också den idylliska kustorten Swakopmund, vars tyska kolonialförflutna står i stark kontrast till Namiböknens röda landskap och Atlantens brusande vågor. Dessutom möter vi nomaderna i himbastammen. Vår fantastiska odyssé avslutas i världsberömda Etosha nationalpark. Här hittar vi Afrikas klassiska storvilt i ett helt unikt savannlandskap som domineras av den enorma vita saltslätten.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Namibisk Dollar och Sydafrikanska Rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Windhoek, Namibia
Dag 2 Ankomst Windhoek och stadsrundtur. Välkomstmiddag
Dag 3 Windhoek – Namib-Naukluft nationalpark
Dag 4 Namib-Naukluft nationalpark. Sossusvlei, Dune 45 och Sesriem-ravinen
Dag 5 Namib-Naukluft nationalpark – Swakopmund
Dag 6 Swakopmund. Kryssning i Walvis Bay och tid på egen hand
Dag 7 Swakopmund. Tid på egen hand
Dag 8 Swakopmund – Kamanjab. Besök hos himbafolket
Dag 9 Kamanjab – Etosha nationalpark. Safariupplevelser
Dag 10 Etosha nationalpark. Safariupplevelser
Dag 11 Etosha nationalpark – Otijwaronga. Morgonsafari i Etosha och avskedsmiddag
Dag 12 Otijwaronga – Windhoek och hemresa
Dag 13 Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
34 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Windhoek, Namibia

Vi flyger från Stockholm till Namibia (med mellanlandning).

Dag 2
Ankomst Windhoek och stadsrundtur. Välkomstmiddag
Välkommen till Windhoek, Namibias huvudstad

Vid ankomst till Windhoek kör vi till vårt hotell för att koppla av efter den långa resan. Lite senare under dagen tar vi titt på stadskärnan med olika butiker. Dagen avrundas med en välkomstmiddag. 

Dag 3
Windhoek – Namib-Naukluft nationalpark
Sesriems förhistoriska sanddyner

Vi säger farväl till Windhoek och kör söderut mot nationalparken Namib-Naukluf. Regionen består av röda förhistoriska klippor och en mångfaldig vegetation. Vi övernattar på en lodge i nationalparken.

(Vi kör cirka 370 km på dagens rutt.)

Dag 4
Namib-Naukluft nationalpark. Sossusvlei, Dune 45 och Sesriem-ravinen
Sand så långt ögat når - Dune 45

Vi tillbringar dagen i fantastiskt vackra Namib-Naukluft nationalpark som är Afrikas tredje största nationalpark. Nationalparken utgörs av Naukluft-bergen och är en del av Namiböknen, som anses vara världens äldsta. Även om öken är ofruktbar och torr, finns här ett stort antal djurarter däribland olika typer av ormar, geckoödlor, insekter, hyenor, sjakaler, strutsar, springbock och oryxantilop. Växt- och djurlivet i öknen upprätthålls av sporadiska regnbyar och dimma från Atlanten, som blåser in över öknen. Den starka vinden bidrar även till bildandet av enorma sanddyner på upp till 340 meter som dominerar öknen. Järnet i sanden rostar med tiden och kan avslöja hur gammal en sanddyn är.Vi kör till Sossusvlei - saltgrytan där uttorkade vattenhål och saltavlagringar omringas av ockrafärgade sanddyner, och där gamla träd hukar med krokiga och förvittrade grenar. Vi fortsätter därefter till berömda Dune 45, som är en av Namibias mest fotograferade sanddynor. Med sina 170 meter bjuder den på en vacker utsikt över det omkringliggande landskapet – för den som orkar ända till toppen.När vi har tömt skorna på sand kör vi vidare mot Sesriem där vi tar en kort promenad ner i ravinen, som bildades när Tsauchab-floden skar igenom klippavlagringarna. Ravinen är cirka en kilometer lång och upp till 30 meter djup, och på några ställen endast två meter bred.

Namnet Sesriem är afrikaans och betyder sex bälten. Detta på grund av att det var så många bälten som nybyggare och andra förbipasserande behövde binda ihop för att kunna hissa upp vatten ur ravinen. Vi fortsätter till vår lodge där vi tillbringar natten och vilar ut efter en dag av storslagna ökenupplevelser.

Dag 5
Namib-Naukluft nationalpark – Swakopmund
Idylliska Swakopmund

Innan vi lämnar den vackra naturen beger vi oss ut på en morgonvandring med en lokal naturexpert, som gör oss lite klokare på områdets ekosystem. Därefter kör vi mot Namibias tredje största stad, Swakopmund, som ligger vid kusten och som kommer att vara vår bas under de närmaste dagarna. Längs vägen gör vi ett kort uppehåll vid Stenbockens vändkrets på breddgrad 23,5º söder om ekvatorn.

Cirka 30 kilometer innan vi når Swakopmund passerar vi Walvis Bay-lagunen, där vi kan få se både pelikaner och flamingor om vi har turen med oss. Swakopmund grundades 1892 under områdets tid som tysk koloni. Stadens arkitektur är starkt präglad av tyskt inflytande, speciellt den gamla stadskärnan som har många byggnader i bayersk stil. Staden är omgärdad av Namiböknen på tre sidor, och ligger ute vid den kyliga Atlanten. Det händer inte ofta att det regnar, men den kalla Benguela-strömmen förser området med fukt genom dimma som bildas ute på havet och sedan blåser upp till 140 km in över land. Djur- och växtlivet har anpassat sig efter detta speciella fenomen och dimman är den primära vattenkällan. Efter att vi har checkat in på hotellet kan vi under resten av dagen på egen hand gå på upptäcktsfärd i den idylliska kuststaden

(Vi kör cirka 270 km på dagens rutt.)

Dag 6
Swakopmund. Kryssning i Walvis Bay och tid på egen hand
Pälssälar i Walvis Bay

Efter en tidig frukost ger vi oss ut på en kryssning i Walvis Bay. Pelikanerna och fiskmåsarna flyger lågt över vår båten och visar upp sin fantastiska förmåga att fånga fisk som vi kastar ut till dem eller håller i handen. Utan den minsta ansträngning dyker de ner och snappar upp en fisk ur vattnet eller plockar upp den ur din utsträckta hand. Vi fortsätter till Pelican Point, hem till en stor sälkoloni där vi njuter av färska ostron och champagne innan vi fortsätter till den avslutande delen av vår kryssning som tar oss genom Walvis Bay Harbour. Vi passerar stora fartyg, kranar och upplever en djupvattenhamn på nära håll.

Under eftermiddagen kan man ge sig ut på egen hand. Den som vill kan åka till stranden, men det kalla Atlantvattnet bjuder tyvärr inte på några badvänliga temperaturer. Det går även att köpa till utflykter som utgår från hotellet. Bland annat en delfinkryssning eller en sightseeingtur runt staden. Reseledaren är behjälplig med att arrangera utflykterna, och kan även ge inspiration och förslag till andra aktiviteter. Swakopmund är bland annat känt för extremsport, och den äventyrslystne har många möjligheter att hoppa fallskärm eller kanske surfa på en av de många sanddynerna som finns i öknen utanför staden. Den som bara vill ta det lugnt kan stanna kvar i staden och shoppa, och kanske införskaffa lokala konsthantverk som masker, figurer och mattor. Man kan även besöka ett av stadens många museer, t.ex. Swakopmund Museum, som berättar om stadens historia, eller varför inte avlägga ett besök vid Kristall Galerie, som ställer ut allsköns ädelstenar, halvädelstenar och kristaller. Däribland världens största kvartskristall som väger över 14 ton och har en uppskattad ålder på 520 miljoner år. Man kan även promenera runt i staden och njuta av de många byggnaderna som bjuder på exempel på klassisk tysk arkitektur, bland annat den fina gamla fängelsebyggnaden Alte Gefängnis, som man lätt kan förväxla med en klassisk järnvägsstation eller en kurort.

Dag 7
Swakopmund. Tid på egen hand
Tid på egen hand i kustorten Swakopmund

I dag kan du disponera dagen precis som du har lust. Du kan gå ner till stranden även om den kalla Atlanten inte bjuder på badvänliga temperaturer. Du kan dessutom boka olika utflykter på hotellet; bland annat en delfinkryssning eller en sightseeingtur i staden. Reseledaren hjälper gärna till med att arrangera utflykterna och kommer gärna med förslag på aktiviteter.

Swakopmund är bland annat känt för extremsport, så om du har går runt och bär på en liten äventyrare inbombords har du chansen att hoppa fallskärm, eller varför inte surfa ner för sandynerna som finns i öknen utanför Swakopmund?

Dag 8
Swakopmund – Kamanjab. Besök hos himbafolket
Himba-kvinnorna skyddar huden med en särskild kräm

Vi lämnar kusten för en stund och beger oss in i landet mot byn Kamanjab som ligger i nordvästra Namibia i Kunene-regionen.

Längs vägen gör vi ett spännande uppehåll och vi besöker en liten ort med ursprungsinvånare där himbafolket lever. Himbafolket är halvnomader som håller sig med kor och getter. De känns lätt igen på kvinnornas sätt att smycka sig. Varje dag smörjer de in sig i en rödaktig smet som består av fett, aska och ockra för att skydda sig mot solen, och därför att det är en viktig del av himbafolkets skönhetsideal. Även håret smörjs in. Utöver den rödaktiga blandningen bär kvinnorna endast ett ländkläde av getskinn och färgsprakande smycken som markerar var de befinner sig i stamhierarkin. Kvinnorna tar hand om barnen, mjölkningen av djuren och andra sysslor, och männen tar hand om den typ av politiska uppdrag som förekommer i de små byarna. Under vårt besök ger våra värdar oss en gästfri inblick i sina traditionella levnadsvanor och vi lär oss mer om deras troslära, får höra om deras förhållande till naturen och deras olika ritualer.

(Vi kör cirka 400 km på dagens rutt)

Dag 9
Kamanjab – Etosha nationalpark. Safariupplevelser
Fria lekar på savannen

Resan fortsätter mot världsberömda Etosha nationalpark, vars mitt består av en mäktig saltslätt där falska speglar och värmeflimmer hör till dagordningen. Längs randen av denna enorma saltgryta finns även livgivande källor som bildar vattenhål som djuren samlas runt i stora flockar. Ett dramatiskt skådespel i äkta afrikansk anda. Saltslätten torkade ut för flera tusen åt sedan, men under regnperioden översvämmas den och blir en gästfri plats för ett stort antal flamingor och pelikaner. Här kan man även uppleva många av de klassiska, afrikanska djurarterna som lejon, elefant, noshörning, leopard och giraff. Vi övernattar i ett läger inne i nationalparken och sover med den storslagna naturen och de vilda djuren som grannar.

(Vi kör cirka 250 km på dagens rutt.)

Dag 10
Etosha nationalpark. Safariupplevelser
Här syns jag nästan inte...

Vi utnyttjar dagen till att köra ut på spännande safarier i den vackra och djurrika nationalparken, som omfattar cirka 20 000 km2. Här finns över 340 fågelarter, 110 kräldjursarter, 16 sköldpaddsarter och en fiskart samt 114 olika slags däggdjur. Utöver elefant, lejon och noshörning inkluderas dessa av zebra, schakal, gepard, svarthuvad impala och många andra djur.

Dag 11
Etosha nationalpark – Otijwaronga. Morgonsafari i Etosha och avskedsmiddag
En sista safari

Efter en tidig frukost har vi tid till en sista safari när vi ska köra ut ur parken och bege oss söderut. Vårt mål är staden Otijwaronga, som ligger ungefär halvvägs mellan Etosha och Windhoek. Vår ankomsttid beror på vilken tid vi lämnar parken (beror på vad vi ser under safarin i Etosha). Under kvällen njuter vi av vår avskedsmiddag på lodgen.

Dag 12
Otijwaronga – Windhoek och hemresa

Nu har det blivit dags att styra kosan söderut och köra ca 250 km till Windhoeks flygplats och flyger hem med en mängd spännande upplevelser i bagaget.

Dag 13
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 34 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Enkelrumstillägg

3 998:-

Priset inkluderar
 •  Svensk reseledare
 •  Flyg Stockholm – Windhoek med mellanlandning t/r
 •  Utflykter och safarier enligt program
 •  Boende på bra hotell och lodger i delat dubbelrum
 •  Frukost alla dagar
 •  3 luncher/matsäck
 •  7 middagar
 •  Skatter och avgifter

*Vänligen uppmärksamma att det kan förekomma en teknisk mellanlandning under resan som inte alltid anges i resplanen. Under en teknisk mellanlandning lämnar man inte planet, utan sitter kvar och väntar på att det är dags att flyga vidare. Mellanlandningen tar inte så lång tid och påverkar inte ankomsttiden till destinationen.

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Övriga måltider. Reseledaren arrangerar gemensamma måltider för dem som vill delta.
 • Drycker
 • Dricks (till bagagebärare, servitörer samt chauffören – räkna med cirka 550 kr per resedeltagare)
 • Administrationsavgift: 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Eventuella extrautflykter
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Packa vänligen ditt bagage i mjuka resväskor (soft case) istället för hårda (hard case), eftersom bussen vi kör i har individuella bagagerum med måtten 35 cm x 35 cm x 80 cm (djup). Därför är det viktigt att din resväska passar in i de måtten. Det är tillåtet att checka in ett bagage på 23 kilo per person. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till mått och vikt på handbagaget – du kan läsa mer på flygbolagets hemsida. 

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

 

Safaribussar

På den resan använder vi oss av speciella bussar med fyrhjulsdrift, som är framtagna för att kunna kan sig fram på de afrikanska landsvägarna. Vi har valt att använda den här slags fordon på grund av den hårda terrängen och för att vägarna inte alltid är i särskilt gott skick. Det här är verkligen ett sant afrikanskt äventyr där vi ger oss ut bortom turiststråken. För att få extraordinära upplevelser kör vi ibland en liten bit längre. Bussarna har mer plats än vanliga safaribussar, men har inte riktigt samma bekvämligheter.

Många av vägarna i Namibia är grusvägar och det är med andra ord inte lika bekvämt att färdas där som på asfalterade vägar.

Mer om Namibia

Här kan du läsa mer om vaccinationer, tidsskillnad, klimat etc.

www.albatros.se/resmal/afrika/namibia/fakta

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris 5 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
8 498:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 7 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 10 998:–
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls
14 496:– per person i enkelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 7 998:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
14 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 498:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
+ 6 248:– deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 796:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 5 out of 5 by from Ändlösa vidder Svettigt, dammigt, skakigt och bullrigt på safari med lastbil, är det inte så här man skall uppleva Namibias öknar och savanner? Jo med ett undantag. BULLRET var ofta på en nivån att man knappast kunde föra samtal och ibland inte heller höra vad vår otroligt duktiga guide hade att berätta. I övrigt en fantastisk resa och upplevelse där de ändlösa vidderna gav oädlighet en ny dimension. Boendet på lodgerna var enkelt men mycket passande och trevligt och stämde väl in i resans upplägg. Tre nätter i Swakopmund upplevde vi som en natt för mycket. Den natten kunde med fördel läggas någon annan stans på resan I informationen till resan borde det framgått att Sydafrikanska rand är en fullt accepterad valuta i Namibia och som dessutom går att köpa i Sverige, och att visum endast krävs om man skall vara där mer än 90 dagar.
Date published: 2018-03-11
Rated 3 out of 5 by from Många fantastiska upplevelser med mycket förbättringspotential. Upplevelserna var fantastiska men vägarna är ingen höjdare. Vi skulle vilja se att man i större utsträckning körde på de bättre vägarna för att förbättra komforten. Det skulle bli några fler mil men tidsåtgången skulle förmodligen bli densamma. Vi menar att det skulle fungera att åka med en turistbuss. I Etosha så skulle det sen ingå safarijeepar eftersom den bussjeepen vi åkte med inte kunde ta sig runt överallt i parken.Vi fick väldigt lite information från reseledaren och oftast fick vi fråga oss fram till behövlig information. Lodgerna var jättefina medan hotellet i Swapkopmund och campen i Etosha knappast nådde upp till mellanklass.
Date published: 2017-11-07
Rated 5 out of 5 by from En intressant och bra resa Intressant resa i skakig buss med bra chaufför och utmärkt och trevlig reseledare. Bussen inte optimal i Etosha, där vi bytte ut den mot jeepar. Dock saknade vi lite kunskapen hos de inhemska guiderna att leta upp djuren. Var bättre sista dagen i Otijwaronga med kunniga, engagerade inhemska guider.. Tre nätter i Swakopmund kändes från början mycket, men vi hittade egna utflykter (kajak bland pälssälar samt tur till månlandskap) som blev höjdarutflykter. Man borde ha växlat till sig sydafrikanska rand hemma. Dom gäller som valuta i Namibia och går att växla tillbaka.
Date published: 2017-12-03
Rated 5 out of 5 by from Ett intressant och lite annorlunda resa med en inspirerande guide. Med oss hem har vi väldigt många fina minnen. Att uppleva Namiböknen var helt fantastiskt. Inte minst den guidade morgonturen. Han hade mycket att berätta utifrån sin egen erfarenhet. Etosha bjöd verkligen på ett rikt djurliv och vi hade en del trevliga möten med bla lejon, hyena, elefant och antiloper. Lodgerna var genomgåenende bra med svalkande pooler. Den afrikanska massagen i bussen var inte så besvärande som vi trott innan vi reste. Tycker att man kunde utnyttjat bussens möjligheter till picnic mer. Enda minus var extra dagen i Swakopmund. Den hade vi hellre haft i Etosha. Lägger man härtill en trevlig och inspirerande reseledare kan vi bara rekomendera denna resa.
Date published: 2018-03-07
Rated 1 out of 5 by from En omskakande resa i det 'verkliga' Afrika Albatros har valt att transportera sina Namibia-resenärer i ombyggda lastbilar. 300 mil på ett lastbilsflak längs skakiga grusvägar och UTAN luftkonditionering kan ta musten ur även vana resenärer. Att samma bilar används vid safariturerna i Etosha begränsar deltagarnas möjligheter att se och fotografera de många djuren och orsakar kaos på flaket när djuren ’alltid’ befinner sig på fel sida av lastbilen. Det obekväma transportmedlet lägger sordin på upplevelsen och ger en bestående känsla av besvikelse. Detta är beklagligt för Namibia är ett fantastiskt land, väl värt ett besök. Resans upplägg med magnifika sanddyner, storslagen ökennatur, saltstänkt delfinsafari med ostron och skumpa, besök i en lokal Himba-by och två avslutande dagar i Etosha nationalpark hade kunnat bli en minnesvärd upplevelse. En eftermiddag och en heldag på egen hand i Swakopmund är ett välkommet avbrott och både staden och dess restauranger är en positiv överraskning.
Date published: 2019-03-18
Rated 5 out of 5 by from Svart noshörning, varma vindar och bushmeat - This is Africa! Namibia - det sjunde afrikanska land som vi rest runt i - var en positiv upplevelse som väl motsvarade våra förväntningar. Det stora, mycket glest befolkade och unga landet bjöd på många unika upplevelser av vardagsliv, natur, kultur och djur i olika typer av klimatzoner och bebyggelse. Vi möttes av stor vänlighet och hjälpsamhet överallt. Den nästan 200 mil långa resan tillbringade vi i en typisk afrikansk "safaribuss" som rattades på bästa möjliga sätt av den trevlige och kunnige Floyd. Då vägarna till största delen var av grus eller lera med tvättbrädesstruktur, fick vi "Namibian massage" under tiden som vi såg ut över de storslagna vyerna. Faciliteterna för kräsna turister är ännu ej helt utvecklade här - men som en guide under en av våra tidigare rundresor i Afrika sa: "This is Africa"! Och det är ju det vi ville uppleva.....
Date published: 2017-11-08
Rated 3 out of 5 by from En intressant resa med både plus och minus En spännande resa som visade både Namibias öken och magiska landskap och hur landskapet förändrades på väg mot Nationparken i Etosha. Stoppet vid kusten i Scwartzkopfmund med en halvdagstur med båt var en av höjdpunkterna. Däremot var val av hotell där under all kritik. Du behöver vara inställd på att tillbringa många timmar i buss på skumpiga vägar. Många härliga upplevelser av både öken och safari men under högt tempo.
Date published: 2019-03-17
Rated 4 out of 5 by from Resa med stora upplevelser Reseledaren Åsa var mycket kunnig och lämnade mycket bra information. Hon tog väl hand om oss.
Date published: 2019-03-04
 • y_2022, m_7, d_2, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_28
 • loc_sv_SE, sid_NARTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor