Njut på italienska i Toscana och Umbrien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Två av Italiens vackraste regioner med de charmiga medeltida städerna Siena, San Gimignano och Orvieto.

Upplev Toscanas och Umbriens landskap till fots och på cykel, och njut av en vecka med vinprovning, fascinerande kulturrikedomar och vacker natur. I Umbrien besöker vi bland annat den vackra staden Orvieto som ligger vackert uppe på toppen av en klippa.

I Toscanas böljande landskap sträcker sig cypresserna raka och ståtliga upp mot himlen. Här promenerar vi längs krokiga grågröna olivlundar och frodiga vingårdar. Och vi kryddar det hela med labyrintiska medeltida städer, storslagen renässanskonst och massor av italiensk charm. Umbrien är Toscanas mer orörda grannregion, som också kallas Italiens gröna hjärta. Här hittar vi den fantastiska staden Orvieto som ligger vackert på en tuffstensklippa med utsikt över vackra landskap.

Vi ska ut på en fin vandring längs vingårdar och olivlundar på den gamla pilgrimsleden Via Francigena och vi kommer också att känna vinden i håret och doften av Toscana när vi ger oss ut på cykelutflykt en dag.
Vi besöker några av landets charmigaste städer som historiska Siena, San Gimignano med sina 14 medeltida torn och renässanspåvens Pienza. Städernas smala gator, magnifika torg och vackra kyrkor förtäljer århundradens historia.

Vi har gott om tid att under vägen njuta av den speciella italienska stämningen – såväl i städerna som när vi cyklar ut i det toscanska landskapet. Självklart ska också våra smaklökar med på resan när vi besöker en av de lokala vingårdarna i San Gimignano.

Utgångspunkten för vårt äventyr är en av Toscanas klassiska kulturstäder, Chianciano Terme, där vi inkvarterar oss på ett mysigt familjedrivet hotell.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Stockholm – Rom. Vidare till Chianciano Terme. Promenad i staden
Dag 2
Den medeltida staden Siena och renässansstaden Pienza
Dag 3
Cykeltur i det toscanska landskapet
Dag 4
Umbrien med Orvieto på toppen av klippan
Dag 5
Dag på egen hand med möjlighet till matlagningskurs, kurbehandling eller egna utflykter
Dag 6
Pilgrimsvandring, vinprovning och den charmiga San Gimignano
Dag 7
Hemresa. Flyg Rom – Stockholm

Hotell

Hotel Sanremo

Vårt hotell ligger i den gamla kurorten Chianciano Terme, dit italienare i många århundraden har vallfärdat för att få kurbehandlingar. Hotellet har ett trevligt halvpensionserbjudande med italiensk frukost och middag. Middagen är italiensk husmanskost som hemma hos en italiensk familj.

Det tar cirka två timmar (200 km) att köra från flygplatsen Fiumicino i Rom till hotellet.

Hotel San Remo har varit ett populärt samlingsställe för Albatros Travels gäster under många år. San Remo är familjeägt och drivs av familjen Turbino, som tar emot oss. Hotellet har en liten mysig bar, där man kan samlas efter middagen och vi träffar familjen både i baren och i matsalen. Ibland bjuds det också på live-musik på hotellet när sonens lilla jazz-orkester spelar upp till dans med klassiska jazzdängor och kända italienska sånger.

Hotellet har en liten ouppvärmd pool på andra våningen så det finns möjlighet att ta ett dopp, särskilt under de varma månaderna.
Det finns WiFi i hotellets gemensamma utrymmen.

Hotel Sanremo
Via Paolo Ingegnoli, 21
I-53042 CHIANCIANO TERME (SI)
Tlf. 0578/6330. Fax 0578/63609

www.albergosanremo.net

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
10 698:–
Stockholm
Endast få platser kvar
11 498:–
Stockholm
10 998:–
Stockholm
10 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Ordningsföljden i dagsprogrammet kan variera beroende på vilken avgång du reser.
Dag 1
Stockholm – Rom. Vidare till Chianciano Terme. Promenad i staden

Från Stockholm flyger vi till Rom, där vi kliver på bussen och börjar vår resa genom regionen Lazio och därefter norrut in i det vackra Toscana mot vårt hotell.

Vi bor i den gamla kurorten Chianciano Terme som sedan romarriket varit centrum för kurbehandlingar. Fortfarande i dag strömmar folk till de många kurorterna i området och njuter av de vackra omgivningarna. Innan vi når fram till vårt hotell stannar vi och tar en paus och den som vill kan ta något att äta eller en kopp kaffe.
Väl framme på vårt hotell i den gamla kurorten checkar vi in. Vi ankommer sent till hotellet och njuter lite kallskuret.

Dag 2
Den medeltida staden Siena och renässansstaden Pienza
Katedralen i Siena

Idag ska vi besöka en av Italiens vackraste kulturstäder, den fantastiska medeltida staden Siena. Här anar man lätt det historiska arvet från Italiens storhetstid. Siena är i sig själv ett konstverk. Vi ger oss ut på promenad genom stadens gator fram till det imponerande snäckskalsformade torget Piazza del Campo.

Piazzan domineras av rådhuset som uppfördes i slutet av 1200-talet. Rådhuset inspirerade den danske arkitekten Martin Nyrop som besökte staden 1881-1883, han skulle senare rita Köpenhamns rådhus. Vi går genom smala gränder, förbi senmedeltida palats och patricierhus och beundrar domkyrkan, som många anser vara Italiens vackraste.

Efter vår stadspromenad är det dags för lunch på egen hand och eventuellt ett besök i den vackra domkyrkan och stadens konstmuseum men den fantastiska utsikten över staden (entré 13 euro, oktober 2021). Du kan också besöka en av många caféer på Piazza del Campo och bara njuta av folklivet på det vackra torget.
Vi avslutar dagen med ett besök i den anspråkslösa staden Pienza, ursprungligen en mindre by och födelseplats för Påve Pius II (1405-1464). Staden är en liten pärla och finns med på UNESCOs världsarvslista. Stadens vackra centrum uppfördes under Påve Pius II, som gav arkitekten Bernardo Rossellino i uppdrag att skapa den perfekta renässansstaden.

Utsikten över det omgivande landskapet är fantastisk och det är en njutning att se ut över det vackra toscanska landskapet, där böljande vinlandskap och mörkgröna cypresser är en fröjd för ögat. Staden är också känd för den utsökta lagrade fårosten peccorino. Här finns den i alla former, från mild till en stark lagrad variant med pepparkorn eller chili.

Sent på eftermiddagen kommer vi tillbaks till Chianciano Terme där vi äter middag.

Dag 3
Cykeltur i det toscanska landskapet
På cykel genom Toscana

I dag ska vi uppleva Toscanas fantastiska landskap på cykel. Då får vi känna vinden i håret och doften från naturen i eget tempo. Du kan välja att åka en tur med vår reseledare i det vackra och kuperade landskapet eller du kan åka en tur själv i ditt eget tempo.

Reseledaren hjälper gärna till med att föreslå en rutt som passar just dig. Besök till exempel Montepulciano (cirka 18 kilometer totalt) och drick ett glas lokalt vin till en härlig lunch på torget. Eller köp bröd, ost, skinka och något att dricka och parkera cykeln vid vägkanten och ät en lätt lunch, medan du njuter av utsikten över olivlundar och vingårdar. Du kan också ta en tur till den världsberömda utsikten över de vackra cypresserna vid La Foce, som ligger nära staden. Det är ett perfekt sätt att komma riktigt nära inpå naturen.

Vägen är ganska kuperad och det finns kullar, men kom ihåg: När det har gått uppför så går det lika mycket nerför senare. Och vi har hela dagen på oss. Cykelrutterna kan vid första anblick se svårare ut än vad de är – de föreslagna turerna är inte längre än att man kan gå med cykeln en del av vägen (12-18 kilometer totalt). Man blir rikt belönat när man ljudlöst glider genom landskapet med vinden i håret och med mängder av doftintryck i näsan. Cyklarna är nya, har sex växlar och är utrustade med handbroms. Om du vill använda cykelhjälm bör du ta med en hemifrån. Om vädret inte passar för en cykeltur, kan reseledaren föreslå andra aktiviteter i området.
På eftermiddagen är vi tillbaka i Chianciano Terme där det finns möjlighet att ta en kaffe på någon av caféerna eller promenera i den gamla stadsdelen - eller bara ta det lugnt och njuta av livet i vår lilla stad. Middagen i dag är på egen hand och vi kan varmt rekommendera den mysiga lilla restaurangen Il Buco. Här äter man gott till rimliga priser och i fönstret kan man se att själva Guide Michelin genom åren har rekommenderat restaurangen med ägaren Silvano vid rodret.

Dag 4
Umbrien med Orvieto på toppen av klippan

Idag är det dags att besöka sydvästra Umbrien. Det är en imponerande syn när man närmar sig Orvieto som reser sig majestätiskt ur dalen. När morgondimman svävar runt stadens klippor, framträder den som en ö i ett dimmoln. Det är nästan magiskt att närma sig staden på klippan, och utsikten över vinodlingarna och det storslagna landskapet kan beundras när vi ger oss upp i linbana eller minibussar över själva staden. Den gamla stadskärnan har flera imponerande byggnader som uppfördes på 1200- och 1300-talet. Katedralens fasad är ett mästerverk och kyrkan är helt unik med vackra fresker av Luca Signorelli. Staden är känd för sitt underjordiska liv och tillsammans dyker vi ner i Orvietos underjord och historia. Vi utforskar det 2500 år gamla systemet av underjordiska gångar och grottor som gömmer sig under staden.

På Orvietos små gator finns många mysiga och spännande butiker som säljer allt från köksutrustning, keramik, goda korvar och alla möjliga läckra varor. Vi har givetvis tid att kika runt lite och kanske hittar du något att ta med dig hem.

Sedan är det dags för lunch på egen hand i Orvieto och här i Umbrien doftar det ofta av tryffel när maten serveras. Det finns många mysiga lunchrestauranger som serverar härlig pasta med tryffel. Prova exempelvis Trattoria La Palomba som serverar Umbrichelli Ascaro, en handgjord pasta med en sås på ägg, grädde och rostad pancetta (lokalt bacon), vilken serveras med riven tryffel.

På eftermiddagen finns det tid att uppleva den trevliga och intakta medeltidsmiljön. Från Orvieto har man en hänförande utsikt över landskapet och man lockas lätt till upptäcktsfärder i de slingrande gränderna. På det vackra torget kan man njuta en kopp espresso, insupa den äkta medeltidsstämningen och beundra stadens vackra kyrka innan vi åker tillbaka till vårt hotell där vi äter middag.

Dag 5
Dag på egen hand med möjlighet till matlagningskurs, kurbehandling eller egna utflykter

Har du lust att lära mer om italiensk mat så erbjuder hotellet en liten kurs i pastalagning. På ett par timmar lär vi oss att laga den lokala pastan pici, som är typiskt toscansk. Till pastan ska vi förstås laga en passande sås. Vi njuter vår hemlagade pastalunch med ett glas vin till. Kursen beställs på plats – priset inluderar en lätt lunch med egen gjord pasta (10 euro inkl. ett glas vin).

Chianciano terme har genom årtusenden varit en kurort och lever än i dag på alla de som söker sig till de helande källorna. Staden är speciellt känt för sitt vatten som sägs kunna bota leverproblem och andra sjukdomar.

De varma källorna kan också bjuda på upplevelser för kropp och själ. Vill man ha det stora behandlingspaketet kan man skämma bort sig själv på spacentret Parco Acqua Santa. Här på det moderna kurbadet Terme Sensoriali kan man för 45 euro (priser från augusti 2021) få tillgång till läckra bad, aromaterapi, lermasker, tropiska bubbelbad, isbad, jacuzzi och tre olika slags bastubad. Ett underbart sätt att skämma bort sig själv och njuta av en lugn stund i vackra omgivningar.

Om man däremot vill prova de varma utomhusbassängerna, besöker man Terme Theia, där man lätt kan tillbringa ett par sköna timmar. Här sitter man utomhus i sköna varma bad och kan njuta av naturen. Pris 24 euro för 4 timmar. Badtofflor bör tas med eller finns att köpa billigt på plats.

Det går också att hyra cykel och bege sig ut på ännu ett cykeläventyr. Alternativt ta lokalbussen till Chiusi och tåget till exempelvis Florens.

Idag är middagen på egen hand, det finns många mysiga matplatser i den gamla delen av Chianciano. Du kan också ordna din egen picknick och bege dig ut i naturen.

Dag 6
Pilgrimsvandring, vinprovning och den charmiga San Gimignano

På morgonen går turen mot staden med tornen, San Gimignano. Stadens läge vid pilgrimsleden Via Francigena förvandlade den till handelscentrum under medeltiden vilket gjorde den lilla staden förmögen. Staden var redan då känd för sin produktion av det goda, silkeslena vita vinet Vernaccia di San Gimignano, som fortfarande idag kan avnjutas.

Innan vi besöker själva staden vandrar vi 4½ kilometer från Pancole på en del av den gamla pilgrimsleden upp till den magnifika vingården Fattoria di Fugnano, som Albatros samarbetat med under många år. Vi passerar bland annat den vackra lilla kyrkan Cellole, innan vi kommer fram till den fina vingården som har ett unikt läge med fantastisk utsikt över landskapet och de berömda tornen i San Gimignano. Gården drivs av tre driftiga kvinnor som gärna berättar för oss om vingården. Vi ska givetvis smaka på gårdens olika viner: det berömda vita Vernaccia, deras Chianti Colli Senesi och inte minst deras Super Tuscan, det fatlagrade Sangoviese – ett vin som de flesta förälskar sig i.

Tillsammans med vinprovningen äter vi en lätt picknicklunch och det finns möjlighet att köpa lite av det goda vinet med hem. Efter besöket går vi tillbaka till bussen – nu går turen lite lättare då det går nedför och vinet gör minsann inte turen tråkig.

Vi ska givetvis på ett litet besök i själva San Gimignano. Det är som att gå rakt in i medeltiden. Det är underbart att vandra omkring och njuta av intryck på de svala, skuggiga gatorna, besöka den vackra kyrkan, tortyrmuséet eller bara äta en glass i solen på torget.

På eftermiddagen kommer vi tillbaks på hotellet och det är tid på egen hand. På kvällen äter vi avskedsmiddag på hotellet.

Dag 7
Hemresa. Flyg Rom – Stockholm

Efter frukost går turen tillbaka genom Toscana och mot regionen Lazio och flygplatsen utanför Rom. Härifrån åker vi hem efter en upplevelserik resa i Toscana och Umbrien.

Prisinformation

Resans pris

Från 10 698:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 600:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Rom t/r (avgången d. 12/4 är med mellanlandning t/r)
 • Utflykter och transporter enligt program
 • Cykelhyra (den dag vi ska på cykeltur)
 • Inkvartering på hotell i delat dubbelrum
 • 4 dagar med halvpension (italiensk frukost och middag) og 2 dagar med frukost
 • Picknicklunch med vinprovning i San Gimignano
 • Skatter och avgifter
Ingår ej i priset
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring, komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks till exempelvis chaufför (cirka 5 euro)
 • Administrativ avgift per faktura utgår med 130 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
 • Pastalagningskurs dag 4 (10 euro)

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Transfer från flygplatsen till hotellet

Från flygplatsen Fiumicino i Rom till hotellet tar det cirka två timmar att köra (200 km).

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Vingård

Fattoria di Fugnano, San Gimignano: www.fattoriadifugnano.com

Dagsprogrammet

Dagsprogrammets ordningsföljd kan variera beroende på vilken avgång du reser. Dock är innehållet det samma.

Läs mer om Italien

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål: www.albatros.se/resmal/europa/italien

Läs också vår artikel om vin i Toscana: Toscana – 40 år och en vecka i vinets tecken

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En trevlig höstresorna Det var en trevlig resa och reseledaren var ok,många fina utflyktsmål.
Date published: 2023-10-10
Rated 5 out of 5 by from Såå nöjd med den fina resan. Tack, för allt som våran reseledare visade o berättade om det vackra Toscana. Hotellet var trevligt samt personal som fixa allt till belåtenhet.
Date published: 2023-10-10
Rated 4 out of 5 by from Trevlig och omväxlande resa Trevligt och lite omväxlande program. Bra med cykeldag, och lite vandring. Tänk dock på att staden du bor i inte är en "turiststad", utan en central plats för utflykter till andra ställen. Oxo att några av utflykterna är ganska krävande om man t.ex. har svårt att gå; Inte mycket i Italien är gjort för handikappade (höga kanter, branta backar, smala och ojämna trottoarer etc). Hotellet är medelklass, inget lyx, men med trevlig personal.
Date published: 2023-10-09
Rated 5 out of 5 by from Trivsam gruppresa. En trevlig och underhållande resa och vår reseledare var Anders Mårtensson.
Date published: 2023-10-02
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa i underbara Italien! Mycket nöjd med resan. Mysigt hotell, fina utflykter i en fantastisk miljö. Saknade bara lite mer "vandring" som vi trodde skulle vara vid besöket på vingården (som var fantastiskt fint och supertrevligt). Duktig reseldare med stor kunskap.
Date published: 2023-10-02
Rated 4 out of 5 by from En minnesrik resa i fantastisk Italien Vi hade tur med vädret. Omgivningen magiskt vackert. Vi är inte vana av gruppresor men hade turen att medresenär var så trevliga. Familjehotellet vi bodde på gav resan en extra fin karaktär i jmf med stora ”vanliga” hotell.
Date published: 2023-09-30
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med många fina upplevelser Det var en intressant resa med en fantastisk bra reseledare som både kunnig, rolig och omtänksam. Han satte sin prägel på resan. Gruppen var lagom stor. Cykelturen blev dock inställd av flera pga trafikerad led och branta backar
Date published: 2023-09-28
Rated 5 out of 5 by from En under bar resa att ta med sig, när vi nu möter den mörka årstiden Detta var vår 3 resa med er, ni och era reseledare är mycket kunniga vi kommer tillbaka Ett stort tack Albatross
Date published: 2023-09-27
 • y_2024, m_2, d_23, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_54
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR62, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor