Norge – längs fjordar och över fjäll

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

En historisk tågresa från Bergen till Oslo inklusive Flåmsbanen och Sognefjorden

Den fantastiska tågsträckan mellan Bergen och Oslo utgör scenen för denna unika resa till Norge. Järnvägen byggdes mellan 1894 och 1909 och var på den tiden en av de största ingenjörsmässiga prestationer världen någonsin hade skådat. Längs fjordar och genom dalar och fjäll upplever vi den imponerande norska naturen, som på ett förunderligt sätt finns beskriven i Jan Guillous bästsäljande roman Brobyggarna.

Vi inleder vår odyssé i den gamla norska huvudstaden Bergen, som lockar med UNESCO-bevarade Bryggen, där driftiga handelsmän redan från mitten av 1850-talet var den drivande faktorn i att allt fler ville ha en järnväg tvärs över högfjället som låg mellan västkusten och nya huvudstaden Oslo.

Nästa dag hoppar vi ombord på tåget som ska ta oss genom imponerande natur och otillgänglig terräng. Längs vägen gör vi ett uppehåll i två nätter på trevliga Freitheim Hotel som är vackert beläget vid en av Sognefjordens många sidovattendrag. Nu har vi möjlighet att njuta av naturen från vattnet när vi rör oss mot den idylliska orten Flåm, ochkänna livet i de små samhällena längs fjorden.

Vi upprepar tågresan med dess imponerande sträcka från Flåm till Myrdal, som är en av världens i särklass vackraste tågsträckor. Härifrån fortsätter vi med tåg över högfjället via Finse på 1 222 meters höjd, innan vi anländer till huvudstaden Oslo, där vi bekantar oss med den trevliga huvudstaden.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta NOK

Dagsprogram 6 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Bergen
Dag 2
Bergen. Promenad vid Bryggen, fantastisk utsikt från Fløibanen och fiskmarknad vid Fisketorvet
Dag 3
Bergen – Flåm. Tågresa med Bergensbanen till Voss och båttur på Sognefjorden till Flåm
Dag 4
Flåm. Tid på egen hand eller möjlighet till tillköpsutflykt
Dag 5
Flåm – Olso. Flåmsbanen till Myrdal och tåget vidare till Oslo
Dag 6
Oslo. Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
12 998:–
Stockholm
Fullbokad
12 498:–
Stockholm
Endast få platser kvar
12 998:–
Stockholm
12 498:–
Stockholm
12 498:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Bergen

Efter en kort flygresa landar vi i Norges näststörsta stad Bergen. Kuststaden är vackert belägen vid inloppet till de berömda norska fjordarna mellan de sju fjällen. Staden grundades av Olav Kyrre år 1070 och är bland Norges äldsta. Staden grundades år 1070 av Olav Kyrre, och är en av Norges äldsta.

När vi har kommit fram till Bergens flygplats åker vi till hotellet och checkar in. På kvällen kan den som vill strosa runt i staden och hitta en trevlig restaurang. Reseledaren rekommenderar gärna bra matställen.

Övernattning i Bergen.

Dag 2
Bergen. Promenad vid Bryggen, fantastisk utsikt från Fløibanen och fiskmarknad vid Fisketorvet

I dag ska vi titta närmare på Bergen. Vi tar en promenad i staden och passerar bland annat de färgglada köpmanshusen i trä, från början byggda på 1300-talet och i dag kända under namnet Bryggen. Området är UNESCO-bevarat och äldsta bevarade husen byggdes i början av 1700-talet. Bryggen var under flera århundraden huvudkvarter för Hansa-handelsmännen som hade monopol på handeln i staden hela vägen fram till mitten av 1500-talet. De trånga gatorna låter oss verkligen fantisera om en svunnen tid.
Staden har än i dag en livlig hamn och ett aktivt handelsliv med massor av butiker och bodar. Vår nästa anhalt är Fisketorget som ligger längst in i hamnbukten och är en spännande upplevelse. Här hittar vi en färgsprakande marknad med allt vad vi kan önska av lax, räkor, krabbor och andra läckerheter från havet – allt beroende på säsong. Vi kan även köpa frukt, grönsaker och blommor.

Efter vår marknadsutflykt tar vi Fløibanen upp för att njuta av den makalösa utsikten över staden och det omkringliggande området från fjället med samma namn tillika en av de sju topparna. Vi tillbringar eftermiddagen på egen hand i Bergen och i lugn och ro uppleva de små kullerstensgatorna och vackra trähusen. Avlägg gärna ett besök på Edvard Grieg-museet som ligger cirka 30 minuters färd med stadsbanan utanför Bergens centrum. Staden har även många andra museer att upptäcka.

Övernattning i Bergen.

Dag 3
Bergen – Flåm. Tågresa med Bergensbanen till Voss och båttur på Sognefjorden till Flåm

Idag inleder vi den första delen av vår fantastiska tågresa genom de sydliga norska fjällområdena med Bergensbanen, som kallas för en av världens vackraste tågsträckor. Järnvägen mellan Bergen och Oslo invigdes med pompa och ståt år 1909. Den norske konungen Håkon meddelade med stolthet i rösten att byggnationen av järnvägen inte bara var en milstolpe i norsk historia, utan även den största bedriften någonsin för ett helt släktled. Alla naturintresserade norrmän strömmade till Bergen vid den här tiden för att uppleva den unika resan genom Norge. Den nästan 500 kilometer långa sträckan är förbunden av över 200 tunnlar varav den längsta är över 10 kilometer lång, och det är inte speciellt svårt att föreställa dig det hårda arbete som ligger bakom det utmanande projektet. Berättelserna om projektet finns återgivna i Jan Guillous bästsäljande roman Brobyggarna samt i Gunnas Staalesens Bergen-trilogi varav båda rekommendears varmt som reselektyr. I Voss byter vi tåget mot buss för att ta oss den korta sträckan fram till Gudvangen. Här väntar dagens höjdpunkt i form av en båttur på en av Norges vackraste och mest berömda norska fjordar, Sognefjorden. Under vår båttur till Flåm upplever vi en alldeles unik natur med över 1 000 meter höga fjäll och gräsklädda sluttningar, snöklädda fjälltoppar och vattenfall som forsar ner längs klippväggarna.
Vi anländer till den lilla orten Flåm som ligger otroligt vackert precis vid fjorden, med bergen som en vacker bakgrundskuliss. Ända sedan mitten av 1800-talet har Flåm varit ett populärt turistmål. På den tiden kom den engelska överklassen till Sognefjorden med sina båtar i jakt på nya jakt- och fiskeområden. De inkvarterades hos Flåms rikaste man, Christen Fretheim, och hans gård omvandlades snart till Fretheim Hotel. Hotellet är byggt i schweizisk stil och den äldsta delen av hotellet har renoverats med vackra detaljer, eldstäder och antika möbler samt ett bibliotek. Hotellets samtliga 122 rum har en fantastisk utsikt över fjorden eller bergen, och den inbjudande restaurangen på första våningen är även den väl värd ett besök – många av restaurangens råvaror kommer från gårdar i och runt Flåm.

När vi har checkat in på våra rum går vi i samlad trupp ner till det trevliga museet som byggdes i samband med Flåmsbanen. Här hittar vi gamla tågvagnar, dynamitstänger och arbetsredskap som ger en strålande inblick i historien och utvecklingen av Flåmsbanen, som vi kommer att resa med lite senare. (Vi måste eventuellt flytta vårt museibesök till följande eftermiddag).

Övernattning i Flåm.

På avgången den 5/10 bor vi på Flåmsbrygga Hotell och inte på Hotell Fretheim i Flåm.

Dag 4
Flåm. Tid på egen hand eller möjlighet till tillköpsutflykt

Idag har vi vikt dagen åt upplevelser på egen hand. Den lilla staden lockar både med goda vandringsmöjligheter och ett av Norges bästa mikrobryggerier. För de mer äventyrslystna finns det möjlighet att delta i en tillköpsutflykt till utsiktsplatsen Stegastein, samt den närbelägna orten inklusive besök på friluftsmuseum

Från Stegastein kör vi till Aurland där vi besöker ortens lilla kyrka. Den som vill kan köpa en smörgås hos ortens enda bageri (ingår ej i tillköpsutflykten). Efter våra trevliga upplevelser i Aurland fortsätter vi till det närbelägna friluftsmuseet där vi kikar närmare på hur livet levdes under det förra århundradet.

Vi återvänder till Flåm där vi kan avnjuta en öl på ortens trevliga mikrobryggeri eller äta en god middag på hotellet eller ett av ortens andra matställen. (Bryggeribesök och middag ingår inte i resans pris eller tillköpspaketets pris. Ordningsföljden på utflyktsmålen avgörs av vädret den aktuella dagen). Övernattning i Flåm.

Dag 5
Flåm – Olso. Flåmsbanen till Myrdal och tåget vidare till Oslo

Efter frukost har det blivit dags att lämna Flåm för att stiga ombord på Flåmsbanen som är en av Europas mest imponerande tågsträckor. Sträckan är känd för att vara ett riktigt mästerverk inom norsk ingenjörskonst ¬ den är över 20 kilometer lång och höjer sig från 2 meter över havet till 870 meters höjd. Tåget slingrar sig fram längs snöklädda fjälltoppar och brusande älvar, från högfjällstundra till grönskande dalsänka. Tåget kommer att stanna längs vägen så att vi kan njuta av det fantastiska landskapet med fjäll och fjordar och fotografera det imponerande vattenfallet Kjosfossen.

Utflykten med Flåmsbanen varar i cirka en timme innan vi kommer fram till den avsides belägna Myrdal station. Här byter vi tåg och fortsätter till Oslo. Tågresan tar oss genom storslagna fjällandskap i Hallingdalen och upp över Hardangervidden, Europas största högfjällsplatå, och förbi Finse station på 1 222 meter höjd. Stationen är Norges högst belägna. Vi intar lunchen på egen hand, och eventuellt kan vi äta ombord på tåget. Det finns en restaurangvagn som serverar enkla rätter och något att dricka. Du kan även välja att ta med matsäck (det finns en liten matbutik i Flåm).

Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Norges huvudstad Oslo. Oslo har på senare tid utvecklats till en modern metropol efter att ha stått lite i skuggan av övriga nordiska huvudstäder. I centrum finns det flera shoppingstråk, moderna köpcenter, nya museer och ett brett utbud av teatrar, konserthus och nöjen som bland annat det nybyggda operahuset från 2008 – en kulturell pärla som ligger vid hamnen. Från stationen kör vi den korta sträckan till vårt hotell och checkar in. Vi tar en sen promenad längs de omkringliggande gatorna och passerar bland annat hamnen med operahuset.
Övernattning i Oslo.

Dag 6
Oslo. Hemresa

Vi äter frukost på hotellet, och beroende på avresetid hinner vi upptäcka Oslo lite till innan det är dags att bege sig till flygplatsen strax utanför staden. Här vinkar vi farväl, och förhoppningsvis på återseende, till Norges fjordar, fjäll och magiska natur.

Tillköp av utflykt till utsiktspunkten Stegastein, lokal landsby och friluftsmuseum. (Dag 4)

För den äventyrslystna finns det möjlighet att delta i en tillköpsutflykt i det närbelägna området. Vi reser med buss till den imponerande utsiktsplatsen Stegastein. Platsen uppfördes år 2006 och är byggd 30 meter ut från fjällväggen. Härifrån har vi en fantastisk panoramautsikt över fjorden som slingrar sig 650 meter längre ner i dalen.

Efter en naturupplevelse utöver det vanliga kör vi till den närbelägna orten Aurland där vi besöker ortens lilla kyrka. Vi avrundar vår utflykt med ett besök på ett friluftsmuseum där vi får en inblick i livet på landet under det förra århundradet.
 
(Ordningsföljden på utflyktsmålen avgörs av vädret den aktuella dagen)
 
För ytterligare information om tillköpsutflykt, se dagsprogram.

Tillköpsutflykten genomförs med minibuss med en kapacitet på högst 15 deltagare och måste bokas senast 60 dagar före avresa.

Utflykten genomförs vid minst 10 deltagare.

Pris:
1 198 kr per person (2024)

Prisinformation

Resans pris

Från 12 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Bergen och Oslo – Stockholm
 • Utflykter och inträden enligt program
 • 5 nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot pristillägg)
 • Frukost varje dag
 • Transport enligt program:
 • Tågresa med VY Bergen – Voss
 • Tågresa med Flåmsbanen Flåm – Myrdal.
 • Tågresa med VY Myrdal – Oslo.
 • Biljett till Fløibanen i Bergen*
 • Färja/båt på Sognefjord från Gudvangen till Flåm
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillköpsutflykt dag 4
 • Eventuella extraevenemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider utöver inkluderade
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura 130 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Reseinformation

Bagage

För att kunna delta i resan måste du själv klara av att bära/dra ditt bagage mellan hotell och tågstationer. Vi bor på hotell som ligger nära tågstationen, och du behöver inte gå långt med ditt bagage. Dessutom rekommenderar vi att du tar med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter/utflykter och resdagar. Du behöver inte ta med handduk.

Tåg

Vi reser med VY som är Norges statliga järnväg. Tågen är moderna med bra säten. Det finns toalett ombord och en restaurangvagn där vi kan köpa enklare rätter och drycker. Det finns plats för förvaring av bagage i den ena delen av vår tågvagn, och plats för mindre bagage på hatthyllan. Det finns ingen bagageservice och vi måste själva bära ombord vårt bagage och stuva undan det på tåget.

Boende

Hotellen på resan är generellt väldigt moderna med en hög standard (3- och 4-stjärniga) med ett bra läge nära tågstationerna. Trådlöst internet är snabbt och välfungerande och fritt tillgängligt på de flesta hotellen. Vi skickar slutgiltig hotellista tillsammans med övrig information strax före avresa (cirka 7 dagar).

Deltagarantal

Den här resan kräver ett deltagarantal på minst 20 personer. Om antalet inte uppnås har vi rätt att annullera resan, och det sker i så fall senast 4–6 veckor före planerat avresedatum. Enligt Lov om Pakkerejser § 17 stk.1 är vi som researrangör inte ersättningsansvariga för eventuella förluster till följd av en eventuell annullering. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from En fin resa men fel årstid Mycket fin resa men hade varit bättre att avresa när snösmältningen hunnit längre. Nu missade vi många vattenfall. I gengäld hade vi Rune, reseledare, som gott och väl kompenserade med sin kunskap, berättarglädje och trevliga sätt.
Date published: 2024-05-06
Rated 4 out of 5 by from Bra resa som har potential Mycket bra resa som kan bli bättre
Date published: 2024-05-02
Rated 5 out of 5 by from En mycket välarrangerad resa Det var en intressant resa som innehöll både storstäder och mindre orter. Naturen var fantastisk med sina fjordar och höga fjäll.
Date published: 2024-05-02
Rated 4 out of 5 by from Vacker resa i Norge längs fjordar och fjäll. Det var en härlig resa med många fina upplevelser och intressanta platser. Vår guide Rune Vik bidrog till att förhöja resan med ingående kunskaper om platserna vi besökte. Höjdpunkten var Flåmsebanan upp till Myrdal.
Date published: 2024-05-02
Rated 5 out of 5 by from Vackert och intressant Reseledaren var mycket kunnig och duktig
Date published: 2024-05-02
Rated 4 out of 5 by from Bra upplägg och lagom längd Fantastiskt fina vyer och tur med vädret gjorde sitt till
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from Innehållsrik resa Intressant resa med tid även för egna upplevelser
Date published: 2024-04-29
Rated 4 out of 5 by from En omväxlande och avkopplande resa med vackra vyer Många vackra vyer på resan och omväxlande med olika färdsätt.
Date published: 2024-04-28
 • y_2024, m_7, d_20, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_12, tr_100
 • loc_sv_SE, sid_NORTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor