group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Välkomna det nya året i romantiska Rom

Hotel Cicerone

Skåla in det nya året i Rom, den eviga staden och upplev de historiska sevärdheterna, folklivet och stämningen.

Vi ger oss ut på en stadsvandring och besöker stadens spännande höjdpunkter. Vi upplever Spanska trappan, Pantheon och Piazza Navona, som även kallas för ”Roms vardagsrum”. Givetvis besöker vi även Fontana di Trevi, fontänen som gjorde Anita Ekberg världsberömd i filmen ”Det ljuva livet”.

Det finns även tid till att besöka den storslagna Peterskyrkan och shoppa i någon eller några av Roms många affärer, innan vi firar in det nya året med en storslagen middag som vi har arrangerat på en av Roms många fantastiska restauranger. Givetvis ingår vin och spumante i arrangemanget.

Vi bor centralt i staden på underbara Hotel Cicerone, som ligger inom gångavstånd till Spanska trappan och Peterskyrkan.

Om du vill kan du vara med på en extra utflykt till "Castelli Romani" - de små bergstäderna utanför Rom, som romarna flockar till på helgerna. Här ligger den berömda vinstaden Frascati, där vi kommer att smaka på det lokala vinet, och senare går utflykten till Castel Gandolfo, där påven har sitt sommarresidens.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Jul och nyår

 • Reseledare Skandinavisk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 5 dagar
Dag 1
29/12 Avresa till Rom
Dag 2
30/12 Stadsvandring i Rom till fots och tid på egen hand
Dag 3
31/12 Eventuellt utflykt till Castelli Romani och nyårsmiddag
Dag 4
1/1 På egen hand i Rom och ev. besök i Peterskyrkan eller möjlighet att se nyårsdopp från Ponte Cavour
Dag 5
2/1 Hemresa

Hotell

Hotel Cicerone

Vårt hotell ligger centralt mellan Spanska Trappan och Peterskyrkan, i närheten av Engelsborg. Det är en ideal placering när man ska ta sig runt i Rom till fots. Kvarteret har många härliga restauranger till rimliga priser, och det ligger också nära en av Roms absolut bästa shoppinggator, Via Cola di Rienzo.

Hotellet är ett fint och bra beläget fyrstjärnigt hotell. Hotellet håller på att renoveras och till exempel. Badrummen kan behöva ett modernare utseende, men pris och kvalitet - och inte minst platsen överväger det kosmetiska. Vi är i Italien och frukosten er kontinental; en buffé med bröd, bakverk, croissanter, skinka, ägg, korv, yoghurt, frukt, te, kaffe och frukostprodukter. Så allt är ganska utmärkt för en kontinental frukost i Italien, men förvänta dig inte en kulinarisk höjdpunkt. Rummen har air-condition/värme, TV, hårtork, säkerhetsbox, telefon. Hotellet har också en fantastisk bar.

Hotel Cicerone
Via Cicerone 55/C
I-00193 Roma (RM)
+39 06 3576

www.hotelciceronerome.com

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
12 698:–
Stockholm
Fullbokad
12 698:–
Stockholm
Hotel Cicerone
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
13 498:–
Köpenhamn
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
14 498:–
Köpenhamn
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
29/12 Avresa till Rom

Efter ankomst till Rom kör vi in till vårt hotell som ligger centralt i Prati-området. Vi bor vid det imponerande Justitiepalatset, nära Vatikanen och med promenadavstånd till Den spanska trappan och flera andra höjdpunkter i Rom. 

Efter incheckning på hotellet kan man gå ut på egen hand och njuta av en härlig middag i Rom. Varför inte ta en kvällspromenad förbi den vackra Änglaborgen, Castel Sant ´Angelo? Ursprungligen var det Kejsare Hadrianus mausoleum, men användes senare som både borg och fängelse, och idag är det ett museum. Det är även här som den tredje akten av operan Tosca utspelas. Sedan kan man fortsätta längs den breda magnifika gatan, Via delle Conciliazione, som leder fram till Petersplatsen med den vackra julkrubban och den fina julgranen. Kanske lyser det i påvens fönster och vi känner den speciella stämning som infinner sig i den katolska kyrkans allra heligaste.

Dag 2
30/12 Stadsvandring i Rom till fots och tid på egen hand
Spanska trappan

Vi inleder dagen med en promenad (3,5 km) genom Rom tillsammans med vår reseledare och den obligatoriska lokalguiden. Under vår promenad passerar vi flera av de berömda och spännande platserna och kommer att få höra många intressanta historier om staden. Från Justistiepalatset på Piazza Cavour går vi över Tibern och ser på Augustus´fredsaltare Ara Pacis och Augustusmonumentet. Sedan korsar vi Via del Corso och kommer till Spanska Trappan, för att sedan gå till en av Roms berömda symboler - Fontana di Trevi. Vi ser även en liten glimt av Italiens politiska centrum, parlamentet på Piazza Montecitorio, innan vi kommer till en av stadens äldsta och vackraste byggnader ,den fantastiska Pantheon. Det blir också tid till ett kaffestopp innan vi kommer fram till den sista platsen på vår promenad - Piazza Navona, som även har fått det kärleksfulla smeknamnet ”Rom´s vardagsrum” av stadens invånare. 

Vi avslutar vandringen på Piazza Navona och har ordnat en lunch för dem som vill delta. Det är vanligtvis en höjdpunkt där vi smakar lokala italienska antipasti, äter en pasta och inte minst smakar det lokala vinet. Registrering vid ankomst dag 1.

Resten av dagen är på egen hand. I dag har alla butiker öppet. Det finns möjlighet att besöka den eleganta shoppinggatan Via Condotti eller kanske vill man hellre njuta av ett glas vin på den livliga marknadsplatsen Campo dei Fiori. Du kan också kika närmare på Forum Romanum och Capitol, eller kanske bara koppla av och strosa runt i de stämningsfyllda gatorna i ”Den eviga staden”.

Dag 3
31/12 Eventuellt utflykt till Castelli Romani och nyårsmiddag
Gott Nytt År!

Om du har valt att köpa till utflykten till Castelli Romani så går turen till Albanobergen utanför Rom. Vi inleder dagen med att besöka Castel Gandolfo, den lilla staden i bergen där Påven har sitt sommarresidens. Här kan vi njuta av utsikten över den vackra Albano-sjön innan vi fortsätter vår utflykt till staden Frascati, som är känd för sina goda, friska vitviner och inte minst deras helstekta spädgris. Givetvis ska vi smaka på dessa specialiteter när vi besöker en av stadens anspråkslösa restauranger. Vi slår oss ner vid enkla träbord med pappersdukar och njuter av bröd, ost, korv och spädgris. Vi är tillbaka i Rom under eftermiddagen (ca. kl. 16), så det är tid till att byta om inför nyårsmiddagen på kvällen. Utflykten kostar 430 kronor och skall bokas och betalas hemifrån (utflykten genomförs med minimum 20 deltagare). 

På kvällen äter vi en stor italiensk nyårsmiddag på en av stadens härliga restauranger. Vi har bokat bord på en trevlig restaurang i centrala Rom, nära Pantheon. Restaurangens innehavare är en stor konnässör av mat och vin och här får vi en härlig middag. Vår nyårsmiddag inkluderar givetvis vin, vatten och ”bubblor” till att skåla in det nya året med! Middagen består av italienska rätter och italienarna själva kallar denna slags middag för ” il cenone” – den stora middagen. Vi blir garanterat mätta!

Restaurangens ligger på gångavstånd från hotellet så att man lätt och smidigt kan komma hem, och samtidigt är det inte långt till vackra Piazza Navona. Vid midnatt är det dags att skåla in det nya året! Hotellet ligger vid Tibern och här får man en fantastisk utsikt över den upplysta staden och fyrverkeriet.

Efter midnatt är det ett myller av folk ute på gatorna. På flera ställen håller man utomhuskonserter, bl. a. vid Piazza Venezia och på Piazza del Popolo. När man fram på småtimmarna strosar hem till hotellet kan man få årets första glimt av Peterskyrkans vackra, belysta kupol när man korsar Tibern.

Dag 4
1/1 På egen hand i Rom och ev. besök i Peterskyrkan eller möjlighet att se nyårsdopp från Ponte Cavour
Peterskyrkan

Idag finns det möjlighet att ta en sovmorgon om man önskar det. Årets första dag är på egen hand i "den eviga staden". Njuta av en kopp cappuccino på en av stadens piazzor. Ta en promenad i Borghese-parken eller strosa runt bland Roms fantastiska byggnader och på små gator och gränder. De flesta butiker har stängt denna dag, men barer och restauranger har öppet och staden är full av liv och rörelse.

Önskar man att se påven, så kommer han ut på sin balkong på Petersplatsen, vid Peterskyrkan klockan 12.00 och romarna strömmar dit för att bli välsignade på årets första dag. Och har man ännu inte upplevt denna fantastiska kyrka så är detta ett perfekt tillfälle! Denna magnifika byggnad som av katolikerna betraktas som centrum för kristendomen. Kyrkan som är världens största, är byggd på den plats där aposteln Petrus enligt historien är begravd. Den ursprungliga Peterskyrkan byggdes av kejsare Konstantin år 324.

Men kyrkan förföll och inte mindre än två gånger har den utsatts för plundring, första gången år 846 när saracenerna skövlade Rom och andra gången när påvarna under 1300 talet flyttade till Avignon i Frankrike. Påve Julius II blev den som senare valde att bygga upp kyrkan på nytt över apostel Petrus gravsplats. Arbetet med att bygga kyrkan på nytt inleddes 1506 och grundstenen blev lagt till det som skulle komma att övergå antikens arkitektur. Konstnärer som Bramante och Michelangelo var med och smyckade detta mästerverk som än idag räknas som en av världens mest imponerande kyrkor. Drottning Kristina av Sverige är begravd i Peterskyrkan.

En romersk tradition värd att uppleva:

Prick klockan 12 på dagen kan man i närheten av hotellet uppleva en rolig gammal romersk tradition som uppstod 1946. Vid Ponte Cavour samlas en flock modiga för att göra ”nyårshoppet” ner i Tiberns iskalla vatten. Själva hoppet är cirka 12 meter, beroende på hur mycket vatten som finns i floden. Den blonda Giuseppe Palmulli även kallad ”Il Biondo” är stjärnan och publikmagneten. Folket älskar honom och han blir hyllad när han kastar med sin blonda lejonman och likt Tarzan hoppar upp på brons räcke och kastar sig ner med huvudet före i det iskalla vattnet. När simhopparna kommer upp ur vattnet hyllas de som hjältar, precis som dåtidens gladiatorer.

Runt i Rom finns det marscher, konserter och upplevelser. Det varierar lite från år till år, men det är ett nöje att gå runt i staden, äta lunch på ett torg, ta en kopp kaffe och bara njuta av Rom.

Dag 5
2/1 Hemresa
Det är svårslaget gott med en italiensk kopp kaffe

Efter frukost har det blivit dags att bege sig hemåt igen efter härliga semesterdagar.
 

Utflykt till Castelli Romani

Om du har valt att köpa till utflykten till Castelli Romani så går turen till Albanobergen utanför Rom. Vi inleder dagen med att besöka Castel Gandolfo, den lilla staden i bergen där Påven har sitt sommarresidens. Här kan vi njuta av utsikten över den vackra Albano-sjön innan vi fortsätter vår utflykt till staden Frascati, som är känd för sina goda, friska vitviner och inte minst deras helstekta spädgris. Givetvis ska vi smaka på dessa specialiteter när vi besöker en av stadens anspråkslösa restauranger. Vi slår oss ner vid enkla träbord med pappersdukar och njuter av bröd, ost, korv och spädgris. Vi är tillbaka i Rom under eftermiddagen (ca. kl. 16)

Utflykten ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa och genomförs med minst 20 deltagare).

Pris: 460 kr/person

Prisinformation

Resans pris

Från 12 698:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 500:–
Priset inkluderar
 • Skandinavisk reseledare
 • Flyg Stockholm – Rom t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum
 • Kontinental frukost och nyårsmiddag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 7 % av resans pris
 • Gouda Reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Personliga förnödenheter
 • Personlig dricks (ca 10 euro per person)
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflykt till Castelli Romani 460 kr
 • Administrationsavgift: 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte står nämnt under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Hotell

Vårt hotell ligger centralt mellan Spanska trappan och Peterskyrkan, nära Änglaborgen. Det är ett perfekt läger när man ska uppleva Rom till fots! Kvarteret har många trevliga restauranger till bra priser och vi är även nära en av Roms bästa shoppinggator, Via Cola di Rienzo.

Hotellet är ett trevligt fyrstjärnigt hotell. Hotellet håller på att renoveras och t.ex. badrummen kan behöva ett modernare utseende, men pris och kvalitet – och inte minst läge väger tyngre än det kosmetiska. Vi är i Italien och frukosten är kontinental; en buffé med bakverk, kakor, croissanter, skinka, ägg, korv, yoghurt, frukt, te, kaffe och frukostprodukter. Så allt som allt ganska utmärkt för en kontinental frukost i Italien, men förvänta dig inte en kulinarisk höjdpunkt. Rummen har luftkonditionering, TV, hårfön, säkerhetsbox och telefon. Hotellet har även en trevlig bar. 

Läs mer om hotellet här: www.hotelciceronerome.com 

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C, 
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Nyårsmiddag

Vi äter nyårsmiddag på Osteria de Memmo I Santorini. Du kan läsa mer om restaurangen här: www.osteriadememmo.it

Vi har valt att äta vår nyårsmiddag på en restaurang i Roms centrum, det betyder att man kan promenera till och från hotellet. På nyårsafton är det i princip omöjligt att få en taxi i Rom. På detta vis får vi större frihet om man önskar att festa vidare i staden efter vår middag, eller om man hellre vill tillbaka till hotellet. Italienarna firar inte nyår på samma sätt som i Sverige. I Italien går man ut och äter tillsammans med familjen med själva maten som huvudattraktion. Efter middagen fortsätter man sitt nyårsfirande någonstans i staden. Det är därför sällan man hittar ställen inne i centrum där man har musik och dans denna kväll. 

Klädseln denna kväll kan man kalla för ”formell”. Det innebär som regel slips och kavaj för herrarna. Men det är naturligtvis upp till var och en vad man väljer. 

Restaurangen har ytterst begränsat garderobsutrymme. Därför rekommenderar vi att man tar med sig jackan in, vilket också är praktiskt om man vill gå ut och ta en nypa luft och när vi skålar in det nya året utomhus. Det är inte nödvändigt eller praktiskt att ta med sig ett skoombyte då det bara rör sig om en kort promenad. 

Vår middag avslutas när vi har skålat in det nya året vid midnatt. Vid bron vid Tibern, ca 100 meter från hotellet kan man uppleva fyrverkeri med Peterskyrkan som vacker kuliss. Efter detta brukar de flesta av våra gäster gå en liten promenad till Piazza Navona och Pantheon för att uppleva pulsen i storstaden denna natt.

Förlängning

Denna resa säljs som ett paket, och vid ändringar är det därför inte möjligt att får återbetalningar för de delar som ej har utnyttjats. 
 

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En mycket trevlig resa Vi fick se många sevärdheter med två olika guider som var mycket bra.
Date published: 2023-01-04
Rated 4 out of 5 by from Monument, mat och musik i skön blandning Under fem härliga dagar fick vi uppleva det bästa av Rom. Särskilt minnesvärt var stadsvandringen och lunch och middag med specialiteter från det italienska köket. Konserten med solister och orkester som framförde operamusik var en fin avslutning på resan. Reseledaren Elisabeth får en särskild eloge för sin vänlighet och hjälpsamhet. Bra var också att det fanns tid att upptäcka Rom på egen hand. Vikten av att ha promenadvänliga skor kan inte nog understrykas. Möjligheter till förbättringar finns för utflykten till Albanobergen. Där skulle fler programpunkter kunnat läggas till.
Date published: 2023-01-04
Rated 4 out of 5 by from Bra resa till intressant stad Vår reseledare var trevlig, kunnig och hjälpsam. Bra läge på hotellet. Saknade en bar att träffas i. God frukost. För hård säng med känning av gamla sängfjädrar. Alldeles för stor grupp för en stad, ca 80 personer!
Date published: 2023-01-03
Rated 4 out of 5 by from Lagom arrangerad resa med många bra intryck Fyllde våra förväntningar om en omväxlande resa med lagom många aktiviteter, som var mycket välorganiserade
Date published: 2023-01-03
Rated 3 out of 5 by from Godkänd resa men ej mer Reseledare godkända
Date published: 2023-01-03
Rated 4 out of 5 by from För oss var det en upplevelse utöver det vanliga att fira nyår i Rom! Det var en myckt fin och givande resa som motsvarade våra förväntningar. Programmet innehäll en lagom avvägning mellan arrangerade programpunkter och egen tid. Rom visade sig från sin bästa sida och bjöd på fantastikst fint väder vilket förstärkte den positiva upplevelsen.
Date published: 2022-01-11
Rated 5 out of 5 by from En positiv resa med kultur mat fint väder Kunniga och trevliga reseledare som tog hand om oss på bästa sätt, under rådande omständigheter,utflykts målen representerade det bästa av Rom.
Date published: 2022-01-07
Rated 4 out of 5 by from Annorlunda nyår Mycket promenerande mellan alla turistattraktioner. God mat.
Date published: 2022-01-05
 • y_2023, m_9, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_37
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor