Opera i Prag med Verdi och Vivaldi

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Karlsbron, Pragborgen, en båttur på Moldau och 2 underbara musikföreställningar

Följ med på en resa till Prag i höst som är fullspäckad med upplevelser till ett otroligt förmånligt pris: Vi utforskar den charmiga stadsdelen Mala Strana till fots och flanerar över Karlsbron, besöker den pampiga Pragborgen och passerar Vaclavtorget, där demonstrationerna hölls som störtade kommunismen 1989.

Dessutom väntar musikupplevelser av hög klass: På den anrika Nationalteatern blir vi hänförda av Verdis La Traviata och i historiska Klementinum spelar en ensemble från Dvořáks symfoniorkester en intim kammarkonsert med musik av bl.a. Dvořák och Vivaldi.

Även måltiderna på den här resan är noggrant utvalda: Du kan se fram emot lunch under en båttur på Moldau, en 3-rätters middag i det vackra Žofín-palatset – mitt ute på en ö i Moldau – samt en 3-rätters lunch på ett mikrobryggeri, som ackompanjeras av Tjeckiens berömda öl i olika varianter. 

På den här resan bor vi på trevliga Hotel Adler som ligger i hjärtat av Prag.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Operaresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Tjeckiska korunas

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Prag. Stadsvandring och 3-rätters-middag på Žofín-palatset
Dag 2 Båttur med lunch på Moldau. Kvällens föreställning: La Traviata på Nationalteatern
Dag 3 Pragborgen och 3-rätters lunch med ölprovning. Kvällens föreställning: Kammarkonsert i Klementinum
Dag 4 Hemresa

Hotell

Hotel Adler

Hotellet är centralt beläget i Prag och ligger på gångavstånd från de flesta av stadens sevärdheter. Nationaltorget ligger bara 200 meter från hotellet, och härifrån avgår både tunnelbana och spårvagn. Hotellet är trevligt och stämningsfullt i klassisk stil och med bra faciliteter. Rummen är utrustade med hårtork, telefon, och trådlöst internet. Storleken på rummen varierar och det är begränsat med garderober. Man kan använda sig av receptionens värdeförvaringsskåp utan extra kostnad. 

Läs mer på: http://www.hoteladler.cz/en

Hotel Adler
V Jirchářích 13, Praha 1
Prague 110 00, Czech Republic
Tel.: +420 730 896 595

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Prag. Stadsvandring och 3-rätters-middag på Žofín-palatset
Vi flanerar över Karlsbron

Vi sätter oss på planet till Prag. Från flygplatsen kör vi till vårt trevliga hotell Adler i hjärtat av Prag. Hotellet är centralt beläget i Prag och ligger på gångavstånd från de flesta av stadens sevärdheter. Nationaltorget ligger bara 200 meter från hotellet, och härifrån avgår både tunnelbana och spårvagn till alla hörn av huvudstaden. Vi förvarar vårt bagage på hotellet tills vi kan checka in klockan 14.

När vi har lämnat vårt bagage på hotellet följer vi med reseledaren på en stadsvandring i Prags gamla stadsdel. Vi går till fots längs stadens kullerstensgator, och i Prags centrum hittar vi några av Prags äldsta byggnader. Under vår utflykt passerar vi Vaclavtorget, en 750 meter lång boulevard med en uppsjö av shoppingmöjligheter och trevliga restauranger. Torget används ofta som samlingspunkt för nationella festligheter och demonstrationer. Här hölls t.ex. demonstrationerna 1989 som störtade kommunismen.

Vi fortsätter till torget i gamla stan och låter oss imponeras av de vackra pastellfärgade byggnaderna och torgets rika historia, som går hela vägen tillbaka till 1000-talet. Från torget har man utsikt över Tynkyrkan där Tycho Brahe begravdes år 1601. Vi passerar den pampiga kyrkan, det judiska kvarteret och Kruttornet som påbörjades år 1475. 

Efter rundturen finns det tid att äta lunch på egen hand.

I kväll ska vi äta en tre rätters middag på en stämningsfull restaurang som ligger i vackra Žofín-palatset på ön Slovansky Ostrov. Palatset har stått värd för diverse kulturella och sociala begivenheter varav Dvořáks första konsert år 1878 och Smetanas första uppförande av Mitt fädernesland år 1882. Ön ligger inte långt från vårt hotell och det ligger i princip bara en liten gångbro mellan oss och den idylliska ön. 

Den svensktalande lokalguiden bor här och har därför stor kännedom om området och vad man vill uppleva – och delar gärna med sig av sin kunskap! Detta innebär även att lokalguiden vanligtvis övernattar i sitt eget hem. Reseledaren är självklart med på alla planerade aktiviteter. 

Dag 2
Båttur med lunch på Moldau. Kvällens föreställning: La Traviata på Nationalteatern
Vackra Prag i solnedgång

Idag är det dags att på egen hand uppleva mer av allt som Prag har att erbjuda innan vi ger oss ut på en båttur på floden Vltava, som även kallas för Moldau. Det finns många spännande butiker, museer och kyrkor att utforska.

Runt lunchtid träffas vi på avtalad plats i centrum och rör oss bort från det pulserande stadslivet och går ner till flodbrädden. Här ska vi ge oss ut på en trevlig och komfortabel båttur på Vltava. Floden, som är Tjeckiens längsta flod, slingrar sig genom Prags centrum och vi njuter av utsikten över den vackra staden från båten, medan vi intar en lunchbuffé. Längs vägen berättar reseledaren om de många sevärdheter vi passerar under de två timmar vi befinner oss på vattnet. Om det är fint väder kan vi njuta av utsikten från soldäck.

Kvällens operaföreställning går av stapeln i den vackra nationalteatern, som byggdes år 1883. Teatern anses som Tjeckiens första teaterscen och här visas olika opera-, teater- och balettföreställningar.

La Traviata komponerades av italienare Giuseppe Verdi 1853 och hade premiär på La Fenice i Venedig, då utan framgång och under namnet Violetta. Efter namnbytet till La Traviata tog den Europa med storm och är idag en av de mest älskade operor. La Traviatas handling följer romanen Kameliadamen, vilken skrevs av Alexandre Dumas den yngre. Historien utspelar sig i Paris där den prostituerade Violetta förälskar sig i Alfredo, och önskar att skapa sig en ny tillvaro med honom. Men detta kommer att förstöra och ödelägga Alfredos familj, och historien får ett vemodigt slut.

Idag intas middagen på egen hand och vi träffas framför Nationalteatern eller annan avtalad plats och går sedan in till föreställningen tillsammans. Efter operan har vi sällskap hem till hotellet, som ligger på gångavstånd från teatern.

Dag 3
Pragborgen och 3-rätters lunch med ölprovning. Kvällens föreställning: Kammarkonsert i Klementinum
Stämningsfulla Klementinum

Vi inleder dagen med att ta spårvagnen upp till det pampiga borgkomplexet som rymmer en historia som går flera tusen år tillbaka i tiden.

Borgen anses vara Prags största sevärdhet och dess historia går hela vägen tillbaka till år 870 cirka. Den som besöker staden ska definitivt besöka borgen.  I över tusen år har den varit en viktig symbol för folket och dess ledare, och idag fungerar den bland annat som arbetsplats för Tjeckiens president. Borgen är enorm och pampig och rymmer historiska palats, kyrkor, kloster och kapell. År 1618 ägde en viktig händelse rum på borgen då protestanter kastade ut den katolske kejsarens ståthållare från ett fönster. Detta blev inledningen till 30-åriga kriget.

Vi inleder vår rundtur vid huvudingången varifrån vi har en vacker panoramautsikt över staden. Därefter fortsätter vi in till själva borgområdet där intrycken är många. Vi ser bland annat den imponerande Sankt Vitus-katedralen som förvarar de tjeckiska kronjuvelerna och som är huvudsäte för Prags ärkebiskop. Konstruktionen av katedralen påbörjades år 1344 av kejsar Karl IV och själva byggnaden är enorm. Vi får höra mer om dess spännande historia medan vi passerar stenvalven och går in i katedralen.

Efter vårt besök i det enorma borgkomplexet fortsätter vi genom den trevliga och charmiga stadsdelen Mala Strana (Den lilla sidan) och fortsätter över Prags mest kända bro, Karlsbron. Fram till mitten av 1800-talet var Karlsbron den viktigaste länken mellan Den gamla staden på östsidan av floden och Prags borg på västsidan. Vi lär oss mer om de historiska händelser som har ägt rum på bron.

Turen avslutas på restaurangen och mikrobryggeriet U Medvídků som bland annat brygger världens starkaste öl. Restaurangen serverar traditionell tjeckisk mat och vi ska inta en tre rätters lunch och smaka på de olika tjeckiska ölsorterna. Tjeckiens öl är världsberömt, och tjeckerna är det folk i Europa som dricker mest öl. Landet har nästan 500 olika sorters öl som tillverkas på cirka 110 små och stora bryggerier runt om i landet.

Ikväll ska vi avnjuta en kammarkonsert i den vackra historiska byggnaden, Klementinum. En kammarkonsert består av en mindre orkester som spelar. Upplevelsen blir mer intim jämfört med de stora konserter som framförs i konsertsalar. Denna konsert framförs av en liten ensemble från Dvořáks symfoniorkester och är en alldeles speciell upplevelse. Den berömda italienska kompositören och violinisten Antonio Vivaldi (1678-1741) fick med sin enorma produktion ett stort inflytande över musikens utveckling och utformning i början av 1700-talet. Vivaldi är framför allt känd för sitt verk De fyra årstiderna. Vid kvällens konsert ska vi höra hans egna verk samt andra kända verk av kompositörerna Mozart, Bach, Dvořák og Smetana. Konserten börjar klockan 18 och varar cirka 65 minuter. Kvällens middag intas på egen hand och vi träffas framför Klementinum eller annan avtalad plats och går tillsammans in till konserten.

Dag 4
Hemresa

Idag är det dags att uppleva det sista av staden på egen hand innan vi på eftermiddagen kör mot flygplatsen för att flyga hem igen. 

Uppgradering av platser på Nationalteatern

I resans pris ingår platser i kategori A. Du kan uppgradera platser i kategori B mot ett tillägg. Priserna varierar från föreställning till föreställning - se de aktuella prisuppgifterna under Prisinformation.

Vi rekommenderar att du väljer kategori redan när du bokar resan, eftersom vissa föreställningar blir utsålda ganska fort. Du kan senast uppgradera till en annan kategori när du ska betala totalbeloppet för resan, vilket som regel är 75 dagar före avresa. Om du bokar resan senare än 75 dagar före avresa kan du uppgrader senast 30 dagar före avresa.

Prisinformation

Uppgradering av platser

Uppgradering till operaföreställningen: 
• Kategori B:  340 kr per föreställning

Uppgradering till kammarkonserten:
• Kategori B: 135 kr per föreställning

Priset inkluderar
 • Svensktalande lokalguide
 • Flyg Stockholm - Prag t/r
 • Utflykter enligt program
 • Biljett till operaföreställning (Kat A)
 • Biljett till klassisk kammarkonsert (Kat A)
 • Biljett till spårvagn upp till borgen
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • 2 luncher
 • 1 middag
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelrum
 • Tillägg för bättre sittplatskategori på operaföreställning och klassisk konsert 
 • Personliga förnödenheter
 • Dricks, t.ex till chaufför
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs med minst 15 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om detta antal inte uppnås. Detta sker i så fall senast 4-6 veckor före avresedatum. I enlighet med ”lag (1992:1672) om paketresor” är Albatros Travel som researrangör endast skyldiga att återbetala resans pris och kunden har i sådana fall inget krav på ersättning utöver återbetalning av resans pris.

Läs mer om Tjeckien

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål:

www.albatros.se/resmal/europa/tjeckien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Ett resmål med intressant historia och kultur. Reseledaren var ett levande uppslagsverk, kunnig och med en ibland personlig touch i berättandet som var befriande. Uppskattade att hon ville och kunde medge att något var fult och med ironi också kommenterade landets politiska ledare. Hotell Adler med sitt centrala läge var hemtrevligt med god service. Stort plus för frukosten med allt man kunde önska sig för att orka med dagens promenader, och gående är det mycket av i Prag. En sak som nog alla i gruppen var oförberedd på var stadsvandringen innan vi anlänt till hotellet. Hade varit skönt ha lämnat bagage och checkat in först. Ett förslag till upplägg kunde vara en utflykt till koncentrationslägret. Såg att folder om detta fanns på hotellet. Tyvärr hinns inte allt med som man skulle vilja se pä några få dagar men Prag är en stad jag gärna skulle återvända till.
Date published: 2019-05-23
Rated 5 out of 5 by from En trevlig och intressant resa Det var en välordnad och trevlig resa, med en fantastisk reseledare, som fick hela gruppen att trivas, med sitt goda humör och mycket kunskap. Det vore bra om man kunde få en deltagarlista vid första träffen. Det skulle underlätta för det är svårt att komma ihåg alla namn.
Date published: 2019-03-26
Rated 3 out of 5 by from Prag är en fantastiskt fin stad Men som många platser nu överfull med turister. Vi hade en mycket bra svensktalande guide, Operan Figaro var högklassig - röster, dekor, regi - (men man borde ha kunnat få det upptryckta engelska programbladet i förväg) och somliga av oss hade platser där man såg scenen dåligt. Kammrokestern dagen därpå var OK, men det framgick inte vilka som spelade eller exakt vad som spelades. Med tanke på att vi var nästan 40 som kommit från Sverige och köpt resan (senast) i februari kunde detta ha planerats bättre. Hotel Adler, centralt beläget, var rent och trevligt, men rummen dåligt planerade: det fanns inte nattygsbord vid varje säng, inga skåp eller lådor för uppackning och 5 galgar att dela på för två. Maten var över lag bedrövlig.
Date published: 2019-05-24
Rated 5 out of 5 by from Välplanerad resa med en fantastisk reseledare. Prag är en historisk stad ock Valecka gjorde staden levande med sina då och nu tidens historier. Hon bjöd ut ifrån sitt liv också som gjorde resan dubbel värdefull.
Date published: 2019-03-26
Rated 5 out of 5 by from En härlig och en mycket väl organiserad resa! Vår resa ledare/ guıden var mycket kunnig och uppskattad. Hon har varit också som en historielärare, var hjälsam och hon bjuder på sig själv.
Date published: 2019-03-26
Rated 5 out of 5 by from Proffsig reseledare gjorde upplevelsen ännu bättre Väl planerat program med fyllig information om Prag, dess historia och dagsläge. Utmärkt kvällsprogram med kammarmusik och opera, Carmen.
Date published: 2019-03-30
Rated 5 out of 5 by from Mycket trevlig resa och fint upplägg En lärorik och trevlig resa med god mat och inte minst den goda ölen. Trevligt och tyst hotell med god frukostbuffe.
Date published: 2018-10-27
Rated 5 out of 5 by from Sköna dagar i en vacker och intresssånt stad En resa med trevliga överraskningar. En guide och reseledare Vladka mycket kunnig, proffsig samt helt charmerande.
Date published: 2019-03-26
 • y_2020, m_5, d_31, h_14
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_36
 • loc_sv_SE, sid_CZROP01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

CZROP01ASE