Paris - städernas stad och kryssning på Seine

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev historiska kloster, medeltida orter och det magiska Paris när du kryssar på en av Europas mest förtrollande floder

Följ med på denna fina flodkryssning på Seine. Här har du chansen att utforska och resa på upptäcktsfärd på Alabasterkusten. Se det gotiska ”utomhusmuséet” Rouen, och de imponerande klostren St. Jumieges och St. Martin de Boscherville. Du kan också besöka Claude Monets hem i Giverny.

En av resans absoluta höjdpunkter är givetvis det makalösa Paris som med rätta lockar besökare till sig från hela världen. Stadens livsnerv – Seine – flyter genom staden och har i århundraden varit samlingspunkt för diktare, målare, filosofer, romanförfattare, arkitekter, förälskade och olyckligt kära.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar , Flodkryssningar

 • Reseledare Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm, ankomst till Paris. Stadsrundtur, incheckning på fartyget samt avresa
Dag 2
Rouen. Möjlighet till stadspromenad genom det ’gotiska utomhusmuseet’
Dag 3
Le Havre. Stadspromenad i hamnstaden vid Seines mynning och möjlighet till utflykt till bildsköna Honfleur
Dag 4
Caudebec-en-Caux. Möjlighet till utflykt på klosterrutten med besök i de imponerande klostren Jumièges och St. Martin. Fransk chanson-afton ombord.
Dag 5
Vernon. Möjlighet till utflykt till Giverny med besök i Monets hus med sin idylliska trädgård och berömda näckrosdamm.
Dag 6
Conflans-Sainte-Honorine. Stadspromenad och möjlighet till besök i konstsamlingen på Château de Chantilly och parisisk cabaretshow.
Dag 7
Paris. Orienterande stadsrundtur i kosmopolitiska Paris med de främsta sevärdheterna, bland annat Eiffeltornet och Champs-Élysées
Dag 8
Paris och hemresa

MS Seine Comtesse

Ge dig ut på upptäcktsfärd på vårt 4-stjärniga flodkryssningsfartyg

Njut av den avkopplande tillvaron ombord på det rymliga fartyget, i den sköna loungebaren, över en god middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt. Fartyget har 75 hytter och en liten butik.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
23 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm, ankomst till Paris. Stadsrundtur, incheckning på fartyget samt avresa Avresa med båt kl. 20.00

Vi flyger till Paris och landar i Städernas Stad. Efter ankomst ska vi, om tiden tillåter, ut på en kort orienterande stadsrundtur i buss. Efter det kör vi till Seines flodkant där vårt fartyg väntar på oss. Vi blir inkvarterade i våra hytter och kan sedan gå på upptäcktsfärd ombord på fartyget innan vi äter vår första gemensamma middag ombord.

Lite senare på kvällen stävar vi ut på Seine, och vår avkopplande flodkryssning har börjat.

Dag 2
Rouen. Möjlighet till stadspromenad genom det ’gotiska utomhusmuseet’ Ankomst kl. 14.00, avfärd kl. 19.00

Strax efter lunch anländer vi till det levande gotiska utomhusmuseet Rouen med sina kyrkspiror och gamla korsvirkeshus. Här ska vi på stadspromenad genom Normandies historiska huvudstad. Trots den gamla stadskärnan är Rouen fortfarande en stad full av kontraster: gamla korsvirkeshus och kyrkor i centrum står mot en bakgrund av stora hamnkranar och byggnader från efterkrigstiden vid Seines kant. Författaren Victor Hugo kallade Rouen ”staden med hundra spiror”: Även om många av stadens byggnader förstördes under andra världskriget, framför allt i samband de allierades invasion av Normandie, finns det idag fortfarande nästan 2000 korsvirkeshus, som gör Rouen till en charmig och fascinerande stad.

I Rouen är det möjligt att följa med på en guidad stadspromenad.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris. Ett särskilt utflyktspaket kan köpas till – se mer under priser.)

Dag 3
Le Havre. Stadspromenad i hamnstaden vid Seines mynning och möjlighet till utflykt till bildsköna Honfleur Ankomst kl. 05.00, avfärd kl. 19.00

Le Havre är en av Frankrikes mest betydande hamnstäder, med en modern ’skyline’, som avtecknar sig mot himlen. Staden, som ligger vid Seines mynning, drabbades hårt under andra världskriget och har sedan dess genomgått en anmärkningsvärd förvandling.

Le Havres historia stäcker sig mer än 500 år tillbaka, då staden grundades av kung Frans I som en ny hamn. Staden ödelades totalt under bombningarna 1944, men återuppstod ur askan under ledning av den belgiska arkitekten Auguste Perret, som gav staden sin nuvarande, modernistiska arkitektur. Hans betongbyggnader erkänns idag som UNESCO-världsarv.

Dagens utflyktserbjudande är en utflykt till den pittoreska hamnstaden Honfleur, som lockade Monet och Boudin att i många år arbeta med att fånga in det naturliga ljuset i sina impressionistiska verk. Vi tar vägen förbi kyrkan Sainte Catherine, och om det är öppet kikar vi in.

Kyrkan är den största träkyrkan i Frankrike. Har du kunskaper om båtbyggeri kanske arkitekturen verkar bekant, eftersom kyrkan, då den uppfördes i slutet på 1400-talet, använde stadens skeppsbyggare och den teknik de kände till. Det syns också i kyrkans utformning.

Det är också (beroende på öppningstider och -dagar) möjligt att gå en tur på konstmuseet för Eugene Boudin, som anses vara en av impressionismens pionjärer (entré ingår ej). Han var son till en skeppskapten och motiven var ofta av maritim karaktär, och Boudin var den första målare, som gjorde naturen till sin ateljé och flyttade utomhus för att måla.

Efter återkomsten till Le Havre, tar reseledaren med oss på en orienterande stadspromenad.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris. Ett särskilt utflyktspaket kan tillköpas – se mer under priser.)

Dag 4
Caudebec-en-Caux. Möjlighet till utflykt på klosterrutten med besök i de imponerande klostren Jumièges och St. Martin. Fransk chanson-afton ombord. Ankomst till Caudebec-en-Caux kl 03.00, avfärd kl. 13.00. Ankomst till Rouen kl. 16.30, avfärd kl. 23.30.

Under natten lägger vi i till i Caudebec-en-Caux i Normandie vid Seines kant. Den lilla staden är känd för sin flamboyanta kyrka, som byggdes under 1400- och början av 1500-talet. Det är en av de finaste kyrkorna i Rouens stift.

Dagens Albatros-utflykt går till klostren Jumièges och St. Martin. Jumièges-klostret är ett imponerande bevis på regionens rika medeltida historia. Detta Benediktiner-kloster grundades på 600-talet och är idag en majestätisk ruin. Klostrets kännetecken är de två tornen, som sträcker sig mot himlen omgivna av frodig grönska. Jumièges är ett ikoniskt exempel på romansk arkitektur och känd för sin form och sina proportioner.

Klostret Saint-Martin-de-Boscherville är också ett enastående exempel på romansk arkitektur. Klosterkyrkan är en av de mest välbevarade i regionen och omgärdad av välskötta trädgårdar. Här kan du se in i det förflutna och klosterlivet på 1100-talet. Särskilt anmärkningsvärt är det utsökta stenarbetet på kyrkans utsida.

Båda dessa kloster ger en fascinerande och tankeväckande förståelse av Normandies religiösa och historiska arv.

Om du inte har tillköpt utflyktspaketet kan du på egen hand tillbringa dagen i Caudebec-en-Caux.

(Dagens utflykt till Honfleur ingår inte i resans pris. Ett särskilt utflyktspaket kan köpas till – se mer under priser.)

På kvällen bjuds det franska chansoner ombord, medan vi ligger vid kaj i Rouen.

Dag 5
Vernon. Möjlighet till utflykt till Giverny med besök i Monets hus med sin idylliska trädgård och berömda näckrosdamm. Ankomst till Vernon kl. 08.00, avfärd kl. 14.00. Ankomst till Conflans-Sainte-Honorine kl. 20.00

Efter frukost är det möjligt att följa med på utflykt från Vernon till det närliggande Giverny för att besöka målaren Monets hus. Byn Giverny är berömd för att vara hemby till den världsberömda impressionistiske målaren Claude Monet. Konstnären levde och målade i dessa idylliska omgivningar från 1883 till sin död 1926. Många av hans målningar visar i detaljer de stora trädgårdarna omkring hans hem, och dammen i Monets trädgård var förebild till de berömda näckrosmålningarna.

Gå en tur genom trädgården och njut av det charmiga landskapet. Du kommer snart att förstå varför denna trädgård med sin näckrosdamm och underbara atmosfär var en så stor inspiration för Claude Monet. I konstnärens hem finns det kopior av några av hans mest berömda målningar och vi får en inblick i hans liv och arbete.

Utflykten beställs och betalas ombord och om det blir tillräckligt med anmälningar så deltar den svenska reseledaren.

Dag 6
Conflans-Sainte-Honorine. Stadspromenad och möjlighet till besök i konstsamlingen på Château de Chantilly och parisisk cabaretshow. Avfärd från Conflans-Sainte-Honorine kl. 13.00. Ankomst till Paris kl. 19.30.

Det finns idag möjlighet att följa med på fartygets utflykt till konstsamlingen på Château de Chantilly. I slottet Château de Chantilly ligger Musée Conde, som rymmer en av de mest betydande samlingarna klassisk konst i Frankrike. Den skapades av Hertigen av Aumale, son till den siste kungen av Frankrike, Louis-Philippe. Samlingen inkluderar verk av berömda konstnärer som Raphael, Poussin, Delacroix och Ingres. Förutom målningar och skulpturer, är den också känd för sin imponerande samling manuskript från medeltiden och renässansen. Chantilly är verkligen en skattkammare av konstnärlig rikedom och historisk betydelse, inrymt i ett magnifikt franskt slott.

Utflykten beställs och betalas ombord, och om det blir tillräckligt med anmälningar deltar den svenska reseledaren.

Dag 7
Paris. Orienterande stadsrundtur i kosmopolitiska Paris med de främsta sevärdheterna, bland annat Eiffeltornet och Champs-Élysées

Frankrikes huvudstad är utan tvivel en av Europas vackraste huvudstäder! Med sina knappt 10 miljoner invånare – och fler än två miljoner invånare i den centrala delen av staden – är den en av Europas största. En kulturhuvudstad med ett avundsvärt kulturarv, och samtidigt en stad som konstant skapar en global agenda inom konst, litteratur och design. Det sistnämna kommer inte minst till uttryck när världens största modehus varje år intar scenerna och visar hur resten av världen kan klä sig.

Paris har varit hela världens mode-mecka sedan Solkungen Ludvig den XIV:s tid. God mat är också Paris varumärke och ingen annan plats i världen har så många restauranger med Michelin-stjärnor som här. Njut också av den bedårande Luxembourg-trädgården, se Mona Lisa och världens konstskatter samlade på Louvren, känn den lätt dekadenta stämningen omkring Trocadero och Montmartre med stora scenshower och små konstfulla barer, och gå vilse på de slingrande gatorna i Latinkvarteret eller Marais, där gatumusikanter ackompanjerar det livliga gatulivet, och bistroerna och trottoarkaféerna serverar mängder av crepes och koppar med café au lait över disk.

Förmiddagens Albatrosutflykt är en orienterande stadsrundtur med de stora och berömda sevärdheterna som Eiffeltornet och Champs-Èlysèes.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris. Ett särskilt utflyktspaket kan köpas till – se mer under priser.)

Du kan därefter välja om du vill använda resten av dagen på egen hand, eller om du vill delta i fartygets extrautflykt till Montmartre med ett besök på det berömda Sacré-Coeur. Denna utflykt beställs och betalas ombord.

Dag 8
Paris och hemresa

Efter frukost är det dags att lämna fartyget. Vi går från bordet och blir hämtade i buss på kajen. Härifrån kör vi till Paris stora flygplats Charles de Gaulle där flyget hem väntar.

Utflyktspaket

Enkom för Albatros Travels gäster har vi tagit fram ett utflyktspaket som leds av våra svenska reseledare. Paketet måste köpas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Ingår i utflyktspaketet

 • Rouen. Halvdags stadsrundtur till fots.
 • Le Havre. Halvdagsutflykt till Honfleur
 • Caudebec-en-Caux. Halvdagsutflykt till klosterrutten med besök vid den imponerande klostren Jumiéges och St. Martin de Boscherville
 • Paris. Halvdagsutflykt med orienterande stadsrundtur i kosmopolitiska Paris med de främsta sevärdheterna som Eiffeltornet och Champs-Élysées

Pris: 2098:- kr per person

OBS: Det måste vara minst 20 deltagare för att vi ska kunna genomföra utflyktspaketet.

Prisinformation

Tillägg för uppgradering av hytt
 • Tillägg för dubbelhytt Middle-Deck (Kat.B): 5 298:- kr per person
 • Tillägg för dubbelhytt Upper-Deck (Kat.A): 10 698:- kr per person
Tillägg för enkelhytt
 • Enkelhytt på Main-dæk (Kat C.) 14 198:- kr 
 • Tillägg för enkelhytt Middle-dæk (Kat. B) 24 298:- kr
 • Tillägg för enkelhytt Upper-dæk (Kat. A) 34.398,- kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Paris t/r
 • 7 nätters kryssning på MS Seine Comtesse i delad dubbelhytt med fönster på Main-däck
 • Transport enl. program
 • Utflykter enl. reseprogram
 • Helpension på fartyget
 • Kaffe och te till måltiderna på fartyget
 • Daglig rengöring av hytten
 • Handdukar i hytten
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar ej
 • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
 • Tillägg för enkelhytt eller uppgradering av hytt
 • Övriga måltider och drycker
 • Dricks på fartyget (vi rekommenderar 10–13 euro per person och dag)
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med 10 euro per person)
 • Skatter och avgifter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Upplysningar om resan

Bagage

Det är en bra idé att ha med en mindre ryggsäck eller väska till dagsturer/utflykter och resdagar, då du oftast inte ser ditt större bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk. Det är absolut en god idé att ha med en kikare – man går miste om en del utan den.

Vem kan delta?

För att delta på denna flodkryssning är det ett krav att du är mobil, kan hjälpa dig själv och kan färdas utan hjälp till fots i städer och på stigar i parker. Personer under 18 år måste resa och bo tillsammans med personer över 18 år.

Särskilda krav gällande hälsotillstånd

I enlighet med rederiets regler måste du informera Albatros Travel om ev. sjukdom eller förhållande som handikapp, graviditet eller liknande som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller ditt hälsotillstånd under kryssningen.

Ej lämpligt för dem med gångbesvär

Några av våra utflykter och rundturer i städerna sker till fots och vi går ofta från fartyget till städernas centrum. Då många av städernas gamla stadsdelar är fredade och har smala gator går det inte att köra in med buss. Vi upplever också atmosfären bättre och kommer nära inpå staden när vi går till fots. Vi använder också allmänna transportmedel som spårvagn och tunnelbana. Som deltagare på turen ska du vara beredd på att gå cirka 6 km per dag i ett lugnt tempo på stadsrundturerna som varar mellan 1,5 och 2,5 timmar. Du måste alltså vara mobil, kunna hjälpa dig själv och färdas utan assistans.

Fartyget är tyvärr inte inrett för dem med gångbesvär eller om man inte kan ta sig runt på egen hand. Detta beror framför allt på säkerheten ombord, då rederiet kräver att man ska kunna ta sig från en båt till en annan utan hjälp från personal eller medpassagerare.

Av säkerhetsmässiga skäl får rullstolar eller gåstativ/rollatorer ej heller tas med på fartyget. Det måste alltid vara fri passage i gångar och liknande.

Utflykter – Halvdag och heldag

Det är normal praxis att skilja mellan halv- och heldagsutflykter. Detta betyder inte nödvändigtvis att utflykterna varar exakt en halv eller en hel dag. En halvdagsutflykt äger vanligtvis rum på förmiddagen eller eftermiddagen och sträcker sig inte över en måltid. Därför är man oftast tillbaka så det passar med lunch eller middag. Utflykterna varar typiskt 2–4 timmar. En heldagsutflykt kan förväntas vara ca. 5–9 timmar och sträcker sig typiskt över en måltid, som dock inte alltid är inkluderad. Detta framgår dock av utflyktsbeskrivningen.

Hånden på hjertet

Information

Avstånden med båt på Seine är relativt korta och vi kryssar inte under hela tiden vi är ombord på fartyget. Det ger oss i gengäld möjlighet att gå i land under turen och göra upptäckter på egen hand.

Kajplats

När flodkryssningsfartygen lägger till vid kaj, förtöjs fartygen många gånger på längden utanför varandra. Det betyder att man kan uppleva att man ser in i ett annat fartyg i stället för att ha utsikt mot landskapet eller en stad, när fartyget ligger vid kajen. Och man kan få gå genom andra båtar för att komma i land – eller att andra passagerare går igenom ”vårt” fartyg.

Rederiet försöker så långt som möjligt att få kajplats i centrum av de städer vi besöker. Det är tyvärr inte alltid möjligt, och även om en kajplats är bokad och bekräftad förbehåller sig hamnen alltid rätten att flytta vårt fartyg upp till några få timmar innan ankomst. Det betyder att vi, då kajplatsen är långt från centrum, beställer en buss eller använder allmänna transportmedel till centrum när vi ska på utflykt enl. programmet. Om man inte vill delta i det planlagda programmet, eller önskar lägga in egna programpunkter, är transporten från fartyget för egen räkning.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En givande och upplevelserik resa En trevlig och behaglig flodresa resa med ett innehållsrikt och balanserat program och en fantastiskt bra reseledare och ett utmärkt kök ombord
Date published: 2024-04-28
Rated 4 out of 5 by from Mycket bra lokala guider Vår reseledare var mycket serviceinriktad och hjälpsam mot alla.
Date published: 2024-04-25
Rated 5 out of 5 by from En toppenresa med många upplevelser En underbar resa på Seine med många upplevelser på vägen. Bra guider, och bäst av alla, Ewa, Albatros egen guide. Hon såg till att alla hade det bra och fanns till alltid till hands.
Date published: 2024-04-23
Rated 5 out of 5 by from En härlig kryssning med utmärkt boende och spännande resmål Första gången som vi varit på en flodkryssning och blev mycket positivt överraskade. Ett härligt sätt att resa, att slippa byta hotell och ändå få se och uppleva massor. Mycket och god mat, fin hytt och trevliga utflykter varje dag. Personalen ombord alltid vänliga och mycket uppmärksamma och tillmötesgående. En extra eloge till Albatross reseledare Eva som satte guldkant på resan. Kunnig, personlig och inspirerande.
Date published: 2024-04-21
 • y_2024, m_7, d_15, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_4
 • loc_sv_SE, sid_FRCRI03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor