Praktfulla Norditalien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Gardasjön, Venedig, Verona och Dolomiterna

Följ med på en resa som bjuder på en magisk blandning av det bästa Alperna och Medelhavet har att erbjuda: Vi ger oss ut på båtutflykt på den glittrande Gardasjön och flanerar genom mysiga medeltidsstäder. Vi tar oss in till Venedig via berömda Canal Grande för att sedan ge oss i kast med stadens höjdpunkter. I romantiska Verona återupplever vi Romeo och Julias passionerade kärlek och i Valpolicella provsmakar vi områdets berömda vin, Amarone. Vi tar oss upp till Dolomiterna och stannar till för avkopplande fikapauser i charmiga bergsbyar. Dessutom har vi en dag på egen hand då du kan njuta av Gardasjöns underbara omgivningar.  Resan avslutas med en rundtur i modemetropolen Milano.

På den här resan bor vi på ett mysigt hotell som ligger idylliskt med enastående utsikt över Gardasjön.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Milano. Rundtur i Milano
Dag 2 Heldagsutflykt till Verona, vinprovning i Valpolicella
Dag 3 Sydtyrolen med Merano och Tirolo
Dag 4 Båtutflykt på Gardasjön, tid på egen hand i Malcesine
Dag 5 En dag på egen hand eller möjlighet för utflykt till Agriturimo Scriciol
Dag 6 Se och njut av Venedig
Dag 7 Hemresa

Hotell

Hotel Sole

På denna resa har vi valt att bo en bit bort från vägen och inte vid den ofta mycket trafikerade sjön. Vi har bosatt oss i den mysiga lilla byn San Zeno di Montagna som ligger vackert över sjön på berget Monte Baldo. Byn är välbesökt om sommaren och populär bland allt från nordeuropéer till italienare som flyr augustivärmen i Verona. På våren och hösten är byn dock mycket stilla och det är ett härligt ställe att slappna av efter en upplevelserik dag. Hotellet har en bra restaurang och en praktfull utsikt över Gardasjön och de kringliggande bergen från poolområdet.

Läget uppe på berget innebär att det naturligtvis blir liten åktur med bussen när vi ska upp och ner för berget i samband med utflykter. Detta uppvägs dock av hotellets fina läge! Det tar ca 10 minuter i varje riktning att ta sig från berget ner till dalen.

Hotellets adress:
Hotel Sole, San Zeno
Via Ca’ Schena, 1/3
San Zeno di Montagna
37010 Verona
http://www.albergosole.com/English.htm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
10 298:–
Stockholm
10 298:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
10 298:–
Köpenhamn
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
10 498:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
10 498:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
10 798:–
Köpenhamn
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Milano. Rundtur i Milano
Katedralen, Milano

Vi kommer fram till flygplatsen i Milano där bussen väntar. Vi kör in till storstaden Milano som tidigare varit en stor industristad med världsberömda märken som Campari, Fernet Branca, Alfa Romeo och Pirelli. Dessa tunga märken har under många år präglat vardagsrytmen i staden. Men idag är Milano Italiens finanscentrum och här hittar man den italienska börsen och stora delar av Italiens medievärld som bl.a. Silvio Berlusconi sägs styra med fast hand.

Sedan romartiden har staden varit ett driftigt handelscentrum. Staden har stort inflytande, inte minst i den internationella modevärlden och då med bl.a. Giorgio Armani i huvudrollen. Under vårt besök passerar vi den imponerande gotiska katedralen, den berömda operan La Scala, slottet Castello Sforzesco, där Leonardo da Vinci bodde en gång i tiden. Vi besöker också den fina shoppinggallerian Vittorio Emanuele, där exklusiva butiker ligger på rad.

Sedan kör vi till vårt trevliga hotell som ligger i den lilla bergsbyn San Zeno en bit uppe på berget Monte Baldo med utsikt över Gardasjön. Här är luften härligt frisk, utsikten över sjön imponerande, och det är en behaglig plats att slappna av på när vi inte är ute på en av våra turer. Under eftermiddagen går vi en tur i den lilla byn innan reseledaren berättar lite om veckans upplevelser.

Vi besöker bland annat den lokala delikatessbutiken Salumeria Lenotti. Här smakar vi lokala specialiteter som ost och korv, och i källaren lär vi oss mer om tillverkning och lagring av de lokala korvarna som platsen är känd för (ved senare ankomst flyttas detta besök till en annan dag).

Vi äter vår första middag tillsammans på hotellet.

Dag 2
Heldagsutflykt till Verona, vinprovning i Valpolicella
Amarone

Idag besöker vi Verona som är vackert beläget i en krök av Adigefloden.  För de flesta är staden mest berömd för Shakespeares eviga kärlekshistoria Romeo och Julia.  Vi besöker givetvis den berömda balkongen som än i dag besöks av unga förälskade par och andra nyfikna. Staden utgör helt klart en vacker ram om en av världens mest kända kärlekshistorier. Men Verona är även känd för sin vackra arena, som under sommarmånaderna lockar många besökare med fantastiska operaföreställningar. Verona är en charmig stad och lätt att hitta runt i.

Det var romarna som på sin tid utvecklade staden och som hade sin storhetstid på 12- och 1300-talet under familjen Della Scalas styre. År 2000 upptogs staden på UNESCO:s världsarvslista. Verona är nämligen ett utmärkt exempel på en stad som har utvecklats under 2 000 år och lyckats bevara, och inte minst förena de gamla byggnaderna med den moderna storstaden.

Vi inleder vårt besök med en historisk vandring genom staden och sedan har vi tid till att utforska Verona på egen hand.

Italien producerar fantastiska viner och inte långt från Verona produceras ett av världens mest kända viner. Under eftermiddagen kör vi till Valpolicella där det berömda Amarone-vinet produceras. Vi besöker en liten familjeägd vingård och vi lär oss mer om den speciella process som används när man producerar Amarone. Givetvis provsmakar vi även dessa ädla droppar i de mysiga omgivningarna på vingården.

Dag 3
Sydtyrolen med Merano och Tirolo
Sydtyrolen

Vi börjar dagen med att köra norrut mot Brennerpasset. Längs motorvägen omges vi av vackra berg. Här,norr om Gardasjön märker man att Alperna kommer närmare. Vi ser de vackra italienska Dolomiterna med dramatiska bergstoppar där robusta sågtandande toppar skiner i gult, vitt och rosa i morgonsolen. Längs vägen ser vi äppelplantager och vinodlingar som smyger sig uppför bergssluttningar där borgar klamrar sig fast vid bergssidorna. Här står ren alpidyll på programmet!

Vid Bolzano svänger vi i en av dalarna och upp till den vackra kurorten Merano. Nu befinner vi oss i härliga Sydtyrolen och det firar vi med att köra upp på platån ovanför Merano till den lilla byn Tirolo, eller Dorf Tirol, som den heter på regionens andra språk; tyska. Mitt i detta unika landskap med oförglömliga vyer, hittar man, på 596 meters höjd en riktig alpby där alptysk och italiensk kultur smälter samman på det trevligaste vis.

Vi går en tur i den lilla byn som mest för tankarna till en österrikisk skidort, bortsett från de många äppelträden som präglar trädgårdarna runt byn. Självklart blir det tid till att njuta av omgivningen och utsikten över det vackra Castel Tirol innan vi fortsätter mot Merano. På vägen ner kan den som vill stiga av bussen och följa med reseledaren till den lilla stolliften som går ner till byn. Här sitter vi i lugn och ro och dinglar med benen medan liften sänker oss 270 meter nerför berget över vinodlingarna ner till kurorten. Vill man inte åka stollift går det bra att följa med bussen och möta gruppen på en plats som vi avtalar. Den vackra kurorten Merano har agerat kuliss för många filmer om Sydtyrolen. Den charmerande byn ligger som ett vackert andhål, omgiven av höga bergstoppar. Det kommer att finnas tid att att äta lunch på egen hand och lära länna byn lite närmare innan det är dags att åka vidare hemåt. Här finns också ett överflöd av härliga butiker som kan locka.

På vägen hem passerar vi staden Trento och om vi har tid över stannar vi för en kopp kaffe. I perioden 1545-1596 bildade byn ramen om om den katolska kyrkans Tridentierkoncilie. Här tog den katolska kyrkan strid med reformationen, och det fastslogs att bara kyrkan kan tolka Bibeln. Det var här, som det slutliga brottet mellan den katolska kyrkan och den nya luthersk-protestantiska trosriktningen ägde rum. Efter en kort paus i de gamla biskoparnas medeltida huvudsäte sätter vi kurs mot vårt hotell där vi är tillbaka sent på eftermiddagen.

Väl tillbaka på hotellet finns det naturligtvis tid att besöka baren och på egen hand ta en apertivo på äkta italienskt vis och tala om dagens upplevelser. Vad passar bättre efter några timmars åktur bland äppelplantager, än att dricka en apple martini, som består av vodka, äppelsnaps och äppeljuice? Vi äter middag på hotellet.

Dag 4
Båtutflykt på Gardasjön, tid på egen hand i Malcesine
Vid Gardasjöns strand

Lago di Garda eller Gardasjön har under många år lockat besökare från hela världen. Det är inte så konstigt, eftersom denna vackra sjö tillhör en av Italiens vackraste platser! Dagens utflykt är en fantastisk introduktion till Gardasjön och utflykten ger oss en god grund att stå på inför de kommande dagarnas upplevelser.

Vi kör från hotellet ner till sjön. Vi stannar till i Bardolino, som är känt för vinet med samma namn. Härifrån går turbåten upp längs den vackra kusten och vi kommer efter ett par timmars färd fram till den charmerande byn Malcesine med sin fantastiska borg och mysiga hamn. Vi upplever byn och alla dess kringelkrokar, små caféer och den riktigt äventyrslystna kan ta en tur upp med linbanan upp till den högsta toppen på berget Monte Baldo som tronar högt över den djupblå sjön (biljettpris cirka 18 euro).

Dag 5
En dag på egen hand eller möjlighet för utflykt till Agriturimo Scriciol
Vackra vyer över Gardasjön

Hela dagen är på egen hand. Kanske lockar en vandring på berget Monte Baldo eller en tur runt i den lilla byn San Zeno. Man kan också välja att bara koppla av och njuta av en kopp kaffe och en god bok i hotellets bar.

Om du vill kan du följa med reseledaren på en utflykt till Agriturimo Scricio, som befinner sig på gångavstånd från hotellet.  Här har far och oøn, ”Puffo” och ”Tale”, som egentligen heter Filippo och Natalino, slagit sig ner med den mest fantastiska utsikt över Gardasjön och bergen på den andra sidan. Familjen har alltid interesserat sig för naturen och de råvaror som man producerar lokalt. ”Tale” har sin egen tryffelhund Gigo, som han tar med upp i bergen för att leta tryfflar till maten som tillagas i köket. Och deras kärlek till råvaror och mat märks: Här får vi en underbar lunch som ackompanjeras av ett oslagbart lugn och den obetalbara utsikten över Gardasjön. Om vädret är fint arrangerar reseledaren en liten vandring som avrundas med lunch med här, så att man får smaka på de lokala specialiteterna. Reseledaren tar emot betalning så att lunchen är klar på Scriciol.

Om vädret inte är på vår sida arrangerar reseledaren andra möjligheter som man kan anmäla sig till. 

Den som vill kan istället ge sig ut på en vandring på berget Monte Baldo. Det är ett naturreservat och har man tur kan man se vilda orkidéer. Kom ihåg att det är strängt förbjudet att plocka dessa! Uppe på berget får man en fantastisk utsikt över Gardasjön och med lite tur kan man se ända upp till Dolomiternas toppar i nordöst. Det är häruppe som kor och får betar hela sommaren, och det finns även möjlighet att smaka på de lokala ostarna.

För den som önskar att se mer av Gardasjön eller byarna runt omkring är det enkelt att ta en taxi till någon av dem eller varför inte en av båtarna till andra sidan av sjön?

Dag 6
Se och njut av Venedig
Vackra Venedig

Venedig lämnar ingen oberörd, det är en stad med sin helt egna charm.  Venedig är byggt på sandöar och pelare i den venetianska lagunen och hade sin storhetstid under medeltiden och den tidiga renässansen. De enorma rikedomarna som stadens invånare tjänade på handel med både öst och väst la grunden för en solid ekonomi som bl.a. bekostade de många storslagna palatsen som finns i staden.

Från halvön Tronchetto åker vi med den lokala vattenbussen ”Vaporetto” längs huvudkanalen Canal Grande. Detta är helt klart det bästa sättet att komma runt i Venedig på. Väl framme vid Markusplatsen får vi en rundvisning med lokalguide i staden och sedan har vi tid på egen hand till lunch och valfria upplevelser. Om man har lust att ta en gondoltur hjälper reseledaren gärna till och arrangerar det.

Under eftermiddagen åker vi båt tillbaka till Tronchetto-halvön och beger oss fulla av intryck tillbaka till hotellet för att äta middag. Kanske väljer du att ta en apertivo i hotellbaren, och vad kunde vara mer passande än en Bellini, en drink som uppfanns just i Venedig och består av persikopuré och den mousserande vinet Prosecco.

Dag 7
Hemresa
Doumen i Milano

Efter härliga dagar i Italien har det blivit dags att resa hem igen.

Prisinformation

Resans pris

Från 10 298:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
1 600:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Milano t/r (afgangene d. 28/4 + d. 5/5 er med mellemlanding)
 • Transport, utflykter och entréer enligt program
 • Boende i delat dubbelrum
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Vinprovning
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Dricks till chaufför, beräkna ca. 50:-
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum.  Begränsat antal. Var uppmärksam på att enkelrummen är mindre än dubbelrummen.
 • Administrationsavgift: 150 kr. (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Transfer

Hotellet ligger cirka 2,5 timmars (177km) bussfärd från flygplatsen i Milano.

Klimat och klädsel

Under våren och hösten kan det vara kyligt på morgonen och kvällen, regnskurar kan förekomma.

Det är därför en bra ide att ta med sig en tröja och en lätt jacka. När det gäller klädsel på kvällen så är italienarna inte särskilt formella. Kom ihåg att ta med ett par praktiska skor som passar till promenader i naturen och i stan.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Italien

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål:

www.albatros.se/resmal/europa/italien

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 3 out of 5 by from Mycket! Hotellet var under all kritik! Bedrövliga rum. Frukosten var ok, men maten på kvällen var hemsk! Matsalen vi satt i var mörk och det gick inte att prata med varandra pga den höga ljudnivån. Kändes som en dålig skolbespisning! Svårt att se om vi fick kött eller fisk, samma platta bitar. Personalen var över lag väldigt ointresserad av oss. Hade hellre betalt mer och bott på ett bättre hotell nere vid Gardasjön. Läget uppe i bergen innebar samma långa bussresa var dag till utflykterna, onödigt! Hade gärna haft ytterligare en "ledig" dag. Guiden kunde gärna pratat mer om vad vi åkte förbi på utflykterna istället för Italiens historia låångt tillbaka.
Date published: 2016-09-28
Rated 4 out of 5 by from En resa tillbaka i tiden Vi, min väninna och jag var på skolresa till Gardasjön 1973. Italien har funnits i våra hjärtan sedan dess och vi har länge pratat om att åka tillbaka där vi hittade vår kärlek till landet. Nu vid 61 års ålder föreslog min väninna som brukar åka på grupp resor att det var dax.vi återupplevde den storslagna naturen, maten och mystiken.Vår reseledare var mycket påläst och berättade om sin kärlek till landet från första stund. Har inte rest med reseledare många gånger men det är så mycket mer man får veta ochny bjöd vår reseledare också på överraskningar och de lilla extra.Resesällskapet var också mycket trevligt.
Date published: 2017-10-03
Rated 3 out of 5 by from En resa med många upplevelser Mycket bra och kunnig reseledare/guide. Intressant information under bussresa och på plats. Negativt med resan: För kort egen tid på resp resmålen, max 2-3 tim, inkl lunch. Fanns inte tid för besök i byggnader, fick nöja sig med att se utsidan. Sämst var besöket i Venedig. Albatros valde en dag, 22/9, då Markuskatedralen stängde kl 12.00 för besökare. Vilket för många var resans höjdpunkt. Summering: Lång restid från boende till resmål, vilket gav för lite egen tid vid resans mål. Tips till Albatros: I reklamen för resan, borde det framgå att resans upplägg är en kort presentation av sevärda platser i norra Italien.
Date published: 2017-11-04
Rated 5 out of 5 by from En suverän och välplanerad introduktion till Norditalien ! Hela resan var ytterst välplanerad, vilket gjorde det möjligt att få uppleva många saker utan att det kändes stressigt. Till den stora behållningen hörde en en reseledare utöver det vanliga med en bredd i sitt kunnande som var oerhört imponerande - allt från litteraturhistoriska referenser till sociologiska genomgångar av hur det italienska samhället fungerar, från det lilla till det stora. Det var oavbrutet intressant att lyssna på henne - med ett levande språk och en förmåga att aldrig bli långtråkig, trots en del längre "föredrag" i bussen. Jag tror att vi alla kändes oss berikade med kunskap när vi reste hem.
Date published: 2017-06-04
Rated 2 out of 5 by from Intensivt i Norditalien Gillade upplägget utifrån att man verkligen fick uppleva nya fantastiska platser varje dag. Hade dock önskat mer egentid på alla platser som besöktes. Tyvärr var hotellet en besvikelse. Hårda sängar, obekväma kuddar, filtar som börjat smulas sönder av ålderskrämpor. Det allra jobbigaste var dock ljudnivån i matsalen både till frukost och middag - helt omöjligt att föra en konversation i normal samtalston! Mycket tröttande att behöva utsättas för det två gånger per dag och att se en servitör med öronproppar är ju ett tecken på att det är ett problem. Gillade att åka skolbuss till Garda - en plats som nog skulle ingå i denna resa eller ännu hellre fungera som utgångspunkt.
Date published: 2017-10-04
Rated 5 out of 5 by from En upplevelse utöver det vanliga Mina förväntningar var skyhöga innan resan. När man läser om resan så BLIR förväntningarna höga. Men det uppfyllde ni och mycket mer än det. Detta var den bästa resan jag någonsin upplevt! Suveränt organiserad och väldigt personlig och varm. Det finns inget att klaga på! Det var första gången vi reste i grupp och det kändes inte alls jobbigt. Reseledaren var exceptionellt bra och omtänksam och gjorde resan till en fantastisk upplevelse. Jag kommer helt klart att åka fler gånger med Albatros. Bravissimo!
Date published: 2017-08-23
Rated 5 out of 5 by from Norra Italien med Anna - vår fantastiska guide! Allt fungerade perfekt. Nya vackta resmål varje dag, i nya bekväma bussar som kördes lugnt och fint av fantastiska chaufförer. Vi hade vår enormt duktiga och pålästa guide Anna, som pratade lungt och tydligt och precis lagom mycket. Vi bodde på ett familjeägt hotell med trevlig personal - kategori 3*. En del av rummen var tyvärr inte så bra. Maten var bra, med medelmåttigt kök och ibland slarviga servitörer. Hotellet låg mycket vackert högt upp på ett berg, med vidunderlig utsikt över vackra Gardasjön. Naturen var enormt vacker och vi hade turen att ha solsken hela vår vecka. Allt var fantastiskt arrangerat och fungerade klockrent tack vare världens bästa guide Anna. Vi har bara positiv erfarenhet av Albatross och återkommer gärna på någon ny resa framöver. Tack!!
Date published: 2017-10-23
Rated 5 out of 5 by from Underbar upplevelseresa till Norditalien Spännande, vacker och lärorik upplevelseresa till Norditalien. Fick uppleva många olika fantastiska platser under denna vecka. Helt ok hotell, maten ok. Bra busschaufför och mycket fina bussar. Anna Nyberg, vår reseledare var otroligt kunnig och pedagogisk när hon berättade om Italien. Hon kunde det mesta och med sina berättelser blev det så himla intressant att lyssna på. Tack, Anna! Rekommenderar verkligen denna resa. Väldigt kompakt schema under dagarna. Hade önskat den egna dagen mitt i veckan för att få tid att smälta allt man sett och varit med om.
Date published: 2017-05-17
 • y_2021, m_10, d_19, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_47, tr_670
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

22ITRTR04WSE3003