Rundresa på Madagaskar

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Vita sandstränder, baobabträd och regnskog med lemurer på Afrikas stora ö i Indiska oceanen

Madagaskar är ett naturparadis i särklass som bara väntar på att upplevas. Se fram emot vandring i tre av öns vackra och varierande nationalparker och se de busiga lemurerna som svingar sig mellan träden. Längs vägarna står de speciella och mäktiga baobabträden och vi får inblick i landets traditioner när vi besöker små byar där vi bjuds in att se den lokala tillverkningen av papper, vin och karameller. Kustorten Ifaty lockar med både enastående snorkling och avkoppling på den kritvita sandstranden eller vid poolkanten. 

Kom ihåg att packa ner det stora minneskortet till kameran eftersom motiven står i kö på den här resan!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Ariary

Dagsprogram 14 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Madagaskar
Dag 2
Ankomst till Madagaskar
Dag 3
Flyg Antananarivo – Tulear. Vidare till kuststaden Ifaty
Dag 4
Ifaty. Strandliv. Möjlighet att göra utflykt till snorkelrev eller till baobabskog
Dag 5
Ifaty – Isalo
Dag 6
Isalo nationalpark. Fascinerande natur och lemurer
Dag 7
Isalo – Ranomafana. Lemurpark, besök på landsbygden, pappersverkstad och vingård
Dag 8
Ranomafana nationalpark. Vandring på jakt efter lemurer
Dag 9
Ranomafana – Antsirabe. Träsnideri och stadsrundtur med smycke- och karamellverkstad
Dag 10
Antsirabe – Andasibe. Besök på localmarknad.
Dag 11
Andasibe-Mantadia nationalpark. Upplev lemurer på nära håll
Dag 12
Andasibe – Antananarivo. Besök på reptilpark och Stadsruntur.
Dag 13
Antananarivo. Hemresa
Dag 14
Ankomst till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
38 998:–
Stockholm
Fullbokad
40 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Madagaskar

Avresa från Stockholm till huvudstaden Antananarivo på Madagaskar med en mellanlandning. Mat serveras ombord på flyget.

Dag 2
Ankomst till Madagaskar
Njut av dagen i den mysiga kuststaden Ifaty

Vi ankommer till Madagaskar och efter pass- och visumkontroll åker vi till vårt hotell där vi ska tillbringa natten. Det blir en lugn eftermiddag där vi kan ta de lung efter den långa resan.

Antananarvuvo även huvudstaden på Madagascar och är känd som Tana , som är det franska namnet på staden. Här möter vi livliga gator, stånd med frukt och grönsaker, små slakterier och färgglada hus och människor.

Dag 3
Flyg Antananarivo – Tulear. Vidare till kuststaden Ifaty
Den mysiga kuststaden Itafy

Efter frukosten åker vi tillbaka till flygplatsen och flyger söderut till Tulear. Härifrån kör vi till den mysiga lilla kuststaden Ifaty. Stadens närhet till Madagaskars vita sandstränder gör den perfekt för avkoppling – vad sägs om snorkling i det kristallklara vattnet? En del av åkturen från Tulear till Ifaty är på en ojämn grusväg och vissa sträckor kör vi till och med på stranden, förbi små fiskelägen där vi får se det lokala livet utspela sig.

Dag 4
Ifaty. Strandliv. Möjlighet att göra utflykt till snorkelrev eller till baobabskog
Åk på utflykt till en baobab-skog

Idag kan du koppla av på stranden eller ta ett dopp i poolen. Eller så kan du gå en promenad längs de långa, vita sandstränderna och njuta av lugnet. Du kan se på fiskarna när de håvar in dagens fångst om morgonen, eller åka med på en båttur i en liten lokal fiskebåt, en så kallad ”piroque”, till ett rev i närheten som är perfekt för snorkling. Du kan också följa med till baobabskogen i Mangily och se de märkliga träden på nära håll. Din reseledare hjälper gärna till att arrangera utflykterna.

Dag 5
Ifaty – Isalo

Dagen börjar tidigt eftersom vi har en lång åktur framför oss. Vi sätter kursen mot öst och passerar ett antal städer med safirgruvor som påminner en del om amerikanska vilda västern. På vägen njuter vi också av de unika baobabträden och vi ankommer till Isalo där vi checkar in på vårt hotell. 

Dag 6
Isalo nationalpark. Fascinerande natur och lemurer
Upplev naturen i Isalo Nationalpark

Den drygt 80.000 hektar stora Isalo nationalpark är en av de populäraste på Madagaskar, och man förstår varför när man ser parkens natur med berg, dalar, vattenfall och raviner. Isalo är särskilt berömd för sina speciella geologiska formationer av sandsten, som har eroderats av regn och vind och format ett helt unikt landskap. Flera olika lemur-arter lever här, och vi har goda möjligheter att få syn på dem. På dagens utflykt till nationalparken vandrar vi till landsbyn Ranohira och upplever solnedgången. När vi kommer tillbaka till Isalo finns tid att strosa runt lite på egen hand.

Dag 7
Isalo – Ranomafana. Lemurpark, besök på landsbygden, pappersverkstad och vingård
Vi besöker de busiga lemurerna i Anja Park

Vi lämnar Isalo och åker norrut mot Ambalavao längs bergskedjan Andringitra. Upplev hur landskapet förändras ju längre upp i höglandet vi kommer. Anja Park är en nationalpark som drivs tillsammans med de lokala i byn. Här besöker vi lemurerna, och även om det kostar en liten slant att komma in i parken, så gör det inte så mycket eftersom alla intäkter går till att stötta byns skola. Vi besöker även byn Iharintsena där en del av invånarna har öppnat upp sina hem för turister. Vi får inblick i konsten att tillverka papper av bark på verkstaden Papier Anteimoro. Vi får även provsmaka det lokala vinet på en vingård i Soaviata innan vi fortsätter till Ranomafana där vi ska bo de nästkommande dagarna.

Dag 8
Ranomafana nationalpark. Vandring på jakt efter lemurer
Upplev lemurer och fågelarter i Ranomafana Nationalpark

Naturälskare bör glädja sig åt att besöka nationalparken Ranomafana. Den kuperade regnskogen innehåller en rad vackra orkidéarter och här finns mer än 100 fågelarter samt 12 olika lemurarter, inklusive de mest sällsynta. Ranomafana är väldigt välorganiserad med många fina vandringsleder som kantas av en hel del busiga lemurer som hoppar mellan träden. På eftermiddagen finns tid åt egna upptäckter. Du kan till exempel gå en runda i byn Ranomafana eller bara koppla av på ett av områdets termiska bad.

Dag 9
Ranomafana – Antsirabe. Träsnideri och stadsrundtur med smycke- och karamellverkstad
Ta en åktur med en cykeltaxi i Antsirabe

Nu fortsätter resan norrut. Se hur små landsbyar dyker upp bland bergen, omgivna av grönskande ris- ananas- potatis- och vinodlingar. Vi stannar till i Ambositra, äter lunch på en lokal restaurant och besöker en butik med hantverk. Vi anländer till Antsirabe under sen eftermiddag. Staden ligger ca 17 mil söder om huvudstaden Antananarivo i ett vulkanområde och är därför även känt för sina varma källor med det mineralhaltiga vattnet som kallas ”visy gasy”. Vi besöker en lokal verkstad som tillverkar smycken av zebu-horn samt en familjeägd godisfabrik som gör karameller enligt tradition. Vi är med under hela processen, från när sockret smälts i stora järngrytor till de färdiga karamellerna som packas i små påsar och säljs i familjens butik. Självklart ingår provsmakning av de varma nykokade godsakerna. Antsirabe är den staden på Madagaskar med flest cykeltaxis, rickshaws eller ”pousse pousse” som de kallas här. Det är ett roligt och annorlunda sätt att åka på sightseeing – glöm bara inte att avtala ett pris i förväg. 

Dag 10
Antsirabe – Andasibe. Besök på localmarknad.

Idag har vi en lång åktur framför oss och ger oss därför iväg direkt efter frukosten. Vi tar oss till den fuktiga delen av landet med många primära skogar och sjöar. Längs vägen ser vi byn Merina som ligger på berget, “Rocky Mountains”. Vi stannar till i Moramanga för ett kort besök på den lokala marknaden. Vi når Andasibe i slutet av eftermiddagen.

Dag 11
Andasibe-Mantadia nationalpark. Upplev lemurer på nära håll

Madagaskars största lemurer, Indrier, lever i den stora nationalparken Andasibe-Mantadia. Det sägs att Indrierna räddade en liten pojke från att trilla ner från ett träd en gång – därför är det ”fady”, tabu, för lokalbefolkningen att döda och äta lemurer. Indrierna har inga fiender i regnskogen och därför är de lättare att komma nära de vackra djuren. Det är en helt fantastisk naturupplevelse att gå runt i skogens dis tidigt på morgonen och höra deras höga lockrop, som kan höras på tre kilometers avstånd. Vi besöker byn Andasibe, där vi ser hur öns näst största stamfolk, Betsimasaraka-folket, kultiverar jorden. De odlar bland annat ris och vanilj. Vi slutar dagen i den privata Vakona-parken nära vårt hotell. Här på ”Lemur Island”, som området också kallas, får vi möjlighet att få några sista foton på dessa finurliga filurer.

Dag 12
Andasibe – Antananarivo. Besök på reptilpark och Stadsruntur.
Se kameleonter i Pyereras reptil-park

Efter ett tidigt avsked från Andasibe fortsätter vi mot huvudstaden Antananarivo.

Ungefär halvvägs till Antananativo ankommer vi till Pyreras reptilpark. Här tar vi ett stop och får änligen sträck på oss. Vi kommer ta en lugn promenad , där man forhoppningsvis kommer se bland annat kameleonter. Sedan fortsätter vi mot Antananarivo och ska ha en stadsruntur innan vi checkar in på hotellet.

På vår stadsrundtur kommer vi till centrum av Antananarivo, som består av Haute Ville – den övre delen, och Basse Ville – den nedre delen. I Basse Ville runt Place de L'Indépendance finns det kommersiella centrumet och den stora marknadsplatsen Analakely, där du kan köpa allt mellan himmel och jord. Vi hinner gå till marknaden och köra längs Avenue de L’Indépendance; vägen smalnar gradvis av när den slingrar sig uppåt mot Haute Ville. Här stannar vi till vid Rova – drottningens palats och det gamla presidentpalatset, varifrån man har en magnifik utsikt över staden.

Vi avsluttar kvällen med en gemensam middag.

Dag 13
Antananarivo. Hemresa

Vi kör till flygplatsen, tar farväl av Madagascar och börjar vår resa hemåt.

Dag 14
Ankomst till Stockholm

Prisinformation

Resans pris

Från 40 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Antananarivo med mellanlandning tur/retur 
 • Flyg Tulear – Antananarivo 
 • 11 nätter på hotell i delat dubbelrum 
 • Halvpension 
 • All transport med flyg och buss med luftkonditionering enligt program 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Eventuella extra arrangemang
 • Visum til Madagaskar. Läs mer här
 • Tillägg för enkelrum 
 • Drycker 
 • Dricks (till lokalguider, servicepersonal och chaufförer – ca 100 USD per person) 
 • Personliga nödvändigheter 
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 12 personer. Om vi inte når detta antal deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg 

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Visum

Visum til Madagaskar. Läs mer här

Bagage

Det är en bra idé att ta med en ficklampa och en liten ryggsäck eller väska på dagsutflykterna och resdagarna eftersom du ofta inte har tillgång till bagaget igen förrän på kvällen. Handduk behöver du dock inte ta med.

Handen på hjärtat

Hotellstandard på Madagaskar

Hotellen lever inte alltid upp till internationell standard. På ett mellanklasshotell kanske det inte finns duschdraperi, kakel kan vara lite trasigt och färgen på hotellfasaden kan ha börjat flagna. Hotellen fungerar men man fokuserar inte så mycket på att fräscha upp då och då, men det är en del av att resa i Afrika och av charmen på Madagaskar.

Busstandarden

Skicket på vägarna i Madagaskar går inte alltid att förutse. På vissa ställen är det dåligt med massor av gropar. 
Resan är symbolen för ett afrikanskt äventyr, och därför måste vi ibland köra lite extra för att uppleva det alldeles extraordinära. Resdagarna kan därför bli långa.
Observera att vi inte kan förvänta oss riktigt samma komfort som på vanliga Svenska bussar.

Packning

Under resan kommer ni vandra i regnskogen. Tänk på att packa oömma skor och långa byxor. En ihopfällbar vandringsstav kan även vara bra att ta med . 
Notera om du åker under regnperioden så kan en del av stigarna vara i dåligt skick.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En upplevelse utöver det vanliga! Ett mycket fattigt land med ett fantastiskt djur- och naturliv som vi fick ta del av dels genom vandring dels genom bussfönstret. Vi hade mycket trevliga, kunniga guider och en duktig chaufför som gjorde sitt bästa för att resorna skulle gå så bra som möjligt men de dåliga vägarna innebar att resdagarna blev mycket långa. Utifrån programinformationen framstod det som att även resdagarna bestod av olika aktiviteter men det var sällan fallet då tex vintillverkarna som skulle ha vinprovning hade gått i konkurs för flera år sedan eller att vi trots en mycket tidig avresa på morgonen inte hann med vissa besök då vi i stället prioriterade att komma fram till nästa boende i tid till middagen. Resan var dessutom förlagd under regnsäsong vilket innebar att den snorklingsutflykt som omtalades i programmet inte erbjöds under lågsäsong. Så för att förbättra upplevelsen av ett mycket intressant land föreslås att lägga resan något senare så att regnperioden är över. Informationen inför resan bör vara tydligare med att det är mycket långa dagar i bussen, gärna vända på programmet och börja bussresan i huvudstaden ner till kusten där ytterligare en dag kan läggas till i programmet och sedan flyga tillbaka för att avslutningsvis besöka de fina regnskogarna i Andasibe där ytterliga en dag vore önskvärt. Förtydligas bör också att solkräm och myggmedel inte kan inhandlas på plats utan måste tas med, liksom rejäla oömma skor, regnkläder, paraply och powerbank. Med tydlig information och rätt förväntningar kan ett besök i landet verkligen rekommenderas!
Date published: 2024-04-07
Rated 4 out of 5 by from Äventyrlig färd Vackra landskap att se på under färden, risfält, terassodlingar upp mot höjderna. Oxkärror längs vägarna vid samhällen, kalkoner, hönor fria med kycklingar. Tyvärr väldigt magra hundar men förstår att människorna har inget extra att ge ifrån sig. Alla kämpar för överlevnad. Reseledare, lokalguide och busschaufför var mycket bra. Däremot så var vägarna undemåliga och bussen trång och inte speciellt behaglig. Det gjorde att det blev för många timmar som tillbringades i bussen, tidig frukost och sen hann vi nästan bara med middagen. Hotellen var mycket bra med tanke på vilket fattigt land vi var i, maten var det heller inget fel på, rejäla portioner. Utfkykterna var helt ok och vi såg flera sorters lemurer i det vilda. Önskemål för framtiden: Lägga till två dagar på resans längd. Bättre buss. Möjlighet att se sig om lite bland befolkningen, de flesta hotellen låg lite avlägset till.
Date published: 2024-03-27
Rated 4 out of 5 by from annorlunda resa Annorlunda resa som tog oss med på en spännande resa med hjälp av en utmärkt reseledare och lokalguide
Date published: 2024-03-27
Rated 5 out of 5 by from Rolig resa med mycket intressant att se En riktigt rolig resa med mycket intressant att se, god mat och inte minst trevligt ressällskap.
Date published: 2024-03-27
Rated 3 out of 5 by from En fin djur- och naturresa med fokus på lemurer och kameleonter Vandringarna i regnskog och nationalparker var resans höjdpunkter. Det extremt dåliga vägnätet gjorde att mer tid fick tillbringas i bussen än till aktiviteter. De lokala guiderna var mycket kunniga och vår busschaufför var utmärkt.
Date published: 2024-03-19
Rated 4 out of 5 by from Intressant resa i ett vackert men fattigt land. Det totala intrycket av resan i detta vackra men fattiga land är bra men p.g.a. de mycket dåliga vägarna var restiden i buss längre än beräknad och vissa programpunkter hanns därför inte med. Det innebar långa dagar med tidiga morgnar. Besöken i regnskogen gav oss en bra uppfattning om växter och djur.
Date published: 2024-03-19
Rated 4 out of 5 by from Spännande land Fantastiskt bra guide. Bra och kunniga även de lokala guiderna. Spännande utflykter. Dock långa och tidvis krävande bussresor på dåliga vägar.
Date published: 2024-03-17
Rated 3 out of 5 by from Resa till Madagaskar Resan var intressant, med mycket naturupplevelser särskilt djurlivet. Det är ju ett av dom fattigaste länderna i världen vilket vi verkligen märkte av. Människorna var ändå väldigt vänligt inställda. Vi reste under regnperioden så mycket regn var det. Informationen ang. regnkläder kunde varit bättre. Dag två spenderade vi med att ta det lugnt vid havet. Den dagen tycker vi, skulle varit i slutet av resan som en fin avslutning. Två dagar i sträck satt vi i en buss på otroligt dåliga vägar. 25 mil kunde ta 12-13 timmar. Utöver dessa dagar blev det för mycket bussåkande som kanske kunde planerats annorlunda. Men på det stora hela var det en upplevelserik resa.
Date published: 2024-03-07
 • y_2024, m_6, d_16, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_14
 • loc_sv_SE, sid_MGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor