Rundresa på Madagaskar

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Vita sandstränder, baobabträd och regnskog med lemurer på Afrikas stora ö i Indiska oceanen

Madagaskar är ett naturparadis i särklass som bara väntar på att upplevas. Se fram emot vandring i tre av öns vackra och varierande nationalparker och se de busiga lemurerna som svingar sig mellan träden. Längs vägarna står de speciella och mäktiga baobabträden och vi får inblick i landets traditioner när vi besöker små byar där vi bjuds in att se den lokala tillverkningen av papper, vin och karameller. Kustorten Ifaty lockar med både enastående snorkling och avkoppling på den kritvita sandstranden eller vid poolkanten. 

Kom ihåg att packa ner det stora minneskortet till kameran eftersom motiven står i kö på den här resan!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Ariary

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Madagaskar
Dag 2 Ankomst till Madagaskar
Dag 3 Flyg Antananarivo – Tulear. Vidare till kuststaden Ifaty
Dag 4 Ifaty. Strandliv. Möjlighet att göra utflykt till snorkelrev eller till baobabskog
Dag 5 Ifaty – Isalo
Dag 6 Isalo nationalpark. Fascinerande natur och lemurer
Dag 7 Isalo – Ranomafana. Lemurpark, besök på landsbygden, pappersverkstad och vingård
Dag 8 Ranomafana nationalpark. Vandring på jakt efter lemurer
Dag 9 Ranomafana – Antsirabe. Träsnideri och stadsrundtur med smycke- och karamellverkstad
Dag 10 Antsirabe – Andasibe. Besök på reptilpark
Dag 11 Andasibe-Mantadia nationalpark. Upplev lemurer på nära håll
Dag 12 Andasibe – Antananarivo. Hemresa
Dag 13 Ankomst till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
34 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Madagaskar

Avresa från Stockholm till huvudstaden Antananarivo på Madagaskar med en mellanlandning. Mat serveras ombord på flyget.

Dag 2
Ankomst till Madagaskar
Njut av dagen i den mysiga kuststaden Ifaty

Vi ankommer till Madagaskars huvudstad Antananarivo, och efter pass- och visumkontroll åker vi till vårt hotell där vi ska tillbringa natten.

Dag 3
Flyg Antananarivo – Tulear. Vidare till kuststaden Ifaty
Den mysiga kuststaden Itafy

Efter frukosten åker vi tillbaka till flygplatsen och flyger söderut till Tulear. Härifrån kör vi till den mysiga lilla kuststaden Ifaty. Stadens närhet till Madagaskars vita sandstränder gör den perfekt för avkoppling – vad sägs om snorkling i det kristallklara vattnet? En del av åkturen från Tulear till Ifaty är på en ojämn grusväg och vissa sträckor kör vi till och med på stranden, förbi små fiskelägen där vi får se det lokala livet utspela sig.

Dag 4
Ifaty. Strandliv. Möjlighet att göra utflykt till snorkelrev eller till baobabskog
Åk på utflykt till en baobab-skog

Idag kan du koppla av på stranden eller ta ett dopp i poolen. Eller så kan du gå en promenad längs de långa, vita sandstränderna och njuta av lugnet. Du kan se på fiskarna när de håvar in dagens fångst om morgonen, eller åka med på en båttur i en liten lokal fiskebåt, en så kallad ”piroque”, till ett rev i närheten som är perfekt för snorkling. Du kan också följa med till baobabskogen i Mangily och se de märkliga träden på nära håll. Din reseledare hjälper gärna till att arrangera utflykterna.

Dag 5
Ifaty – Isalo

Dagen börjar tidigt eftersom vi har en lång åktur framför oss. Vi sätter kursen mot öst och passerar ett antal städer med safirgruvor som påminner en del om amerikanska vilda västern. På vägen njuter vi också av de unika baobabträden och vi ankommer till Isalo där vi checkar in på vårt hotell. 

Dag 6
Isalo nationalpark. Fascinerande natur och lemurer
Upplev naturen i Isalo Nationalpark

Den drygt 80.000 hektar stora Isalo nationalpark är en av de populäraste på Madagaskar, och man förstår varför när man ser parkens natur med berg, dalar, vattenfall och raviner. Isalo är särskilt berömd för sina speciella geologiska formationer av sandsten, som har eroderats av regn och vind och format ett helt unikt landskap. Flera olika lemur-arter lever här, och vi har goda möjligheter att få syn på dem. På dagens utflykt till nationalparken vandrar vi till landsbyn Ranohira och upplever solnedgången. När vi kommer tillbaka till Isalo finns tid att strosa runt lite på egen hand.

Dag 7
Isalo – Ranomafana. Lemurpark, besök på landsbygden, pappersverkstad och vingård
Vi besöker de busiga lemurerna i Anja Park

Vi lämnar Isalo och åker norrut mot Ambalavao längs bergskedjan Andringitra. Upplev hur landskapet förändras ju längre upp i höglandet vi kommer. Anja Park är en nationalpark som drivs tillsammans med de lokala i byn. Här besöker vi lemurerna, och även om det kostar en liten slant att komma in i parken, så gör det inte så mycket eftersom alla intäkter går till att stötta byns skola. Vi besöker även byn Iharintsena där en del av invånarna har öppnat upp sina hem för turister. Vi får inblick i konsten att tillverka papper av bark på verkstaden Papier Anteimoro. Vi får även provsmaka det lokala vinet på en vingård i Soaviata innan vi fortsätter till Ranomafana där vi ska bo de nästkommande dagarna.

Dag 8
Ranomafana nationalpark. Vandring på jakt efter lemurer
Upplev lemurer och fågelarter i Ranomafana Nationalpark

Naturälskare bör glädja sig åt att besöka nationalparken Ranomafana. Den kuperade regnskogen innehåller en rad vackra orkidéarter och här finns mer än 100 fågelarter samt 12 olika lemurarter, inklusive de mest sällsynta. Ranomafana är väldigt välorganiserad med många fina vandringsleder som kantas av en hel del busiga lemurer som hoppar mellan träden. På eftermiddagen finns tid åt egna upptäckter. Du kan till exempel gå en runda i byn Ranomafana eller bara koppla av på ett av områdets termiska bad.

Dag 9
Ranomafana – Antsirabe. Träsnideri och stadsrundtur med smycke- och karamellverkstad
Ta en åktur med en cykeltaxi i Antsirabe

Nu fortsätter resan norrut. Se hur små landsbyar dyker upp bland bergen, omgivna av grönskande ris- ananas- potatis- och vinodlingar. Vi stannar till i Ambositra, äter lunch på en lokal restaurant och besöker en butik med hantverk. Vi anländer till Antsirabe under sen eftermiddag. Staden ligger ca 17 mil söder om huvudstaden Antananarivo i ett vulkanområde och är därför även känt för sina varma källor med det mineralhaltiga vattnet som kallas ”visy gasy”. Vi besöker en lokal verkstad som tillverkar smycken av zebu-horn samt en familjeägd godisfabrik som gör karameller enligt tradition. Vi är med under hela processen, från när sockret smälts i stora järngrytor till de färdiga karamellerna som packas i små påsar och säljs i familjens butik. Självklart ingår provsmakning av de varma nykokade godsakerna. Antsirabe är den staden på Madagaskar med flest cykeltaxis, rickshaws eller ”pousse pousse” som de kallas här. Det är ett roligt och annorlunda sätt att åka på sightseeing – glöm bara inte att avtala ett pris i förväg. 

Dag 10
Antsirabe – Andasibe. Besök på reptilpark
Se kameleonter i Pyereras reptil-park

Idag har vi en lång åktur framför oss och ger oss därför iväg direkt efter frukosten. Vi kör till Andasibe och passerar huvudstaden Antananarivo på vägen. Vi stannar till på Pyereras reptilpark, där vi bland annat kan se kameleonter, och ankommer sedan till Andasibe och checkar in på vårt hotell.

Dag 11
Andasibe-Mantadia nationalpark. Upplev lemurer på nära håll

Madagaskars största lemurer, Indrier, lever i den stora nationalparken Andasibe-Mantadia. Det sägs att Indrierna räddade en liten pojke från att trilla ner från ett träd en gång – därför är det ”fady”, tabu, för lokalbefolkningen att döda och äta lemurer. Indrierna har inga fiender i regnskogen och därför är de lättare att komma nära de vackra djuren. Det är en helt fantastisk naturupplevelse att gå runt i skogens dis tidigt på morgonen och höra deras höga lockrop, som kan höras på tre kilometers avstånd. Vi besöker byn Andasibe, där vi ser hur öns näst största stamfolk, Betsimasaraka-folket, kultiverar jorden. De odlar bland annat ris och vanilj. Vi slutar dagen i den privata Vakona-parken nära vårt hotell. Här på ”Lemur Island”, som området också kallas, får vi möjlighet att få några sista foton på dessa finurliga filurer.

Dag 12
Andasibe – Antananarivo. Hemresa
Stadsrundtur i huvudstaden Antananarivo

Efter ett tidigt avsked från Andasibe fortsätter vi mot huvudstaden Antananarivo, även känd som Tana, som är det franska namnet på staden. Här möts vi av gatumyller och bodar med frukt och grönt, små butiker och färgstrålande husfasader. Vi kör till flygplatsen och börjar vår resa hemåt.

Dag 13
Ankomst till Stockholm

Prisinformation

Resans pris

Från 34 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Antananarivo med mellanlandning tur/retur 
 • Flyg Tulear – Antananarivo 
 • 10 nätter på hotell i delat dubbelrum 
 • Halvpension 
 • All transport med flyg och buss med luftkonditionering enligt program 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Eventuella extra arrangemang
 • Visum till Madagaskar cirka 115 000 MGA/ 35 Euro 
 • Tillägg för enkelrum 
 • Drycker 
 • Dricks (till lokalguider, servicepersonal och chaufförer – ca 100 USD per person) 
 • Personliga nödvändigheter 
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid onlinebokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 12 personer. Om vi inte når detta antal deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg 

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Visum

Visum till Madagaskar kostar cirka 115 000 MGA / 35 Euro. 

Visum för upp till 90 dagar fås vid inresa. För att få visum krävs en returbiljett och passet måste vara giltligt i minst 6 månader samt ha tre tomma sidor. 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en ficklampa och en liten ryggsäck eller väska på dagsutflykterna och resdagarna eftersom du ofta inte har tillgång till bagaget igen förrän på kvällen. Handduk behöver du dock inte ta med.

Handen på hjärtat

Hotellstandard på Madagaskar

Hotellen lever inte alltid upp till internationell standard. På ett mellanklasshotell kanske det inte finns duschdraperi, kakel kan vara lite trasigt och färgen på hotellfasaden kan ha börjat flagna. Hotellen fungerar men man fokuserar inte så mycket på att fräscha upp då och då, men det är en del av att resa i Afrika och av charmen på Madagaskar.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa som överträffar förväntningarna Många fina långa vandringar i regnskogar och parker. Mycket färgrikt och vackert land.
Date published: 2016-03-23
Rated 5 out of 5 by from En rask härlig nära resa full med natur och kultur Bra planerad med variation högt tempo men ändå ingen stress utan lugna stunder, härliga natur och kultur kontakt, verkligen hög klass på övernattningarna med vitt skilda stilar, guiderna var bra, den lokala Olivier hade stor charm och Maria var så utmärkt så det går inte vara bättre. Men den som toppar det mästa var vår mästerliga chaför som tryggt trollade oss fram på i vissa avsittt omöjliga vägar.
Date published: 2016-03-22
 • y_2021, m_6, d_11, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.17
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_sv_SE, sid_MGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21MGRTR01BSE1011