Safari till Albatros egen Honeyguide Tarangire Camp

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storslagna safariupplevelser och minnesvärda dagar i Albatros nybyggda, komfortabla camp i Tarangire. Tid för avkoppling i exotiska Zanzibar.

Max 12 deltagare!

När Hemingway, Roosevelt och Blixen reste på storviltsafari i Östafrika, byggde man upp små stationära camper för ändamålet, utan att neka sig dåtidens komfort. Vi har tagit till oss detta, och uppfört den vackraste campen inne i Afrikas vildaste område i Tarangire National Park, där det finns tid till såväl unika safariupplevelser som fridfull avkoppling.

Albatros nybyggda fina camp bjuder på storslagna safaridagar med 10 stora lyxtält omgivna av Tanzanias enorma baobabträd, elefanter och lejon. Det finns givetvis både toalett och badmöjligheter i tälten och vi färdas i moderna, öppna safarifordon och vårt fantastiska kök sätter pricken över i.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Safari

 • Reseledare Svensk/Norsk reseledare

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Stockholm – Kilimanjaro, Tanzania
Dag 2
Ankomst till Tanzania. Vidare till Honeyguide Tarangire camp
Dag 3
Safariupplevelser i Tarangire National Park
Dag 4
Besök på Kilimatembo-skolan, byn Mto wa mbu och byn Kakoi Village Masai
Dag 5
Heldagssafari i Tarangire med picknick-lunch
Dag 6
(Tillköp) Ngorongoro-kratern eller ytterligare safariupplevelser
Dag 7
Honeyguide Tarangire Camp och hemresa
Dag 8
Hemkomst till Stockholm

Hotell

Honeyguide Tarangire Camp

Honeyguide Tarangire Camp ligger mitt på den öppna savannen. Campen är inte inhägnad och vi får därför chansen att uppleva djurlivet på nära håll – speciellt när elefanterna kommer på besök.

Campen ägs av Albatros och består av 10 privata tält byggda i kanvas där man bor bekvämt med badrum och en så kallad ”Bucket Shower”. Rummen är klassiskt inredda med dubbelsäng eller två enkelsängar (standardrum), stol och skrivbord, skåp och safaristolar på terrassen. Vår camp har även panoramautsikt över den afrikanska savannen och är möblerad i autentisk design, som fångar känslan av en safari som den var på 80-talet. I bibliotekstältet kan du njuta av en bra bok och en god drink medan djuren omgiver dig utanför på den öppna savannen. 

Vi har gjort vårt bästa för att skapa en riktigt härlig och bekväm safariatmosfär utan onödig lyx och istället med djur- och naturlivet i fokus. 

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
37 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Kilimanjaro, Tanzania

Vi flyger från Stockholm med kurs mot Tanzania med en mellanlandning på vägen och anländer sent på kvällen. På vissa avgångar ankommer vi först på morgonen dag 2.

Dag 2
Ankomst till Tanzania. Vidare till Honeyguide Tarangire camp

Efter frukost kör vi ut till Ifulong Kaffeplantage där vi får en rundvisning och lär oss en massa om produktionen av det utsökta tanzaniska kaffet (Detta beror på vår tid för flygets ankomst). Därefter kör vi till vår lodge, Honeyguide Tarangire Camp, som är nyuppfört och ligger mitt på den öppna savannen. Campen är inte inhägnad och vi kommer därför att uppleva djuren på nära håll när elefanterna kommer på besök i campen. Liksom Albatros övriga Honeyguide camps har Honeyguide Tarangire canvastält i afrikansk stil och savannens alla ljud vaggar oss till sömns på kvällen.

Dag 3
Safariupplevelser i Tarangire National Park
Tanzania erbjuder fantastisk natur

Idag ger vi oss ut på vår första safari i Tarangire Nationalpark, som efter Serengeti har den största koncentrationen av vilt i Tanzania. Vi går upp tidigt och ska uppleva det klassiska Afrika med grönskande akaciegrenar, gamla baobab-träd, massajer och elefanter. Det finns inte mycket som kan mäta sig med de underbara dofterna och det helt speciella skenet över savannen på morgonen. Det är lite kyligt och allt andas frid och ro, nu när nattens jagande och annan aktivitet är överstånden. Vi möter de vilda djuren vid vattenhålen, där de släcker sin törst. Vi vet av erfarenhet att vi kommer att se ett bra urval av Afrikas berömda och kända savanndjur. Det är framförallt lejon, gnuer, elefanter, kuduer, vårtsvin, giraffer och impalor, som vi kan ha turen av se. Det finns ingen garanti för vad vi kommer att se, ej heller var eller när. Just ovissheten är en del av naturens charm, vilket gör en safari till en annorlunda och spännande upplevelse.

Dag 4
Besök på Kilimatembo-skolan, byn Mto wa mbu och byn Kakoi Village Masai
Det finns över 30 olika bananarter i Mto wa Mbu

Idag ska vi besöka Kilimatembo-skolan utanför Karatu. Sedan 2015 har Albatros stött denna lokala skola med olika projekt som renovering av klassrum, installation av vattentank och leverans av skol- och sportutrustning. Under vårt besök får vi möjighet att se de dagliga livet på skolan utan att störa barnens rutiner.

I Mto wa Mbu – ’Myggflodsbyn’, får vi en god inblick i vardagen för de lokala invånarna vilka hör till flera olika stammar. Det är en alltid en livlig aktivitet i byn som huvudsakligen livnär sig på bananodling (här växer 30 olika sorters bananer). Byns invånare visar oss runt och berättar om livet på landen innan vi äter lunch i Mto wa Mbu.

På vägen tillbaka till vår camp stannar vi till i massajbyn Kakoi Village. Massajerna är en de mest välkända afrikanska folkgrupperna och idag kan vi se hur massajerna lever och bor medan de håller fast vid sin traditionella kultur i det moderna Tanzania.

Dag 5
Heldagssafari i Tarangire med picknick-lunch
En elefantflock kan bestå av mellan 8 och 50 elefanter

Vi tar med oss lunch, så vi har hela dagen på oss i denna extremt djurrika nationalpark och vi kan stanna för picknick under vägen. Tarangire Nationalpark har fått namn efter floden som flyter igenom parken som karakteriseras av urgamla baobabträd vilka står stora och imponerande mot den blå himlen. Det livgivande vattnet i floden attraherar mängder av djur under torrperioden, då framförallt elefanter kommer vandrande till parken och släcker törsten i floden eller då de äter baobaträdens mjuka, vattenrika blad. Ofta kan vi se mycket tydliga spår av elefanternas framfart på baobaträden men just i denna park har träden över tusentals år utvecklat en formidabel förmåga att tåla djurens angrepp.

Förutom elefanter hittar vi de flesta savanndjur i Tarangire, men denna nationalpark är, till skillnad från exempelvis Manyara, starkt präglat av in- och utvandrande djur, som hela tiden beblandar sig med det fasta beståndet. Detta skapar en oförutsägbar dynamik, vilket gör parken extra spännande.

Dag 6
(Tillköp) Ngorongoro-kratern eller ytterligare safariupplevelser

Idag ska vi till den berömda Ngorongoro-kratern, som inte överraskande finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. Körtiden till kraterns ingång är cirka två timmar, beroende på om vi stannar på vägen och tittar närmare på naturen vi kör igenom. Men vi är snart framme vid kraterkanten och vi fortsätter ned i den kollapsade kratern, en så kallad kaldera/caldera. Ngorongoro-vulkanen nådde troligtvis en höjd på cirka 6.000 meter, motsvarande Kilimanjaros höjd, innan den översta delen kollapsade, föll ner i kraterna och skapade den nuvarande kalderan på 260 kvadratkilometer. Nere på botten har det skapats en sjö och hela området är generellt mer regnrikt och fruktbart än andra platser i Tanzania. Det innebär att den stora kratern är mycket populär bland djuren, samtidigt som de branta kraterväggarna håller djuren ”fångna” här. Djuren har inga problem med att ta sig in och ut i kratern, men det är lite mer besvärligt än att röra sig på den platta savannen. Viltbestånden varierar mycket genom åren. Vi har goda chanser för att se noshörningar, lejon, elefanter, bufflar, eland och många andra antiloper under vår safari nere på vulkankraterns botten.

Pris: 235 USD betalas kontant minst 2 personer

För den som stannar på campen kör vi både morgon- och eftermiddagssafari.

Dag 7
Honeyguide Tarangire Camp och hemresa

Efter en sista frukost är det dags att ta farväl av Honeyguide Tarangire camp. Men vår safari är inte slut, vi tar med oss lunchen och tillbringar vår sista förmiddag i parken. Efter lunchen lämnar vi Tarangire National Park och njuter av de ca två timmarna det tar att köra till Arusha.

Vi äter kvällsmat på en lokal restaurang innan vi kör till flygplatsen och påbörjar vår resa hem. (Detta beror på flygets avgångstid)

Dag 8
Hemkomst till Stockholm

Prisinformation

Resans pris

Från 37 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Barnpris (för barn under 12 år)

26.998:-

Priset inkluderar
 • Svensk/Norsk reseledare
 • Flyg Stockholm – Tanzania t/r med mellanlandningar
 • Safari och utflykter enl. Program
 • Frukost dag 3-7 (dag 2 och 8 serveras frukost ombord på flyget)
 • Lunch dag 2-7
 • Middag dag 2-7 (dag 1 serveras middag ombord på flyget)
 • 5 nätter på Honeyguide Tarangire Camp i delat dubbelrum
 • Ifulong kaffeplantagetur med lunch (Detta beror på vår tid för flygets ankomst)
 • Besök på Kilimatembo-skolan
 • Rundtur i byn Mto wa mbu med lunch
 • Tur till lokal massajby
 • 3 x morgonsafari
 • 2 x eftermiddagssafari
 • 1 x heldagssafari med picknicklunch
 • Entréer till Nationalparkerna
 • National Camping avgift
 • Skatter och avgifter
Ingår ej i priset
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring, komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Visum till Tanzania
 • Utflykt till Ngorongoro-kratern
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personlig dricks till lokalguider och chaufförer. Räkna med ca. 85 USD per person
 • Betalterminalen i lägren är opålitlig och fungerar inte alltid. Vi rekommenderar att du tar med extra kontanter att betala med
 • Personliga förnödenheter
 • Administrativ avgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Informasjon om reisen

OBS!

Vår safariguide gör allt för att vi får se så många djur som möjligt på våra game drives. Eftersom det handlar om vilda djur, finns det dock inga garantier för att vi får se dem.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Plastpåsar i Tanzania och Kenya

Vi vill göra er uppmärksamma på att myndigheterna i Tanzania och Kenya nyligen har infört en lag som förbjuder införsel och användande av plastpåsar. Det betyder att tax-free-påsar inte heller får införas till Tanzania och Kenya. För er som planerar att handla i anslutning till flygresan och vill undvika att ni får er plastpåse konfiskerad vid ankomst till Tanzania och Kenya, ta med exempelvis en tygpåse för förvaring av era inköp.
När ni anländer till flygplatsen i Tanzania eller Kenya måste ni därför kasta plastpåsen ni fick i samband med inköp av tax-free-varor – det finns flera stora avfallscontainrar för just detta ändamål – och lägga era tax-free-varor i er medhavda tygpåse eller det ni har tagit med som alternativ till plastpåsen.

I och med att lagen förbjuder införande – och användande – av plastpåsar, är det heller inte tillåtet att ta med plastpåsar i bagaget.

Att använda plastpåsar är TOTALT förbjudet i Tanzania och Kenya och man riskerar höga  böter om man inte respekterar detta.

Transport

Var förberedd på att vissa vägar är i mycket dåligt skick.

Klimatet i Tanzania

Många blir positivt överraskade av klimatet i Tanzania. Landet ligger söder om ekvatorn, men temperaturerna är ändå mycket behagliga och ändrar sig endast marginellt under året. Detta förklaras med att safariområdena ligger på mellan 900 och 2400 meter över havet. Till exempel Serengeti ligger på 1600-18000 m.ö.h, vilket innebär att dagstemperaturerna är mycket behagliga, ca. 25 grader med låg luftfuktighet. Nätterna och de tidiga morgnarna kan vara kyliga – särskilt under torrtiden – så det är en god idé att ta med en vindjacka till morgonsafarin.

Mer om Tanzania

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks, och om du behöver visum eller vaccination, läs mer härunder.

Tanzania

Anslutning med inrikesflyg

Om du önskar anslutning med inrikesflyg i Sverige, upplys oss om det vid beställning av resan. Vi måste dock reservera oss för utsålda avgångar, och inrikesanslutning kan därför inte garanteras.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förläng din resa till Zanzibar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 14 998:–
Lyxig badsemester vid Indiska oceanen på Zanzibar

Förläng din Afrikaresa med 5 nätter på det läckra Blue Bay Resort på Zanzibar. Förutom de långa palmkantade sandstränderna finns här en mängd utflykts- och aktivitetsmöjligheter. Varför inte boka en kryddutflykt, besöka Stone Town eller njuta av solnedgången ombord på en dhow med Indiska oceanen i kulissen.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På Blue Bay Resort finns flera swimmingpooler i det stora parkområdet. Resorten har ett sportscenter, där man spela tennis, styrketräna, dyka, windsurfa, fiska och mycket mer. Dessutom finns här ett stort spa och gym.

Läs mer om resorten på http://bluebayzanzibar.com

Pris för Garden-rum
17 998:– per person i delat dubbelrum
24 496:– per person i enkelrum
Barnpris:10 998 kr (2-11 år)

Priset inkluderar
 • Flyg Arush/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport melland flygplats och resort
 • 5 nätter boende i delat dubbelrum (Garden-rum) på Blue Bay Resort
 • Halvpension (frukost/middag)
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Rated 4 out of 5 by from En autentisk oplevelse under Afrikas høje himmel Vi var fem dage i Albatros' camp i Tarangire Nationalpark i Tanzania. Der var en meget skøn ambience, vi boede i rigtig fine telte. Hele campen var meget charmerende afrikansk. Man følte virkelig, at man var på lejr ude i bushen. Man sad udenfor teltet og så ud på det smukke landskab med sletter og spredte paraplyakacier og baobab træer, mens man så over på de blå bjerge. Vi var også på fine game drives. Personalet var meget, meget søde og opmærksomme. Vores guide, Marina og vores chauffør, Charles, var excellente.
Date published: 2024-03-20
Rated 4 out of 5 by from Tarangire lyxigt boende mitt i naturen. En lång och tröttsam resa, mer än ett dygn tog det att ta sig ner till Kilimanjaro Airport. Jag hade anslutningsflyg Köpenhamn-Arlanda, det blev många långa timmar på flygplatser i väntan på nästa leg. Inga omvägar nästa gång. Väl framme i Tanzania väntade en skumpig transfer på 3,5 timme i en liten obekväm safaribil för 6 pers. Ingen bra början. Vi blev mycket väl mottagna på lodgen och visade till fantastiskt fina tält ute i naturen. Service och mat var utmärkt,tex väckning med en liten kaffebricka i tältet. På dagarna var det oftast safariturer i parken, ibland med lunch ute i naturen. Spännande att få se djur och natur på nära håll. Man bör veta att vägarna skumpiga och bilarna inte så bekväma. Schemat var intensivt med många timmar ute på vägarna. Det hade varit skönt att få pusta ut lite efter den långa resan ev med en halvdags safari. Man bör vara väl stadd i kassa med US dollar. Lodgen kunde inte ta kortbetalning och cashen skulle räcka till utflykter, shopping, barnota och dricks. Jag kan rekommendera utflykten till Ngorongorokratern en höjdare, ett enormt djur och fågelliv mötte oss. Personalen på lodgen var mycket vänliga och serviceminded och fanns alltid till hands.
Date published: 2023-02-07
Rated 4 out of 5 by from många fina safari uppleverser Ett jätte mysigt boende och super vänlig personal vår guide var kunnig och hittade djuren om det inte var på semester som han skämtade om.
Date published: 2023-01-28
Rated 4 out of 5 by from Upplevelserik safariresa Många fina upplevelser på safariturerna, mycket kunnig guide/chaufför i vår bil. Maten var god och riklig. Boendet lite under den standard vi haft hos Albatros på liknande resa. Vi var väl omhändertagna av personalen.
Date published: 2023-01-28
Rated 5 out of 5 by from Höjdarvecka i Tarangire. Sammanfattningen av en veckas safari med boende på Honeyguide Tarangire Camp är att resan motsvarade mycket högt ställda krav och förväntningar. Vistelsen på campen kännetecknades av vänlig, familjär omsorg från all personal som ständigt satte oss gäster i centrum. Det var helt obeskrivligt att bo ute på savannen och iaktta olika djur och fåglar från tältets veranda. Tälten var mycket komfortabla och sängarna underbart sköna. Våra guiders kunnighet under exkursionerna i naturparken var imponerande samtidigt som de var lyhörda för våra önskemål i olika avseenden. Resans utflykter till olika besöksmål kombinerat med den information vi fick i samband med samlingar i campen gav en bra inblick i det vardagliga livet i denna del av Tanzania.
Date published: 2022-11-15
Rated 4 out of 5 by from En häftig resa Det var en häftig resa med många fina upplevelser (förutom kommunikation / information som vi fick av Albatros gällade scheman).
Date published: 2022-11-15
 • y_2024, m_6, d_18, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_sv_SE, sid_TZRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor