Sorrento och syditalienska härligheter

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev romantiska Capri, storstaden Neapel, det gamla Pompeji och den sköna Amalfikusten

På den här resan till Kampanien i södra Italien har vi vår bas på ett litet mysigt hotell i kustorten Piano di Sorrento. Staden ligger vackert vid Medelhavet med en bländande utsikt över Neapelbukten och Vesuvius karaktäristiska konturer i fjärran.

Vi utforskar både själva Sorrento och de många andra höjdpunkterna som regionen bjuder på – bl.a. ruinstaden Pompeji, som dränktes i vulkanen Vesuvius aska för 2000 år sedan. Vi gör en utflykt till pizzans hemort Neapel, ger oss ut på upptäcktsfärd längs den berömda Amalfikusten och på Capri besöker vi Axel Munthes Villa San Michele.

Som en extra aptitretare har vi lagt in ett besök i pastastaden Gragnano, där man i 500 år har tillverkat Italiens bästa pasta.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till Neapel. Neapelbukten, Sorrentohalvön och Sorrento
Dag 2 Pompeji och Sorrento
Dag 3 En dag på Capri. Besök i Axel Munthes Villa San Michele
Dag 4 Neapels höjdpunkter och pastastaden Gragnano
Dag 5 Upplevelser i bergen runt Sorrento
Dag 6 Äventyr på egen hand eller möjlighet för utflykt till Vesuvius
Dag 7 Amalfikusten och Ravello
Dag 8 Hemresa från Neapel

Hotell

Hotel Albatros

Vi har valt att bo i utkanten av Sorrento på trevliga Hotel Albatros i den lilla stadsdelen Piano di Sorrento. Här bor man i ett område där italienarna själva bor.  Piano di Sorrento ligger vackert, högt över havet, och inte långt från hotellet kan man ta en promenad och njuta av utsikten över havet till Vesuvius och Neapel. Rummen med utsikt mot gatan har ljudisolerade fönster och trafikbuller är därför mycket begränsat.

Hotel Albatros
Via Madonna di Roselle 54
80063 Piano di Sorrento, Italien

Tel. +39 0818787417

Fax +39 0818087597

Hotellet har ett värdeförvaringsskåp, tv och hårtork på rummet. Läs mer på hotellets hemsida:  www.hotelalbatrossorrento.com

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
11 998:–
Stockholm
Fullbokad
11 998:–
Stockholm
Fullbokad
11 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
11 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
12 498:–
Stockholm
11 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Neapel. Neapelbukten, Sorrentohalvön och Sorrento
Marinan i Sorrento

Vårt italienska äventyr börjar på morgonen när vi flyger till Neapel. Från flygplatsen reser vi söderut genom det vackra landskapet till vårt härliga hotell i kustorten Piano di Sorrento utanför själva staden Sorrento. Här ser vi den vackra Neapelbukten och inte minst den betagande Sorrentohalvön där vi möts av ett fantastiskt landskap av kullar och dalar, höga berg och ståtliga villor.

Det var romarna som först upptäckte Sorrento, och under 1800-talet återupptäckte engelsmännen på allvar denna charmiga stad som snabbt blev ett centrum för intellektuella från hela Europa. Här bodde och arbetade bland annat Nietzsche och dramatikern Ibsen, och under årtionden var staden ett exklusivt turistmål. Denna status har Sorrento bevarat fram till i dag, och stadens skönhet och härliga atmosfär lockar fortfarande många resenärer.

Vi bor på trevliga Hotel Albatros, som ligger i förorten Piano di Sorrento 4 kilometer utanför själva staden Sorrento. Piano är en bra utgångspunkt för våra upplevelser i området. Efter att vi har checkat in på vårt hotell bekantar vi oss med området runt hotellet, innan vi äter vår första middag.

Dag 2
Pompeji och Sorrento
Pompeji

På morgonen går vi i behaglig takt till stationen för att ta tåget till Pompeji. Tåget tar oss direkt till utgrävningarna och det är det enklaste sättet att ta sig dit. Nu ska vi besöka en av områdets absoluta höjdpunkter: den legendariska staden Pompeji. Staden begravdes under ett våldsamt vulkanutbrott i augusti 79 e.Kr under ett tjockt lager pimpsten och aska. Askregnen varade i tre dygn, och stadens cirka 15 000 invånare flydde hals över huvud för att komma i säkerhet. Inte förrän 1748 vaknade Pompeji ur sin törnrosasömn. Utgrävningarna är ännu inte avslutade, och när man är i staden känns det verkligen som om man förflyttas bakåt i tiden. Under vår vandring runt de utgrävda delarna av staden ser vi hur man redan för mer än 2 000 år sedan hade tillgång till rinnande vatten inne i husen och att man använde sig av avancerade avloppssystem. Vi kommer också att få se fantastiska väggmålningar och mosaiker, patriciervillor, bagerier, konditorier, badhus och de lokala barerna. (Entré till Pompeji ingår inte i resans pris.)

På eftermiddagen tar vi tåget till trevliga Sorrento, där vi ska ta en avkopplande promenad. Sorrento är bl.a. känt från sången ”Torna Surriento” som framfördes av den världsberömde tenoren Enrico Caruso. Caruso bodde också i Sorrento under en period. Sorrento var en känd semesterort redan under romartiden och besöktes av kejsarna Augustus och Marcus Aurelius. Lokalbefolkningen hävdar att namnet Sorrento härstammar från de sirener som från klipporna försökte förföra Odysseus på hans äventyr.

Tidigare var Sorrento den plats där berömda författare som Byron, Goethe, Stendahl, Nietzsche och Ibsen tillbringade vintermånaderna, och i staden finns fortfarande många vackra och eleganta hotell. Vi kommer att smaka på några av de lokala specialiteterna - den lokala glassen och den berömda citronlikören Limoncello som tillverkas av skalet från de härliga citroner som växer i området.

Dag 3
En dag på Capri. Besök i Axel Munthes Villa San Michele
Capri

Under morgonen beger vi oss till hamnen och båtarna som dagen lång korsar Neapelbukten. Vi stiger ombord på en katamaran som hastigt stävar ut på vattnet. Bakom oss har vi den enastående utsikten mot Neapel med Vesuvius karaktäristiska silhuett, och när vi vänder oss om ser vi det berömda Capri.

Capri har under många århundraden besökts av alla från romerska kejsare och berömda författare till filmstjärnor och den internationella jetset-eliten. Vi lägger till vid Marina Grande. Turen går upp till den lilla staden Anacapri på 270 meters höjd. Här besöker vi Villa San Michele - en fantastisk villa som byggdes av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Vid 72 års ålder publicerade Axel Munthe "Boken om San Michele" som blev en världssuccé. Villan är byggd ovanpå ruinerna av en romersk villa, och när vi är här kan vi njuta av de underbara trädgårdarna och terrasserna med en spektakulär utsikt över bergen och det djupblå havet. I Capri stad har vi tid att se närmare på de eleganta butikerna, hotellen och restaurangerna som ligger längs smågatorna. Från Piazza Umberto med den lilla vita kyrkan kan man sitta på ett av caféerna och njuta av folklivet. Man kan också passa på att beundra Il Faraglioni – ett vackert grönområde med en spektakulär utsikt över klipporna och den lilla hamnen.

Det kommer också att finnas möjlighet att ta en promenad till den gamla kejsarvillan Villa Jovis som har tillhört kejsar Tiberius. Vandringsturen kräver att man kan ta sig fram obehindrat till fots, och tar ungefär en timme enkel väg. Man kan också följa med några lokala fiskare till ”Grotta Azurra” (den blå grottan), som är världskänd för sitt vackert blåskimrande vatten.

Efter en härlig dag på Capri går vi ombord på båten igen under eftermiddagen och åker tillbaka mot Sorrento och vårt hotell där vi ska äta middag tillsammans.

Dag 4
Neapels höjdpunkter och pastastaden Gragnano
Utsikt över hustaken i Neapel

Idag ska vi uppleva storstaden Neapel. Vi passerar bland annat San Carlo-operan och det kungliga palatset. Napolitanare är färgstarka och levande, och staden har en intensiv atmosfär. Kanske får vi syn på den fladdrande tvätten där den hänger på linor mellan husen på de små gatorna vid centrum. Vi kommer också att ha tid för att gå en liten promenad i den historiska stadskärnan. Vi besöker också Neapels spännande arkeologiska nationalmuseum där man kan se många fynd från Pompeji. (Entrén till museet ingår inte i resans pris.)

Vi äter lunch på egen hand.

På vägen hem stannar vi i den lilla staden Gragnano, som ligger vid foten av vulkanen Vesuvius. Staden kallas ”Cittá della Pasta” – pastastaden – och är en symbol på Italiens mest stabila industri, nämligen pastaproduktionen. Här har man genom 500 år producerat förstklassig pasta och på 1800-talet fanns det 140 större eller mindre pastafabrikanter i staden. Här ska vi besöka en fabrik som framställer denna härliga italienska specialitet, som har smugit sig in i allvärldens kök. Vi hör mer om framställningsprocessen och lite om de olika pastasorterna, och vilka typer av pasta som passar bra med vilka såser. Det är verkligen en konst att göra god italiensk pasta!

På kvällen ska vi ut och äta på en restaurang. Här provsmakar lite olika specialiteter från området och naturligtvis ska vi även ha lite äkta napolitansk pizza. Efter en härlig middag återvänder vi till hotellet.

Dag 5
Upplevelser i bergen runt Sorrento
Kusten vid Sorrento

Idag gör vi en halvdagsutflykt i vårt närområde och utforskar den vackra naturen kring Sorrentohalvön. Den frodiga halvön bjuder på många fina upplevelser och utflykter. Vi börjar med att åka till några av de små byarna i bergen runt Sorrento, t.ex. Massalubrense, Termini och Sant’Agata. Naturligtvis stannar vi till och tar paus på vår färd till en liten lantgård. Här äter vi en lätt lunch som består av lokala specialiteter. Vi provsmakar deras vin och inte minst gårdens egen ost. Och vem vet, kanske ett par andra specialiteter från området har smugit sig in på menyn! Sedan fortsätter vi till Sorrento där vi ska njuta av eftermiddagen.  Den som känner sig pigg kan gå till staden, det är inte långt. 

Under eftermiddagen har vi tid till äventyr på egen hand i Sorrento. Staden utstrålar lugn och ro, men sinnena är ständigt i arbete. Slå dig ner en stund och njut av den spektakulära solnedgången medan ögonen längtansfullt söker efter öarna Ischia och Procida i fjärran.

Man blir verkligen förtrollad av områdets skönhet och vackra färger, och plötsligt verkar vardagen där hemma väldigt långt borta. Ta en promenad i den pittoreska äldre stadsdelen och besök Piazza Tasso eller den gamla klosterträdgården med det lokala museet. Staden har också många underbara restauranger och barer och trevliga butiker som säljer kläder, lädervaror och handgjorda skor till rimliga priser.

Vi är tillbaka på hotellet under eftermiddagen. På kvällen kan den som vill utforska Sorrentos många trevliga restauranger, eftersom middagen är på egen hand. Om du gillar pasta eller risotto med skaldjur kan vi rekommendera att du går ner till hamnen eller strosar runt i de små gränderna. Om vill unna dig lite mer är den kända restaurangen Il Buco ett alternativ, som har en stjärna i Michelinguiden. (På Il Buco kan man äta från 55 € för en liten meny och uppåt.)

Dag 6
Äventyr på egen hand eller möjlighet för utflykt till Vesuvius
Frukter på marknad

Hela dagen tillbringas på egen hand och efter eget intresse. Njut av Sorrento eller ta lokaltåget till någon av de mysiga småstäderna längs kusten. Reseledaren erbjuder idag även en halvdagsutflykt till vulkanen Vesuvius, den majestätiska vulkankedjan i horisonten. Vesuvius utbrott för nästan 2 000 år sedan förstörde städerna Pompeji och Herculaneum. Invånarna i området lever i skuggan av den aktiva vulkanen som är vackert belägen vid Neapelbukten. Vi kommer att ta oss upp på toppen av den 1 200 meter höga vulkanen. Man måste ta sig fram till fots den sista biten till kraterkanten (ca 20 minuter till fots) och väl framme kan man se ner i den imponerande kratern. Den här utflykten kräver att man kan ta sig fram obehindrat till fots, och att man orkar gå den sista sträckan fram till kraterkanten. (Utflykten till Vesuvius ingår inte i resans pris.)

 

Dag 7
Amalfikusten och Ravello
Vy över Positano

Vi börjar dagen med en utflykt till den andra sidan av Sorrentohalvön. Den södra sluttningen anses av många vara Italiens, ja kanske världens vackraste och mest spektakulära kuststräcka. Här reser sig Amalfikustens frodiga gröna berg rätt upp ur havet, och det finns ett pärlband av mysiga små städer som Positano, Amalfi och Scala. Alla med en fantastisk utsikt över Medelhavet. De charmiga och pittoreska husen ser nästan ut att vara fastklistrade på klipporna, och arkitekturen är präglad av de främmande folkslag som har invaderat området genom tiderna. Den största staden Amalfi var en av de fyra italienska sjörepublikerna, och staden har varit en viktig del i den italienska historien. I dag är området ett exklusivt och attraktivt resmål. Vi går på en promenad och ser närmare på den trevliga staden med den vackra kyrkan.

Vi har gott om tid att njuta av härliga Amalfi innan turen går vidare upp på berget och till dagens nästa destination som är den lilla staden Ravello. Staden, som häver sig 350 meter över Medelhavet med den mest förtrollande utsikt, hade sin storhetstid redan för 1000 år sedan. En grupp adelsmän flydde hit efter att ha varit i strid med dogen av Amalfi - härifrån var det fortfarande möjligt att driva handel havsvägen. Staden blev efterhand allt mer inflytelserik men förstördes under 1100-talet av republiken Pisa varpå man den förlorade sin status som ekonomiskt maktcentrum och sjöfartsrepublik. I dag kommer man främst hit för att se de berömda villorna Villa Rufolo eller Villa Cimbrone som ligger med fantastiska utsikter över havet. Det sägs också att kompositörerna Wagner och Grieg sökte inspiration till sina verk här och man menar att delar av Wagners Parsifal komponerades i Ravello, bland de många exotiska blommorna i den vackra gamla trädgården. Och även våra egna filmstjärnor Greta Garbo och Ingrid Bergman har sökt sin tillflykt till vackra Ravello.

Under Ravellos storhetstid bodde över 25 000 människor i staden, att jämföra med 2 500 idag. Dock är staden, och inte minst dess parker väl värd ett besök. Vi ser några av de finaste parkerna och har tid med en kopp kaffe innan färden går tillbaka över bergen till vårt hotell.

Vi äter middag på hotellet ikväll igen.

Dag 8
Hemresa från Neapel
Idag säger vi farväl till Sorrento och åker till Neapel där vi tar flyget hemåt.

Utflykt till Vesuvius

Du kan följa med på en halvdagsutflykt till vulkanen Vesuvius, den majestätiska vulkankedjan i horisonten. Vesuvius utbrott för nästan 2 000 år sedan förstörde städerna Pompeji och Herculaneum. Invånarna i området lever i skuggan av den aktiva vulkanen som ligger vackert vid Neapelbukten. Vi kommer att ta oss upp på toppen av den 1 200 meter höga vulkanen. Man måste ta sig fram till fots den sista biten innan man når fram till kraterkanten och väl framme kan man se ner i den imponerande kratern. Den här utflykten kräver att man kan ta sig fram obehindrat till fots, och att man orkar gå den sista sträckan fram till kraterkanten.

Pris: 380 kr per person. Bokas och betalas senast 45 dagar före avresa.

Vesuvius på horisonten

Prisinformation

Resans pris

Från 11 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 100:–
Om enkelrum

Begränsat antal platser.

Enkelrummen är typiska enkelrum och mindre än dubbelrummen.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Neapel  t/r med mellanlandning
 • Transporter, utflykter och entré till Villa San Michele
 • Boende i delat dubbelrum
 • Halvpension (frukost, 6 x middag + 1 lätt lunch)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Entré till Pompeji, ca 15 EUR
 • Entré till Nationalmuseet i Neapel, ca 12 EUR 
 • Dricks till chaufförer (beräkna ca 6 EUR)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Övriga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflykt till Vesuvius. Pris 380 kr. Bokas och betalas senast 45 dagar före avresa
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om halvpension på den här resan

På den här resan ingår halvpension i priset (en lunch och sex middagar) och vi äter frukost på hotellet. Middagarna (dag 1-3 och 6-7) serveras på hotellet eller en restaurang i närheten av hotellet. Middagen dag 5 serveras på panoramarestaurang utanför staden. På dag 5 ingår lunch. Som på så många andra ställen i Italien består frukosten av bl.a. bröd, marmelad, pålägg, kaffe och te. På kvällen väljer man oftast mellan förrätter, som t.ex. pasta eller soppa och huvudrätter med kött eller fisk. Maten är god och riklig och kan jämföras med italiensk husmanskost. 

Klimat och klädsel

Under vår och höst kan det vara kyligt på morgnar och kvällar, och det kan också förekomma regnskurar. Vi rekommenderar att man tar med sig en varmare jacka/tröja samt någon regnjacka. När det gäller klädsel på kvällarna till middagen är det inte speciellt formellt, även om man bör byta om till middagen. Vi rekommenderar också att man tar med sig ett par sköna och bekväma skor till promenaderna.

Bagage

På flyget är det tillåtet att ta med ett styck bagage per person. Maximalt 20 kilo plus handbagage (handbagage: maxvikt 8 kg. Handbagagets storlek får maximalt vara 115 cm totalt (50 cm x 40 cm x 25 centimeter).

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 24 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Italien

Här kan du läsa mer om Italien:

www.albatros-travel.se/resmal/europa/italien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa rik på historia och kultur Reseinnehållet var fullspäckat, kanske lite i mesta laget. Vi hade också tur med medresenärerna, där många var glada och trevliga. Med vädret hade vi lite för mycket tur. Sol varenda dag och 33 grader i skuggan! Då blev det lite jobbigt att knata upp till Vesuvius topp! Men väl där fick man en Grappa som belöning! Mäktigt att stå vid kraterranden och insupa den vackra omgivningen och ett glas grappa! Vi förflyttade oss mellan 7 och 10 km om dan, ganska mycket, vilket borde ha framgått lite bättre. Sämst av allt var att flyget gick till Rom när det finns en stor flygplats i Neapel. Den enkla smaklösa maten på hotellet var också ett stort minus.
Date published: 2017-06-20
Rated 4 out of 5 by from En riktigt bra resa! En mycket bra upplagd resa med en guide som var som ett uppslagsverk (påläst och oerhört kunnig). Vi var 27 personer på denna resa och det var precis lagom antal för att man skall kunna stå tillräckligt nära för att höra guiden (det är ju stökigt och trångt på många platser!). Bussresorna på utflykterna utefter kusten kändes väldigt långa då trafiken är otroligt tät och parkeringarna rent hopplösa! Hotellet var väl valt och låg mycket bra,personalen var mycket serviceminded. Det som inte kändes bra var hemresan (vet att det var Norwegians fel!) att lämna hotellet kl 01:30 på natten är inte vad man önskar i vår ålder och bussresan 4tim till flygplatsen därefter är ingen hit!
Date published: 2016-06-09
Rated 5 out of 5 by from Många upplevelser i härliga omgivningar! Vi fick ut fantastiskt mycket på en veckas semester till vackra Sorrento och dess omgivningar! Vår guide/reseledare var toppen och kunnig och fanns till hands för de som behövde lite extra också! Vår resegrupp gjorde resan ännu mer innehållsrik med bara trevliga människor. Hotellet var mysigt med balkong/altan och låg superbra mitt i stan men lugnt från trafiken. Duktiga busschaufförer på alla bussturer och bra blandning av utflykter med en tilläggstur för de som ville. Det här vara min andra tur med Albatros, den förra var lika bra! Tack!
Date published: 2016-10-06
Rated 4 out of 5 by from En naturskön resa i en del av det vackra Italien Väl sammansatt program med höjdpunkter på Capri och Villa san Michele, Amalfi och Vesuvius som dessutom gav oss djupare insikter genom reseledarens gedigna kunskaper. På grund av resor på slingrande vägar blev dagarna ganska långa. Tag med kontanter eftersom man hellre tar kontant betalning istf kort. Det går åt en del kontanter för det som inte ingår i resans pris. Det vore bra om man bakade in så mycket som möjligt i utgångspriset, ex.vis dricks till busschaufförer, hotellpersonal etc.
Date published: 2016-06-15
Rated 5 out of 5 by from En önskeresa som var över all förväntan. En välorganiserad resa mycket tack vare den ypperliga reseledaren som genom sina genuina kunskaper som hon förmedlade med "glimten i ögat" blev också en resa som ökade mina kunskaper om Italien. Hon hade en fantastisk förmåga att få alla att känna sig närvarande, även hotellpersonalen och chaufförerna så vi blev ett team som tog väl hand om varandra.
Date published: 2016-09-27
Rated 5 out of 5 by from En mycket trevlig resa men mycket krävande Jag är 88 år och hade inte valt resan om jag vetat hur mycket fotvandring den innebar. Tack vare vår fantastiske reseledare Elisabet Eriksson kunde jag genomföra den så att den blev ett mycket positivt minne. Elisabet hade tålamod med mig och likaså de övriga resenärerna.. Var rädd om Elisabet. En bättre reseledare hittar ni aldrig. Allt var välplanerat, alla tider hölls. Elisabet var alltid tillgänglig .Dessutom var hon alltid glad. Jag kommer inte att ställa uppi någon så strapatsfylld resa mer, Men tack vare Elisabet har jag den i ett glatt minne.
Date published: 2016-10-12
Rated 5 out of 5 by from En fullträff i en underbar miljö - Vår reseledare var den bästa tänkbara - en fantastisk persoon på många sätt (kunnig, tydlig, effektiv, trevlig, omtänksam, hjälpsam, rolig mm mm) - Vi fick ett koncentrat av allt sevärt i Sorrentoområdet. Intensiva dagar med många upplevelser. Fint och trivsamt hotell, alla aktiviteter fungerade perfekt med logistik och allt annat. Trevliga resekamrater. Vi hade bara upplevt en liten del av detta om vi hade rest själva. - Uppslag som kan bli ännu bättre :) Helst flyg till Neapel (lång transfer från Rom). Går det att dra ner något på antalet (nu 40 pers)? Annars som sagt - en toppenresa!
Date published: 2017-06-20
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med en fantastisk guide Resan var mycket bra och intressant. Vi fick se och veta så mycket om våra olika resmål och om Italien. Vår guide var helt fantastisk förutom genuina kunskaper om Italien och platserna vi besökte så var hon så hjälpsam och trevlig och gjorde allt som stod i hennes makt att göra för gästerna. Hotellet var super bra mitt i stan med mycket god mat och bra standard. Att bo på detta lilla hotell gjorde att personalen viste vilka vi var och var vi bodde. All personal var jätte trevliga. Slutsats ännu en jätte bra Albatrosresa
Date published: 2016-09-28
 • y_2019, m_2, d_14, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_153
 • loc_sv_SE, sid_ITRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19ITRTR06ISE0406