Vietnam – äventyr med sol & bad

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Vietnams sjudande storstad Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna och Mekongdeltat och koppla av på stranden vid Ho Tram i 5 dagar

Mängder av upplevelser ackompanjeras av gott om tid till avkoppling på den här minirundresan med 5 dagars sol och bad i Ho Tram. Resan inleds i den moderna storstaden Ho Chi Minh City som du dessutom har tid att utforska på egen hand. Härifrån ger vi oss ut på en utflykt till de berömda Cu Chi-tunnlarna och ut i det grönskande Mekongdeltat där den mäktiga floden möter havet.  

Härifrån fortsätter resan österut till stränderna vid Ho Tram där vi bor på ett härlig strandresort. Här har du hela fem dagar på dig att koppla av eller ge dig ut på utflykter i området.  Vädret är vid den här årstiden perfekt för en badsemester i Vietnam, så du kan se fram emot många sköna stunder på stranden.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City
Dag 2 Ankomst till Ho Chi Minh City. Välkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnlarna och stadsrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City. Dagen på egen hand. Möjlighet för utflykt till Can Cio Nationalpark
Dag 5 Ho Chi Minh City till Mekongdeltat
Dag 6 Mekong Nature Lodge. Cykelutflykt, marknad och matlagningskurs
Dag 7 Mekongdeltat. Båttur genom kanalerna
Dag 8 Mekongdeltat till Ho Tram
Dag 9–12 Ho Tram. Avkoppling eller upplevelser på egen hand
Dag 13 Hemresa. Buss Ho Tram – Ho Chi Minh City. Flyg till Stockholm
Dag 14 Hemkomst

Hotell

Ho Tram Beach Resort

 • 92 rum/bungalows
 • 24/7 reception
 • 1 restaurang
 • 1 strandbar
 • Wifi
 • Spa
 • 2 pooler (1 saltvattenspool)
 • Tennisbanor
 • Cykeluthyrning

Med ett fantastiskt läge vid stranden hittar du Ho Tram Beach Resort. Det är ett trevligt strandresort som ligger i ett lugnt område – den perfekta platsen för avkoppling efter en upplevelserik rundresa.  

Resortets stora och välinredda bungalows, alla med luftkonditionering och veranda, ligger i den charmiga trädgården. Här hittar du även två poolområden med solstolar, och små snirkliga stigar tar dig runt på området. Behöver du en paus från solen hittar du hotellet trevliga bar mitt på stranden i skuggan av palmer och träd. Här kan du njuta en förfriskningar eller en lätt måltid! Dessutom har man möjlighet att få en avkopplande massagebehandling i Aurora Spa eller prova på aktiviteter som yoga, tennis och kajakpaddling.
Den stora frukostbuffén serveras i restaurang Gecko, och det är också här du kan njuta av en trevlig middag med antingen vietnamesiska eller internationella rätter.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
19 498:–
Stockholm
19 498:–
Stockholm
18 998:–
Stockholm
19 998:–
Stockholm
18 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Ho Chi Minh City

Från Kastrup flyger vi mot Vietnam och kommer fram nästa dag.

Dag 2
Ankomst till Ho Chi Minh City. Välkomstmiddag

Vi landar i den hektiska metropolen Ho Chi Minh City i södra Vietnam. De senaste åren har staden genomgått en imponerande utveckling och gatubilden domineras av stora moderna byggnader, färgsprakande reklamskyltar, splitternya bilar och bokstavligt talat miljontals motorcyklar. Mitt i den moderna stadsbilden hittar vi spår av det fantastiska Vietnam och den franska kolonialtiden med breda alléer och vackra villor.

Vi kör direkt till vårt centralt belägna hotell där vi hinner fräscha upp oss innan vi går till en lokal restaurang där vi avnjuter en välkomstmiddag. Om du orkar kan du besöka den livliga nattmarknaden på väg tillbaka till hotellet.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnlarna och stadsrundtur
Cu Chi-tunnlarna

Efter en god natts sömn är vi redo att kasta oss ut på äventyr. Vi inleder med en kort resa till de berömda Cu Chi-tunnlarna som byggdes av Viet Cong mellan 1940 och 1960. Inledningsvis för att hjälpa den lilla landhären mot helikoptrar och annan modern krigsföring, men när Vietnamkriget var på sin topp sträckte tunnlarna sig hela vägen från Ho Chi Minh City till den kambodjanska gränsen. Bara i Cu Chin-distriktet finns det över 250 kilometer underjordiska tunnlar. 

När vi är tillbaka i Ho Chi Minh City ger vi oss ut på en stadsrundtur för att kika på några av Ho Chi Minh Citys många historiska sevärdheter. Vi besöker bland annat Återföreningspalatset som tidigare hette Presidentpalatset eller Självständighetspalatset. Palatset är en klassisk konstruktion som byggdes på 1960-talet när den sydvietnamesiska presidenten Ngo Dinh Diem bestämde sig för att byta ut den gamla franska guvernörsbostaden mot detta storslagna palats. Vi får verkligen känslan av svunna tiders storhet och rikedom när vi vandrar genom de stora salarna som ser exakt likadana ut som när de övergavs 1975. 

Utflykten fortsätter till Notre Dame-katedralen som byggdes mellan 1877 och 1883. Katedralen har två 40 meter höga torn med järnspiror som kan ses på långt avstånd. Vi tittar på kyrkan från utsidan och njuter av utsikten mot det berömda posthuset som ligger mittemot kyrkan. Båda byggnaderna kommer från kolonialtiden. Vi besöker även krigsmuseet som berättar om Vietnams långa väg mot självständighet. Besökaren får lära sig mer om frihetskrigen mot Frankrike samt det amerikanska kriget, som Vietnamkriget kallas för här. Utställningen är rå och barsk precis som historiken, men väldig intressant och relevant för att förstå Vietnams historia. 

Vi återvänder till vårt hotell och den som vill hinner strosa runt på Binh Tay-marknaden. På kvällen har reseledaren förslag på plats för en gemensam middag för den som vill.

Dag 4
Ho Chi Minh City. Dagen på egen hand. Möjlighet för utflykt till Can Cio Nationalpark
Ho Chi Minh City by night

Vi har en hel dag på oss att gå på upptäcktsfärd i den spännande och hektiska storstaden. Det finns massor att uppleva och om du vill veta var du hittar de riktigt bra shoppinggatorna eller vill se fler av de historiska sevärdheterna hjälper reseledaren gärna dig med tips och goda råd. 

Idag finns det möjlighet att följa med på en utflykt till Can Gio Nationalpark. På morgonen går resan mot nationalparken, som ligger på en ö i floddeltat cirka 40 kilometer sydöst om Ho Chi Minh City. Vi kommer att åka med en lokal färja då vi ska korsa Long Tau-floden. Can Gio Mangrove Biosphere reserve, som är det officiella namnet, är ett frodigt djungel-och mangroveområde i floddeltat vid Saigon-flodens mynning mot sydkinesiska havet. Nationalparken har ett rikt fågel-och djurliv som vi ska upptäcka! Då vi kommer fram till parken hälsas vi välkomna av de hundratals små makak-aporna som bor i djungeln. Vid parkens huvudkvarter ser vi det lilla museet om djur-och växtlivet som finns i parken. Vi besöker krokodilsjön där över hundratals krokodiler håller till. Vi går ombord på små motorbåtar som tar oss på en tur ut i mangroveskogen. Längs med små snirkliga kanaler färdas vi runt i mangroveskogen och ser djur-och växtlivet på nära håll. Mitt i allt stannar vi vid en gammal Vietcong djungelbas som är kvar från kriget. Det är en autentisk upplevelse att se eftersom platsen knappt har ändrat sig från krigets tid. Efter våra upplevelser i djungeln och mangrove-skogen åker vi ut mot kusten och njuter av den härlig lunch innan vi åker tillbaka till Ho Chi Minh City. 

Utflykten köps till hemifrån.

Dag 5
Ho Chi Minh City till Mekongdeltat
Mekongdeltat

Idag säger vi farväl till storstaden och beger oss mot äventyr i Mekongdeltat, ett av världens frodigaste områden. De kommande dagarna ska vi uppleva detta mäktiga deltaområde. Den mäktiga Mekongfloden, som börjar i södra Kina, sträcker sig nästan 5 000 kilometer genom fem länder tills den mynnar ut och förgrenar sig i deltat här i Vietnam. 

Det här unika området kallas för Vietnams eget matförråd och man skördar ris 3-4 gånger om året. Efter ett par timmars körsel kommer vi fram till Cai Be, en mindre provinsstad som ligger vid floden. Vi byter ut bussen mot båt och ger oss ut på Mekongfloden och åker till vår lodge som ligger på en liten ö i deltat. Längs med vägen kommer vi att åka förbi den färgglada flytande marknaden i Cai Be. Här handlar man med frukt och grönt från båtarna, och varför inte passa på att köpa något? Vi kommer såklart att provsmaka några av de exotiska frukterna, och vi går iland vid en liten fruktträdgård där vi träffar den lokala befolkningen och provsmakar lite frukt. Vi får även lära oss hur man med de många små kanalerna säkrar vattentillförseln till trädgårdens många fruktträd. 

Vi färdas läng med en av de stora kanalerna som förbinder två av de stora förgreningarna av Mekongfloden och kommer fram till ön An Binh, där vi hittar vårt härliga Mekong Natur Lodge som kommer att vara vår bas de närmaste dagarna. Lodgen är nybyggd i traditionell, vietnamesiskt stil och platsen är mycket idyllisk. Lodgen har endast 16 rum med veranda, som alla har utsikt över den härliga trädgården. Här kan man koppla av vid poolen eller promenera runt bland fruktträden – kort sagt är det en härlig oas mitt i hjärtat av Mekongdeltat. 

Vi njuter av vår lunch på lodgens restaurang, och efteråt så gör vi oss hemmastadda i våra rum. Eftermiddagen är fri på egen hand. För de som har lust anordnar reseledaren en promenad runt ön och besöker den lokala befolkningen och får en överblick av området. På kvällen samlas vi och äter middag.

Dag 6
Mekong Nature Lodge. Cykelutflykt, marknad och matlagningskurs

Det är dags att upptäcka området och deltat på en härlig cykeltur! Deltat består av många öar som Mekongflodens många förgreningar och bifloder har skapat, samt av de större utgrävda kanalerna. Vietnamesernas favorit-transportmedel är även här de små motorcyklarna vi såg i Ho Chi Minh City. Därför har man anlagt bra stigar och små broar nästan överallt i deltat. Dessa stigar är perfekta att upptäcka med cykel, inte minst eftersom trafiken är lugnare. Turen går genom risfält, genom små byar och vi stannar vid lokala verkstäder och fruktträdgårdar. Självklart stannar vi även längs med vägen för att släcka törsten på ett av de många små caféerna. 

Efter en härlig förmiddag är vi tillbaka på vår lodge, där en välförtjänt lunch väntar. Vi har lite tid att koppla av och kanske ta oss ett dopp i poolen, innan vi på eftermiddagen ska lära oss mer om det vietnamesiska köket. På resan har vi resan stiftat bekantskap med den välsmakande vietnamesiska maten, och i eftermiddag ska vi själva försöka ge oss på att lära oss konsten att tillaga maten. Vi börjar med att med båt besöka den lokala marknaden i staden Vinh Long, som ligger cirka 15 minuter bort. De lokala marknaderna i Vietnam är alltid en speciell upplevelse – ett hektiskt myller av all världens varor. Här ute i deltat kan vi ha tur och se några av de mer exotiska varorna som stora grodor, ormar och kanske grillad utter. Vi ska göra våra inköp av färska grönsaker, fisk, kött och inte minst kryddorna, som ju är hemligheten bakom det vietnamesiska köket. Med påsarna fulla av varor åker vi tillbaka till vår lodge och gör om restaurangen till en matlagningsskola! Vi tar på oss förklädena och lär oss att tillaga några av de klassiska vietnamesiska maträtterna. 

Vi avslutar dagen med att njuta av våra vällagade rätter – smaklig måltid!

Dag 7
Mekongdeltat. Båttur genom kanalerna

Även idag ska vi på upptäcktsfärd i deltat, denna gång med båt genom de många kanalerna. Längs med vägen går vi iland och besöker en fruktträdgård där vi ser hur man jobbar med råvarorna. Vi får bland annat se hur man framställer kokoskarameller, rispopcorn och inte minst hembränt ormvin. Den modiga får ta sig en provslurk – skål! Vi byter båt till en mindre båt, en så kallad longtails, och åker en tur genom de små kanaler.

När vi är tillbaka på vår lodge är det dags för lunch, och sedan är resten av dagen fri på egen hand. Har man lust kan man gå på promenad eller ta en cykeltur i området, eller kanske bara njuta av dagen vid poolen.

Dag 8
Mekongdeltat till Ho Tram

Efter frukosten är det dags att säga farväl till vår trevliga lodge, och vi åker båt till Vinh Long för att sedan byta till buss som tar oss till kusten och strandområdet vid Ho Tram. Vi är framme på eftermiddagen. 
Endast 2,5 timmes bilfärd sydöst om Ho Chi Minh City hittar vi ett av Vietnams ännu ”oupptäckta” strandområden. Sträckan österut från hamnstaden Vung Tau är en lång vit sandstrand, med små charmiga semesterbyar längs vägen. Efter cirka 60 kilometer längs med kusten hittar vi Ho Tram, som ännu är en dold pärla från massturismen. Här finns endast några få charmiga strandrestorts, och det är här vi ska bo och njuta de kommande dagarna. Förutom att njuta av livet på stranden och vid poolen kan man även ge sig ut på cykelutflykter och utforska området. Cyklar kan lånas på vårt resort. Tar man sig lite inåt landet möter man den trevliga lokalbefolkningen, som till största delen är bönder. Förutom att odla ris odlas här även vattenmeloner, chili och den vackra drakfrukten. Området här är ett av de mest solrika i Vietnam och med lite nederbörd. 
Vi bor på charmiga Ho Tram Beach Restort som ligger precis vid stranden, ett helt fantastiskt läge! Det är ett trevligt strandresort som ligger i ett lugnt område – den perfekta platsen för avkoppling efter en upplevelserik rundresa. Resortets stora och välinredda bungalows, alla med luftkonditionering och veranda, ligger i den charmiga trädgården. Här hittar du även två poolområden med solstolar, och små snirkliga stigar tar dig runt på området. Behöver du en paus från solen hittar du hotellet trevliga bar mitt på stranden i skuggan av palmer och träd. Här kan du njuta en förfriskningar eller en lätt måltid! Dessutom har man möjlighet att få en avkopplande massagebehandling i Aurora Spa eller prova på aktiviteter som yoga, tennis och kajakpaddling. Den stora frukostbuffén serveras i restaurang Gecko, och det är också här du kan njuta av en trevlig middag med antingen vietnamesiska eller internationella rätter.

Dag 9–12
Ho Tram. Avkoppling eller upplevelser på egen hand

De kommande dagarna bestämmer du själv vad du vill fylla med. Du kan koppla av vid poolen eller njuta av det fridfulla strandlivet. Vill du utforska området finns det alla möjligheter för det, och det finns många olika utflykter som kan köpas till via hotellet. Man kan bland annat låna cyklar och upptäcka området. Notera att reseledaren följer med till Ho Tram och stannar en natt. Efter detta är dagarna på egen hand.

Dag 13
Hemresa. Buss Ho Tram – Ho Chi Minh City. Flyg till Stockholm

Allt gott har ett slut och idag tar vi farväl av Vietnam. Vi åker till flygplatsen i Ho Chi Minh City och härifrån flyger vi tillbaka till Stockholm.

Dag 14
Hemkomst

Vi kommer fram till Stockholm med resväskan full av minnen från en händelserik resa till Vietnam.

Prisinformation

Resans pris

Från 18 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 298:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare under vistelsen i Ho Chi Minh City och Mekongdeltat (dag 2-7)
 • Flyg Stockholm - Ho Chi Minh City t/r med mellanlandning
 • Utflykter och inträden enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum 
 • Frukost dagligen 
 • Lunch dag 3, 5, 6 och 7
 • Middag dag 2, 5, 6 och 7
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Dricks till lokalguider och chaufförer 
 • Eventuella extraarrangemang 
 • Utflykt till Can Gio Nationalpark inkl. lunch (698 kr per person)
 • Personliga förnödenheter 
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift per faktura, 150 kr
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Klimat

Sommaren är den bästa årstiden i Vietnam, och kallas för den gröna årstiden. I södra och norra Vietnam förekommer sommarregnet oftast som korta skyfall sent på eftermiddagen, kvällen eller på natten Temperaturen pendlar mellan 25 och 30 grader.

Visum

Det krävs inget visum för den här resan eftersom vårt besök i Vietnam inte överstiger 15 dagar, du ombeds däremot att skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel. (Gäller för svenskt pass, kontakta Albatros Travel för ytterligare information.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Vietnam

Här kan du läsa mer om Vietnam: www.albatros-travel.se/resmal/asien/vietnam
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En resa som innehöll många intressanta utflykter Våra duktiga guider gjorde resan till en upplevelse utöver det vanliga. Vistelsen i Saigon kunde ha varit längre.
Date published: 2017-07-21
Rated 4 out of 5 by from En intressant och givande första vecka och en härlig bad/solsemester Det var en intressant upplevelse med Saigon och alla dess krig som vi fick höra av vår fantastiskt kunniga och trevliga reseledare Jonathan. Phan Thiet /Mui Ne var en härlig solsemester trots all blåst, tyvärr så låg hotellet väldigt avsides så det fanns inte mycket att göra om man inte ville Kitesurfa. Det fick bli en taxi till folkvimlet och shoppingen de dagar man orkade och ville se något annat än hotellet som var fint men lite tråkigt. En barbequeafton på hela veckan, ingen annan underhållning som kanske hade varit trevligt.
Date published: 2020-03-07
Rated 3 out of 5 by from Saigon- delen var mkt bra, vistelsen i hotellet utanför Phan Thiet inte bra Mkt bra reseledare. Bra utflykter i Saigon med sevärda besök där det fanns en hel del att lära sig också, och att förstå. Uppskattade särskilt det vackra posthuset och mer ljus över Amerika- kriget; Historiska museet och Krigshistoriska museet osv. Utflykten i Mekong- deltat. Enda invändningen är att det hade behövts en dag till där under vilken vi kunnat agera själva. Sympatiska guider. Tyvärr, vistelsen vid havet inte bra. Alla dagar utom en var svart flagg på stranden = förbjudet att bada! Stora, blåsvarta väggar av vatten som dundrade in. Ni sa i broschyren: "Sol och bad". ABSOLUT INTE BAD! Det gick inte att bada. Det fick jag göra när jag kom hem i stället. Man frågar sig, Varför låg hotellet så avskilt? Stor sysslolöshet 4 dgr av 6. ---> betr rekommendera, Nej- et beror på badfrågan. Beklagar detta. Om det inte vore för detta hade totalbetyget blivit 4 . (Inte bra meny på hotellet, och guide med kunskaper i Engelska nära noll, men det kan jag överse med. Det är värre med det andra jag kritiserade)
Date published: 2018-07-17
Rated 4 out of 5 by from Ho Chi Minh en fantastiskt upplevelse Resans upplägg passar oss väldigt bra, upplevelser och sedan sol och bad. Saigon var verkligen en upplevelse. Det enda tråkiga var att det tyvärr inte gick att bada i havet, vilket vi sett framemot. Stora vågor och svart flagg varje dag, kanske för att det inte är högsäsong denna tid. Men hotellpoolen var helt ok den också. Sammantaget, en jättefin resa med många upplevelser och rekommenderas verkligen.
Date published: 2018-08-05
Rated 4 out of 5 by from Intressant i Saigon men blåsigt på stranden Intressanta utflykter i och omkring Saigon med en mycket trevlig och mycket kunnig reseledare, Jonatan. En utflykt till i Saigon och en dag mindre på stranden vore bättre. Stranden i Phan Thiet var väldigt blåsig och det var svårt att bada i havet, utom på morgonen då vågorna var mindre. Trevlig personal på hotellet i Phan Thiet.
Date published: 2020-03-04
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa. Bra kombination med program och sol och bad Jonatan var en mkt trevlig, kunnig och hjälpsam reseledare.
Date published: 2020-03-05
 • y_2021, m_10, d_24, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_6
 • loc_sv_SE, sid_VNRTR11, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

22VNRTR11ESE1307