Resor

Resmål

 • Kuba

  Säg Kuba och de flesta tänker på rom, revolution och feta cigarrer. Men Kuba är också historiska kolonialstäder, intressanta museer och tropiska sandstränder. Här finns pulserande salsarytmer, gröna odlingsmarker med meterhöga sockerrör och murmålningar som hyllar revolutionshjälten Che Guevara. Och reser man till Kuba behöver man ju inte gå miste om varken rom eller cigarrer.

 • Uzbekistan

  Uzbekistan består av gamla karavanstäder från Sidenvägens tid, en storslagen öken med gröna oaser och betande får och flera hundra år gamla moskéer smyckade med mosaik i fantastiska mönster. I Uzbekistan kan du dricka grönt te i vartenda gatuhörn, förlora dig i basarernas myller av keramik och bomullstyger och drömma dig tillbaka till Sidenvägens storhetstid i oasstaden Khiva.

 • Sydkorea

  Sydkoreas alla nationalparker och låga gröna berg inbjuder till vandring och utomhusaktiviteter. Koreanerna är själva mycket förtjusta i sin vackra natur och ses ofta på väg upp för en backe iklädda det senaste trekkingmodet. Koreanerna är alltid i farten och är mycket förtjusta i teknik. De gigantiska mobiltelefonproducenterna Samsung och LG är båda koreanska och har övertygat i stort sett hela befolkningen om att en mobiltelefon är oumbärlig – både när man ska ringa, se på tv eller surfa på Internet.

 • Peru

  Peru är fullspäckat med reminiscenser från tidiga indiankulturer, från inkakulturen och den spanska kolonialtiden. Inkaindianernas huvudstad Cuzco, den heliga dalen, Machu Picchu och dagens indiankulturer vid Titicacasjön kan inte undgå att fascinera oss. Den omväxlande naturen omfattar torr sandöken, snötäckta bergstoppar, brusande floder och den ständigt gröna Amazonasdjungeln.

 • Oman

  Dramatiska landskap, vackra stränder, gästfri befolkning och en huvudstad genomsyrad av historia, gör Oman till ett populärt resmål för turister. Den gyllene öknen som sträcker ut sig över Arabiska halvön genomskärs i Oman av oaser och wadis, där dadelklasarna hänger tungt från gröna palmer. Huvudstaden Muscat ligger vackert belägen där bergen möter kusten, och lockar med ett otal historiska fort och kaotiska marknader med äkta tusen och en natt-stämning.

 • Burma

  Människor och oxar vadar runt i lera upp till knäna på de gröna risfälten. Tjocka bambustammar flyter stilla nedför Pegufloden. Dresserade elefanter släpar tunga trästammar från teak- och gummiplantager, och buddhistiska munkar i bordeux-röda dräkter går runt på gatorna med tomma matskålar som befolkningen andäktigt fyller med ris. Vi har kommit till Burma (Myanmar), det stora sydasiatiska landet som, på både gott och ont, lyckats förbli tämligen isolerat från resten av världen.

 • Dominica

  Dominica är känd som ”Karibiens naturö”. Små gnagare som kallas agutier pilar runt på marken i jakt på nötter, i träden tjattrar gröna, röda och blå papegojor och fjärilar stora som handflator kretsar runt de blommande buskarna. Skogarna på toppen av Dominicas vulkaner är inhöljda i en konstant dimma, sjöarna kokar och svavelånga stiger från marken med lika stor beslutsamhet som vattenfallens massor störtar mot jorden. Kanske ligger det något i påståendet om att Dominica var den enda karibiska ö Columbus lärde sig att känna igen.

 • Nepal

  Nepal är ett litet kungadöme på Himalayas sydsida, som taget direkt ur sagornas värld. Snötäckta klippiga berg, vackra hindutempel, förgyllda buddhistkloster och en vänlig, fredlig befolkning gör Nepal till ett unikt och nästan mystiskt land. Långsträckta glaciärer, dånande floder, stora skogar med meterhöga rhododendronbuskar, prunkande djungel och gröna risodlingar överskuggas endast av bergens mäktiga storhet.

 • Costa Rica

  På den smala landtungan som förbinder Nord- och Sydamerika ligger det gröna paradiset Costa Rica. Kusterna mot Stilla havet och Karibiska havet är kantade av långa, vita sandstränder som då och då bryts av karga klippor, mangroveträsk och natursköna laguner. Från norr till söder löper Costa Ricas ryggrad, en bergskedja med både aktiva och slocknade vulkaner omgivna av tropisk regnskog. Den helt otroliga naturen, det rika djurlivet och befolkningens lugna livstempo gör Costa Rica till det perfekta landet att turista i.

 • Irland

  Irland är fantastiska klippväggar, frodiga ängar, storstäder och spännande kulturhistoria. På den gröna ön bor dessutom en vänlig och stolt befolkning som man kan lära att känna över en Guinness eller en whiskey på puben.

 • Norge

  En liten grupp människor står på en platt klipphäll 604 meter över havet. Under dem stupar klippväggen lodrätt ned i den vackra gröna fjorden. Turen till Prekestolen är värd all möda och norrmännen vet att sätta pris på det spektakulära. Denna rika nordliga oljenation har ett överflöd av vackra landskapsscener.

 • Polen

  Gröna kullar, en närvarande historik och medeltida städer med en trendig underton möter dig på din väg genom Polen. Kraków lockar med en arkitektur som skiftar mellan gotiken, barocken och art nouveau – samt ett högst levande kulturliv. Utanför städerna väntar vandringslederna på att få leda dig genom täta skogar, ner i enorma saltgrottor och längs breda floder.

 • Seychellerna

  Seychellerna påminner om den klassiska föreställningen om paradiset. De gröna bergen och de mjukt rundade granitklipporna utgör en dekorativ bakgrund till de vita sandstränderna, där palmerna vajar och vågorna på det turkosblå vattnet guppar rytmiskt och rofyllt in mot stranden. Jättesköldpaddorna sträcker sina långa halsar under det mörkgrå skalet, de gröna geckoödlorna rör sig snabbt och papegojorna skriker bland palmernas blad.

 • Thailand

  Drömmer man om att uppleva österlandets mystik är Thailand den perfekta utgångspunkten. Gröna regnskogar, isolerade stambyar, enorma tempelkomplex, perfekta badstränder och en vänlig befolkning är bara en liten del av Thailand. Thailand upplevs med hela hjärtat och alla sinnen, när man går på upptäcktsfärd på den lokala marknaden, besöker stamfolk i långhus eller cyklar genom gamla städer.

 • Vietnam

  Vietnams natur är verkligen helt storslagen: det vidsträckta Mekongdeltat, kalkstensbergen i Halongbukten, långa vidunderliga kuststräckor, gröna risfält och bergssluttningar klädda med teakträd. Vietnam erbjuder också byggnadsverk från svunna tider, religiösa tempel, färgsprakande gatuliv och fascinerande bergsstammar av tibetanskt och mongoliskt ursprung.

 • Guatemala

  Den gröna stillheten avbryts endast av papegojornas skrik som då och då skär genom tystnaden i den lummiga regnskogen. Respektingivande vulkaner imponerar med sin skönhet och sina hotfulla rökmoln. Guatemala är vacker natur och mayakultur i en spännande blandning av nutid och historia. Ruiner efter mäktiga indianfolk lockar överallt och mayakvinnornas traditionella, färgsprakande klädsel skvallrar om sin ägares ursprung.

 • Karta Costa Rica

  På den här sidan hittar du en karta över det gröna paradiset Costa Rica.

 • Central­amerika

  Centralamerika omfattar hela sju länder men är till ytan mindre än Frankrike.

Typ av resa

 • Flod­kryssningar

  En kryssning längs en av världens floder är den perfekta resformen för den som vill kombinera kulturellt och historiskt innehåll med komfort och avkoppling.

 • Expeditions­kryssningar

  Upplev Grönlands alla isberg, Svalbards orörda natur, de små öarna i Nordatlanten och stora pingvinflockar på Antarktis med Albatros Travels expeditionskryssningar.

Om Albatros