Angkor Pandaw

Se Mekongflodens stränder glida förbi din sköna plats på soldäck.
Den charmiga flodbåten har två däck och är en ny och bekväm kopia av kolonialtidens flodbåtar.

Det finns endast plats för 32 passagerare vilket skapar en familjär och intim stämning. Övre däck är promenaddäck. Här kan man njuta av utsikten från en bekväm solstol, hitta en bok i biblioteket eller ta en drink i baren innan vi sätter oss till bords i restaurangen, som serverar utsökta lokala regionala rätter tillagade av lokala råvaror. Det går även att få europeiska rätter och vegetarisk mat. Fritt tillträde till hela däcket. Alla hytter har luftkonditionering, fönster och eget badrum. Det går att låna DVD-spelare till hytten för den som vill koppla av framför en film.

Hytterna
Det finns två olika hyttkategorier. Samtliga hytter har privat badrum, säkerhetsbox, hårtork och luftkonditionering.

Premiumhytt på Upper Deck
Extern standardhytt 15,6 m2
Standardhytt på Main Deck
Extern standardhytt 15,6 m2

Måltider ombord
Helpension på båten ingår i resans pris. Frukost och lunch serveras som buffet.

Vad ska man packa?
Atmosfären på båten är väldigt avslappnad och informell. Till middagen väljer vi trevlig men informell klädsel.

Ska man ha med sig egen handduk?
Du behöver inte ta med egen handduk.

Vilken valuta gäller ombord på flodbåten? 
Alla priser ombord är i USD.

Var förvaras värdesaker?
Det finns en säkerhetsbox i varje hytt där förvaring av värdesaker rekommenderas.

Vad betalar man extra för ombord?
Drycker (i priset ingår te, kaffe och juice till frukost), eventuella utflykter till land utöver de utflykter som nämns i dagsprogrammet, annan personlig konsumtion som t.ex. tvättjänst, telefonsamtal osv. Slutnotan för inköpen under kryssningen betalas i USD med VISA-kort eller MasterCard.

Ska man ge dricks?
Under våra resor kommer du i kontakt med olika länders seder och vanor. Det kan finnas förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, t ex hur man ger dricks. I många länder är drickssystemet mer uppstyrt än vi svenskar är vana vid, och det förväntas att lokala guider och chaufförer mottar en viss summa i dricks.

Det är kutym att betala 5 USD per dag i dricks per person till hyttpersonal och anställda i restaurangerna vid resans slut. Dricksen delas sedan upp jämnt mellan båtpersonalen.

Man ska även lämna dricks till väskbärarna på kajen (2 USD per väska) och när man äter på land samt till lokala guider och chaufförer. Räkna med 120 USD per person i dricks.

Vilket språk talas ombord?
Huvudspråket är engelska och all information över högtalare, informationsmöten och underhållning sker på engelska. Våra svenska reseledare informerar löpande på svenska.

Finns det en åldersgräns för att få delta i kryssningen?
Personer under 18 år ska resa med föräldrar över 18 år.

Får man medföra alkohol ombord?
Det är inte tillåtet att medföra alkohol ombord på båten. Den som vill ta med sig alkohol hem kan köpa denna i en av hamnarna som vi besöker. Alkoholen överlämnas till båtpersonalen när vi är tillbaka ombord på flodbåten. Varorna lämnas sedan ut vid kryssningens slut.