M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey är ett litet och komfortabelt fartyg som ger de bästa villkoren för utforskning av Galápagos.

Fartyget är 41 meter långt och 8 meter brett och har plats för 16 gäster. Det byggdes mellan 2007 och 2008 med ambitionen att kunna infria de allra högsta förväntningar på ett Galápagos-kryssningsfartyg. Det finns gott om plats ombord i relation till antalet passagerare och alla hytter är på 20 m2 och har panoramafönster. Fartygets gemensamma ytor är inbjudande med solterrass och solstolar och jacuzzi på övre däck där du kan njuta av solen och utsikten. Måltiderna (helpension ombord) äts i den trevliga restaurangen/baren och i den tillhörande loungen finns det gott om plats ombord för att bara koppla av och ta en drink före middagen. Fartygets storlek gör det möjligt att utforska mindre vattenvägar där större fartyg inte kan passera. Vi har garanterat fantastiska upplevelser framför oss!

Läs mer om fartyget här:

http://www.yachtgalapagosodyssey.com/

Särskilda villkor
Det finns vissa regler för att få delta i en kryssning. Enligt rederiets regler är du förpliktad att informera Albatros om eventuell sjukdom eller handikapp, graviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Hur är hytterna?
Det finns 8 hytter ombord. Hytterna ligger på Main Deck och Upper Deck. Samtliga hytter är på 20m2 inklusive egen dusch/toalett och är inredda som ett hotellrum. Dessutom har alla hytter panoramafönster. Det finns antingen två separata sängar eller en dubbelsäng, skåp för förvaring av skor och kläder, samt en säkerhetsbox. Det finns även hårtork i badrummet och ett 110-voltsuttag. Samtliga hytter är utrustade med luftkonditionering som kan ställas in individuellt.

Städning av hytten
Hytterna städas varje dag.

Handdukar
Varje gäst får en handduk till badrummet samt en till strandbruk. Du behöver inte ta med handduk.

Gemensamma ytor
Fartyget har en trevlig restaurang där alla måltider intas. I direkt anslutning finns ett loungeområde där den som vill kan avnjuta en drink före middagen. På fartygets övre däck (Sun Deck) finns solterrass med solstolar och jacuzzi. Här är det som upplagt för att bara koppla av mellan utflykterna.

Måltider ombord
I resans pris ingår helpension på fartyget och inleds med lunch på kryssningens första dag och slutar med frukost på kryssningens sista dag. I dagsprogrammet ser du vilka övriga måltider som ingår resans pris. Alla kan äta i restaurangen samtidigt.

Specialkost
Om du vill ha specialkost ska du meddela detta vid bokningen av resan. Vi kan däremot inte garantera att vi kan uppfylla dina önskemål. Alla måltider serveras som buffet och du kan välja det du själv vill äta.

Drycker ombord
Vatten, kaffe och te ingår i resans pris. Övriga drycker bekostar du själv. En flaska vin kostar från cirka 300 kronor och uppåt. Öl kostar cirka 45 kronor. Alkoholhaltiga drycker kostar cirka 80 kronor per drink. Läsk och mineralvatten kostar cirka 30 kronor per flaska. Observera att det inte är tillåtet att ta med egna drycker ombord.

Klädsel och skor
Badkläder är inte tillåtna i restaurangen eller i loungen men utöver det finns ingen dresscode. På fartyget används helst skor med gummisula eller inomhusskor. När vi kommer tillbaka från en utflykt måste skorna tvättas rena från jord och frön (så att dessa inte transporteras från en ö till en annan). Efter det byter du om till dina fartygsskor.

Betalning ombord
Du kan betala med kontanter i form av amerikanska dollar ombord. Ta gärna med dig dollar hemifrån.

Förlorade värdesaker
Varken rederiet eller Albatros Travel tar ansvar för försvunna föremål.

Dricks
Under våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet i ett land. Med det följer seder du kanske inte tycker om eller är van vid som exempelvis dricks. I många länder är drickssystemet mer välorganiserat än vad vi är vana vid hemifrån. Bland annat förväntar sig guider och chaufförer ett visst belopp i dricks. Vi anger en summa i vårt reseprogram så att du kan räkna in det i din budget redan före resan. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom denna är en individuell angelägenhet. Drickssystemet ingår i den kultur du väljer att besöka och du bör därför följa och respektera det. Albatros Travel avlönar guider och chaufförer men i många kulturer är lönen inom servicebranschen beräknad på dricks. För säkerhets skull vill vi understryka att det naturligtvis är högst frivilligt att lämna dricks.

På fartyget förväntas personal och naturguide ta emot dricks. Vi rekommenderar cirka 35 USD per person per dag. Denna summan är inte medräknat i den rekommenderade drickssumman och betalas direkt till personalen och guiden ombord på fartyget. 

Rökning ombord
Av säkerhetsmässiga skäl är det inte tillåtet att röka i hytter, i restaurangen eller i loungen. Det är endast tillåtet att röka i speciella rökrutor på däck och cigarettfimpar får inte kastas överbord. Vi ber våra gäster att respektera våra regler. 

Snorkelutrustning och våtdräkt
Det går att låna snorkelutrustning ombord på fartyget, men om du har en egen kan du naturligtvis ta med dig den. Det kostar 30 USD totalt att hyra våtdräkt (man kan inte hyra per dag).

Landstigning
Vi kan gå i land på Galápagos-öarna på olika sätt. Oftast gör vi en så kallad våt landstigning. Vid denna hoppar vi ur gummibåten strax utanför en strand och vadar den sista biten in. Därför är det viktigt att du tar med dig skor som tål vatten. Vid andra tillfällen gör vi en torr landgång vilket innebär att vi går ur gummibåten och direkt upp på land. Det kan gunga något när vi kliver av båten men fartygsbesättningen ser till att vi alla kommer i land torrskodda.

Reseledaren
Precis som på Albatros Travels andra rundresor följer en av våra erfarna svenska reseledare med på resan. Reseledaren deltar i utflykterna på öarna tillsammans med en lokal naturguide som är specialiserad på Galápagos-öarna.