M/Y Solaris

M/Y Solaris är ett modernt och bekvämt fartyg som erbjuder fantastiska förutsättningar för att utforska Galápagos.

Fartyget är 36 meter långt och 9 meter brett och har plats till 16 gäster. Det byggdes  2019 med målet att infria även de högsta förväntningarna till en Galápagos-kryssning. Det finns gott om plats ombord i förhållande till antalet passagerare. Det är 6 dubbelhytter med två enkelsängar eller en dubbelsäng, och 5 enkelhytter med en enkelsäng. Om du reser själv får du enkelhytt.   

Fartygets gemensamma ytor är inbjudande – på översta däck ligger solterrassen med solstolar där du kan njuta av solen och utsikten. Måltiderna (helpension ombord) serveras i restaurangen/baren och i den anslutande loungen kan man koppla av före middagen med något svalkande att dricka. 

Du kan läsa mer om fartyget här:
https://yachtsolaris.com/

Särskilda villkor

Det finns vissa regler för att få delta i en kryssning. Enligt rederiets regler är du förpliktad att informera Albatros om eventuell sjukdom eller handikapp, graviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Hytterna

Det är 11 hytter ombord. Hytterna ligger på ”Main deck” (huvuddäck) och ”Upper deck” (övre däck). Det är 6 dubbelhytter på 20m2 och 5 enkelhytter på 11 m2. Alla hytter har fönster och eget badrum. Det är antingen två separata sängar eller en dubbelsäng i dubbelhytterna och en enkelsäng i enkelhytterna. Det finns en garderob och ett värdeförvaringsskåp. Det finns hårtork på badrummet och 110 volt-uttag. Alla hytter har luftkonditionering som kan ställas in individuellt. 

Städning av hytten

Hytterna städas varje dag.

Handdukar

Varje gäst får en handduk till badrummet. Ren handduk delas ut vid varje snorkeltur och utflykt till en strand. Du behöver alltså inte ta med handduk hemifrån.

Gemensamma ytor

Fartyget har en trevlig restaurang där alla måltider intas. I direkt anslutning finns ett loungeområde där den som vill kan avnjuta en drink före middagen. På fartygets övre däck (Sun Deck) finns solterrass med solstolar och jacuzzi. Här är det som upplagt för att bara koppla av mellan utflykterna.

Måltider ombord

I resans pris ingår helpension på fartyget och inleds med lunch på kryssningens första dag och slutar med frukost på kryssningens sista dag. I dagsprogrammet ser du vilka övriga måltider som ingår resans pris. Alla kan äta samtidigt i restaurangen.

Specialkost

Om du vill ha specialkost ska du meddela i samband med att du bokar resan. Vi kan däremot inte garantera att vi kan uppfylla dina önskemål. Alla måltider serveras som buffé och du kan välja det du själv vill äta. 

Drycker ombord

Vatten (från vattenbehållare) kaffe och te ingår i resans pris. Övriga drycker bekostar du själv. En flaska vin kostar från cirka 250 kronor. Öl kostar cirka 45 kronor. Alkohol kostar cirka 80 kronor per drink. Läsk och mineralvatten kostar cirka 35 kronor per flaska. Observera att det inte är tillåtet att ta med egna drycker ombord.

Klädsel och skor

Badkläder är inte tillåtna i restaurangen eller i loungen men utöver det finns ingen dresscode. På fartyget används helst skor med gummisula eller inomhusskor. När vi kommer tillbaka från en utflykt måste skorna tvättas rena från jord och frön (så att dessa inte transporteras från en ö till en annan). Efter det byter du om till dina fartygsskor. 

Betalning ombord

Ombord används kontanter. Betalning sker med amerikanska dollar. Ta gärna med dig dollar i kontanter hemifrån.

Förlorade värdesaker

Varken rederiet eller Albatros Travel tar ansvar för försvunna föremål.

Dricks

Under våra resor kommer du i kontakt med ett lands seder och bruk. Med detta följer seder du kanske inte tycker om eller är van vid, exempelvis dricks. Drickssystemet är mycket mer organiserat i många länder än vi är vana vid hemifrån. Bland annat förväntar sig guider och chaufförer ett visst belopp i dricks. Vi anger en summa i vårt reseprogram så att du kan räkna in det i din budget redan före resan. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom denna är en individuell angelägenhet. Drickssystemet ingår i den kultur du väljer att besöka och du bör därför följa och respektera det. Albatros Travel avlönar guider och chaufförer men i många kulturer är lönen inom servicebranschen beräknad på dricks. För säkerhets skull vill vi understryka att det naturligtvis är högst frivilligt att lämna dricks. 
På fartyget förväntas personal och naturguide ta emot dricks. Vi rekommenderar cirka 35 USD per person och natt. Den här summan finns även med i vår resebeskrivning.

Rökning ombord

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att röka i hytter, i restaurangen eller i loungen. Det är endast tillåtet att röka i speciella rökrutor på däck och cigarettfimpar får inte kastas överbord.  Vi ber våra gäster att respektera de här reglerna. 

Snorkelutrustning och våtdräkt

Det går att låna snorkelutrustning ombord på fartyget, men om du har en egen rekommenderas det att du tar med den.  För den som vill hyra en våtdräkt kostar det sammanlagt 30 USD (det går inte att hyra våtdräkt på dagsbasis).

Landstigning

Vi kan landstiga på Galápagos-öarna på olika sätt. Oftast gör vi en så kallad våt landstigning. Vid denna hoppar vi ur gummibåten strax utanför en strand och vadar in den sista biten.  Därför är det viktigt att du tar med dig skor som tål vatten. Vid andra tillfällen gör vi en torr landgång vilket innebär att vi går ur gummibåten och direkt upp på land. Det kan gunga något när vi kliver av båten men fartygsbesättningen ser till att vi alla kommer i land torrskodda.

Maks. 15 deltagare

Drömmen om Ecuador och Galápagos

I Darwins fotspår på de unika Galápagosöarna, med ekolodge i Amazonas regnskog och kulturhistoria i Quito och Otavalo.

4,7
  • 05-11-2024
  • 12 dagar
  • 84 998:–
från Stockholm