MS Vasco da Gama

Ombord på detta fartyg får du en lyxig semester, med alla de faciliteter du kan önska dig.

Här finns ett poolområde som kan användas året runt med ett mobilt glastak, och i de 5 olika restaurangerna kan du bli bortskämd av den ytterst professionella köks- och serveringspersonalen.

Här finns ett stort fitness- och wellnessområde där du kan hålla dig i form eller unna dig spabehandlingar av olika slag (mot betalning). På kvällen kan du koppla av i någon av loungerna eller bli underhållen på teatern ”Hollywood’s”, där det bjuds både shower och musikaliska föreställningar.

Hur är hytterna?
Det finns olika hyttkategorier: från fina, rymliga invändiga hytter till praktfulla sviter med egen balkong, men gemensamt för alla är att de givetvis har både bad och toalett och tillräckligt med förvaringsutrymmen och sittplatser, enkelsäng eller dubbelsäng.

Läs mer om hytterna under den resa du ska åka på.

Särskilda regler
Enligt rederiet måste samtliga kryssningsdeltagare följa vissa regler. Du måste därför infomera Albatros Travel om evt. sjukdom eller skador, handikapp, graviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller ditt hälsotillstånd under kryssningen.

Finns det någon åldersgräns för att delta i kryssningen?
Personer under 21 år måste resa tillsammans med föräldrar eller vuxna över 21 år. Man måste vara minst 21 år för att köpa alkohol.

Går det att beställa specialkost?
Vi rekommenderar att du informerar Albatros Travel om eventuella önskemål gällande specialkost senast 45 dagar innan avresa, så att vi kan ge besked till rederiet i god tid. Rederiet gör därefter sitt bästa för att tillgodose dina behov.

Måste man ta med egen handduk?
Du behöver inte ta med egen handduk.

Ombordstigning på fartyget
Det är alltid gemensam transport från flygplatsen/hotellet till fartyget, men vänligen notera att man måste vara ombord på fartyget senast 2 timmar före avresa. Det kan förekomma en del väntetid vid ombordstigning. Se till att pass och biljetter/dokument finns lättillgängligt. Incheckningsprocedurerna är mycket grundliga, och syftar till att göra kommande landstigningar i främmande hamnar smidiga och enkla. Det finns ingen restaurang i kajterminalen, men restaurangerna ombord är som regel öppna och serverar lunch under timmarna kring avresetidpunkten. Det är inte tillåtet att ha med egna alkoholhaltiga drycker på fartyget. Drycker köpta i land måste avlevereras när vi går ombord och lämnas ut igen den sista kvällen ombord på fartyget. Det är en god idé att ha med en flaska vatten i terminalen.

Drycker ombord
Isvatten, kaffe och te i samband med måltider ingår i priset. Övriga drycker måste du betala för. En flaska vin kostar från cirka 30 EUR, öl (flaska eller fat) kostar cirka 5–6 EUR, och sprit kostar cirka 6–8 EUR per drink. Sodavatten och mineralvatten kostar cirka 3-4 EUR per flaska. Det läggs automatiskt på 15% i dricks ovanpå dryckernas priser. Denna dricks går till vinkypare och bartendrar ombord. Det går också att beställa dryckespaket ombord. Du kan läsa mer om innehåll och pris på dryckespaketen här.

Rökning ombord
Fartyget är i stort sett rökfritt, men det finns specifika områden utomhus på fartyget där det är tillåtet att röka. Alla teatrar och restauranger är rökfria. Det är inte tillåtet att röka i hytterna eller på balkongerna. Rökreglerna kan ändras med kort varsel och därför ber vi våra gäster att respektera anslag och skyltning ombord.

Elektricitet
Det finns 110/220 V- uttag i hytterna. Ta evt. med egen adapter.

Telefon, internet och e-mail
Vi vill göra er uppmärksamma på att det kan vara dyrt att ringa från egen mobiltelefon och det kan kosta extra vid samtal från utlandet. Kontakta evt. ditt telefonbolag innan avresa för information om avgifter med mera.

Det går att köpa tillgång till internet ombord. Var dock uppmärksam på att priset ofta är högt, så det kan kanske vara bäst att koppla av helt och hållet och endast använda internet i land, när det finns.

Barn ombord
Barn är välkomna ombord på kryssningsfartyget. På fartyget finns faciliteter och underhållning för alla barn i åldrarna 3 till och med 15 år, och fartyget har välutbildad personal för att leka med och hålla ett öga på barnen. Det går också att ordna barnvakt på kvällen för ett rimligt belopp. Vi vill dock nämna att fartygets personal talar engelska och barnet måste vara minst 12 månader vid parnpassning. Det är inte tillåtet att ta med spädbarn under 6 månader på kryssningsfartyget. På resor i Sydamerika, Hawaii, Stilla Havet och på de transatlantiska kryssningarna är dock minimiåldern 1 år. Vi vill också påpeka att det inte är tillåtet att resa på kryssning med Vasco da Gama, om man under kryssningen går in i den 24:e graviditetsveckan.

Hur betalar man ombord på fartyget?
Alla priser ombord är i euro. Alla fartyg har ett kontantfritt system. Det upprättas ett fartygskonto i ditt namn ombord. Kontot måste säkras med ett godkänt kreditkort, och dina inköp dras automatiskt från detta kort, eller så kan du välja att betala kontant i EUR i slutet av resan. På kryssningens sista dag levereras en specificerad sammanställning på ditt konto till hytten så att du kan kontrollera beloppen. Följande kreditkort accepteras: VISA, MasterCard, Diner’s Club och American Express.

Vad måste jag betala extra för ombord?
Drycker, eventuella utflykter i land, måltider i specialrestauranger (tillägg på ca. 10-30 EUR per person) och andra personliga utgifter som t.ex. skönhetsbehandlingar, tvätt av kläder, telefonsamtal, med mera.

Förvaring av värdesaker
Det finns en säkerhetsbox i hytten. Märk väl att rederierna och Albatros Travel ej är ansvariga för värdesaker som lämnas i boxarna, i hytten eller på andra platser ombord.

Vilka språk talas ombord?
Tyska och engelska är huvudspråken ombord och all information över högtalare, i informationsmöten och underhållning är också på tyska och engelska.

Mat ombord
Ombord på Vasco da Gama kan du välja mellan hela fem restauranger. Det är så kallad fri seating vid alla måltider. Det betyder att man kan fritt välja sitt bord och tidpunkt för måltiden inom restaurangens öppningstider.

Några restauranger ombord är gratis, medan man på andra (special-)restauranger måste betala en mindre kuvertavgift (tillägg på ca. 10-30 EUR per person).

Kryssningsreseledare
På en kryssningsresa är reseledarens roll och funktion lite annorlunda än på vanliga rundresor, då gruppen tillbringar merparten av tiden samlad. Kryssningsformen ger möjlighet att både njuta samvaron i gruppen och att tillbringa tid på fartyget och i land på egen hand, efter eget önskemål.

Reseledarens roll är att hjälpa till med praktiska frågor som inresa, transfer till och från flygplatsen, ombordstigning, översättning till svenska, samt information om vad som erbjuds på fartyget och i land. Dessutom är reseledaren med på de utflykter som beskrivs i dagsprogrammet. Reseledaren deltar i alla gemensamma turer och aktiviteter, och man är givietvis välkommen att vända sig till reseledaren om man har frågor om något eller bara vill ha ett trevligt samtal.

På en kryssning deltar gruppen på lika villkor med övriga gäster på fartyget, och reseledaren kan inte vara tillhands överallt. Därför är det en god idé att använda fartygets reception, som normalt assisterar och svarar på frågor från fartygets övriga passagerare.

Vad ska du packa?
De flesta kvällar ombord gäller snygg och informell klädsel. För herrarnas vidkommande kan det vara långbyxor och skjorta/polotröja eller pikétröja. För damernas vidkommande kan det vara klänning, byxor eller kjol med skjorta eller blus.

”Festklädsel” kan tas med för den som gärna vill delta i fartygets formella, så kallade galakvällar. För herrarna gäller då kostym och slips eller smoking och för damerna är det ”smart/elegant” klädsel eller långklänning. På en veckas kryssning är det vanligtvis 1-2 kvällar, då några gäster väljer att ta på festkläderna. Detta gäller alla rederier som Albatros samarbetar med. ”Dagens klädsel” kan man läsa om i fartygstidningen. Det är helt valfritt om man väljer att klä sig i festkläder.

Shorts och T-shirt accepteras inte i restaurangerna efter kl 17.30 och det är inte tillåtet att använda restaurangerna iklädd badkläder.

Reser du på varma breddgrader, är lätta bomullskläder oumbärliga, men en tröja eller tunn jacka kan också vara bra att ta med, inte minst då det ofta är svalt inomhus på grund av luftkonditioneringen. Vid resor till kyligare delar av världen - kom ihåg att ta med varma kläder.
Bekväma skor rekommenderas till turerna på land och glöm inte träningsskorna och -kläderna om du tänker använda sportfaciliteterna ombord. Tvättservicen ombord kan hjälpa till med tvätt mot betalning. Kom slutligen ihåg badkläderna, eftersom det finns swimmingpool ombord.

Fantastiskt erbjudande! Lyxkryssning genom Panamakanalen

Fantastiskt kryssningserbjudande: Res med lyxfartyget Vasco da Gama på odyssé genom Panamakanalen från Mexiko till Curacao

  • 07-03-2024
  • 19 dagar
  • 57 998:–
från Stockholm