Norwegian Bliss

Plats till 4 000 passagerare - Stort poolområde - Massor av restauranger
Norwegian Bliss är ett av rederiet Norwegian Cruise Lines helt nya stora fartyg med plats till över 4 000 passagerare

Fartyget hade sin jungfruseglats under sommaren 2018 och ombord på det eleganta faryget finns bl.a. trevliga hytter, poolområde, spa och gym. Det finns ett flertal restauranger och cafeer, samt olika shower som håller Broadwaynivå. På översta däck ligger till och med en gokart-bana. 

Läs mer om fartyget: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/bliss

Hur är hytterna?

  • Hyttkategori IA, invändig hytt
    Invändig hytt på däck 5. Hytterna har två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis badrum.
  • Hyttkategori BA, balkonghytt
    Utvändig hytt med egen balkong på däck 12, 13, 14 och 15. Hytterna har stort panoramafönster och två enkelsängar eller en dubbelsäng. Det finns hårtork, luftkonditionering och naturligtvis badrum.

Särskilda omständigheter

Rederiet vill uppmärksamma er på att deltagande i kryssningen är underlagda vissa regler. Man är därför skyldig att informera Albatros Travel om eventuella sjukdomar, funktionshinder, graviditet eller andra förhållanden som kan påverka ens eget välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen.

Freestyle Cruising

Norwegian Cruise Lines kryssningskoncept Freestyle Cruising är utformat med fokus på mer flexibilitet och omväxling i samband med måltiderna. Det finns därför inga specifika tider eller särskild placering vid måltiderna - du kan helt enkelt äta när och var du har lust.

Finns det någon åldersgräns för att delta i kryssningen?

Personer under 21 måste resa tillsammans med en förälder eller vuxen över 21 år. Man måste vara minst 18 år för att spela på kasinot, och minst 21 år för att köpa alkohol ombord.

Finns det möjlighet att beställa specialkost?

Vi rekommenderar att du informerar Albatros Travel om att du önskar beställa specialkost senast 45 dagar före avresa så att Albatros kan meddela rederiet detta. Rederiet kommer sedan att göra vad de kan för att tillgodose dina önskemål.

Ska man ta med handduk?

Det är inte nödvändigt att ha med egen handduk.

Ombordstigning på fartyget

Det finns transfer från flygplatsen/hotellet till fartyget, men vänligen observera att man måste vara ombord på fartyget senast 2 timmar före avgång. Vi vill att man i beräkningen tar med att det kan vara väntetid i samband vid ombordstigningen på fartyget. Kontrollera att du har pass och fartygsbiljetter/dokument redo. Incheckningsproceduren är mycket grundlig, men den kommer att bidra till att göra landstigningarna i de utländska hamnarna enkla och smidiga. Det finns inga restaurangfaciliteter på kajterminalen, men restaurangerna ombord är oftast öppna, och de serverar lunch vid tidpunkten för avresan. Det är inte tillåtet att ta med sig egna alkoholhaltiga drycker ombord på fartyget. Alkoholhaltiga drycker som köps under landstigningarna ska lämnas vid ombordstigningen på fartyget, och dessa varor utlevereras sedan när man lämnar fartyget. Vi rekommenderar att man har med sig en flaska vatten till terminalen i samband med ombordstigningen på fartyget.

Drycker ombord

Isvatten, kaffe och te i samband med måltiderna ingår. Andra drycker betalar man för. En flaska vin kostar från ca 25 USD och uppåt, öl (på fat eller flaska) kostar cirka 4-5 USD, spritdrycker ca 5-7 USD/st. Sent under eftermiddagarna serveras dagens cocktail som verkligen lever upp till de förväntningar man har på en exotisk drink, för ca 5-6 USD. Läsk och mineralvatten kostar cirka 2-3 USD per flaska. Det läggs automatiskt 15% i dricks ovanpå dryckernas pris. Denna dricks går till vinservitörerna och barpersonalen ombord.

Rökning ombord

Alla fartyg är i stort sett rökfria, men det finns vissa områden på fartyget där det är tillåtet att röka. Alla teatrar och restauranger är rökfria. Det är inte tillåtet att röka i hytterna eller på balkongerna. Cigarr- och piprökning är endast tillåten på de yttre däcken. Reglerna kring rökning kan ändras med kort varsel, och vi ber alla gäster att respektera anslag och skyltar ombord.

Elektricitet

Det finns 110/220 V stickkontakter i hytterna. Medtag eventuell adapter.

Telefon, internet och e-post

Vi vill uppmärksamma dig på att det kan vara dyrt att ringa från din egen mobiltelefon, och att det kan påföras ytterligare kostnader när du ringer från utlandet. Kontrollera med din telefonoperatör före avresa för mer information om priser med mera.

Det är möjligt att använda fartygets internet-caféer. Priset för Internet-tjänster får du ombord hos Internetkaféerna.

Barn ombord

Barn är naturligtvis välkomna ombord på kryssningsfartyget. På NCL:s fartyg finns det ett stort Kid´s Crew-program för barn mellan 3-17 år. NCL har också har utbildad personal som leker med och ser till barnen. Det finns också möjlighet att få barnvakt under kvällen mot en mindre avgift. Vi vill nämna att NCL:s personal talar engelska, och att barnet/barnen måste ha fyllt 12 månader. Det finns också ett särskilt program för barn från åldrarna 6 månader till 3 år. Det är inte tillåtet att ta med spädbarn under 6 månader på NCL:skryssningar. Observera att det heller  inte är tillåtet att följa med på en kryssning om man under kryssningen är i eller går in i sin 24:e graviditetsvecka.

Hur betalar man ombord på fartyget?

Alla priser ombord är i amerikanska dollar. Under kryssningens första dag upprättar du ett "onboard credit"-konto som allt du köper ombord debiteras till. Det rekommenderas att du knyter kontot till ditt kreditkort, men du kan också välja att använda resecheckar eller kontanter. American Express, Visa och Mastercard/Eurocard accepteras som betalningskort. Väljer du att upprätta kontot med kontanter eller resecheckar betalar du en deposition på cirka 75 USD per hytt och dag. Under kryssningens sista dag kommer du att få en en specificerad faktura för dina inköp ombord. Om kontot har upprättats med ett kreditkort, och förutsatt att du inte har några invändningar mot fakturan, kommer beloppet att dras automatiskt på ditt kort. Om du önskar att betala av på din räkning med kontanter kan detta göras i receptionen ombord.

Vad betalar man extra för ombord?

Drycker, eventuella utflykter i land, måltider i specialrestaurangerna (tillägg på cirka 10-30 USD per person) och annan personlig konsumtion, till exempel skönhetsbehandlingar, tvätt- och kemtvättservice, telefon eller liknande.

Förvaring av värdesaker

Det finns ett säkerhetsskåp i hytten. Observera dock att varken rederiet eller Albatros ansvarar för de värdesaker som förvaras i säkerhetsboxen, i hytten eller ombord på fartyget.

Vilka språk talas ombord?

Engelska är huvudspråk ombord. All information över högtalarna, annan information samt underhållningen ombord är också på engelska.

Reseledaren under kryssningen

Under en kryssning är reseledarens roll och funktion annorlunda än på vanliga rundresor då resenärerna tillbringar större delen av resan tillsammans som en grupp. När man är på kryssning får man större möjligheter att både umgås med gruppen och tillbringa tid på egen hand ombord på fartyget och i land.

Reseledarens roll är att hjälpa till med praktiska frågor som inresa, transfer till och från flygplatsen, ombordstigning, översättning till svenska samt information om möjligheterna som står till buds ombord på fartyget och i land. Dessutom kommer reseledaren att följa med på de utflykter som beskrivs i dagsprogrammet. Reseledaren kommer att delta i alla gemensamma utflykter och aktiviteter, och därutöver är man naturligtvis alltid mer än välkommen att kontakta reseledaren för att få svar på eventuella frågor - eller kanske bara för en trevlig pratstund.

Under en kryssning är gruppen med på samma villkor som de andra ombord på fartyget, och det är därför inte möjligt för reseledaren att vara närvarande och tillgänglig överallt. Det är därför en bra idé att vända sig till fartygets reception. De hjälper till att besvara frågor från alla passagerare ombord på fartyget.

Vad ska man packa?

Under de flesta kvällar ombord gäller fin men informell klädsel. För herrar kan det vara långbyxor och skjorta/pikétröja med krage. För damer är det exempelvis sommarklänning, kjol, byxor eller skjorta/blus.

"Festkläder" kan gärna tas med för dem som väljer att vara med på fartygets formella, så kallade galakvällar. För herrar betyder det klädsel i form av kostym och slips eller smoking och för damerna "elegant" klädsel eller långklänning. Under en veckas kryssning kommer vanligtvis 1-2 kvällar att vara formella då fartygets gäster använder sig av sina festkläder. Detta gäller för samtliga rederier Albatros samarbetar med. I fartygets tidning/informationsblad kan man se vilken "kvällens klädsel" är. För dem som inte vill hoppa i sina festkläder är buffén öppen för de med mer informell klädsel.

Jeans, shorts och T-shirt accepteras inte i restaurangerna efter kl 17:30, och det är inte tillåtet att gå in i restaurangerna med badkläder.

Kryssar du till ett varmare klimat är det nödvändigt att ha med sig tunna kläder av förslagsvis bomull. Det är bra att dessutom ta med sig en tröja eller lättare jacka eftersom det ofta är svalt inomhus ombord på fartyget, på grund av luftkonditioneringen. För resor till kallare delar av världen måste man ta med varma kläder. Bekväma skor rekommenderas för turer på land. För dem som vill använda sig av träningsanläggningarna ombord tas också träningskläder och löparskor med. Mot en avgift kan man få sina kläder tvättade och torkade av tvättservicen. Glöm inte att packa ner badkläder eftersom det finns pool ombord.

Drömkryssning genom Panamakanalen

Från Florida till Latinamerikas natur och stämningsfulla kolonialtidsstäder med Norwegian Bliss. Med helpension och dryckespaket på fartyget.

4,5
  • 28-11-2020
  • 19 dagar
  • 34 998:–
från Stockholm