Big Five Safari på Albatros Ranger Camp

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev det mångsidiga landet med massor av Big Five-safari, historiska Pretoria och Soweto

Ingenting kan jämföras med upplevelsen av att bo mitt i ett riktigt Big Five-safariområde. Vi bor på Albatros lilla exklusiva lodge med både pool och restaurang mitt i Entabeni Game Reserve, där vi nästan bara måste sticka ut huvudet genom dörren för att vara bland de vilda djuren. Vi ger oss ut på spännande safaris i malariafria Entabeni Viltreservat där vi kan ha turen att se The Big Five – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi belönas med bekväma omgivningar på lodgen och den helt otroliga naturen, eftersom lodgen ligger spektakulärt på en stenig sluttning med formidabel utsikt över dalen, bergssidorna och savannen. På programmet står också ett besök i townshipen Soweto utanför Johannesburg.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Avresa från Arlanda
Dag 2
Ankomst till Johannesburg; stadsrundtur i Pretoria. Transport till Entabeni Game Reserve
Dag 3–8
Entabeni Game Reserve, Honeyguide Ranger Camp. Safariupplevelser
Dag 9
Entabeni Game Reserve – Johannesburg. Besök i Soweto och hemresa
Dag 10
Ankomst Arlanda

Hotell

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp ligger i det privatägda Entabeni viltreservat som är en del av det UNESCO-skyddade Waterberg-reservatet.

Ranger Camp tillhör Albatros och består av 15 bungalower i canvas. Bungalowerna ligger på ett trädäck och man bor bekvämt med badrum och dusch under öppen himmel. Här finns en dubbelsäng eller två enkelsängar (standardtält), stol och skrivbord, skåp och safaristolar på terrassen. Vi har strävat efter att skapa en skön safaristämning nära viltet utan onödig lyx – även om det finns en härlig pool.

Namnet Ranger Camp, kommer från platsens historia som träningsskola för rangers. När de skulle i praktik i ett Big Five-safariområde bodde de lite avsides i förhållande till safarigästerna. Det här området har många vilda djur med en stor del av savannens vilt i och runt campen, som inte är inhägnad.

Efter solnedgången kommer en flock impalor ofta för att tillbringa natten i campen, för att få vara i fred för lejonen. Lejonen kan som alla reservatets djur gå igenom campen, men det finns hela tiden rangers i lägret.

Ranger Camp består av: 
11 standardtält
2 familjetält 
2 deluxe familjetält 

Från och med 2020 har vi 2 nya deluxe familjetält, som är extra stora med separat rum till barnen. Uppgraderingen kostar 1400 kr per person på resor med 4-5 nätter och 2000 kr på resor med 7 nätter på Ranger Camp. 

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
29 998:–
Stockholm
Fullbokad
24 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Arlanda

Vi lämnar Arlnada och ser fram emot ett spännande Safariäventyr.

Dag 2
Ankomst till Johannesburg; stadsrundtur i Pretoria. Transport till Entabeni Game Reserve
Vi bor på Ranger Camp

Vid ankomsten till Johannesburg kör vi nordost mot Pretoria, Sydafrikas huvudstad. Här ska vi på en liten stadsrundtur i den livliga sydafrikanska staden. Vi stannar bland annat till vid det imponerande Vortrekker-monumentet och den vackra Union Building, där Sydafrikas regering sitter. Den halvmåneformade byggnaden, är byggd i ljus sandsten och ligger på toppen av en kulle, varifrån man har en magnifik utsikt över hela staden. Den 285 meter långa byggnaden stod klar 1913 och byggnadens två flyglar skulle symbolisera landets två befolkningsgrupper, engelsmännen och boerna. Den svarta delen av befolkningen var inte representerad i regeringsbyggnadens symboler.

Efter detta har vi cirka tre timmars körning framför oss genom det stora sydafrikanska landskapet. I norr reser sig den vackra, rödglödande bergskedjan Waterberg så småningom upp i synfältet. Här ligger Entabeni Game Reserve, dit vi anländer sent på eftermiddagen. Entabeni betyder ordagrant "platsen med berget", och när man väl har sett den imponerande stenmonoliten som reser sig över området förstår man namnet mycket väl.

Vi anländer till vårt läger och hinner njuta av omgivningarna innan vi ger oss av på den första safarin.

Dag 3–8
Entabeni Game Reserve, Honeyguide Ranger Camp. Safariupplevelser
På safari

Under de närmaste dagarna kommer vi att uppleva både morgon- och eftermiddagssafari samt vandring i den vackra naturen. En så kallad 'early morning game drive' börjar redan vid soluppgången runt 6 och varar till kl 9-10 stycken, beroende på vilka djur vi möter på vår väg. Det finns inte mycket som kan mäta sig med de starkt kryddiga morgondofterna och det mycket speciella skenet över savannen på morgonen. Det är svalt och allt andas lugn och ro, nu när nattens jakt och allmänna furore är över.

Vi möter de vilda djuren vid vattenhålen och floderna, där de släcker törsten. Upplevelsemässigt kommer vi att få se ett bra urval av Afrikas berömda och välkända savannspel. Här vid foten av bergsmassivet är det framför allt lejon, flodhästar, noshörningar, gnuer, elefanter, kudus, vårtsvin, giraffer och impalor som vi kan ha turen att få se. Det finns ingen garanti för vad vi kommer att se, när eller var. Och just ovissheten är en del av naturens charm, vilket gör en safari till en annorlunda och spännande upplevelse.

När vi återvänder till vår loge väntar en välförtjänt frukostbuffé.

En eftermiddagssafari börjar i slutet av dagen runt 16. Längs vägen görs ett stopp så att vi kan njuta av solnedgången och skölja ner den vackra upplevelsen med en sval drink, innan billjusen tänds för hemfärden genom mörkrets början. Områdets elefanter och zebror verkar ha fötts med rep och klätterskor – det är åtminstone inte ovanligt att se dem på de branta sluttningarna. Du kan också ha turen att se en av områdets majestätiska och sällsynta fiskgjuse cirkla runt himlen efter sitt byte. Senare på kvällen kan vi ha turen att få syn på något så sällsynt som en leopard i dess favoritterräng – det klippiga landskapet bakom platån.

Det kan också vara ett kallt nöje att köra safari när mörkret faller på eller under de tidiga morgontimmarna. Det finns filtar i de öppna safarifordonen, men vi rekommenderar att du tar med en mössa och en kraftig vindtät vinterjacka eller fleece.

Det finns också möjlighet att gå på en vandringssafari, där vi utforskar naturen till fots med en erfaren spårare och en beväpnad ranger. På resan ser vi naturens små nyanser och det unika fågellivet runt floder och vattenhål, samt några av världens äldsta palmer.

Under en av dessa dagar ca runt mitt på dagen kommer vi att lämna Ranger Camp för att vista den privata Indikator dammen. Indikator dammen ligger precis utanför  naturreservatet Entabeni och är till exklusiv användning av Honeyguide Ranger Camps gäster endast. Det tar cirka 15-20 minuter längs reservatets gräns att köra dit. Denna oas är rovdjursfri och här finns busksvin, buskbock, kudu, duiker och civet samt många andra fågelarter.

Medan vår personal förbereder en traditionell braai kommer det att finnas möjlighet att koppla av runt dammen. "Braai" kommer från ordet "braden" (stek på nederländska) till braaivleis (som är afrikaans för grillat kött) och sedan till verbet braai som betyder "att grilla" och är en avgörande del av det sydafrikanska livet. Även om det finns stor debatt om skillnaden mellan en braai och en BBQ, är en sak säker att braai handlar om mer än bara mat och är snarare en del av det sydafrikanska kulturarvet. .

Själva dammen mäter cirka 400 x 100 meter och är fylld med bas, braxen, karp och havskatt. Så oavsett om du är en ivrig fiskare eller en amatör är du välkommen att prova lyckan. (Fiskespön tillhandahålls och vi har en strikt catch and release policy)

För den mer äventyrliga finns möjlighet att ta en av kanoterna ut på dammen eller så kan man välja att koppla av vid baren. Efter lunch finns det tid att utforska området via vår naturstig som består av antingen en timmes eller 30 minuters promenad.

Efteråt är det dags att bege sig tillbaka till lägret när vi lämnar Indikator dammen, vi tar en alternativ väg och går tillbaka till reservatet och tar oss tillbaka till lägret via en eftermiddagssafari och kommer tillbaka till lägret i tid för middag.

Dag 9
Entabeni Game Reserve – Johannesburg. Besök i Soweto och hemresa

Idag lämnar vi Entabeni Game Reserve och beger oss till Johannesburg, varifrån vi ska resa hem. Johannesburg, är Sydafrikas största stad med över sex miljoner invånare och kallas Joburg i vardagsspråk. Det liknar en amerikansk metropol med en kärna av skyskrapor i ett modernt affärsdistrikt som sakta plattar ut till små, låga förortskvarter. Joburg är centrum för världens diamant- och guldhandel. 

Vi tar och besöker den berömda och ökända townshipen Soweto. Efter en lång och dyster historia som fysiskt började 1944, är Soweto fortfarande idag en stor vildmark av paradoxer. Allt är dock inte negativt, för mycket har hänt sedan bulldozrarna 1976 rullade ner strejkande skolbarn.

Soweto i dag sprudlar av kreativitet och innovation och är en smältdegel av konst, musik, teater och poesi. Vi besöker bland annat Vilakazi Street, den enda gatan i världen där två nobelpristagare har bott: Nelson Mandela och Desmond Tutu. Efter lunch på en lokal restaurang (ingår ej i resans pris) kör vi till flygplatsen och börjar vår hemresa.

Dag 10
Ankomst Arlanda

Prisinformation

Resans pris

Från 24 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda – Johannesburg r/r med mellanlandningar
 • Safaris och utflykter, se program
 • 7 nätter på Ranger Camp i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • 6 luncher
 • 7 kvällsmåltider
 • 5 safariturer (game drives)
 • 2 vandringssafari (observera åldersgräns på 18 år)
 • Skatter
Priset inkluderar inte
 • Sjukavbeställningsförsäkring 7 % av resans pris
 • Gouda årsreseförsäkring eller seniorreseförsäkring
 • Eventuella ytterligare arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker (dock finns det juice, kaffe, te etc. till frukost)
 • Tips (beräkna ca 500 SEK per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Handlingsavgift per faktura DKK 130,- (gäller ej vid beställning online)
 • Eventuella ytterligare arrangemang (extra safariturer för 450 rand)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar".
Barnpris (2-11 år)

20.998,-

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

OBS!

Våra safariledare kommer att göra allt för att vi ska se så många djur som möjligt på våra safariturer. Eftersom det är vilda djur finns det dock inga garantier för att vi kommer att se dem.

För den vältränade och aktiva

Det här är definitivt ingen ansträngande resa, men vi förväntar oss att deltagarna är aktiva människor som gillar att komma ut i naturen.

Klimat

Den sydafrikanska vintern är motsatsen till vår under månaderna juni till augusti, där det ofta är kalla nätter. Så kan även vara fallet i maj och september, medan perioden från oktober till mars vanligtvis är relativt varm, även under nattetid, utan att det är tryckande på något sätt. En typisk vinterdag kan liknas vid en bra, dansk vårdag med sol och temperaturer som kan krypa över 20 grader, men nätterna för ofta frost med sig på utsatta platser.

Resten av året blir det för det mesta ganska varmt, och i norr kan temperaturen lätt krypa över 30 grader. Regnskurar förekommer året runt, mest norrut under de varma månaderna och mest söderut under de kalla månaderna. I allmänhet är vädret i Sydafrika milt och behagligt året runt. Extrema väderförhållanden är sällsynta, men förekommer (särskilt under de senaste åren).

Bagage

Om du reser till eller från Johannesburg flygplats finns det nya regler för bagage pr 25 mars 2019.

Endast vanliga resväskor får checkas in. Det är en vanlig resväska med minst 1 platt sida. Runda eller oregelbundna påsar är inte tillåtna. Det får inte heller finnas några långa remmar. Skulle du dock ha en lång rem eller en annan väska går det att få ihop den på Johannesburgs flygplats mot en avgift. Reglerna finns för att undvika blockeringar i bagagebältet och de därav långa väntetiderna. De långa remmarna är den största anledningen till att bagageremmarna går sönder. Om du har en lång rem på din resväska bör du därför ta av den innan du checkar in den i Johannesburg eller tejpa fast den på resväskan.

Barnvagnar, golfbagar och annat stort bagage är undantagna från regeln, eftersom de hanteras som bagage i udda storlek.

Waterberg

Bergskedjan Waterberg är uppkallad efter de många floder, bäckar och våtmarker som kännetecknar naturen i denna del av Sydafrika. Waterberg är samlingsbeteckningen för ett stort område som omfattar Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek och Mopel Range, och som är ett av världens äldsta bergsområden med storslagen och dramatisk natur i en klass för sig.

De tidiga nybyggarna kallade området "vattenberg" på grund av de många sjöar, träsk, vattenfall och floder som kännetecknar denna vildmark i motsats till det omgivande torra savannland. De södra sluttningarna kännetecknas av branta kala bergssidor och ytterst säregna klippformationer, medan de norra sluttningarna gradvis faller mot busklandet och de öppna savannslätterna. På högsommaren (december - februari), när de mörka åskmolnen samlas runt platån och ger ett kraftigt, kort eftermiddagsregn, fylls de många små och stora bäckarna och får de röda sandstensdynerna att glittra i solen, innan det mesta av vattnet tar slut. uppe i Limpopo -floden.

2001 fick det 15 000 kvadratkilometer stora biosfärreservatet Waterberg internationell status som en del av UNESCO:s globala biosfärnätverk. Landskapet är typiskt savanna med en vattenrik platå i centrum, vilket ger många olika biotoper och därmed också en unik artrikedom. Waterberg är inte ett sammanhängande reservat, utan består av flera privata reservat, varav Entabeni är den största och mest mångsidiga. De vackraste sandstensmonoliterna, kanjonerna, ravinerna och vattenfallen finns alla i Entabeni.

Entabeni är också känd för en ovanlig variation av antiloparter. Nästan alla sydafrikanska arter är representerade här. Dessutom finns en unik flora som består av de gamla palmarterna cycas, protea (sockerträd) och sällsynta lövträd. Området ligger utanför malariazonen, och det finns därför ingen anledning att ta malariamedicin på denna resa.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Sydafrika

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information här: www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Badsemester på Sun City Resort

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från -
Njut av 4 dagars avkoppling på semesterparadiset Sun City Resort!

Efter några dagars safari kör vi till barnens paradis, Sun City Resort. Här kan du lata dig vid poolen, åka till Valley of the Waves – den underbara vattenparken med stora vågor och häftiga vattenrutschbanor – spela golf eller gå långa promenader i den vackra naturen. Du kan också få skönhetsbehandlingar eller åka på ännu mer safari.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Sun City Resort – Cabanas
Hotel Cabanas i Sun City Resort är ett trevligt och barnvänligt hotell. Här finns 24 standardrum med utsikt mot sjön, 120 standardrum, 32 familjerum med utsikt mot sjön, 201 familjerum och 3 rullstolsanpassade rum. Familjerum har en dubbelsäng samt en utfällbar bäddsoffa, lämplig för 2 vuxna och 2 mindre barn. Rummen är mindre, men moderna och praktiskt inredda. Alla rum har dusch. Man kan gå till det mesta från Cabanas, men det finns också gratis shuttle-bussar som kör runt på resorten.

Pris per person:
7 998:- SEK per person i delat dubbelrum på Cabanas
12 998:- SEK per person i enkelrum på Cabanas

Barnpris:
5 998:- SEK per person (gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap av 2 vuxna)

Läs mer på https://www.suninternational.com/sun-city/


Sun City Resort – The Palace
The Palace är ett sofistikerat 5-stjärnigt hotell som har omdefinierat afrikansk lyx och elegans. Ingången till The Palace slår an tonen med sina intrikat målade tak, mosaikkonstverk och stoppade möbler. Samtliga lyxiga rum på hotellet ligger i gröna trädgårdar och har handgjorda möbler. Hotellet har två utomhuspooler och en privat gångbro till Valley of Waves.

Pris per person:
14 998:- SEK per person i delat dubbelrum på The Palace
25 998:- SEK per person i enkelrum på The Palace

Barnpris:
7 998:- SEK per person (gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap av 2 vuxna)

Läs mer på https://www.suninternational.com/palace/

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från -
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris i 2024
8 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
14 998:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

Pris i 2025
9 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
14 298:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell i 2024
+ 1 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 2 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell i 2025
+ 1 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 2 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från -
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Explorers Village

Härligt 3-stjärnig lodge med med pooler, restaurang och bar. Boendet har utsikt över den afrikanska bushen och ett vattenhål som besöks av elefanter och bufflar. Lodgen ligger bara 400meter från Victoria Falls National Park.
Läs mer på : www.shearwatervictoriafalls.com

Pris i 2024
12 998 SEK per person i delat dubbelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen
15 498 SEK per person i enkelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen

Pris i 2025
12 998 SEK per person i delat dubbelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen
15 898 SEK per person i enkelrum i The Explorers Village vid Victoriafallen

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell i 2024
+ 5 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 12 500:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för uppgradering av hotell i 2025
+ 7 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 14 100:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
 • Visum till Zimbabwe Pris från 30 USD. (Læs mere her)
 • Vaccination (Læs mere her)
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från -
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 4 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person i 2024
17 998:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
24 996:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Pris per person i 2025
19 998:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
26 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell i 2024
+ 3 500:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 498:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillägg för uppgradering av hotell i 2025
+ 6 000:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 13 998:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Rated 5 out of 5 by from En underbar upplevelse Vi hade en underbar resa med en mycket duktig guide i Anja Riise. Boendet var otroligt där djuren strök förbi tältet på natten och man hörde jakten pågå utanför i bushen. Maten var fantastisk där Silvia bakade något gott varje morgon och alltid tillsammans med solmogna frukter. Resan är väldigt prisvärd med ett imponerade innehåll.
Date published: 2024-01-29
Rated 5 out of 5 by from Big Five Safari I Entabeni Resa för den som vill uppleva Sydafrikas rika djurliv med möjlighet att se och komma djuren väldig nära. På safaris och bushwalkes i storslagen och vacker natur i området Entabeni. Kunnig svensk guide och lokal guide/chaufför. Tack Anja R, Charles och övrig personal för gott omhändertagande och god mat. Tips: läs på om rekommendationerna av kläder, vädret varierar!
Date published: 2024-01-29
Rated 3 out of 5 by from En bra resa men tveksamt om det finns chansen för big 5 Jag skulle väldigt gärna vilja ge 5 stjärnor, men vill markera att även om allt var bra på plats, bra guid, duktig och trevlig och framförallt kunnig reseledare, bra mat, alla på lodgen gjorde vad de kunde så stämde resan inte med förväntningarna då beskrivningen som jag läste noggrant innan resan inte stämde. I programmet står "har du chans att uppleva de berömda Big Five i deras rätta element". Jag hade inte det i praktiken, möjligen i teorin. Big 5 är alltså Elefant, buffel, noshörning, flodhäst och Leopard. Jag förväntade mig att leopard är svårt, inget konstig med det, och här hoppades jag men hade inte turen. Elefant fick vi se vid ett par tillfällen. Underbara djur med stor värdighet som kom nära för att kolla in oss. Noshörningarna han jag nästan bli trött på, de såg vi mest varje dag, och vi fick även se en liten en, bara att par månader gammal, och på nära håll. Flodhästen var det lite si och så med, den verkade vistas i en damm långt från logen - kanske de flyttade, och vi körde dit en gång för att spana in dem och fick se övre delen av huvudet. Det var inte så att det fanns någon större chans att stöta på dem av en slump utan de förevisades vid ett tillfälle, men det var okej, vi fick se dem och de fanns :). Lejonfamiljen var däremot fantastisk, vi hörde dem flera nätter och de kom in i lodgen en natt. Vi fick se dem flera gånger och på nära håll, helt underbart! Sen kom vi till buffeln. Den lever i de övre regionerna, det är det en lång väg och grupperna får endast köra upp en gång under vistelsen pga slitage på vägen tror jag (vi bad om att få åka fler gånger men fick nej). Vi var på lodgen 6 dagar och 10 game drives (vissa tillköp) och två promenader så inte så stor andel direkt. Vi letade djur 1-2 timmar uppe på platån -hann inte mer- och skulle ner samma väg alltså var chansen på att se buffel mycket begränsad rent tekniskt sett - tror aldrig vi han till områdena de brukar vistas på. Så begränsad att jag vill påstå att vi inte hade en rimlig chans och förhandsinfon om "big five" är snudd på bedrägeri. Nu fastnade vi dessutom vid att halva tiden ägna oss åt att titta på ett jordsvin, något högst ovanligt att se dagtid, men kanske inte vad jag valt om jag insett att vi därmed fick en högst begränsad game drive i detta fantastiska område. Den andra besvikelsen var game walks, de hade inga som helst likheter med beskrivningen "Det finns även möjlighet att följamed på en vandringstur där vi utforska naturen till fots tillsammans med en erfaren spårletare (tracker) och en beväpnad ranger. På vandringsturen ser vi de små nyanserna i naturen och de enastående fågellivet omkring floder och vattenhål, samt några av världens äldsta palmer." Vi gick på 1-2 timmars promenad i maklig takt på en lång rad. En ranger med gevär först och en med käpp sist, vi fick order om att vara tysta och information hur vi skulle väcka uppmärksamhet om vi ville fråga eller fotografera. Ett fåtal tillfällen stannade vi och fick en del information, jag hade tur och gick direkt efter rangern vid ena vandringen och hade tillfälle att fråga men det var bara jag som fick svaren. Vi såg inte något enastående fågelliv någonstans, några fåglar ja men inget som på något vis kunde kallas enastående fågelliv och vid det enda vattenhålet vi passerade fanns det inga alls. Någon flod var vi inte i närheten av. På det hela taget kunde vi vara utan turen som naturupplevelse men som promenad var det trevligt och skönt att få röra på sig. Den tredje besvikelsen hör samman med den begränsade tillgången till övre platån, jag hade sett fram emot att se utsikten därifrån, då jag sett underbara bilder, men med den begränsade tillgång till de övre delarna av området så blev det inget av det. Vi fick se det delvis på vägen upp men det fanns inte mycket chans till bra foto även om vi stannat. Sammanfattningsvis, en bra resa men man behöver ändra resan för att matcha beskrivningen eller tvärt om. Kanske hade jag för höga förväntningar.
Date published: 2018-06-17
Rated 5 out of 5 by from En minnesvärd resa med många spännande upplevelser. Reseledaren var mycket kunnig och sympatisk. Våra två rangers, som körde jeeparna och ledde vandringarna, var superduktiga.Två unga kvinnor med stora kunskaper om djur och natur. Helt fantastiska! Våra safaris blev både spännande och upplevelserika.
Date published: 2018-06-15
Rated 5 out of 5 by from En safariupplevelse långt över mina förväntningar. Jätteduktiga rangers som En totalupplevelse av mina förväntningar på safari. Vår guide Sofie med sina kunskaper och engagemang, vilka hon delade med sig av, var oerhört lärorikt. Vi reste då det var vinter i Afrika. Klara och varma dagar byttes mot väldigt kalla kvällar och nätter. Bra sängkomfort med värmedynor gjorde sitt. Bra att veta att de tidiga morgnarna och sena eftermiddagarna i öppna bilar gav en köldeffekt som motsvarade långt kallare än de 2-4 grader som var.
Date published: 2018-06-10
Rated 5 out of 5 by from Över förväntan Fantastisk resa! Supernöjd med allt ! Rangers med oerhört stort kunnande ! Reseledare som gav allt ! Tack Sofie för att du gav oss kunskap om Sydafrikas historia ! Sååå god mat och vänligt bemötande av alla på campen Tälten vi bodde i var mysiga och bekväma . Vi fick möta många vilda djur och uppleva fantastisk natur.
Date published: 2018-06-09
Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med många uppleverser och information om resmålet. Underbar Albatrosguide och Ranger på campen Utmärkt med conceptet res ensam tillsammans med andra.
Date published: 2018-06-09
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa som överträffade mina högt ställda förväntningar. Arrangemanget "res ensam tillsammans med andra" var perfekt. Hela resans upplägg var utmärkt. Allt från flyg, hämtning, guidning, utflykter, boende, mat m m. Vår enastående reseledare gjorde allt för att vi skulle få en så bra upplevelse som möjligt av vår tid i Afrika och våra enastående rangers var otroligt kunniga och trevliga och lärde o massor om djuren, naturen och Afrikas historia. Boendet och maten var av abolut högsta klass och den vänliga atmosfären i lodgen tillsammans med alla andra upplevelser gjorde att detta blev en av livets absolut mest magiska reseupplevelser.
Date published: 2018-05-26
 • y_2024, m_6, d_17, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_21
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR32, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor