Flodkryssning på Rhône och Saône

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

En avkopplande kryssning genom södra Frankrikes vackraste regioner Bourgogne och Provence

Denna flodkryssning på den mäktiga floden Rhône sjuder av vinodlingar och sydfransk romantik. Vi börjar i Bourgogne som är känt för sitt vindistrikt och fartyget tar oss genom den vackra och grönskande Rhônedalen. Vi avslutar i Provence med den gamla påvestaden Avignon samt UNESCO-bevarade Lyon.

Under resans gång reser vi med och bor på flodkryssningsfartyget MS Bijou du Rhone. Fartyget, som har plats för 150 passagerare, bildar en trevlig ram om resan, och både från däck, våra hytter och gemensamma utrymmen ser vi hur vinodlingar och historiska städer passerar revy på nära håll. Om vädret visar sig från sin bästa sida har vi ännu större chans att bara ta in atmosfären och naturen från det stora soldäcket längst upp.

Inkl. helpension ombord på fartyget.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar , Flodkryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dagar
Dag 1
Stockholm – Lyon, Frankrike. Ombordstigning
Dag 2
Chalon-sur-Saône och Mâcon. Möjlighet till utflykt till Bourgogne med besök i Beaune och det berömda Hôtel Dieu
Dag 3
Mâcon och Trévoux, Frankrike. Frivillig vandring i Mâcon. Möjlighet till extrautflykter till Cluny-klostret, Château Cormatin eller Beaujolais
Dag 4
Viviers, Frankrike. Möjlighet till panoramautflykt runt Gorges de l’Ardeche-ravinen (tillköp)
Dag 5
Arles och Avignon, Frankrike. Möjlighet till stadsrundvandring i Arles med romerska byggnader och den mäktiga arenan
Dag 6
Avignon och Châteauneuf-du-Pape, Frankrike. Möjlighet till orienterande stadsrundtur i Avignon med påvepalatset, Pont d’Avignon och den medeltida stadsmuren
Dag 7
Lyon, Frankrike. Möjlighet till stadsrundtur i UNESCO-bevarade Lyon och dess imponerande Basilika de Notre Dame
Dag 8
Lyon och hemresa. Efter frukost lämnar vi vår besättning och fartyget och kör till flygplatsen.

MS Bijou du Rhone

MS Bijou du Rhone är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 150 passagerare fördelade på tre däck. Njut av det avslappnade livet ombord på det rymliga fartyget - i den bekväma loungebaren, över en utsökt middag i restaurangen, på det stora soldäcket eller mer privat i din egen hytt.

MS Bijou du Rhone är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg med plats för 150 passagerare fördelade på tre däck.

Fartyget har 75 hytter, loungekafé, bibliotek / läsrum och en panoramarestaurang. Det rymliga fartyget (114,3 meter långt och 11,4 meter bredt) kombinerar modern komfort med en mysig atmosfär. Passagerare kan njuta av utsikten i loungebaren, slappa av i solstolarna eller läsa lite i biblioteket. Alla måltider (helpension) serveras i skeppets restaurang, som varierar mellan buffé och servering vid borden av den vänliga servitören.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
23 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Lyon, Frankrike. Ombordstigning Avfärd kl. 22.30.

Vi lämnar Stockholm och flyger till Lyons flygplats. Här hämtas vi av en buss som kör oss till hamnen där vårt fartyg väntar.

Väl framme vid fartyget inkvarteras vi i våra hytter, och på kvällen intar vi en middag i fartygets eleganta restaurang. Resten av kvällen kan vi ägna åt att bekanta oss med fartyget. Den som vill kan även ta en liten promenad och titta närmare på Lyon.

(Obs! Ibland flyger vi till den närbelägna flygplatsen i Genève i Schweiz och åker buss därifrån till Lyon, vilket innebär en resa på cirka 2,5 timmar)

På kvällen rör vi oss upp längs Saône-floden mot Bourgogne. Floden är Rhônes största biflod. De två floderna möts och flyter ihop vid Lyon.

Dag 2
Chalon-sur-Saône och Mâcon. Möjlighet till utflykt till Bourgogne med besök i Beaune och det berömda Hôtel Dieu Ankomst kl. 11.00. Avfärd kl. 18.00. Ankomst Mâcon kl. 23.30.

Efter lunch bjuder dagens Albatrosprogram på en utflykt till staden Beaune norr om Chalon-sur-Saône. Vi befinner oss i regionen Bourgogne som är vida berömd för sina kvalitetsviner, och Beaune är huvudstad för Bourgognes vinproduktion.

Beaune är även en gammal fästningsstad, och på medeltiden var den högsäte för de mäktiga hertigarna av Burgund. Under färden till Beaune kan vi blicka ut över de snirkliga vinstockarna med druvor som varje år omvandlas till de förnäma droppar som har gjort Bourgogne så berömt över hela världen. 

Men först ska vi besöka det berömda Hôtel-Dieu, som stammar hela vägen tillbaka till 1400-talet. Den smala innergården och de två långa huslängorna är väldigt speciella. De användes nämligen som sjukhus fram till 1971. Efteråt promenerar vi ned till stadens charmiga gamla stadskärna, där vi hittar många olika butiker med spännande utbud, och ett sjudande folkliv. Vi avslutar vårt besök i Beaune med att smaka på det härliga bourgognevinet i en av de populära vinkällarna.

På eftermiddagen är vi tillbaka i Chalon-sur-Saône och kl. 18.00 styr fartyget mot Mâcon och vi kan i lugn och ro njuta av den vackra miljön längs flodstranden.

 (Utflykten till Bourgogne och Beaune är en del av ett utflyktspaket som bokas och betalas hemifrån – se nedan för mer information)

Dag 3
Mâcon och Trévoux, Frankrike. Frivillig vandring i Mâcon. Möjlighet till extrautflykter till Cluny-klostret, Château Cormatin eller Beaujolais Avfärd från Mâcon kl. 12.00. Ankomst Trévoux kl. 16.30. Avfärd kl. 19.00.

I Mâcon bjuder de pastellfärgade byggnaderna och färgsprakande tegeltaken på en härlig medelhavsstämning. Känd för sina fina regionala viner och vinhus är staden scen för en vinfestival i april varje år. 
Staden är sjudande och levande och vi rekommenderar en promenad längs Rue Carnot och Rue Dombey för lite fönstershopping, en kopp kaffe eller en avkopplande stund på ett av de många caféerna.

Reseledaren tar gärna en promenad tillsammans med alla som vill. Under den brukar vi besöka bron över Saône, stadens katedral Saint-Vincent de Mâcon och den gamla stadsdelen. 

Rederiet erbjuder två extrautflykter från Mâcon. Den ena går till Cluny-klostret som är ett av de viktigaste från den kristna medeltiden, och byggdes mellan år 1088 och 1130. Klostret var 175 meter högt och hade fem sidoskepp, två tvärskepp, fem klocktorn, 300 fönster och 225 korplatser. Ett massivt klocktorn och ruinerna av det södra tvärskeppet vittnar än i dag om klostrets ärofyllda förflutna. Det gigantiska klostret var världens största kyrka fram till att Peterskyrkan i Rom byggdes.

Den andra utflykten från Mâcon går till Château Cormatin, byggt av markisen av Huxelles. Slottet byggdes för att visa upp familjens makt och rikedom. Det är komplett med vakttorn, vallgrav, vindbro och skotthål. Slottet omgärdas av fantastiska trädgårdar och mycket att se inne i byggnaden.

Efter lunch styr fartyget mot Trévoux.

Här erbjuder fartyget ytterligare en extrautflykt, den här gången till Beaujolais. Utflykten går till de omkringliggande vingårdarna men även den medeltida staden Oingt.

Samtliga tre utflykter bokas och betalas ombord, och om tillräckligt många anmäler sig deltar den svenska reseledaren.

Dag 4
Viviers, Frankrike. Möjlighet till panoramautflykt runt Gorges de l’Ardeche-ravinen (tillköp) Ankomst kl. 12.30. Avfärd kl. 18.30.
Viviers

Mitt på dagen anländer fartyget till den lilla staden Viviers, och här inleder vi vår Albatrosutflykt till Ardèche Gorges. Här hittar vi ett väldigt naturskönt klipplandskap som ligger vid floden Ardèche, cirka 35 kilometer sydväst om Viviers. I miljontals år har flodens vatten och dess sten och grus eroderat kalkstensklipporna vilket lett till den dramatiska ravin vi ser i dag. Speciellt imponerande är den berömda bron Pont d’Arc, skapad av naturens egna krafter.
Dagens utflykt bokas och betalas ombord, och om det finns tillräckligt med anmälningar deltar den svenska reseledaren.

Dag 5
Arles och Avignon, Frankrike. Möjlighet till stadsrundvandring i Arles med romerska byggnader och den mäktiga arenan Ankomst kl. 03.00, avfärd kl. 18.00. Ankomst Avignon kl. 22.30.

Arles är en väldigt trevlig stad som fascinerat både greker, romare och självaste Van Gogh. Den första bebyggelsen stammar från fenicierna, och senare anlände både greker och romare. Det finns fortfarande en mäktig amfiteater från romartiden. Under den tidiga medeltiden var Arles huvudstad i ett mäktigt kungarike, men på 1400-talet lades området under Frankrike. Den holländske konstnären Vincent Van Gogh bodde i Arles i slutet av 1880-talet, och här målade han några av sina mest berömda konstverk som bland annat Nattcafé och Solros.

På dagens Albatrosutflykt strosar vi runt i Arles och passerar givetvis den enorma amfiteatern som kallas för Les Arènes. Det är en oval konstruktion som en gång i tiden rymde 20 000 åskådare.  Idag har gladiatorspelen ersatts av tjurfäktning. På rundturen ser vi även stadens gamla domkyrka, Cathédrale St. Trophime, byggd i romansk stil på 1100-talet. Lägg framför allt märke till relieferna på den västra fasaden som består av detaljerade scener från Bibeln. Besök gärna även den tillhörande klostergården. Här hittar vi många skulpturer och valvgångar i både romansk och gotisk stil.

Eftermiddagen tillbringas på egen hand. Om du vill fortsätta att utforska Arles kan du göra det på egen hand.
Rederiet anordnar en extrautflykt till Camargue och pilgrimsplatsen Saintes-Maries-de-la-Mer.

Extrautflykten bokas och betalas ombord, och om tillräckligt många anmäler sig deltar den svenska reseledaren.

(Utflykten till Arles är en del av ett utflyktspaket som bokas och betalas hemifrån – se nedan för mer information)

Dag 6
Avignon och Châteauneuf-du-Pape, Frankrike. Möjlighet till orienterande stadsrundtur i Avignon med påvepalatset, Pont d’Avignon och den medeltida stadsmuren Avfärd från Avignon kl. 15.30. Ankomst Châteauneuf-du-Pape kl. 17.30. Avfärd kl. 18.15.

Avignon, som i dag har cirka 90 000 invånare, har en lång och väldigt spännande historia. Den grundades av ett feniciskt handelsfolk från Massalia (Marseille) runt 539 f.v.t. Namnet Avignon kommer från ett väldigt gammalt ord som betyder antingen flodens herre eller våldsam vind. Cirka 120 f.v.t. belägrade romarna staden, och i flera århundraden efter vår tideräkning var den rika staden eftertraktad av många olika folkslag, som bland annat araber och vikingar. Den var påvligt residens mellan 1309 och 1377, då den stoltserade med namnet Altera Roma (det andra Rom). Påven härskade över staden fram till 1791. Framför allt under sin tid som påvestad upplevde Avignon både en kulturell och kommersiell blomstring, och hit strömmade kyrkliga människor från hela Europa.

Dagens Albatrosprogram inleds efter frukost, då vi gör en rundtur mellan stadens största sevärdheter. Den inre delen av Avignon är fortfarande omringad av en fem kilometer lång stadsmur med sju portar och 39 torn. Innanför muren hittar vi fortfarande gamla gatuhus som vittnar om en svunnen storhetstid. Stadens stolthet är naturligtvis det gamla påvepalatset som anses vara världens största gotiska palats. Palatset tronar vackert över floden Rhône, och med sina ljusa, massiva murar påminner det om en fästning. Det mäktiga påvepalatset är ett komplex av flera byggnader som byggts under ett antal år, och det är spännande att se de olika påvarnas skiftande byggnadsstil med allt från Benedictus XIIs kärlek till den klosterliknande stramheten till Clemens VIs överdådiga dekorationer och detaljerade fresker. Palatsets labyrint av vidsträckta rum, imponerande stensalar och rymliga gårdsplatser vittnar om påvedömets stora rikedom. Enligt gamla berättelser firades varje påveinstallation med överdådiga banketter som speglade de extravaganta omgivningarna. Om du vill kan du gå in i palatset på egen hand (ingång ingår ej).

Vi se det också ”halva” bron Pont Saint-Bénezét, som blev berömd som Pont d’Avignon tack vare en folkvisa från 1400-talet. Bron byggdes på 1100-talet och sträckte sig från början 900 meter över Rhône. Men flodens ibland oberäkneliga vattenmassor blev år 1668 för mycket för den gamla stenbron, och sedan dess står endast fyra av brons ursprungliga 22 bågar kvar.

På eftermiddagen kan vi uppleva mer av Avignon på egen hand. Staden kan även stoltsera med flera fina muséer med både målningar och moderna foton och videokonst, samt åtskilliga kyrkor från sen medeltid. Kika bland annat gärna på Saint Didier-kyrkans vackra högaltare av marmor, eller påve Johannes XXIIs gravmålning i Notre Dame des Doms. 

Rederiet anordnar en extrautflykt till den berömda bron Pont du Gard, som ligger cirka 40 minuters bussresa väster om Arles. Utflykten avslutas i Châteauneuf-du-Pape där gruppen stiger ombord på fartyget. Under resans gång färdas vi genom det vackra sydfranska landskapet som var van Goghs stora inspirationskälla. Pont du Grand är ett äkta arkitektoniskt mästerverk uppfört av romarna strax före vår tideräkning. Bron är byggd av ljus sandsten och var en del av en 50 kilometer lång akvedukt, som gick från en källa nära staden Uzès till den stora romarstaden Nemausus (i dag Nimês). Bron består av tre våningar med en total höjd på 49 meter. Den översta våningen har en vattenledning, 35 valv och är cirka 275 meter lång. På medeltiden utnyttjade de lokala makthavarna bron som tullplats. Pont du Gard är UNESCO-bevarad sedan 1985, och har även använts som motiv på baksidan av 5-eurosedeln. Det är en fantastisk upplevelse att gå på den gamla bron, men om du lider av höjdskräck ska du hålla dig borta från den översta våningen – den har nämligen inget räcke!

Extrautflykten bokas och betalas ombord, och om tillräckligt många anmäler sig följer den svenska reseledaren med.

Obs! Vi gör ett kort stopp i Châteuneuf-du-Pape för att hämta de som varit med på Pont du Gard-utflykten, och det är inte säkert att det går att kliva av fartyget i samband med detta!

 (Utflykten i Avignon är en del av ett utflyktspaket som bokas och betalas hemifrån – se nedan för mer information)

Dag 7
Lyon, Frankrike. Möjlighet till stadsrundtur i UNESCO-bevarade Lyon och dess imponerande Basilika de Notre Dame Ankomst kl. 14.00.

Dagens Albatrosutflykt består av en spännande stadsrundtur i Lyon. Staden är med sina två miljoner invånare Frankrikes tredje största, och precis som många andra städer i området har den rötter som går tillbaka flera århundraden före vår tid. Strax efter att Ceasar år 50 f.v.t. hade erövrat Gallien, grundades en romersk stad här. Den hette Lugdunum, som var namnet på den första borgen och det är därifrån Lyon har fåt sitt namn. På medeltiden var den en viktig handelsstad under de burgundiska hertigarna. Sedan 1500-talet har Lyon varit centrum för både fransk sidenproduktion och fajanstillverkning, och idag är staden speciellt känd för storbanken Crédit Lyonnais.   

Vi inleder rundturen vid den stora, vackra Cathèdrale Saint Jean. Byggnationen av katedralen inleddes år 1175 och var inte färdig förrän 300 år senare, och den gotiska stilen är väldigt tydlig. Den franske konungen Henrik IV gifte sig med Maria de Medici i denna kyrka år 1600. Henrik är känd för orden ”Paris är väl värt en mässa!”, då han konverterade från protestantismen till katolicismen. Fransmännen vägrade nämligen att göra en kättare till konung.

Från kyrkan fortsätter vi upp på Fourvière-berget där den gamla romerska staden låg. Här ligger den romerska amfiteater som än i dag används till konserter och teater på sommaren. Från Fourvières topp har vi en pampig utsikt över hela Lyon och ser hur de två floderna Saône och Rhône flyter ihop.

Vi ska även besöka Lyons gamla stadsdel, Vieux Lyon, och den vackra basilikan Notre Dame. De vackra 1500-talsbyggnaderna är storslagna exempel på renässansstil, och stadsdelen är med all rätt UNESCO-bevarad. Här råder en alldeles speciell stämning och atmosfär, och historiens vingslag är högst närvarande.

Efter vår rundvandring har vi tid på egen hand. Vi kan välja mellan att bara koppla av på fartyget eller gå på upptäcktsfärd i Lyon. Staden har många trevliga öppna platser och torg där man kan slå sig ner och avnjuta ett glas vin eller en kopp kaffe och följa stadens sjudande folkliv. 

 (Utflykten i Lyon är en del av ett utflyktspaket som bokas och betalas hemifrån – se nedan för mer information)

Dag 8
Lyon och hemresa. Efter frukost lämnar vi vår besättning och fartyget och kör till flygplatsen.

(Obs! Ibland flyger vi från den närbelägna flygplatsen i Genève i Schweiz och reser dit med buss från Lyon, en resa som tar cirka 2,5 timmar)

Utflyktspaket

Endast för Albatros Reses gäster har vi förberett ett utflyktspaket ledat av vår svenska reseledare. Paketet måste köpas hemifrån senast 45 dagar före avgång. 

Ingår i utflyktspaketet: 

 • Chalon. Halv dagsutflykt till Bourgogne med besök i Beaune och det berömda Hôtel Dieu 
 • Halvdagsutflykt med stadstur till fots i Arles med romerska byggnader och den mäktiga arenan Avignon. 
 • Halvdagsutflykt med en guidad stadstur i Avignon med påvens palats, Pont d’Avignon och den medeltida stadsmuren 
 • Lyon. Halvdagsutflykt med en stadstur i UNESCO-skyddade Lyon och dess imponerande Basilica de Notre Dame 


Pris: 2 498:– kr per person

Utflyktspaketet genomförs på min. 20 deltagare

Prisinformation

Tillägg för uppgradering av hytten

Läs mer om hytttyperna under Praktisk information 

Tillägg för delad dubbelhytt på Mellandäck:
5 498:– kr per pers. 
Tillägg för delad dubbelhytt på Övre däck: 10 698:– kr per pers.

Enkelhytt 

 

 • Tillägg för enkelhytt Main däck:
  14 198:– kr (24-04-2024)
  15 298:– kr (04-09-2024)
 • Tillägg för enkelhytt Mellan däck:
  25 798:– kr
 • Tillägg för enkelhytt på Övre däck:
  35 598:– kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm - Lyon t/r (kan vara med mellanlandning)
 • 7 nätters kryssning på MS Bijou de Rhone i delad dubbelhytt med fönster på huvuddäck 
 • Transport jfr program 
 • Utflykter enligt program 
 • Helpension på fartyget 
 • Kaffe och te till måltiderna på fartyget 
 • Daglig rengöring av hytten 
 • Handdukar i hytten 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 7 % av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring 
 • Utflyktspaket och eventuella extra utflykter och arrangemang 
 • Tillägg för enkelhytt 
 • Eventuella måltider på land 
 • Övriga drycker 
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med 10 euro per person vid köp av utflyktspaketet) 
 • Dricks till fartygsbesättningen (rederiet rekommenderar 10-13 euro per person och dag) 
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning) 
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. 

Särskilda hälsovillkor

Enligt rederiets regler är du förpliktad att informera Albatros om eventuell sjukdom eller handikapp, raviditet eller andra omständigheter som kan ha betydelse för ditt välbefinnande eller hälsotillstånd under kryssningen. 

Vem får delta?

För att få delta i flodkryssningen måste du vara fullt rörlig och kunna färdas utan hjälp till fots i städer och på stigar i parker. Personer under 18 år måste resa i sällskap av och bo med målsman över 18 år. 

Ej lämplig för personer med rörelsehinder

Vid några av våra utflykter och rundturer i städerna promenerar vi, och vi går ofta från fartyget till stadskärnan. Många av städernas gamla stadsdelar är kulturmärkta och har kullerstensgator, och här går det inte alltid att köra buss. Vi får å andra sidan uppleva mycket mer av atmosfären när vi närmar oss staden till fots. Vi kan även resa med lokala transportmedel som spårvagn och tunnelbana. Som deltagare på den här resan ska du räkna med att gå cirka 4-6 kilometer om dagen i ett lugnt tempo på stadsvandringarna. Dessa varar mellan 1,5 och 2,5 timmar. Du ska vara fullt rörlig och kunna ta dig fram utan hjälp. Fartyget är tyvärr inte anpassat för personer med rörelsehinder som inte kan röra sig på egen hand. Det beror bland annat på säkerhetsmässiga skäl eftersom rederiet kräver att alla ska kunna förflytta sig från en båt till en annan utan hjälp från personal eller medpassagerare. Av säkerhetsmässiga skäl får rullstolar och rullatorer inte heller föras ombord på fartyget. Samtliga gångar måste ha fri passage. 

Utflykter – halvdag och heldag

Vanligtvis anordnas halv - och heldagsutflykter. Det innebär inte nödvändigtvis att utflykterna varar exakt en halv eller en hel dag. En halvdagsutflykt görs vanligtvis antingen på förmiddagen eller eftermiddagen, och brukar inte inkludera en måltid. Man är alltså tillbaka igen lagom till lunch eller middag. Utflykterna varar vanligtvis 2-4 timmar. En heldagsutflykt varar cirka 5-9 timmar och sträcker sig över en huvudmåltid, som inte alltid är inkluderad i priset. Det här anges i utflyktsbeskrivningen. 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Bra resa Det var en intressant resa med en enastående bra guide
Date published: 2024-05-03
Rated 4 out of 5 by from En händelserik resa med intressanta besök i byar och på historiska platser. En spännande flodfärd genom vackert landskap och med många "slussningar". Reseledaren var mån om alla resenärer i vår lilla "svenskgrupp", som var i tydlig minoritet bland många fler tyska resenärer. Lite synd att båten var tysk. Det var ibland svårt att förstå att man var i Frankrike. Det fanns även litet utrymme att ordna egna aktiviteter/utflykter för reseledaren från Albatros.
Date published: 2024-05-02
Rated 4 out of 5 by from Skön avkoppling på flodbåt i Rhônedalen En mycket, bra, kunnig och trevlig reseledare!
Date published: 2023-09-20
Rated 3 out of 5 by from Fin höstkryssning Trevlig resa i södra Frankrike
Date published: 2023-09-12
Rated 3 out of 5 by from En trevlig resa med fin service och trevliga utflykter Reseledaren var väl insatt i franska politiska förhållanden och redogjorde för dessa på ett roande sätt. En reflektion är dock att reseledaren utgick ifrån att de flesta var borgerliga i gruppen, vilket jag tycker är olämpligt i denna typ av resor. Jag vill gärna framhålla en Albatrosresa till Thailand, Kambodja och Vietnam för några år sedan där den svenska guiden skötte sig föredömligt i detta avseende. När det gäller dryck ingick inte dessa i resans kostnad, vilket vi visste. Att vanligt vatten inte ingick var dock en stor negativ överraskning!
Date published: 2022-10-27
Rated 4 out of 5 by from En bra resa med många intressanta upplevelser Reseledaren Jan-Olof var mycket kunnig och trevlig
Date published: 2022-10-23
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa. En fin färd på Saone och Rhone med vacker natur och landsbygdscharm. Många utflykter med intressant inblick i historien.
Date published: 2022-10-21
Rated 5 out of 5 by from En bra upplevelse Välplanerad resa som uppfyllde näst intill alla våra önskningar. Köket kunde vara något mer franskinriktat. Flera på resan trodde att det ingick en utflykt till Chateau-neuf-de-Pape om man beställde till den dagens utflykt. Totalt sett en av våra bästa resor. Den svenska reseguiden Jan-Olof ska ha en extra eloge.
Date published: 2022-10-20
 • y_2024, m_7, d_14, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_26
 • loc_sv_SE, sid_FRCRI02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor