Hongkong, Seoul och Tokyo

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Där öst möter väst – från engelsk kolonialtid till skinande skyskrapor

Efter 99 år under brittiskt styre är Hongkong den kanske mest europeiska staden i Asien. Här samsas arvet från den brittiska kolonialtiden med dagens Kina. Engelska dubbeldäckare susar förbi kinesiska marknader. Här tar vi linbanan upp till Victoria Peak och blickar ut över stadens skyskrapor. Sedan väntar Sydkoreas huvudstad Seoul, med traditionella marknader och stämningsfulla palats. Dessutom besöker vi den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea. Vår triss i glittrande storstadsstjärnor avslutas i Tokyo, där vi ska besöka den berömda fiskmarknaden Tsukiji, flanera genom parken vid kejsarpalatset där kejsare Akihito och kejsarinna Michiko bor, och uppleva det exklusiva kvarteret Ginza.

Resan kryddas av ländernas utsökta specialiteter – vi njuter av kinesiska dim sum i Hongkong, lär oss laga kimchi i Seoul och provsmakar sushi på fiskmarknaden i Tokyo.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Hongkong dollar, won och yen

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Hongkong
Dag 2 Ankomst till Hongkong och tid på egen hand
Dag 3 Hongkong. Utflykt till Victoriaberget, Aberdeen, Repulse Bay, båttur i Victoria Harbour och Dim Sum-lunch
Dag 4 Hongkong – Seoul. Utflykt till den demilitariserade zonen, Seoul-tornet och välkomstmiddag
Dag 5 Seoul. Kejsarpalatset Gyengbok, det nationella folkloremuséet, Bukchon Hanok, kimchi-museum och kurs, Gwangjang-marknaden och kyrkobesök
Dag 6 Seoul – Tokyo. Tid på egen hand och välkomstmiddag
Dag 7 Tokyo. Shintohelgedomen Meiji Jingu, Shibuya, Tsukiji fiskmarknad, sushi, Ginza, Tokyo International Forum och Kejsarpalatset
Dag 8 Tokyo på egen hand
Dag 9 Flyg Tokyo - Stockholm
Dag 10 Hemkomst

Bilder

Dagsprogram OBS: Vi gör förbehåll för eventuella ändringar i det planerade programmet. Själva programinnehållet ändras inte men däremot ordningsföljden av utflykter på grund av flygtider, öppettider med mera.

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Hongkong
Vi påbörjar vår resa från Stockholm till Hongkong.
Dag 2
Ankomst till Hongkong och tid på egen hand
Aberdeen Bay i Hong Kong
Vi landar i Hongkong och efter inreseformaliteterna kör vi till vårt hotell. Efter det har vi resten av dagen och kvällen till egna aktiviteter, men reseledaren ger gärna tips till vad ni kan göra, som exempelvis var ni kan inta den första middagen.
Dag 3
Hongkong. Utflykt till Victoriaberget, Aberdeen, Repulse Bay, båttur i Victoria Harbour och Dim Sum-lunch
Smakrika Dim Sums

Med sin belägenhet strax söder om det kinesiska fastlandet var den gyllene klippön Hongkong och det närliggande området högintressant för 1800-talets driftiga handelsmän som såg stora möjligheter i att utveckla området till en säker bas för en lukrativ handel med det kinesiska riket i norr. År 1841 hissades den brittiska flaggan stolt på ön, och senare blev en mindre del av Kinas sydspets införlivad i den växande kronkolonin. Sin nuvarande storlek fick Hongkong år 1898 då britterna hyrde ”De nya territorierna” av Kina. År 1997 lämnades Hong Kong tillbaka till Kina.

 

Med sina gigantiska skyskrapor påminner Hongkong vid första ögonkastet på många sätt om New Yorks Manhattan. Man ska ändå komma ihåg att 98 procent av den nästan sex miljoner stora befolkningen är kineser med ett klassiskt kinesiskt levnadssätt bestående av dagliga inköp på myllrande marknader, hårt arbete och trånga bostadsförhållanden. Till det kommer naturligtvis en religion med otaliga gudar som tillbeds både i hemmet och i de rökfyllda templen. Hongkong är med andra ord både urgammal kinesisk kultur och högteknologi à la 2000-talet.

Dagens utflykt inleds med att vi tar bergbanan Peak Tram. Slutstationen ligger nära toppen av det 554 meter höga Victoriaberget. Väl uppe får vi en sagolik utsikt över Hongkong-ön och hela sydspetsen av det kinesiska fastlandet. Vid slutstationen väntar vår buss och nästa stopp på dagens utflykt är stadsdelen Aberdeen på andra sidan Hongkong-ön. Aberdeen var tidigare Hongkongs viktigaste fiskestad där tusentals människor bodde på små båtar, även kallade för sampans. Just här är Hongkongs kontraster tydligare än någon annan stans. De små sampans ligger och guppar i hamnen och ter sig nästan som miniatyrbåtar jämfört med lyxyachterna och de stora fiskebåtarna. Vi fortsätter att köa längs kusten och befinner oss snart i Repulse Bay, ett vackert område vid stranden som påminner om den franska rivieran. Innan lunch avslutar vi dagens utflykt med att resa med legendariska Star Ferry vars båtar glider fram i pendelfart mellan Kowloon på fastlandet och själva Hong Kong-ön. Och nu är det dags för lunch som består av en av Hongkongs mest berömda rätter, nämligen Dim Sum. Dim Sum är små degknyten fyllda med bland annat kött och grönsaker. De finns i många varianter, bland annat ångkokta och stekta. Vi tillbringar resten av dagen och kvällen på egen hand. Reseledaren står som vanligt redo att hjälpa till.

Dag 4
Hongkong – Seoul. Utflykt till den demilitariserade zonen, Seoul-tornet och välkomstmiddag
Skylt som markerar den demilitariserade zonen

Vi lämnar Hongkong och styr kosan mot Sydkorea och Seoul. Flygresan tar knappt fem timmar och vid ankomsten till Seoul ger vi oss ut på nya äventyr eftersom vi ska besöka den demilitariserade zonen. Vapenstillestånden mellan Syd- och Nordkorea skrevs under år 1953 men de två länderna har aldrig formellt slutit fred, och därför är den 38:e breddgraden inte en gräns utan en linje för vapenstillestånd. Detta innebär att Nord- och Sydkorea formellt fortfarande ligger i krig med varandra. Men det finns absolut ingen anledning att oroa sig för säkerheten. Längs vägen får vi reda på vad vi får och inte får göra i samband med besöket. Vid Återföreningsbron kontrolleras våra resedokument innan vi fortsätter till en av de underjordiska tunnlarna som grävdes ut i Nordkorea på 1960- och 1970-talen. Syftet var en överraskningsattack mot Sydkorea genom att skicka trupper genom ett välutvecklat tunnelnätverk. Tunnlarna upptäcktes av en slump och idag går det att ta sig in i var och en av dem. Vid tunnel nummer tre finns det dessutom ett väldigt spännande museum som berättar om relationen mellan Nord- och Sydkorea, och vi ska se en kort film om hur tunnlarna uppstod. På vägen tillbaka till Seoul stannar vi vid Dorasan Station varifrån det dagligen avgår tåg till Nordkoreas huvudstad Pyongyang. En symbolisk avgång eftersom tåget inte tar med andra passagerare! Lunch ingår längs vägen. Väl tillbaka i Seoul avslutas dagen med en utflykt till Seouls landmärke, det 236 meter höga Seoul-tornet varifrån vi har en imponerande utsikt över miljonstaden.

På kvällen äter vi välkomstmiddag där vi stiftar bekantskap med det koreanska köket, som bjuder på en stor kulinarisk upplevelse.

Dag 5
Seoul. Kejsarpalatset Gyengbok, det nationella folkloremuséet, Bukchon Hanok, kimchi-museum och kurs, Gwangjang-marknaden och kyrkobesök
Gyeongbokgung-palatset i Seoul

Vi har en lång och spännande dag med utflykter framför oss. Vi besöker det gamla kejsarpalatset Gyengbok. Palatset, som byggdes år 1395, är en stark symbol för staden och ger samtidigt en inblick i landets turbulenta historia de senaste 600 åren. Palatsområdet raserades nästan helt i samband med upprepade japanska invasioner och under Koreakrigen 1950-53 ödelades stora delar. Idag är det runt 40 hektar stora området restaurerat och har idag återfått sin ursprungliga form. Vi besöker även det närbelägna nationella folkloremuseet och får en liten inblick landets historia från kejsarrike och fram till den sista japanska belägringen år 1910.

Efter det ger vi oss ut på en promenad i Bukchon Hanok som är en traditionell koreansk landsort som ligger mitt i Seoul. Landsorten är väldigt välbevarad och ger en god bild av hur livet i Korea tedde sig för 600 år sedan under Joseon-dynastin. Den koreanska traditionella orten var klanbaserad och bestod av många smala gator och hanok, ett begrepp som används för att beskriva traditionella koreanska hus där husets positionering gentemot omgivningen har en avgörande roll. Vi strosar längs Insadong antikgata och fortsätter sedan till Kimchigan Museum, ett museum helt dedikerat till den koreanska nationalrätten kimchi, en blandning av jästa grönsaker där huvudingrediensen är kinakål och chili. På museet får vi veta allt om denna rätt och vi ska även själva lära oss att tillaga den. Efter det besöker vi en av Asiens mest spännande marknader. Gwanjang-marknaden har funnits i över 100 år och är idag en av Koreas största traditionella marknader med allt från kvalitetssiden i metervara, sänglinne och en uppsjö av handgjorda varor och souvenirer. Klädavdelningen med vintagekläder har blivit väldigt populär, framför allt bland den yngre delen av befolkningen. Missa inte de många små matbodarna som serverar goda, färska specialiteter. Vi avrundar dagen med ett besök i en av Seouls många kyrkor. Kristendomen är väldigt utbredd i Sydkorea och centrerad runt de två huvudriktningarna protestantismen och katolicismen.

Dag 6
Seoul – Tokyo. Tid på egen hand och välkomstmiddag
Maten är en stor del av upplevelsen i Japan
Vi fortsätter vårt äventyr och flyger nu till Japans huvudstad Tokyo. Beroende på ankomsttid kör vi antingen först till hotellet eller äter lunch och dagen tillbringas med att koppla av, åt egna äventyr eller exempelvis gå en promenad i sällskap med reseledaren. På kvällen tar ni er an ert japanska äventyr med en välkomstmiddag på en japansk restaurang. Det japanska köket är ett av världens mest sunda och mest varierande kök med massor av fisk och grönsaker, och rymmer ett hav av andra spännande rätter än bara sushi. Maten är en stor del av upplevelsen när man besöker Solens rike. Somliga restauranger har bilder på rätterna och ibland till och med plastmodeller av de olika rätterna i naturstorlek. Det finns alla möjligheter att kasta sig ut i något nytt och spännande!
Dag 7
Tokyo. Shintohelgedomen Meiji Jingu, Shibuya, Tsukiji fiskmarknad, sushi, Ginza, Tokyo International Forum och Kejsarpalatset
Den kända korsningen Shibuya

Tokyo var en gång i tiden en liten fiskeort, men är idag en av världens största och mest moderna storstäder. Tokyo består av många små stadsdelar som var och en har en unik stämning och miljö, och under de kommande dagarna ska vi besöka några av de mest spännande.

Vi inleder med ett besök vid Japans största shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod färdigt år 1920 och är en symbol för kejsarens viktiga roll i det japanska samhället, både som politiskt och religiöst överhuvud. Först efter andra världskriget förlorade kejsaren sin status som gudomlig och miste även sin politiska betydelse.  På väg in till templet passerar vi under en enorm torii-port och fortsätter genom den fridfulla skogen som omger templet. Träden planterades som gåva från hela Japan till kejsarens tempel, då detta byggdes. 

Efter det beger vi oss till ett av stadens mest berömda områden bland både japanerna själva och turister, nämligen Shibuya som ligger mitt i staden, och vars station är en av Tokyos trafikknutpunkter. I Shibuya-korsningen vältrar stora skärmar med reklam och musikvideos ut från höghusen och hundratals upptagna japaner, från affärsmän till skolelever i skoluniform och trendiga ungdomar med vilda frisyrer, skyndar sig över gatan när det slår om till grönt. Framför stationen finns en liten staty av en hund, Hachiko-statyn, som är stadens mest berömda mötesplats.  Historien om den lojala hunden Hahi, som dag efter dag trofast väntar på sin herre framför stationen även om han är död, är i sig ganska rörande. Berättelsen om Hachi filmades i Japan på 1980-talet innan den år 2009 kom ut i en Hollywood-tappning med Richard Gere i huvudrollen som hundens ägare.

Efter det besöker vi Tsukiji fiskmarknad, världens största fiskmarknad. Man tror att nästan var sjätte fisk som fångas i världen säljs just här. Och nu är det hög tid att uppleva marknaden, eftersom man planerar att flytta den utanför Tokyo före nästa år. På marknaden får du en spännande inblick i hur man handlar med fisk, skaldjur och tång från alla världens hörn. Och det går livligt till på marknaden, där japanernas förkärlek till havets läckerheter är väldigt tydlig. Ett besök på marknaden innebär en fantastisk och fascinerande upplevelse. Vi smakar naturligtvis även på några specialiteter. Och färskare sushi får man leta efter!

Från fiskens värld fortsätter vi ut i metropolen Tokyo där imponerande byggnadskonst i alla former präglar gatubilden med allt från futuristiska och enorma byggnader till tråkiga kontorsbyggnader i en blandning av olika stilarter. Det finns många och blandade åsikter om Tokyos arkitektur och stadsplanering, men en sak är säker: Det är allt annat än tråkigt att gå på upptäcktsfärd längs Tokyos gator. 

Ni promenerar bort till Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde där alla Japans dyra märkesvaror och storvaruhus finns representerade. Det här är Japans motsvarighet till Fifth Avenue i New York och Champs-Elysées i Paris. Vi promenerar längs Ginzas livliga och eleganta huvudgata där gatubilden inte bara präglas av shoppare utan även av stressade affärsmän.

Efter det fortsätter vi till en äkta arkitektonisk pärla. Vi går genom det stora konferenscentret Tokyo International Forum från 1996 vars stora stål- och glaskonstruktion liknar skrovet till en väldigt lång båt.  Här hålls konferenser, mässor, konserter och utställningar. Här hittar vi även ett danskt kafé där man bland annat serverar hotdogs

Vi avslutar dagens utflykter med att besöka parken vid Kejsarpalatset där kejsar Akihito och kejsarinna Michiko bor tillsammans med sina två söner, sin dotter och deras familjer. Kejsarpalatset stod färdigt år 1968 och är delvis en konstruktion av det gamla Meiji-kejsarpalatset som förstördes av andra världskrigets bombningar

Dag 8
Tokyo på egen hand
Kejsarpalatset i Tokyo

Dagen är avsatt åt att gå på upptäcktsfärd i Tokyo på egen hand. Och låt oss säga det direkt: Tokyo är ett stort ymnighetshorn av spännande intryck och möjligheter, oavsett om du är intresserad av shopping, muséer eller en djupdykning i de många kulinariska frestelser som staden är så berömd för.  Tokyo har fler Michelin-restauranger än Paris och London tillsammans, men även de små, mer försynta matställena bjuder på gastronomiska upplevelser på hög nivå. Många matställen erbjuder bra lunchmenyer, så prova er fram. Och så är det enkelt och effektivt att ta sig runt med tunnelbanan. Reseledaren tipsar gärna om trevliga aktiviteter. Nära Shibuya, där ni var igår, ligger stadsdelen Harajuku. Hit kommer unga japaner, ofta klädda i kläder inspirerade av japanska mangaserier, för att shoppa i områdets små specialbutiker, inte minst på gatan Takeshitadori. I närheten ligger den tämligen exklusiva shoppinggatan Omotesando. Här hittar ni en uppsjö av både japanska och utländska märken.

I den andra änden av vad staden har att erbjuda hittar du det gamla och traditionella Tokyo i stadsdelen Asakusa. Här finns fortfarande många välbevarade trähus som överlevt andra världskrigets bombningar, och mitt i Asakusa tronar Asakusa Kannon-templet med den framträdande stora röda lanternan vid entrén.

Gå på upptäcktsfärd på de små sidogatorna runt templet där de små snacksbodarna frestar med både sött och salt. Smaka gärna på nyrostade senbei, de berömda japanska salta kex som går att få i ett otal smaker och storlekar. Och bättre än så här blir de inte!

Om ni vill komplettera köket med japanska köksredskap, eller om ni bara vill ha en Tokyo-upplevelse utöver det vanliga, ska ni svänga förbi köksbutiksgatan Kappabashidori, som nås till fots från templet. Här hittar ni bokstavligt talat ALLT till köket – med allt från kastruller, ätpinnar, japansk keramik, tekannor i gjutjärn till grönt te och mycket annat.

Dag 9
Flyg Tokyo - Stockholm
Glada Tokyobor
Dagen är fri till egna äventyr och eventuella inköp innan vi kör mot flygplatsen för att sätta oss tillrätta på flyget som ska ta oss hem igen.
Dag 10
Hemkomst
 

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
4 998 SEK
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Hongkong/Tokyo - Stockholm med mellanlandning
 • Flyg Hongkong – Seoul
 • Flyg Seoul – Tokyo
 • 2 nätter i delat dubbelrum på hotell i Hongkong
 • 2 nätter i delat dubbelrum på hotell i Seoul
 • 3 eller 4 nätter i delat dubbelrum på hotell i Tokyo
 • Utflykter enligt program
 • All transport i samband med utflykter (vi använder övervägande lokala transportmedel bortsett från vid flygplatstransporter samt vid enskilda utflykter)
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 3-7 (det kan hända att lunchen på resdagarna intas ombord på flyget)
 • Middag dag 4, 6 och 7
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Dricks till guide, chaufför och assistent (räkna med 30 HKD per person i Hongkong och 30 USD per person i Seoul. I Japan ger man inte dricks).
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 130 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Ej lämplig för personer med rörelsehinder

Eftersom vi utnyttjar Japans allmänna färdmedel i Hongkong, Seoul och Tokyo i samband med alla inplanerade utflykter, ska ni vara förberedda på att ni kommer att få gå en hel del. Resan lämpar sig inte för personer med rörelsehinder.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Sydkorea: https://www.albatros.se/resmal/asien/sydkorea

Japan: https://www.albatros.se/resmal/asien/japan

Kina: https://www.albatros.se/resmal/asien/kina 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Liknande resor

CNRTR23ASESE