Imperiets juvel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Rajasthan, Delhi, tigersafari i Ranthambore och Taj Mahal – följ med på äventyret!

Vill du uppleva det bästa norra Indien har att bjuda på? Följ med på denna spektakulära resa och låt dig förtrollas av Taj Mahals svindlande skönhet, de sjudande basarerna i Delhi och Rajasthans palats i skymningsljus.

Vi tar dig med på en oförglömlig resa till Indien, landet där meditation och mångmiljonstäder möts. Kontrasternas land. Kvinnorna med sina juvelfärgade sarier och heliga kor som i sakta mak korsar de trafikerade vägarna. Vi kommer till spökstaden Fatehpur Sikri, upplever det exotiska djur- och naturlivet på tigersafari i Ranthambore nationalpark – och tar oss fram med både lokaltåg och cykelrickshaw!

Mer än du kan drömma om – och till ett verkligt drömpris!

Vill du stanna ännu längre? Då kan du avrunda med sol och bad vid Goas sköna stränder eller vid Malabarkusten.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupie

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till Delhi
Dag 2 Ankomst till Delhi. India Gate och på upptäcktsfärd i Old Delhi
Dag 3 Delhi – Jaipur. City Palace
Dag 4 Jaipur. Vindarnas palats, Amber Fort och basar
Dag 5 Jaipur – Ranthambore
Dag 6 Ranthambore tigerreservat. Morgon- och eftermiddagssafari
Dag 7 Ranthambore – Agra. Med tåg till Bharatpur. Spökstaden Fatehpur Sikri och vidare till Agra
Dag 8 Agra. Taj Mahal och Agra Fort
Dag 9 Agra – Delhi. Avskedsmiddag
Dag 10 Hemresa

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
12 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 948:–
13 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 948:–
14 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 948:–
14 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 948:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Delhi
Vi sätter oss på flyget som tar oss till Indiens huvudstad Delhi. Vi landar nästa dag. 
Dag 2
Ankomst till Delhi. India Gate och på upptäcktsfärd i Old Delhi
India Gate

Med sin mer än 3000-åriga historia har Delhi haft ett unikt inflytande på den indiska kulturhistorien. Medan Indiens stora kuststäder fortfarande endast var rena sumpmarkerna var Delhi redan en sjudande huvudstad för ett urgammalt rike. Få städer har byggts, försvarats, erövrats, plundrats, bränts, övergivits och återuppbyggts så många gånger som Delhi. Härskare har kommit och gått och inte mindre än två drottningar och 70 kungar har regerat här sedan 1193. Alla har lämnat spår efter sig på gott och ont och just därför är Delhi fortfarande en riktig storstad som spänner från dåtid till nutid. Mer bestämt är Delhi idag som två städer i en – ”Old Delhi” med fortet, moskéer och de många basarerna och ”New Delhi” byggt och invigt av britterna 1931; en elegant metropol av breda boulevarder, mäktiga byggnader och trädgårdar anlagda av skickliga landskapsarkitekter.

Ett gemensamt drag mellan moderna indiska städer är hur stor skillnad det är mellan det gamla och det nya, det fattiga och det rika - men ingenstans är det så påtagligt som i Delhi. Den gamla fattiga stadsdelen lever som alltid sitt eget liv, medan den rika och politiska eliten sitter tillbakalutad bakom stängda dörrar i sofistikerade diplomatiska enklaver och debatterar den uppenbara fattigdomen. Delhi är en spegel av landet som helhet.

Vi börjar med att åka förbi India Gate, innan vi beger oss mot den gamla stadsdelen. Här tittar vi in i den fantastiska Jama-moskén, som är en av de största och finaste i hela Indien.  Grunden lades 1650 och det tog mer än 5 000 arbetare sex år att bygga färdigt det enorma byggnadsverket. Vi fortsätter med cykelrickshaw genom det spännande basarkvarteret i närheten. Mellan basarens bodar, som dignar av allsköns frukter och väldoftande kryddor, ligger som butiker där skräddare, frisörer och hantverkare alltid har fullt upp.

Dag 3
Delhi – Jaipur. City Palace
Indiens heliga kor strövar fritt

I dag lämnar vi huvudstaden och fortsätter till Jaipur i buss. Färden går genom ett typiskt indiskt landskap med åkrar och små byar utmed vägen. 

Jaipur är Rajasthans sjudande huvudstad, även känd som “rosa staden”. Staden grundades 1727 och här hittar man förnäma palats, färgstrålande basarer och här i närheten ligger även Amber Fort. Jaipur har inte alltid varit huvudstad i området. Fram till 1727 var det staden Amber som var huvudstad. Det blev dock för lite plats i Amber och 1727 flyttade man söderut till det nuvarande Jaipur.

Vi är framme i Jaipur under eftermiddagen. Här besöker vi palatskomplexet City Palace i centrala Jaipur som i princip är att betrakta som en stad inne i staden. Sent på eftermiddagen åker vi till vårt hotell.

Dag 4
Jaipur. Vindarnas palats, Amber Fort och basar
Amber Fort

Dagens program börjar med Hawa Mahal eller Vindarnas palats. Härifrån kunde maharadjans harem studera det färgsprakande gatulivet utan att själva bli sedda. I närliggande Amber hittar vi Amber Fort, som tronar högt och dramatiskt på en kulle, omgivet av vakttorn. Härifrån har vi en enastående utsikt över Moatasjön och det omgivande landskapet.

När vi har kommit tillbaka till Jaipur har det blivit dags att handla i stadens spännande basar och uppleva det hektiska livet i en av Indiens mest levande städer.

Dag 5
Jaipur – Ranthambore
I Ranthambore ska vi ut på safari

På morgonen lämnar vi Jaipur och sätter kurs mot Ranthambore. Resan, som tar lite tid, går genom ett landskap med imponerande berg och pittoreska byar. Vi besöker en liten by på landsbygden där vi lär oss mer om hur invånarnas levnadsvillkor och vardagsliv ser ut. 

Vi är framme i Ranthambore under eftermiddagen och checkar in på vårt hotell. 

Ranthambore är ett naturreservat där vi hittar det ena av Rajasthans två tigerreservat. Det ligger i närheten av staden Sawai Madhopur.  Skogarna omkring Sawai Madhopur var tidigare privat jaktområde för maharadjorna i Jaipur och man kan fortfarande se många av de gamla ”jakthyddorna” som idag är omvandlade till mindre hotell. Med sina vidsträckta skogar och öppna grässlätter täcker parken en areal på mer än 400 kvadratkilometer. Förutom leoparder, schakaler, sambarhjortar, vildsvin, läppbjörnar och krokodiler sägs det att det finns 35 tigrar i reservatet. Ranthambore är berömt för sina tigrar och man goda möjligheter att se tigrarna i reservatet. Trots att djurtätheten är stor ska man fortfarande komma ihåg att man ska ha tur för att se tigrarna och vi ger inga garantier.

Dag 6
Ranthambore tigerreservat. Morgon- och eftermiddagssafari
På tigersafari i Ranthambore nationalpark

Tidigt på morgonen kör vi in i parken. Parkens många torra och öppna områden gör det lätt att se djuren, och vid de otaliga konstgjorda och naturliga sjöarna, dit djuren söker sig för att dricka och svalka sig, kan man också uppleva djurlivet.

Parken är en av de många parker i Indien som hör till det s.k. “Project Tiger”. Här gör man ett stort arbete för att bevara den indiska tigern. Tigern är världens största katt och en vuxen hane kan väga över 250 kg. Det är verkligen en spännande upplevelse att helt plötsligt se det stolta kattdjuret komma spankulerande ut från busken, eller se den ligga i gräset och lapa solsken.

Efter morgonsafarin åker vi tillbaka till hotellet för att äta lunch och koppla av innan vi igen på eftermiddagen beger oss iväg på dagens andra safari.

Dag 7
Ranthambore – Agra. Med tåg till Bharatpur. Spökstaden Fatehpur Sikri och vidare till Agra
Fatehpur Sikri

På morgonen tar vi bussen till den närliggande staden Sawai Madhopur, där vi stiger på tåget. . Precis som med all annan transport i Indien kan det mycket väl uppstå förseningar, men under tiden kan vi uppleva all liv och rörelse som omger indiska tågstationer. Indiska tågresor är en upplevelse i sig själv och vi kommer nära vardagslivet i Indien. Tidigare innebar en tågresa i Indien fallfärdiga vagnar som var fyllda till bristningsgränsen med resenärer. Idag är de indiska järnvägarna välfungerande, även om de inte är bland världens snabbaste och mest punktliga.

Men expresstågen är snabba och vi reser i en bekväm klass med egna platser till staden Bharatpur och härifrån med buss till Agra, där vi checkar in på vårt hotell.

Under resans gång besöker vi spökstaden Fatehpur Sikri. Under härskaren Akbars välde hann staden med att vara huvudstad i Stormogulriket under 14 år, innan den plötsligt övergavs 1585.  Staden byggdes till ära för ”sufimystikern” Shaikh Salim Chisti. Han förutspådde att hela tre manliga arvingar till Stormogulens rike skulle födas. Denna historia är vacker men kanske skulle Akbar övervägt placeringen av staden lite bättre, för det visade sig att området hade stor vattenbrist. Därför gick det inte många år efter hans död förrän staden stod tom och övergiven. Akbar hann dock bygga både palats, moskéer och monumentala gravplatser. I dag står staden kvar, tyst och spöklik, som ett välbevarat minne av stormogulernas välde.

Dag 8
Agra. Taj Mahal och Agra Fort
Taj Mahal

Man känner endast till en liten del av Agras tidiga historia och det var faktiskt först i början av 1500-talet som staden blev utnämnd till huvudstad i stormogulens rike och Agra på allvar blev ett maktcentrum på den indiska subkontinenten. Stormogulerna var en muslimsk stam från det afghansk-persiska området, som invaderade stora delar av norra Indien. Med en regeringstid som sträckte sig från 1500 till 1700 anses stormogulerna vara de mest betydelsefulla av alla invandrade härskare.


Dagens höjdpunkt blir utan tvivel besöket vid Taj Mahal. Shah Jahan byggde Taj Mahal som mausoleum till sin favorithustru, Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng under tragiska omständigheter. Mausoleet ligger på en fyra meter hög sockel och byggdes 1631 i persisk stil och omges av fyra smala minareter. Det är byggt i gnistrande, vit marmor och är dekorerat med miljoner halvädelstenar. Hela byggnaden utstrålar en unik ro och harmoni och det kan vara mycket svårt att slita sig från denna pärla.


Sedan besöker vi Agra Fort, som byggdes röd sandsten av härskaren Akbar under åren 1565-73. Fortet är ett imponerande och välbevarat byggnadsverk som dock tydligt bär prägel av tidernas skiftande härskare, helt från Akbars röda sandsten till Shah Jahans silkesvita ädelstensprydda marmorytor.  Utsikten vid Yamunafloden till Taj Mahal är fantastisk.


När stormogulen Shah Jahans maktgalne son Aurangzeb övertog makten efter sin far, dödade sin yngre bror och satte även sin egen far, Shah Jahan, som fånge i Röda fortet. Härifrån kunde Shah Jahan njuta av synen av Taj Mahal från en vackert snidad marmorbalkong fram till sin död, år 1666.

Dag 9
Agra – Delhi. Avskedsmiddag
Vackra tempel i Delhi

Förr i tiden tog det lång tid att köra den här sträckan, men nu går det snabbt via den relativt nya Yamuna Expressway. Väl framme i Delhi checkar vi in på vårt hotell.  Vi avrundar vår upplevelserika resa med en god avskedsmiddag innan det är dags att resa hemåt igen. 

Dag 10
Hemresa

Vi återvänder hem igen med många spännande upplevelser i bagaget.

Prisinformation

Resans pris

Från 12 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 698:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm* – Delhi t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Helpension
 • Skatter och avgifter

*Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget, mot en extra avgift från 948 kr

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom 6% av priset
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Det krävs visum för inresa till Indien (läs mer här)
 • Drycker
 • Dricks till guider, chaufförer och assistenter (beräkna ca 25 USD)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Visum till Indien

Albatros rekommenderar att du själv söker e-visum till Indien.
Du kan tidigast söka e-visum 120 dagar före avresa och senast 10 dagar före avresa.
Det kan gå upp till 72 timmar för att få godkänt e-visum.
Du kan läsa Albatros vägledning här

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Indiskt hantverk

Under resans gång har vi lagt in besök hos lokala företag och kooperativ som tillverkar det hantverk Indien är berömt för: t.ex. tyger, marmor och juveler. Det kommer naturligtvis att finnas möjlighet att göra inköp i samband med dessa besök.

Klimat i Indien

Indien har tre klimatperioder: pre-monsun, monsun och post-monsun. Monsunen, som egentligen betyder  ”väder”, är regnperioden. Pre-monsunen, eller ”före regnperioden”, är perioden från januari till mitten av maj. Från januari till mitten av april är det torrt och temperaturerna är behagliga, med dagstemperaturer mellan 12-32 grader och nattemperaturer ner till ca 0 grader. Under de här månaderna kan det vara skönt att ha en vindjacka eller en fleece till de svalare kvällstimmarna. Från mitten av april och fram till slutet av september regnar det våldsamt i vissa perioder och det blir dessutom väldigt varmt, särskilt i maj och juni, och därför är det här säsongen inte särskilt lämplig för resor till speciellt Rajasthan. Från slutet av september till december (post-monsunen) är regntiden slut, och temperaturerna ligger på samma nivåer som under pre-monunen -  20-32 grader. Kort sagt är det vad gäller vädret bäst att resa i Rajasthan från oktober till mitten av april.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Indien

Här kan du läsa mer om vaccinationer, tidsskillnad och mycket annat:

www.albatros.se/resmal/asien/indien

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Badsemester vid Malabarkusten 5 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 9 998:–
5 dagars strandsemester vid Indiens oupptäckta pärla på härligt SPA-hotell

Mellan Goa och Kerala ligger ett orört kustområde där du kan njuta fem avslappnande dagar och skämma bort dig själv på en härlig resort, så långt från vardagen du bara kan komma. Inkluderat i priset är yoga varje morgon, en utflykt i lokalområdet och fri tillgång till resortens cyklar under hela vistelsen. Resorten erbjuder dessutom andra utflykter under vilka du kan utforska området tillsammans med en lokalguide. Bland annat är det möjligt att ge sig ut på båttur i den fantastiska mangroveområde i de såkallade backwaters som för många blivit en symbol för Sydindien.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 3-stjärniga Malabar Ocean Front Resort & Spa ligger på en lång orörd strand på Sydindiens Malabarkust. Hotellet har ett härligt poolområde och en restaurang där man kan smaka nyfångad fisk och skaldjur från havet precis utanför. Här finns också en SPA-avdelning som erbjuder ayurvediska behandlingar och det anordnas gratis yoga varje morgon mellan kl 7 och 8. Man bor i cottages, stugor med gemensam entré och två separata avdelningar. Varje avdelning motsvarar ett dubelrum med eget badrum/toalett och egen terrass. Alla cottages är utrustade med tv och kaffe-/ tefaciliteter. Läs mer om resorten på www.malabarresort.com

Pris (till 30/11/2020)
6 498 kr per person i delat dubbelrum
8 996 kr per person i enkelrum

Pris
9 998 kr per person i delat dubbelrum
12 996 kr per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Mangalore t/r via Bengaluru eller Mumbai*
 • All transport mellan flygplats och hotelll i Delhi og Mangalore
 • 4 nätter på Malabar Ocean Front Resort & Spa i delat dubbelrum
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan
 • Frukost dagligen och middag på hotellet dag 5
 • Yoga dag 2-4
 • Cykelutflykt med lokalguide

*OBS: Att välja ett hotell som ligger långt från motorvägen har många fördelar; man är långt från storstäderna, man får lugn och ro och man får stranden nästan helt för sig själv. Dock ska man förbereda sig på en längre restid, ofta blir flygningen med mellanlandning och därefter ska vi köra en bra bit till hotellet. Ibland kan vi därför tillbringa nästan en hel dag för att resa till och från resorten.

Priset inkluderar inte

Vid Malabarkusten kan du köpa till en rad aktiviteter och utflykter genom resorten:

 • Båttur i mangrovelandskapet – de såkallade backwaters – med picknicklunch 50 USD per person
 • Vandringstur till landsbyar med picknicklunch 40 USD per person
 • Utflykt till Bekal-fortet, Hanuman-templet och Bekal-moskéen 30 USD per person
 • Diverse spabehandlinger på hotellet – se www.malabarresort.com/spa.html for detaljer
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.
 

Badsemester vid Malabarkusten 6 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 10 998:–
6 dagars strandsemester vid Indiens oupptäckta pärla på härligt SPA-hotell

Mellan Goa och Kerala ligger ett orört kustområde där du kan njuta sex avslappnande dagar och skämma bort dig själv på en härlig resort, så långt från vardagen du bara kan komma. Inkluderat i priset är yoga varje morgon, en utflykt i lokalområdet och fri tillgång till resortens cyklar under hela vistelsen. Resorten erbjuder dessutom andra utflykter under vilka du kan utforska området tillsammans med en lokalguide. Bland annat är det möjligt att ge sig ut på båttur i den fantastiska mangroveområde i de såkallade backwaters som för många blivit en symbol för Sydindien.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 3-stjärniga Malabar Ocean Front Resort & Spa ligger på en lång orörd strand på Sydindiens Malabarkust. Hotellet har ett härligt poolområde och en restaurang där man kan smaka nyfångad fisk och skaldjur från havet precis utanför. Här finns också en SPA-avdelning som erbjuder ayurvediska behandlingar och det anordnas gratis yoga varje morgon mellan kl 7 och 8. Man bor i cottages, stugor med gemensam entré och två separata avdelningar. Varje avdelning motsvarar ett dubelrum med eget badrum/toalett och egen terrass. Alla cottages är utrustade med tv och kaffe-/ tefaciliteter. Läs mer om resorten på www.malabarresort.com

Pris (till 30/11/2020)
6 998 kr per person i delat dubbelrum
9 496 kr per person i enkelrum

Pris
10 998 kr per person i delat dubbelrum
14 996 kr per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Mangalore t/r via Bengaluru eller Mumbai*
 • All transport mellan flygplats och hotelll i Delhi og Mangalore
 • 5 nätter på Malabar Ocean Front Resort & Spa i delat dubbelrum
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan
 • Frukost dagligen och middag på hotellet dag 6
 • Yoga dag 2-5
 • Cykelutflykt med lokalguide

*OBS: Att välja ett hotell som ligger långt ifrån motorvägen har många fördelar; man är långt från storstäderna, man får lugn och ro och man får stranden nästan helt för sig själv. Dock ska man förbereda sig på en längre restid, ofta blir flygningen med mellanlandning och därefter ska vi köra en bra bit till hotellet. Ibland kan vi därför tillbringa nästan en hel dag för att resa till och från resorten.

Priset inkluderar inte

Vid Malabarkusten kan du köpa till en rad aktiviteter och utflykter genom resorten:

 • Båttur i mangrovelandskapet – de såkallade backwaters – med picknicklunch 50 USD per person
 • Vandringstur till landsbyar med picknicklunch 40 USD per person
 • Utflykt till Bekal-fortet, Hanuman-templet och Bekal-moskéen 30 USD per person
 • Diverse spabehandlinger på hotellet – se www.malabarresort.com/spa.html for detaljer
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.
 

Badsemester vid Malabarkusten 7 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris Från 11 498:–
7 dagars strandsemester vid Indiens oupptäckta pärla på härligt SPA-hotell

Mellan Goa och Kerala ligger ett orört kustområde där du kan njuta sju avslappnande dagar och skämma bort dig själv på en härlig resort, så långt från vardagen du bara kan komma. Inkluderat i priset är yoga varje morgon, en utflykt i lokalområdet och fri tillgång till resortens cyklar under hela vistelsen. Resorten erbjuder dessutom andra utflykter under vilka du kan utforska området tillsammans med en lokalguide. Bland annat är det möjligt att ge sig ut på båttur i den fantastiska mangroveområde i de såkallade backwaters som för många blivit en symbol för Sydindien.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 3-stjärniga Malabar Ocean Front Resort & Spa ligger på en lång orörd strand på Sydindiens Malabarkust. Hotellet har ett härligt poolområde och en restaurang där man kan smaka nyfångad fisk och skaldjur från havet precis utanför. Här finns också en SPA-avdelning som erbjuder ayurvediska behandlingar och det anordnas gratis yoga varje morgon mellan kl 7 och 8. Man bor i cottages, stugor med gemensam entré och två separata avdelningar. Varje avdelning motsvarar ett dubelrum med eget badrum/toalett och egen terrass. Alla cottages är utrustade med tv och kaffe-/ tefaciliteter. Läs mer om resorten på www.malabarresort.com

Pris (till 30/11/2020)
7 498 kr per person i delat dubbelrum
9 996 kr per person i enkelrum

Pris
11 498 kr per person i delat dubbelrum
16 496 kr per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Mangalore t/r via Bengaluru eller Mumbai*
 • All transport mellan flygplats och hotelll i Delhi og Mangalore
 • 6 nätter på Malabar Ocean Front Resort & Spa i delat dubbelrum
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan
 • Frukost dagligen och middag på hotellet dag 7
 • Yoga dag 2-6
 • Cykelutflykt med lokalguide

*OBS: Att välja ett hotell som ligger långt ifrån motorvägen har många fördelar; man är långt från storstäderna, man får lugn och ro och man får stranden nästan helt för sig själv. Dock ska man förbereda sig på en längre restid, ofta blir flygningen med mellanlandning och därefter ska vi köra en bra bit till hotellet. Ibland kan vi därför tillbringa nästan en hel dag för att resa till och från resorten.

Priset inkluderar inte

Vid Malabarkusten kan du köpa till en rad aktiviteter och utflykter genom resorten:

 • Båttur i mangrovelandskapet – de såkallade backwaters – med picknicklunch 50 USD per person
 • Vandringstur till landsbyar med picknicklunch 40 USD per person
 • Utflykt till Bekal-fortet, Hanuman-templet och Bekal-moskéen 30 USD per person
 • Diverse spabehandlinger på hotellet – se www.malabarresort.com/spa.html for detaljer
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.
 

Sol och bad i Goa - 5 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 9 998:–
5 dagars sol och bad på läcker spa-resort

I södra Goa ligger Raj Baga Beach, ett härligt och orört kustområde, där du kan njuta av 5 avslappnande dagar på en läcker resort, långt borta från omvärldens stoj.  I priset ingår yoga varje dag på resorten och dessutom finns här en mängd andra aktiviteter.  

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 5-stjärniga LaLiT Golf & Spa Resort är omgivet av bergskedjan Sahyadri och ligger nära Talpone-floden. Från resorten är det bara ett par minuter till fots ner till den kritvita stranden och den kristallklara Arabiska sjön. Resorten är byggd i portugisisk barockstil och är omgiven av vackra, välvårdade trädgårdar. Det finns fem restauranger på resorten, som alla erbjuder ett varierat urval av kulinariska frestelser. Här finns även en spaavdelning som erbjuder ayurveda-behandlingar och en golfbana. Man bor i Garden View-suites med eget badrum och alla rum har balkong, tv och kaffe-/tekokare. Läs mer om resorten på: 
https://www.thelalit.com/the-lalit-goa/

Pris (30/11/2020)
7 998 kr per person i delat dubbelrum
11 996 kr per person i enkelrum

Pris
9 998 kr per person i delat dubbelrum
14 296 kr per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Goa t/r 
 • All transport mellan flygplatsen och hotellet i Delhi och Goa
 • 4 nätter på LaLiT Golf & Spa Resort i delat dubbelrum i kategorin Garden View Suite
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan  
 • Frukost alla dagar och middag på hotellet dag 5
 • 1 timmes yoga dagligen på LaLiT Golf & Spa Resort
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.
 

Sol och bad i Goa - 6 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 10 998:–
6 dagars sol och bad på läcker spa-resort

I södra Goa ligger Raj Baga Beach, ett härligt och orört kustområde, där du kan njuta av 6 avslappnande dagar på en läcker resort, långt borta från omvärldens stoj.  I priset ingår yoga varje dag på resorten och dessutom finns här en mängd andra aktiviteter.  

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 5-stjärniga LaLiT Golf & Spa Resort är omgivet av bergskedjan Sahyadri och ligger nära Talpone-floden. Från resorten är det bara ett par minuter till fots ner till den kritvita stranden och den kristallklara Arabiska sjön. Resorten är byggd i portugisisk barockstil och är omgiven av vackra, välvårdade trädgårdar. Det finns fem restauranger på resorten, som alla erbjuder ett varierat urval av kulinariska frestelser. Här finns även en spaavdelning som erbjuder ayurveda-behandlingar och en golfbana. Man bor i Garden View-suites med eget badrum och alla rum har balkong, tv och kaffe-/tekokare.

Läs mer om resorten på: https://www.thelalit.com/the-lalit-goa/

Pris (30/11/2020)
8 998 kr per person i delat dubbelrum
13 796 kr per person i enkelrum

Pris
10 998 kr per person i delat dubbelrum
15 996 kr per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Goa t/r 
 • All transport mellan flygplatsen och hotellet i Delhi och Goa
 • 5 nätter på LaLiT Golf & Spa Resort i delat dubbelrum i kategorin Garden View Suite
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan  
 • Frukost alla dagar och middag på hotellet dag 6
 • 1 timmes yoga dagligen på LaLiT Golf & Spa Resort
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.
 

Sol och bad i Goa - 7 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris 11 998:–
7 dagars sol och bad på läcker spa-resort

I södra Goa ligger Raj Baga Beach, ett härligt och orört kustområde, där du kan njuta av 7 avslappnande dagar på en läcker resort, långt borta från omvärldens stoj.  I priset ingår yoga varje dag på resorten och dessutom finns här en mängd andra aktiviteter.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 5-stjärniga LaLiT Golf & Spa Resort är omgivet av bergskedjan Sahyadri och ligger nära Talpone-floden. Från resorten är det bara ett par minuter till fots ner till den kritvita stranden och den kristallklara Arabiska sjön. Resorten är byggd i portugisisk barockstil och är omgiven av vackra, välvårdade trädgårdar. Det finns fem restauranger på resorten, som alla erbjuder ett varierat urval av kulinariska frestelser. Här finns även en spaavdelning som erbjuder ayurveda-behandlingar och en golfbana. Man bor i Garden View-suites med eget badrum och alla rum har balkong, tv och kaffe-/tekokare.

Läs mer om resorten på: https://www.thelalit.com/the-lalit-goa/

Pris (30/11/2020)
9 998 kr per person i delat dubbelrum
15 596 kr per person i enkelrum

Pris 
11 998 kr per person i delat dubbelrum
17 996 kr per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Goa t/r 
 • All transport mellan flygplatsen och hotellet i Delhi och Goa
 • 6 nätter på LaLiT Golf & Spa Resort i delat dubbelrum i kategorin Garden View Suite
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan  
 • Frukost alla dagar och middag på hotellet dag 7
 • 1 timmes yoga dagligen på LaLiT Golf & Spa Resort
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.
 

Avslappning i Kathmandudalen 6 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris -
6 dagars avkoppling i Nepals huvudstad Kathmandu

Kathmandu är utan tvekan en av Asiens mest exotiska och fascinerande huvudstäder med en spännande kultur och befolkning.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Vi bor på det trevliga Chhahari Lodge, som ligger bara en halvtimmes färd från den pulserande stadens centrum. I fridfyllda omgivningar och med kanske Kathmandudalens vackraste natur precis utanför fönstret, kan du verkligen koppla av och njuta av den höga bergsluften i Kathmandu. Området bjuder på många spännande vandringsmöjligheter och man kan ge sig ut på utflykter till Patan, Bhaktapur, Thamel eller några av de andra intressanta områdena i och omkring Kathmandu.

Läs mer om lodgen på www.chhahari-retreat.com

Pris per person
10 298 kr

Tillägg för enkelrum
3 498 kr

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Kathmandu t/r
 • Transport från flygplatset till hotellet t/r
 • 4 nätter på Chhahari Lodge i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • 1 natt i Delhi i delat dubbelrum
Priset inkluderar inte

Vid förlängning till Nepal är det viktigt att tänka på att du som resenär ska söka ett så kallat ”double entry” visum till Indien (eftersom du reser in i Indien två gånger) och turistvisum till Nepal anordnas vid ankomst och betalas kontant 50 USD/person. Albatros Travel skickar ut separat information till de kunder som reser både till Indien och Nepal.

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi kan tyvärr inte garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum.

Avslappning i Kathmandudalen 7 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris -
7 dagars avkoppling i Nepals huvudstad Kathmandu

Kathmandu är utan tvekan en av Asiens mest exotiska och fascinerande huvudstäder med en spännande kultur och befolkning.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Vi bor på det trevliga Chhahari Lodge, som ligger bara en halvtimmes färd från den pulserande stadens centrum. I fridfyllda omgivningar och med kanske Kathmandudalens vackraste natur precis utanför fönstret, kan du verkligen koppla av och njuta av den höga bergsluften i Kathmandu. Området bjuder på många spännande vandringsmöjligheter och man kan ge sig ut på utflykter till Patan, Bhaktapur, Thamel eller några av de andra intressanta områdena i och omkring Kathmandu.

Läs mer om lodgen på www.chhahari-retreat.com

Pris per person
10 998 kr

Tillägg för enkelrum
3 698 kr

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Kathmandu t/r
 • Transport från flygplatset till hotellet t/r
 • 6 nätter på Chhahari Lodge i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • 1 natt i Delhi i delat dubbelrum
Priset inkluderar inte

Vid förlängning till Nepal är det viktigt att tänka på att du som resenär ska söka ett så kallat ”double entry” visum till Indien (eftersom du reser in i Indien två gånger) och turistvisum till Nepal anordnas vid ankomst och betalas kontant 50 USD/person. Albatros Travel skickar ut separat information till de kunder som reser både till Indien och Nepal.

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi kan tyvärr inte garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum.

Rated 5 out of 5 by from En omtumlande resa med många upplevelser Resan var mycket givande och vi hade reseledare som var för sig var helt enastående! Vår svenska reseledare var ett under av organisation och undervisade oss under långa bussresor med information så intressant att alla höll sig vakna. Vår indiska reseledare utförde en prestation utöver det vanliga när det var stopp på vägen p g a ett uppror under flera timmar. Han ringde hela tiden sina kontakter och kunde sedan lotsa oss ur det låsta läget via tåg och andra vägar så att vi kunde fortsätta resan. Andra resebolag fastnade i upp till ett par dagar.Toppen var förstås att vi såg 4 tigrar nästan samtidigt inbegripna i någon form av parningsspel.
Date published: 2016-02-29
Rated 5 out of 5 by from Fascinerande resa med tänkvärda kontraster Upplägget på resan var mycket bra - flygresan gick förvånansvärt bra och kändes inte så lång som den var. Mycket duktig reseledare och assisterande reseledare, som bidrog i hög grad till trivseln på resan. Hantering av dricks till alla sköttes på ett föredömligt sätt. då alla fick lägga ut en summa för hela resan - resten sköttes av reseledarna. Bättre information om valuta och betalning behövdes - ta med dollar på resan. Vore bra om man fick flygbiljett mm tidigare - kanske två veckor innan i stället för mindre än en vecka innan avresan. Ge också gärna också information om t ex böcker som kan läsas före avresan.
Date published: 2016-11-18
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk upplevelse. Som förstagångsresenär på den här typen av resa så har vi haft en helt fantastisk upplevelse. Våra guider var helt underbara och väldigt kunniga och insatta i Indien som resmål.Vi fick bla se tigrar och en leopard på safarin, vilket självklart var en höjdpunkt. En annan höjdpunkt var trafiken och det var vår busschafför som gjorde det till en positiv upplevelse. Det kan vara bra att ha kompressionsstrumpor med på denna resan, inte bara för flygresan utan även under bussturen. Det är lätt att få svullna anklar när man sitter mycket.. Vi kommer definitivt att resa så här igen och gärna med Albatros Travel.
Date published: 2016-03-14
Rated 5 out of 5 by from En färgsprakande upplevelse för både syn och smak En upplevelse jag inte vill vara utan. Indien måste upplevas all färg, människor, trafik och kultur. Även natur och djurlivet är värt en resa. Vår reseledare Sacha var en fantastisk guide. Med sin kunskap om Indiens alla epoker, gjorde han historia levande för oss. Hans personliga sätt att beskriva Indien gjorde alla berättelser levande för oss. Vi tyckte programmet var bra upplagt med lagom pauser för återhämtning. Hotellen var av bra standard. Maten var god om än lite enahanda. Glöm inte badkläder eftersom där var pool på alla hotell. Vi fick se framför allt tigrar i reservatet men även leopard och mungo, vilket vi är extremt nöjda med. Övrig personal på bussen skall också ha en eloge, särskilt Utpal den indiske guiden.
Date published: 2017-10-14
Rated 3 out of 5 by from Resa med många intryck hem i bagaget Resan var mycket intensiv och innehållsrik på historiska besöksmål och sevärdheter,dock hade man kunnat ha med lite mer inslag av den moderna Indien. Maten var nästan likadan på alla hotell,gäller alla måltider.Ta med pulverkaffe,då kaffet smakar nästan ingenting där.Knäckebröd kan också smaka bra som omväxling till allt vitt bröd.Ficklampa kan behövas pga.strömavbrott.Ta med även storpack av pappersnäsdukar,då toapapper saknas överallt- även i hotellen ! Trevligast hotell var den som vi bodde på vid tigersafarin,trevlig parkmiljö i lugna omgivningar. Ingen feelgood-resa, det man ser och upplever, tar tid att smälta efter hemkomsten,resans längd är precis det man mäktar med,livet och dess villkor är verkligen mycket annorlunda i Indien.
Date published: 2016-12-13
Rated 5 out of 5 by from En spännande och annorlunda rundresa i Indien. Det har varit en mycket trevlig resa med en mycket bra reseledare Stefanie och trevliga resekamrater.Vi har sett många historiska monument och vi har fått en god inblick i indiskt vardagsliv med ett besök i en liten indisk by på landet.Vädret har varit perfekt för en rundresa och våra magar klarade sig bra med den indiska maten.Den indiska tigern och dess bytesdjur var en stor upplevelse när vi var i naturreservatet Rantanbore.Vi är mycket nöjda med rundresan i norra Indien och detta var vår andra resa med Albatros vilket inte blir den sista.
Date published: 2016-12-04
Rated 5 out of 5 by from En klockren "aptitretare" "Imperiets Juvel" november -15 var den bästa tänkbara "aptitretaren" och första resan till Indien för mig som är nyfiken på landet. En fullspäckad vecka med en fantastisk guide och en perfekt fungerande logistik (vilket var extra viktigt eftersom det är mycket transport under en och samma vecka) gjorde att jag definitivt kommer att återvända dit. Att gruppen vi reste med dessutom var ett härligt gäng (alltid redo för ett oväntat äventyr ;) ) bidrog förstås till att resan blev så lyckad. Om jag skulle ge tips för kommande resenärer så måste det bli, att ha med en sån där nackkrage/kudde (ej uppblåsbar!) den gjorde allt sittande i bussen så mycket lättare. Den är lätt att stoppa in för rätta stödet mot armstödet eller att luta huvudet emot om en tupplur behövs. Magen kan eventuellt protestera mot kulturkrocken så glöm ej Imodium Plus! Problem med värme? - packa ned Resorb Sport. Praktiska 1 dos påsar som är lätta att ha med i fickan el ryggsäcken och hälla i din vattenflaska. Och framförallt - glöm inte kameran!!!
Date published: 2015-12-17
Rated 4 out of 5 by from Tight och effektivt program + avkoppling vid havet Intensivt program med mycket bussåkande och många tidiga morgnar. För många besök som var inriktade på försäljning (mattor, smycken, stenarbeten). Hade varit trevligt med besök hos vanliga människor och typ hantverkskooperativ i stället. Tågresan var en upplevelse. Avslutning vid kusten rekommenderas, för att återhämta sig och få lite egen tid. Åk till Goa och inte Malabarkusten. Resan till Malabarkusten tar en hel dag i varje riktning. Dessutom är det ännu billigare i Goa. F ö var beredd på bilköer, mycket trafik, dålig luft i Delhi och ett evigt och ständigt tutande i trafiken.
Date published: 2018-02-14
 • y_2021, m_11, d_28, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_34, tr_949
 • loc_sv_SE, sid_INRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor